Jaunākais izdevums

Ventspils Zilā karoga pludmalē uzstādīti jauni trenažieri, kuri izgatavoti Ventspils Augsto tehnoloģiju parka uzņēmumā ParkIT.

Jaunie trenažieri tika uzstādīti neilgi pirms Ventspils pludmales svinīgās Zilā karoga pacelšanas, informē Ventspils Komunālā pārvalde. Db.lv rakstīja, ka VATP Biznesa inkubatorā SIA ParkIT uzņēma 2011.gadā. Tobrīd uzņēmums ziņoja, ka plāno darboties dažādu izstrādājumu ražošanā no nerūsējošā tērauda. Uzņēmuma dibinātāji Oļegs Ožinskis un Pjotrs Homjaks pirmajā darbības gadā startēja Kurzemes dizaina balvas konkursā Elementi ar pašu radītu stāvvietu aprīkojuma prototipu. Drīz vien SIA ParkIT dibinātāji saprata, ka izdevīgāk par dizaina izstrādājumiem ir ražot iekārtas to izgatavošanai. Pašu spēkiem tika konstruēta metāla cauruļu ražošanas iekārta. Ar biznesa inkubatora atbalstu puiši devās uz Maskavu, uz metālapstrādes nozares izstādi, lai parādītu savu izgudrojumu. Iekārta izpelnījusies interesi, vairāki ražotāji apliecinājuši gatavību sadarboties, tostarp parakstīts nodomu protokols ar federālo kosmosa aģentūru Roskosmos. Saņemti arī pasūtījumi.

Patlaban Ventspils pludmalē pie galvenās ieejas novietoti vairāki ParkIT izgatavotie āra trenažieri. Tie paredzēti, lai trenētu visas muskuļu grupas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mājas sporta zāles ir jaunās fitnesa studijas. Galvenais ir atrast savai telpai, budžetam un apņemšanās līmenim piemērotāko mājas treniņu aprīkojumu, un šeit daudzi cilvēki iestrēgst – ir svarīgi pieņemt, ka Tu veido mājas sporta zāli, nevis komerciālu fitnesa centru. Kādi ir efektīvākie mājas trenažieri un aprīkojums individuālajiem treniņiem? Par to plašāk – šajā rakstā!

Aprīkojums un mājas trenažieri individuālām vajadzībām – ko apsvērt?

Pats svarīgākais, ko atcerēties – nav jāpārblīvē mājoklis ar neskaitāmām komerciāla līmeņa iekārtām vai aprīkojumu. Tikai viens augstas kvalitātes skriešanas trenažieris, piemēram, skrejceļš, var būt Tavas treniņu vietas zvaigzne. Ja tas nav iespējams, jogas paklājiņš vai kāds pretestības aprīkojums joprojām var palīdzēt sasniegt sporta zāles kvalitātes treniņu, nesperot kāju sporta zālē. Lai saprastu, kādi sporta trenažieri ir pieejami un ko apsvērt, lasi turpinājumā!

#1 Skriešanas trenažieris

Ja Tev mājoklī ir pietiekami daudz vietas, skrejceliņš var būt lielisks kardio aprīkojums mājās. Šādi trenažieri ir salīdzinoši dārgi, tāpēc pirms iegādes izvērtē, kādas funkcijas Tev ir svarīgas – iespēja to salocīt, regulē slīpumu, ātrumu u.c. Jo mazākas būs variācijas iespējas, jo lētāks būs ieguldījums. Šādā situācijā var noderēt arī lietots trenažieris, jo tas, visticamāk, ja tiks pārdots, kādam citam mājās būs vairāk krājis putekļus nekā likts lietā aktivitātēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Neļaujiet sliktiem laikapstākļiem traucēt Jūsu dzīvei - labākie velotrenažieri sporta entuziastiem

Sadarbības materiāls, 25.11.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mitri laikapstākļi daudziem no mums var sabojāt dienu un neļaut mums izbaudīt iecienītās aktivitātes. Īpaši, ja šī aktivitāte ir riteņbraukšana. Atzīsim, ka lietus vai brāzmaina vēja laikā braukšana ar velosipēdu pat skaistākajās pasaules vietās nav tas lielākais prieks. Taču tas joprojām ir lielisks veids, kā izvingrināt kājas un iegūt enerģiju visai dienai. Lai sliktie laikapstākļi netraucētu jūsu hobijiem, parasto velosipēdu varat nomainīt pret velotrenažieri. Treniņu velosipēda priekšrocības būs tikpat labas kā pedāļu minšana ar parastu velosipēdu, un slikti laikapstākļi vairs nebūs biedējoši.

Izmantojot labākos trenažierus, jūs jutīsieties tā, it kā brauktu ar īstu velosipēdu.

