Citas ziņas

Enterprise Estonia mērķēs uz rīdziniekiem

Gunta Kursiša, 18.05.2012

Jaunākais izdevums

Enterprise Estonia tūrisma attīstības uzsākusi tūrisma kampaņu Latvijā, un galvenā kampaņas mērķa grupa ir rīdzinieki un galvaspilsētas apkārtnē dzīvojošie, vēsta The Baltic Course.

Kampaņas laikā Enterprise Estonia mērķēs uz 25 – 55 veciem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem interesē daba, kultūra un ceļošana pašu spēkiem, vēsta medijs.

«Neņemot vērā nelielo attālumu, Igaunijas un Latvijas dabai ir daudzas atšķirības – salas, ūdenskritumi, «piektais gadalaiks» Somā (Soomaa), citādāks jūras krasts, meteorītu radīti krāteri,» stāstīja Enterprise Estonia tūrisma attīstības centra mārketinga direktors Tarmo Mutso.

Jau vēstīts, ka kopumā Igaunija kampaņām Latvijā, Somijā un Krievijā plāno tērēt piecus miljonus eiro. Pērn igauņi popularizējha galvenokārt Tallinu kā Eiropas Kultūras galvaspilsētu, taču šogad plānots vairāk izcelt «dabas tūrismu». Runājot par tūristiem no Latvijas, T. Mutso izcēla, ka viņiem ģeogrāfiski tuvāki ir Igaunijas dienvidi, tādēļ grūtāk būtu uzruāt latviešus apmeklēt, piemēram, kaļķakmens klintis Igaunijas ziemeļu daļā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Robijs Viljamss Tallinā ieradīsies 300 tūkstošu eiro vērtas tūrisma kampaņas ietvaros

Gunta Kursiša, 28.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas uzņēmējdarbības veicināšanas aģentūras Enterprise Estonia finansētajā pasākumā, kas veltīts Igaunijas neatkarības atjaunošanas svinībām, uzstāsies britu dziedātājs Robijs Viljamss (Robbie Williams), vēsta laikraksts Postimees.

Koncerts notiks 20. augustā Tallinā, un R. Viljamsam tā būs priekšpēdējā uzstāšanās viņa koncerttūres «Take The Crown Stadium Tour 2013» ietvaros. Mūziķa uzstāšanās tiks filmēta, lai vēlāk veidotu videoklipu «Meet me in Tallin».

Tāpat Enterprise Estonia sarīkojusi sociālo mediju kampaņu, kuras laikā desmit britu dziedātāja fani tiks uzaicināti uz R. Viljamsa koncertu Tallinā, savukārt dziesmu starplaikos tiks atskaņoti video par Igaunijas galvaspilsētu.

Budžets, kas paredzēts pasākumam ar Lielbritānijas mākslinieka piedalīšanos, ir 300 tūkstoši eiro, un šī nauda tiks ņemta no tiem līdzekļiem, kas tradicionāli ik gadu tiek novirzīti kampaņas rīkošanai Londonā. Šogad kampaņa Londonā nenotiks. Enterprise Estonia līdzekļus pasākuma organizēšanai guvusi no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Strīda par paviljona būvniecību dēļ apdraudēta Igaunijas dalība EXPO 2015 Milānā

BNS, 16.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pastāv iespēja, ka līdz izstādei EXPO 2015 Milānā var netikt uzbūvēts Igaunijas paviljons, jo ir apstrīdēts tiesā paviljona būvniecības konkurss, tāpēc Igaunijas dalība izstādē ir apdraudēta.

Ņemot vērā, ka tiesas sēdes var ilgt nenoteiktu laiku, Igaunijas uzņēmējdarbības un reģionālās politikas veicināšanas aģentūra Enterprise Estonia, kas koordinē Igaunijas dalību EXPO izstādēs, apsver iespēju anulēt konkursa rezultātus, paziņoja Enterprise Estonia.

Konkursu tiesā apstrīdēja uzņēmums E&G, un tādēļ Enterprise Estonia nevar sākt līguma izpildi ar konkursa uzvarētāju Ekspodisaini.

