FOTO: Atver trešo Terra restorānu 

Kopstrādes telpās Teikums Jaunajā Teikā atvērts trešais Terra restorāns

Anda Asere, 21.11.2017
1/16

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Foto: LETA

«Patīkami, ka mūs uzaicināja te būt. Tas nozīmē, ka arvien vairāk cilvēki pievēršas veselīgam ēdienam un arī biroju centru īpašnieki izvēlas šādus ēdinātājus kā mēs, lai būtu interesanti saviem klientiem,» saka Ilze Megne, SIA Terra Restorāni vadītāja.

I. Megne norāda, ka Teikums un Terra sadarbība ir Latvijas tirgum unikāla. «Kopstrāde ir jauns, augošs un stabils virziens, jo cilvēkiem kļūst arvien aktuālāka vide, kurā tie atrodas. Viņiem arvien vairāk interesē satikt citus cilvēkus, socializēties. Vislabāk to var izdarīt, kopīgi ieturot maltīti. Sastrādājoties vislabākajā kopstrādes manierē, Terra un Teikums ir radījis restorānu Teikums. Gatavo Terra. Tas ir kopdarbs, kur satiekas Terra un Teikums, jo mūs vieno kopīgas vērtības. Teikums ir par produktivitāti un arī Terra ēdiens ir gatavots tā, lai ēdiens saglabā visas vērtīgās uzturvērtības, vitamīnus, kas palīdz saglabāt enerģiju visai dienai, lai cilvēks var produktīvi strādāt un darboties visas dienas garumā,» viņa saka. Uzņēmēja piebilst, ka pasaules mērogā ir daži piemēri, kur kopstrādes telpas veido sadarbību kopā ar restorānu, bet Latvijā šis esot pirmais tāds gadījums.

«Man ļoti patīk Jaunā Teika kā rajons, redzu te potenciālu. Tā kā tepat blakus ir dzīvojamās ēkas, ar laiku strādāsim arī vakaros un sestdienās, tāpat gribam te rīkot pasākumus, jo telpas ir plašas un skaistas,» saka I. Megne.

I. Megne atzīst, ka ēdināšana ir sarežģīts bizness, bet SIA Terra Restorāni ir patstāvīgs uzņēmums un tam vairs nav vajadzīgs atbalsts no malas kā pirmajā darbības gadā. Vaicāta par investīcijām jaunajā vietā, viņa norāda, ka šajā gadījumā bijusi laba sadarbība ar Teikums, restorāns tika izveidots teju gatavās telpās, tāpēc uzņēmumam nebija jāiegulda daudz līdzekļu jaunajā vietā. «Es uz to skatos šādi – mēs visus šos gadus esam investējuši tajā, lai mums būtu savs vārds, kas pašlaik ir ļāvis nonākt pie šādas sadarbības,» saka I. Megne.

Šobrīd ir trīs Terra restorāni. Pirmo pirms pieciem gadiem uzņēmums atvēra Blaumaņa ielā, bet otrais 2016. gada pavasarī vēra durvis Skanstes ielā. «Centrā cilvēki katru dienu var izvēlēties citu pusdienu vietu. Šeit un Skanstes ielā mēs savā ziņā klientiem esam uzspiesti. Tas ir zināms izaicinājums, jo, katru dienu ēdot vienā vietā, cilvēkiem ir citas prasības. Lai gan mūsu koncepcija ļauj katram pašam kombinēt savu porciju, kas ļauj samiksēt aptuveni 540 dažādus ēdienus, kopumā cilvēkiem bieži vien ir sajūta, ka viņi katru dienu ēd vienu un to pašu. Mums jāpalīdz un jāpiedāvā dažādāku piedāvājumu, jāspēj piedāvāt plašāku izvēli,» atklāj I. Megne.

Uzņēmēja novērojusi, ka veselīgums ir arvien aktuālāka tendence. Darbības sākumā Terra klientu vidū bija diezgan maz veģetāriešu un vegānu, bet tagad viņu skaits kļuvis daudz lielāks. Tāpat aktuālas kļūst citas diētas un daļa cilvēku nelieto piena produktus vai olas.

Tevi varētu interesēt

Turpinot Jaunās Teikas attīstību, Hanner uzņēmumu grupa uzsākusi biroju telpu rezervāciju jaunajās...

Nekustamo īpašumu attīstītājs HANNER uzņēmumu grupa sācis jauna biroju centra celtniecību...

HANNER uzņēmumu grupa uzsāk trešās kārtas būvniecības darbus Jaunajā Teikā. Kopumā plānots...

Veselīga ēdiena restorāns Terra šonedēļ ver durvis otrajai pusdienošanas vietai Rīgā,...

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no...

Nepalaid garām

Akciju sabiedrība "Meridian Trade Bank" 22. janvārī ir mainījusi nosaukumu uz "Industra...

Norisinājusies ikgadējā Dienas Biznesa rīkotā TOP 500 apbalvošanas ceremonija, kurā tiek atvērts...

2019. gada desmit lielāko nekustamā īpašuma darījumu sarakstā Rīgā un Pierīgā ir ne...

Tiesa noraidījusi nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus brāļa prasību pret...

Ir būtiski runāt par privātās dzīves, interešu un plānu saskaņošanu ar darbu, nevis...

Skotijai ir viskijs, Somijai ir Nokia, Itālijai ir makaroni,Meksikai ir tekila, Karību...

Tiesvedību un to radīto sarežģījumu dēļ Lielupes apkaimē slēgtais restorāns "36.līnija" atsācis...

No šīs sadaļas

Starptautiskā sociālā uzņēmējdarbības akceleratora «New Door» programmas jaunajā iesaukumā...

Noslēdzoties SEB bankas, Jūrmalas pilsētas, Mārupes un Olaines novadu kopīgi rīkotās grantu programmas...

Kārlis Ulmanis, pārkāpjot 30 gadu slieksni, nolemj nokāpt no lielpilsētas dzīves riteņa...

Nostiprinājies Latvijā, ekstrēmo dēļu sporta veida ražotājs Boont pēta iespējas ārzemēs un...

Latvijas Universitātes studentu Biznesa inkubatorā sestajā sezonā darbosies vairāk nekā 100 uzņēmīgi...

Lai dizaina priekšmetu pamanītu, nepietiek vien ar oriģinālu ideju, neparastu formu vai...

Ēģiptieša Muhameda Gaita (Mohamed Ghaith) jaunuzņēmums Zeew Latvijā pārbauda vienas stundas piegādes...

AJ Power darbību sākām pirms pāris gadiem, laikā, kad elektroenerģijas tirgus Latvijā...

Arvien plašākā mērogā vērojama tendence izvēlēties pēc iespējas individualizētus produktus...

Latviešu valoda ir liels retums, tāpēc The Words Of Latvian vēlas to...