Citas ziņas

Ventspilī būvēs BMX halli un rekonstruēs laivu bāzi

Vēsma Lēvalde, 20.06.2011

Jaunākais izdevums

Līdz 2013.gadam SIA Olimpiskais centrs Ventspils plāno izbūvēt slēgto BMX halli, rekonstruēt airēšanas bāzi Dampeļi, rekonstruēt tenisa kortus, izbūvēt apgaismojumu centrālajā stadionā un veikt citus infrastruktūras uzlabojumus.

Ventspils pilsētas dome atbalstījusi SIA Olimpiskais centrs Ventspils pamatkapitāla palielināšanu, ieguldot kustamo un nekustamo īpašumu. Pamatkapitāla palielināšana saistīta ar to, ka tiek uzsākta projekta Olimpiskā centra Ventspils infrastruktūras attīstība periodā no 2011.-2013.gadam realizācija. Projektu nodrošina sabiedrības dalībnieki – Ventspils pilsētas dome un biedrība Latvijas Olimpiskā komiteja, veicot gan naudas, gan mantiskos ieguldījumus SIA Olimpiskais centrs Ventspils pamatkapitālā, to realizējot vairākos posmos. Pirmajā posmā Ventspils pilsētas dome ieguldīs kustamo un nekustamo īpašumu 888,9 tūkst. Ls apmērā (tajā skaitā stadiona zemi un airēšanas bāzi Dampeļi), lai nodrošinātu rekonstrukciju šajos objektos.

SIA Olimpiskais centrs Ventspils ir kapitālsabiedrība, kurā Ventspils pilsētas domei līdz šim piederēja 50,98% kapitāla daļu, bet biedrībai Latvijas olimpiskā komiteja- 49,02% kapitāla daļu. Pēc pamatkapitāla palielināšanas kapitāla daļu sadalījums būs attiecīgi 51,24% un 48,76%.

Lēmums par pamatkapitāla palielināšanu jāpieņem SIA Olimpiskais centrs Ventspils dalībnieku sapulcei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Valmierā būvēs pasaulē unikālu BMX trasi

Zane Atlāce - Bistere, 13.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmieras pilsētas pašvaldība parakstījusi līgumu par BMX trases un starta ēkas izbūvi Valmierā un būvuzraudzību, informē pašvaldībā.

Darbus veiks SIA Sanart, trases būvniecībai piesaistot speciālistus ar starptautisku pieredzi BMX trašu būvniecībā Eiropas un Pasaules čempionātiem, kas būs arī sadarbības partneri trases būvniecībā 2020.gada lielākajam BMX sporta pasaules notikumam.

Būvniecības līgums paredz divu starta ēku, kas atradīsies zem 8m un 5m augstiem starta kalniem, būvniecību, kā arī BMX trases izbūvi, trases teritorijas nožogojuma izveidi un apgaismojuma ierīkošanu. «Valmieras BMX trases pasaules unikalitāte būs starta kalns ar divām barjerām, lai trasē varētu trenēties un startēt gan paši mazākie BMX riteņbraucēji, gan vidējās, augstākās un elites klases sportisti,» projektu ieskicē BMX riteņbraukšanas treneris, pašvaldības deputāts Ivo Lakučs, «turklāt trase tiks veidota tā, lai to pēc iespējas ilgāk varētu izmantot atbilstoši Latvijas laikapstākļiem. Starta kalna un trases segums būs no asfaltbetona, kas izslēgs slīdamību lietus apstākļos un paildzinās iespējamo trases lietošanas laiku pavasarī, rudenī un padarīs to lietojamu arī siltā ziemā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmierā atklāta jaunuzceltā BMX riteņbraukšanas trase, kas nosaukta par godu valmierietim, divkārtējam olimpiskajam čempionam BMX Mārim Štrombergam. Trasei dots nosaukums «Māra Štromberga BMX trase «Valmiera».

«Māra Štromberga BMX trase «Valmiera»» ir otrā sporta būve Valmierā, kuras nosaukumā iekļauts Valmieras olimpieša vārdu.

Māris Štrombergs savas sportista gaitas sācis Valmierā. Uz BMX velosipēda pirmo reizi uzkāpis agrā bērnībā, un savas karjeras laikā nesis ne vien Latvijas, bet arī Valmieras vārdu pasaulē. Māris Štrombergs vairākkārt izcīnījis Eiropas, Amerikas un Pasaules čempiona titulus, 2008. gadā Pekinā kļuva par pirmo Olimpisko čempionu BMX, šo panākumu atkārtojot Londonas Olimpiskajās spēlēs 2012.gadā un kļūstot par vienīgo divkārtējo Olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā.

