Pasaulē

Vodafone dubulto peļņu

Ritvars Bīders, 18.05.2010

Jaunākais izdevums

Lielbritānijas mobilo sakaru operatora Vodafone 2009./2010. finanšu gada peļņa sasniegusi 8,7 miljardus sterliņu mārciņas, kas ir par 4,5 miljardiem mārciņu vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, ziņo BBC.

Vodafone patlaban ir 341 miljons klientu. Pēdējo trīs mēnešu laikā kompānija palielinājusi klientu skaitu par 8,5 miljoniem.

Kompānijas vadītājs Vitorio Kolao (Vittorio Colao) norāda, ka Vodafone ir labās pozīcijās, lai tiktu galā ar ekonomiskajām problēmām un gūtu labumu no ekonomikas atlabšanas.

Lielā mērā Vodafone peļņa uzlabojusies, pateicoties kompānijas attīstībai jaunajos tirgos, piemēram, Indijā, kur ievērojami palielinājušies ienākumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Tele2 AB» grupa 2017. gadā kļuvusi par viena no pasaules lielākā operatora «Vodafone» partneri Latvijā, kā arī Lietuvas un Zviedrijas tirgū. Šobrīd «Tele2» ir vienīgais oficiālais «Vodafone» partneris Latvijā un sniedz mobilo sakaru un interneta pakalpojumus globālo kompāniju filiālēm vietējā tirgū, informē «Tele2».

Jaunās partnerības ietvaros «Tele2» nodrošinās saviem starptautiskajiem korporatīvajiem klientiem Latvijā, Lietuvā un Zviedrijā arī pieeju dažādiem «Vodafone Global Enterprise» sniegtajiem pakalpojumiem.

«Plaša starptautiska saziņa mūsdienās ir nozīmīga daudziem sekmīgiem uzņēmumiem. Partnerība ar «Vodafone» ļauj mums sadarboties starptautisko korporatīvo klientu apkalpošanā, nodrošinot «Vodafone» mobilo sakaru un interneta pakalpojumus mūsu tirgos Zviedrijā, Latvijā un Lietuvā, tajā pašā laikā sniedzot iespēju saviem klientiem arī izmantot »Vodafone« globālos pakalpojumus. Šī ir sadarbība, kuru vēlamies attīstīt un kas dažu mēnešu laikā jau ir nesusi augļus,» stāsta Alisone Kirkbī (Allison Kirkby), «Tele2 AB» grupas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ēģiptes iestādes «nolaupījušas» Vodafone tīklu

Lelde Petrāne, 03.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju kompānija Vodafone apsūdz Ēģiptes iestādes tās tīkla izmantošanā, lai nosūtītu īsziņas valdības atbalstam, ziņo BBC.

Vodafone pagājušajā nedēļā, kad sākās protesti pret prezidentu Hosni Mubaraku, likts atslēgt pakalpojumus.

Bet vēlāk iestādes likušas Vodafone ieslēgt tīklu, lai, pamatojoties uz Ēģiptes ārkārtas likumiem, nosūtītu ziņojumus, liecina uzņēmuma sniegtā informācija.

Savā paziņojumā Vodafone šos ziņojumus raksturojusi kā nepieņemamus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valmieras stikla šķiedras meitasuzņēmums piedalīsies stadiona celtniecībā Turcijā

Dienas Bizness, 26.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/S Valmieras stikla šķiedra meitas kompānija Valmiera Glass UK Ltd. piesaistīta vērienīga projekta īstenošanā – BJK Vodafone stadiona būvniecībā Turcijā, Stambulā, liecina kompānijas paziņojums biržā Nasdaq Riga.

Pašlaik noslēgts līgums ar stadiona būvkompāniju IZ Insaat ve Madencilik Sanayı ve Ticaret AŞ par Atex® 5000 TRL arhitektūras membrānas piegādi un izmantošanu jaunās BJK Vodafone arēnas būvniecībā 26 000 kvadrātmetru platībā. Materiālu plānots piegādāt 2015.gada aprīlī.

