Citas ziņas

Viesnīcu popularizē ar meistarklasēm

Vēsma Lēvalde, 22.03.2010

Jaunākais izdevums

Liepājas četrzvaigžņu viesnīca Europa City Amrita hotel ieviesusi viesnīcā jaunu pakalpojumu - meistarklases.

Kārtējā meistarklase paredzēta 15. aprīlī, un tā būs kokteiļu meistarklase, informē Europa City Amrita hotel pārdošanas un sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Anškēvics. Kokteiļu meistarklasi vadīs Latvijas bārmeņu portāla vadītājs, daudzu bārmeņu konkursu laureāts Inguss Reizenbergs, programmā paredzēts interesentus iepazīstināt ar vasaras kokteiļu gatavošanu, kā arī iekļauti izklaides elementi - bārmeņu stāsti, bārmeņu triki un kokteiļu vēstures izklāsts. Līdz šim jau notikusi suši meistarklase un klasisko kokteiļu meistarklase, Db pastāstīja G. Anškēvics. Pakalpojuma priekšrocība esot tā, ka to var piedāvāt gan viesnīcas telpās, gan arī izbraukumos, viņš norādīja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā laikā, iespējams, izdzīvos radošākie un veiksmīgākie, domā "Balzambāra" līdzīpašnieks Andris Reizenbergs.

Līdz ar bāra slēgšanu, līdzšinējais bārmenis kļuvis par mājražotāju un piegādā klientiem siļķi kažokā, auksto zupu un asiņaino, nevainīgo Mēriju.

Pirmās piegādes Rīgā un Pierīgā viņš uzsāka 20.martā un mēneša laikā izpildīti jau aptuveni 100 pasūtījumi. Uzņēmējs stāsta, ka pabijis dažādās, interesantās vietās, par kurām, dzīvojot Rīgā, pat nav zinājis, taču visbiežāk piegādes tiek veiktas uz biroju telpām Rīgas centrā. A.Reizenbergs atzīst, ka pieprasītākā šobrīd ir siļķe kažokā.

Ideja par šo salātu piegādi gaisā virmojusi jau kādu laiku. "Redzēju, ka mana sieva uz dažādiem svētkiem gatavo siļķi kažokā un es teicu - kūkas var pasūtīt, kāpēc lai siļķi kažokā nevarētu. Bet šī ideja palika kaut kur gaisā. Tagad, sēžot mājās, izdomājām, ka jāpamēģina. Viss ļoti labi aizgāja. Cena arī ir pieklājīga un nav augsta. Protams, ka es nopelnu un desai sanāk," stāsta A.Reizenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Benjamiņu namā Krišjāņa Barona ielā 12, Rīgā, esošā viesnīca "Europa Royale Rīga" par 4,82 miljoniem eiro pārdota uzņēmumam SIA "Benjaminu nams", pavēstīja SIA "Europa Group" maksātnespējas procesa administrators Jānis Balodis.

Sadarbojoties ar nekustamo īpašumu uzņēmumu "Newsec LV", par labu Lietuvas "Swedbank" ieķīlātais īpašums pārdots jaundibinātajam uzņēmumam "Benjaminu nams", kuru pārstāv nekustamo īpašumu attīstītājs - Igaunijas kompānija "Kapitel" (iepriekš "E.L.L Real Estate").

Ēka ar visu tās aprīkojumu pārdota par 4,82 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Pārdošanas process un īpašuma nodošana ir sekmīgi noslēgusies, īpašums pārreģistrēts uz jaunā īpašnieka vārda šogad 5.maijā.

"Šis ir jau trešais "Newsec" viesnīcu darījums Baltijā 2021.gadā. Benjamiņu nama pārdošanas procesā redzējām milzīgu interesi no dažāda veida pircējiem - nekustamo īpašumu attīstītājiem, investoru grupām un īpaši individuālajiem investoriem. Pircēji meklē mazas viesnīcas labās vietās ar mērķi atdzīvināt viesnīcu biznesu pēc pandēmijas vai pārveidot par īres dzīvokļiem," skaidroja "Newsec LV" valdes priekšsēdētājs Ģirts Grinbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Uzņēmēji neizpratnē par ieceri aizliegt tirgot alkoholu āra terasēs

LETA, 05.05.2021

Restorāna "36.līnija" līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs atzina, ka gadījumā, ja tiks pieņemts lēmums par alkohola tirdzniecības aizliegumu, restorāna āra terase, ļoti iespējams, 7.maijā atvērta netiks.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēdināšanas un bāru nozares uzņēmēji ir neizpratnē par ieceri aizliegt tirgot alkoholu, darbu klātienē atsākot āra terasēm, atzina aptaujātie nozaru pārstāvji.

Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis pauda neizpratni, kādēļ šāda ideja radusies, uzsverot, ka iedzīvotāji tāpat atradīs veidu, kā lietot alkoholu, to darot vēl pirms ierašanās terasē vai jau terasēs lietojot līdzpaņemtos dzērienus.

"Liekas, ka grib kaut ko ierobežot tikai, lai ierobežotu," sacīja Jenzis, paužot, ka Latvijā daudzi ierobežojumi ieviesti nevis balstoties uz kādiem pētījumiem, bet pēc sajūtām.

Arī no Latvijas Bāru asociācijas valdes locekļa, "Cuba Cafe" līdzīpašnieka Arņa Bikšus teiktā izriet, ka ideja par alkohola tirdzniecības aizliegšanu āra terasēs nav saprotama.

Viņš sacīja, ka pašreiz notiek aktīva gatavošanās, lai piektdien, 7.maijā, "Cuba Cafe" varētu atsākt klātienes darbu, sākot strādāt āra terasei. Pēc Bikšus rīcībā esošās informācijas, āra terases gatavi atvērt daudzi bāri. Vienlaikus viņš nenoliedza, ka daudziem arī nācies rūpīgi pārdomāt, vai tie spēj ievērot nepieciešamās epidemioloģiskās drošības prasības, lai var strādāt, un, vai tas ir izdevīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Balzāmbāra līdzīpašnieks sūdzas par ūdens padeves traucējumu ietekmi uz biznesu

Monta Glumane, 02.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien avārija ūdens padevē skārusi SIA «Rīgas ūdens» klientus Torņa ielā, tostarp «Balzāmbāru», kura līdzīpašnieks Andris Reizenbergs sociālajā tīklā Facebook pauž satraukumu par ietekmi uz biznesu.

«Piektdiena. Atnākot uz darbu pusstundu pirms «Balzambārs» durvju atvēršanās, mums paziņo, ka ir avārija ūdens padevē. SIA «Rīgas ūdens atbrauc, meklē visā ielas garumā, kur ir problēma! Atrod, iezīmē vietu, bet mums neviens neko konkrēti nepasaka, tik vien, ka varbūt vakarā būs ūdens. Mūsdienās taču, manuprāt, to problēmu var ātri atrisināt! Kurš par to atbildēs, kas segs radušos zaudējumus? Es saprotu, ka tas ir neparedzams gadījums, bet rēķinos atlaide tā dēļ nebūs! Domāsim labas domas,» savā Facebook kontā raksta A.Reizenbergs.

Db.lv sazinājās ar SIA «Rīgas ūdens» pārstāvi Artūru Mucenieku, kurš pastāstīja, ka uzņēmums strādā pie tā, lai situāciju novērstu, taču pagaidām nav zināms, cik nopietna ir problēma un cik ilgā laikā izdosies to novērst. «Šī ir forsmažora situācija. Un to nevar paredzēt,» komentēja A.Mucenieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas bārmenis Andris Reizenbergs ieguvis zelta medaļu Pasaules kokteiļu čempionātā, kas šogad norisinājās Ķīnā, Čangdu, liecina Reizenberga publicētā informācija sociālajā tīklā «Facebook».

«Nevaru izteikties vārdos! Pasaules kokteiļu čempionātā izcīnīta zelta medaļa! Ārprāts, es ticēju, paldies visiem, kas turēja īkšķus,» sociālajā tīklā Facebook raksta bārmenis Andris Reizenbergs.

Pasaules kokteiļu čempionāts šogad notika no 4. līdz 8.novembrim. To ik gadu rīko Starptautiskā bārmeņu asociācija, kas dibināta 1951.gadā. Pirmās asociācijas rīkotās starptautiskās kokteiļu sacensības norisinājās 1955.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Londonā atklāts Eiropā lielākais urbānais tirdzniecības centrs

Gunta Kursiša, 14.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no pasaules lielākajām tirdzniecības centru būvniecības un pārvaldīšanas kompānijām Westfield Group Londonas austrumos atklājusi savu līdz šim ambiciozāko projektu. 1,8 miljardus vērtais Westfield Stratford City mazumtirdzniecības un izklaides vietu projekts ir līdz šim lielākais urbānais tirdzniecības centrs Eiropā, vēsta Europa Real Estate.

