Jaunākais izdevums

HTC laidis klajā mazbudžeta viedtālruni HTC Desire 516, mērķējot uz tiem tālruņa lietotājiem, kuriem ir vairāki mobilā tālruņa numuri. HTC Desire 516 atceļ nepieciešamību nēsāt līdzi divas atsevišķas mobilās ierīces vai mainīt SIM kartes zvaniem, īsziņām vai datiem.

«Mēs joprojām redzam, ka liela daļa mobilo ierīču lietotāju izvēlas nodalīt darba un privātās dzīves tālruņa numurus, kā rezultātā viņiem ir vienlaikus divas mobilās ierīces, ar kurām jāžonglē ikdienā,» atzīst HTC izpilddirektors Pīters Ču (Peter Chou).

HTC Desire 516 izmanto 5MP aizmugures kameru un 2MP priekšējo kameru.

Viedtālrunis Baltijas tirgū būs pieejams no 2014. gada augusta. Aptuvenā pārdošanas cena - 170 EUR.

Kompānija HTC Corp. (HTC) dibināta 1997. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HTC jaunākais flagmanis HTC 10 apmierina gan dizaina cienītāju, gan galvu reibinošas jaudas pieprasītāju vēlmes

Tehnoloģiju uzņēmums HTC ir saldsērīgs tēls globālajā viedtelefonu izrādē. Taivānas uzņēmums gadiem ilgi lutinājis savus cienītājus ar tehniski līdz pilnībai nostrādātiem, dizaina balvas ieguvušiem flagmaņiem, un faktiski pieradinājis lietotājus pie viengabala metāla korpusa. Taču zemāko segmentu tālruņu konkurences cīņā HTC vienu pēc otras piedzīvojis sāpīgas sakāves un jau labu laiku balansē uz izdzīvošanas robežas, tādēļ tā nākotne ir miglā tīta. Āziāti gan negrasās padoties un šogad iepriecināja savus cienītājus ar jaunāko «karognesēju» HTC 10, ar kuru demonstrē uzticību savai filozofijai ražot augstvērtīgus produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HTC U11 interesantākais pienesums viedtelefonu lauciņā ir Edge Sense malas, kas pārņem pogu funkcijas

Centieni padarīt savu produktu atšķirīgu no aizvien viendabīgākā viedtelefonu pūļa ražotājus vedina uz neparastiem risinājumiem. Viens eksperimentē ar krāsām, cits cenšas pavisam atbrīvoties no pogām, bet HTC savam šā gada flagmanim U11 dāvājis neparastu, saspiežamu korpusu. Tas gan nenozīmē, ka korpuss deformētos kā balons. Vienkārši abas malas atpazīst spiedienu un iztulko to kā komandas došanu.

Dizains

DB rīcībā nonākušais modelis uzreiz «aizķēra» skatienu. Tas ir izteiksmīgi zilā krāsā un tik spīdīgs, ka aizmugurējā stikla vākā var spoguļoties ne sliktāk kā ekrānā. Lai arī pierasts, ka gludie vāki ātri «aplīp» ar pirkstu nospiedumiem, vismaz šai versijai problēma nav tik saasināta. Uz tumši zilā stikla nospiedumi tik ļoti neizceļas. Formas ziņā U11 pārstāv mūsdienu klasiku. 7,9 milimetrus plāns un 169 gramus viegls viengabala metāla korpuss, kurā ievietots paliels 5,5 collu ekrāns. Atšķirībā no Samsung un Apple HTC vēl nav pamanījies izstiept ekrānu pa visu fasādi. Tas aizņem vien 71% no pieejamā laukuma. Virs un zem displeja ir pamatīgas melnas joslas, kurās attiecīgi ir skaļrunis un kameras, un mājas poga ar iestrādātu pirkstu nospiedumu lasītāju. Arī sānu apmales ir diezgan paprāvas. Neapšaubāmi intriģējošākā šī ūdensdrošā korpusa daļa ir saspiešanas vietas. Tās atrodas abos sānos uz leju no ierīces ekvatora. Tieši vietā, kur parasti plauksta aptver tālruni. Saspiežot telefonu, ekrāna malās parādās apaļīgi krāsas plankumi, radot ierīces ieliekšanās ilūziju. Saspiešanu var izmantot kā īsceļu uz fotokameru, lukturīti, paša izvēlētu lietotni vai kādu citu pamatfunkciju. Turklāt žestu dažādība dod iespēju uzstādīt vairākus īsceļus. Teiksim, ilgāks spiediens ir viena komanda, trīs īsi spiedieni – cita.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Par HTC vadītāju Baltijas valstīs kļuvis Vladislavs Berčenko

Lelde Petrāne, 16.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vladislavs Berčenko, kuram ir plaša pieredze telekomunikāciju jomā, kļuvis par HTC vadītāju Baltijas valstīs, liecina medijiem sniegtā informācija.