Jaunā stadiona būvniecībā izmantos Valmiera Glass UK Ltd. ražoto Atex® arhitektūras membrānu 26 000 kvadrātmetru platībā. Uzņēmumā skaidro, ka Atex® materiāla viena no lielākajām priekšrocībām ir tā augstā gaismas caurlaidība, kas arī ir viens no būtiskākajiem priekšnoteikumiem šī produkta izvēlē, jo paredzēts, ka Vodafone stadions tiks izgaismots dažādās krāsās, paspilgtinot tā ārējo tēlu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācijā hakeri nozaguši datus par miljoniem Vodafone klientu

Lelde Petrāne, 12.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hakeri Vācijā nozaguši datus par diviem miljoniem telekomunikāciju kompānijas Vodafone klientu, ceturtdien atzinusi uzņēmuma vadība. Nozagtie dati ietver banku kontu numurus un adreses, ziņo thelocal.de.

Kibernoziedznieki ieguvuši arī klientu vārdus, informāciju par dzimumiem, dzimšanas dienām.

Saskaņā ar Vodafone ziņoto uzbrukums bijis labi izplānots, un, iespējams, uzbrucējiem bijuši sabiedrotie kompānijas iekšienē, par ko liecinot labās zināšanas par IT sistēmām.

Viena aizdomās turētā mājvieta jau ir pārmeklēta, informējusi uzņēmuma vadība.

Vodafone apgalvo, ka hakeri nav ieguvuši kredītkaršu paroles, PIN kodus, mobilo tālruņu numurus un informāciju par transakcijām, bet nozagti banku kontu numuri. «Mēs atvainojamies visiem, kurus tas skāris,» teikts kompānijas paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas telekomunikāciju gigants Vodafone nolēmis iegādāties spāņu kabeļtelevīzijas un interneta pakalpojumu sniedzēju Ono, maksājot 7,2 miljardus eiro (10 miljardus ASV dolāru), vēsta thelocal.es.

Saskaņā ar Vodafone paziņojumu uzņēmumu apvienošanās rada vadošu pakalpojumu sniedzēju Spānijā.

Vadītājs Vittorio Colao skaidrojis, ka pēdējo gadu laikā Spānijā pieprasījums pēc vienotiem sakaru produktiem un pakalpojumiem ir būtiski audzis un apvienošanās ļaus nostiprināt pozīcijas šajā tirgū.

Paredzams, ka darījums noslēgsies šā gada trešajā ceturksnī. Ono ir aptuveni 1,9 miljoni klientu. Vodafone ir apmēram 14 miljoni klientu Spānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

Šobrīd vērojam trešo cēlienu, kā nogalina telekomunikāciju tirgus konkurenci

Arunas Mickevicius, “Bite Latvija” ģenerāldirektors, 05.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tas, kas aizvadītajos gados un šogad vērojams Latvijas telekomunikāciju tirgū, līdzinās traģikomēdijai trīs cēlienos, ja vien tā nebūtu realitāte.

Nevēlēšanās ievērot Eiropas Komisijas ieteikumus 5G ieviešanai, “Centuria” bojāeja un šobrīd – Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vilcināšanās pieņemt lēmumu par atļauju mobilo sakaru operatoram “Bite” un elektronisko pakalpojumu sniedzējam “Unistars”, kas ir vienas grupas uzņēmumi, kopīgi izmantot 3,6 GHz frekvenču joslas – jādēvē par trīs cēlieniem. To laikā lēnām tiek apdraudēta 5G ieviešana, nogalināta konkurence, milzīgas investīcijas un Latvijas tehnoloģiskais izrāviens, tā soli pa solim ieviešot tirgū duopola stāvokli.

