Tirdzniecība un pakalpojumi

Voldemārs pievēršas arī nepārtikas preču izplatīšanai

Sandra Dieziņa, 18.05.2011

Jaunākais izdevums

SIA Voldemārs, kas līdz šim bija pazīstams kā pārtikas preču ražotājs un izplatītājs, uzsākusi arī nepārtikas preču izplatīšanu.

Kā vēsta kompānija, a/s Ķīmiskā rūpnīca Spodrība nomainījusi savu stratēģisko izplatītāju Latvijā, turpmāk produkcijas izplatīšanu uzticot SIA Voldemārs.

«Sadarbības uzsākšana ar Spodrību mums aizsāk jaunu virzienu - nepārtikas preču distribūciiju. Šo lēmumu daudz pārdomājām un esam pārliecināti, ka līdzšinējās pozīcijas pārtikas distribūcijā no tā necietīs, gluži otrādi - plašāks sortiments vēl vairāk aktivizēs sadarbību ar veikaliem,» stāsta SIA Voldemārs komercdirektore Iveta Švarce. Voldemārs pazīstams gan ar Valdo, Tautas, Draugu un Pepi pārtikas produktiem un to izplatīšanu, gan arī kā distributors un vairumtirgotājs citu vietējo un ārvalstu ražotāju produkcijai, tai skaitā Ķekavas avots ūdens, Piebalgas alus alus un kvass, Anatols garšvielas, Gamma-A zivju konservi un citu.

SIA Voldemārs nepārtikas preču zīmolu vadītājs Rinalds Opincāns atzīst, ka Spodrības mērķis ir panākt, lai tās produkts būtu pieejams ikvienam Latvijas iedzīvotājam, lai tas būtu pēc iespējas vairāk veikalos un labi redzams potenciālajiem pircējiem. Pircējiem zināmākie Spodrība ražotie produkti ir veļas mazgājamie līdzekļi Kastanis, trauku mazgājamie līdzekļi Zilgme, augu pilnmēslojums Vito, apavu un grīdas kopšanas līdzekļi Vici, tīrīšanas pastas Spodra un citi.

SIA Voldemārs dibināta1992. gadā, savu biznesu uzsākot ar siera tirdzniecību, bet laika gaitā preču sortiments kļuva arvien plašāks. 2002. gadā, uzbūvējot vienu no lielākajiem loģistikas kompleksiem Latvijā, SIA Voldemārs uzsāka jaunu biznesa virzienu. Noliktavu platības veido 7886 m², kur var novietot 12572 paletes. 2003. gada septembrī Bauskas ielā tika atklāts Valdo biroju komplekss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

SIA Valdemārs: Mums ir ilgtermiņa darbības plāns

Vēsma Lēvalde, 21.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Latvijas mediji, atsaucoties uz Lietuvas medijiem, publicē informāciju, ka Latvijā iepriekš pastāvīgi dzīvojošais Lietuvas Seima deputāts Valdemārs Vaļkūns izlicis pārdošanā savu biznesu Latvijā, tas gluži neatbilst patiesībai, norāda SIA Voldemārs padomes priekšsēdētāja Ilona Barkāne.

SIA Voldemārs īpašnieks Valdemārs Vaļkūns vienmēr ir bijis atvērts un gatavs uzklausīt piedāvājumus par iespējamo sadarbību, kas nekad nav liedzis veiksmīgi turpināt uzņēmuma attīstību, uzsver I. Barkāne.

«Gadījumā, ja būtu labs piedāvājums, tas tiktu izvērtēts, un domāju, ka tā rīkotos arī daudzi citi uzņēmēji, taču nav pareizi domāt, ka šobrīd notiek kāda īpaša aktivitāte, lai veiksmīgi strādājošs un peļņu nesošs uzņēmums tiktu pēc iespējas steidzīgāk pārdots,» norāda Ilona Barkāne.

Viņa pieļauj, ka lietuviešu interesēs būtu, lai V. Vaļķūns ar savu naudu veido biznesu un darba vietas Lietuvā, nevis Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Spodrība uzspodrina nosaukumu

Jānis Rancāns, 16.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Ķīmiskā rūpnīca Spodrība mainījusi uzņēmuma nosaukumu un jaunais nosaukums ir a/s Spodrība. Nosaukuma maiņu Spodrība saista ar vēlmi īstenot prioritāti «videi draudzīgs uzņēmums».

«Uzņēmuma nosaukums nu ir kļuvis īsāks, kā arī esam atteikušies no vārdiem ķīmiskā rūpnīca, jo tie neprecīzi raksturoja uzņēmumu» nosaukuma maiņu skaidroja a/s Spodrība prokūriste Baiba Megre Ansviesule.