Tie, kas meklē velotrenažierus, kas pēc iespējas precīzāk imitē parastu braukšanu ar velosipēdu, parasti iemīlēs spin velosipēdus. Pēdējie nodrošina precīzāku pretestības kontroli, un tiem ir pastiprināti pedāļi, kas ļauj ērti stāvēt, it kā brauktu ar parastu velosipēdu. Labāko spinbaika velosipēdu sarakstā vienmēr ir vieta tādiem inSPORTline modeļiem kā: Alfan, Agneto vai Drakkaris.

Labākie mini un saliekamie velosipēdi vietas taupīšanai fitnesā

Ja velotrenažieri izmantojat reti, nav nepieciešams piepildīt istabu ar lielu trenažieri. Īpaši tāpēc, ka profesionālo velotrenažieru cena ir daudz augstāka nekā to vienkāršākām alternatīvām. Protams, populārākajiem mini velosipēdiem, piemēram, Spartan Mini Bike, nav pievienotas papildu programmas. Taču jums tās nav nepieciešamas, ja pedāļu minšana ir tikai neregulāra aktivitāte, ko atceraties. Saliekamie trenažieri, lai gan tie ir pietiekami mazi, lai tos varētu novietot zem gultas vai skapī, ir labāki par mini velosipēdiem, jo tiem ir ērti rokturi un sēdeklis. Iespēja mērīt laiku, attālumu, sirdsdarbības ritmu, sadedzinātās kalorijas, kā arī stūres un sēdekļa ērtums padara inSPORTline Xbike par saliekamo velotrenažieru mīluli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO,VIDEO: Armijai un specvienībai

Monta Glumane, 25.02.2019

SIA Rols mārketinga un pārdošanas nodaļas vadītājs Jevgēnijs Kokors, konstruktors Edvards Geičuns un valdes priekšsēdētājs Aleksejs Homutiņins.

Foto: Ivars Soikāns

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpilī ražotais funkcionālu treniņu fitnesa aprīkojums ir pieprasīts ne vien Baltijā, bet arī citviet Eiropā.

«Pirmo prototipu iedevām patestēt gan armijai, gan Speciālo uzdevumu vienībai (SUV) un pēc pusgada pārtaisījām gandrīz 80%. Galu galā rezultāts bija labs, to prezentējām gan Vācijas armijai, gan ikdienas sportistiem un guvām atzinību. Mūsuprāt, atpakaļsaite ir patiešām svarīga,» norāda SIA Rols (pārstāv zīmolu Element Fitness) valdes priekšsēdētājs Aleksejs Homutiņins.

Šobrīd uzņēmums izveidojis vairākas trenažieru stacijas Daugavpilī, Rīgas rajonā, Jēkabpilī, Jelgavā, Valmierā, Liepājā. Starp pasūtītājiem parasti ir lielākie sporta klubi, kā arī skolas un pašvaldības. Tāpat cieša sadarbība izveidojusies ar Latvijas armiju. Militārajām vajadzībām trenažieri netiek krāsoti, bet pārklāti ar cinku, lai tos varētu izmantot dažādos laikapstākļos. Speciāli SUV saražots interesants trenažieru komplekts – nelielā kastē, kuras svars ir aptuveni 400 kilogrami, ir dažādi elementi, no kuriem divu stundu laikā var izveidot treniņnometni sešiem cilvēkiem. Šiem trenažieriem pat nav nepieciešams līdzens segums, un tos var izveidot pat pludmales smiltīs. Tāpat uzņēmums sadarbojas ar armijas sporta klubu Patria. Pēc uzņēmuma pārstāvju novērojumiem, populārākas kļūst šķēršļu joslas un arvien vairāk cilvēku nodarbojas tieši ar šo sportu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien Kultūras un atpūtas parkā Mežaparks tika atklāts jauns daudzfunkcionāls trenažieru laukums, kurā ir uzstādītas vingrošanas iekārtas cilvēkiem ar funkcionāliem kustību traucējumiem, tai skaitā cilvēkiem ratiņkrēslos, informē SIA Rīgas meži.

Rietumu bankas labdarības fonds sadarbībā ar SIA Rīgas meži jau vairākus gadus kopīgi īsteno kultūras un atpūtas parka Mežaparks labiekārtošanas projektus.

Turpinot sadarbību, jau divus gadus parkā tiek veidots daudzfunkcionāls vingrošanas laukums, kas šogad tika papildināts ar četrām vingrošanas iekārtām, kuras ir paredzētas cilvēkiem ar funkcionāliem kustību traucējumiem, tai skaitā ratiņkrēslos. Tāpat šogad ir uzstādīti jauni trenažieri, kuri ir paredzēti lietošanai bērniem no 3 līdz 6 gadu vecumam, kā arī trenažieri pieaugušajiem.

Trenažiera laukuma atrašanās vieta ir blakus Bērnu rotaļu pilsētiņai un Mežaparka Zaļajam teātrim. Trenažieru laukums ir brīvi pieejams ikvienam parka apmeklētājam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas atbalstītāju «Coca-Cola Foundation» 2018.gadā turpina īstenot programmu «Par aktīvu dzīvesveidu» jeb «Wake Your Body», kuras galvenais mērķis ir veicināt un pilnveidot aktīva un veselīga dzīvesveida popularitāti Latvijas iedzīvotāju vidū, informē LOK.