Raugoties uz 5G tehnoloģijas ieviešanu, Eiropas Savienības (ES) tiesiskais regulējums norāda, ka radiofrekvenču spektra koplietošana un radio tīklu apvienošana ir ne vien atļauta, bet arī veicināma. Tāpat, Eiropas Komisija savās rekomendācijās ir paudusi, ka infrastruktūras koplietošana un kopīgas bezvadu infrastruktūras izvēršana var samazināt infrastruktūras izmaksas, samazināt ietekmi uz vidi, un veicināt nākamās paaudzes mobilo sakaru tīkla izvēršanas tempu, pārklājuma palielināšanu un pakalpojumu efektivitāti. Turklāt Eiropas Elektronisko sakaru kodeksā norādīts, ka ES valstīm ir ne tikai jāatļauj radiofrekvenču koplietošana, bet arī uzlikts par pienākumu aktīvi veicināt dalīšanos ar pieejamajiem frekvenču resursiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google ir kļuvis par pasaulē otro vērtīgāko zīmolu, tieši aiz Wal-Mart, izspiežot no otrās pozīcijas Coca-Cola, aprēķinājuši Brand Finance analītiķi.

Google turklāt izdevies pamatīgs lēciens, jo vēl pērn tas šajā topā ieņēma vien piekto vietu.

Zīmols Coca-Cola tagad ierindots trešajā vietā, daļēji tāpēc, ka bezalkoholiskais dzēriens vairs nav tik populārs jaunattīstības valstīs kā iepriekš.

Wal-Mart zīmola vērtība esot 41,4 miljardi ASV dolāru, savukārt Google - 36,2 miljardi ASV dolāru, Coca-Cola - 34,8 miljardi ASV dolāru.

Top pieci noslēdz IBM un Microsoft ar zīmolu vērtībām attiecīgi 33,7 miljardi ASV dolāru un 33,6 miljardi ASV dolāru. Top desmit iekļuvuši arī tādi zīmoli kā GE, Vodafone, HSBC, HP un Toyota.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV telekomunikāciju uzņēmums Verizon trešdien emitējis parādzīmes 49 miljardu ASV dolāru vērtībā, lai piesaistītu finansējumu Verizon Wireless akciju atpirkšanai, raksta Bloomberg.

Tādējādi šī būs vēsturē lielākā parādzīmju emisija, pārspējot iepriekš Apple veikto parādzīmju pārdošanu 17 miljardu ASV dolāru apmērā.

Jāatzīmē, ka pagājušajā nedēļā Verizon un Lielbritānijas mobilo sakaru operators Vodafone panāca vienošanos par Vodafone piederošo 45% kopuzņēmuma Verizon Wireless akciju pārdošanu.

Darījuma summa ir 130 miljardu dolāru apmērā, un tas ir viens no lielākajiem korporatīvajā vēsturē.

Verizon ir jau saņēmis investoru parādzīmju pirkšanas uzdevumus 90 miljardu dolāru apmērā, sacījis anonīms avots, kas pārzina darījuma saturu. Kompānija sākotnēji plānoja šajā nedēļā pārdot parādzīmes aptuveni 20 miljardu dolāru apmērā, bet pēdējo nedēļu laikā palielināja summu, ņemot vērā pieprasījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google šogad kļuvis par vērtīgāko zīmolu pasaulē, bet zīmols Coca Cola pirmo reizi izkritis no globālo zīmolu Top 10, liecina Brand Finance 500 vērtīgāko zīmolu šā gada pārskats.

Saskaņā ar aplēsēm Google zīmola vērtība ir 44,3 miljardi ASV dolāru. Otrajā vietā ierindots zīmols Microsoft, kura vērtība esot 42,8 miljardi ASV dolāru. 2010.gada pārskatā Microsoft atradās tikai piektajā vietā.

Wal-Mart, kas pērn atradās pirmajā pozīcijā, šogad noslīdējis uz trešo vietu, un šī zīmola vērtība ir 36,2 miljardi ASV dolāru.

Top 10 dominē ASV kompānijas, bet ir viens izņēmums - Lielbritānijas telekomunikāciju kompānija Vodafone, kuras zīmola vērtība ir 30,68 miljardi ASV dolāru.

Coca Cola ar zīmola vērtību 25,8 miljardi ASV dolāru nokritusi no trešās pozīcijas uz 16.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Tendences un aktuālās apvienošanās elektronisko sakaru nozarē

Ivo Maskalāns,Zvērinātu advokātu biroja BORENIUS zvērināts advokāts, 28.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektroniskie sakari ir tā nozare, kurā attīstība šobrīd notiek dinamiski un inovatīvi. Tas attiecas arī uz apvienošanās darījumiem nozarē, jo vairāki Eiropas uzņēmumi pēdējā laikā aktīvi paplašina un dažādo gan savu pakalpojumu klāstu, gan arī darbības teritorijas.

