Jaunākais izdevums

Izdevniecība Dienas Bizness sadarbībā ar Circle K Latvija, Latvijas Auto asociāciju un VW Moller Auto Lidosta rīko ikgadējo auto nozares forumu AUTO 2020.

Šogad AUTO 2020 atzīmēs jau desmito pastāvēšanas gadu kopš norisinās ikgadēja nozares foruma veidā. Forums ik gadu pulcē nozares profesionāļus, viedokļu līderus, ekspertus un auto nozares entuziastus. Arī šogad forums rosinās nozares pārstāvjus pārrunāt auto nozares aktualitātes, tendences un apstākļus, kam var būt būtiska ietekme uz auto nozari turpmākajos gados.

Auto nozares industrijā 2020. gads ir bijis satricinājumiem pilns un kā tas viss beigsies – nav vēl zināms. Ir skaidrs, ka sekas būs jūtamas vēl ilgi visā pasaulē, tostarp, arī Latvijā.

Kā nozare attīstīsies tālāk? Un pats galvenais – kādā virzienā? Auto nozares attīstības stratēģija nav skaidra – kam tiks dota priekšroka? Elektroauto, CNG, hibrīdiem vai kam? Kas notiks ar novecojošo autoparku un kā valsts ilgtermiņā risinās aizvien lielo pieprasījumu pēc lietotajiem auto no Rietumeiropas ar dabai nedraudzīgiem dīzeļdzinējiem Latvijas iedzīvotāju pirktspējas dēļ? Auto industrija ir pilnībā atkarīga no valsts ekonomiskās attīstības un, Eiropas uzsāktā zaļā kursa ietekmē, tā piedzīvos paša lielākās pārvērtības, ka, savukārt, ietekmēs visas pārējās tautsaimniecības nozares.

9.20 – 9.30 Pieslēgšanās pasākumam

9.30 – 9.45 Foruma atklāšana

  • Andris Kulbergs, Auto asociācijas prezidents;
  • Tālivaldis Vectirāns, Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta direktors;
  • Žans Tods, Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents (ieraksts)

9.45 – 10.00 2020. gads auto nozarē Latvijā. Andris Kulbergs, Auto asociācijas prezidents

I DAĻA | EIROPAS ZAĻAIS KURSS UN TĀ IETEKME UZ AUTO NOZARI LATVIJĀ

10.00 – 10.35 Diskusija. Eiropas zaļais kurss: Latvijas izvēlētā attīstības stratēģija un plāns – kā to realizēt. Diskusijas moderators: Andris Kulbergs, Auto asociācijas prezidents.

Diskusijas dalībnieki: Mārtiņš Zemītis, EK pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomnieks; Arnis Bergs, BIMAB vadītājs; Ingus Rūtiņš, “Rīgas Satiksme” valdes loceklis.

10.35 – 11.05 Diskusija. Elektromobilitāte Eiropā un Latvijā. Cik gatavi esam elektrotransportam? Elektroauto tirgus Latvijā. Diskusijas moderators: Andris Kulbergs, Auto asociācijas prezidents

Diskusijas dalībnieki: Edgars Šturcs, Volkswagen, Moller Auto Lidosta pārdošanas vadītājs; Matīss Zemītis, Volkswagen, Audi e-Mobility menedžeris.

11.05 – 11.35 Diskusija. Latvijas Autoparku nākotne klimata plāna ietekmē. Diskusijas moderators: Andris Kulbergs, Auto asociācijas prezidents

Diskusijas dalībnieki: Jānis Bethers, “Latvijas Gāze” biznesa attīstības vadītājs; Tālivaldis Vectirāns, Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta direktors; Einārs Cilinskis, Nacionālā enerģētikas un klimata plāna eksperts; Andris Kulbergs, Latvijas Auto asociācijas prezidents.

11.40 – 12.00 Autoparka atjaunošana: izaicinājumi un iespējas. Jānis Grants, DPD valdes priekšsēdētājs

12.00 – 12.10 Kafijas pauze

II DAĻA | AKTUALITĀTES UN SITUĀCIJA AUTO TIRGŪ

12.10 – 12.25 Pircēju uzvedība globālajā tirgū un tās ietekme uz Latvijas tirgu: Skaitļi. Fakti. Prognozes. Andris Kulbergs, Auto asociācijas prezidents

12.25 – 12.45 Degvielas tirgus attīstība. Alvis Ērglis, Circle K Pārdošanas direktors

12.50 – 13.25 Diskusija. AUTO nodokļi. Situācija Baltijas tirgū; Baltijas nodokļu konteksts; Ilgtermiņa stratēģija. Diskusijas moderators: Andris Kulbergs, Latvijas Auto asociācijas prezidents

Diskusijas dalībnieki: Ints Dālderis, Finanšu ministra padomnieks; Krišjānis Znotiņš, Primero Finance valdes priekšsēdētājs; Ojārs Karčevskis, LDTA valdes priekšsēdētājs; Arno Sillat, AMTEL – Igaunijas automobiļu tirdzniecības un servisa uzņēmumu savienība (Zoom); Laurynas Sivilevičius, Lietuvas auto dīleru asociācija (Zoom).