«Māris Štrombergs ar savu neatlaidību, cīņas sparu un milzīgo darbu deva mums iespēju būt vienotiem, lepoties, gūt pozitīvas emocijas un enerģiju sasniegt savus mērķus. Ceru, ka trase, kas nesīs Māra Štromberga vārdu, ļaus BMX riteņbraukšanai piesaistīt arvien vairāk jaunus, enerģijas pilnus bērnus un jauniešus, kuri ir gatavi trenēties un tic saviem spēkiem. Lai šī trase iedvesmo jauniem panākumiem,» novēlēja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Papildināta - Valmiera iegūst tiesības rīkot Eiropas čempionātu BMX riteņbraukšanā

LETA/ Rūta Cinīte, 11.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Riteņbraukšanas savienība (UEC) Valmierai piešķīrusi tiesības rīkot 2019.gada Eiropas čempionātu BMX riteņbraukšanā, vēsta organizācija.

Papildināts ar Valmieras pilsētas pašvaldības komentāru

Valmieru droši var uzskatīt par Latvijas BMX riteņbraukšanas centru, kurā uzauguši vairāki augstākās klases braucēji, tostarp divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs.

Latvijā iepriekšējo reizi šāda līmeņa sacīkstes notika 2013.gadā Rīgā, taču tad Vecā kontinenta meistarsacīkšu laureāti tika noteikti vairāku posmu kopvērtējumā, bet Latvijā risinājās devītais un desmitais etaps. Zīmīgi, ka togad par Eiropas čempionu kopvērtējumā kļuva tieši Štrombergs, kurš abos Rīgas etapos palika otrais, kamēr vienā uzvarēja Edžus Treimanis.

Tikmēr kopš 2014.gada Eiropas čempionāta medaļnieki tiek noteikti vienās atsevišķās sacensībās, savukārt paralēli tiek rīkota Eiropas kausa izcīņa, kurā dalībnieki sacenšas vairākos posmos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Slēgtās BMX ziemas treniņbāzes izveidi Ventspilī plāno pabeigt līdz Latvijas simtgadei

LETA, 19.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slēgtās BMX ziemas treniņbāzes izveidi Ventspilī plānots pabeigt līdz Latvijas simtgadei, aģentūra LETA šodien uzzināja būvdarbu līguma parakstīšanas pasākumā.

Ar SIA «Venttermo» noslēgtais līgums paredz, ka būvdarbi objektā jāpabeidz līdz 2018.gada 17.novembrim.

Pašlaik sporta skolas «Spars» BMX audzēkņi ziemas sezonā trenējas dažādās sporta zālēs un bāzēs, kas nav īsti piemērotas BMX sportistu kvalitatīvai sagatavošanai augstā līmenī, skaidroja Ventspils Izglītības pārvaldē. Uzbūvējot slēgto BMX ziemas treniņbāzi līdzās jau esošajam ārtelpu skeitparkam, ko būvniecības laikā plānots nedaudz pārvietot, audzēkņiem būs plašākas treniņu iespējas.

Būvdarbu pirmajā kārtā tiks atjaunota Ventspils 2.vidusskolas sporta zāle un tās palīgtelpas, savukārt otrajā kārtā izbūvēs slēgto BMX ziemas treniņbāzi pie 2.vidusskolas, Kuldīgas ielā 65.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar svinīgu ceremoniju un Latvijas nacionālo čempionātu BMX riteņbraukšanā Valmierā sestdien, 6.jūlijā tiks atklāta jaunuzceltā BMX trase, informē pašvaldībā.

Jaunā pasaules līmeņa BMX trase tika nodota ekspluatācijā 17.jūnijā. Trases būvniecību veica SIA «SANART», piesaistot speciālistus ar starptautisku pieredzi BMX trašu būvniecībā Eiropas un pasaules čempionātiem, kā arī piedalīsies olimpiskās BMX trases Tokijā būvniecībā.

Kopumā vairāk nekā 12 000 m2 lielajā teritorijā ir izbūvēta trase ar starta kalniem 5m un 8m augstumā, dodot iespēju jaunākajiem BMX braucējiem startēt arī no 3m augstuma. Starta ēkā paredzētas iekštelpu treniņu telpas, mehāniskās darbnīcas riteņu apkopes darbu veikšanai, lekciju un atpūtas telpas sportistiem, noliktavas, telpas treneriem un ģērbtuves.

BMX starta kalnu ēkas un trases būvniecības izmaksas ir 1,18 miljoni eiro bez PVN.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Šonedēļ Ventspilī sāksies vērienīgais ielu sporta un kultūras festivāls Ghetto Games

Ventspils Olimpiskais centrs, 27.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē, 28.jūlijā ar vērienīgām sacensībām ekstrēmajos sporta veidos Ventspilī tiks atklāts lielākais jauniešu ielu sporta un kultūras festivāls Eiropā Ghetto Games, dēvēts arī par GGFEST. Festivālā par uzvaru dažādos sporta veidos – sākot ar BMX, skeitbordu, “inline” un beidzot ar strītbaik frīstailu un SUP - sacentīsies sportisti no vairākiem kontinentiem.

