Foto

Tehnoloģiju uzņēmējs par 35 miljoniem izliek tirdzniecībā māju ar savdabīgu interjeru

Gunta Kursiša, 14.05.2014

Jaunākais izdevums

Producents, finansists un bijušais pieaugušo sociālā tīkla FriendFinder Networks vadītājs par 35 miljoniem ASV dolāru pārdošanā izlicis savu māju Floridas dienvidos.

«Vidusjūras stilā» ieturētā fasāde slēpj visai interesantu interjeru. Proti, tajā atrodama gan zvaigžņu kuģa «Enterpreise» kopija, kā arī citi videospēles Star Trek elementi, savukārt sienas rotā gleznas ar Mikipelēm. Mājā izvietotas astoņas guļamistabas un 16 vannasistabas. Pie mājas atrodas baseins.

Sludinājumā norādīts, ka 34,5 tūkstošu kvadrātpēdu (3,2 tūkstošu kvadrātmetru) plašā nama ikmēneša uzturēšanas maksa ir 1,5 tūkstoši ASV dolāri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Tirgus, kuru baro leģendāri stāsti un slavenību kults

Jānis Šķupelis, 29.11.2019

Nesen par 340 tūkstošiem ASV dolāru tika pārdota leģendārā rokmūziķa Kurta Kobeina "Fender Mustang" ģitāra, bet viņa jaka – par 334 tūkstošiem ASV dolāru.

Foto: SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkiem vienmēr interesējušas lietas, kuras apvij leģendāri stāsti vai kuras piederējušas kādai slavenai personībai. Tas tradicionāli nozīmē, ka ap šīm lietām ir izveidojies zināms tirgus.

Proti, ja kolekcionārs grib iegādāties šādu priekšmetu, viņš to var arī darīt, piemēram, ar privātu vienošanos vai caurskatāmāku izsoļu palīdzību. Tas ietver arī nosacīti ikdienišķas lietas, kurām var piedēvēt vēsturisko vērtību, piemēram, kādu apģērba gabalu, ko valkājusi slavena persona. Nesen par 340 tūkstošiem ASV dolāru tika pārdota leģendārā rokmūziķa Kurta Kobeina "Fender Mustang" ģitāra, bet viņa jaka – par 334 tūkstošiem ASV dolāru. Pirms tam tika gaidīts, ka šis apģērba gabals tiks pārots par 200 līdz 300 tūkstošiem dolāru un interesanti, ka iepriekšējais tās īpašnieks 2015. gadā to bija iegādājies par 137,5 tūkst. ASV dolāru.

Par ievērojamām summām var pārdot arī dažādus Holivudas filmu priekšmetus. Finanšu ziņu portāls "Barrons" ziņo, ka 16. decembrī "Julien’s Auctions" organizētā izsolē liela interese varētu būt gaidāma par priekšmetiem no tādām filmām un seriāliem kā "Gredzenu pavēlnieks", "Supermens" un "Zvaigžņu ceļš" (Star Trek).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija Microsoft Corp. paziņojusi par būtiskiem sasniegumiem reāllaika runāta teksta tulkošanā un solījusi līdz šā gada beigām piedāvāt testa versiju ar interneta telefonijas struktūrvienības Skype starpniecību.

Demonstrējot jauno Skype Translator, uzņēmums norādīja, ka tas līdzinās zinātniskās fantastikas filmas Star Trek (Zvaigžņu ceļš) cienītāju vīzijai par «universālu tulkotāju».

Microsoft pavēstījis, ka šis produkts, kas radies vairāku izpētes gadu rezultātā, būs pieejams kā Windows 8 testa aplikācija līdz šā gada beigām.

Kalifornijā notiekošā konferencē uzņēmuma komanda demonstrēja gandrīz sinhronu tulkojumu starp angļu un vācu valodu.

Komentāri

Pievienot komentāru