Spodrība uzsver, ka nosaukuma maiņa sadarbības partneriem nekādas papildus darbības neradīs, jo visi līgumi un vienošanās, kas slēgtas ar a/s Ķīmiskā rūpnīca Spodrība, ir spēkā. Līdzšinējie saglabājas gan uzņēmuma reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, bankas konta numuri, kompānijas izpildinstitūcijas, gan arī un rekvizīti.

Tāpat B. Megre Ansviesule akcentēja, ka klientus šīs pārmaiņas skars vēl mazāk, jo uzņēmuma produkcija tiek izplatīta ar zīmolu Seal. Produkcijas tirgošana ar zīmolu Seal uzsākta kopš 2007. gada, domājot par starptautiskiem tirgiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas vairumtirdzniecības uzņēmums SIA Voldemārs, kura produkcija pazīstama ar zīmolu Valdo, plāno pelēkos zirņus Eiropas Savienībā (ES) pozicionēt kā unikālu Latvijas produktu, stāsta uzņēmuma komercdirektore Iveta Švarce.

Viņa stāstīja, ka pelēkie zirņi ir unikāls Latvijas produkts, ko īpaši iecienījuši latvieši, tāpēc citviet ES plānots pelēkos zirņus piedāvāt kā mūsu valstī īpaši audzētu produktu.

Pagaidām Valdo domā, kādā veidā prezentēt un pozicionēt pelēkos zirņus ES, taču plašākas aktivitātes paredzētas šā gada rudenī, kad Latvijā būs ienākusies zirņu raža.

Pēc I. Švarces sacītā, Valdo patlaban tirgo aptuveni 80% no visiem Latvijā nopērkamajiem pelēkajiem zirņiem, taču uzņēmuma produktu portfelī pelēkie zirņi ieņem nelielu daļu.

Patlaban lielākā daļa Valdo pelēko zirņu tiek tirgota Latvijā un tajās ES valstīs, kurās dzīvo latvieši, taču pēc pelēko zirņu pārdošanas veicināšanas kampaņas ES, uzņēmums paredz, ka šo Latvijas produktu novērtēs arī citu valstu iedzīvotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Lai gan Latvijas mediji, atsaucoties uz Lietuvas medijiem, publicējuši informāciju, ka Latvijā iepriekš pastāvīgi dzīvojošais Lietuvas Seima deputāts Valdemārs Vaļkūns izlicis pārdošanā savu biznesu Latvijā, tas gluži neatbilst patiesībai,» teikts SIA Voldemārs padomes priekšsēdētājas Ilonas Barkānes paziņojumā.

Viņa nenoliedz, ka gadījumā, ja būtu kāds labs piedāvājums, tad tas tiktu izvērtēts, piebilstot: «domāju, ka tā rīkotos arī daudzi citi uzņēmēji, taču nav pareizi domāt, ka šobrīd notiek kāda īpaša aktivitāte, lai veiksmīgi strādājošs un peļņu nesošs uzņēmums tiktu pēc iespējas steidzīgāk pārdots».

SIA Voldemārs padomes priekšsēdētāja atzīst, ka lietuviešiem varētu būt interese «lai viņš [V. Vaļkūns] ar savu naudu veido biznesu un darba vietas Lietuvā, nevis Latvijā, kur ir uzaudzis un nodzīvojis lielāko sava mūža daļu». I. Barkāne atzīst, ka vairāk nekā trīs gadus uzņēmumu Voldemārs vada menedžeru komanda, un tas ir noticis līdz ar V. Vaļkūna ievēlēšanu Lietuvas Seimā. Lietuvā, tāpat kā Latvijā, Seima deputāts nedrīkst ieņemt vēl kādu amatu. «Varbūt ar to ir skaidrojams, kāpēc V. Vaļkūns ir gatavs pārdot biznesu Latvijā,» norāda SIA Voldemārs padomes priekšsēdētāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

SIA Voldemārs plāno palielināt noliktavas un loģistikas pakalpojumu apjomus

Žanete Hāka, 24.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn pārtikas produktu vairumtirgotājs SIA " Voldemārs" apgrozījis 15,64 miljonus eiro, kas ir par 3,15% vairāk nekā 2018.gadā. Savukārt peļņa samazinājusies no 84,48 tūkstošiem eiro 2018.gadā līdz 74,74 tūkstošiem eiro pērn, liecina uzņēmuma gada pārskats "Lursoft".

SIA "Voldemārs" aizvadītajā gadā 6,66% no kopējā apgrozījuma veidojis eksports. Kā norādīts pārskatā, tā galvenie eksporta klienti atrodas Eiropā – Lietuvā, Lielbritānijā, Īrijā, Igaunijā un citi.

