Pakalpojumi

Sporta klubos maksimālo cilvēku skaitu rosina noteikt atbilstoši kluba izmēriem

LETA, 14.05.2020

Jaunākais izdevums

Sporta klubu tīkls "Lemon Gym" aicina sporta klubu apmeklētāju maksimālā skaita ierobežojumus noteikt atbilstoši sporta klubu izmēriem, proti, pēc to platības, atklāja sporta kluba "Lemon Gym" Latvijas reģiona vadītājs Jevgenijs Beļakovs.

Viņš rosināja Veselības, Izglītības un zinātnes ministrijas aicināt pārskatīt lēmumu par ierobežojumiem un atļaut atvērt sporta zāles ar noteikumu, ka katrai personai tiek nodrošināts minimāls brīvas vietas daudzums - no četriem līdz 10 kvadrātmetriem - un divu metru distance starp klientiem.

"Mēs uzskatām, ka nav pareizi salīdzināt lielos sporta klubus "Lemon Gym" ar platību no 1000 līdz 1600 kvadrātmetriem ar mazām studijām un platību līdz 250 kvadrātmetriem. Kur ir lielāks risks? Lielajā, labi ventilējamā zālē vai nelielā studijā, ja abiem ir vienāds klientu skaits?" jautāja Beļakovs, iesakot ierobežot maksimālo cilvēku skaitu pēc platības, nevis radīt vienādus nosacījumus mazām studijām un lieliem klubiem.

Beļakovs pauda sapratni, ka ar šādām prasībām nevarēs nodrošināt pakalpojumu visiem klientiem, taču vienlaikus uzskata, ka strādāt ar šādiem nosacījumiem var būt pārāk grūti.

Viņš atzīmēja, ka pašlaik klientu interese par sportu ir diezgan liela. Katru dienu "Lemon Gym" saņem e-pastus un zvanus ar jautājumiem par klubu atvēršanas datumu. Uzņēmums atbild, ka datumu varēs pateikt tad, kad Izglītības un zinātnes ministrija aprakstīs prasības detalizētāk, jo tas ir svarīgi, lai nodrošinātu drošību darbiniekiem un klientiem.

Jautāts, kā "Lemon Gym" plāno nodrošināt Covid-19 drošības pasākumus treniņos un sporta zālēs, Beļakovs atklāja, ka izveidota procedūras, kas jāievēro treneriem, darbiniekiem un klientiem. Darbinieki nēsās sejas aizsargmaskas un cimdus, kā arī mērīs temperatūru ik pēc trīs stundām. Šos paši drošības noteikumi ieteikti arī treneriem. Arī klientiem ieteiks mērīt temperatūru pirms sportošanas. Pēc viņa sacītā, ja temperatūra pārsniegs 37,3 grādus, tad darbinieku aizvietos cits kolēģis.

Viņš stāstīja, ka visos klubos dušās ir starpsienas, tomēr dažas kabīnes būs slēgtas, lai tiktu ievērota divu metru distance. Tāpat tiks izvietoti paziņojumi par distanci un klubā skanēs audio atgādinājumi. "Kā arī, epastā, ko sūtīsim mūsu klientiem būs rekomendācija pēc sportošanas, ja ir iespējams, pieņemt dušu mājās," stāstīja "Lemon Gym" reģionālais vadītājs.

Pēc viņa sacītā, "Lemon Gym" klubos būs pietiekami daudz dezinfekcijas līdzekļu, lai notīrītu trenažierus un inventāru. Līdzekļi tiks novietoti visā sporta zālē un ģērbtuvēs, lai klienti to varētu izmantot pirms saskares ar aprīkojumu. Roku dezinfekcijas līdzekļi tiks izvietoti arī klubos pirms ieejas un blakus izlietnēm. Reģistratūrā izmērīs un atzīmēs drošu divu metru distanci, kā arī pārliecināsies, ka ir nodrošināts drošs attālums starp kardio un spēka trenažieriem.

Tāpat katram klientam būs jādezinficē sporta aprīkojums pirms un pēc lietošanas, kā arī paliek spēkā obligātā prasība: uzklāt uz trenažieriem personīgo dvieli, kas ieviesta 2016.gadā. Katru stundu "Lemon Gym" darbinieki notīrīs kontakta virsmas ar dezinfekcijas līdzekļiem un uzkopšanas kompānija tīrīs klubu gan dienas laikā, gan naktī. Nākamajos mēnešos rosinās norēķināties ar karti vai ar pārskaitījumu. Ventilācija klubos darbosies ar maksimālu jaudu.

