Citas ziņas

Valsts maksās Kuldīgas un Ludzas slimnīcu vietā

Līva Melbārzde, Māris Ķirsons, 11.08.2009

Jaunākais izdevums

Kuldīgas un Ludzas slimnīcu parādi tiks segti, jo šie ir tie gadījumi, kad slimnīcas tos nevar pati nomaksāt, Db apstiprināja veselības ministre Baiba Rozentāle.

Latvijas valsts kā galvinieks ir veikusi SIA Kuldīgas rajona slimnīca vietā maksājumus a/s DnB NORD Banka. Pēc Veselības ministrijas datiem 06.08.2009. SIA Kuldīgas rajona slimnīca ir parādā valsts budžetam 154 610.20 Ls. Apzinoties slimnīcas finansiālo situāciju, tiek paredzēti arī līdzekļi 91 338.19 Ls, kas būs nepieciešami, lai SIA Kuldīgas rajona slimnīca varētu izpildīt savas saistības pret a/s DnB NORD Banka līdz šā gada nogalei.

Valsts kā galvinieks ir divreiz veikusi maksājumus arī SIA Ludzas rajona slimnīca vietā. Ar SIA Ludzas rajona slimnīca ir noslēgti divi līgumi par saistību izpildi, kas nosaka kārtību kādā slimnīca pakāpeniski atmaksā valstij slimnīcas vietā veiktos maksājumus. Pēc Veselības ministrijas datiem 06.08.2009. SIA Ludzas rajona slimnīca ir parādā valsts budžetam 277 661.76 eiro (195 141.80 Ls). Apzinoties slimnīcas finansiālo situāciju, vajadzīgi līdzekļi 50 282.57 eiro (35 338.79 Ls), kas līdz 2009. gada 31. decembrim ir jāsamaksā Ziemeļu Investīciju bankai.

Tāpēc valdība atbalstīja priekšlikumu novirzīt līdzekļus no Zāļu valsts aģentūras maksas pakalpojumu ieņēmumu atlikuma 5. 14 milj. Ls:

— 476 429 Ls valsts galvoto aizdevumu SIA Kuldīgas rajona slimnīca un SIA Ludzas rajona slimnīca kavēto maksājumu segšanai, kā arī līdz 2009.gada beigām plānoto kārtējo maksājumu par valsts galvotajiem aizdevumiem segšanai (SIA Kuldīgas rajona slimnīca kavētos maksājumus līdz 06.08.2009. — 154 610 Ls un līdz gada beigām plānoto maksājumu par valsts galvoto aizdevumu segšanai 91 338 Ls; SIA Ludzas rajona slimnīca līdz 06.08.2009 neatmaksāto parāda daļu saskaņā ar noslēgtajiem saistību izpildes līgumiem 195 142 Ls un līdz gada beigām plānoto maksājumu par valsts galvoto aizdevumu segšanai 35 339 Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Saeimas deputātus līdz Kuldīgas domes ēkai nogādā policija

LETA, 18.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas deputātus, kas šodien devās uz izbraukuma sēdi Kuldīgā, līdz pašvaldības ēkai palīdzējuši nogādāt vietējie policisti, novēroja aģentūra LETA. Viņus pie Kuldīgas novada domes ēkas pilsētas Rātslaukumā sagaidīja vismaz 300 piketētāji.

Saeimas deputāti ieradās ar nelielu nokavēšanos, viņi pie domes ēkas tika sagaidīti ar skaļiem svilpieniem. Uzrunājot piketētājus, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS) zīmīgi pārteicās. Viņas kļūmīgā uzruna «Labdien, Liepājā! Tas ir, Kuldīgā!» izpelnījās smieklus un aplausus. Barča paskaidroja, ka īsi pirms Kuldīgas saplīsis transports, ar ko deputāti devās uz Kuldīgu, un līdz Kuldīgas domes ēkai deputātus palīdzējuši nogādāt vietējie policisti.

Ar skaļiem svilpieniem pie domes ēkas tika sagaidīts arī veselības ministrs Juris Bārzdiņš (Liepājas partija/ZZS). Bārzdiņš īsā uzrunā piketa dalībniekiem uzsvēra: «Jūsu jaukajai slimnīcai ir jābūt, un tā būs! Tas ir pats galvenais.» Veselības ministram ieejot domes ēkā, piketētāji skaļi sauca «Naudu! Naudu!».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministrija (VM) rosina stacionāro pakalpojumu sniedzējus iedalīt četros līmeņos, kā arī veidot ārstniecības iestāžu sadarbības teritorijas.

VM izstrādātais informatīvais ziņojums par veselības aprūpes sistēmas reformu paredz, ka pirmā līmeņa slimnīcās tiks nodrošināti pamata profili, proti, terapija un hronisku pacientu aprūpe. Tāpat pirmā līmeņa slimnīcās tiks nodrošināta neatliekamā medicīniskā palīdzība 24 stundas diennaktī gadījumos, kad nav apdraudēta pacienta dzīvība, turklāt šī līmeņa slimnīcās neatliekamās medicīniskās palīdzības sasniedzamība plānota līdz 60 minūtēm.

Otrā līmeņa slimnīcās tiks nodrošināta darbība septiņos obligātajos profilos - terapijā, hronisku pacientu aprūpē, ķirurģijā, neiroloģijā, ginekoloģijā, grūtniecības un dzemdību profilā un pediatrijā, kā arī tiks sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Arī otrā līmeņa slimnīcām iedzīvotājiem būs jābūt sasniedzamām stundas laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Naudas sadales dēļ Kuldīgas slimnīca pārtrauks akūto pacientu uzņemšanu

Lelde Petrāne, 09.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Negodīgas naudas sadales dēļ Kuldīgas slimnīca no 1. septembra pārtrauks akūto pacientu uzņemšanu slimnīcā. Par to Kuldīgas slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis jau iepriekš esot informējis Veselības ministriju, Veselības norēķinu centru (VNC) un Kuldīgas novada pašvaldību.

Kuldīgas novada pašvaldība esot neizpratnē par Veselības ministrijas plānoto 2011. gada neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) pacientu skaita samazinājumu Kuldīgas slimnīcā, zinot, ka nav iemesla prognozēt divas reizes mazāku pacientu skaitu, salīdzinot ar 2010. gadu. «Pacientus turpinām uzņemt iepriekšējā gada līmenī, turklāt vispārējais pacientu stāvoklis ir smagāks, slimības ielaistākas. Uzņemšanas nodaļai nav iespēju būtiski ierobežot stacionāro NMP pacientu skaitu, jo pacienti tiek nosūtīti uz slimnīcu ar speciālistu atzinumiem, atvesti ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādēm vai ierodas paši traumu vai saslimšanu rezultātā,» situāciju komentē Kuldīgas slimnīcas vadītājs I.Eglītis. Arī iepriekšējos gadus Kuldīgas slimnīcā nav bijis mazāk par 5000 akūtajiem pacientiem un neesot nekāda pamata prognozēt, ka šogad viņu būs divas reizes mazāk. Neskatoties uz to, Veselības ministrija ieplānojusi apmaksāt tikai 2208 pacientu ārstēšanu. Šādu skaitu slimnīca šobrīd ir jau uzņēmusi un katrs nākamais pacients slimnīcai radīs tiešus finansiālus zaudējumus, skaidro I.Eglītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Papildināta - Pāvilostas SPA viesnīcas būvniecība iestrēgst tiesā

Zane Atlāce - Bistere, Žanete Hāka, 17.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas pieņēmusi SIA "Kuldīgas būvserviss" pieteikumu par SIA "Aviao" maksātnespējas procesa pasludināšanu, Db.lv informēja SIA "Kuldīgas būvserviss".

"SPA Hotel Otto" būvniecības darbi Dzintaru ielā Pāvilostā notiek kopš 2018.gada augusta. Plašāku sabiedrības ievērību tie izpelnījās rievpāļu iestrādāšanas laikā, kad kļūdainas ģeoloģijas dēļ ievērojami sarežģījās būvdarbi un izteiktā vibrācija ietekmēja apkārtējo iedzīvotāju ikdienu tādā mērā, ka sākās iedzīvotāju parakstu vākšana ar iebildumiem pret SPA viesnīcas būvniecību. Šie sarežģījumi ietekmēja arī būvniecību - palēninot būvdarbu gaitu un radot papildus izmaksas, skaidro SIA "Kuldīgas būvserviss" pārstāvji.

"Īpašuma attīstītājs "Aviao" līdz šim ne tikai nav uzņēmies atbildību par sevis iesniegtās kļūdainās ģeoloģijas sekām, bet arī, nespējot panākt sev vēlamo, kopš š.g. augusta beigām ar apsardzes palīdzību ir pārņēmis būvobjektu, darbus atļaujot veikt vien atsevišķiem SIA "Kuldīgas būvserviss" apakšuzņēmējiem. Šobrīd būvdarbu līgums ar SIA "Kuldīgas būvserviss" ir izbeigts un būvdarbus turpina SIA "Kuldīgas būvserviss" šī objekta projekta vadītāja jaundibinātais uzņēmums SIA "Capric Management". Papildus nekorektajai līguma pārņemšanai, "Aviao" nav veikusi samaksu par šī gada augsta beigās un septembrī izpildītajiem un apstiprinātājiem būvdarbiem 128 tūkstošu eiro apmērā un faktiski izvairās no sarunām ar būvnieku" apstiprina valdes loceklis Mārtiņš Puķe.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Balvu un Gulbenes slimnīcu rekonstrukcijā investē 2,5 miljonus latu

Žanete Hāka, 07.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien pēc renovācijas atklātas Balvu un Gulbenes reģionālās slimnīcas, īstenojot abu reģionālo slimnīcu veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošanu un slimnīcas ēku rekonstrukcijas darbus, informēja slimnīcu pārstāvji.

Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības kopējais investīciju apmērs ir 2,5 miljoni latu, no tiem divi miljoni latu ir ERAF finansējums. Šis ir vērienīgākais projekts abu slimnīcu vēsturē pēdējo 25 gadu laikā, kā rezultātā sakārtota slimnīcu infrastruktūra un vide, kā arī pilnveidota abu slimnīcu veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāte un pieejamība reģionā.

Balvu slimnīcas renovētās telpas šobrīd jau lieto ķirurģijas, terapijas un neiroloģijas, ginekoloģijas, pediatrijas un uzņemšanas nodaļas. Izveidota operāciju zāle, kā arī atsevišķa zāle ginekoloģijas nodaļā manipulāciju veikšanai. Tāpat plānots pilnveidot vidi, lai pacientiem būtu ērtāk apmeklēt palīgkabinetus – ultrasonogrāfijas, elektrokardiogrammas, radioloģijas izmeklējumus. Uz jaunajām telpām drīz pārcelsies arī fizioterapeits, kur būs plaša nodarbību zāle un fizikālās medicīnas kabinets.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rallija sezona noslēgsies Kuldīgā

, 26.09.2009

Rallijā Latvija – Kuldīgas rudens 2009 būs iespēja redzēt divus Mitsubishi Lancer WRC automobiļus no kuriem vienu stūrēs Ivars Vasaraudzis ar stūrmani Pēteri Spredzi, bet otru – ekipāža Raimonds Kisiels/Gatis Panavs. (Foto: Z. Zālmanis, Nikon)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaut arī N4 klasē Latvijas 2009.gada čempions ir zināms un tas ir Aivis Egle, cīņas gaidāmajā rallijā Latvija – Kuldīgas rudens 2009 nebūs mazāk spraigas kā iepriekšējos piecos čempionāta posmos. Tieši otrādi – sezonas pēdējais posms noteiks iznākumu visās pārējās klasēs, kā arī komandu kopvērtējumā.

Par Latvijas autorallija čempionu pēc rallija Kurzeme 2009 jau piekto reizi tika kronēts Aivis Egle, jo viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju čempionāta kopvērtējumā – Jāni Vorobjovu – pirms pēdējā posma ir 14 punkti un tos dzēst nav iespējams pat ar uzvaru. Teorētiski Aivis Egle pat varētu atpūsties un rallijā Latvija – Kuldīgas rudens 2009 nestartēt, jo kārotais tituls jau ir izcīnīts, tomēr aizraušanās ar šo sportu darījusi savu un Aivis Egle ir pieteicies startam arī Kuldīgas apkaimē, tiesa gan, nu jau pie A+ klases sacīkšu automobiļa stūres.

Lai arī Jānim Vorobjovam kārtējo reizi autorallija čempiona tiltuls šogad ir gājis secen, Kuldīgā atslābt nedrīkstēs un nāksies vien braukt ar pilnu atdevi, lai nepazaudētu vicečempiona titulu. Šobrīd kopvērtējumā Jānis tikai par 5 punktiem apsteidz tuvāko sekotāju Māri Neikšānu. Vēl svaigā atmiņā ir abu sportistu sacensība rallijā Kurzeme 2009, kur tikai pēdējā ātrumposmā tika noteikts uzvarētājs – finišā pēc 100 nobrauktiem kilometriem Vorobjovs Neikšānu apsteidza vien par nepilnām 5 sekundēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Slimnīcām galvotos kredītus segs no Valsts zāļu aģentūras ieņēmumiem

Madara Fridrihsone, 04.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ludzas un Kuldīgas slimnīcu vajadzīgām galvotos kredītus Veselības ministrija varēs segt no Valsts zāļu aģentūras ieņēmumiem par maksas pakalpojumiem.

Atbilstoši pirmdien valdības komitejā nolemtajam, šogad SIA Kuldīgas rajona slimnīca valsts galvoto aizdevumu maksājumu nodrošināšanai tiks piešķirti 64 605 Ls, bet SIA Ludzas rajona slimnīca – 179, 5 tūkst. Ls.

Līdz 2015.gadam Kuldīgas slimnīcas aizdevuma saistību izpildei būs nepieciešami 192,7 tūkst. Ls, bet Ludzas slimnīcas aizdevuma saistību izpildei – gandrīz 3,55 milj. Ls.

Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Juris Bundulis vadības komitejas sēdē skaidroja, ka līdz šim ministrija centusies rast iespējas segt slimnīcu kredītsaistības no budžeta līdzekļiem, taču nu šīs iespējas esot izsmeltas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Kuldīgā topošajā peldbaseinā ielaiž ūdeni, lai pārbaudītu konstrukciju hidroizolāciju

Lelde Petrāne, 13.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembra sākumā topošajā Kuldīgas peldbaseinā, kura aprises jau apjaušanas, celtnieki pirms hidroizolācijas slāņa ieklāšanas iepildīja ūdeni un pārbaudīja, vai tas nesūcas cauri.