2020.gadā SIA "Voldemārs" plāno palielināt pārdošanas apjomus un palielināt uzņēmuma peļņu, kas saistīts ne tikai ar jaunu klientu piesaisti gan Baltijā, gan arī Eiropā, bet arī ar produkcijas klāsta paplašināšanu un procesu optimizēšanu. Tas tikšot panākts, ieviešot jaunus peļņu nesošus produktus, piesaistot jaunus partnerus distribūcijai un samazinot izmaksas.

Tāpat arī SIA "Voldemārs" plāno palielināt noliktavas un loģistikas pakalpojumu apjomus, lai samazinātu izmaksu daļu piegādātajai precei un palielinātu peļņu, kuru paredzēts arī kāpināt, turpinot darbu pie ražošanas procesa optimizācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Notikušas izmaiņas SIA Voldemārs valdē

Elīna Pankovska, 17.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No pārtikas preču vairumtirgotāja SIA Voldemārs valdes locekles amata, ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību kopīgi ar vismaz vienu no valdes locekļiem, atbrīvota Lilija Onufrijčuka.

Viņas vietu valdē ieņems Danuta Valpētere, liecina informācija oficiālā laikraksta Latvijas Vēstnesis mājaslapā.

DB maijā jau rakstīja, ka SIA Voldemārs, kas līdz šim bija pazīstams kā pārtikas preču ražotājs un izplatītājs, uzsākusi arī nepārtikas preču izplatīšanu. A/s Ķīmiskā rūpnīca Spodrība nomainīja savu stratēģisko izplatītāju Latvijā, tās produkciju tagad izplata SIA Voldemārs.

SIA Voldemārs 2009.gada konsolidētā peļņa bija 442,83 tūkst. Ls, savukārt apgrozījums bija 13,55 milj. Ls. Uzņēmums dibināta1992. gadā, savu biznesu uzsākot ar siera tirdzniecību, bet laika gaitā preču sortiments kļuva arvien plašāks. 2002. gadā, uzbūvējot vienu no lielākajiem loģistikas kompleksiem Latvijā, SIA Voldemārs uzsāka jaunu biznesa virzienu. Noliktavu platības veido 7886 m², kur var novietot 12572 paletes. 2003. gada septembrī Bauskas ielā tika atklāts Valdo biroju komplekss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto stāsts

Kā top?: Spodrības veļas mazgāšanas līdzeklis Kastanis

Gunta Kursiša, 16.05.2014

A/s Spodrība rūpnīca Dobelē atrodas kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem, un pašlaik tajā tiek ražoti divi simti dažādu produktu.

Db.lv piedāvā ielūkoties šī uzņēmuma ražošanas procesā.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šķidrais veļas mazgāšanas līdzeklis Kastanis vēl aizvien ir uzņēmuma Spodrība pārdotākais produkts – Kastanis aizņem 18% no kopējā a/s Spodrība saražotā produktu apjoma. Šonedēļ Db.lv rubrikā «Kā top?» piedāvā Jums aplūkot uzņēmuma ražotni Dobelē!

Šā gada laikā jau saražotas 40 tonnas Kastaņa, un vidēji gadā tiek saražotas 250 tonnas šī produkta.

A/s Spodrība, kas tagad pazīstama arī ar preču zīmi Seal, iepriekšējos gadus noslēdza ar zaudējumiem, bet šogad apņēmusies strādāt ar peļņu. Šā gada pirmā ceturkšņa rezultāti liek domāt, ka šis mērķis tiks īstenots, Db.lv norādīja kompānijas vadītājs Raimonds Krampāns. Vidējais apgrozījuma pieaugums gadā ir 10 – 15% apjomā.

Tāpat uzņēmums šogad plāno pabeigt darbu pie EU Ecolabel sertifikātu iegūšanas. Kā plāno a/s Spodrība vadība, sertifikāts darbosies kā ieejas biļete Skandināvijas tirgos. Eco Seal produktu līnija ir salīdzinoši jauna, un tajā daļai produktu EU Ecolabel sertifikāts ir jau saņemts. «Tiklīdz EU Ecolabel sertifikātu iegūsim visiem produktiem, tā dosimies uz Skandināviju. Ziemeļeiropas tirgū bez šī sertifikāta nav ko darīt – tur nepietiek tikai ar uzrakstu «eko»,» norāda R. Krampāns. Ienākšana Skandināvijā tiek plānota jau šogad, taču viņš atzīst, ka sertifikāta iegūšanas process ir gana sarežģīts – gan laikietilpīgs, gan finanšu līdzekļus (viens tests maksā aptuveni 10 tūkstošus eiro) prasošs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Spodrība izstrādājusi jaunu marķējumu – Ar mīlestību no Latvijas

Jānis Rancāns, 27.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas senākais un lielākais sadzīves ķīmijas ražotājs Ķīmiskā rūpnīca Spodrība, atzīmējot deviņdesmit gadu jubileju, produktu līnijai izstrādājusi jaunu marķējumu – Ar mīlestību no Latvijas, informē uzņēmums.

