Jaunākais izdevums

Pēc slimnīcas Ģintermuiža rekonstrukcijas tās apsaimniekošanā ir vairākas neizmantotas ēkas, kas ir arī kultūrvēstures pieminekļi. Vienu no namiem – bijušo Minesotas programmas ēku – plānots pārveidot par viesnīcu, vēsta reģionālais medijs Zemgales Ziņas (ZZ).

Nams Kārklu ielā 67 ir 577 kvadrātmetrus plašs un to nomā uz desmit gadiem ieguvis Sergejs Bižāns. Par ēku, kā arī par tai piegulošo zemi 2,7 tūkstošu kvadrātmetru plātībā ik mēnesi tiek maksāta nomas maksa 276 eiro apmērā. Līgums par ēkas un zemes nomu ar minēto privātpersonu ir noslēgts uz desmit gadiem, raksta pašvaldības oficiālais izdevums, ko citē ZZ.

Ņemot vērā namu kultūrvēstures pieminekļu statusu un to, ka četras no piecām ēkām atrodas slimnīcas iežogotajā teritorijā, kopumā uzņēmēji par to izmantošanu lielu interesi neizrāda, raksta medijs. Slimnīcas pārējās četras neizmantotās ēkas pamestas stāv astoņus un trīs gadus.

Lielākais īpatsvars slimnīcas Ģintermuiža veselības aprūpes jomā ir psihiatriskā palīdzība. 2005. gadā slimnīcai tika pievienota Jelgavas Narkoloģiskā slimnīca, bet 2006. gadāslimnīcas sastāvā iekļāva Rindzeles Narkoloģiskās rehabilitācijas centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas slimnīcas Ģintermuiža vadītājs Uldis Čāčus Veselības ministrijā iesniedzis atlūgumu. Lai nodrošinātu slimnīcas darbības nepārtrauktību, ar ceturtdienu, 31.maiju, slimnīcas Ģintermuiža valdes locekļa amatā iecelts līdzšinējais RAKUS valdes loceklis Artūrs Bērziņš. Par U.Čāčus atlūguma iemesliem ziņu nav.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Uz Ģintermuižu aizved apreibinājušos smēķējamo maisījumu pārdevēju

Dienas Bizness, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušās nedēļas nogalē Jelgavā, Raiņa ielā darbu sācis kārtējais smēķējamo maisījumu veikaliņš. Taču pašlaik tirdzniecība telpās nenotiek, vēsta reģionālais medijs Zemgales Ziņas.

Jelgavas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Reksce skaidrojusi, ka ar pagrabtelpas īpašnieku komersants noslēdzis līgumu 22.novembrī. Telpās Raiņa ielā 17 sākta augu maisījumu tirdzniecība.

Taču jau 23.novembrī Pašvaldības policija veikusi pārbaudi tirdzniecības vietā, kur tika konstatēts, ka 20 gadus vecs pārdevējs, iespējams, ir apreibinošo vielu ietekmē. «Pārdevējs tika aizturēts un kopā ar augu maisījumu iepakojumu nogādāts Valsts policijā, bet vēlāk uz psihoneiroloģisko slimnīcu «Ģintermuiža» ekspertīzes veikšanai,» Zemgales Ziņām stāstījusi S.Reksce.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Valdībā iesniegts 5,7 miljonu eiro pieprasījums slimnīcu kredītu maksājumiem; FM neakceptē

LETA, 18.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministrija (VM) iesniegusi valdībā pieprasījumu novirzīt 5,7 miljonus eiro no Latvijas prezidentūras pāri palikušajiem līdzekļiem 11 ārstniecības iestāžu valsts galvoto aizdevumu saistību maksājumiem par 2015.gadu.

Lielākā summa nepieciešama Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcai - 2 199 430 eiro, kā arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai - 1 664 432 eiro.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai paredzēts novirzīt 889 158 eiro, slimnīcai "Ģintermuiža" - 435 913 eiro, Ludzas medicīnas centram - 204 262 eiro, bet Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centram - 167 040 eiro.

Mazākas summas paredzēts piešķirt vēl piecām ārstniecības iestādēm. Aknīstes psihoneiroloģiskajai slimnīcai lūgti 96 129 eiro, Kuldīgas slimnīcai - 41 198 eiro, Bērnu psihoneiroloģiskajai slimnīcai Ainaži - 30 510 eiro, Strenču psihoneiroloģiskajai slimnīcai - 13 852 eiro un Daugavpils psihoneiroloģiskajai slimnīcai - 4965 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Jelgavā sākusies futbola treniņstadiona būvniecība

Dienas Bizness, 07.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ sākušies zemes darbi teritorijā starp Rūpniecības ielas veikalu Elvi un slimnīcu Ģintermuiža Jelgavā. Tur top jauns futbola laukums biedrības Futbola klubs Jelgava vajadzībām, vēsta reģionālais medijs Zemgales Ziņas.

Lielo darbu ģenerāluzņēmējs ir SIA Ceļu būvniecības sabiedrība Igate.

Vairākus gadus pilsētas futbolistiem un līdzjutējiem nācās samierināties ar faktu, ka kārtējās Latvijas virslīgas sezonas pirmās mājas spēles FK Jelgava aizvada Olaines stadionā. Izskaidrojums vienkāršs – Zemgales Olimpiskā centra (ZOC) lielās arēnas dabīgais segums nav piemērots agra pavasara futbolam. Savukārt ZOC mākslīgā seguma laukums pēc saviem parametriem neatbilst virslīgas prasībām.

«Ir pamatotas cerības, ka nākamo sezonu varēsim sākt jaunajā laukumā Kārklu ielā 6,» lēš FK Jelgava radošais direktors un biedrības Latvijas futbola virslīga valdes priekšsēdētājs Ainārs Tamisārs.

Komentāri

Pievienot komentāru