Telekomunikāciju nozari, kā aktuālu un svarīgu nozari, savā nesenajā runā uzsvēra arī Eiropas Komisijas (EK) Priekšsēdētāja vietnieks, Joahims Almunja, kurš ir atbildīgs par ES konkurences politiku. Savā šī gada 21. februāra runā viņš minēja, ka pašlaik EK skata divus apvienošanās darījumus nozarē: vienā Īrijā 02 iegādājas Hutchison, otrā, Telefonica iegādājas KPN E-Plus biznesu Vācijā.

Šādos apstākļos tirgū parasti nevar sūdzēties par konkurences trūkumu. Lai gan vēsturiski elektronisko sakaru nozare varētu asociēties ar lielu, agrāk valstij piederošu uzņēmumu, kas neizjūt īpašu konkurences spiedienu, šobrīd konkurences aina elektronisko sakaru nozarē ir pavisam cita. Tas visvairāk ir saistīts ar jaunu pakalpojumu rašanos, un izmaiņām patērētāju pieprasījumā pēc elektronisko sakaru pakalpojumiem. Šīs tendences ir izmainījušas arī pašu priekšstatu par to, kas varētu tikt uzskatīts par elektronisko sakaru pakalpojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Eiropas un Latvijas telekomunikāciju nozare pārmaiņu vējos

Mikus Janvars, Porta Finance partneris, 09.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju nozare pēdējos gados no snaudoša un mazliet garlaicīga sektora ir kļuvusi par vienu no karstākajiem uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas (M&A) darījumu kaujas laukiem Eiropā. Papildus pēdējā laika redzamākajam darījumam – fiksēto telekomunikāciju operatora British Telecom plānam iegādāties Lielbritānijas lielāko mobilo operatoru EE par 12,5 miljardiem mārciņu – Eiropā ir notikusi virkne citu nozīmīgu nozares M&A darījumu. Kas tad ir pamodinājis telekomunikāciju M&A lāci no ziemas miega?

Telekomunikāciju nozare pēdējos gados ir piedzīvojusi būtiskas izmaiņas. Papildus eksponenciāli pieaugošajam datu apjomam, kas ar katru gadu arvien vairāk noslogo telekomunikāciju tīklus un uzstāda aizvien augstākas prasības investīcijām infrastruktūrā, nozares spēlētājiem nākas saskarties ar virkni citu iepriekš nepieredzētu izaicinājumu.

Arvien pastiprinās dažādu regulāciju ietekme uz telekomunikāciju operatoru darbības rezultātiem. Eiropas Savienība ar katru gadu arvien agresīvāk ierobežo viesabonēšanas tarifus, cenšoties padarīt dalībvalstu vienoto tirgu arvien atvērtāku. Klienti viennozīmīgi ir ieguvēji, taču nozares uzņēmumu peļņas un zaudējumu pārskati nav. Turpina pieaugt spiediens uz operatoru darbības finanšu rezultātiem un peļņas maržām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālo mediju kompānija «Facebook» otrdien paziņojusi, ka plāno izveidotu jaunu kriptovalūtu, kurai dots nosaukums «Libra».

Līdzīgi kā «Bitcoin», «Facebook» izveidotās valūtas pamatā būs blokķēdes tehnoloģija, bet plānots to pasargāt no cenu svārstībām.

«Facebook» nebūs piekļuves datiem par transakcijām ar šo kriptovalūtu, norādīja «Libra» projekta menedžeris Deivids Markuss.

Sākotnēji jauno kriptovalūtu plānots izmantot, lai veiktu pārskaitījumus starp dažādām valūtām, bet ilgtermiņā plānots padarīt «Libra» par pilnvērtīgu maksāšanas līdzekli, sacīja Markuss.

Lai sasniegtu šo mērķi, «Facebook» izveidojis apvienību «Libra Association», kas bāzēta Ženēvā, Šveicē. Aliansē patlaban ietilpst 28 dalībnieki, tostarp lielākie maksājumu tīkli «Visa», «MasterCard» un «Paypal», kas var sekmēt «Libra» integrēšanu maksājumu sistēmās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā dienā paspēt izdarīt vairāk? Jāceļas agrāk! Labi zināmās tautasdziesmas rindiņas «kurš putniņš agri ceļas, agri slauka deguntiņu», ir gudrība, kas attiecināma arī uz biznesa vidi. Žurnāls Inc. secina - ja esat kā vairums vadītāju, visticamāk, jūs no gultas izkāpjat agri.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Lauki kā zaudētā Latvijas teritorija?

Līva Melbārzde, DB galvenā redaktora vietniece, 15.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomiski veiksmīgākas ir tās valstis, kuru teritorija ir līdzsvaroti attīstīta, nevis tās, kur viss koncentrējas tikai atsevišķās pilsētās

Provokāciju meistars Ģirts Rungainis ar saviem izteikumiem žurnālam Sestdiena par to, ka laukus var atļauties uzturēt tikai bagātas valstis un ka Latvijas lielākā bagātība ir Rīga, kur būtu jākoncentrējas vēl lielākai Latvijas iedzīvotāju daļai nekā šobrīd, kārtējo reizi saviļņoja Latvijas sabiedrisko domu. Šis investīciju baņķieris centās apgāzt plaši izplatīto viedokli par to, ka lauki barojot pilsētas, jo patiesībā esot otrādi un Latvijas gadījumā šī lauku uzturēšana izmaksājot pārāk dārgi. Ja mēs runājam par pašreizējo iedzīvotāju blīvumu Latvijā un infrastruktūras uzturēšanas izmaksām, tad tā tas arī varētu šķist, tomēr, vēl vairāk motivējot cilvēkus pārcelties prom no laukiem uz «ūdensgalvu» Rīgu, mēs šīs teritorijas principā zaudēsim. Tas ir līdzīgi kā vairākus gadus neapsaimniekotā mājā vairs nav iespējams dzīvot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē vadošās mobilo tehnoloģiju izstādes "Mobile World Congress" norise trešdien kļuvusi apdraudēta pēc tam, kad vairāki tehnoloģiju uzņēmumi paziņojuši par dalības atcelšanu jaunā koronavīrusa radīto risku dēļ.

Par dalības atcelšanu paziņojusi Somijas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija "Nokia", Lielbritānijas mobilo sakaru operators "Vodafone", Vācijas telekomunikāciju uzņēmums "Deutsche Telekom", Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs "Ericsson", Japānas elektronikas uzņēmums "Sony Corp.", ASV tehnoloģiju gigants "Amazon", Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums "LG Electronics" un ASV mikroshēmu ražotājs "Intel Corp."

"Nokia" trešdien paziņoja, ka pēc pilnīgas risku izvērtēšanas saistībā ar koronavīrusa izplatīšanos kompānija nolēmusi atsaukt dalību izstādē "Mobile World Congress", kurai no 24. līdz 27.februārim jānorisinās Madridē.

Arī pārējie uzņēmumi savu lēmumu nepiedalīties izstādē skaidro ar jaunā vīrusa izplatīšanos un ar šo situāciju saistītajiem riskiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Akciju cenu kāpums un lēts finansējums neveicina uzņēmumu pirkšanas darījumus

Žanete Hāka, 02.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaugums akciju tirgos un lēts finansējums tradicionāli ir bijušas divas sastāvdaļas, kas veicinājušas apvienošanās un pārņemšanas darījumu tirgus aktivitāti, taču šajā gadā šī recepte nedarbojas, raksta Bloomberg.

Tā vietā šie faktori drīzāk paildzina darījumu procesu, norāda investīciju baņķieri un juristi, kuri iepriekš prognozēja darījumu aktivizēšanos šajā gadā.

Tomēr augstākas akciju cenas, ko pavada diezgan svārstīga ekonomikas atveseļošanās, vairākiem uzņēmumu vadītājiem liek šaubīties, vai viņi nepārmaksā par darījumu, vai arī nepārdod uzņēmumu pārāk lēti. Turklāt vairāki uzņēmumi, kurus bija plānots pārdot, pateicoties lētam aizdevumam, ir nostājušies uz attīstības ceļa un palikuši neatkarīgi.

Otrajā ceturksnī darījumu apjomi pasaulē sasniedza 490 miljardus ASV dolāru, kas ir par 3% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī, taču salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, kritums bija par 10%, liecina Bloomberg aprēķini.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamajā desmitgadē Eiropas Savienības (ES) regulas pilnībā un uz neatgriešanos izmainīs Eiropas telekomunikāciju tirgu, pēc desmit gadiem nebūs ne Bites, ne arī LMT un Tele2, intervijā aģentūrai LETA sacīja telekomunikāciju uzņēmuma Bite vadītājs Freds Renčaks.

Kā sacīja Renčaks, ES iniciētais vienotais digitālais tirgus atstās tikai lielos operatorus un nākamajos piecos līdz desmit gados Eiropas telekomunikāciju tirgus izskatīsies ļoti līdzīgs ASV tirgum, kur ir pamatā trīs operatori. «Tie būs pārstāvēti visā Eiropā, un mans minējums ir, ka tie varētu būt Vodafone, Telefonica, vēl kāds, bet to nebūs vairāk par trim,» stāstīja Renčaks. «Nebūs nekādas Bites, nekāda LMT, arī TeliaSonera un Tele2 nebūs.»

«Šie uzņēmumi kļūs supermazi, un tiem nebūs alternatīvu ceļu,» turpina Renčaks. «Nākamajos desmit gados būs milzīga Eiropas telekomunikāciju uzņēmumu konsolidācija un racionalizācija.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums lūkojas Ventspils virzienā

Vēsma Lēvalde, 09.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais informācijas tehnoloģiju uzņēmums Accenture apsver iespēju izveidot Ventspilī pārstāvniecību, pamatojot to ar IT speciālistu pieejamību Ventspils Augstskolā un kvalitatīvu infrastruktūru.

Sakarā ar darbības uzsākšanu Ventspilī Accenture Latvijas filiāle aicina darbā iOS komandas (komandas, kas strādā Mac operētājsistēmas vidē imho) vadītāju. Accenture ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums. Tā filiāle Accenture Latvija nodarbojas ar IT konsultācijām – dažādu programmu nodrošinājumu izstrādi, ieviešanu un uzturēšanu. Pasaulē Accenture strādā vairāk kā 200 tūkst. darbinieku, savukārt Latvijā vairāk nekā 400. Starp uzņēmuma klientiem ir Nokia, BMW, Nokia Siemens Networks, Vodafone u.c., informē Ventspils Augsto tehnoloģiju parks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pfizer apvienosies ar botulīna toksīna injekciju ražotāju Allergan

LETA, 23.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV farmācijas gigants Pfizer un ASV botulīna toksīna injekciju Botox ražotājs Allergan ceturtdien paziņoja, ka apvienosies, lai radītu pasaulē lielāko farmācijas grupu.

Darījuma summa veidos 160 miljardus dolāru (151 miljardu eiro).

Šis apvienošanās darījums ir lielākais, par kādu šogad paziņots, un to jau apstiprinājušas abu uzņēmumu valdes.

Paredzams, ka darījums Pfizer un Allergan" apvienošanai tiks pabeigts 2016.gada otrajā pusē.

Jau oktobra nogalē izskanēja informācija, ka Pfizer un Allergan veic pārrunas iespējamas apvienošanas īstenošanai.

Pēc šīs apvienošanās, ja tā saņems arī akcionāru un regulatoru apstiprināšanu, jaunais uzņēmums tiks pārdēvēts par Pfizer Plc. un tā akcijas būs kotētas Ņujorkas fondu biržā.

Pfizer Plc. globālo darbību galvenais birojs tiks bāzēts Ņujorkā, bet vadības biroji atradīsies Īrijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spānijas telekomunikāciju kompānija "Telefonica" valstī līdz 2026.gadam likvidēs gandrīz 5100 darbavietas jeb aptuveni trešdaļu no kopējā darbavietu skaita, pirmdien paziņoja arodbiedrība.

Informācijas avots arodbiedrībā norāda, ka darbavietu likvidēšana skars visas "Telefonica" biznesa jomas Spānijā.

Spānijas lielākais telekomunikāciju uzņēmums valstī nodarbina aptuveni 16 500 cilvēkus, bet pasaulē kopumā - vairāk nekā 100 000.

"Telefonica" apstiprinājusi darbavietu likvidēšanu, taču konkrētu skaitu šobrīd nesniedz.

Vairāki Eiropas telekomunikāciju uzņēmumi, tostarp BT un "Vodafone", šogad paziņojuši par strādājošo skaita samazināšanu, ņemot vērā sīvo konkurenci.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Izveidots akciju indekss kristīgiem investoriem

Žanete Hāka, 29.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ darbību sācis pirmais Eiropas kristīgais akciju indekss Stoxx Europe Christian Index, raksta Financial Times.

Indekss izveidots, sekojot investoru pieprasījumam pēc tā saucamajām ētiskajām akcijām. Indeksā iekļautas 533 Eiropas kompānijas, piemēram, BP, Vodafone un GlaxoSmithKline, Nestle, kuru ienākumi tiek gūti no avotiem, kuri saskan ar kristiešu reliģijas vērtībām un principiem.

Indeksā aizliegts iekļaut kompānijas, kuras gūst ienākumus no pornogrāfijas, ieročiem, tabakas, dzimstības kontroles un azartspēlēm.

«Ir aizvien vairāk investoru, kuri pieprasa caurspīdīgu indeksu, kas palīdz fondiem iegādāties tādu kompāniju akcijas, kas reliģiski atbilst un pelna atbilstoši kristiešu vērtībām,» skaidro Stoxx vadītājs Hartmuts Grafs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pašnāvības dēļ Ask.fm pamet reklāmdevēji

Žanete Hāka, 09.08.2013

Sociālais tīkls ask.fm ir pārspējis tā radītāju cerības. Tāpēc Oskars Liepiņš, Marks Terebins, Iļja Terebins, Valērijs Vešņakovs un Klāvs Sinka šajā projektā saskata lielas perspektīvas. Tā iepriekš vēstīja laikraksts Dienas bizness.

Foto: Elīna Kursīte, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerūna aicinājumam pēc kārtējās pusaudžu pašnāvības boikotēt latviešu veidoto portālu ask.fm, to pametuši vairāki lieli reklāmdevēji, raksta dailymail.co.uk.

Latvijas portāla, kura reģistrēto lietotāju skaits sasniedz 60 miljonus, reklāmu ienākumi ir aptuveni 5 miljoni mārciņu gadā. Jau ziņots, ka portāls tiek vainots pie vairāku pusaudžu pašnāvībām, no kurām pēdējā notika pagājušajā piektdienā. Dzīvību sev atņēma 14 gadus vecā Hanna Smita.

Rezultātā šonedēļ no portāla savas reklāmas izņēmuši tādi uzņēmumi kā Vodafone, Laura Ashley, Specsavers, kā arī labdarības organizācijas Mind un Save The Children. Tāpat portālā savas reklāmas neizvietos arī EDF Energy, Phones 4u un DialAFilght.

Tikmēr Ask.fm dibinātāji Marks un Iļja Terebins izplatījuši paziņojumu, ka rūpējas par drošu vidi saviem lietotājiem. Ask.fm pārstāvji pašnāvību nosaukuši par īstu traģēdiju un apsolījuši sadarboties ar policiju, lai izmeklētu šo gadījumu. Jāpiebilst, ka, reģistrējoties Ask.fm, tiek pieprasīti lietotāja e-pasts, vārds un dzimšanas datums, taču pēc tam paziņojumus vietnē iespējams publicēt arī anonīmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lielbritānijas firmu vadītāji brīdina par Brexit draudiem darbvietām

LETA--AFP, 23.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā trešdaļas Lielbritānijas lielāko firmu vadītāji otrdien kopīgā vēstulē aicinājuši vēlētājus referendumā balsot par valsts palikšanu Eiropas Savienībā (ES), brīdinot, ka tā dēvētais Brexit apdraudētu darbvietas.

Apmēram 198 uzņēmumu vadītāji, tostarp BAE Systems direktoru padomes priekšsēdētājs Rodžers Karrs, naftas kompānijas BP ģenerāldirektors Bobs Dadlijs un Pirmās formulas (F1) komandas McLaren vadītājs Rons Deniss, laikrakstā The Times publicētajā vēstulē atbalstījuši Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona panākto vienošanos par ES reformēšanu.

«Pēc premjera atkārtotajām sarunām mēs uzskatām, ka Lielbritānijai ir labāk palikt reformētā Eiropas Savienībā,» raksta vēstules autori, piebilstot, ka Kamerons ir panācis apņemšanos uzlabot bloka konkurētspēju.

«Mēs uzskatām, ka aiziešana no ES atbaidītu investīcijas, apdraudētu darbvietas un pakļautu ekonomiku riskam,» teikts vēstulē, kuras autoru vadītajos uzņēmumos kopā ir nodarbināti apmēram 1,2 miljoni cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pārdodot 4G frekvences, Vācija iekasē miljardus

Ritvars Bīders, 21.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiek lēsts, ka 4G tehnoloģija dos jaunu sparu cilvēku savstarpējai komunikācijai, tādēļ sakaru operatori jau tagad ir kā «uz oglēm», un tas Vācijas valdībai ļāvis iekasēt vairākus miljardus eiro, pārdodot frekvences, kas nepieciešamas šīs tehnoloģijas darbībai, ziņo dw-world.de.

4G tīklam nepieciešamo frekvenču izsolēs Vācija nopelnījusi 4,3 miljardus eiro.

Lielāko daļu kāroto 4G frekvenču iegādājās lielie telekomunikāciju operatori, to skaitā Deutsch Telekom, Vodafone un O2.

Ceturtās paaudzes tehnoloģijas (4G) piedāvās uzticamākus un ātrākus savienojumus gan mobilo sakaru, gan interneta jomā. Eksperti uzskata, ka 4G būs revolūcija mobilo telefonu tirgū, jo tā ļaus pieņemt un pārraidīt vairāk datu nekā to ļauj pašreizējās tehnoloģijas.

Neskatoties uz lielajiem ienākumiem no 4G frekvenču pārdošanas, lielāku peļņu tomēr nodrošināja 3G frekvenču pārdošana 2000. gada. Toreiz tika iekasēti aptuveni 50 miljardi eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

ask.fm: Pašnāvībā dzīvi beigusī pusaudze naidīgos komentārus sev rakstījusi pati

LETA, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašnāvībā dzīvi beigusī britu pusaudze Hanna Smita vairumu naidīgo komentāru savā profilā sociālo komunikāciju vietnē ask.fm rakstījusi pati, vēsta laikraksts Daily Telegraph.

Kompānija arī paziņojusi par juristu un mediju speciālistu nolīgšanu neatkarīga audita veikšanai, lai uzlabotu portāla drošību.

Smitas vecāki 14 gadus vecās meitenes novešanā līdz pašnāvībai vaino pazemojošos un naidīgos komentārus viņas profilā Latvijā tapušajā un pretrunīgi vērtētajā sociālo komunikāciju portālā ask.fm.

Kā vēsta britu mediji, atsaucoties uz avotiem kompānijā ask.fm, 98% naidīgo komentāru meitenes profilā ievietoti no tās pašas IP adreses kā Smitai, bet tikai četri komentāri ierakstīti no citām IP adresēm.

«Hannas gadījumā kompānija pārbaudīja visu [komentāru autoru] identitāti. IP adreses ir izsekojamas. Anonīmos komentārus viņa rakstīja pati. Visi dati ir nodoti policijai,» laikrakstam The Sunday Times sacīja informēta persona.

Komentāri

Pievienot komentāru