Citas ziņas

Vairākām ielām Rīgā piešķirs, mainīs vai likvidēs nosaukumus

Dienas Bizness, 07.07.2015

Jaunākais izdevums

Turpinot adresācijas sakārtošanu galvaspilsētā, šodien, 7.jūlijā Rīgas domes deputāti sēdē nolēma piešķirt, mainīt vai likvidēt vairāku ielu nosaukumus.

Par Nordeķu ielu pārdēvēs Lielezeres ielas posmu no Dzirciema ielas ziemeļu virzienā līdz Slokas ielai. Dārza ielas posmu no Jūrmalas gatves līdz adresei Dzirciema iela 23 pārdēvēs par Usmas ielu.

Savukārt Sēlpils ielas atzaru līdz Purva ielai pārsauks par Veco Sēlpils ielu.

Ielas posmam no Mārupes ielas līdz zemes vienībai, kas pašreiz atrodas Mārupes ielā 19, piešķirs Gardenes ielas nosaukumu.

Fridriha Candera ielas nosaukums piešķirts ielai bez nosaukuma no Kalnciema ielas līdz Lielirbes ielai, nosakot Fridriha Candera ielas novietni no Smārdes ielas līdz Lielirbes ielai. Ielu bez nosaukuma no Mežmalas ielas līdz Rikšotāju ielai sauks Platones iela, nosakot šīs ielas novietni no Nīkrāces ielas līdz Rikšotāju ielai.

Par Bārtas ielu turpmāk sauks Šampētera ielas posmu, kas atzarojas no Smārdes ielas. Ielai, kas atrodas starp Fridriha Candera ielu un Bārtas ielu, piešķirts nosaukums Rindzeles iela.

Tāpat nolemts piešķirt Ogļu ielas nosaukumu ielai bez nosaukuma no Loču ielas līdz Matrožu ielai, nosakot Ogļu ielas novietni no Balasta dambja līdz Matrožu ielai.

Savukārt Kuģu ielas nosaukums tiks piešķirts posmam, kas labiekārtots gājēju kustībai, bez nosaukuma pie adreses Kuģu iela 26, nosakot Kuģu ielas novietni no Uzvaras bulvāra līdz Āgenskalna līcim. Tāpat noteikts likvidēt Kuģu ielas nosaukumu no Uzvaras bulvāra līdz Mūkusalas ielai.

Par Smārdes ielu nosaukts ielas posms bez nosaukuma no Šampētera ielas līdz adresei Šampētera iela 1, nosakot Smārdes ielas novietni no Kalnciema ielas līdz adresei Šampētera iela 1.

Pašreizējam Raņķa dambja posmam no Aleksandra Grīna bulvāra līdz Kalnciema ielai nolemts piešķirt Daugavgrīvas ielas nosaukumu, savukārt Raņķa dambja nosaukums piešķirts no Aleksandra Grīna bulvāra līdz Daugavgrīvas ielai, likvidējot dubulto Daugavgrīvas ielas posmu.

Par Matrožu ielu turpmāk sauks ielas posmu no zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 0100 062 2114 līdz zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 0100 062 2017.

Tiks likvidēts Vilku ielas nosaukums ielas atsevišķam posmam, nosakot Vilku ielu no Ventspils ielas līdz adresei Mazā Nometņu iela 26.

Likvidējot atsevišķa ielas posma nosaukumu, Gramzdes ielas novietne noteikta no Anniņmuižas ielas līdz Mūkupurva ielai, savukārt Kaktu ielas novietne noteikta no Kalnciema ielas līdz adresei Krogus iela 1, bet ielas posmam no Vecās Jūrmalas gatves likvidēs Kurpnieku ielas nosaukumu. Tāpat likvidēs Imantas 12.līnijas un Imantas 13.līnijas nosaukumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centra “Minska” nomnieks un attīstītājs SIA “APEX INVESTMENT” Rīgas domes vicemēram Edvardam Ratniekam apstiprinājis, ka no 14. marta sāksies centra galvenās izkārtnes “Minska” demontāžas darbi, kas varētu ilgt līdz šā gada 18. martam, informē Rīgas domē.

Pēc rīdzinieku saņemtajiem ierosinājumiem un plašsaziņas līdzekļu izrādītās intereses E.Ratnieks vērsās pie viena no tirdzniecības centra “Minska” nomniekiem- SIA “APEX INVESTMENTS” ar aicinājumu mainīt šā centra galveno izkārtni, atbilstoši šā brīža ģeopolitiskajai situācijai un stiprināt Rīgas pilsētvidi nacionālajās vērtībās.

