Būve

FOTO: Park Hotel Ķemeri joprojām operatora meklējumos

Laura Mazbērziņa, 01.10.2018

Jaunākais izdevums

Pieczvaigžņu viesnīcai Park Hotel Ķemeri, kas atradīsies bijušajā Ķemeru sanatorijā, joprojām tiek meklēts operators,

biznesa portālam pastāstīja Lotfi Abid, SIA Park Hotel Kemeri projekta vadītājs.

Iepriekš tika ziņots, ka līgumu ar viesnīcas operatoru plānots noslēgt jau vasaras sākumā. Tagad kā iespējamais laiks tiek minēts nākamā gada janvāris.

Šobrīd pārrunu ceļā tiekot analizēti pasaules atpazīstamākie viesnīcu operatori ar pieredzi kūrortu industrijā. 2019. gada janvārī tiks noslēgts līgums ar vienu no operatoriem un uzsākti viesnīcas tālākie labiekārtošanas darbi, balstoties uz izvēlētā viesnīcu operatora standartiem. Šobrīd notiek pārrunas ar trim starptautiskiem viesnīcu operatoriem, taču konkrēti nosaukumi netiek atklāti.

Līdz šim viesnīcas ēkā noritējuši remontdarbi, lai sagatavotu to rekonstrukcijai – ierīkota apkures sistēma, kas nestrādāja vairāku gadu garumā, atjaunoti logi, savesta kārtībā drenāžas sistēma, tiek izstrādāti un saskaņoti nepieciešamie tehniskie, tehnoloģiskie un dizaina projekti. Objekta rekonstrukcijas un tehnoloģisko projektu izstrādē piedalījušies starptautiskie un vietējie vadošie eksperti wellness jomā. Tam visam bija nepieciešami gandrīz divi gadi. Viesnīcā ir ar mēbelēm labiekārtoti četri viesnīcas pilotnumuri (Junior Suit, Corner Suit, Standard Double un Standart Twin numuri). Kā mēbeļu, materiālu, aprīkojuma piegādātājus un sadarbības partnerus SIA Park Hotel Kemeri ir izvēlējies Latvijas uzņēmumus.

«Mums ir svarīgi sadarboties ar vietējām kompānijām. Es paļaujos uz vietējo kompāniju kvalitāti, kā arī sadarboties ar vietējām kompānijām ir vieglāk, jo var sekot līdzi visam, kas notiek. Šobrīd esam izstrādājuši četrus pilotnumurus, sadarbojoties ar Latvijas kompānijām un dizaineriem. Bieži izskan dažādi viedokļi par to, ka šeit nekas netiek darīts, bet tā nav taisnība. No tā brīža, kad mēs saimniekojam šeit, nevienā brīdī nekas nav apstājies. Cilvēki jau neredz saskaņošanas procesus, iekšdarbus, plānošanu u.c. lietas. Pirms mēs šeit ienācām, viss bija ļoti kritiskā stāvoklī. Es biju nepatīkami pārsteigts. Viss bija jāsāk no jauna, visu nācās savest kārtībā, jo astoņu gadu laikā, šķiet, ka nekas netika darīts,» saka L. Abid.

Aktīvākā Park Hotel Kemeri rekonstrukcija sāksies 2019.gada janvārī un tiek plānots, ka 18 mēnešu laikā bijušās sanatorijas ēka tiks pilnībā rekonstruēta. «Balstoties uz tirgus attīstības tendencēm, šā gada sākumā tika nolemts veikt izmaiņas Park Hotel Kemeri biznesa stratēģijā, piesaistot vienu no pasaulē atpazīstamiem viesnīcu tīkliem jeb viesnīcu operatoriem. Pēdējo divu gadu laikā tirgū notikušas ievērojamas izmaiņas, atvērta Kempinski viesnīca, pavisam drīz tiek plānota viesnīcas Marriott atklāšana, kā arī Accor Group realizē būtisku attīstības plānu, tādējādi arī pastiprinot ārvalstu viesu interesi par Latviju kā tūrisma galamērķi. Jāatzīmē, ka ievērojami pieaug interese tieši par wellness industriju, kas savukārt motivē starptautiskos operatorus kļūt spēcīgākiem tieši šajā sfērā. Ņemot vērā visus šos biznesa attīstības aspektus, piesaistot starptautisku viesnīcu operatoru, Park Hotel Kemeri mērķis ir kļūt par mūsdienīgu, starptautiski atpazīstamu wellness jeb labsajūtas galamērķi, tajā pat laikā saglabājot Ķemeru medicīnas tradīcijas. Uzskatām, ka atpazīstama operatora piesaiste, palīdzēs ātrāk un efektīvāk iekarot starptautisko atpazīstamību,» stāsta L. Abid.