Festivāls Ghetto Games soļo līdzi laikam, modernās tehnoloģijas iekļaujot arī savā programmā – pirmo reizi šogad festivāla ietvaros noritēs arī Latvijas dronu jeb bezpilota tālvadības gaisa kuģu sacensības. Savukārt tie, kuri nevarēs ierasties Ventspilī, varēs vērot pārraides no dažādu sporta veidu sacensībām interneta vietnē Ghetto.lv.

Pirmajā festivāla dienā, 28.jūlijā sacensības noritēs vairākos sporta veidos – GGFest Warm-up pulcēs amatierus, kuri sacentīsies scoot, inline un BMX freestyle disciplīnās, šajā dienā notiks arī Baltijas čempionāts veikbordā, starptautiskās BMX dirt sacensības, tiks vērtēti arī labāko triku meistari veikbordā, notiks arī starptautiskās BMX flatland sacensības. Piektdienas vakars noslēgsies ar filmu izrādīšanu un dronu paraugdemonstrējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs otrdien paziņoja par sportista karjeras beigām.

Pašlaik 31 gadu vecais Štrombergs par karjeras beigām paziņoja savos sociālajos tīklos.

«Nav viegli atvadīties no tā, ko esi darījis jau kopš piecu gadu vecuma. Tomēr būt tēvam ir ļoti svarīgi. Esmu pateicīgs par to, ko man ir devis sports. Manī nav nekādas nožēlas, ar nepacietību gaidu, kas notiks tālāk,» pavēstīja Štrombergs.

«Vēl pavasarī domāju, ka būšu atpakaļ un centīšos tikt uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet kopš dēla piedzimšanas vairāk skatījos uz to, kur šobrīd atrodas BMX riteņbraukšana. Negribēju, lai šis sporta veids man kļūtu vienkārši par pilna laika hobiju,» uz BMX riteņbraukšanas finansiālajām problēmām sarunā ar «BMXWeekly.com» teica Štrombergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Riodeženeiro BMX trases kopija Rubenē

Kārlis Vasulis, speciāli DB, 23.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iedvesmojoties no Māra Štromberga panākumiem Olimpiskajās spēlēs, Rubenē no jauna speciāli pielāgota BMX trase; vienlaikus turpinās neskaidrība par Jāņa Daliņa stadiona pārbūves projektu Valmierā

Riodeženeiro BMX trases kopija pie Valmieras esošajā Rubenē ir teju gatava, DB stāsta nopelniem bagātais treneris Ivo Lakučs. Pretēji Londonas Olimpiskajām spēlēm, šogad sacensību rīkotāji ļāvuši izmērīt Rio trasi. Tiesa, braukšana uz Rio divas reizes trases apskates nolūkā bijusi finansiāli grūta, teic I. Lakučs.

Valmiera kopumā sevi pozicionē kā Vidzemes sporta centru. Šim statusam apliecinājumu dos ilgi gaidītā jaunā peldbaseina būvniecības pabeigšana. Taču neskaidrības rada Jāņa Daliņa stadiona rekonstrukcijas projekts, jo nav zināms tā potenciālais finansējuma avots.

Londonas Olipiskajām spēlēm būvētās BMX trases pārbūve, lai tā būtu pēc iespējas līdzīgāka Rio trasei, izmaksas lēstas 13,9 tūkst. eiro apmērā. Trases pārbūvi sponsorē būvniecības firma SIA Monum, kas vienlaicīgi ir BMX izlases ģenerālsponsors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

BMX treniņbāzes celtniecībā investē vairāk nekā 900 tūkstošus eiro

Laura Mazbērziņa, 07.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik blakus Ventspils 2.vidussolai tiek būvēta jauna slēgtā BMX ziemas treniņbāze. Plānots, ka objektu pabeigs un varēs atklāt līdz šā gada beigām.

Slēgtā BMX ziemas treniņbāze primāri tiek veidota Ventspils Sporta skolas Spars BMX audzēkņu vajadzībām. Treniņbāzē atradīsies 40 metrus gara trase ar 4 braukšanas celiņiem, kurā jaunie braucēji varēs trenēties sacensībām. Ziemas laikā izglītojamie trenējās Ventspils 2.vidusskolas sporta zālē un Olimpiskā centra «Ventspils» manēžā, savukārt reizi nedēļā BMX sportisti devās uz Rīgu, lai trenētos ar velosipēdiem. Uzbūvējot slēgto BMX ziemas treniņbāzi, nodarbības ziemas laikā būtiski tiks atvieglotas.