«Marķējums Ar mīlestību no Latvijas simbolizē deviņdesmit gadu ilgo pieredzi mājķīmijas tirgū un klientu iegūto uzticību,» stāsta a/s Ķīmiskās rūpnīcas Spodrība mārketinga vadītāja Inga Riekstiņa.

Turpmākajā darbībā uzņēmums ieplānojis aktīvi strādāt, lai paplašinātu savas pozīcijas Baltijā. Pašreiz Spodrības gatavā produkcija tiek eksportēta uz Lietuvu, Igauniju, Islandi, Krieviju un Ukrainu, norāda uzņēmums. «Ir uzsākta aktīva sadarbība ar Kieviju, kas mūsu skatījumā ir ļoti perspektīvs tirgus. Esam ieguvuši Krievijas tirgū atzītus sertifikātus 80% produktu no visa uzņēmuma mazumtirdzniecības sortimenta,» skaidro Inga Riekstiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas produktu vairumtirgotājs SIA "Voldemārs", kas strādā ar zīmolu "Valdo", reģistrējis komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 1,12 miljoni eiro, liecina "Lursoft" publiskotā informācija.

Komercķīlas ņēmējs ir "Swedbank".

"Voldemārs" ir ieķīlājis krājumus, nemateriālos līdzekļus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Reģistrētā komercķīla nodrošina noslēgtās kredītlīnijas līgumu.

Komercķīla reģistrēta pirmdien, 13.februārī.

Šī ir patlaban uzņēmuma vienīgā aktīvā komercķīla.

Jau vēstīts, ka "Voldemārs" apgrozījums 2021.gadā pieauga par 9,2% un bija 19,225 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa saruka par 23,4% - līdz 222 341 eiro.

Kompānija "Voldemārs" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 908 054 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas pilsonis Valdemārs Valkiūns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Eco, Bio un Naturāls zīmju vērtībai bez oficiālā sertifikāta nav pienesuma

Dienas Bizness, 01.06.2015

«Nākotnē jebkuru mājķīmijas produktu vajadzētu marķēt ar brīdinājuma zīmēm un drošības norādēm. Patērētājam no tām nevajadzētu baidīties,» uzsver a/s Spodrība kvalitātes direktore Inese Vilka.

Foto: Kristaps Kalns, Dienas mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienās ikdiena nav iedomājama bez veļas mazgāšanas, telpu uzkopšanas, traipu tīrīšanas līdzekļiem. Mediķu un zaļi domājošu organizāciju mudināti, aizvien biežāk izvēlamies videi draudzīgu sadzīves ķīmiju. Pētījumi liecina – aptuveni trešdaļa Latvijas iedzīvotāju izmanto ekoloģiskus (eko) mājsaimniecības tīrīšanas līdzekļus, visvairāk – ekoloģiskos trauku mazgāšanas līdzekļus. Pasaules Dabas fonds šādu iedzīvotāju īpatsvaru vērtē kā augstu rādītāju, pirmdien raksta laikraksts Diena.

Vides pārraudzības valsts birojs (VPVB) Latvijā ekomarķējuma licences piešķīris tikai diviem uzņēmumiem – a/s Spodrība un Sonata Enterprise Inc. filiālei Latvijā. Kā norāda VPVB vecākā eksperte Edīte Timšane, Spodrība ir pirmais ražošanas uzņēmums Latvijā un pirmais sadzīves ķīmijas un ķermeņa kopšanas līdzekļu ražotājs Baltijas valstīs, kuram 2013. gadā tika piešķirts starptautiski atzīts – Eiropas Savienības (ES) – ekomarķējums. Marķējuma logo – Ekopuķīte (EU Flower) – simbolizē konkrētu vides un veselības aizsardzības, kā arī produktu kvalitātes standartu izpildi, kurus apstiprinājusi Eiropas Komisija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2021. gada 7. decembrī noslēgts apvienošanās darījums starp diviem vēsturiskiem tīrīšanas līdzekļu ražotājiem – Latvijā reģistrēto AS Spodrība un Lietuvā reģistrēto Naujoji Ringuva, AB, izveidojot vienu uzņēmumu grupu.

Apvienošanās rezultātā ir izveidots līderis Baltijas reģionā tīrīšanas līdzekļu ražošanas jomā, kas orientējas uz videi draudzīgu un inovatīvu produktu izstrādi.

"Naujoji Ringuva" kļuvusi par 100% "Spodrības" kapitāldaļu īpašnieci. Darījuma summu puses vienojušās neatklāt.