Pēc tam, kad betona šuvju hidroizolācija un baseina ģeometrijas noturība bija pārbaudīta, ūdens tika izlaists. Turpinot būvdarbus, plānots sākt būvēt jumtu virs baseina, bet pēc tam būvēs baseina iekšējo hidroizolāciju un pabeigs baseina apdari.

Sekmīgi virzās uz priekšu arī Kuldīgas novada Sporta skolas rekonstrukcijas darbi – jau pabeigta ēku kompleksa būvkonstrukciju sakārtošana, krāsošanai sagatavotas visas mūra fasādes un jau sākusies to krāsošana. Šoruden arī labiekārtos ēku kompleksa teritoriju. Ziemas sezonā celtnieki rosīsies iekštelpās. Darbus objektā plānots pabeigt 2017. gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīgas novadā budžeta izdevumi pārsniegs ieņēmumus

Vēsma Lēvalde, 28.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada dome apstiprinājusi 2013.gada budžetu, kurā ieņēmumi ir 13,5 miljoni latu, bet izdevumi - 15,5 milj. Ls.

Tai skaitā 164 tūkstoši latu paredzēti kā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem. Naudas līdzekļu atlikums gada sākumā bija 1,12 milj. Ls, naudas atlikums gada beigās pārsniedz 253,59 tūkstošus latu. Plānoti aizņēmumi 1,7 milj. Ls apjomā, savukārt atmaksājamie aizņēmumi ir 588,4 tūkst. Ls.

Kuldīgas novada pašvaldības speciālā budžeta 2013. gada ieņēmumi ir 333,8 tūkst. Ls un tikpat – izdevumi. Naudas līdzekļu atlikums kā gada sākumā, tā beigās ir 40 tūkst. Ls.

Kuldīgas novada 2013. gada budžeta prioritātes ir rekonstruēt un būvēt ielas un inženierkomunikācijas; rūpēties par iedzīvotāju labklājību, ieviešot jaunus sociālā atbalsta pasākumus; pilnveidot mācību un darba vidi skolās un bērnudārzos; attīstīt kultūras, sporta un tūrisma infrastruktūru un pasākumus; atbalstīt iedzīvotāju un uzņēmēju iniciatīvu sava novada labā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Kuldīgas sporta skolas rekonstrukcija un peldbaseina būvniecība izmaksās 2,19 miljonus eiro

Dienas Bizness, 14.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un galvenā būvuzņēmēja SIA Abora valdes loceklis Juris Kravalis otrdien, 14. Jūlijā parakstīja līgumu par Kuldīgas novada sporta skolas rekonstrukciju un peldbaseina būvniecību, informē pašvaldībā.

Būvuzņēmējs izraudzīts publiskā iepirkuma procedūrā. Sporta skolas rekonstrukcija un jauna peldbaseina būvniecība kopumā izmaksās 2,19 miljonus eiro, ieskaitot PVN. Plānots, ka būvdarbus pabeigs 18 mēnešu laikā.

Sporta skolas rekonstrukcijas un jauna peldbaseina būvniecības būvprojekta autors ir SIA Diānas Zalānes projektu birojs. Būvuzraudzību objektā veiks SIA Būves un būvsistēmas.

Ēka Kalna ielā 6, kurā atrodas vairākas sporta skolas nodaļas, ir valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa Kuldīgas pilsētas vēsturiskais centrs un valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa Kuldīgas senpilsēta daļa. Kuldīgas sporta skolas ēku komplekss izvietots starp Kalna un Jelgavas ielu. Apbūve veidojusies 19. gadsimta otrajā pusē kā Vācu biedrību ēka un līdz 20. gadsimta sākumam kalpojusi kā Kuldīgas sabiedriskās dzīves centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaug darījumu skaits, pieaug cenas un samazinās piedāvājums - tā varētu raksturot nekustamā īpašuma tirgus tendences Kuldīgā.

Kā biznesa portālam Db.lv stāsta Kuldīgas novada pašvaldības Nekustamo īpašumu nodaļas vadītājs Klāvs Svilpe, pieprasījums pēc nekustamā īpašuma Kuldīgā ir samērā augsts un pieprasījumu varētu iedalīt divējādi - dzīvojamais fonds un ražošanas, komercdarbības teritorijas, kā arī pieprasījums iegādei vai nomai un īrei.