Smags liktenis

1998.gadā Ķemeru sanatoriju iegādājās uzņēmums Ominasis Latvia, kas piederēja Saūda Arābijas investoram Omāram Saleham Al Hamdi. Kopš tā laika uzņēmums regulāri izpelnījās pārmetumus par privatizācijas nosacījumu nepildīšanu, pārāk lēniem rekonstrukcijas darbiem un nepietiekamu investīciju ieguldīšanu. Vairākkārt tika noteikti datumi viesnīcas atklāšanai, kas netika izpildīti un vienmēr pārlikti. Tāpat uzņēmums regulāri bija iesaistīts dažādās tiesvedībās par saistību nepildīšanu. 2003.gadā viesnīcu ķēde Kempinski bija gatava kļūt par sanatorijas Ķemeri operatoru jeb apsaimniekotāju pēc tās rekonstrukcijas pabeigšanas. Tomēr rekonstrukcija ieilga.

2012.gadā bez pēdām pazuda arābu investoriem piederošā SIA «Ominasis Latvia». Uzņēmums nespēja pabeigt Ķemeru sanatorijas rekonstrukciju un piedzīvoja vienu maksātnespējas pieteikumu un tiesvedību pēc otras.

2014.gada oktobrī savu gatavību iegādāties maksātnespējīgajai Ominasis Latvia piederošo Ķemeru sanatorijas mantas kopumu izsolē apliecināja Park Hotel Kemeri, taču mēnesi vēlāk izsole atzīta par nenotikušu, jo uzvarētājs nebija noteiktajā laikā samaksājis par pirkumu. 2015.gada februārī kreditoru sapulcē tika apstiprināta Ķemeru sanatorijas nekustamā īpašuma pārdošana, un īpašumu nolemts pārdot nodrošinātajam kreditoram SIA Arhiidea. Pārdošanas cena tika noteikta atbilstoši pēdējās nenotikušās izsoles sākuma cenai 2,86 miljoniem eiro. Ķemeru sanatorija Krievijas pilsonim Aleksandram Gusakovam piederošās SIA Park Hotel Kemeri īpašumā oficiāli nonāca 2015. gada 6. februārī, kad tiesa apstiprināja darījumu starp sanatorijas pircēju SIA Arhiidea un SIA Park Hotel Kemeri.

SIA Park Hotel Kemeri ir reģistrēta 2014.gada 16.septembrī. Uzņēmuma īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs, kurš ir arī viesnīcu ķēdes Heliopark Group īpašnieks. 2014. gada oktobrī par otru uzņēmuma valdes locekli iecēla Andreju Danengiršu. Valde šādā sastāvā bija neilgu laiku, jo kopš 2015.gada Aleksandrs Gusakovs un Andrejs Danengrišs vairs nav valdes locekļi.

Šobrīd oficiālie Park Hotel Kemeri īpašnieki ir starptautiskais investīciju fonds G Capital Europe.

Līgumu ar Park Hotel Kemeri par sanatorijas Ķemeri tehnoloģisko atbalstu un objekta rekonstrukciju ir parakstījis Krievijas viesnīcu tīkls Heliopark Hotels&Resorts, 2016.gada sākumā šis līgums tika pārtraukts. Ieguldījumi sanatorijas rekonstrukcijā būs vairāk nekā 22 miljoni eiro.

##

Šovasar veikti inženiersistēmu rekonstrukcijas darbi parka zonā.

«Šogad turpinās darbs pie Ķemeru kultūrvēsturiskā parka atjaunošanas, kā arī ceļu infrastruktūras atjaunošanas un jaunu auto stāvvietu izbūves ieceres īstenošanas, veicot degradētās teritorijas revitalizāciju 23 hektāru platībā un paredzot publiski pieejamas infrastruktūras pilnveidi, tai skaitā parka teritorijas labiekārtošanu, ceļu, ielu un tiltu pārbūvi,» pastāstīja Zane Leite, Jūrmalas pilsētas domes pārstāve.

Šobrīd tiek veikta būvprojekta izstrāde «Daudzfunkcionāla dabas tūrisma centra jaunbūvei, Sēravotu ielas jaunbūvei un mežaparka labiekārtojumam». Būvprojekta izstrāde tiks veikta līdz 2019.gada februārim, būvdarbu uzsākšanu paredzot 2019.gada vasarā.