Darījuma partneri norāda, ka galvenais faktors veiksmīgam apvienošanās sarunu iznākumam bija abu partneru vēlme izveidot līderi Baltijas reģionā un izveidot spēcīgu pamatu turpmākai biznesa attīstībai.

Spodrība ir neapšaubāms līderis videi draudzīgu tīrīšanas līdzekļu izstrādē Latvijā, taču reģionāla līderība var tikt panākta ātrāk, apvienojot spēkus ar citiem reģiona tirgus spēlētājiem. Mēs uzskatām, ka Naujoji Ringuva ir labākais partneris šī mērķa sasniegšanai,” norāda AS Spodrība valdes priekšsēdētājs Fridrik Ingi Fridriksson.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

EU Ecolabel marķējuma sertifikātus rītdien svinīgā ceremonijā AS SPODRĪBA pasniegs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards. AS SPODRĪBA ir pirmais ražotājs Baltijā, kas ir saņēmis Eiropas Savienības (ES) oficiālo ekomarķējumu ekoloģiskajai produktu līnijai ECO SEAL FOR NATURE.

Vaicāts, cik izmaksājis marķējuma iegūšanas process, AS Spodrība direktors Raimonds Krampāns biznesa portālam db.lv pastāstīja, ka kopējās izmaksas, ieskaitot produktu testēšanu, veido 5000 eiro (produktu grupai «noskalojamie kosmētikas līdzekļi»). Marķējuma iegūšanas process ildzis divus gadus.

Lai produkti būtu atpazīstami visā Eiropas Savienībā (ES), AS SPODRĪBA pieņēma lēmumu ECO SEAL FOR NATURE produktu līnijas izstrādē vadīties pēc ES oficiālā ekomarķējuma EU Ecolabel izvirzītajiem ekoloģiskajiem kritērijiem. Tie apliecina preču atbilstību augstākajiem vides standartiem. Produkti ir videi draudzīgi visā to dzīves cikla laikā.

Sertifikāti tiks piešķirti AS SPODRĪBA ekoloģiskās produktu līnijas kosmētikas grupas līdzekļiem – šķidrajām ziepēm, krēmziepēm, šampūnam un dušas želejai. Tādejādi AS SPODRĪBA kļūs par vienīgo ražotāju Baltijā, kas ES oficiālo ekomarķējumu EU Ecolabel saņems kosmētikas produktiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ražotāja Spodrība turpmāko attīstību saskata eksportā; centīsies pārliecināt patērētājus Latvijā

Lelde Petrāne, 16.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu ražotājs AS Spodrība pērn, salīdzinot ar 2011. gadu, palielinājis apgrozījumu par 12%, sasniedzot 1,7 miljonus latu. Šogad plānots apgrozījumu palielināt līdz 2 miljoniem latu, kā arī audzēt eksporta rādītājus.

Kopš 2006. gada, kad par AS Spodrība lielāko īpašnieku un valdes priekšsēdētāju kļuva Īslandes uzņēmējs Fridriks Ingi Fridrisksons, uzņēmuma attīstībā ir investētii 1,2 milj eiro, kuri ieguldīti uzņēmuma ražotnes un ēku atjaunošanā, kā arī produktu dizaina izstrādē. AS Spodrība attīstību ir sekmējusi jaunas eko produktu līnijas Eco Seal for Nature izveide, kuras izstrādē un virzībā ir ieguldīti aptuveni 50 000 LVL, norāda uzņēmums.

Baiba Megre - Ansviesule, AS Spodrība direktore, komentējot darbības rezultātus, stāsta: «Spodrības turpmāko attīstību saskatām eksportā, tāpēc ir īpaši būtiski ieguldīt produkcijas un produktu sortimenta attīstībā. Lai paplašinātu eksporta iespējas Skandināvijas un citu ES valstu virzienā, izveidojām Eco Seal for Nature produktu līniju. Protams, vēlamies nostabilizēt tirgus pozīcijas arī Latvijā, iegūstot arvien lielāku pircēju uzticību, lai Eco Seal produkti būtu iecienītākie eko tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļi Latvijā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Spodrībai pēc trīs gadu pārtraukuma peļņa

Žanete Hāka, 05.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīmisko, kosmētikas preču un minerālmēslošanas līdzekļu ražotājs AS Spodrība pagājušajā gadā turpinājis attīstīties izvēlētajos mājķīmijas un kosmētikas virzienos, pagājušajā gadā noslēdzot arī sadarbības līgumus ar veikalu ķēdēm, ar kurām līdz šim nodarbojās izplatītājs, liecina Lursoft dati.

