Transports un loģistika

VIDEO: DHL palīdz biznesam pulsēt

Ilze Žaime, 22.05.2020

Jaunākais izdevums

Lielai daļai uzņēmumu savu darbību piebremzējot Covid-19 izraisītās krīzes dēļ, piegādes uzņēmums "DHL" globāli pieredzējis kritumu biznesā vidēji 20% apmērā. Latvijā svārstības piedzīvoja tikai ienākošo sūtījumu skaits, kas samazinājies par apmēram 10%.

"DHL Latvia" rīkotājdirektore Sņežina Kazakova informē, ka izejošo sūtījumu bijis pat vairāk nekā pērn šajā laikā vai šā gada janvārī un februārī. "Tas mani ļoti priecēja. Ticu, ka tas ir biznesa pamatā - ja gribi, lai uzņēmumam veiktos, ir jāmeklē veidi, kā darbību turpināt," viņa teic.

"Un tas attiecas arī uz "DHL" visā pasaulē, lai gan mēs darbu neesam pārtraukuši ilgāk kā dažas stundas. Iesākumā kravas automašīnas saskārās ar sarežģījumiem, šķērsojot robežas, kas bija pārblīvētas un katrs vadītājs pēc kārtas tika apturēts. Krīzes laikā piedzīvojām posmu, kad no Ķīnas, sevišķi Uhaņas reģiona, kas ir gana liels, nenāca tik daudz sūtījumu kā parasti, bet mūsu lidmašīnas turpināja lidot pustukšas," par globālo situāciju stāsta S. Kazakova.

Lai gan krīzes iesākums bija jau martā, to, kā tā ietekmē biznesu, novērtēt varēja tikai aprīlī. Taču jau aprīļa vidū bizness Ķīnā atguvās un sūtījumi atsākās, kas pārvadātājiem nozīmēja reisu apjomu strauju palielināšanu, lai visu paspētu piegādāt un netiktu zaudēti darījumi. Nācies organizēt papildus lidmašīnas, mainīt lidojumu grafikus un šos lēmumus pieņemt vienas nakts laikā.

Saka paldies mediķiem

Covid-19 laikā speciāli marķētas "DHL" lidmašīnas "Rainbows & Heroes" ("Varavīksnes un Varoņi"), kas pasaulē kopumā ir trīs, ik dienu nolaižas citā valstī, tādējādi nesot apkārt pasaulei pateicības ziņu visiem medicīnas nozares darbiniekiem, kas koronvīrusa laikā strādājuši visvairāk un pat riskējuši ar savām dzīvībām, lai palīdzētu citiem, stāsta S.Kazakova. 20.maijā "Rainbows & Heroes" pirmo reizi nolaidās arī Latvijā, lidostā "Rīga".

"No savas puses raugoties, domāju, ka paldies jāteic arī visiem brīvprātīgajiem, drošības spēkiem, mūsu darbiniekiem, kas nepārtrauca darbu un visiem tiem, kas palika mājās. Tā ir šīs lidmašīnas nestā vēsts," paskaidro vadītāja. "DHL" vienmēr ir darbojusies "Disaster Response Team" (Ārkārtas stāvokļu atbildes grupa), kas iesaistās globālu krīžu novēršanā. Koronvīrusa uzliesmojuma laikā uzņēmums apņēmās veikt prioritārus lidojumus tieši masku nogādāšanai mediķiem, nodrošināja respiratorus uzņēmuma iekšējām vajadzībām un katrā valstī atkarībā no situācijas rīkoja papildu aktivitātes.

Kopumā uzņēmuma brīvprātīgie darbinieki katrs var iesaistīties kādā no iniciatīvām "Go Green" ("Kļūsti Zaļš"), "Go Help" ("Ej, Palīdzi") vai "Go Teach" ("Ej, Māci"). "Kļūsti Zaļš" ietvaros "DHL Latvia" komanda arī ārkārtas situācijas laikā, ievērojot sociālo distanci, devās stādīt kokus.

Drošu apstākļu nodrošināšana darbiniekiem, sevišķi kurjeriem, arī bijis izaicinājums, jo sākotnēji trūkušas sejas maskas. Veicot speciālus pasūtījumus, tās izdevās nodrošināt tikai nedēļu ilgam laika posmam. Situāciju izdevās atrisināt, kad "DHL" visā pasaulē veica kopīgu iepirkumu maskām, ko vēlāk nogādāja saviem darbiniekiem katrā valstī atsevišķi. Tāpat uzņēmumā ierasta kļuvusi temperatūras mērīšana. Arī termometru iegāde bijis izaicinājums, līdz izdevās atrast piegādātājus no Lietuvas. Arī administrācijas darbiniekiem atgriežoties strādāt biroja telpās, būs obligāta prasība veikt temperatūras mērīšanu, norāda S.Kazakova.

Korporatīvo klientu apkalpotāji

Gan globāli, gan Latvijā "DHL" koronvīrusa uzliesmojuma laikā izlēma par attālināta darba uzsākšanu. "Lepojos, ka paveicām to dienas laikā. Sagatavojām datorus, lai tas būtu iespējams, un, kad darbinieki sāka darbu no mājām, rezultāti bija tiešām iespaidīgi," teic S.Kazakova. Kopumā uzņēmums ekspress sūtījumu nodaļā nodarbina 115 darbiniekus, no kuriem 66 strādā administrācijas daļā un varēja pielāgoties attālinātam darbam. Vajadzība mainīt darbinieku skaitu uzņēmumā nebija, un par galveno prioritāti kļuva darba vietu saglabāšana, pauž vadītāja.

Katru darba dienu "DHL Latvia" piegādā divus līdz četrus tūkstošus sūtījumu, savukārt no klientiem paņem vienu līdz divus tūkstošus paciņu, sūtījumu skaitam variējot atkarībā no sezonas un nedēļas dienas. Šie sūtījumi 60-70% gadījumā tiek izpildīti Eiropas valstīs, pārējai daļai sadaloties starp pārējiem pasaules reģioniem - ASV, Ķīnu un Āfriku, Dienvidameriku, Austrāliju. Ekspress sūtījumi veido 90% uzņēmuma apgrozījuma.

Puse no ienākošajiem "DHL Latvia" sūtījumiem tiek piegādāti biznesa klientiem, savukārt, izejošo sūtījumu gadījumā 90-95% ir no biznesa klientiem.

Runājot par privāto sektoru, S.Kazakova pauž, ka nācies sajust pircēju bažas par ekonomisko stāvokli nākotnē, līdz ar to arī pirkumu nav bijis tik daudz, kā varētu sagaidīt, cilvēkiem atrodoties mājās.

Attiecībā uz konkurenci viņa teic, ka divi lielākie uzņēmuma konkurenti ir tie paši, kas visā pasaulē - "UPS" un "FedEx". Pārējie uzņēmumi nav tiešie "DHL" konkurenti. Ar vietējiem piegādes uzņēmumiem "DHL" arī sadarbojas, lai nodrošinātu starptautisku sūtījumu nogādāšanu uz vajadzīgajām valstīm, norāda vadītāja.

Lai uzzinātu, kā "DHL Latvia" nodrošina, lai sūtījumi nonāktu klientu rokās, skaties video!

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

DHL attīstībā investē 12 miljonus eiro

Ilze Žaime, 10.06.2020

Artūrs Saveļjevs, lidostas "Rīga" valdes loceklis, Snezhina Kazakova, "DHL Express" rīkotājdirektore un Jānis Milzarājs, "Castor Construction" valdes loceklis

PUBLICITĀTES FOTO

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidostā "Rīga" uzsākta loģistikas kompānijas "DHL" reģionālā kompleksa būvniecība. Jaunā centra plānotais investīciju apjoms sasniedz 12 miljonus eiro.

Sadarbojoties lidostai, loģistikas kompānijai "DHL Latvia" un nekustamo īpašumu attīstīšanas un būvniecības kompānijai SIA "Castor Construction", lidostā "Rīga" gada laikā tiks izbūvēts reģionālais "DHL" sūtījumu apstrādes un loģistikas centrs 4500 kvadrātmetru platībā.

Uz jauno termināli lidostas "Rīga" teritorijā pilnībā pārcelsies "DHL Express", un tajā būs jauna šķirošanas iekārta, kas ļaus efektivizēt sūtījumu apstrādi, tādējādi nodrošinot to ātrāku un ērtāku sūtījumu piegādi klientiem.

Rīgas lidostā taps jaunais DHL sūtījumu apstrādes terminālis  

"SEB banka" ir piešķīrusi 3,3 miljonu eiro finansējumu, lai nekustamo īpašumu attīstīšanas...

Turpinot lidostas "Rīga" lidlauka infrastruktūras attīstību, šovasar lidostā tiks pabeigta arī jauna kravu perona būvniecība, kas ļaus lidostai "Rīga" dubultot kapacitāti kravu apkalpošanas jomā un padarīs Rīgas lidostu pievilcīgāku gaisa kravu pārvadātājiem no visas pasaules. Jaunajā peronā atradīsies trīs lielfizelāžas gaisa kuģu stāvvietas ar fleksiblu plānojumu, nodrošinot iespēju uzņemt visu tipu kravas gaisa kuģus. Kopā ar jauno "DHL" sūtījumu apstrādes centru un iecerēto multifunkcionālo loģistikas centru lidostā būs izveidota moderna kravu apstrādes infrastruktūra, ļaujot lidostai "Rīga" pilnvērtīgi iesaistīties globālajā aviācijas kravu tirgū.

Šobrīd aviācijas kravu pārvadājumu apjomu Latvijā veido četri darbības virzieni: preču ar augstu pievienoto vērtību eksports un imports, pasta un e-komercijas preču pārvadājumi, tranzīta aviācijas kravu apkalpošana un nemilitāro kravu tranzīts Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) vajadzībām izveidotajā Ziemeļu apgādes koridorā uz Afganistānu.

Lidostas "Rīga" valdes loceklis Artūrs Saveļjevs norāda, ka jaunais "DHL" kravu loģistikas centrs nodrošinās stabilu ilgtermiņa aviācijas kravu plūsmu lidostā "Rīga". "Tas nostiprinās lidostas "Rīga" reģionālā gaisa satiksmes mezgla pozīcijas ne tikai pasažieru, bet arī kravu pārvadājumos. Kravu segmenta attīstība lidostai īpaši svarīga ir šobrīd, kad Covid-19 krīzes dēļ ir būtiski ietekmēti pasažieru pārvadājumi," teic lidostas "Rīga" valdes loceklis.

2019.gadā lidostā "Rīga" tika apkalpoti vairāk nekā 27 tūkstoši tonnu kravu – gandrīz puse no visām Baltijas valstu aviokravām. Šā gada pirmajos mēnešos lidostā "Rīga" apkalpotas 8075 tonnas kravu.

"DHL Express" ietilpst "Deutsche Post DHL" grupā un ir vadošais loģistikas un starptautiskā kurjerpasta uzņēmums pasaulē. "DHL Express" maršruti kopumā aptver 220 pasaules valstis un teritorijas ar vairāk nekā 120 000 galamērķu.

LASI ARĪ:

VIDEO: DHL palīdz biznesam pulsēt 

Lielai daļai uzņēmumu savu darbību piebremzējot Covid-19 izraisītās krīzes dēļ, piegādes uzņēmums...

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā kurjerpasta uzņēmums DHL Express Latvia uzsācis sūtījumu piegādi, izmantojot Fiat Professional elektriskos automobiļus E-Ducato no Autobrava Motors.

Izvēle par labu šiem automobiļiem notikusi dažādu iemeslu dēļ – garā nobraukšanas distance, vadības iespējas un citi faktori.

“Šis ir vēl viens solis ceļā uz uzņēmuma ilgtspēju. Dabas labklājība ir globāla atbildība, tāpēc jūtam pienākumu ieguldīt grupas vispārējā mērķa sasniegšanā – samazināt kaitējumu videi. Pieaugot pieprasījumam pēc ekspressūtījumiem, kā arī piegādes apjomam un biežumam, palielinās arī degvielas patēriņš un izmešu daudzums. Tāpēc mēs paplašinām savu elektroauto parku, pārejot uz videi draudzīgākiem transportlīdzekļiem,” norāda DHL Express Latvia vadītājs Krists Ezeriņš.

Pasaulē pieaugot loģistikas aktivitātēm, starptautiskā Latvijas uzņēmumu kontrolējošā Vācijas loģistikas un eksprespasta grupa Deutsche Post DHL ir paziņojusi, ka nākamajā desmitgadē investēs 7 miljardus eiro, lai samazinātu siltumnīcefekta izraisošo gāzu izmešus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"SEB banka" ir piešķīrusi 3,3 miljonu eiro finansējumu, lai nekustamo īpašumu attīstīšanas un būvniecības kompānija SIA "Castor Construction" starptautiskajā lidostā "Rīga" uzbūvētu jauno sūtījumu apstrādes termināli kurjerpasta kompānijas "DHL Latvia" vajadzībām.

Lēmums par jaunu sūtījumu apstrādes termināli pieņemts līdz ar straujo e-komercijas pieaugumu, lai automatizētā šķirošanas līnijā optimizētu un paātrinātu sūtījumu šķirošanas procesu.

VIDEO: DHL palīdz biznesam pulsēt 

Lielai daļai uzņēmumu savu darbību piebremzējot Covid-19 izraisītās krīzes dēļ, piegādes uzņēmums...

Termināļa ēkas būvniecības kopējās izmaksas ir 6 miljoni eiro, no kurām "SEB banka" finansē 3,3 miljonus eiro, savukārt "Castor Construction" – 2,7 miljonus eiro.

Ints Krasts, "SEB bankas" valdes loceklis, informē: "Neskatoties uz to, ka gan pasaules, gan Latvijas ekonomika pēdējo mēnešu laikā piedzīvoja visai nozīmīgas pārmaiņas, kā rezultātā ļoti daudz nozīmīgu projektu īstenošana tika apturēta, jo teju 70% uzņēmumu izmaiņas ekonomikā ir negatīvi ietekmējušas to apgrozījumu, šis projekts nav to vidū. Mums kā bankai šis ir pirmais attīstības projekts, kuru finansējam lidostā "Rīga", līdz ar to tas ir jauns pavērsiens, lai nākotnē mēs ieguldītu līdzīgu projektu īstenošanā."

Jānis Milzarājs, "Castor Construction" valdes loceklis, skaidro: "Šis ir nozīmīgs projekts ne tikai uzņēmumam "Castor Construction", bet arī "DHL Latvia" un Starptautiskajai Lidostai "Rīga", kas šajā sarežģītajā ekonomiskajā situācijā turpina virzīties uz nosprausto mērķi uzbūvēt termināli ar biroju, gan Latvijas ekonomikai kopumā. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar somu investoriem un pateicoties sadarbībai ar "SEB banku", kas nodrošina finansējumu."

Projekta īstenošana tika uzsākta 2019. gadā, pateicoties trīs uzņēmumu sadarbībai - SIA "Castor Construction", Starptautiskā lidosta "Rīga" un "DHL Latvia". Uzsākot tā īstenošanu gada laikā ir iecerēts izveidot jaunu sūtījumu apstrādes termināli ar biroju 4500 kvadrātmetru platībā.

SIA "Castor Construction" darbība Latvijā tika uzsākta 2007. gadā. Kopš darbības uzsākšanas kompānija ir realizējusi vairāk nekā 60 būvniecības un attīstības projektus.

Komentāri

Pievienot komentāru