Projekts tiek organizēts visās trijās Baltijas valstīs vienlaicīgi un katrā no tām tiks izvietoti 11 multifunkcionālie āra trenažieri. Visas izmaksas sedz SOK sponsors «Coca-Cola» un katra no trim valstīm ir saņēmusi finansējumu 46 000 eiro apmērā, kas sedz visas trenažieru iegādes, piegādes un uzstādīšanas izmaksas. Plānots, ka pirmie trenažieri tiks uzstādīti jūlija beigās un uzstādīšana turpināsies līdz novembrim.

Noslēdzoties pieteikuma iesūtīšanas termiņam, LOK saņēma iesniegumus no 79 Latvijas pašvaldībām un pilsētām. Visi iesniegtie pieteikumi tika sadalīti piecos grozos un izlozes kārtībā par uzvarētājiem kļuva: Burtnieku novada pašvaldība, Daugavpils pilsētas dome, Dobeles novada pašvaldība, Gulbenes novada pašvaldība, Ikšķiles novada pašvaldība, Jelgavas pilsētas dome, Kuldīgas novada pašvaldība, Ķekavas novada pašvaldība, Priekuļu novada pašvaldība, Rēzeknes novada pašvaldība un Saldus novada pašvaldība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas fitnesa klubu operators My Fitness atvēris Eiropā pirmo sporta zāli, kas atrodas Tallinas lidostas pasažieru zonā, informē My Fitness valdes priekšsēdētājs Erki Torns (Erkki Torn).

Sporta zāle ir bezmaksas un tā atrodas tieši blakus lidostas iekāpšanas vārtiem. «Šāda Pop Up sporta zāle noteikti ir lieliska iespēja pasažieriem izkustēties laikā, kamēr jāgaida lidojums. Ja laika nav daudz, tā var būt vien 10 minūšu pastaiga uz mehāniskā skrejceliņa vai pāris piegājieni uz trenažiera,» saka E.Torns. Viņš piebilst, ka lidostas arvien vairāk līdzekļu iegulda tieši pasažieru izklaidei, tāpēc drīzumā līdzīgas sporta zāles visticamāk tiks atvērtas arī citu Eiropas lielāko pilsētu lidostās.

Lidostas sporta zālē pieejami tādi trenažieri kā mehāniskais skrejceliņš, eliptiskais trenažieris, airēšanas trenažieris, velotrenažieris un kāpņu trenažieris. Visi trenažieri ir aprīkoti ar ekrānu un interneta savienojumu. Tāpat ir pieejami četri trenažieri, kas paredzēti pēdu, plecu, krūškurvja un muguras vingrinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 14. maijā plkst. 11:00 Piedzīvojumu parkā jau tradicionāli ar krāšņu velobraucienu tiks atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona. Šogad velobrauciena moto ir “Ieripo vasarā!”

Atbilstoši moto velobrauciena dalībnieki ir aicināti padomāt par sava velosipēda un apģērba noformējumu. Kā jau ierasts, interesantākā noformējuma īpašnieki, saņems pārsteiguma balvas! Pavisam plānots apbalvot dalībniekus septiņās dažādās nominācijās.

Velobrauciens notiks divās trasēs: 2,1 km garajā bērnu trasē un 8,6 km garā trasē. Bērnu distance (2,1 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Pionieru iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā. Garā trase (8,6 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Lielais prospekts – Kroņu iela – Loču iela – K.Valdemāra iela – Ostas iela – Prāmju iela – Kuldīgas iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselīga dzīvesveida piekopšana darba vietā vainagojas ar pozitīvi domājošiem, fiziski spēcīgiem darbiniekiem , otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Darbavietā cilvēki pavada pusi dienas, tādēļ ir svarīgi, cik kvalitatīvu maltīti viņi saņem. Nozīmīgas ir regulāras kustības birojā un aktīvāka sportošana pirms vai pēc darba dienas.

Interneta kazino ārpakalpojumu sniedzēja Evolution Latvia kolektīvā strādā vairāk nekā 1100 darbinieku. Darbiniekiem ir veselības apdrošināšanas polise, bet tajā sporta zāļu apmeklējums nav iekļauts, jo uzņēmuma telpās pirms vairāk nekā trijiem gadiem tika izveidota sporta zāle, kurā atrodas gan tādi populāri trenažieri kā skrejceliņi un velotrenažieris, gan arī multifunkcionāli spēka trenažieri dažādu muskuļu grupu trenēšanai. Tāpat ir pieejams dažāds papildu aprīkojums – fitnesa smaguma bumbas, hanteles, svaru bumbas, stieņi utt. Sporta zāles telpas platība ir aptuveni 40 kvadrātmetru un tajā notiek arī dažādas CrossFit, jogas un fitnesa grupu nodarbības. Viena no jaunākajām uzņēmuma iniciatīvām ir sportiski azartiskais izaicinājums Kaspara Zlidņa vadībā, kurā darbinieki ar video palīdzību tiek iedvesmoti pārspēt Kasparu dažādu vingrinājumu veikšanā. Uzdevums ir vienas minūtes laikā izpildīt konkrēto vingrinājumu tikpat vai vairāk reižu, nekā to spēj Kaspars, to nofilmēt un publicēt sociālajā tīklā Youtube.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elites līmeņa hokeja nometnē, kurā nākamajai sezonai tiek sagatavoti NHL hokejisti, šogad izmantoti Latvijā ražotie Hockey Revolution trenažieri, informē uzņēmumā.