Pēc pašvaldībā pieejamās informācijas, pircēji visbiežāk iegādājas dzīvojamās ēkas, dzīvokļus, kā arī dzīvojamai apbūvei paredzētus zemes gabalus. Nekustamā īpašuma cenu ietekmē īpašuma stāvoklis, novietojums, komunikāciju esamība un pieslēgumu iespējas, taču pašvaldība nav veikusi šādas informācijas analīzi par vidējām īpašuma cenām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novadā pagājušajā naktī, iespējams, aizdedzināta Kuldīgas rajona prokuratūras prokurora, bijušā Kuldīgas policijas iecirkņa priekšnieka Ginta Mežiņa automašīna, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kuldīgas novada Pelču pagasta Ābeļciemā, iespējams, aizdedzināta Mežiņa un viņa dzīvesbiedres automašīnas. Tāpat degusi pirts mājiņa.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova aģentūrai LETA apliecināja, ka par automašīnu degšanu Pelču pagastā policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Tikmēr prokuratūrā neapstiprināja, vai degusi Mežiņa automašīna. Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska vien atzīmēja, ka kriminālprocesa laikā krimināllietā esošie materiāli ir izmeklēšanas noslēpums un ar tiem drīkst iepazīties amatpersonas, kuras veic izmeklēšanu.

Kuldīgas novada pašvaldība šodien informēja, ka naktī uz 16.jūliju Kuldīgas novada Pelču pagasta Ābeļciemā notikusi, domājams, ļaunprātīga dedzināšana, aizdedzinot divas automašīnas un pirts mājiņu. Valsts policijā pašvaldībai apstiprināja šo faktu un norādīja, ka par noziedzīgo nodarījumu ierosināts kriminālprocess.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

E. Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas piebūvē nosvinēti spāru svētki

Lelde Petrāne, 13.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 13. jūlijā, plkst. 11:00 E. Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas piebūvē, piedaloties Kuldīgas novada Domes un būvuzņēmēja AS RERE GRUPA vadībai, būvuzraugiem un ēkas projektētājam, norisinājās spāru svētku svinības un būvnieki ēkas augstākajā punktā pacēla spāru vainagu. Spāres jumta nesošajā konstrukcijā ir galvenais elements, un līdz ar to uzsliešanu ēka iegūst kopskata veidolu.

Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa spāru svētkos pateicās arhitektam un būvniekiem par paveikto darbu un izteica cerību, ka Kuldīgas Mūzikas skolas ēka pēc pārbūves radīs prieku skolas audzēkņiem, viņu vecākiem un pedagogiem, kā arī būs kvalitatīvi uzbūvēta būve, ar kuru varēs lepoties ne tikai kuldīdznieki, bet arī Kurzemē un visā Latvijā.

Projekta direktors, SIA RERE MEISTARI vadītājs Ervīns Koncevičs stāsta: «Kuldīgas Mūzikas skolas pārbūves un piebūves būvniecības darbus uzsākām 2015. gada rudenī. Šobrīd esam gandrīz pabeiguši jaunās piebūves ēkas karkasa mūrēšanas un betonēšanas darbus, savukārt vēsturiskajā ēkā šobrīd tiek pastiprinātas konstrukcijas un notiek grīdas segumu izbūve. Tāpat turpinās piebūves jumta konstrukciju izbūve, vēsturiskās ēkas durvju un logu restaurācija, kā arī tiek izgatavoti logi jaunajai piebūvei. Tuvākajā laikā uzsāksim piebūves fasādes siltināšanu un apmūrēšanu ar dekoratīvajiem ķieģeļiem. Topošā Mūzikas skolas piebūve lieliski sasauksies ar vēsturisko ēku un iekļausies Kuldīgas pilsētas vēsturiskā centra ainavā. Jau tuvākā laikā uzsāksim arī vēsturiskās ēkas fasādes restaurāciju.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīgas pirmā domes sēde nenotiek

Vēsma Lēvalde, Db, 01.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzētā jaunievēlētās Kuldīgas novada domes sēde nenotika, jo vēlēšanu komsija saņēmusi paziņojumu no Administratīvās apgabaltiesas par iesniegtu sūdzību.

Par to vēlēšanu komisijas sasauktajā pirmajā Kuldīgas novada domes sēdē paziņoja Kuldīgas novada domes vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inese Ozola – Gūtpelca.

Paziņojumā ir norādīts, ka saņemts pieteikums no politiskās partijas Mūsu zeme deputātu kandidāta Arņa Kadiķa un partijas pārstāvja Ulda Kūma. Viņi neapstrīd Kuldīgas novada domes vēlēšanu likumību, bet gan faktu par piecu procentu barjeru, uzskatot to par nedemokrātisku principu, kas neatbilst Latvijas Satversmei.

Līdz ar to šodien, kā bija plānots, pirmā Kuldīgas novada domes sēde nenotika. Līdz pirmajai Kuldīgas novada domes sēdei, kas tiek plānota ne ātrāk kā 10. jūlijā, darbu turpina līdzšinējā Kuldīgas pilsētas dome un arī visas 13 pagastu pašvaldības, kas ietilpst Kuldīgas novadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīga ar Ventspili lauž šķēpus par profesionālās izglītības reformu

Vēsma Lēvalde, Db, 10.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada dome nosūtījusi vēstules izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam, paužot neizpratni par plānoto profesionālās izglītības kompetences centra izvietojumu Ventspilī.