Projekts, kas aizņems aptuveni 176 tūkstošus kvadrātmetru, iezīmē jaunu pagrieziena punktu mazumtirdzniecības un izklaides attīstībā Lielbritānijā. Tirdzniecības centrs atrodas blakus Londonas olimpisko spēļu Olimpiskajam parkam.

Westfield Stratford City centru oficiāli atklāja Londonas mērs Boriss Džonsons (Boris Johnson) un Westfield Group vadītājs Frenks Louvijs (Frank Lowy).

Tirdzniecības centra attīstību pārvaldīs Westfield (50%) un Nīderlandes uzņēmums APG un Kanādas Pensiju plāna ieguldījumu padome (Pension Plan Investment Board), kas kopā pārvaldīs atlikušos 50%.

Tirdzniecības centrā atradīsies 250 veikali un 70 ēdināšanas iestādes, trīs viesnīcas, kā arī biroji un 1 200 mājokļi, lielākais Lielbritānijas kazino, ko pārvaldīs Aspers, kā arī 17 zāļu kinoteātris. Paredzēts, ka jaunais projekts būtiski mainīs Londonas austrumu iedzīvotāju dzīvesstilu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien nolēmu aizbraukt ciemos pie tēva. Uz jautājumu, kā tad viņam iet, saņēmu lakonisku atbildi: D****. Garlaicīgi. Futbola pa TV nav. Jopcik ar ārā! Čempi arī atcēla. Par olimpiādi gan vienalga, tur normāla futbola nav.

Covid-19 ir skāris un ietekmējis visas dzīves jomas. Arī sportu. Sporta industrija bija viena no stūrgalvīgākajām un ilgi nespēja pieņemt lēmumu par savu dīkstāvi. Bija mēģinājumi spēlēt pie tukšām tribīnēm, dezinficēt skatītāju vietas pirms sporta pasākumiem, noteikt atsevišķus reģionus, kurus vīruss skāris mazāk un tur aizvadīt spēles, taču jau no paša sākuma tas, ka sports varētu palikt vīrusa neskarts, izskatījās kā naiva cerība, kurai nebūs lemts piepildīties. Patiesībā sporta pasaule vēl aizvien nespēj sadzīvot ar šo notikumu pavērsienu, brīžiem ar pilnīgi nepamatotu optimismu spekulējot par čempionātu atsākšanās termiņiem un turnīru norises datumiem. Ja cilvēki vēl var mainīt savu ikdienas paradumu sportot, tad pats sports nevar atļauties apstāties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

30.oktobrī jau 6.gadu pēc kārtas Europa City Amrita Hotel Liepājā rīko cūkas stilbiņa ēšanas sacensības.

Pirmās cūkas stilbiņa ēšanas sacensības notika 2004. gadā. Togad uzvarētājs bija Armands Pirkovskis, kurš prāvo porciju notiesāja 4:23 minūtēs. Nākamo divu gadu uzvarētājs bija Martins Dobelis ar 3:10 un 3:19 minūšu rezultātiem. 2007.gadā lielākā rīmas laurus plūca Guntars Eglītis ar 3:32 minūtēm, bet 2008.gadā Artis Birznieks visus klātesošos šokēja ar jaunu rekordu – 2:36 minūtes.

Uzvarētāju noteiks 3 cilvēku žūrija. Trešās vietas ieguvējs saņems ieejas karti uz Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta šīs sezonas spēlēm Liepājas ledus hallē divām personām, otrajai vietai paredzēta iespēja vienu reizi aiziet uz niršanas nodarbībām baseinā, bet ēšanas sacensību uzvarētājs iegūs ne tikai «Ērmanīša» titulu, bet arī iespēju ar 2 draugiem pusotru stundu braukāt ātrumlaivā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā atklāj Zivju tirgu

Vēsma Lēvalde, 30.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 30. septembrī, Liepājā atklās Zivju tirgu, kura izveidei piesaistīts Eiropas Savienības finansējums.

Jaunais zivju tirdziņš izveidots Vecajā Ostmalā Promenādes zonā. Par godu šim notikumam Europa City Amrita Hotel šefpavārs Nauris Hauka gatavos un cienās tirdziņa viesus ar zivju zupu.

Tirdzniecības vieta ir izveidota kā paviljons, kas vizuāli iekļaujas apkārtējā ainavā un laikā, kad netiek izmantots tirdzniecībai, kalpos kā vides objekts.

Atklāšanas dienā zivis varēs iegādāties no SIA VIDO, kas piedāvās dažādas kūpinātas zivis, LSEZ SIA Kolumbija, kas piedāvās zivju konservus un kūpinājumus, kā arī SIA Libavas zivis un SIA Pāvilostas zivis, kas pircējiem piedāvās kūpinātas un svaigas zivis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgušās pirmās alus saliešanas sacensības Aldara kauss 2011, kuru dalībniekiem bija pēc iespējas ātrāk un kvalitatīvāk jāpārlej alus no pudeles glāzē.

Vairāk nekā divdesmit dalībnieku konkurencē, (kuru vidū bija arī divas daiļā dzimuma pārstāves), par sacensību uzvarētāju kļuva Toms Erviks no Saldus, kurš finālā trīs 0,5 l alus glāzes piepildīja 56,4 sekundēs. Ātrākais laiks, kādā tika piepildīta viena 0,5 l glāze, bija 14,1 sekunde.

Sacensības notika 14 kārtās, kurās tika noskaidroti pieci pusfinālisti, bet finālā iekļuva tikai trīs labākie – Toms Erviks, Lauris Leitis un Ivars Rutkovskis. Finālā dalībniekiem bija pēc iespējas ātrāk un kvalitatīvāk ar alu jāpiepilda trīs 0,5 l tilpuma glāzes. To vislabāk paveica Toms Erviks, otro vietu ieguva Ivars Rutkovskis, bet trešo – Lauris Leitis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kafijas un tējas svētkos Kandavā pulcēsies nozares uzņēmēji

Vēsma Lēvalde, 20.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kandavas novada Kafijas un tējas svētkos 29. oktobrī piedalīties solījuši vairāki nozares uzņēmēji - svētku programmā solīts apmeklētājus iepazīstināt ar Kandavas ozolzīļu kafiju, Melno kafiju, Tukuma kafiju, Kafeju Alīda un Andrito Kafijas grauzdētavas studiju.

Svētku aktivitātēs iesaistījusies arī Tējas bode Kandavā un kafejnīca Kafijas pauze, kā arī bārmenis Ingus Reizenbergs, kurš gatavos kokteiļus atbilstoši svētku nosaukumam. Svētku ietvaros notiks arī latviešu un brazīliešu ēdienu un dzērienu degustācija, kā arī dažādi muzikāli un izklaidējoši sarīkojumi. Ieejas biļetes svētkos maksā 2,50 Ls, bērniem - viens lats. Sētkus Kandavas novada pašvaldība rīko jau otro gadu pēc kārtas, lai popularizētu Latvijā iecienītos dzērienus - kafiju un tēju. Īpaša vērība svētkos tiek pievērsta Latvijā audzētajiem un ražotajiem produktiem, informē Kandavas novada Kultūras pārvalde. Rīkotāju mērķis ir dot iespēju kafijas un tējas produkcijas audzētājiem, ražotājiem un izplatītājiem reklamēt savu piedāvājumu, paplašināt klientu loku, dalīties pieredzē, piedzīvot jaunas garšas un informācijas atklāsmes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Arena 29 vadītājs: Bāru limita noteikšana būtu savāda

Kārlis Vasulis, speciāli DB, 06.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sporta bāra Arena 29 vadītājs Marsels Vapne, komentējot Balzambāra līdzīpašnieka Andra Reizenberga pausto, ka Rīgā būtu nepieciešams ieviest bāru un restorānu limitu, norāda, ka šāds regulējums būtu visnotaļ savāds.

«Es domāju, ka tā ir neiespējamā misija, jo, kas to limitēs un kādi būs kritēriji. Tas noteikti būtu ieguvums esošajiem bāriem, bet ir grūti iztēloties, vai tas tā varētu būt. Esošajiem bāriem tas noteikti būtu labi, bet kopumā tas būtu nedaudz savādi, jo tad visas nozares sāktu bļaut, ka nepieciešams kaut ko limitēt,» par iniciatīvu viedokli pauž M. Vapne.

Savukārt, komentējot A. Reizenberga teikto, ka daudzviet pasaulē arī ir noteikts, ka bāru, restorānu vai kafejnīcu var atvērt tikai tur, kur jau iepriekš tas ir bijis, sporta bāra Arena 29 vadītājs atzīst, ka jauna restorāna, vai bāra vēršana vaļā vietā, kur iepriekš strādājis līdzīga profila uzņēmums, būtu daudz vieglāka un izdevīgāka.

Komentāri

Pievienot komentāru