Nometne Ice Hockey Pro, ko organizē Pitsburgas Penguins instruktors Maksims Ivanovs, norisinājās no 12. līdz 16. augustam Somijā, un tajā piedalījās tādi NHL spēlētāji kā Leo Komarovs, Aleksandrs Barkovs, brāļi Markuss un Mikaels Granlundi, Jaspers Lindgrēns, Jūliuss Honka, Olivers Kaski un citi. Pats Maksims Ivanovs ir zināms kā viens no labākajiem pasaules slidošanas instruktoriem un viņa trenētā komanda divus gadus ieguvusi Stenlija kausu.

Šī nav pirmā Ice Hockey Pro nometne, kurā izmantoti Hockey Revolution trenažieri - Ivanovs ar tiem strādā arī ikdienā (ar tiem aprīkota Pitsburgas Penguins halle), taču šī gada nometnē ar tiem novadīt nodarbības viņš bija uzaicinājis pašus trenažieru izstrādātājus Jāni Leitānu un Pēteru Suttu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 12. novembrī Smiltenes tehnikumā tiks atklātas ERAF finansētā rekonstrukcijas un modernizācijas projektā atjaunotās ēkas un mācību programmas. Ieguldot 8,7 miljonus eiro un izveidojot vienotu tehnikuma mācību kompleksu, Smiltenes tehnikums uzskatāms par vienu no modernākajām profesionālās izglītības iestādēm Vidzemes reģionā, informē Izglītības un zinātnes ministrijā.

Projekta ietvaros tika rekonstruētas skolas ēkas, t.sk. veterinārmedicīnas mācību ēka, mazo dzīvnieku klīnika, dienesta viesnīca. Mācību ēkā uzstādītas jaunas ergonomiskas mēbeles, iegādātas iekārtas un aprīkojums prioritāro – ēdināšanas un lauku tūrisma pakalpojumu, veterinārmedicīnas, autotransporta un transporta - izglītības programmu mācību procesa nodrošināšanai atbilstoši mūsdienu darba tirgus prasībām.

Izglītības programmu modernizācija norisinājās ciešā sadarbībā ar darba devēju organizācijām - tūrisma, metālapstrādes, mašīnbūves un mašīnzinību, pārtikas rūpniecības un lauksaimniecības nozaru ekspertu padomēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slēgts sporta un fitnesa klubs "Reaktors", kas bija viens no celmlaužiem svaru zāļu jomā, apliecināja "Reaktors" vadītāja Annija Reskāja.

Rīgas Maskavas priekšpilsētā bijušajās kluba telpās joprojām ir trenažieri, taču paredzēts, ka nākotnē tos varēs izmantot tikai ēkā mītošā uzņēmuma "ELKO Grupa" darbinieki.

"Tā būs privāta zāle, tas nebūs "Reaktors", un nebūs pieejams cilvēkiem no malas," skaidro Reskāja.

"Plānojām slēgt klubu 2.aprīlī. Tas bija paredzams, taču procesi valstī paātrināja procesu," saka "Reaktors" vadītāja, piebilstot, ka kluba darbība tika apturēta 18.martā.

"Iemesli tam bija vairāki. Galvenais, ka tāpat kā visiem biznesiem, nepieciešamas investīcijas. Sporta klubiem vajag attīstīties un piedāvāt kaut ko jaunu. Mūsu nostādne tāda laikam vairs nebija, un arī sākotnējais entuziasms bija noplacis," viņa piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sāks 17 miljonus eiro vērto Skanstes teritorijas revitalizāciju

Zane Atlāce - Bistere, 05.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments maijā sāks labiekārtot Skanstes apkaimi, izveidojot jaunas ielas, publiski pieejamu parku un citu infrastrukūru, kā arī iestādot ap 1000 koku, informē pašvaldībā.

Projekta "Skanstes teritorijas revitalizācijas 1. kārta" gaitā tiks veikta Lapeņu ielas, Jāņa Dikmaņa, Jāņa Krūmiņa, Jāņa Daliņa ielu izbūve un inženierkomunikāciju (ūdensvada, sadzīves kanalizācijas, lietusūdens kanalizācijas un ielu apgaismojuma) izbūve. Tāpat projekta gaitā plānots izbūvēt lietusūdens uzkrāšanas un novadīšanas sistēmu un labiekārtot projekta teritoriju, izveidojot ar citām pilsētas daļām labi savienotu apkaimi, veicinot uzņēmējdarbības attīstību Skanstes apkaimē.

