Jaunākais izdevums

30.jūlijā lauksaimniecības tehnikas un sēklu tirdzniecības uzņēmums Dotnuvos projektai atvērs jaunu filiāli Jēkabpilī, informēja uzņēmumā. Ieguldīto investīciju apmēru gan uzņēmums neatklāj.

Uzņēmuma Jēkabpils filiāle izveidota kādreizējā autoservisa telpās, tās pilnībā atjaunojot un labiekārtojot. Izveidotas tehnikas servisa darbnīcas un iekārtota noliktava.

Līdz šim klienti servisa pakalpojumus varēja saņemt Pierīgā, Babītes novada Piņķos un filiālē Valmierā. «Jēkabpilī esam izveidojuši pilnībā aprīkotas traktortehnikas servisa darbnīcas. Līdz ar to zemnieki tepat uz vietas varēs iegādāties nepieciešamās rezerves daļas, kā arī operatīvi veikt tehnikas remontu un apkopi,» skaidro SIA Dotnuvos projektai direktors un valdes loceklis Valds Balčūns (Valdas Balčiūnas).

Plānots, ka rudenī Dotnuvos projektai atklās filiāli arī Saldū.

Lauksaimniecības tehnikas un sēklu tirdzniecības uzņēmums SIA Dotnuvos projektai dibināts 2010. gadā. Šobrīd tajā strādā 50 darbinieki.

SIA Dotnuvas projektai apgrozījums Latvijā 2013. gadā bija 9,2 miljoni eiro.

SIA Dotnuvos projektai mātes uzņēmums UAB Dotnuvos projektai Lietuvā darbojas 20 gadus un ietilpst koncernā Linas Agro Group, kas apvieno Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Dānijā darbojošos uzņēmumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimniecības tehnikas, graudu pirmapstrādes iekārtu, servisa un sēklu tirdzniecības uzņēmums SIA Dotnuvos Projektai uzdāvinājis Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) Tehniskās fakultātes laboratorijai vairākus desmitus tūkstošu vērtu traktoru, kas paredzēts studentu laboratorijas darbu un testu veikšanai, informē uzņēmuma pārstāvis Viesturs Strauja.

Jauno firmas CASE IH traktoru studenti izmantos laboratorijas darbos, eksperimentos bakalaura un maģistra darbu ietvaros, bet mācībspēki un doktoranti – zinātniskajos pētījumos. «Traktors noderēs visu LLU Lauksaimniecības inženierzinātņu virzienu, bet īpaši Lauksaimniecības tehnikas un Lauksaimniecības enerģētikas specialitāšu visu līmeņu studentiem – no bakalaura grāda pretendentiem līdz pat doktorantiem. To varēs izmantot, apgūstot dažādu sistēmu uzbūvi, diagnostiku un regulēšanu, biodegvielu pielietojuma un dažādu darba režīmu pētījumos, kā arī daudz dažādos citos veidos izmantot mācību procesā. Līdz ar šī jaunā mācību traktora iegūšanu, beidzot varēsim laist pelnītā atpūtā padomju laika kāpurķēžu traktoru T-74,» stāsta LLU Tehniskās fakultātes dekāns Ilmārs Dukulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Linas Agro vēlas iegūt izšķirošu ietekmi SIA Latfert un SIA Paleo

Žanete Hāka, 22.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome ir saņēmusi ziņojumu par apvienošanos, kuras ietvaros SIA Linas Agro iegūst izšķirošu ietekmi pār SIA Latfert un SIA Paleo, informē KP.

Linas Agro grupā bez SIA Linas Agro Latvijā darbojas arī tādi uzņēmumi kā SIA Lielzeltiņi, SIA Cerova, SIA Broileks, AS Putnu Fabrika Ķekava, SIA Dotnuvos projektai, SIA PFK Trader, SIA Linas Agro Graudu centrs un SIA Erfolg Group.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem Konkurences padomei jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Uzņēmumi, kas varētu sniegt būtisku un pamatotu viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz tirgu un konkurenci tajā, aicināti sazināties ar Konkurences padomi.

Komentāri

Pievienot komentāru