Lai nodrošinātu audzēkņu treniņus, bāzē būs pieejami pārvietojami trases moduļi, starta estakāde, kā arī velosipēdu novietošanas statīvi, velosipēdu trenažieri un darba galds velosipēdu remontam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Londonas Olimpiskajām spēlēm sekojuši līdzi 74% Latvijas iedzīvotāju

Lelde Petrāne, 21.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2012.gada Londonas Vasaras Olimpisko spēļu norisei sekojuši līdzi 74% Latvijas iedzīvotāju, turklāt visbiežāk, skatoties spēļu translācijas televīzijā. Latvijas iedzīvotāji par iecienītākajiem sporta veidiem Olimpisko spēļu laikā atzinuši pludmales volejbolu, BMX un vieglatlētiku, liecina mediju aģentūras Mindshare veiktais pētījums par iedzīvotāju interesi par Londonas Vasaras Olimpiskajām spēlēm.

Visbiežāk Latvijas iedzīvotāji Londonas Olimpiskajām spēlēm sekojuši līdzi, skatoties translācijas televīzijā (85%), savukārt 57% respondentu norādījuši, ka par aktualitātēm uzzinājuši, lasot ziņas internetā un laikrakstos. Visaktīvāk ziņām internetā un laikrakstos sekojuši līdzi iedzīvotāji vecumā no 20 līdz 29 gadiem (65%). Jaunieši vecumā līdz 19 gadiem aktīvi smēlušies informāciju arī sociālajos tīklos (norādījuši 43% aptaujāto jauniešu), kā arī no draugiem un paziņām (35%). Savukārt spēļu translācijas internetā skatījušies 20% iedzīvotāju (norādījuši 30% vīriešu un 16% - sieviešu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Valmieras peldbaseina būvniecība tuvojas noslēgumam

Zane Atlāce - Bistere, 08.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Janvāra vidū topošajā Valmieras peldbaseinā jau plānots laist ūdeni, vēsta Valmieras Tūrisma informācijas centra portāls visit.valmiera.lv.

DB jau rakstīja, ka 2018.gada pavasarī ekspluatācijā plānots nodot Valmieras jauno peldbaseinu, kas būs ne tikai Valmierai, bet arī Vidzemes reģionam nozīmīgs sporta infrastruktūras objekts. Tā būvniecības darbus veic SIA Arčers.

Peldbaseinā būs astoņi 25 m celiņi, divi mazie baseini, kas tiks izmantoti bērnu peldētprasmes apmācībai. Peldbaseina kompleksā paredzēts izveidot arī rehabilitācijas zonu sportistiem ar pirtīm un terapijas kabinetiem, ģērbtuves ar 300 vietām, medicīnas un treneru kabinetus.

Peldbaseina būvniecība notiek projekta Peldbaseina un BMX riteņbraukšanas trases izbūve ietvaros, kas sadalīts trīs kārtās. Pirmā kārta, auto stāvlaukuma būvniecība, tika realizēta 2016.gadā, peldbaseina būvniecība ir otrā kārta, savukārt trešo – BMX trases būvniecību – plānots realizēt 2018.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Iepazīstina ar 172 tūkstošus vērto BMX trasi

Jānis Rancāns, 11.08.2011

Rīgas Riteņbraukšanas skolas audzēkņi aunizveidotajā BMX trasē kultūras un atpūtas parka Mežaparks teritorijā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Mežaparkā tika iepazīstināts ar jaunizveidoto BMX trasi, kas tapusi par SIA Rīgas meži un Latvijas Olimpiskās komitejas finansējumu.

BMX trasi «Mežaparks» izveidošanu – gan projektēšanu, gan būvniecības darbus finansēja SIA Rīgas Meži ieguldot 172 tūkstošus latu. Trases tapšanu līdzfinansēja arī Latvijas Olimpiskā komiteja, piesaistot Starptautiskās Olimpiskās komitejas programmas «Olimpiskā Solidaritāte» līdzekļus 24,8 tūkstošu latu apmērā. Par šiem līdzekļiem jaunajai BMX trasei iegādāta modernākā pārvietojamā BMX starta barjera ar laika mērīšanas un starta signāla iekārtām.

Izvērtējot trases parametrus, eksperti no Lielbritānijas esot atzinuši, ka tā būs viena no modernākajām visā Eiropā. Trases tehniskais nodrošinājums un brauktuve atbilst augstākā līmeņa prasībām, turklāt šī būs otrā trase Latvijā ar divām Pro sekcijām, kas paredzētas profesionāliem braucējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

BTA apdrošina Štrombergu par 100 000 eiro

Lelde Petrāne, 17.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ierašanās Latvijā no Olimpiskajām spēlēm Londonā, BTA Insurance Company SE Mārim Štombergam, latviešu BMX riteņbraucējam, divkārtējam un vienīgajam Olimpisko spēļu čempionam BMX riteņbraukšanā vīriešiem, dāvājusi apdrošināšanas polisi ar apdrošinājuma summu 100 000 eiro.