“Baltkrievija jau vairāku gadu garumā atbalsta Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu un ņemot vērā to, ka Latvija pēc šī notikuma atbrīvojas no vietvārdiem, simboliem un pieminekļiem, kuri simbolizē padomju varu, agresorvalsti un to sabiedrotos, tad arī Rīgas pilsētvidē nebūtu vēlami šāda veida nosaukumi, kas popularizē un rada šķietamu atbalstu Baltkrievijas ģeopolitiskajai nostājai. Rīgas pašvaldībai ir konsekventa un stingra nostāja pret Krievijas pilna mēroga militāro agresiju pret Ukrainu. Augsti novērtējam, ka uzņēmums ir vērsts uz sadarbību un apstiprinājis, ka demontēs tirdzniecības centra galveno izkārtni “Minska” un jau plāno darbības, lai šim centram piešķirt jaunu nosaukumu. “Minska” ir nozīmīga iepirkšanās vieta, kuru apmeklē daudz rīdzinieku, tāpēc būtiski ir mainīt šo nosaukumu,” atzīst Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma attīstītājs Pillar vērsies Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā ar priekšlikumu piešķirt New Hanza teritorijā esošajai ielai bez nosaukuma slavenas rīdzinieces - arhitektes Martas Staņas vārdu.

New Hanza teritorija atrodas blakus Rīgas vēsturiskajam centram, līdzās modernākajai Rīgas apkaimei Skanste. Tās teritorijas robežas iezīmē Pulkveža Brieža, Hanzas, Skanstes un Sporta ielas. New Hanza teritorijas attīstības ietvaros ir izveidots iekšējo ielu tīkls un 2017. gadā pēc Pillar iniciatīvas Rīgas dome piešķīra nosaukumus teritorijā no jauna veidotajām ielām, iemūžinot tādas personības kā Mihails Tāls, Oskars Stroks, Aleksandrs Laime, Gustavs Klucis, Vilhelms Ostvalds un Roberts Hiršs.

Šobrīd visām New Hanza teritorijā esošajām un plānotajām ielām ir piešķirti nosaukumi, izņemot vienai esošai ielai, kas savieno Mihaila Tāla ielu ar Pulkveža Brieža ielu, kurai Pillar rosina piešķirt Martas Staņas vārdu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētāju Jāni Langi

Lelde Petrāne, 18.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Jānis Lange. VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) pārvalda visu Latvijas valsts autoceļu tīklu, kas ir 20 000 kilometrus garš. LVC nodrošina valsts autoceļu ikdienas uzraudzību, administrē tam piešķirto finansējumu, plāno un vada valsts autoceļu tīkla uzturēšanu un attīstību.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Autoceļi ir valsts vizītkarte, no tiem bieži rodas pirmais un galvenais iespaids par valsti kā tādu. Turklāt ceļinieka darbs ir ļoti pateicīgs tādā ziņā, ka šī darba rezultātus var ieraudzīt un aptaustīt tūlīt, tiklīdz tie ir beigušies. Protams, es vairāk esmu ceļinieks – finansists, administrators. Mans uzdevums ir ierobežota finansējuma apstākļos «izspiest» maksimālu rezultātu – katra gada ietvaros saremontēto ceļu kilometru skaitu. Pirms kļuvu par LVC vadītāju, strādāju par LVC Jelgavas nodaļas vadītāju, pārzinu šo darbu un uzņēmuma specifiku. Uzņēmuma vadītāja amats ir loģiska izaugsme, jaunas iespējas un jauni izaicinājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Park Hotel Ķemeri joprojām operatora meklējumos

Laura Mazbērziņa, 01.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieczvaigžņu viesnīcai Park Hotel Ķemeri, kas atradīsies bijušajā Ķemeru sanatorijā, joprojām tiek meklēts operators,

biznesa portālam pastāstīja Lotfi Abid, SIA Park Hotel Kemeri projekta vadītājs.

Iepriekš tika ziņots, ka līgumu ar viesnīcas operatoru plānots noslēgt jau vasaras sākumā. Tagad kā iespējamais laiks tiek minēts nākamā gada janvāris.

Šobrīd pārrunu ceļā tiekot analizēti pasaules atpazīstamākie viesnīcu operatori ar pieredzi kūrortu industrijā. 2019. gada janvārī tiks noslēgts līgums ar vienu no operatoriem un uzsākti viesnīcas tālākie labiekārtošanas darbi, balstoties uz izvēlētā viesnīcu operatora standartiem. Šobrīd notiek pārrunas ar trim starptautiskiem viesnīcu operatoriem, taču konkrēti nosaukumi netiek atklāti.

Līdz šim viesnīcas ēkā noritējuši remontdarbi, lai sagatavotu to rekonstrukcijai – ierīkota apkures sistēma, kas nestrādāja vairāku gadu garumā, atjaunoti logi, savesta kārtībā drenāžas sistēma, tiek izstrādāti un saskaņoti nepieciešamie tehniskie, tehnoloģiskie un dizaina projekti. Objekta rekonstrukcijas un tehnoloģisko projektu izstrādē piedalījušies starptautiskie un vietējie vadošie eksperti wellness jomā. Tam visam bija nepieciešami gandrīz divi gadi. Viesnīcā ir ar mēbelēm labiekārtoti četri viesnīcas pilotnumuri (Junior Suit, Corner Suit, Standard Double un Standart Twin numuri). Kā mēbeļu, materiālu, aprīkojuma piegādātājus un sadarbības partnerus SIA Park Hotel Kemeri ir izvēlējies Latvijas uzņēmumus.

Komentāri

Pievienot komentāru