"Skanstes revitalizācijas projekts paredz izbūvēt jaunas ielas un inženiertīklu infrastruktūru, kā arī izveidot pilsētniekiem pieejamu zaļo zonu, kurā atradīsies gan parks, gan kanālu sistēma. Tādā veidā attīstīsim un sakārtosim šo pilsētas tuvējā centra teritoriju, kas patlaban ir visai nolaista un aizaugusi. Infrastruktūras attīstība nesīs sev līdzi privātās investīcijas jaunu biroju projektos un jaunās darbavietās, kas ir iemesls, kādēļ Eiropas Savienība atbalsta šo revitalizācijas projektu. Būvniecības laikā būs nodarbināti vairāk nekā 70 cilvēki, tādā veidā stimulējot Rīgas ekonomiku koronavīrusa izraisītās lejupslīdes apstākļos," norāda Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i. Ilze Purmale.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Durvis vēris pirmais People Fitness budžeta formāta fitnesa klubs Rīgā, kas šobrīd ir lielākais oficiālais Hammer Strength treniņu centrs Baltijā, informē centra pārstāvji.

Klubs izvietots 1500 m3 plašās telpās un tajā atdalītas vairākas treniņu zonas.

Jaunatvērtajā People Finess fitnesa klubā spēka zonā izvietoti kopumā vairāk nekā 100 dažādi Hammer Strength ripu trenažieri, kā arī trenažieri no šī zīmola jaunākās Select sērijas. Lai apmeklētāji neapmulstu lielajā piedāvājumā, pie katra trenažiera pievienots QR kods, kas darbojas un ir aktīvs speciālā ražotāja Life Fitness izstrādātā aplikācijā LF Connect, kur atrodamas pamācības un dažādas treniņu programmas.

Hammer Strength ir pasaules trenažieru ražotāja Life Fitness zīmols. Šis ražotājs lepojas ar 40 gadu pieredzi un katru gadu investē savu iekārtu attīstīšanā un ražošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Latvijas uzņēmums Sport Revolution stiprina savas pozīcijas ASV

Linda Zalāne, 17.01.2018

Krastu Mačs 2017 pie Rīga Kongresu Nama. Basketbola spēle notika uz Sport Revolution ražotām grīdas seguma plāksnēm

Foto: no uzņēmuma arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Eksports veido 95% no Sport Revolution apgrozījuma un 2017. gadā uzņēmums savu ražoto produkciju pārdeva 22 valstīs.

Sporta trenažieru ražotājs SIA Sport Revolution 2017. gadā apgrozīja 700 tūkst. eiro un šogad cer sasniegt miljona eiro robežu.

«2017. gads tika aizvadīts veiksmīgi, pieturoties pie izvirzītajiem mērķiem un sasniedzot plānotos finanšu rādītājus. Esam būtiski palielinājuši pārdotās produkcijas apjomus gan Hockey Revolution, gan My Floorboll trenažieriem, kā arī esam priecīgi, ka mums izdevās kāpināt mazumtirdzniecības apjomus,» biznesa portālam db.lv stāsta SIA Sport Revolution līdzīpašnieks Jānis Leitāns.

Nolūkā paātrināt ražošanas procesu un pilnveidot intelektuālā īpašuma aizsardzību 2017. gadā Sport Revolution uzņēmuma attīstībā ieguldīja vairāk nekā 70 tūkst. eiro. «Jaunie ražošanas procesi tiek organizēti, lai samazinātu atgriezumus un optimizētu ražošanas izmaksas. Ražošanas procesa paātrināšanai un modernizēšanai esam iegādājušies jaunas iekārtas un speciālās formas. Jau 2017. gada beigās būtiski izjutām uzlabojumus, kas ļāva ātri piegādāt produkciju ar zemākām izmaksām uz ASV un Kanādu, līdz ar to varējām apmierināt preču pieprasījumu Ziemassvētku laikā. Tāpat īpaši svarīgas ir investīcijas intelektuālā īpašuma aizsardzībai. 2017. gadā turpinājām esošo patentu pieteikumu reģistrēšanu, kā arī iesniedzām jaunus patenta pieteikumus, izstrādājot jaunos produktus. Šīs investīcijas mums ļauj justies drošāk par savu vietu tirgū un veikt lielākus ieguldījumus mārketingā,» atklāj J. Leitāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Zilākalna ciemā uzstādīs āra trenažierus

Dienas Bizness, 24.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biedrības Attīstība.Virzība.Izaugsme projekts Aktīvai atpūtai tev un man guvis atbalstu Vidzemes lauku partnerības Brasla izsludinātajā mazo projektu konkursā Brasla - 2015, saņemot finansējumu 400 eiro apmērā. Projekta ietvaros Zilākalna ciemā tiks uzstādīti divi āra koka trenažieri, informē Kocēnu novada domes pārstāve Elīna Upīte.

Pie sporta laukuma tiks uzstādīti divi āra koka trenažieri Līdzsvara laipa un Meža taka, kā arī divi āra kombinētie galdi ar soliem, kur būs iezīmēts dambretes/šaha galdiņš, kā arī būs iespēja citām āra galda spēlēm.

Saskaņā ar projekta pieteikumu finanšu līdzekļi tiks izlietoti kokmateriāla, krāsu, stiprinājumu un citu nepieciešamo būvmateriālu iegādei. Darbus, kas saistīti ar kokmateriāla apstrādi, uzstādīšanu u.c., plānots veikt, aicinot talkā vietējos iedzīvotājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā, Bulduros top ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstīs unikālas koncepcijas projekts: pirmā wellness (jeb labsajūtas) rezidence - dzīvojamais komplekss Muižas Nami, informē projekta īpašnieks Inbalans Group partnerībā ar ekskluzīvo īpašumu tirgotāju Baltic Sotheby`s International Realty.

Projekts Muižas Nami ir Baltijas valstīs jauna koncepta apartamentu komplekss, kas sastāv no 3 ēkām, kur divas ēkas ir restaurēti koka arhitektūras pieminekļi, bet viena ēka - mūsdienīgas arhitektūras paraugs.

Aktīvai un veselīgai dzīvei iedzīvotājiem tiks piedāvāti āra trenažieri, kur varēs veikt aktivitātes savas veselības uzlabošanai un uzturēšanai. Kompleksa teritorijā tiks audzētas ar smaržu, krāsu un īpašām ārstnieciskajām īpašībām apveltītas ārstnieciskās tējas un augi, lai iedzīvotāji un viņu bērni var tās iepazīt un vajadzības gadījumā izmantot. Rezidenču teritorijā, vienā no ēkām, atradīsies Inbalans Comfort Zone Day Spa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Ēku projekta Trebū HOME būvniecībā plānots ieguldīt 150 miljonus eiro

Zane Atlāce-Bistere, 10.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma attīstītājs AFI Europe ir uzsācis daudzdzīvokļu namu projekta Trebū HOME būvniecību Rīgā, teritorijā starp Lubānas, Salnas un Kurpiču ielām, informē projekta attīstītāji.

Pirmajā projekta būvniecības posmā tiks investēti 10 miljoni eiro, un pirmās divas Trebū HOME piecstāvu dzīvojamās ēkas ar 54 dzīvokļiem katrā plānots nodot ekspluatācijā 2018. gada pavasarī. Trebū HOME teritorijā desmit gadu laikā tiks uzbūvētas vismaz 25 ēkas ar 1500 dzīvokļiem un komercplatībām, kopumā investējot 150 miljonus eiro.

Trebū HOME projekts tapis, sadarbojoties vadošajiem Latvijas arhitektu birojiem Arhis arhitekti un Mark arhitekti kopā ar Izraēlas arhitektu biroju ARC4G. Projekta būvdarbus veiks būvniecības uzņēmums Arčers. Inženieru birojs Būve un Forma atbild par projekta būvkonstrukcijām, inženierprojektēšanu un inženierkomunikācijām, projektēšanas birojs Daina EL – par elektroapgādes un telekomunikāciju projektēšanu, bet satiksmes plānojums, ceļu un stāvvietu izbūve ir SIA BRD projekts pārziņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrība «Wizz Air» paziņojusi, ka šogad netālu no Budapeštas Ferenca Lista lidostas tiks atvērts jauns mācību centrs. Jaunajā objektā būs divi jauni un moderni pilnie lidojumu trenažieri, viens nekustīgais trenažieris, kā arī jauns salona ārkārtas evakuācijas trenažieris un ugunsdzēsības iekārtas.

Tā kā «Wizz Air» turpina izaugsmi Eiropā ar vairāk nekā 20% pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, kā arī nākamajā desmitgadē grasās trīskāršot avioparku, jaunais centrs ļaus «Wizz Air» palielināt mācību iespējas līdz 100 apkalpes locekļiem dienā, kas nākotnē pieaugs līdz vairāk nekā 250 personām.

Šis mācību centrs atradīsies piecu minūšu attālumā no Budapeštas Ferenca Lista lidostas un būs lielākais ar aviāciju saistītais mācību centrs reģionā. Līdztekus trim pilotu trenažieriem un salona apkalpes trenažierim 3800 kvadrātmetrus plašajā centrā atradīsies 14 mācību telpas, biroju zona, liels vestibils un kopējā atpūtas telpa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas dome nodod publiskai apspriešanai Jūrmalas teritorijas plānojuma grozījumu pirmo redakciju. Grozījumi lielākoties nav samazinājuši vai pasliktinājuši īpašumu attīstības iespējas.

Sabiedriskās apspriešanas laikā dokumenta izveidotāji uzklausīs iedzīvotāju, uzņēmēju un nevalstisko organizāciju priekšlikumus, kā arī saņems vairāku institūciju atzinumus. Grozījumu izstrādes laikā tika saņemti 193 iesniegumi, no tiem 65 tika atbalstīti, 21 – daļēji atbalstīts, bet 89 – noraidīti.

Spēkā esošais Jūrmalas teritorijas plānojums 12 gadiem tika apstiprināts 2012. gada 11. oktobrī. Darba grupas uzdevums – izvērtēt tā atbilstību 2013. gada 30. aprīlī pieņemtajiem Ministru kabineta Vispārīgajiem teritorijas plānošanas, izmantošanas un apbūves noteikumiem, Jūrmalas pilsētas attīstības programmā 2014.–2020. gadam noteiktajiem mērķiem un prioritātēm, pilsētas attīstības stratēģijai 2010.–2030. gadam, kā arī aktuālajām normatīvo aktu prasībām. Izstrādājot grozījumus, ir iespēja izvērtēt arī citus priekšlikumus izmaiņām teritorijas plānojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban līdzās Rīgas 84.vidusskolai, Lielvārdes ielā 141, kas atrodas pie Deglava ielas kalna, tiek veidots sporta un atpūtas komplekss, kura lielākā daļa gan skolēniem, gan iedzīvotājiem būs pieejama jau šoruden, informē Rīgas dome.

Kā informē būvnieki, patlaban ir uzstādīti gandrīz visi trenažieri un aprīkojums bērnu rotaļu laukumos, tūlīt tiks pabeigta žoga izbūve, pabeigta asfalta klāšana stadionam, uz kura drīz tiks izveidots mīkstais segums, pabeigta aptuveni puse bruģēšanas un citu segumu ieklāšanas darbu, sākta apzaļumošana. Pēc būvnieku solītā, sporta un bērnu rotaļu laukumu būvniecība tiks pabeigta līdz septembra beigām, bet hokeja laukuma ierīkošanu plānots pabeigt līdz ziemas sākumam.

Šovasar Rīgas 84.vidusskolas teritorijā pie pērn izveidotā jaunā kalna Deglava ielā sākti būvdarbi, kuru gaitā taps sporta komplekss un atpūtas zona, kas tiks papildināta ar laikmetīgās mākslas darbiem. Teritorijā būs izveidoti un aprīkoti laukumi hokejam, skrituļošanai, skeitošanai, basketbolam un futbolam. Būs arī speciāls laukums ielu vingrošanai. Teritorija būs iežogota un tajā būs bruģēti laukumi un celiņi gan gājējiem, gan skrituļotājiem. Teritorijā darbosies speciālas ģērbtuves, inventāru nomas punkti, būs soliņi, apgaismojums un nodrošināta apsardze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Sporta studiju nišā ienāk ar citu konceptu

Daiga Laukšteina, 30.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējis teju 400 tūkst. eiro, sava koncepta sporta studiju šodien atver savulaik svarcelšanā un boksā panākumus guvušais Arnis Ritenieks

Tagad A. Ritenieks ar lielo boksu vairs nenodarbojas un jau labu laiku palīdz cīnīties un uzvarēt citiem. Patlaban viņš uzņēmies trenēt Ķīnas hokejistus, taču sarunā ar DB uzsver: «Būšu uz vietas, cik varēšu, arī attālināti stāvēšu klāt. Studija ir manis veidots koncepts. Esmu idejas papiņš.»

Izvēlas turpināt

Tiesa, jaunais projekts nav bez uzraudzības, jo to nodrošina A. Ritenieka «labā roka» - projekta vadītājs Kristaps Zutis, arī viens no boksera audzēkņiem. «Projektu sākām pirms pusgada. Arņa līgums ar Pekinas «Kunlun Red Star» uz mirkli lika apstāties, izvērtēt, vai to turpināt,» teic K. Zutis. «A.R. Sporta studijai» netika atmests ar roku, jo A. Riteniekam ir daudz klientu, kā arī patlaban, pateicoties pasaules līmeņa zvaigznes Maira Brieža panākumiem, bokss Latvijā kļuvis ievērojami populārāks. «Viņa ieguldījums konkrētajā disciplīnā valstī ir neatsverams. Tas motivē. Mēs – latvieši – esam strādīgi. Ja apņemamies, tad izdarām daudz. Tāda mentalitāte – ja gribam, tad varam,» ir pārliecināts K. Zutis. Šādu apņemšanos demonstrē arī jaunās sporta studijas atklāšana. Un šajā biznesa nišā tās saimnieki, pēc viņu vārdiem, ienāk ar citu konceptu. K. Zutis uzskata, ka īpaši lielās sporta klubu ķēdes ir bezpersoniskas, ar mānīgi vilinošiem piedāvājumiem. «A.R. Sporta studija» izcelsies ar individuālu attieksmi un saprātīgām cenām. «Netirgosim visiem vienādas programmas un nebūsim pieejami tikai priviliģētiem cilvēkiem. Abonements būs nopērkams par 40 eiro mēnesī. Zāles durvis nekad nevienam trenēties gribētājam nebūs ciet. Tāpat nebūs situāciju, kad cilvēki bojā veselību ar nepareizi izpildītiem vingrinājumiem. Visi treneri, vienalga, cik viņi aizņemti vai noguruši, ja redzēs, ka apmeklētājs dara nepareizi, pieies klāt un pamācīs. Svarīgākais, lai katrs pēc treniņa mājup dodas laimīgs. Tāda allaž bijusi A. Ritenieka pieeja. Viņš ir mākslinieks boksera ķermenī,» saka K. Zutis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Eksbaņķieris Arnolds Laksa saimnieko muižas dārzos

Kristīne Stepiņa, 25.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksbaņķieris Arnolds Laksa Pārdaugavā ir ierīkojis brīvdabas atpūtas teritoriju 64 hektāru platībā Esena Pārdaugavas dārzi, kas tiks atklāta jūnija sākumā

Tur tiek gaidīti visi tie, kas vēlas relaksēties pie dabas krūts, svaigā gaisā nodarboties ar sportiskām aktivitātēm vai no darba birojā uz kādu brīdi pārcelties uz zaļu pļavu. Teritorijā ietilpstošajos Klusajos dārzos izīrēšanai vasaras sezonas garumā tiks piedāvātas dārza mājiņas ar zemes pleķīti, kurā pilsētnieki varēs rušināties, stādot puķes un dārzeņus.

A. Laksa cer, ka Esena Pārdaugavas dārzi pāris gados kļūs par rentablu projektu, un vēlas, lai ar to nodarbojas viņa bērni. Brīvdabas atpūtas teritorijas vadīšanu viņš ir uzticējis savai meitai Dinnijai.

Daļā teritorijas ir iespējama apbūve, visticamāk, nākotnē tur varētu tapt nelielas ēkas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ar ko atšķiras Boeing 737 MAX un Sukhoi Superjet katastrofas

Egons Mudulis, 03.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāpēc amerikāņu lidmašīnas joprojām stāv pie sētas, bet krievu gaisa kuģi turpina lidot, sarunā ar Dienas Biznesu skaidro Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktors Māris Gorodcovs.

Uzreiz pēc krievu Sukhoi Superjet 100 katastrofas Maskavā sociālajos medijos – arī Latvijā ‒ izskanēja aicinājumi aizliegt šī lidmašīnas modeļa ekspluatāciju, bet līdz šim tas nav noticis. Ar ko tā atšķiras no Boeing 737 MAX?

Pēc pirmā gadījuma arī visai Boeing 737 Max flotei nekādi drastiski ierobežojumi netika noteikti. Kad notika otrs nelaimes gadījums, tika secināts, ka attiecīgā problēma ir visai gaisa flotei piemītoša. Tad sākās ķēdes reakcija pasaulē, dalībvalstu kompetentajām iestādēm aizliedzot šīs lidmašīnas ekspluatēt savās lidostās un gaisa telpā. Saistībā ar negadījumu Šeremetjevo ne Krievijas varas iestādēm, ne citiem, kur šis lidmašīnu tips ir sertificēts, tostarp ES, nav pārliecības, ka problēma ir visam gaisa kuģu parkam piemītoša, lai vajadzētu uzlikt līdzīgu aizliegumu. Turklāt ir daudz jautājumu par lidmašīnas ekspluatāciju un nosēdināšanu uz skrejceļa, un ir aizdomas par kļūdainu pilota rīcību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viļņā trešdien oficiāli tika slēgts novecojušais Lazdīnu mikrorajona peldbaseins - vienīgais Lietuvas galvaspilsētas baseins ar 50 metru celiņiem, ko tuvākajā laikā iecerēts nojaukt, lai tā vietā uzceltu jaunu sporta kompleksu ar modernu peldbaseinu.

Viļņas iedzīvotājiem šis baseins kalpojis 36 gadus. «Kā ik gadus jūlija sākumā no baseina tiks simboliski izlaists ūdens un tas vairs netiks piepildīts,» ziņu aģentūrai BNS sacījis nodibinājuma Lazdynų baseinas vadītājs Mants Paulausks.

Desmit dienu laikā administrācijai jāatstāj telpas, un tad sāksies ēkas nojaukšanas darbi. Jaunā sporta kompleksa celtniecību plānots pabeigt līdz 2018.gada nogalei.

Pēc Paulauska teiktā, domājams, ka šī ēka raisa nostalģiskas izjūtas vairākām peldētāju paaudzēm un šeit izaudzinātajiem olimpiskajiem čempioniem, taču jaunais komplekss pavērs sportistiem plašākas iespējas - līdztekus 50 metru celiņiem paredzēta arī vieta daiļlēcējiem; kompleksā būs pieejami arī trenažieri un cita sporta infrastruktūra.

Komentāri

Pievienot komentāru