Enterprise Estonia padomes priekšsēdētājs Ahti Kuningass norādīja, ka tiek apsvērtas visas iespējas, lai Igaunijas paviljons būtu gatavs laikus, un šobrīd labākais variants būtu uzsākt sarunas ar EXPO jau strādājošajām būvniecības kompānijām. Viņš piebilda, ka, ja nebūs iespējams atrast būvniecības kompāniju vai kādu citu risinājumu līdz janvāra vidum, tiks nopietni izskatīta iespēja atteikties no dalības EXPO.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DJI industriālais drons Mavic 2 Enterprise DUAL prot ne vien fotografēt, bet arī mērīt temperatūru, meklēt cilvēkus un skaļi skandēt paziņojumus

Dronu invāzija tirgū dāvājusi katram interesentam – iepriekš parastam cilvēkam teju nepieejamu iespēju nofotografēt sevi un īpašumu no putna lidojuma. Tomēr ierobežotā funkcionalitāte, būtībā ļaujot vien fotografēt un filmēt, kā arī aizvien stingrākie ierobežojumi lidināties virs apdzīvotām vietām padara bezpilota lidaparātus patērētājiem mazāk pievilcīgus. Viens no populārākajiem ražotājiem DJI uz izmaiņām noreaģēja, sarūpējot patērētājiem jauno Mavic 2 modeli Enterprise DUAL komplektācijā. Tas primāri paredzēts glābšanas dienestiem, taču radīs pielietojumu citās nozarēs un būs interesantāks arī uzņēmumiem, kuri neaizraujas ar vizuālo materiālu veidošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Ukraiņu investori sākuši viesnīcas Ibis Style būvniecību Rīgas centrā

LETA, 24.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas nekustamo īpašumu projektu attīstītājs Wisher Enterprise sācis viesnīcas Ibis Style rekonstrukciju Marijas ielā 5. Tā būs jau otrā Ibis Style viesnīca Rīgā. Ar šo zīmolu Rīgā jau strādā viesnīca Karavella, kuras apsaimniekotājs ir SIA Karavella Plus, kas 100% pieder Britu Virdžīnu salās reģistrētajai kompānijai Interkom Group S.A..

SIA Wisher Enterprise LV valdes loceklis Ints Ozoliņš sacīja, ka viesnīcas Ibis Style būvdarbus plānots pabeigt 2016.gada vasarā. Plānotās investīcijas un paredzamo numuru skaitu viesnīcā Ozoliņš pagaidām neatklāja.

Viesnīcas Ibis Style Marijas ielā 5 ģenerālprojektētājs ir SIA B&K Būve, projektētājs - SIA Studio Hermansons. Iepriekš ēkā Marijas ielā 5 līdz 2008.gadam atradās viesnīca Aurora.

LETA jau ziņoja, ka Wisher Enterprise tuvāko divu gadu laikā Rīgā atvērs vēl divas viesnīcas - Pullman Hotel un Ibis Style Hotel, 2014.gada oktobrī konferencē Starptautiskās investīcijas nekustamajos īpašumos Latvijā 2014 sacīja Wisher Enterprise izpilddirektors Aleksejs Abasovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Atklās Ibis Riga centre viesnīcu Marijas ielā

LETA, 30.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas nekustamo īpašumu projektu attīstītājs Wisher Enterprise pabeidzis pērn augustā sākto viesnīcas Ibis Riga centre rekonstrukciju Marijas ielā 5, līdz ar to trešdien, 1.jūnijā, tiek plānota viesnīcas atklāšana, informēja viesnīcas pārstāvji.

Saistībā ar atklāšanu Atvērto durvju diena plānota no plkst.10 līdz plkst.20, savukārt oficiālā atklāšana notiks plkst.14.

Viesnīca piedāvā 125 numuriņus, savukārt viesiem un citiem interesentiem būs pieejams arī viesnīcas iekšpagalms, kur vasarā notiks dažādi tematiski pasākumi. Tāpat viesnīcā iekārtots grāmatu un vīna konceptveikals Booky.

Kā ziņots, šī ir otrā Ibis Style viesnīca Rīgā. Ar šo zīmolu Rīgā jau strādā viesnīca Karavella, kuras apsaimniekotājs ir SIA Karavella Plus, kas 100% pieder Britu Virdžīnu salās reģistrētajai kompānijai Interkom Group S.A..

Viesnīcas Marijas ielā 5 ģenerālprojektētājs ir SIA B&K Būve, projektētājs - SIA Studio Hermansons. Rekonstrukcijas darbi sākās pērn augustā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ķīna ieguldīs 130 miljonus eiro Igaunijas atjaunojamās enerģijas sektorā

LETA, 13.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar pagājušajā piektdienā Ķīnā noslēgtu vienošanos Ķīnas Dzjiliņas provinces kompānijas ieguldīs 130 miljonus eiro (aptuveni 90 miljonus latu) Igaunijas atjaunojamās enerģijas sektorā, ceturtdien vēsta Postimees Online.

Līgums noslēgts Igaunijas uzņēmējdarbības veicināšanas fonda Enterprise Estonia un Dzjiliņas provinces kompānijas New Energy Investment sadarbības rezultātā.

Enterprise Estonia paziņoja, ka galvenokārt plānots investēt koksnes granulu ražošanā un aprīkojumā, kas nepieciešams vēja enerģijas ražošanai.

Ķīnieši ir izraudzījušies Igauniju par sava Eiropas biroja galveno mītni.

Investīciju un sadarbības līgums ir svarīgs simbolisks solis abu valstu ekonomiskajās attiecībās, jo līdz šim ķīnieši nav veikuši lielas investīcijas Igaunijā, norādīja Enterprise Estonia valdes loceklis Martins Hirvojs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Igaunija vadīs izmeklēšanu saistībā ar jaunu informāciju par prāmja Estonia katastrofu

LETA--BNS, 28.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunija vadīs jaunu izmeklēšanu par 1994.gadā notikušās prāmja "Estonia" katastrofas apstākļiem saistībā ar informāciju, ko atklājusi tai veltītas dokumentālās filmas uzņemšanas grupa, pirmdien paziņojis premjerministrs Jiri Ratass.

Dokumentālisti, kas, nirstot pie vraka, uzņēma filmu telekanālam "Discovery", pērnruden atraduši prāmja korpusā četrus metrus lielu caurumu, ko iepriekš daļēji sedza jūras dibena nogulumi, vēstījis laikraksts "Postimees".

"Ir jāveic jauna tehniskā izmeklēšana par "Estonia" bojāejas apstākļiem. No mūsu puses izmeklēšana ietvers zemūdens novērojumus, par to esam informējuši Somiju un Zviedriju," norādījis Ratass. "Gribam, lai patiesība nāk gaismā."

Pēc viņa teiktā, visas trīs valstis vienojušās, ka jauno izmeklēšanu vadīs Igaunija.

Ārlietu ministrs Urmass Reinsalu norādījis, ka jaunā izmeklēšana balstīsies uz 1997.gadā publiskoto izmeklēšanas galīgo ziņojumu, tomēr būs pilnīgi autonoma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21.janvarī, pamatojoties uz savstarpēju vienošanos, līdzšinējais SIA Visma Enterprise izpilddirektors Jānis Bergs ir atstājis savu amatu, informēja uzņēmuma pārstāve Laura Brīvība.

Uzņēmuma ikdienas vadību līdz jauna izpilddirektora iecelšanai SIA Visma Enterprise valde ir uzticējusi jaundibināmā Visma ārpakalpojumu centra vadītājai Antrai Zālītei. Pārējā vadības komanda turpina darbu, visas vienošanās un līgumsaistības ar klientiem un partneriem ir spēkā un sadarbība turpinās kā līdz šim, viņa uzsvēra.

«Pienācis laiks jauniem izaicinājumiem - SIA Visma Enterprise saviem un man - savējiem,» īsumā komentējis J. Bergs.

SIA Visma Enterprise, kas iepriekš bija pazīstama kā SIA FMS, ir resursu vadības, biznesa inteliģences un programmatūras konsultāciju uzņēmums. Tā klientu lokā ir LR Finanšu ministrija, Rīgas dome, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, grāmatnīcas Jānis Roze un daudzi citi. SIA Visma Enterprise strādā 197 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums 2013. gadā bija 8 miljoni eiro. Tā pazīstamākais produkts ir resursu vadības sistēma Horizon.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas programmētāji ievieš biznesa inteliģences programmas Norvēģijas pašvaldībās, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

SIA Visma Enterprise (iepriekš SIA FMS) jaunie īpašnieki Norvēģijā uzvarēja iepirkumu, kura ietvaros jāievieš biznesa inteliģences programmas 424 Norvēģijas pašvaldībās un daļu no projekta izstrādā Latvijas uzņēmums. «Kopš esam daļa no lielā Visma koncerna, mūsu kompetences biznesa inteliģences risinājumos tiek novērtētas ne tikai Latvijā, bet arī grupas ietvaros,» stāsta Antra Zālīte, SIA Visma Enterprise valdes locekle. Uzņēmums izstrādā, ievieš un atbalsta resursu vadības sistēmu Horizon, veic IT sistēmu integrāciju un programmatūras izstrādi, kā arī veido dažādus datu analīzes un finanšu plānošanas risinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu tīkla Accor Hotels Vecrīgā esošā prestižā pieczvaigžņu viesnīca Pullman Riga Old Town ieguvusi balvu Baltic Real Estate Awards 2017, ieņemot pirmo vietu labāko Baltijas viesnīcu TOP 5.

Baltic Real Estate Awards 2017 balva tiek piešķirta labākajiem 2016. gadā Baltijā realizētajiem nekustamā īpašuma projektiem vairākās kategorijās - biroja ēka, tirdzniecības centrs, dzīvojamā māja un viesnīca. Nominācijai Best Hotel & Tourism Resort šogad tika izvirzītas divas Lietuvas viesnīcas - Artagonist Viļņā un Vytautas Mineral SPA Birštonā, kā arī divas Igaunijas viesnīcas - Hilton Tallinn Park Tallinā un Lydia Hotel Tartū. Savukārt Latviju pārstāvēja Rīgas vecpilsētā izveidotā luksusa viesnīca Pullman Riga Old Town.

Viesnīcas, kas tiek nominētas šai balvai, tiek vērtētas pēc arhitektūras un interjera dizaina, pēc tā, cik inovatīvs un moderns ir iekārtojums, pēc tās atrašanās vietas, cik tā izdevīga un ērta klientiem. Tāpat tiek novērtēta arī klientu ērtības un labsajūta, kā arī viesnīcas piedāvātie pakalpojumi, izklaides un atpūtas iespējas. Ņemot vērā šos kritērijus, žūrija visaugstāko punktu skaitu piešķīra Rīgas viesnīcai Pullman Riga Old Town.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Tiesībsargs: Rīgas domes lēmums ir pieļaujams, ja nerīdzenieki nepārmaksā

LETA, 25.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav pieļaujams nostādīt personas nevienlīdzīgā situācijā, nosakot ārvalstniekiem un reģionos dzīvojošām personām augstāku samaksu par pakalpojumu nekā pakalpojuma faktiskās izmaksas, uzskata tiesībsargs Juris Jansons.

«Rīgas domes lēmumā, ka rīdziniekiem braukšanas maksa ir mazāka nekā nerīdziniekiem, nav saskatāms diskriminācijas aizlieguma pārkāpumus, ja vien nerīdzinieku biļetes cena ir tāda pati kā brauciena reālās izmaksas. Savukārt, ja nerīdzinieku biļetes tiek sadārdzināta, proti, cena ir lielāka nekā reālās izmaksas, tad ir saskatāms diskriminācijas aizlieguma pārkāpums,» akcentē tiesībsargs.

Tiesībsarga biroja Komunikācijas un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Ruta Siliņa informē, ka Tiesībsarga birojs ir iepazinies ar publiski pieejamo informāciju par Rīgas domes plāniem ar nākamā gada janvāri palielināt sabiedriskā transporta biļešu cenas pasažieriem, kas nav deklarējušies Rīgā, un samazināt biļešu cenu Rīgas pilsētā deklarētajiem sabiedriskā transporta lietotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2018. gadā IT uzņēmuma Visma Enterprise apgrozījums pieauga par 9%, sasniedzot 7,6 miljonus eiro

«Ja runājam par pagājušo gadu, man kā vadītājai ir lepnums par to, ka mums ir izdevies izdarīt visu, ko apsolījām akcionāriem. Tas rada ārkārtīgu gandarījumu,» saka Antra Zālīte, SIA Visma Enterprise vadītāja.

Akcionāri no Latvijas struktūrvienības sagaida izaugsmi, un viņa teic, ka no tāda viedokļa vēl daudz kas darāms efektivitātes paaugstināšanas jomā. Efektivitātes paaugstināšana līdzās lieliem projektiem ietver arī šķietamus sīkumus. Piemēram, nesen uzņēmums pārskatīja līgumu procesu, to uzlabojot. A. Zālīte ir pret papīra līgumu iešūšanu, jo neredz jēgu, kāpēc kompānijā labākajam pārdevējam būtu jātērē tam laiks. Lai gan tās katru reizi ir tikai dažas minūtes, mēneša griezumā tas ir ilgs laiks, ko varētu izmantot lietderīgāk – atbilstoši speciālistu augstajai kompetencei. «Līgumu iesiešana ir bezjēdzīgi pavadīts laiks. Tas man sāp visvairāk, jo nav dārgāka resursa par mūsu laiku. Šādi laika zagļi arvien ir uz katra trešā soļa,» saka A. Zālīte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Visma Enterprise pievienos FMS Software

Žanete Hāka, 13.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datorprogrammēšanas uzņēmuma SIA Visma Enterprise (iepriekš zināms kā SIA FMS) vienīgais dalībnieks SIA Visma Latvia Holding ir pieņēmis lēmumu par iepriekš minētā uzņēmuma reorganizāciju apvienošanas ceļā, pievienojot tam SIA FMS Software, liecina Lursoft dati.

Kreditori savas prasības var pieteikt Visma Enterprise juridiskajā adresē Kronvalda bulvārī 3-5, Rīgā.

Lursoft rīcībā esošie dati rāda, ka 2013. gads SIA Visma Enterprise uzņēmumam bijis salīdzinoši veiksmīgs, jo apgrozījumā vērojams kāpums, tam pieaugot līdz 10,304 miljoniem eiro. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas sasniedza 35,37 tūkstošus eiro, kas ir 2,66 reizes mazāka nekā iepriekšējā pārskata gadā, kad tas nopelnīja 93,945 tūkstošus eiro. Jāatzīmē, ka Visma Enterprise pārskata gadā nodrošināja darbavietas 184 darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Datorprogrammēšanas uzņēmums FMS ieguvis jaunu nosaukumu

Lelde Petrāne, 02.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datorprogrammēšanas uzņēmums SIA FMS reģistrējis izmaiņas nosaukumā, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Uzņēmums ir pārdēvēts par SIA Visma Enterprise, liecina Lursoft rīcībā esošā informācija. Visma Enterprise ir 2005. gada martā dibināts uzņēmums, kura pamatdarbība ir vadības un procesu automatizācijas IT risinājumu ieviešana, projektu vadība un konsultatīvu pakalpojumu sniegšana, uzņēmuma klientu lokā ir iekļauti uzņēmumi, kā arī valsts un pašvaldību iestādes gan Latvijā, gan citās Eiropas valstīs.

Salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, pērn datorprogrammēšanas uzņēmumam izdevās palielināt neto apgrozījumu līdz 10,304 milj.EUR, turpretim peļņas rādītājs ir noslīdējis līdz 35,370 tūkst.EUR pēc nodokļu nomaksas. Visma Enterprise pērn nodrošināja darbavietas 184 darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn jūtami uzlabojušies trūcīgo rīdzinieku finansiālie apstākļi - trūcīgo personu skaits samazinājies par 19%, sociālo pabalstu saņēmēju skaits sarucis par 12%, savukārt pabalstos izmaksāti 20,2 miljoni latu, kas ir par 15% mazāk nekā 2011.gadā, liecina Rīgas domes Labklājības departamenta pārskats par 2012.gadu.

Trūcīgo rīdzinieku skaits samazinājies no 48 137 trūcīgām personām 2011.gadā līdz 38 933 trūcīgām personām 2012.gadā jeb kopumā par 19%. Trūcīgo personu skaits strauji sarucis tieši pēdējā pusgada laikā - ja no 2011.gada aprīļa līdz 2012.gada jūnijam trūcīgo personu skaits samazinājās vidēji par 2% mēnesī, tad, sākot ar 2012.gada jūliju, trūcīgo personu skaits samazinās vidēji par 6% mēnesī.

Pašvaldības sociālos pabalstus pērn saņēmušas 72 380 personas un ģimenes, kas ir par 10 128 rīdziniekiem jeb 12% mazāk nekā 2011.gadā, kad pabalstus saņēma 82 508 personas un ģimenes.

2012.gadā palielinājušies Garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalsta un dzīvokļa pabalsta saņēmēju vidējie ienākumi pirms pabalstu saņemšanas. GMI pabalsta saņēmēju vidējie ienākumi 2011.gada decembrī bija 23,51 lats vidēji vienai personai, bet gada laikā tie palielinājušies par 29%, sasniedzot 32,43 vidēji vienai personai 2012.gada decembrī. Savukārt dzīvokļa pabalsta saņēmēju vidējie ienākumi palielinājās no 51,66 vidēji vienai personai 2011.gada decembrī līdz 61,93 latiem 2012.gada decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Enterprise Estonia apturējis reklāmas kampaņu, kas bija paredzēta Krievijas tirgum, un kurā galvenās varones bija dziedošas Matrjoškas, bet reklāmas sauklis vēstīja: «Brīvdienas Igaunijā Tev un 75 Taviem draugiem», citējot Äripäev, raksta BBN.

Vēl pavisam nesen videoklips publicēts Igaunijas tūrismam veltītā vietnē visitestonia.com, kā arī YouTube.

Tomēr «Matrjošku video», kas tagad ir nomainīts pret citu, izpelnījās reklāmas ekspertu kritiku. Matrjoškas, kas attēlotas dzerot un uzdzīvojot viesnīcas numuriņā, prezentē Igauniju kā sekstūrisma galamērķi, izteikušies eksperti.

«Es pat nedomāju, ka tamlīdzīgi video ir smieklīgi, gluži otrādi, tie ir pat aizvainojoši. Vai arī jums šķiet, ka Matrjoška, kas sasit galvu pret autobusa durvīm, ir smieklīga?» jautā Veronika Pekurina, nozares pārstāve. Viņa piebilst, ka video ir paredzēts gados jauniem ceļotājiem, tomēr lielākā Krievijas tūristu daļa ir vecumā no 25 līdz 50 gadiem, ir pārtikusi un ceļo kopā ar draugiem un ģimeni. «Esmu pārliecināta, ka viņi uzskatīs reklāmu par aizskarošu,» pauda V. Pekurina.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Estonia katastrofas upuru tuvinieki rīkos niršanas ekspedīciju uz prāmja vraku

LETA--BNS, 08.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prāmja "Estonia" katastrofas upuru tuvinieki rīkos niršanas ekspedīciju uz prāmja vraku, lai mēģinātu noskaidrot katastrofas cēloni, trešdien ziņoja laikraksts "Postimees".

Ekspedīcija tiks uzsākta tuvāko 10 dienu laikā un ilgs divas nedēļas. Privāti finansēto izpētes grupu vadīs bijušais katastrofas izmeklēšanas Igaunijas komisijas vadītājs Marguss Kurms.

"Tagad vai nekad," sacīja katastrofas upuru tuvinieku apvienības "MTU Memento Mare" priekšsēdētājs Raivo Hellerma.

Viņš piebilda, ka ekspedīcijai nav mērķis meklēt vainīgos vai mēģināt apstiprināt katastrofas versiju, bet tā ir unikāla iespēja rast atbildes uz vismaz dažiem jautājumiem par katastrofu.

Lennarts Berglunds, kura vadītā organizācija SEA pārstāv "Estonia" katastrofas upuru radiniekus no Zviedrijas, laikrakstam "Postimees" pauda uzskatu, ka visa iepriekšējā izpēte tikusi veikta, lai noslēptu katastrofas īsto cēloni. "Šī izmeklēšana mums ir ļoti svarīga, lai atrastu īsto cēloni, kāpēc "Estonia" gāja bojā," sacīja Berglunds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas Drošības izmeklēšanas birojs ar lāzerstariem veic 1994.gada 28.septembrī Baltijas jūrā nogrimušā prāmja "Estonia" vraka trīsdimensiju (3D) skenēšanu.

3D lāzerskenēšanas mērķis ir izveidot vraka un tā tuvākās apkārtnes punktu mākoni, kas pēc tam ļaus izgatavot vraka 3D modeli. Tāpat tiks pētīts vraks un apkārtne jūras dzelmē, kā arī ar augsto tehnoloģiju aprīkojumu tiks pētīts nogrimušā prāmja automašīnu klājs.

Igaunijas Drošības izmeklēšanas birojā informēja, ka pētniecības kuģis "Sweet", kuram ir Nīderlandes karogs, pirmdien ieradies "Estonia" nogrimšanas vietā. Darbi sākās ar aprīkojuma izmēģināšanu un kalibrēšanu. Pētniecības darbi jūrā tiks veikti nepārtraukti visu diennakti.

Biroja direktors Renē Arikass klāstīja, ka vispirms pēc iespējas detalizētāk tiks pētīts automašīnu klājs. Tehniski sarežģītajā procesā eksperti centīsies iegūt pēc iespējas pilnīgāk priekšstatu par situāciju uz šī klāja, piemēram, deformācijām, vai durvis un šahtas bijušas atvērtas vai aizvērtas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) atļāvusi Igaunijas pārtikas koncernam "Maag Grupp" iegūt vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār Latvijas "HKScan Latvia", Igaunijas "HKScan Estonia" un Lietuvas "HKScan Lietuva", informē KP.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secinājusi, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

KP norāda, ka "Maag Grupp" tieši un netieši pieder vairākas kompānijas, kuru galvenie komercdarbības virzieni ir piena produktu ražošana un pārdošana (Igaunijā, Latvijā), gaļas produktu un gaļas izstrādājumu ražošana un pārdošana (Igaunijā, Somijā, Polijā, Lietuvā), kā arī transporta pakalpojumi, nekustamā un intelektuālā īpašuma pārvaldīšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas Dinamo Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas piektajā mačā ceturtdien ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) uzvarēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas komandu Doņeckas Donbass.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rīdziniekiem izdevies samazināt deficītu līdz 2-3, bet nākamā abu komandu savstarpējā cīņa tiks aizvadīta sestdien Rīgā.

Latvijas komandas vārtus šajā mačā guva Gints Meija un Lauris Dārziņš, bet Donbass labā izcēlās soms Tuomass Kīskinens.

Rīdzinieku vārtos šajā mačā atkal stājās Jakubs Sedlāčeks.

Mača pirmajās minūtēs uzbrukuma smailē divreiz nonāca Gunārs Skvorcovs, kurš vispirms no pāris metru attāluma pēc plaukstas metiena ripu raidīja tieši virsū Donbass vārtsargam Jānam Laco. Neilgi pēc tam latvietis uzbrukumā devās vēlreiz, taču pretinieki viņam neļāva izdarīt metienu, bet Laco pēc sadursmes ar Skvorcovu pamanījās pazaudēt savu ķiveri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar partiju Saskaņas centrs un Gods kalpot Rīgai deputātu balsu vairākumu šodien Rīgas domes sēdē nolemts noteikt, ka no nākamā gada 1. janvāra Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem sabiedriskais transports kļūs nedaudz lētāks, bet pārējie iedzīvotāji maksās dubultā.

No 1. janvāra Rīgā deklarētie iedzīvotāji līdzšinējo 50 santīmu vietā par biļeti Rīgas sabiedriskajā transportā maksās 42 santīmus jeb 0,60 eiro, savukārt Rīgā nedeklarētajiem pasažieriem biļete maksās 84 santīmus jeb 1,20 eiro.

Līdzīgas atšķirības plānotas arī mēnešbiļešu cenās, taču skolēniem un studentiem, kas apmeklē izglītības iestādes Rīgas administratīvajā teritorijā, noteiktās atlaides neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas tiks palielinātas no 60% līdz 80%.

Lai saņemtu deklarētā iedzīvotāja atlaidi, būs jāsaņem personificēts e-talons, kas kļūs arī par Rīdzinieka karti. Tālāk viss notikšot automātiski - nekādas izziņas vai citi dokumenti nebūs nepieciešami. Tiem, kas Rīgā deklarēsies līdz 31.decembrim, tiks piešķirta viena bezmaksas mēnešbiļete.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jānis Bergs plāno pusgadu atpūsties, un pēc tam viņš varētu iesaistīties jaunās biznesa aktivitātēs.

«Tuvāko pusgadu gribētu atpūsties, kopumā bijis intensīvs darba cēliens,» DB saka uzņēmējs un bijušais IT uzņēmuma Visma Enterprise (iepriekš FMS) izpilddirektors Jānis Bergs. Jāatgādina, ka pirms pāris dienām Visma Enterprise izplatīja informāciju medijiem, ka, pamatojoties uz savstarpēju vienošanos, līdzšinējais izpilddirektors J. Bergs ir atstājis savu amatu.

Konkrētu plānu šobrīd vēl nav – ir citi biznesa projekti, kuros esmu iesaistīts, piemēram, Mobilly, Lietuvā – mācību firma, kā arī vairāki startup projekti. Laiku varētu aizpildīt ar esošajiem projektiem, taču esmu ieinteresēts jaunos uzņēmumos, lai virzītu jaunas idejas. «Esmu to darījis un turpināšu darīt,» uzsvēra J. Bergs. Vērtējot savu aiziešanu no Visma Enterprise, J. Bergs norāda, ka parasti šādos gadījumos, kad mainās uzņēmuma īpašnieks un zīmols, seko izmaiņas vadībā. Pērn DB intervijā (16.07.2014.) J. Bergs uz jautājumu, par kādu summu Visma nopirka FMS un FMS Software, viņš atbildēja, ka vienošanās paredz – summa netiek atklāta, taču tā ir pietiekami solīda. Uz DB jautājumu, vai darījuma summa tika samaksāta uzreiz, J. Bergs atbildēja, ka liela daļa no summas tika samaksāta uzreiz un būs nākotnes rezultāti, kas ietekmēs darījuma summu nākotnē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Cloud Enterprise Systems biznesu veido, pamatā fokusējoties uz ārpakalpojumu sniegšanu, bet brīvajos brīžos tā attīsta savus produktus

SIA Cloud Enterprise Systems nodarbojas ar dažāda veida programmatūras izstrādi – sākot no vienkāršām mājaslapām un beidzot ar sistēmām. «Pamatā sniedzam ārpakalpojumus, lai nodrošinātu naudas plūsmu un bizness būtu stabils, bet, kad ir brīvāki brīži, mēģinām attīstīt savus produktus,» stāsta Mārtiņš Štāls, SIA Cloud Enterprise Systems īpašnieks. No 2005. gada viņš ik pa laikam iesaistījies projektos, kur bijusi daudzsološa biznesa ideja, bet šajā laikā neviena no tām nav atnesusi miljonus. Tāpēc šobrīd viņš koncentrējas uz pakalpojumu sniegšanu. «Ir dzirdēti stāsti no Silīcija ielejas, kur uzņēmējs uztaisa labu produktu un kļūst par miljonāru. Arī inkubatorā es redzu daudzus unikālus produktus. Taču ir svarīgi arī sniegt pakalpojumu, atbildēt uz tirgus pieprasījumu. Ar inovācijām es nodarbojos tad, kad ir brīvāks brīdis,» viņš saka. Viens no piedāvājumiem ir dzīvojamo māju pārvaldīšanas sistēma namu apsaimniekotājiem, kur veikt aprēķinus un sagatavot rēķinus, un otrs ir marsrutalapas.lv. «Dzīvojamo māju pārvaldīšanas sistēmā izmantojam to cilvēku pieredzi, kas šajā jomā ir strādājuši. Tāds produkts nevar rasties trim džekiem garāžā, tas rodas no 20 gadu pieredzes nozarē,» saka Mārtiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Gefco izstrādājis paplašinātās realitātes aplikāciju piegādes ķēdes produktivitātes palielināšanai

Žanete Hāka, 23.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Loģistikas pakalpojumu nodrošinātājs rūpnieciskās loģistikas jomā «Gefco» sācis sadarbību ar inovatīvo risinājumu aģentūru «ArtiShock», lai izstrādātu jaunu paplašinātās realitātes (AR) aplikāciju.

Jauno risinājumu, kas nosaukts par «Gefco Enterprise AR», izmantos «Gefco» Kravu pārvadājumu nodaļa, lai paaugstinātu kvalitātes kontroli un palielinātu produktivitāti auksto piegādes ķēžu iepakošanas procesā.

«Gefco Enterprise AR» tiek izmantota savienojumā ar «Microsoft HoloLens» ierīci, kas sniedz iespēju «Gefco» noliktavu darbiniekiem mijiedarboties ar informāciju digitālajā telpā, piemēram, lietotāja rokasgrāmatu un darba protokoliem. Aplikācija ir izstrādāta pēc īpaša pasūtījuma, lai uzlabotu kvalitātes kontroli un būtiski ietaupītu laiku iepakošanas procesā, īpaši kritiskiem medicīnas sūtījumiem.

Aplikācija tika izstrādāta nepilna gada laikā sadarbībā ar «Gefco» ilgtermiņa partneri, Nīderlandē bāzēto pilna servisa paplašinātās realitātes uzņēmumu «ArtiShock», ar kuru sadarbības projektu vadīja «Gefco» Loģistikas attīstības direktors Omārs Van Gīsts (Omar van Geest). Ideja par šādas aplikācijas izveidi radās «Gefco» Inovāciju rūpnīcā, uzņēmuma iekšējā biznesa inkubatorā, kas identificē un veicina inovatīvas idejas, kuras var pārvērst reālos risinājumos uzņēmējdarbības attīstībai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc reorganizācijas SIA Visma Enterprise 2016. gadā aizvadījusi pirmo pilno gadu jaunajos apstākļos un apgrozījusi 6,49 miljonus eiro

Kopš 2014. gada jūlija SIA Visma Enterprise (iepriekš SIA FMS) ietilpst Norvēģijas IT uzņēmumu grupā Visma. Tika veikta uzņēmuma reorganizācija un izdalīti trīs uzņēmumi – grāmatvedības programmas Horizon izstrādātājs Visma Enterprise, individuālu klientu vajadzībās pamatotu produktu izstrādātājs Visma Consulting un Visma Labs, kas sniedz pakalpojumus citiem Visma grupas uzņēmumiem, uzturot un izstrādājot starptautiskus produktus.

2016. gada apgrozījums ir mazāks nekā gadu iepriekš, kas saistīts ar to, ka no uzņēmuma tika izdalīts Visma Consulting. Tāpat arī pērn kompānijai nebija neviena liela projekta ar Eiropas finansējumu. Uzņēmums nonācis pie secinājuma, ka tā primārais mērķis nākotnē nav lielie Eiropas finansētie projekti, bet gan risinājumi, kas ļauj klientiem kļūt efektīvākiem.

Komentāri

Pievienot komentāru