Fin-tech

Spānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmums Verse saņēmis darbības licenci Lietuvā

LETA, 04.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas centrālā banka Spānijas finanšu tehnoloģiju kompānijai «Verse» izsniegusi elektroniskās naudas institūcijas licenci.

«Verse» kļuvusi par pirmo Spānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmumu, kas ieguvis Lietuvas Bankas vienādranga tīkla (P2P) licenci, informēja Lietuvas ārējo investīciju veicināšanas aģentūra «Investuok Lietuvoje".

«Lietuva ir radījusi viselastīgāko un efektīvāko finanšu tehnoloģiju ekosistēmu Eiropā,» paziņoja «Verse» vadītājs Bernardo Ernandess.

Lai pārvaldītu darījumus visā Eiropā, «Verse» Lietuvā nodibinājusi filiāli. «Verse» lietotāji var veikt naudas pārskaitījumus un maksāt par precēm.

2016.gadā dibinātās kompānijas apgrozījums sasniedzis 150 miljonus eiro, un «Verse» ir vairāk nekā 500 tūkstoši reģistrētu lietotāju apmēram 30 valstīs, lai gan galvenais tirgus uzņēmumam ir Spānija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas advokātu birojs "Primus Derling", Igaunijas "Derling Primus" un Lietuvas "Walless" ir pieņēmuši lēmumu apvienot spēkus, lai veidotu jaunu, vienotu Baltijas mēroga advokātu biroju, kas strādās ar nosaukumu "Walless".

Jaunā "Walless" biroja mērķis ir kļūt par pirmo izvēli juridisko pakalpojumu nozarē – gan klientiem Latvijā, gan tiem, kas strādā starptautiski.

Trīs valstu biroji turpmāk strādās, lai veidotu pilnībā integrētas juristu komandas. Jaunais "Walless" birojs apvienos simts juristus birojos Rīgā, Tallinā, Tartu un Viļņā. "Walless" komandai ir iegūta prakse uzņēmumu iegādes un apvienošanās (M&A) darījumos, kapitāla tirgu jautājumos, banku un finanšu nozarēs, kā arī fintech, nekustamo īpašumu un nodokļu jomās, kā arī juridiskās palīdzības sniegšanā "balto apkaklīšu" noziegumu jautājumos.

"Mēs redzam, ka arvien biežāk mūsu klientu darbības dimensija sniedzas ārpus Latvijas robežām. Tādēļ spēja piedāvāt patiesi integrētas, dažādu kompetenču speciālistu komandas visas Baltijas mērogā ir ikdienas nepieciešamība. Mēs mērķtiecīgi veidojam jauno "Walless" biroju, lai ietu vienā solī ar šīm nozares tendencēm," komentē "Primus Derling" partnere Kristīne Gaigule – Šāvēja.

Komentāri

Pievienot komentāru