AS Spodrība pērn apgrozījusi 2,663 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar 2013.gadu, ir pieaugums par 7,86%. Pagājušo gadu, pretstatā 2013.gada 333,301 tūkstoša eiro zaudējumiem, ražotājs noslēdzis ar 25,535 tūkstošu eiro peļņu.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2014.gadā AS Spodrība veikusi ievērojamas strukturālās izmaiņas, kas sevī iekļāvušas gan ražošanas, gan pārdošanas departamentus. Uzņēmums pārtraucis līgumus ar distribūcijas kompāniju, izveidojot savu pārdošanas komandu.

AS Spodrība pirmsākumi meklējami 1921.gadā, kad Rīgā tika dibināta sabiedrība apavu krēma ražošanai Mednis un biedri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Spodrība ir pirmais mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļu ražotājs Baltijā, kurš ieviesis dabai un cilvēkam draudzīgu produktu līniju.

Sekojot tirgus tendencēm, jau kopš 2000. gada Spodrība savu produktu ražošanā un jaunu formulu izstrādē izmanto videi draudzīgas izejvielas. Uzņēmuma iekšienē laika gaitā nostiprinājās pārliecība, ka ir jāsper nākamais solis - jārada iespēja pircējiem iegādāties Latvijā ražotus ekoloģiskus mājas tīrīšanas un kopšanas līdzekļus. Rezultātā ir tapusi jauna produktu līnija Eco Seal for Nature, ko a/s Spodrība ir pieteikusi Eksporta un inovācijas balvas kategorijā Inovatīvākais produkts.

Uzņēmuma direktore Baiba Merge-Ansviesule piekrīt, ka Eiropā tā nav nekāda inovācija, bet gan dzīves nepieciešamība. Piemēram, Zviedrijā 80-90% sadzīves ķīmija ir ar ekomarķējumu. «Tā ir pasaules, Eiropas tendence. Kāpēc mēs kā Latvijas ražotāji nevarētu būt pirmie Baltijā, kas šo procesu sāk?» tā viņa. Līdz šīs vasaras vidum uzņēmuma nosaukums bija a/s Ķīmiskā rūpnīca Spodrība, tagad - a/s Spodrība. «Likās, ka ar norādi «ķīmiskā rūpnīca» dodam pārprotamu ziņu pircējiem, jo «ķīmiskā» saistās ar kaut ko agresīvu; tas nebija tas, uz ko virzāmies. Visi mūsu produkti bioloģiski sadalās, produktu portfelis ir videi un cilvēkiem draudzīgs,» stāsta B. Merge-Ansviesule.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas AS Spodrība nākusi klajā ar jaunu produktu līniju ECO Seal For Nature, kas ietver deviņus ekoloģiskus mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļus.

Jauno produktu līniju veido ECO veļai (universāls), ECO krāsainai veļai, ECO melnai veļai, ECO balzams traukiem, ECO universāls, ECO vannas istabai, ECO grīdai, ECO WC un ECO krēmziepes.

AS Spodrība direktore Baiba Megre-Ansviesule norāda, ka lēmums par ECO produktu līnijas ražošanas nepieciešamību nebija nejaušība, bet gan likumsakarība. Līdz ar lielākas uzmanības pievēršanu dabai nekaitīgākai uzņēmējdarbībai ticis mainīts arī uzņēmuma nosaukums - no AS Ķīmiskā rūpnīca Spodrība uz AS Spodrība.

Uzņēmums informē, ka, nonākot dabā, visi ECO Seal For Nature produkti bioloģiski sadalās, tie nesatur fosfātus u.c. videi nelabvēlīgas vielas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sadzīves ķīmijas ražotājs AS "Spodrība" pagājušajā gadā strādāja ar 7,866 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā 2019.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa auga 9,9 reizes un bija 2,914 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Spodrībai" viens no galvenajiem darbības virzieniem bija dezinfekcijas līdzekļu ražošana un pārdošana saistībā ar Covid-19 pandēmiju. Tika iegādātas jaunas ražošanas iekārtas, lai būtiski kāpinātu ražošanas kapacitāti.

Tāpat pērn visiem "Eco Seal for Nature" produktiem tika iegūts oficiālais Eiropas ekomarķējums.

Šogad "Spodrība" plāno turpināt ražošanas un laboratorisko procesu būtisku uzlabošanu, jaunu produktu izstrādi un eksporta izaugsmi.

2019.gadā "Spodrība" strādāja ar 3,494 miljonu eiro apgrozījumu un guva 294 739 eiro peļņu.

Kompānijas "Spodrība" pirmsākumi meklējami 1921.gadā Rīgā, savukārt 1960.gadā fabrikas ražotnes tika pārvietotas uz Dobeli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Spodrībai pieaug apgrozījums, bet zaudējumi nemazinās

Dienas Bizness, 06.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn AS Spodrība strādājusi ar 2,469 milj. eiro (1,735 milj.Ls) apgrozījumu, kas ir par 3,32% vairāk nekā 2012.gadā. Tiesa gan, apgrozījuma pieaugums nav sekmējis uzņēmuma zaudējumu mazināšanos, un pērn ražotāja zaudējumi pēc nodokļu nomaksas pieauguši līdz 333,302 tūkst. eiro (234,246 tūkst.Ls).

AS Spodrība norāda, ka zaudējumu rašanās iemesls pagājušajā gadā bijušas neplānotās izmaksas, kas saistītas ar loģistikas pāreju uz ārpakalpojumiem, kā arī ievērojami līdzekļi tikuši iztērēti kompensāciju samaksai par darbinieku atbrīvošanu.

Ar zaudējumiem AS Spodrība strādājusi jau trīs gadus pēc kārtas.

AS Spodrība 2013.gadā turpinājusi attīstīties izvēlētajos mājķīmijas un kosmētikas virzienos, produkcijas realizāciju nodrošinot, izmantojot gan stratēģiskā vairumtirgotāja starpniecību mazumtirdzniecības tīklā, gan piegādājot produkciju bez starpnieku pakalpojumiem.

AS Spodrība norāda, ka pagājušajā gadā uzņēmums noslēdzis sadarbības līgumus ar veikalu ķēdēm, ar ko līdz šim nodarbojies preču izplatītājs, kā arī vienā no lielveikalu ķēdēm tirgojis savu produkciju ar privāto preču zīmi. Aizvadītajā gadā Dobeles uzņēmums uzsācis arī jaunās produktu līnijas Kastanis un Vito granulētā mēslojuma izplatīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mainījusies a/s Ventbunkers padome – to pametis Aleksandrs Popovs un viņa vietā stājies kādreizējais uzņēmuma valdes loceklis Voldemārs Škutāns, liecina Lursoft pieejamā informācija.

A/s Ventbunkers valdes locekļi ir rīdzinieki Mihails Dementjevs, Alvis Hāza un Jānis Hāze, kā arī Austrijā dzīvojošais Francs Harrands. Uzņēmumu vada arī tā padomes priekšsēdētājs Rudolfs Meroni, padomes priekšsēdētāja vietnieki Daimārs Škutāns un Gints Laiviņš-Laivenieks, un padomes locekļi Arita Linde, Diāna Jukna, Valdis Škutāns un jaunieceltais Voldemārs Škutāns.

Voldemārs Škutāns no 2010. gada 26. janvāra līdz 2010. gada 1. martam darbojies uzņēmuma valdē, pildot valdes locekļa amata pienākumus.

A/s Ventbunkers revidents ir SIA Ernst&Young Baltic.

Db.lv jau rakstīja, ka a/s Ventbunkers kravu apgrozījums gada pirmajā ceturksnī samazinājies teju par pusi (43,83%), salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Pārtikas produktus no Krievijas 11 mēnešos saņēmis 81 Latvijā reģistrēts uzņēmums

LETA, 08.12.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas produktus, tostarp graudaugus no Krievijas šogad 11 mēnešos saņēmis 81 Latvijā reģistrēts uzņēmums, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais uzņēmumu saraksts.

To vidū ir ne tikai ar tranzīta pakalpojumiem saistīti uzņēmumi, ar kuru starpniecību caur Latviju pārvadāti graudaugi, bet arī pārtikas un alkohola ražotāji, dažādu nozaru tirdzniecības uzņēmumi un citi.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Robežkontroles departamenta direktore Iveta Šice-Trēde aģentūrai LETA uzsvēra, ka patlaban nedz Eiropas Savienības (ES), nedz Latvijas normatīvi neierobežo pārtikas produktu ievešanu no Krievijas. Tie uz robežas tiek kontrolēti parastajā kārtībā.

Attiecīgajā sarakstā ir gan uzņēmumi, kuri pārtikas produktus ieveduši vienu reizi, gan uzņēmumi, kuri to dara regulāri.

Plašāku komentāru par uzņēmumiem, kuri produktus Latvijā ieved vairākkārt, PVD nesniedza.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Par Voldemāra valdes priekšsēdētāju ieceļ Valdemāru Vaļkunu

Gunta Kursiša, 02.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas produktu vairumtirgotājas SIA Voldemārs valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Valdemārs Vaļkuns, liecina Lursoft dati.

Viņš stājies līdzšinējās valdes priekšsēdētājas Valentīnas Drabņicas vietā.

Uzņēmuma valdes locekļu amatā turpina darboties Danuta Valpētere un Iveta Švarce.

2012. gadā SIA Voldemārs apgrozījums veidoja 11,9 milj. Ls, bet zaudējumi – 140,7 tūkst. Ls.

Vērtējot pēc 2011. gada apgrozījuma, kas veido 12,9 milj. Ls, Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500, SIA Voldemārs ierindojas 342. vietā.