Kuldīgas pašvaldība uzskata, ka kompetences centra plānošanai Ventspilī nav pamatojuma un tā izveide būs pretrunā ar programmas mērķi - izveidot izmaksu un energoefektīvu, un iedzīvotājiem pieejamu profesionālās izglītības iestāžu tīklu. Uz Ventspils profesionālās vidusskolas (477 audzēkņi) bāzes programmā ir plānots veidot kokapstrādes, mehānikas un metālapstrādes, mašīnzinības, enerģētikas un būvniecības kompetences centru.

Kuldīgas dome ir pārliecināta, ka tādējādi tiek plānoti nelietderīgi finanšu ieguldījumi vairāku miljonu latu apmērā, jo Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma profesionālā vidusskola jau šodien var sākt darboties kā kompetences centrs kokapstrādē un autotransportā, bet Saldus profesionālā vidusskola – būvniecībā. Ventspilī iepriekšminēto nozaru kompetences centru izveide ir jāsāk no nulles, bet Kuldīgā nepieciešams tikai paplašināt jau esošās iestrādes un pilnveidot materiāli tehnisko bāzi, norādīts Kuldīgas domes vēstulē. Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma profesionālā vidusskolā mācās 560 audzēkņi no visas Kurzemes, arī Zemgales, Vidzemes, apgūstot automehāniķa, mēbeļu galdnieka profesiju ar vismodernāko programmvadības (CNC) tehnoloģiju apmācību; ēdināšanas un tūrisma pakalpojumu specialitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīgas logotipu lūgs veidot māksliniecei Annai Orniņai

Vēsma Lēvalde, 05.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neviens no atklātajā ideju konkursā «Kuldīgas logotipa izstrādāšana» iesniegtajiem logotipiem nav atzīts par uzvarētāju.

Tāpēc Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa veiks pārrunas ar Kuldīgas mākslinieci Annu Orniņu par Kuldīgas pilsētas logotipa izstrādi, pamatojoties uz veiksmīgu iepriekšējo sadarbību.

Kuldīgas mājas lapā www.kuldiga.lv visvairāk balsu tika saņemts par devīzi Žurkulēns – 75 balsis. Devīzes autorei Lindai Liņķei no Kurmāles pagasta Kuldīgas novadā nolemts piešķirt 100 Ls veicināšanas prēmiju. Veicināšanas prēmiju 50 latu apmērā dome piešķīrusi iesniedzējai ar devīzi Dzērve – Alisei Šternbergai no Snēpeles pagasta Kuldīgas novadā un iesniedzējam ar devīzi MILK Ltd. – dizaina autora grupai Jāņa Trautmaņa vadībā no Rīgas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kuldīgas tekstils pēc Covid-19 uzliesmojuma uz desmit dienām apturējis darbību

LETA, 25.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Kuldīgas tekstils" uz desmit dienām apturējis darbību, jo uzņēmumā vairāki darbinieki saslimuši ar Covid-19, informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtā informācija liecina, ka Kuldīgā šonedēļ apstiprināti kopumā 27 inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kas visi ir saistīti ar ražošanas uzņēmumu SIA "Kuldīgas tekstils".

SPKC ir apzinājis inficēto cilvēku kontaktpersonas, kuras atrodas izolācijā un nedodas uz darbu vai izglītības iestādi. Informēti arī kontaktpersonu ģimenes ārsti. Kontaktpersonu vidū ir vairāku Kuldīgas izglītības iestāžu audzēkņi un arī atsevišķi darbinieki.

"Kuldīgas tekstila" valdes locekle Jolanta Krūmkalne apstiprināja, ka kopumā uzņēmumā ir inficējušies 27 darbinieki, bet par inficētiem darbinieku ģimenes locekļiem viņas rīcībā nav informācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arī Kuldīgai cerības tikt pie novada domes vadības

Vēsma Lēvalde, Db, 23.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada vēlēšanu komisija sasaukusi jaunievēlētās Kuldīgas novada domes pirmo sēdi 27. jūlijā. Pirmajā sēdē deputāti aizklātā balsošanā vēlēs Kuldīgas novada priekšsēdētāju.

Vēl darba kārtībā paredzētas Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas, Kuldīgas novada domes pastāvīgo komiteju izveidošana un pastāvīgo komiteju locekļu ievēlēšana un pašvaldības izpilddirektora iecelšana amatā.

Db jau rakstīja, ka 1. jūlijā sasauktā Kuldīgas novada domes 2009. gada sasaukuma pirmā sēde nenotika, jo no Administratīvās apgabaltiesas tika saņemts paziņojums par to, ka tiesai ir pieteikums no politiskās partijas Mūsu zeme, kurā apstrīdēts fakts par piecu procentu barjeru ievēlēšanai domē, uzskatot to par nedemokrātisku principu, kas neatbilst Latvijas Satversmei.