Runājot par cilvēka plūsmu, Beļakovs stāstīja, ka klienta apmeklējums tiks reģistrēts klientu vadības sistēmā un cilvēku skaits sistēmās būs redzams visiem administratoriem. "Mēs arī centīsimies panākt, lai visi klienti tiešsaistē varētu pārbaudīt klubu kapacitāti. Šī funkcija ļaus klientam izvēlēties klubu, kurā šobrīd būs mazāk cilvēku. Visi biedri varēs apmeklēt visus klubus vismaz līdz jūlijam, tāpēc kopējais klientu skaits tiks sabalansēts starp klubiem," viņš norādīja.

Jautāts, vai darbu atsāks viss komplekss vai tas notiks pakāpeniski, Beļakovs sacīja, ka tas ir atkarīgs no ierobežojumiem, kuri tiks piemēroti pirms atvēršanas. "Mūsu mērķis ir atvērt visu kompleksu, protams, ievērojot maksimālās drošības prasības," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu, tostarp pulcēšanos līdz 25 cilvēkiem, ievērojot distanci. Ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, ārkārtējā situācija Latvijā ir kopš 13.marta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Vēl viena Lemon Gym diennakts sporta kluba izveidē investē 750 000 eiro

Db.lv, 02.12.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2022. gada pavasarī durvis vērs jauns “Lemon Gym” sporta klubs Rīgā, Grostonas ielā. Telpu iegādē un sporta kluba iekārtošanā uzņēmums investējis 750 000 eiro.

Uzņēmumā informē, ka šis būs viens no lielākajiem ķēdes sporta klubiem Latvijā. “Esam patiesi lepni, ka neskatoties uz sarežģītajiem pandēmijas apstākļiem, turpinām paplašināties, piedāvājot Latvijas iedzīvotājiem augstākās kvalitātes sporta klubus par pieejamu cenu. Jaunā sporta kluba platība būs vairāk nekā 1500 kvadrātmetri, tā interjers tiks veidots atbilstoši jaunam konceptam, savukārt papildu trenažieru zālei klientiem būs pieejama pirts un arī grupu nodarbības, kas šobrīd pieejamas četros no sešiem sporta klubiem,” stāsta Impuls LTU valdes priekšsēdētāja Ingrida Damuliene.

Globālā pandēmija ir veicinājusi vairāku paradumu maiņu, tostarp arī to, kurus laikus cilvēki velta sportošanai. Ja pirms pandēmijas, cilvēki labprāt sportoja pēc darba laika, šobrīd tendences rāda, ka cilvēki labprāt vēlētos sportot agri no rīta vai pat nakts stundās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 900 000 eiro, decembrī Rīgā, Pļavniekos atklāts jaunākais “Lemon Gym” sporta klubs.

Tas, tāpat kā pārējie sporta klubi, savus apmeklētājus gaidīs jebkurā diennakts laikā septiņas dienas nedēļā.

Pļavniekos jaunatklātais sporta klubs ir astotais “Lemon Gym” Latvijā, turklāt tas ir otrais jaunā koncepta klubs, kas līdzvērtīgs pavasarī atklātajam Lemon Gym Skanste.

Uzņēmums investē ne tikai jaunajos klubos, bet arī jau esošajos, kā piemēram, attīstot pašapkalpošanās kioskus, kas ikvienam ļautu uzsākt sportot jebkurā sev vēlamā brīdī.

Līdzīgi kā citās nozarēs, arī sporta klubiem Latvijā gan pandēmijas sekas, gan šī brīža energoresursu sadārdzinājuma laiks ir ļoti izaicinošs un pārbaudījumiem pilns. “Lemon Gym” Latvijas reģiona vadītājs Jānis Duboviks, jautāts par lielākajiem izaicinājumiem šobrīd, atzīst: “Neraugoties uz to, ka nozare vēl atveseļojas pēc pandēmijas radītām sekām un saskaras ar ļoti strauju energoresursu cenu kāpumu, kas šobrīd jau ir trīskāršojies, mēs pozitīvi raugāmies nākotnē un izvērtējam vairākas jaunas Lemon Gym atrašanās vietas Rīgā. Sporta klubi joprojām ir viens no pieejamākajiem aktīvā brīvā laika pavadīšanas veidiem, tāpēc, lai optimizētu uzņēmuma izmaksas, nepalielinot cenu mūsu esošajiem un jaunajiem kluba biedriem, esam ieviesuši vairākus iekšējos pasākumus šo resursu patēriņa mazināšanai, kā arī esam investējuši tehniskos risinājumos, ka piemēram, gaismas sensoru uzstādīšana klubos, kur tas līdz šim nav bijis.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sporta klubu tīkls “Lemon Gym”, plāno ieguldīt 3-6 miljonus eiro jaunos un atjaunotos klubos.

Tuvāko 2-3 gadu laikā ir plānotas 3-5 jaunu sporta klubu atklāšanas, kā arī tiks veiktas investīcijas esošo sporta klubu uzlabošanā. Savukārt 2024. gada 2. janvārī durvis vērs renovētais "Lemon Gym" sporta klubs Rīgā, Brīvības ielā. Tā modernizācijā uzņēmums investēja vairāk nekā 500 00 eiro.

“Mūsu novērojumi liecina, ka Latvijā aizvien vairāk cilvēku uzsāk apmeklēt sporta klubus, šo tendenci pozitīvi ietekmējusi arvien plašais sporta klubu tīkls un izdevīgās abonementu cenas. Mēs patiesi lepojamies, ka esam daļa no šīm pārmaiņām, piedāvājot augstas kvalitātes pakalpojumus par pieejamām cenām. Mūsu misija ir nodrošināt plašu un pieejamu sporta pieredzi ikvienam, tādēļ esam apņēmušies turpināt šo ceļu, investējot, attīstot un piedāvājot saviem biedriem jaunus un unikālus pakalpojumus. Paredzam, ka 2024. gadā mūsu sporta klubos veselīgāku dzīvesveidu uzsāks vismaz par 10-15% vairāk klientu nekā pērn. Mēs pastāvīgi sekojam līdzi fitnesa tirgus tendencēm un ieviešam jaunumus sporta klubos,“ stāsta “Lemon Gym” Latvijas reģiona vadītāja Agnija Grantiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Sporta klubu pārstāvji: Sliktāk vairs nevar būt!

Db.lv, 25.03.2021

Latvijas Veselības un Fitnesa asociācijas vadītājs un valdes loceklis Gints Kuzņecovs.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Veselības un Fitnesa asociācija informē, ka nozares apgrozījums 2021.gadā ir samazinājies par 90% un zaudējumi sasniedz gandrīz pusmiljonu eiro mēnesī, kas jau ir sarkanā gaisma luksoforā.

Tā atgādina, ka sports un sporta klubi ir viena no retajām nozarēm, kuras darbība tika pilnībā pārtraukta kopš decembra, un tās darbība bijusi ierobežota praktiski visu laiku kopš pandēmijas sākuma valstī.

“Sliktāk vairāk nav kur! Runājot veselības ministra žargonā, sporta nozares luksoforā jau no gada sākuma ir ieslēgusies sarkanā lampiņa. Tas nozīmē, ka ir jāsāk apsvērt, vai nav vieglāk slēgt sporta centrus un sporta klubus, nevis mēģināt izdzīvot laikā, kad redzams, ka valdībai nav cita plāna, kā tikai sagaidīt pandēmijas beigas pasaulē. Varbūt valdība to var atļauties, bet mēs kā nozare to nevaram, jo valsts atbalsts ir nepietiekams. Valdībai ir steidzami jāpieņem lēmums – sekot citu valstu pieredzei un ļaut sportam pastāvēt. Pasaules piemēri ir pierādījuši, ka arī pandēmijas apstākļos var nodrošināt gudru un vienlaikus drošu sportošanu gan iekštelpās, gan ārā,” norāda asociācijas vadītājs un valdes loceklis Gints Kuzņecovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Veselības un fitnesa asociācijas biedri pamazām atsākuši vērt vaļā sporta klubus, tomēr pastāv liels risks, ka atsevišķi nozares uzņēmumi varētu pārtraukt darbu pavisam, aģentūrai LETA atzina asociācijas valdes loceklis Gints Kuzņecovs.

"Mēs atveramies ar ļoti lielu risku, ka varam neizdzīvot," teica Kuzņecovs, piebilstot, ka ir svarīgi, lai šā brīža apstākļos netiktu pārtraukts sporta zālēm paredzētais valsts atbalsts.

Tāpat viņš atzīmēja, ka sporta klubu reģistratūrā strādājošās personas, kuras nav vakcinētas, varētu strādāt pēc līdzīga principa kā darbinieki tirdzniecības vietu kasēs - maskās un aiz norobežojošās sienas.

Viens no sporta klubiem, kas darbu iekštelpās atsāka otrdien, 15.jūnijā, bija "Lemon Gym", klientiem atverot trīs no kopumā sešiem sporta klubiem.

"Lemon Gym" Latvijas reģiona vadītājs Jevgenijs Beļakovs aģentūrai LETA sacīja, ka 15.jūnija dienas pirmā puse noritēja bez tehniskām ķibelēm. Vienlaikus viņš nenoliedza, ka apmeklētāju skaits bija būtiski mazāks nekā ierastos apstākļos. Pārsvarā klienti bija ar vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātiem, bet bija arī klienti, kuri pārslimojuši Covid-19 un ar nesen veiktiem negatīviem Covid-19 testiem.

Komentāri

Pievienot komentāru