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 7 miljoni eiro. t.sk. plānotais Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums - 6 miljoni eiro, plānotā valsts budžetā dotācija - 158 tūkstoši eiro un pašvaldības līdzfinansējuma summa - 900 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu Park Hotel Ķemeri tika plānots atklāt jau šā gada pavasarī, taču balstoties uz biznesa attīstības plāna izmaiņām, tās atklāšana tiek pārcelta uz 2020. gada vasaras sezonu, informē viesnīcas pārstāvji.

Park Hotel Ķemeri plāno kļūt par starptautiska atpazīstama viesnīcu tīkla partneri. Šobrīd pārrunu ceļā tiek analizēti pasaules atpazīstamākie viesnīcu operatori ar pieredzi kūrortu industrijā. Šīs vasaras sākumā tiks noslēgts līgums ar vienu no operatoriem un uzsākti viesnīcas tālākie labiekārtošanas darbi balstoties uz izvēlētā viesnīcu operatora standartiem.

Līdz šim viesnīcas ēkā pabeigti remontdarbi un ar mēbelēm labiekārtoti viesnīcas pilotnumuri. Kā mēbeļu piegādātājus un sadarbības partnerus esam izvēlējušies vietējos Latvijas uzņēmumus - Nakts Mēbeles, SIA TICIANS, SIA AM Studio, SIA La Forme Home un SIA Novembri.

Viesnīca uzsākusi arī parka inženiersistēmu rekonstrukciju un noslēguši jaunu šīs vasaras darbu grafiku, kas tiks realizēts līdz šī gada rudenim. Darba plānā ietilpst pieslēgšanās gāzes piegādes tīklam, ūdensapgādes un kanalizācijas iekšējo un ārējo tīklu rekonstrukcija, ko realizēs kompānija Mesako. Tam sekos kultūrvēsturiskā Ķemeru parka atjaunošana, interaktīvā dabas tūrisma centra izveide, piegulošo ceļu un stāvvietas sakārtošana, ūdens torņa restaurācija un bērnu laukumiņa izbūve, ko savukārt realizēs Jūrmalas dome ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējuma atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot elektrolīnijas Kurzemes loks trešā posma izbūvi no Ventspils uz Rīgu, šogad plānots zem sprieguma ieslēgt četrus 110 kV posmus – Ventspils–Dundaga, Sloka-Dzintari, Tume-Tukums un Dzintari-Priedaine, informē Augstsprieguma tīkls (AST).

Kopējais elektrolīnijas Kurzemes loks garums ir 214 km un tās būvniecība izmaksās aptuveni 127 miljonus eiro, no kuriem 55 miljoni eiro ir Eiropas Savienības līdzfinansējums.

«Šobrīd pieņemam, ka ietekme uz pārvades tarifiem būs nebūtiska. Izmaksas, kuras netiek segtas Eiropas Savienības programmas ietvaros, sedz pārvades sistēmas īpašnieks AS Latvijas elektriskie tīkli, kuriem šāds pienākums noteikts Elektroenerģijas tirgus likumā, papildus izmaksu segšanai tiek novirzīti Pārvades sistēmas operatora pārslodzes maksas ieņēmumi,» skaidro AST valdes loceklis Arnis Staltmanis.

Pašlaik projekta ietvaros izbūvēti 444 balsti, kas ir vairāk nekā 62% no kopumā elektrolīnijai nepieciešamajiem, tāpat 113 km garumā izvilkti vadi. Līnijas būvniecību pēc AST pasūtījuma veic pilnsabiedrība LEC, RECK un Empower. «Šobrīd būvniecība tiek veikta posmos Ventspils-Dundaga, Talsi-Kandava, Tume-Tukums, Tukums-Ķemeri, Sloka-Dzintari un Dzintari-Priedaine. Katrā posmā ir cita gatavības pakāpe un darbu temps, bet kopsummā darbi rit veiksmīgi un uz doto brīdi puse no plānotajiem darbiem ir veikta,» par darba gaitu stāsta A.Staltmanis. AST norāda, ka pārbūvētās līnijas pārsvarā atrodas līdzšinējā līniju trasē. 110 kV ķēdes zem sprieguma tiek ieslēgtas pakāpeniski pēc kārtējā posma izbūvēšanas. Savukārt līnijas 330 kV ķēdes darbā tiks ieslēgtas pēc pilnīgas darbu pabeigšanas, kas plānota 2019.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas dabas resursi un izkoptās balneoloģijas tradīcijas paver plašas iespējas tai attīstīties kā kūrortpilsētai.

Kūrorta rehabilitācijas centrs Sanare – KRC Jaunķemeri ievieš jaunas ārstniecības metodes un attīsta dūņu terapiju, piesaistot arvien vairāk medicīnas tūristu. Lielā mērā tas ir iespējams, pateicoties dabas veltēm – Slokas karjerā iegūtajām dūņām, ārstnieciskajiem minerālūdeņiem un piejūras klimatam, kā arī Malkielu ģimenes uzņēmībai.

Uz pareizajām sliedēm

Rehabilitācijas centra veiksmes stāsts ir vectēva Mihaila Malkiela intuīcija, kas nav pievīlusi kopš uzņēmuma privatizācijas 90. gadu sākumā, atzīst SIA Sanare – KRC Jaunķemeri valdes priekšsēdētāja Elīna Malkiela. «Vectētiņš zināja, kurā brīdī un kā reorganizēties, kādus pakalpojumus ieviest un kādas inovācijas attīstīt,» viņa vērtē. M. Malkiels uz Latviju ir pārcēlies no Baltkrievijas, būdams jauns ķirurgs, kad saslimusi viņa sieva un ārsti ir ieteikuši viņai mainīt klimatu. Tādējādi viņš ir pievērsies kūrortoloģijai, sācis strādāt sanatorijā Ķemeri par osteorefleksoterapeitu un līdzdarbojies pie kūrorta rehabilitācijas centra Jaunķemeri izveidošanas. Šobrīd tā vadības grožus viņš ir nodevis mazmeitai, taču arī pats, būdams 87 gadu vecs, reizēm iesaistās nozīmīgu lēmumu pieņemšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Latvijas dzelzceļš saņēmis sešus piedāvājumus dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektēšanai

Žanete Hāka, 11.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) izsludinātajā atklātajā konkursā par 22 staciju un pieturas punktu modernizācijas projektēšanu ir saņemti seši piedāvājumi.

Iepirkuma komisija uzsākusi darbu pie iesniegto piedāvājumu izvērtēšanas, lai noteiktu konkursa uzvarētāju, ar kuru tiks slēgts līgums par būvprojektu izstrādi.

Projekta Dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācija mērķis ir paaugstināt dzelzceļa pasažieru pārvadājumu kvalitāti un efektivitāti, kompleksi modernizējot dzelzceļa publisko infrastruktūru, t.sk., izbūvējot paaugstinātās pasažieru platformas, ar pasažieru pārvadājumiem saistīto dzelzceļa infrastruktūru, t.sk. platformas nojumes ar soliņiem un atkritumu urnām, nojumes - paviljonus atsevišķās stacijās, LED apgaismojumu stacijas teritorijā un piekļuves infrastruktūras elementus – gājēju celiņus, velo celiņus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ķemeru dūņas minerālūdenim un dūņām rod pielietojumu dabīgā kosmētikā

Anda Asere, 25.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā kosmētikas zīmola "Kemmern" ražotājs SIA "Ķemeru dūņas" savos produktos apvieno Ķemeru dūņas un sērūdeņraža minerālūdeni.

"Tie ir unikāli dabas resursi, ko var un vajag mācēt izmantot. Kad mums pašām radās vēlme izmantot šo resursu, sapratām, ka iespējas ir ierobežotas, jo augstvērtīgas dūņas var iegūt tikai noteiktā dziļumā un apstākļos. Mums ir palaimējies ar veiksmīgu sadarbību ar SIA "Sanare-KRC Jaunķemeri", kas savā rehabilitācijas centrā jau ļoti sen izmanto peloīdterapiju. Tālāk dūņas tiek īpaši apstrādātas un integrētas ķermeņa kopšanas produktos, kā arī papildinātas ar bioloģiski aktīvām vielām, lai palielinātu produktu bioloģisko efektivitāti,"stāsta Kristīne Juhņeviča, Kemmern zīmola (SIA "Ķemeru dūņas") līdzdibinātāja.

"Mums abām ir svarīga ekoloģiska pieeja procesam, dabīgi, droši un ērti lietojami produkti. Tā arī apņēmāmies ražot dabīgus ķermeņa kopšanas līdzekļus, ko pašām būtu prieks lietot," piebilst otra Kemmern zīmola līdzdibinātāja Mairita Čuda.

Komentāri

Pievienot komentāru