2009.gada 13.jūlijā Administratīvā apgabaltiesa pieņēma lēmumu atzīt par neiesniegtu Mūsu zeme pieteikumu, tādējādi Kuldīgas novada vēlēšanu komisija ir tiesīga sasaukt Kuldīgas novada domes sēdi, informē Kuldīgas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inese Ozola-Gūtpelca.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgstošā sausuma dēļ, trūkstot lopbarībai, jau tiek likvidēti mājlopi, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada lauksaimnieki. Kuldīgas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa informēja, ka Kuldīgas novada pašvaldība rosina Ministru kabinetam izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā.

Smagākā situācija izveidojusies lopkopjiem. Saimniecības likvidē lopus, jo nespēj tos pabarot. Ganības ir izdegušas, tāpēc lopiem nav, ko ēst. Zemnieki lopus baro ar pagājušā gadā novākto sienu. Tas rada bažas par to, ar ko baros lopus šajā ziemā.

Bioloģiskā saimniecība Rozbeķi no Kabiles pagasta pārdos aptuveni 40 gaļas lopus, lai pabarotu piena govis. Saimniecība ir 300 hektārus liela, un tajā tiek audzēti aptuveni 150 lopi, tai skaitā 50 piena govis. "Audzējam kviešus, miežus, auzas, griķus. No izaudzētā barojam lopus, citus gadus ražu pat pārdodam, taču, tā kā šogad mums ir stipri mazāka raža, nesanāks pat pabarot savus lopus," pastāstīja saimnieks Māris Lankovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zāļu lieltirgotavas vēlas saņemt nodokļu atlaides slimnīcu parādu saistību apmērā

, 20.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Premjeram Valdim Dombrovskim un Finanšu ministrijai Latvijas zāļu lieltirgotāju asociācija (LZLA) ir iesniegusi lūgumu izvērtēt iespēju piešķirt zāļu lieltirgotājiem nodokļu atlaides slimnīcu parādu saistību apmērā.

LZLA paskaidro, ka tas darīts, ņemot vērā to, ka Veselības ministrijai (VM) nav brīvu finanšu līdzekļu, kurus novirzīt izveidojušos slimnīcu parādu saistību dzēšanai par piegādātajām zālēm.

Tādējādi tiktu nodrošināts ātrs un efektīvs slimnīcu parādu saistību dzēšanas mehānisms, bez papildus budžeta finanšu līdzekļu piesaistīšanas. Šāds risinājums ļautu zāļu lieltirgotājiem savlaicīgi norēķināties ar zāļu ražotājiem par slimnīcām veiktajām piegādēm, turklāt pacientiem tiktu nodrošināta netraucēta veselības aprūpes pakalpojumu saņemšana slimnīcās, norāda LZLA.

Asociācija atzīmē, ka 13.augustā ir notikušas sarunas ar VM un Latvijas slimnīcu biedrību par slimnīcu uzkrāto parāda saistību dzēšanu. Jau iepriekš LZLA bija iesniegusi VM informāciju par slimnīcu kopējām parāda saistībām 7.73 miljonu latu apmērā, no kurām 4.1 miljons lati ir kavētās parāda saistības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansabuss AS meitas uzņēmums Latvijā SIA Tukuma Auto ir iegādājies 100 procentus akciju Latvijas autotransporta uzņēmumā SIA Ludzas ATU, kas nodrošina autobusu pārvadājumus Ludzā un tās apkārtnē, teikts paziņojumā medijiem.

Darījuma rezultātā Hansabuss tirgus daļa Latvijā konkurencei atvērto sabiedrisko autobusu pārvadājumu un čartera pārvadājumu nozarē pārsniegs 10 %.

Hansabuss AS valdes loceklis Nēme Tammis (Neeme Tammis) norādīja, ka ar šo darījumu uzņēmums būtiski nostiprina savu pozīciju Baltijas sabiedrisko autobusu pārvadājumu tirgū. «Ludzas ATU darījums ir ceturtais pārņemšanas darījums, ko Hansabuss īstenojis Baltijā pēdējo 18 mēnešu laikā, un trešais Latvijā. Tas ir nākamais solis, gatavojoties Latvijas sabiedrisko autobusu pārvadājumu tirgus atvēršanai 2020. gadā. Mēs plānojam turpināt paplašināt savu klātbūtni sabiedrisko autobusu pārvadājumu un čartera autobusu pārvadījumu tirgos Baltijā atbilstoši situācijai tirgū,» informēja N.Tammis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Konflikta dēļ gandrīz demontē neatliekamās medicīniskās palīdzības punktu Alsungā

Vēsma Lēvalde, Db, 10.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konfliktā starp Kuldīgas slimnīcu (KS) un Katastrofu medicīnas centru (KMC) kavēti nomas maksājumi par Alsungas mobilā neatliekamās medicīniskās palīdzības punkta nomu. Ēkas īpašnieks SIA Cramo 9. jūlijā gatavojies patvaļīgi medicīnas iestādi demontēt.