13.25 – 13.35 Kafijas pauze

III DAĻA | INFRASTRUKTŪRA

13.35 – 13.50 Nomas auto tirgus attīstīšana kā daļa no sakārtotas un pārskatāmas autoparku vadības ilgtermiņā. Māris Avotiņš, Fiqsy.com vadītājs

13.50 – 14.25 Diskusija. Mobilitātes tīkla attīstīšana Latvijā. Kā “Rail Baltica” mainīs transporta sistēmu; Izaicinājumi nozarei un prognozes; Ietekme uz pilsētvidi; Diskusijas moderators: Pauls Timrots, ceļu satiksmes eksperts (TV Zebra. Ātrumcilts. Radio SWH)

Diskusijas dalībnieki: Artūrs Caune, AS “RB Rail” projektu koordinators; Viesturs Celmiņš, sociālantropologs; Jānis Lange, VAS “Latvijas Valsts ceļi” priekšsēdētājs

IV DAĻA | IEDVESMAS STĀSTS

14.25 – 15.00 Q & A saruna ar tālo auto ekspedīciju “Go Expedition” komandas dalībnieku Kasparu IndriksonuLatviešu grupas arktiskie izaicinājumi; Unikālo “Burlak” visurgājējs; “Ekspedīcija uz Balto lāču zemi 2017” un nākotnes ieceres – būt pirmajiem pasaulē, kas ir šķērsojuši Grenlandi, veicot maršrutu no salas galējā Dienvidu punkta līdz galējam Ziemeļu punktam.Moderators: Pauls Timrots, ceļu satiksmes eksperts (TV Zebra. Ātrumcilts. Radio SWH)

15.00 – 15.05 Noslēgums

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

AUTO 2021 fokusēsies uz Latvijas auto nozari Eiropas pārmaiņu ietekmē

Db.lv, 18.05.2021

Auto foruma moderatori Pauls Timrots (no kreisās) un Andris Kulbergs.

Foto: Ritvars Skuja (Dienas Bizness)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 19. maijā, izdevniecība Dienas Bizness sadarbībā ar Circle K Latvija, Latvijas Auto asociāciju un SIXT Leasing Latvija rīko ikgadējo auto forumu “AUTO 2021”, kurā nozares profesionāļi diskutēs par būtiskiem nozares izaicinājumiem un to ietekmi uz Latvijas tirgu.

Eiropa mērķtiecīgi dodas zaļā kursa virzienā, pieņemot arvien jaunus izaicinājumus CO2 nospieduma mazināšanai. Latvija kā viena no ES dalībvalstīm, kura arī ir apņēmusies sasniegt izvirzītos mērķus “Klimata plāna 2030” ietvaros, aizvien meklē piemērotāko stratēģiju, jo šķēršļu ir ne mazums.

Dienas Biznesa un Auto asociācijas ikgadēji rīkotais forums “AUTO 2021” šogad rosinās paskatīties uz Latvijas auto nozari Eiropas pārmaiņu ietekmē. Vai spēsim tikt līdzi dinamikai?

Arī šogad moderatoru lomās iejutīsies Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs un pazīstamais auto žurnālists, ceļu satiksmes eksperts un TV raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots (TV ZEBRA. ĀTRUMACILTS. RADIO SWH).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība Dienas Bizness sadarbībā ar Circle K Latvia, Latvijas Auto asociāciju un SIXT Leasing Latvija 19. maijā rīko ikgadējo auto nozares forumu AUTO 2021.

Eiropa šobrīd mērķtiecīgi dodas Zaļā kursa virzienā, pieņemot arvien jaunus izaicinājumus CO2 nospieduma mazināšanai. Latvija, kā viena no ES dalībvalstīm, kura arī ir apņēmusies sasniegt izvirzītos mērķus Klimata plāna 2030 ietvaros, šobrīd aizvien meklē piemērotāko stratēģiju, jo šķēršļu ne mazums.

Vai ar atbalsta pasākumiem, kuri realizēti līdz šim, iecerētie mērķi ir sasniegti? To jautāsim nozares ekspertiem. Katrā ziņā, jauda auto nozares transformēšanai ir krietni jāpalielina, ja vēlamies tikt līdz pārējām Eiropas valstīm. Šajā ziņā, mums ir gan citu valstu piemēri, no kuriem paņemt labāko, gan ES atvēlētie finanšu līdzekļi dažādu programmu ietvaros, ar kuriem soli pa soli doties uz priekšu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa un tehnoloģiju platformas “BiSMART” organizētajā konferencē “Biznesa forums 2023” plašākai publikai pirmoreiz Latvijā tika prezentēts jaunais BMW iX1 elektroauto, kurš ir pirmais X1 modelis ar pilnībā elektrisku piedziņu.

“Lai attīstītu aprites ekonomiku, BMW jauno automobiļu ražošanas procesā izmanto aptuveni 30 % otrreizēji pārstrādātu un atkārtoti izmantojamu materiālu, kas nāk no iepriekšējo paaudžu lietotajiem automobiļiem. Taču tuvākajā nākotnē BMW grupas mērķis ir palielināt otrreiz pārstrādājamo materiālu izmantošanu jaunu automobiļu ražošanā līdz pat 50 %. BMW arī turpmāk stiprinās savas pozīcijas kā viens no inovatīvākajiem un ilgtspējīgākajiem auto ražotāju zīmoliem, kas jau šogad klientiem piedāvās 13 pilnībā elektriskus BMW modeļus. Savukārt, nupat prezentētais BMW iX1 ir uzskatāms paraugs tam, ka, izvēloties elektroauto, nav jāatsakas no klasiskām automobiļu vērtībām – mūsdienīgs dizains un videi draudzīga jauda ir jaunais mašīnbūves virziens,” prezentācijas laikā norādīja Andris Ustups, BMW autosalona vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru