Tirdzniecība un pakalpojumi

SPRK uz laiku liek pārtraukt SIA Mobitel darbību

Žanete Hāka, 17.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK), veicot elektronisko sakaru komersantu uzraudzību un analizējot no komersantiem saņemto informāciju, konstatējusi, ka viens komersants atkārtoti gada laikā ir pārkāpis Vispārējās atļaujas noteikumus, kas paredz informācijas iesniegšanu SPRK, informē komisija.

Regulatora padome lemj par komersanta darbības pārtraukšanu elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanā un elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanā (darbības pārtraukšana) uz trim gadiem.

Komersants, kuram SPRK padome lēma par darbības pārtraukšanu - SIA Mobitel - pēdējo reizi tika brīdināts 2016.gada 14.janvārī ar iespēju novērst pārkāpumu un iesniegt trūkstošo informāciju līdz līdz 2016.gada 12.februārim.

Tā kā komersants, nesniedzot informāciju, ir pārkāpis Vispārējās atļaujas noteikumus, tam divas reizes tika piemēroti administratīvie sodi. Konkrētais komersants noteiktajā laikā nav novērsis arī atkārtoto Vispārējās atļaujas noteikumu 2. punkta pārkāpumu, līdz ar to SPRK padome šodien lēma pārtraukt SIA Mobitel darbību no 2016.gada 1.maija līdz 2019.gada 30.aprīlim.

Regulators aicina iedzīvotājus, kuri noslēguši līgumus ar SIA Mobitel, ņemt vērā, ka minētajam komersantam sākot no 2016.gada 1.maija līdz 2019.gada 30.aprīlim nav tiesības sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus. SPRK padome, pieņemot lēmumu par komersanta darbības pārtraukšanu, rīkojas atbilstoši SPRK Noteikumiem par vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru