Jaunākais izdevums

Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs uzsācis veidot jaunu sociālo vietni nekropole.lv, kurā būs atrodama informācija par mirušajiem. Šobrīd datu bāzē jau ir informācija par aptuveni trīs tūkstošiem personu.

A.Borovkovs žurnālam Privātā dzīve norāda, ka ideja par šāda portāla izveidi radusies, jo šajā pasaulē cilvēki ir īsu laiku, tāpēc nevar izslēgt no apziņas tos, kuri no šejienes aiziet.

«Esmu vairākos forumos ieteicis – uztaisām sadaļu nekropole, kurā ievietosim informāciju par tiem, kas no mums aizgājuši. Ideju visi atbalstīja, bet ar to arī viss beidzās. Ar draugu Aināru Brūveli nolēmām, ka jāveido pašiem sava nekropole.» Viņš arī piebilst, ka iet uz to, lai bāzē būtu cilvēku portreti un stāsti. Arī informācija par slaveniem aizgājējiem. Ideja esot globāla – interneta vietne piesaistīta google, tāpēc cilvēku kapa vietas var meklēt visā pasaulē.

«Lielāko daļu bāzes veidos paši lietotāji, viņi varēs ievadīt savu mirušo tuvinieku un draugu datus, aprakstus par šiem cilvēkiem,» stāsta A.Borovkovs. Viņš arī piebilst, ka līdz šim atsaucīgākā bijusi Krievijas vēstniecība, kas iedevusi daudz materiālu par personām, kas kritušas abos pasaules karos, savukārt Augstākā tiesa atsūtījusi datus par brīvvalsts senatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Papildināts - Par Zolitūdes traģēdijā mirušo cilvēku datu nodošanu atstādināts NMPD direktora vietnieks Šics

LETA, 26.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par iespējamu Zolitūdes traģēdijā mirušo cilvēku datu nodošanu trešajām personām uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādināts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieks Mārtiņš Šics.

Šics apstiprināja, ka ir atstādināts un ir sniedzis NMPD rīcībā esošo informāciju par Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem tīmekļa vietnes nekropole.info vadībai, lai tā varētu salīdzināt savā rīcībā esošos datus, kas iegūti no notikuma vietā esošajiem cilvēkiem, un informēt sabiedrību par bojāgājušajiem.

Šics savā rīcībā pārkāpumus nesaskata.

Vaicāts, cik detalizēta informācija tika nodota tīmekļa vietnes veidotājiem, Šics teica, ka nekādu slepenu informāciju neesot nodevis, bet tikai tik daudz, lai cilvēki varētu pārliecināties, vai viņu tuvinieki ir vai nav gājuši bojā traģēdijā.

Tāpat viņš uzsvēra, ka informācija nodota profesionāliem juristiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada sešos mēnešos reģistrēts 14 291 mirušais, kas ir par 1 434 mirušajiem jeb 9,1 % mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā un par 49 mirušajiem jeb 0,3 % mazāk nekā laikā pirms pandēmijas – 2019. gada pirmajā pusē, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

Pirmajā pusgadā augstākie mirstības rādītāji novēroti janvārī, kad miris 3 001, kas bija par 93 mirušajiem jeb 3,2 % mazāk nekā pērn janvārī, savukārt mazākais mirušo skaits bija jūnijā – 2 124, kas bija par 174 mirušajiem jeb 7,6 % mazāk nekā pērn jūnijā.

Dzimstība turpina samazināties un joprojām ir vairāk nekā uz pusi zemāka par mirstību. Šogad pirmajos sešos mēnešos reģistrēto jaundzimušo skaits – 7 051 bērns – ir par 975 dzimušajiem jeb 12,1 % mazāks nekā 2022. gada attiecīgajā laika periodā.

2023. gada pirmajā pusgadā iedzīvotāju skaits valstī dabiskās kustības rezultātā samazinājies par 7 240 cilvēkiem, kas ir par 6,0 % mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Pirms Ziemassvētkiem kopā ar kundzi izmetām nelielu līkumu pa Eiropu – Lietuvu, Poliju, Čehiju, Austriju un Vāciju. Šā brauciena sakarā pieminēšu vienu valsts regulētu jomu – satiksmi. Ar auto apceļojot minētās valstis, es neredzēju nevienu mentu, bet gan policistus, kuri ir kustības drošības un servisa sastāvdaļa,» intervijā laikrakstam Neatkarīgā stāstījis jurists, Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs.

«Savukārt, iebraucot Latvijā, pie Bauskas pamanīju pirmos mentus. Neskatoties uz slidenajām ietvēm, riskējot ar visu, tie bija gatavi mesties ārā no dziļākā aizstūra, lai ķertu kādu mašīnu, kura brauc nedaudz ātrāk,» A. Borovkovs skaidrojis.

«Normāli nav tas, ka uz lietām, kuras ir sakārtojamas, vēlas pelnīt, padarot tās par valsts melno biznesu,» viņš akcentējis. «Šāda pieeja veido tiesisko nihilismu un grauj ticību valstij. Daļa valsts pārvaldē strādā tikai tāpēc, ka tur var kāst naudu,» savos izteikumus skarbs bijis A. Borovkovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Borovkovs: starptautiskas kompānijas slēpjas aiz izkārtnēm

Ieva Mārtiņa, 02.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskas kompānijas, kas kādreiz Latvijā vinnē kādu konkursos, ne vienmēr ir tik spožas, kā varētu likties, un ļoti bieži tā ir tikai izkārtne.

Tā, komentējot Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu aizliegt slēgt iepirkuma līgumu slēgtajā konkursā Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centru, Db.lv atzina konkursā uzvarējušās BMGS S pārstāvis jurists Aivars Borovkovs.

«Un izkārtne ir tādā veidā, ka darbus šā kā tā izpilda vietējie, tikai peļņas daļa aiziet ārpus Latvijas valsts. Tā ir kā starpniecības celtniecība, īpaši lielos projektos, jo lielās kompānijas nebrauc ar savu tehniku, saviem cilvēkiem, viņi atrodas te apakšuzņēmēju un sliktā ziņa ir tā, ka vietējie ir kā nēģeri, kas izpilda darbus, bet peļņas sadaļa aiziet prom. Katrā ziņā pret jebkuru dalībnieku vajag izturēties ar cieņu un objektīvi jānovērtē, vai sūdzība pamatotas,» tā viņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmajos deviņos mēnešos reģistrēto jaundzimušo skaits - 10 822 bērni - ir par 1 741 dzimušo jeb 13,9% mazāks nekā 2022.gada attiecīgajā laika periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

Katrā 2023.gada mēnesī piedzima mazāk bērnu nekā attiecīgajā 2022.gada mēnesī, turklāt tas ir ne tikai mazāk salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, bet arī vismazākais dzimušo skaits katrā mēnesī pēdējos simts gados.

Šī gada deviņos mēnešos reģistrēti 20 312 mirušie, kas ir par 2 502 mirušajiem jeb 11,0% mazāk nekā pagājušā gada deviņos mēnešos un par 437 mirušajiem jeb 2,1% mazāk nekā laikā pirms pandēmijas - 2019.gada attiecīgajā laika periodā.

No deviņiem šī gada mēnešiem augstākie mirstības rādītāji novēroti janvārī, kad reģistrēts 3 001 mirušais, kas bija par 56 mirušajiem jeb 1,9% vairāk nekā pērn janvārī. Pārējos 2023.gada astoņos mēnešos mirstība ir bijusi zemāka salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Kolektīvo iepirkšanās portālu vidējais lietotājs: sieviete - finansiste

Lelde Petrāne, 30.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izveidots kolektīvo iepirkšanās portālu vidējā lietotāja apraksts. Tā ir aptuveni 33 gadus jauna sieviete ar augstāko izglītību un darba vietu finanšu jomā.

To secinājis kolektīvās iepirkšanās portāls CityLife.lv.

Jaunākie dati liecina, ka vidējā kolektīvās iepirkšanās portālu lietotāja vecums ir 33 gadi - sieviešu un vīriešu vidū vidējais vecums ir vienāds. Savukārt sadalījums pēc dzimuma ir krasi atšķirīgs - kolektīvās iepirkšanās portālu pakalpojumus krietni biežāk izvēlas tieši sievietes, veidojot 83,76% no visas auditorijas, kamēr vīrieši – tikai 16,24%.

Katrs ceturtais kolektīvās iepirkšanās portālu lietotājs ir ieguvis augstāko izglītību jeb bakalauru. Savukārt gandrīz katram piektajam (18,11%) lietotājam ir maģistra grāds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajās divās nedēļas ziņots par šosezon pirmajiem trim nāves gadījumiem saistībā ar gripas infekciju, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) publiskotais gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa jaunākais pārskats.

Visiem mirušajiem pacientiem bija blakus saslimšanas - sirds, asinsvadu slimības un citas hroniskas saslimšanas. Neviens no viņiem nebija vakcinēts pret gripu šajā sezonā.

Divi no mirušajiem bija vecumā virs 50 gadiem, bet viens - virs 85 gadiem.

Iepriekšējā 2018.-2019.gada gripas sezonā tika reģistrēti 86 nāves gadījumi.

Kā norāda SPKC, vissmagāk ar gripu slimo gados vecāki un cilvēki ar hroniskām saslimšanām - sirds un asinsvadu, plaušu un nieru hroniskām slimībām, cukura diabētu, onkoloģijas slimnieki, pacienti ar hroniskām infekcijām un cilvēki, kuriem ir novājināta imunitāte. Gripa ir īpaši bīstama maziem bērniem un grūtniecēm.

Tāpēc SPKC atgādina, ka vislabākā aizsardzība pret gripu un gripas izraisītām komplikācijām ir ikgadējā vakcinācija. Ņemot vērā, ka imunitāte izveidojas 14 dienu laikā pēc vakcinācijas un gripas izplatība parasti ilgst vairākus mēnešus - līdz pat maija beigām, vakcinēties pret gripu nav par vēlu arī epidēmijas laikā, uzsver SPKC speciālisti, piebilstot, ka arī veselības aprūpes darbiniekiem ieteicams būt vakcinētiem, lai aizsargātu savus pacientus un sevi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ķīpsalas halles noma Zolitūdes traģēdijas krimināllietas skatīšanai izmaksās 1160 eiro dienā

Dienas Bizness, 07.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērienīgās Zolitūdes traģēdijas krimināllietas izskatīšana Ķīpsalas izstāžu hallē otrdien, 8.decembrī sāksies pastiprinātas drošības apstākļos. Izvēlētās zāles nomas nomas maksa dienā ir 1160 eiro, svētdien vēstīja raidījums LNT Ziņu TOP 10.

Tiesas sēde otrdien nozīmēta plkst.10 no rīta, bet, lai izbēgtu no rindām un drūzmēšanās, visi lietas dalībnieki aicināti ierasties savlaicīgi. Tiesā aicina nākt vismaz stundu ātrāk, bet policijā min pat divas stundas iepriekš, jo notiks pastiprinātas drošības pārbaudes.

Tiesas dienā par drošību gādās ne viens vien policists, jo pastāvot apdraudējuma riski. «Vienkopus ir ļoti daudz cilvēku, iespējamas provokācijas, vai, nedod Dievs, kaut kādi terorakti. Kontrolēsim priekšmetus, ar ko var nodarīt miesas bojājumus vai kas var būt nozieguma izdarīšanas rīks,» raidījumam teica Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Polijā, Krievijā un Turcijā zūd interese par kolektīvās iepirkšanās portāliem

Lelde Petrāne, 19.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā liecina interneta izpētes un konsultāciju uzņēma Gemius dati, Polijā, Krievijā un Turcijā interese par kolektīvās iepirkšanās portāliem samazinās, bet Dānijā tā ir ievērojami pieaugusi. Kamēr Turcijā šādus portālus visbiežāk apmeklē pircēji vecuma grupā no 18 līdz 34 gadiem, Dānijā tie ir interneta lietotāji vecumā virs 45 gadiem.

Gemius ir izpētījis kolektīvo iepirkšanās portālu popularitāti Polijā, Krievijā, Turcijā un Dānijā. Kā rāda dati, vislielākais intereses zudums par kolektīvās iepirkšanās portāliem novērojams Krievijā - salīdzinot ar situāciju pirms diviem gadiem, portālu auditorija samazinājusies no 38% līdz 8%. Arī Polijā manāms auditorijas kritums no 27% līdz 12%, bet Turcijā no 27% līdz 22%. Pretēja situācija ir Dānijā, kur kolektīvo iepirkšanās portālu auditorija pieaugusi no 5% līdz 13%.

Kristians Hjorts, nozares ekspers un Gemius filiāles vadītājs Dānijā skaidro: «Šīs situācijas pamatā ir divi iemesli. Pirmkārt - kolektīvās iepirkšanās portāli Dānijā parādījās vēlāk nekā citās valstīs, kur veikts Gemius pētījums. Otrkārt - Dānijā lēnām, bet ir novērojama ekonomiskā izausgme. Lai arī cilvēki ir sākuši tērēt vairāk naudas, vēlme saņemt izdevīgus piedāvājumus nav zudusi. Tas ir tieši tas, ko klientiem piedāvā kolektīvās iepirkšanās portāli.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Joprojām nav skaidrības par NMPD direktora vietnieka Šica vainu pēc Zolitūdes traģēdijas

Dienas Bizness, 23.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divus mēnešus kopš Zolitūdes traģēdijas joprojām nav skaidrības par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieka katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņa Šica atbildību par patvaļīgu informācijas noplūdināšanu, vēsta laikraksts Latvijas Avīze.

NMPD direktors Armands Ploriņš 25. novembrī izdeva rīkojumu par sava vietnieka M. Šica atstādināšanu no amata un vienlaikus ar to viņam pasniegts parakstīt atlūgumu. Tas palicis bez paraksta, informē laikraksts.

Pret M. Šicu tika ierosināta dienesta pārbaude par iespējamu patvaļīgu informācijas noplūdināšanu trešajām personām. Interneta portālos un laikrakstos parādījās ziņa, ka tā saistīta ar Zolitūdes traģēdijā mirušo datiem, bet Veselības ministrija (VM) norādīja, ka pārbaudes iemesls ir cits – cietušo personu (nevis mirušo) neizpaužamas informācijas (personu kodi un diagnozes) publiskošana. Šics to noliedz.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) sācis dienesta pārbaudi par iespējamu informācijas noplūdi saistībā ar Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem.

Kā aģentūru LETA informēja NMPD Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša, piektdien, 22.novembrī, no dienesta darbinieka e-pasta, kurš nebija iesaistīts Zolitūdes traģēdijas seku likvidēšanā un palīdzības koordinēšanā, trešajām pusēm ir nosūtītas ziņas par it kā bojāgājušajiem.

Iepriekš LETA ziņoja, ka 22.novembrī nepilnīgs bojāgājušo personu saraksts ar atsauci uz NMPD tika publicēts tīmekļa vietnē «nekropole.info».

NMPD pārstāvji uzsvēra, ka nav snieguši un nesniegs informāciju masu medijiem par traģēdijā bojāgājušajiem. Tomēr, pārbaudot publicēto informāciju, dienests novērojis sakritību starp publicēto sarakstu un NMPD rīcībā esošo sarakstu, norāda Bukša.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pērn kolektīvās iepirkšanās portāli bijuši e-komercijas dzinulis; Latvijā populārākais – vietējais Perkamkopa.lv

Gunta Kursiša, 20.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnais gads e-komercijas jomā Austrumeiropā pagājis uz kolektīvās iepirkšanās viļņa, liecina Centrālās uz Austrumeiropas (CAE) valstu dati par šos portālus izmantojošās auditorijas apmēriem. Savukārt, kā noskaidrojies Gemius pētījumā, cīņā par Latvijas auditoriju vismaz pagaidām uzvarējis portāls Perkamkopa.lv.

Salīdzinot Latvijas, Krievijas un Polijas iepirkšanās portālu tendences, iezīmējas dažas atšķirības. Neņemot vērā faktu, ka Polijas interneta lietotāju skaits gandrīz 13 reizes pārsniedz interneta lietotāju skaitu Latvijā, kolektīvās iepirkšanās portālu skaits abās valstīs ir līdzīgs. Kamēr Polijā kolektīvās iepirkšanās portālu laurus plūc starptautiskais spēlētājs Groupon, Krievijā līderis ir vietējais spēlētājs Biglion.ru, savukārt par līderpozīcijām Latvijā noris cīņa starp vietējiem un starptautiskajiem spēlētājiem, novērojis Gemius.

Šā gada martā Perkamkopa.lv auditorijas sasniedzamība (reach) jeb proporcija no kopējās interneta auditorijas bija vislielākā no visiem Latvijas kolektīvās iepirkšanās portāliem – nedaudz virs 11%. Tam uz papēžiem min portāls Zizu.lv, kura auditorijas sasniedzamība martā bija 10,5%. Savukārt portāla Citylife.lv auditorija no kopējās interneta auditorijas sasniedza 9,5%, bet Cherry.lv ar nedaudz vairāk kā 8,5% auditorijas sasniedzamību bija ceturtais apmeklētākais Latvijas kolektīvās iepirkšanās portāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Īpašnieks: portāls runabildes.lv tiek pārdots par vismaz 70 000 eiro

Lelde Petrāne, 21.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd portāls runabildes.lv ar visām saistītajām sociālo tīklu lapām tiek piedāvāts iegādei, biznesa portālam db.lv pastāstīja tā īpašnieks Artūrs Laukmanis.

«Portāls tiek pārdots, jo šobrīd, piemēram, sociālā tīkla Facebook portāla lapā ir sasniegts, manuprāt, tuvu maksimālais latviski runājošās auditorijas sekotāju (Like) skaits, kas ir 129 000,» paskaidroja A. Laukmanis.

«Nav noslēpums, ka mūsdienu interneta tehnoloģiju laikmetā lielāko apmeklētāju skaitu un sasniedzamību interneta portāli var piesaistīt tieši no sociālajiem tīkliem, tieši tāpēc līdzšinējā portāla attīstībā esmu koncentrējies tieši uz tiem. Portālam, protams, ir arī lapas sociālajos tīklos Draugiem.lv ar 78 000 un Twitter ar 1800 sekotājiem. Šajā brīdī, lai portālu attīstītu un paplašinātu, būtu nepieciešams piesaistīt vairāk darbinieku, kuri paplašinātu portālā atspoguļoto tēmu skaitu un ziņu apjomu. Īsāk sakot ir ļoti laba platforma, kuru var attīstīt vēl tālāk un sākt konkurēt arī ar tādiem portāliem kā Delfi un Apollo. Pats šobrīd (vismaz pagaidām) neesmu plānojis attīstīt portālu šajā virzienā, jo tad būtu jāiegulda pats dārgākais resurss - laiks, bet šobrīd savu laiku veltu viena starptautiska portāla izaugsmei un attīstībai, tāpēc arī tiek tirgots portāls Runabildes.lv, lai pārdošanas gadījumā iegūtos finanšu resursus varētu novirzīt šim starptautiskajam projektam,» stāsta A. Laukmanis. Viņš uzsver, ka portāls gadu gaitā esot ieguvis salīdzinoši lielu atpazīstamību Latvijā un valstīs, kurās uzturas latvieši, kā, piemēram, Anglijā, Īrijā, Vācijā un Skandināvijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Konkurenti neizprot CityLife.lv un Cherry.lv lēmumu atteikties no portāliem - piedāvājumu apkopotājiem

Lelde Petrāne, 06.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kolektīvās iepirkšanās portāli CityLife.lv un Cherry.lv nonākuši pie kopīga lēmuma - neļaut savus piedāvājumus izvietot portālos, kuri apkopo visu Latvijas kolektīvās iepirkšanās portālu piedāvājumus. Konkurenti un piedāvājumu apkopotāji par šādu lēmumu pauž gan izbrīnu, gan nožēlu.

Kā iepriekš norādīja CityLife.lv un Cherry.lv, šāds lēmums esot pieņemts, «lai pircējiem aktīvāk skaidrotu atšķirības starp kvalitāti, ko spēj piedāvāt vadošie kolektīvās iepirkšanās portāli, un mazo portālu piedāvājumiem, kuru ierobežotie resursi liedz iespēju uzņemties atbildību par to piedāvājumiem». CityLife.lv un Cherry.lv akcentēja, ka šobrīd Latvijā darbojas ap 40 kolektīvās iepirkšanās portālu, tomēr 93% no tirgus veido četri vadošie kolektīvās iepirkšanās portāli CityLife.lv, Cherry.lv, Zizu.lv un Perkamkopa.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ringier AG turpina paplašināt darbību Austrumeiropā un palielina savu starptautisko portfeli digitālo mediju un sludinājumu portālu jomā, šim nolūkam iegādājoties visas Axel Springer akcijas Ungārijā, Serbijā, Slovākijā, kā arī Baltijas valstīs Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Slovākijā uzņēmuma dibinātājs joprojām saglabās mazākuma akcijas. Citās valstīs Ringier grupai turpmāk piederēs 100 procenti akciju. Atbilstoši savai izaugsmes stratēģijai Axel Springer fokusējas uz digitālā biznesa attīstību lielos stratēģiskajos tirgos. Uzņēmuma lielākās investīcijas tiks novirzītas uz Vāciju, ASV un Poliju. Tādēļ veiksmīgais Ringier un Axel Springer kopuzņēmums Polijā saglabāsies bez izmaiņām.

Latvijā daļa no "Ringier Axel Springer Media AG" kopuzņēmuma ir darba portāls "cvmarket.lv".

Kopš Ringier Axel Springer Media AG dibināšanas 2010. gada jūlijā Ringier AG un Axel Springer SE kopuzņēmums ir attīstījies par vienu no lielākajiem un modernākajiem mediju uzņēmumiem Centrālajā un Austrumeiropā ar aptuveni 3100 darbiniekiem. Portfelī ietilpst vairāk nekā 200 digitālie un drukātie produkti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Prakse.lv piesaista 200 tūkstošu eiro investīcijas Baltijas un Lielbritānijas tirgu apgūšanai

Žanete Hāka, 19.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas karjeras un izglītības portāls Prakse.lv pēc veiksmīgas darbības Latvijā ir nolēmis uzsākt starptautiska mēroga darbību, piesaistot investīcijas 200 tūkstošu eiro apmērā no investīciju fonda FlyCap.

Savukārt lielākais ieguldītājs fondā ir SIA Latvijas Garantiju aģentūra (LGA). Jau šogad portāla darbība tiks uzsākta Igaunijā, Lietuvā un Lielbritānijā. 2015. gadā plānots izvērst darbību arī Spānijā, Somijā un ASV, informē LGA.

«Investīcijas palīdzēs veiksmīgi attīstīt portālu, piedāvājot jaunas funkcionālas iespējas gan jauniešiem, gan uzņēmumiem un virzīt portālu Baltijas un Lielbritānijas tirgū,» informē SIA Prakse.lv dibinātājs un valdes loceklis Jānis Logins.

Starptautiski Prakse.lv darbosies ar nosaukumu PractiCan.com. PractiCan.com portāla mērķis ir palīdzēt jauniešiem atrast prakses un pirmās darba iespējas, savukārt uzņēmumiem - talantīgākos jauniešus. Prakses vietu skaits ir ierobežots, tāpēc portāls piedāvā jauniešiem arī virtuālas prakses iespējas jeb Virtuālo praksi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par Cālis.lv valdes locekli kļūst lietuvietis Talijunas

Gunta Kursiša, 15.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aptuveni divus mēnešus pēc paziņojuma par portāla Cālis.lv pārdošanu Igaunijas uzņēmumam, mainījušās arī tā amatpersonas.

SIA Cālis.lv valdes locekles amatu pametusi portāla izveidotāja un bijusī īpašniece Agnese Vīdnere, savukārt viņas vietā stājās Lietuvas pilsonis Deividas Talijunas, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Cālis.lv iegādājās igauņu investīciju uzņēmums NextMedia Baltic, kas strādā Baltijas interneta tirgū vairāk nekā desmit gadus. NextMedia Baltic īpašumā ir 75% uzņēmuma daļu, bet 25% vēl joprojām pieder A. Vīdnerei.

Portāla dibinātāja iepriekš norādīja, ka Cālis.lv komanda pamatā paliks tā, kas strādāja pēdējos gadus, bet tai noteikti piebiedrosies kāds jauns cilvēks. «Pirkums notika diezgan ātri, mēneša laikā. Bet doma par to, ka vēlamies Cāli pārdot, radās jau vasarā. Īpaši aktīvi pircēju nemeklējām. Uzskatīju, ka viss notiks tā un tad, kad tam jānotiek. Tā arī notika,» iepriekš Db.lv stāstīja A. Vīdnere, atklājot, ka dažādi piedāvājumi nopirkt portālu bijuši arī iepriekš, tomēr tie tikuši noraidīti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti lietotāju skaita sarukumam, sociālais tīkls draugiem.lv vēl joprojām ir pelņu nesošs un to slēgt negrasās.

Augstākais lietotāju skaits, ko portāls piedzīvojis ir 1,2 miljoni, šobrīd tas mērāms nedaudz virs 300 tūkstošiem unikālo lietotāju. «Draugiem Group» pārstāvis Jānis Palkavnieks biznesa portālam db.lv teic, ka, ņemot vērā Latvijas iedzīvotāju skaitu, tas nebūt nav mazs skaitlis. «Nezinām, kā būs šogad, bet pagājušajā gadā platforma bija pelnoša.»

Lielākā interese par portālu ir tieši Latvijā dzīvojošiem lietotājiem. Par aktīvu lietotāju tiek uzskatīts ikviens, kas portālu lieto vismaz vienu reizi mēnesī. Daļa lietotāju profilus ir dzēsuši, daļa vienkārši paliek neaktīvi. «Ir lietotāji, kas ienāk katru dienu, ir tādi - kas reizi mēnesī,» lietotāju paradumus raksturo J.Palkavnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Viens no pēdējiem mohikāņiem savā nišā

Linda Zalāne, speciāli DB, 29.04.2019

Pērkam kopā vadītāja Laura Millere (no labās) un pārdošanas vadītāja Anna Počujeva. Pārējās fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti kolektīvās iepirkšanās portālu popularitātes norietam viens no pēdējiem mohikāņiem šajā nišā, SIA Draugiem paspārnē esošā platforma Pērkam Kopā, uzrāda vērā ņemamus darbības rādītājus

Pērkam Kopā starta šāviens tirgū bija 2010. gadā, kad šāds pakalpojums tika aizgūts no ASV un ar lielu joni iedzīvojās Latvijā, kur sākuma periodā bija vērojama teju vai masu psihoze, jo iespēja iegādāties preces un pakalpojumus ar atlaidi vilinoša šķita daudziem. Karstākais periods, kad tirgū darbojās līdz 40 lielāku un mazāku kolektīvās iepirkšanās portālu, bija 2014. gads, bet tad kā kāršu namiņš daudziem no tiem bizness izkūpēja gaisā tikpat ātri, kā tas bija sācies. Tas vien apliecināja to, ka daudzi bija ātras naudas kārotāji, tomēr, lai strādātu šajā nišā, ir daudz darba jāiegulda, it īpaši klientu servisā. Paralēli tapa salīdzināšanas servisi, kas apvienoja vienā katalogā visu kolektīvo portālu akcijas piedāvājumus. Tie arī bija diezgan iecienīti pircēju vidū, un visi mazie un lielie kolektīvās iepirkšanās portāli tos izmantoja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

TVNET iegādājas ziņu portālu NovoNews.lv

BNS, 10.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandināvu mediju koncerna Schibsted sastāvā esošais interneta portāls TVNET iegādājies trešo lielāko krievu valodā strādājošo ziņu portālu NovoNews.lv, aģentūrai BNS pavēstīja TVNET galvenā redaktore Zita Lunde.

Viņa sacīja, ka portāls TVNET apvienos rusTVNET un NovoNews redakcijas, tādējādi izveidojot spēcīgu komandu.

«TVNET mērķis, apvienojot otro un trešo lielāko krievu portālu Latvijā, ir kļūt par tirgus līderi. Jau tuvākajā laikā abu portālu lasītājus gaida saturiskas un vizuālas izmaiņas, taču saglabājot jau lasītāju iemīļotās portālu tradīcijas,» norādīja Lunde.

Atsaucoties uz pētījumu kompānijas Gemius šā gada septembra datiem, viņa informēja, ka rusTVNET pēdējā gada laikā auditoriju ir palielinājis par 70%, sasniedzot 250 265 unikālos apmeklētājus mēnesī, savukārt portāla NovoNews mēneša auditorija ir 107 942 lasītāji mēnesī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pircēji saskaras ar kolektīvās iepirkšanās portālu slikto attieksmi un preces kvalitāti

Žanete Hāka, 05.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

41,4% respondentu uzskata, ka kolektīvās iepirkšanās portālu nozarei būtu nepieciešama īpaša uzraudzība, liecina preču un pakalpojumu cenu salīdzināšanas portāla gudriem.lv pētījums.

30,9% uzskata, ka tas nav nepieciešams, bet 25,2% - ir pret papildus regulācijām, jo to ieviešana var paaugstināt preču un pakalpojumu cenas kolektīvās iepirkšanās portālos.

Lai izzinātu galvenās problēmas kolektīvās iepirkšanās portālu darbībā, portāls gudriem.lv savā pētījumā uzdeva jautājumu par to, ar kādām grūtībām saskārušies kolektīvo iepirkšanās portālu klienti vai viņu radinieki.

27,8% bija slikta preces vai pakalpojuma kvalitāte, bet 17,1% klientu pamanījuši negatīvu attieksmi no preces vai pakalpojuma pārdevēja.

14,4% aptaujāto apgalvoja, ka kuponā uzrādītā atlaide neatbilda patiesībai un patiesībā ir zemāka. 14% respondentu radusies problēma ar preces piegādi, bet 13,1% - ar bojātas preces apmainīšanu vai atdošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Iespraukties un noturēties kolektīvās iepirkšanās biznesā – grūtāk