BTA Māri Štrombergu apdrošina kopš 1998. gada, kā arī apdrošina citus BMX braucējus, kas startē zem Māra Štromberga aģentūras vārda.

Ilva Priedniece, BTA Insurance Company SE Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore, stāstīja: «Ņemot vērā, ka tik ilgu laiku jau apdrošinām Māri, izlēmām kā pateicību no mūsu uzņēmuma dāvināt viņam ceļojumu apdrošināšanu viņa sacensībām visā pasaulē līdz 2013. gada beigām. Tas nozīmē, ka jebkurš negadījums, kas varētu notikt ārpus Latvijas – vai tā ir trauma sacensību vai treniņu laikā, vai kāds cits negadījums – visas ar šiem negadījumiem saistītās problēmas risinās BTA.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

BMX riteņbraucēja vegāniskā saldējuma bizness

Laura Mazbērziņa, 23.05.2019

SIA Avenei īpašnieks Dāvis Dudelis. Pārējās fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BMX riteņbraucējs un veselīgā saldējuma ražotājas SIA Avenei īpašnieks Dāvis Dudelis secinājis, ka pieprasījums pēc vegāniskiem saldējumiem ir tik liels, ka jāpalielina ražošanas jauda, komanda, kā arī jāizstrādā jaunas garšas un iepakojumi.

Avenei tirgū piedāvā Latvijā ražotus vegāniskus saldējumus – bez piena produktu klātbūtnes. Šobrīd tiek piedāvātas septiņas saldējuma garšas, tomēr to skaits aug. «Avenei ar piena saldējumiem ir netieša konkurence, jo mēs ražojam produktus, kas ir bez dzīvnieku izcelsmes izejvielām. Šajā nišā konkurence ir maza. Protams, mēs nekad nevarēsim konkurēt ar lielajiem ražotājiem, bet es arī negribu ar viņiem konkurēt,» biznesa portālam db.lv stāstīja D. Dudelis.

Viņš ir pārliecināts, ka vegānisms un veģetārisms nav mūsdienu modes tendence. «Cilvēki arvien vairāk izvēlas dzīvot veselīgi. Uzskatu, ka nākotnē samazināsies industriālā lopkopība un cilvēki arvien vairāk izvēlēsies augu valsts produktus, to īpatsvars palielināsies, kļūstot pieejamākiem gan izvēles, gan cenas ziņā. Ražotāju uzdevums ir dot iespēju un organizāciju uzdevums - izglītot,» pauž D. Dudelis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs pēc neveiksmīgā starta pasaules čempionātā ir neziņā par savu nākotni, sociālajā tīklā «Instagram» rakstīja titulētais latvietis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Štrombergs sestdien pasaules čempionātā Rokhilas trasē, ASV apstājās astotdaļfinālā.

«Pasaules čempionāts noslēdzies. Jutos labi un atdevu visu, kas man bija, taču viena maza kļūda noveda pie nākamās, tāpēc mana [sacensību] diena noslēdzās daudz ātrāk nekā cerēts,» rakstīja Štrombergs.

«Kas sekos tālāk? Neesmu pārliecināts, ka šodien varu atbildēt uz šo jautājumu, taču šobrīd ir laiks golfam, basketbolam un kādam viskijam,» BMX sportists norādījis, ka pēc pasaules čempionāta vēlas atpūsties.

Tāpat Štrombergs apsveicis par pasaules čempioniem kļuvušos amerikāņus Elisu Postu un Korbenu Šarā, kuri godam nopelnījuši titulus, kā arī pateicies savai ģimenei, līdzjutējiem un sponsoriem par atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ierodoties Riodežaneiro olimpisko spēļu norises vietā Brazīlijā, vairākiem Latvijas sportistiem aviokompāniju dēļ aizkavējusies bagāža, kas īpašus uztraukumus radījis pirms piektdienas atklāšanas ceremonijas, tomēr šādos gadījumos delegācijas dalībnieki izpalīdz viens otram, pastāstīja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pārstāve Marita Vilciņa.

Latvijas pilsonību ieguvusī amerikāņu skrējēja Ariana Hilborna svētdien savā tvitera kontā pavēstīja, ka aviokompānijas American Airlines dēļ bagāža nav ieradusies jau četras dienas, liekot šķēršļus gatavošanās apstākļiem. Vilciņa pastāstīja, ka Hilborna nebūt nav vienīgā Latvijas atlēte, kura šādi cietusi.