SIA Kuldīgas slimnīca valdes priekšsēdētājai Laimai Bričai un Kuldīgas pilsētas domes izpilddirektoram Viktoram Gotfridsonam, kas ir slimnīcas kapitāldaļu turētāja pārstāvis, izdevies novērst uzņēmuma Cramo iecerēto patvaļīgo demontāžu.

Nesaprašanās radusies starp trim pusēm: Katastrofu medicīnas centru , Kuldīgas slimnīcu un uzņēmumu Cramo. KS uzņēmuma Cramo saliekamo moduļu mājiņu nomā uz patapinājuma līguma pamata, kas paredz, ka ikmēneša īri – teju 400 latu – sedz Katastrofu medicīnas centrs. Pasliktinoties ekonomiskajai situācijai valstī, KMC vēlējās, lai ar 1. jūliju KS pārņemtu šīs saistības.

Tas nav iespējams, jo ārstniecības iestādes rīcībā nav šādu līdzekļu. Tādēļ KS, 45 dienas iepriekš, kā noteikts patapinājuma līgumā, informēja KMC par vienpusēju līguma laušanu ar 15. jūliju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gatavo dramatisku policistu skaita samazinājumu

Vēsma Lēvalde, Db, 06.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 1. septembrim policijā no darba Kuldīgas rajonā jāatbrīvo 42 no 96 policijas darbiniekiem. Šādu vēsti Kuldīgas pilsētas dome saņēmusi no Kuldīgas rajona policijas pārvaldes priekšnieka majora Ginta Mežiņa.

Lai nepieļautu tik krasu darbinieku samazinājumu policijā, pašvaldība gatavo oficiālas vēstules Iekšlietu ministrijai, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai un Latvijas Pašvaldību savienībai.

Kuldīgas dome uzskata, ka ir neiespējami no darba policijā atbrīvot 42 darbiniekus, neietekmējot kriminogēnās situācijas pasliktināšanos Kuldīgas novadā. Jau tagad, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai valstī, krasi pieaudzis noziegumu skaits rajonā, īpaši zādzības. Samazinot darba vietas, tiks dota zaļā gaisma noziedzībai, norāda domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa. Kuldīgas rajona policijas pārvalde Kurzemē ieņem 1. vietu noziegumu atklāšanas ziņā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

FOTO: Globālajā konkurētspējas indeksā Latvija atpaliek no pārējām Baltijas valstīm

Db.lv, 17.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Publicēts jaunākais «Globālais konkurētspējas indekss». 2018. gadā Latvija 140 indeksā ietverto valstu starpā ieņem 42. vietu, savukārt Lietuva atrodama 40. vietā un Igaunija 32. vietā. Jāatzīmē, ka metodoloģijas izmaiņu dēļ šis indekss nav salīdzināms ar iepriekšējo gadu rezultātiem.

Indeksā ietvertās pirmās 45 valstis un to saņemto punktu skaitu iespējams uzzināt galerijā augstāk!

Ņemot vērā jaunākās tendences, kas nosaka valstu konkurētspēju, Pasaules Ekonomikas forums veicis būtiskas izmaiņas ikgadējā «Globālā konkurētspējas indeksa» (GKI) metodoloģijā. Tagad indekss koncentrējas uz ekonomikas produktivitāti veicinošo faktoru analīzi, ņemot vērā jaunākās tendences konkurētspējas specifikā, kas ienāk līdz ar globalizāciju un jaunajām digitālajām tehnoloģijām.

2018. gadā Latvija 140 indeksā ietverto valstu starpā ieņem 42. vietu, savukārt Lietuva atrodama 40. vietā un Igaunija 32. vietā. Jāatzīmē, ka metodoloģijas izmaiņu dēļ šis indekss nav salīdzināms ar iepriekšējo gadu rezultātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīga beidzot tiek pie mēra

, 27.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada domes sēdē deputāti aizklātā balsošanā par Kuldīgas novada domes priekšsēdētāju ievēlēja līdzšinējo Kuldīgas pilsētas mēru – Ingu Bērziņu.

Par Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas 1. vietnieku ievēlēts līdzšinējais Kuldīgas pilsētas pašvaldības izpilddirektors Viktors Gotfridsons, par Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas vietnieku ievēlēts Aleksandrs Lange. Visi ievēlētie ir no Tautas partijas saraksta.

Vēl pirmajā sēdē domes deputāti par Kuldīgas novada pašvaldības izpilddirektori iecēla Ilzi Dambīti-Dambergu. Kuldīgas novada domes deputāti izveidoja finanšu komiteju, attīstības komiteju un sociālo lietu komiteju un ievēlēja komiteju locekļus.

Jau ziņots, ka Kuldīgā nebija iespējams sasaukt domes sēdi, jo tieša bija iesniegta prasība atzīt vēlēšanas par nenotikušām, apstrīdot novadu vēlēšanās ieviesto piecu procentu barjeru.

Komentāri

Pievienot komentāru