Anda Asere, 14.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms pāris gadiem Latvijā darbojās aptuveni simt kolektīvās iepirkšanās portālu, no kuriem tagad darbu turpina ap 30, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Pēdējos gados konkurence kolektīvās iepirkšanās portālu vidū bijusi ļoti asa, bet šobrīd situācija ir stabilizējusies. Latvijā ir trīs kompānijas (Cherry.lv/CityLife.lv, Pērkam kopā, Zizu), kas konkurē par lielāko daļu klientu, un aptuveni 25 mazākas un ļoti mazas kompānijas, kas konkurē savā starpā,» raksturo Andress Susi, SIA Cherry Media valdes loceklis. PerkamKopa.lv (draugiem.lv grupas projekts) vadītāja Līva Liepiņa teic – joprojām saglabājas tendence, ka tirgū uzrodas portāli viendienīši, kas mēģina nopelnīt ātri, bez iedziļināšanās tirgus izpētē. «Tagad tirgū palikuši nopietni spēlētāji ar savu klientu loku un uzticamību. Jaunam portālam ienākt tirgū būtu grūti,» viņa spriež.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandināvijas mediju grupai Schibsted piederošais SIA TV Net no interneta projektu kompānijas SIA Nerealitāte nopircis interneta portālu spoki.lv, liecina domēnu reģistra dati.

«Portāls spoki.lv ir vienīgais tāda veida izklaides portāls Latvijā, tā auditorija ir jaunieši, kurus mēs vēlamies radināt izmantot arī ziņu portālu tvnet.lv. spoki.lv paliks tāds, kāds tas ir,» tā sacīja SIA TV Net valdes loceklis Ivars Bauls.

Nozare.lv rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka TV Net par spoki.lv samaksājis summu, kas ir robežās no 100 000 līdz 200 000 latu. Oficiāli darījuma summa netiek atklāta.

Līdzšinējā spoki.lv īpašnieka Nerealitāte valdes priekšsēdētājs un 50% Nerealitātes mātesuzņēmuma SIA NRLT kapitāla daļu īpašnieks Agris Krusts teica, ka portāls pārdots, jo saņemts pirkšanas piedāvājums no TV Net. Taču vaicāts par cenu, Krusts teica, ka to nevarot atklāt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kolektīvās iepirkšanās portāli CityLife.lv un Cherry.lv nonākuši pie kopīga lēmuma - neļaut savus piedāvājumus izvietot portālos, kuri apkopo visu Latvijas kolektīvās iepirkšanās portālu piedāvājumus. Šāds lēmums esot pieņemts, «lai pircējiem aktīvāk skaidrotu atšķirības starp kvalitāti, ko spēj piedāvāt vadošie kolektīvās iepirkšanās portāli, un mazo portālu piedāvājumiem, kuru ierobežotie resursi liedz iespēju uzņemties atbildību par to piedāvājumiem».

Kā akcentē CityLife.lv un Cherry.lv, šobrīd Latvijā darbojas ap 40 kolektīvās iepirkšanās portālu, tomēr 93% no tirgus veido četri vadošie kolektīvās iepirkšanās portāli CityLife.lv, Cherry.lv, Zizu.lv un Perkamkopa.lv. CityLife.lv un Cherry.lv sasniedz gandrīz 60% no industrijas kopējā apgrozījuma.

Pēc CityLife.lv mārketinga vadītājas Ances Rancānes un Cherry.lv mārketinga vadītājas Annas Brūnas teiktā, «mazie portāli bieži kaitē industrijai kopumā, jo nespēj nodrošināt pienācīgu kvalitāti. Savukārt, piedāvājumus apkopojošajos portālos, piemēram, refresh.lv, salidzini.lv un gudriem.lv, cilvēki nezina, no kāda portāla piedāvājums tiek iegādāts».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Covid-19 izplatības ierobežošanai Ministru kabinets vienojies par stingrākiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem no 21.decembra, tomēr gala lēmums tiks pieņemts ceturtdien, 17.decembrī.

Otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē tika diskutēts par vēl lielāku ierobežojumu ieviešanu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien žurnālistiem stāstīja, ka ceturtdien valdība lems par jauniem ierobežojumiem, kas stāsies spēkā 21.decembrī un būs spēkā trīs nedēļas.

Pēc Kariņa teiktā, ierobežojumi neskars pārvietošanās brīvību.

Vienlaikus valdība ceturtdien lems par skolēnu ziemas brīvlaika pagarināšanu par vienu nedēļu.

Tāpat tiks sagatavoti īpaši ieteikumi, kā ģimenēm Ziemassvētkus pavadīt pēc iespējas drošāk.

Premjers stāstīja, ka pēc medicīnas ekspertu skaidrotā, situācija veselības aprūpes sistēmā ir raksturojama kā "kara medicīna", jo pieaugošā Covid-19 pacientu skaita dēļ slimnīcas ir spiestas samazināt savu pakalpojumu klāstu.

Komentāri

Pievienot komentāru