«Madarai Palameikai vienu somu atveda pēc dienas, un tai dienā, kad bagāžas vēl nebija, ar T-krekliem izpalīdzēja Sinta Ozoliņa. Neliels stress bija, kad Māris Štrombergs ieradās, - somas ar apģērbu nebija, bet viņam vakarā bija jāiet atklāšanas parādē. Mēs laicīgi saorganizējāmies un nokomplektējām apģērbu,» stāstīja Vilciņa, atklājot, ka BMX treneris Ivo Lakučs pat bija gatavs vēlreiz doties uz lidostu, bet tad viņš pats riskētu nepaspēt uz atklāšanas ceremoniju. Savukārt pāris stundu pirms pasākuma divkārtējā olimpiskā čempiona soma tomēr ieradās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Ventspils olimpiskajam centram tiek 4 miljoni valsts naudas

Jānis Lasmanis, 28.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot Olimpiskā centa Ventspils labiekārtošanu un rekonstrukciju, valdība piekritusi šiem mērķiem piešķirt vēl 4,5 miljonus latu.

Šie līdzekļi tiks izmaksāti laika posmā no 2011. līdz 2028.gadam.

Saskaņā ar Latvijas Olimpiskās komitejas un Ventspils pašvaldības izstrādāto programmu 2011. – 2013.gadam, olimpiskajā centrā tiks ierīkots apgaismojums futbola laukumam, un ierīkots BMX sporta halli.

Izbūvējot slēgto BMX sporta halli, Latvijas izlases un citiem augsta līmeņa sportistiem būs iespējams trenēties jebkurā sezonā neatkarīgi no laika apstākļiem.

Savukārt, veicot stadiona rekonstrukciju, centrālajā futbola laukumā un vieglatlētikas stadionā tiks ierīkots apgaismojums, tādejādi nodrošinot, ka sporta sacensības un mācību-treniņu process varēs notikt arī pavasara un rudens sezonu tumšajā diennakts laikā. Jāatzīmē, ka pašreiz stadionā diennakts tumšajā laikā ir ierobežotas iespējas nodrošināt augsta līmeņa sacensības un Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sākot ar 2005/2006. gada sezonu oficiāli ir aizliegusi organizēt UEFA kausa izcīņas spēles stadionā, kamēr netiek veikta apgaismojuma sakārtošana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valdība kompensēs Liepājas Olimpiskā centra zaudējumus Krājbankā

Vēsma Lēvalde, 29.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem piešķīris papildu finansējumu 82,3 tūkst. latu apjomā Latvijas III olimpiādes rīkošanai.

No piešķirtā finansējuma 79,32 tūkst. latu paredzēti Liepājas pašvaldībai. Līdzekļi piešķirti, lai nodrošinātu šoziem laika apstākļu dēļ bojāto apgaismojuma stabu rekonstrukciju stadionā Daugava, kā arī informatīvā tablo un starta paaugstinājuma platformas un starta - finiša iekārtas iegādi Liepājas Olimpiskā centra peldbaseinā. Līdzekļu nepietiekamība plānotā aprīkojuma iegādei Liepājas Olimpiskajam centram radusies a/s Latvijas Krājbanka finanšu krīzes nodarīto zaudējumu dēļ.

Ventspils pilsētas pašvaldībai paredzēti 3000 latu jaunas BMX starta palaišanas iekārtas iegādei Olimpiskā centra Ventspils Piedzīvojumu parka BMX trasē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atgriezies no Norvēģijas, kur garo distanču sacensībām trenēja haskijus, valmierietis Ingus Rutulis ar iekrātiem 3000 eiro pusgada laikā Rīgā izveidojis veiksmīgu biznesu un vienlaikus radījis teju vai apvērsumu jauniešu brīvā laika pavadīšanas paradumos – viņš atvēris pirmo specializēto kendamu veikalu Latvijā Ke ke kendama.

Kendama ir koka rotaļlieta, kas pirms vairāk nekā 200 gadiem radusies Japānā. Pēdējos 10 gados tā piedzīvojusi popularitātes uzplaukumu ASV un citviet pasaulē, un pēdējā pusgada laikā tā strauji iesoļojusi arī Latvijas bērnu un jauniešu ikdienā. Kendama veicina balansa, acu-roku koordinācijas un refleksu attīstību. Turklāt mūsdienās kendamas spēle no izklaides kļuvusi par nopietnu un strauji augošu sporta veidu ar sacensībām visā pasaulē. «Skatoties, cik ļoti tas ir audzis pēdējos četros mēnešos, nešaubos, ka nākamajā vasarā mēs jau varēsim sūtīt kādu latvieti uz pasaules čempionātu,» pieļauj Ingus.