Uzņēmums reģistrēts 1992. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Seima deputāts Valdemārs Vaļkūns izlicis pārdošanā savu biznesu Latvijā.

Pārdošanā piedāvāta daudzprofilu kompānija SIA Voldemārs, kas specializējas pārtikas un nepārtikas preču ražošanā un izplatīšanā, kā arī tās īpašumā ir loģistikas centrs un biroja ēkas, vēsta laikraksts Biznes & Baltija.

Pircējus meklēs Latvijas uzņēmums Eventus Corporate Finanse. Kā laikrakstam pastāstīja uzņēmuma projektu vadītājs Aleksejs Prigožins – attiecīgs līgums ticis noslēgts 2010. gada decembrī. Savu biznesu Latvijā lietuviešu uzņēmējs plānojis pārdot jau 2008. gadā.

Vispirms uzņēmējs vēlējies pārdot nekustamo īpašumu, piemēram, biroju centru Valdo. Tomēr savus plānus uzņēmējs nav paspējis realizēt un kopš tā laika samazinājušās nekustamā īpašuma cenas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Hokejistu slieku komposts jau nonācis līdz Latvijas veikaliem

Lelde Petrāne, 16.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā pazīstamiem hokejistiem daļēji piederošajā Mālpils biotehnoloģiju centrā iegūtais slieku komposts jau, sākot ar šo nedēļu, ir nopērkams Latvijas veikalos, tai skaitā lielveikalos un to ķēdēs.

Loģistiku uzņēmusies nodrošināt SIA Voldemārs, uzņēmums, kas plašāk pazīstams ar savu preču zīmi Valdo, kā arī noliktavas un loģistikas pakalpojumiem.

Šobrīd veikaliem tiks izplatīts vien 1 litra iepakojums, taču pēcāk tiek plānoti arī lielāki iepakojumi. Produkcija tiek tirgota ar preču zīmi GrowoOrganic.

«Mēs esam vairāk pazīstami ar savu darbību pārtikas segmentā, taču lai mazinātu riskus, mēs jau vairākus gadus darbojamies nepārtikas segmentā, tai skaitā savulaik esam strādājuši gan kā Spodrība distribūcijas partneris, gan arī šobrīd, izplatot ražotāja Unia produktus Tytan, kā arī matu lakas Salon, un citas nepārtikas preces,» skaidro SIA Voldemārs komercdirektore Iveta Švarce.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Maina Spodrības valdi un padomi

Žanete Hāka, 25.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas valdē un padomē reģistrētas AS Spodrība, liecina Lursoft dati.

Līdzšinējais AS Spodrība valdes loceklis Hrobjarturs Darri Karlssons iecelts par uzņēmuma padomes priekšsēdētāja vietnieku un viņa vietā valdē darbu uzsākusi Baiba Megre. B. Megrei pieder arī 50% 2012.gadā dibinātā mežistrādes uzņēmuma SIA GB Forest, kurā viņa ieņem arī valdes locekles amatu.

Dati rāda, ka līdz ar jaunā AS Spodrība padomes priekšsēdētāja vietnieka iecelšanu amatā, pilnvaru termiņš pagarināts arī līdzšinējam padomes priekšsēdētājam Fridrikam Hrobjartssonam, savukārt par padomes locekli iecelts Thorvardurs Godi Valdimarssons.

AS Spodrība 2012.gadā strādājusi ar 2,389 miljonu eiro apgrozījumu, gadu noslēdzot ar 92,075 tūkstošu eiro zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Paredz lielāku konsolidāciju

Sandra Dieziņa, 21.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konsolidācija vairumtirdzniecības nozarē ir neizbēgama.

Tā, komentējot ziņu, ka viens no lielākajiem pārtikas produktu vairumtirgotājiem SIA Voldemārs izlikts pārdošanai, norāda PROMO Cash&Carry valdes loceklis Aigars Ģērmanis.

Skaidrojot situāciju, PROMO Cash&Carry valdes loceklis atzīst, ka Latvijā, salīdzinot ar Lietuvu un Igauniju, ir vairāk mazu vairumtirdzniecības uzņēmumu, kas liecina – konsolidācija nozarē nav bijusi pietiekami spēcīga. Viņš salīdzina – ja Igaunijā no lielākajiem vairumtirgotājiem ap 80 % pērn bijuši rentabli, tad Latvijā ap 60 % strādājuši ar zaudējumiem un peļņa bijusi nelielai daļai. Tieši sadrumstalotība un zemā rentabilitāte esot saistīta ar to, ka joprojām liels spēks ir mazumtirgotājiem. A. Ģērmanis saredz, ka nozare turpinās konsolidēties.

Komentāri

Pievienot komentāru