Kā top?: Rīgas miesnieka mednieku desiņas un cepamdesas ar sieru 

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties Rīgas miesnieka ražotnē Jelgavā, apskatot mednieku desiņu un cepamdesu ar sieru ražošanas procesu.

Žanete Hāka, 2016. gada 27. maijs plkst. 8:03

1922. gadā Rīgā, Atlasa ielā tika ierīkota savienības Konsums desu darbnīca, un šis gads tiek uzskatīts par Rīgas Miesnieks dibināšanas gadu. Pāris gadus vēlāk uzņēmums pārtop par Centrālo savienību un gaļas fabriku un tiek uzsākts bekona eksports uz Zviedriju. 1944. gadā uz nacionalizētā uzņēmuma bāzes tiek radīts Rīgas gaļas un konservu kombināts.

1993. gadā uzņēmums kļūst par AS Rīgas Miesnieks. Vēlāk tā akciju kontrolpaketi iegādājas Igaunijas lielākais gaļas pārstrādes uzņēmums Rakvere Lihakombinaat. Savukārt 75% tā akciju 1998. gadā nopērk Somijas koncerns HK Ruokatalo, kas ir viens no lielākajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem Skandināvijā.

2006. gadā pēc rekonstrukcijas darbu uzsāka jaunā pelmeņu ražotne, kur tiek izmantotas Itālijas tehnoloģijas.
Savukārt 2010. gadā Rīgas Miesnieks iegādājās Jelgavas gaļas kombināta akciju kontrolpaketi. Apvienotajā ražotnē tiek izveidotas jaunas produkcijas ražošanas un iesaiņošanas līnijas un uzbūvēts jauns pelmeņu ražošanas cehs.

2013. gada 1. martā pabeigta AS Rīgas Miesnieks un AS Jelgavas Gaļas kombināts apvienošana, izveidojot vienu uzņēmumu – AS Rīgas Miesnieks. 2014.gada maijā Rīgas Miesnieks, kā daļa no HKScan uzņēmumu grupas, maina savu juridisko nosaukumu uz HKScan Latvia.

Galerijā augstāk iespējams aplūkot mednieku desiņu un cepamdesu ar sieru ražošanas procesu! 
 

Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2016. gada 25. maijs plkst. 13:44

Atšķirībā no Latvijas, kur jau otro gadu pēc kārtas iemīļotākie zīmolu TOP...

2016. gada 25. maijs plkst. 10:40

Darbinieku slimības lapu apmaksai pērn visvairāk naudas tērējuši apstrādes rūpniecības...

2016. gada 25. maijs plkst. 8:05

Nodokļu administrācija no biznesa izolējusi vairāk nekā 10 000 riskantu amatpersonu, identificējusi...

2016. gada 24. maijs plkst. 8:28

Vai runas par bankas pārdošanu ir patiesas, intervijā laikrakstam Dienas Bizness skaidro...

2016. gada 24. maijs plkst. 8:10

Valmiera cer palielināt rūpniecisko potenciālu, taču jaunas industriālās zonas izveidē pašvaldība...

Nepalaid garām

Šajā piektdienā biznesa portāls Db.lv saviem lasītājiem piedāvā iespēju ielūkoties Lietuvas...

Anda Šmitmane ēdināšanas biznesā Tukumā darbojas jau 20 gadus. Viņa atzīst, ka...

Mazumtirdzniecības tīkls Rimi pirmdien prezentēja pirmo veikalu Latvijā ar pašapkalpošanās skeneriem....

Pēdējā laikā būtiski pieaudzis elektrisko skrejriteņu vandālisma gadījumu skaits, stāsta koplietošanas...

Vai bērnam ir jābūt algas grāmatiņā, lai saņemtu IIN atvieglojumus jeb -...

«Pastāvēs, kas pārmainīsies - šis ir par mums un tieši tamdēļ mēs...