Viņa aizsāktais bizness nebūt neaprobežojas tikai ar kendamu tirdzniecību – viņu pamatoti var dēvēt par kendama kultūras pionieri Latvijā, jo daļu gūtās peļņas viņš iegulda kendamas turnīru rīkošanā, labāko spēlētāju atbalstīšanā, jauniešu motivēšanā saturīgi pavadīt brīvo laiku u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Valmierā taps Starptautiskās Peldēšanas federācijas prasībām atbilstošs peldbaseins

LETA, 18.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmierā taps peldbaseins, kuru plānots veidot atbilstoši Starptautiskās Peldēšanas federācijas prasībām, lai tajā varētu rīkot starptautiskas sporta sacensības un Peldēšanas federācija atzītu sasniegtos rezultātus, aģentūru LETA informēja SIA Vidzemes Olimpiskais centrs valdes priekšsēdētājs Artis Jansons.

Pie Vidzemes Olimpiskā centra (VOC) sākušies pirmie sagatavošanas darbi Valmieras jaunā peldbaseina celtniecības ieceres realizēšanai. Stāvlaukuma vietā tiks izbūvēts baseins, tāpēc tagad tiek iekārtota teritorija, kur transportlīdzekļus novietot pēc jaunbūves atvēršanas.

Peldbaseina plānotais garums ir 25 metri (m). Tam būs astoņi celiņi, baseina dziļums no 1,2 līdz 2,3 m. Tiek plānots izveidot arī divus mazāka izmēra bērnu baseinus dziļumā līdz 0,9 m, tribīnes, kurās sportistiem līdzi just varēs 300 skatītāju, rehabilitācijas zonu ar baseiniem, vannām, pirtīm un terapijas kabinetiem, sauso treniņu zonu, 300 vietu ģērbtuves, medicīnas kabinetus, kā arī telpas tehniskajām vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības darbi noslēgušies Mārupes Velosolutions asfalta velotrases projektam, informē Mārupes novada dome.

Trasē ir integrēti dažādi inovatīvi elementi, tajā skaitā, unikāla asfalta bļoda (no angļu val. bowl), kas vizuāli pārtapusi par pašmāju mākslinieka Kiwie mākslas darbu – brokastu pārslām ar zemenēm.

Būvniecības darbi jaunizveidotajai aktīvās atpūtas vietai blakus Mārupes BMX trasei tika uzsākti aizvadītā gada nogalē. Jaunā infrastruktūras objekta mērķis ir radīt vidi, kur gan mazi bērni, gan pieredzējuši braucēji justos droši un spētu aktīvi pavadīt brīvo laiku, tādējādi veicinot veselīgu dzīvesveidu un vienlaikus apgūstot jaunas iemaņas un prasmes. Trases pēdējie darbi tika pabeigti šī gada maijā.

"Asfalta velotrases izbūve Mārupē ir ilgi gaidīta un nozīmīga iniciatīva. Projekts ir lieliskas sadarbības apliecinājums, kurā iedzīvotāji kopā ar pilsētas vadību un uzņēmējiem pilnveido kvalitatīva sporta un aktīvās atpūtas pakalpojuma pieejamību novadā. Šeit, Mārupes aktīvās atpūtas teritorijā, jau vairāk nekā desmit gadus norisinās sabiedrības virzīta iniciatīva daudzveidīga, visiem vecumiem pieejama parka izveidē, uzturēšanā un pilnveidošanā," komentē Guntis Ruskis, biedrības Mārupes BMX klubs valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Attīsta un popularizē ekstrēmo sportu

Laura Mazbērziņa, 07.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Multifunkcionālais alternatīvo un ekstrēmo sporta veidu centrs The Spot nākotnē vēlas piesaistīt vairāk skolas un privātskolas, lai jaunieši vairāk nodarbotos ar ekstrēmo sportu.

Jau šobrīd The Spot sadarbojas ar dažādām privātskolām, tomēr nākotnē viņi vēlētos, lai arī valsts skolas sporta stundas padarītu aizraujošākas, dodoties ārpus skolas telpām. «Valsts skolās šobrīd joprojām ir ļoti strikta sistēma, jo viņi sporta stundas laikā nevar izdomāt uz vienu vai divām stundām doties ārpus skolas un vēl papildus par to maksāt. Savukārt privātskolās tas ir daudz vienkāršāk. Es ceru, ka nākotnē mēs spēsim arī valsts skolām pierādīt, ka sporta stundas var padarīt aizraujošākas,» teic Einārs Lansmanis, The Spot sporta centra direktors.

The Spot atrodas Rīgā, Ūnijas ielā. Tas iekārtojies vecas instrumentu ražotnes telpās, kuras ir renovētas un pielāgotas centra vajadzībām. The Spot darbības virziens ir sporta bāze, kas piedāvā dažāda veida sporta telpas, kuras pielāgotas ekstrēmajam sportam. Centra kopējā platība ir 2800 kvadrātmetri, kurā iekārtotas atsevišķas zonas ar batutiem un porolonu bedri, klinšu kāpšanas sienu, fiziskās sagatavotības treniņu zāli un diviem skeitparkiem. Jaunieši savus spēkus var izmēģināt inline, bmx, skeitborda, veikborda skolā. Ir gan brīvais apmeklējums, gan treniņi, kuros centrs sadarbojas ar dažādām sporta biedrībām un klubiem, individuālajiem treneriem. Šobrīd treniņu sadaļa ir sporta centra galvenais darbības virziens. Sporta centra treneri ir sertificēti un ar atbilstošu izglītību. «Šis centrs sevī ietver gan nepieciešamo nopietniem treniņiem visdažādāko sporta veidu pārstāvjiem, gan arī aktivitātes bērniem un jauniešiem, kuri vienkārši vēlas iemācīties kaut ko jaunu. Mēs vēlamies mainīt cilvēku priekšstatu, par ekstrēmo sportu, ka tas nav domāts tikai huligāniem un karstgalvjiem, bet ir tik pat nopietns, kā vieglatlētika, hokejs, basketbols vai futbols. Lai to panāktu, mums ir jāmaina vecāku konservatīvā domāšana, rādot pareizus piemērus, tai skaitā, veidojot stabilas un uzticamas treniņu grupas ar profesionāliem treneriem, izceļot talantīgākos sportistus un organizējot kvalitatīvas sacensības visos līmeņos,» teic E. Lansmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Sporta būvprojektu izstrādei Valmierā paredz tērēt 300 tūkstošus latu

Gunta Kursiša, 15.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmieras pilsētas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu konkursu par vairāku sporta objektu būvprojektu izstrādi, kopumā paredzot šiem darbiem 300 tūkstošus latu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Būvprojektus nepieciešams izstrādāt vieglatlētikas stadiona rekonstrukcijai, vieglatlētikas manēžas celtniecībai Jāņa Daliņa ielā 2, peldbaseina un BMX riteņbraukšanas trases celtniecībai.

Komersanti savus piedāvājumus var iesniegt līdz 9. aprīlim. Būvprojekti uzvarētājiem būs jāizstrādā 280 dienu laikā no līguma noslēgšanas dienas.

Vieglatlētikas stadiona rekonstrukcijas un vieglatlētikas manēžas celtniecības Jāņa Daliņa ielā 2 būvprojekta izstrādei Valmieras pilsēta paredz tērēt 150 tūkstošus Ls, tikpat arī otra būvprojekta - peldbaseina un BMX riteņbraukšanas trases Rīgas ielā 91 – izstrādei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijas olimpiskais BMX braucējs radījis iPhone spēli

Gunta Kursiša, 12.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas BMX čempions un olimpiskais BMX riteņbraucējs Artūrs Matisons radījis motokrosa spēli Fearless Wheels, kas paredzēta iPhone un iPod Touch.

Spēlē motokrosa braucējam ir jāpārvar dažādi šķēršļi, jāiemācās motokrosa triki un jāsacenšas ar pieciem citiem motobraucējiem.

Fearless Wheels pieejamas 40 trases, un spēles gaitā iespējams veikt motocikla uzlabojumus un izvēlēties kādu no 13 varoņiem, piemēram Lāčplēsi vai Velniņu.

Fearless Wheels iTunes maksā 0,89 eiro.

Ja spēles iOS versija izpelnīsies lietotāju atsaucību, tad drīzumā gaidāma arī tās Android versija, spēles Facebook lapā norādījuši Fearless Wheels pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO: Atklāta jaunā fizioterapijas un rehabilitācijas klīnika Fiziocentrs

Monta Glumane, 24.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Bruņinieku ielā durvis vērusi jaunā fizioterapijas un rehabilitācijas klīnika «Fiziocentrs», kurā pakalpojumus veselības un sporta gaitu uzlabošanai galvenā fizioterapeita Mareka Osovska vadībā turpmāk nodrošinās desmit fizioterapeiti.

Klīnikā konsultēs arī neirologs, traumatologs un uztura speciālists.

«Sen jau bijām to pelnījuši! Plašākas telpas nozīmē lielāku jaudu un vairāk kustības,» komentē klīnikas galvenais fizioterapeits Mareks Osovskis, kurš palīdzējis kaldināt ceļu uz panākumiem tādiem sportistiem kā divkārtējam olimpisko spēļu čempionam BMX riteņbraukšanā Mārim Štrombergam, Latvijas boksa zvaigznei Mairim Briedim un Latvijas rekordistam svarcelšanā Artūram Plēsniekam.

«Mūsu rīcībā ir divas lielas vingrošanas zāles un septiņi speciālistu kabineti, lai palīdzētu daudz kvalitatīvāk rūpēties par klientu fizisko veselību,» stāsta M.Osovskis. Viņš atklāj, ka klīnika piedāvās plašu piedāvājumu klāstu, sākot ar individuālām konsultācijām, masāžām un vingrošanām, un beidzot ar dažāda veida funkcionālo treniņu programmām sertificētu speciālistu vadībā.

Komentāri

Pievienot komentāru