Iepriekšējos septiņus gadus V. Berčenko strādāja LG Electronics Latvia, kur pildīja mobilo komunikāciju nodaļas produktu vadītāja pienākumus, kā arī produktu un tirdzniecības kanālu mārketinga vadītāja pienākumus.

«Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem 2014.gadā HTC ir spējis panākt pozitīvu pārdošanas kāpuma tendenci. Diemžēl tieši šajā laikā HTC Baltijas valstīs piedzīvoja iekšējas reģionālas pārmaiņas. Tomēr labās ziņas ir tādas, ka šobrīd HTC ir izpildījis visu nepieciešamo, lai atgrieztos un pilnvērtīgi darbotos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Lielākais HTC izaicinājums Baltijas valstīs būs atgūt 2014.gadā zaudētās pozīcijas. Es ticu, ka HTC spēs nostiprināt savu klātbūtni Baltijas valstīs, jo mums šeit ir lojāli pircēji un drīzumā būs pieejami jauni produkti,» norāda V. Berčenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar HTC vadītāju Baltijas valstīs Vladislavu Berčenko

Lelde Petrāne, 14.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Vladislavs Berčenko, HTC vadītājs Baltijas valstīs. Pašreiz HTC ir 2 viedtālruņu «ģimenes» – HTC One un HTC Desire.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Šajā nozarē es kopumā strādāju jau 7 gadus un esmu priecīgs, ka joprojām no tā gūstu gandarījumu.

Savukārt, konkrētais uzņēmums man sniedz brīvību, kas man ir ļoti būtiska – neesmu piesaistīts konkrētam birojam, nav fiksētu darba stundu. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka varu slinkot.

- Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Par HTC izpilddirektori kļūst Čera Vanga

Lelde Petrāne, 20.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HTC korporācijas valde līdzšinējo HTC priekšsēdētāju un līdzdibinātāju Čeru Vangu (Cher Wang) iecēluši par HTC galveno izpilddirektori, kas pienākumus uzsāk pildīt nekavējoties. Pīters Ču (Peter Chou) ieņems jaunu stratēģisku lomu, vadot nākotnes produktu inovācijas, liecina medijiem sniegtā informācija.

HTC priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektore Čera Vanga norāda: «Savā dvēselē esmu uzņēmēja. Jūtos pagodināta pieņemt šo iespēju, lai palīdzētu veidot HTC jaunu attīstības līmeni.»

Pēdējo divu gadu laikā Čera Vanga bijusi iesaistīta dažādu biznesa aspektu vadīšanā, dodot iespēju Pīteram Ču vairāk pievērsties produktu attīstībai. Direktoru padome un izpildvaras komanda vienojās, ka ir lietderīgi šīs pārmaiņas oficiāli noformēt un veikt organizatoriskas izmaiņas, lai ļautu HTC virzīties nākamajā attīstības līmenī.

1997.gadā Čera Vanga līdzdibināja HTC korporāciju. Pagājušajā gadā CNBC (viena no lielākajām pasaules biznesa ziņu organizācijām) nominēja Čeru Vangu kā vienu 25 pasaules cilvēkiem, kam kopš 1989.gada ir bijusi neatsverama ietekme biznesā un zinātnē. 2011.gadā Forbes (ietekmīgākais biznesa žurnāls pasaulē) nominēja Čeru Vangu kā visietekmīgāko sievieti bezvadu tehnoloģiju nozarē, bet Fast Company (biznesa un inovāciju medijs) par visietekmīgāko sievieti, savukārt, Fortune (biznesa ziņu medijs) jau kopš 2012.gada ik gadu ierindo Čeru Vangu ietekmīgāko sieviešu sarakstā. Čera Vanga ir absolvējusi Kalifornijas Universitāti Bērklī (University of California, Berkley), ir precējusies un viņai ir 2 bērni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HTC laidis klajā HTC Desire 626, kas ir HTC Desire 620 pēctecis.

Viedtālrunis darbojas AndroidTM 5.1 platformā un ar SnapdragonTM 1.2GHz četru kodolu procesoru.

Ar uzlabotu 13MP galveno kameru vai 5MP priekšējo kameru, fotogrāfijas un pašportretus var iemūžināt no jebkura leņķa. Gan ar HTC Desire 626 galveno, gan priekšējo kameru iespējams iegūt 1080p video.

HTC Desire 626 ir 16GB iebūvētā atmiņa un MicroSD papildu karte ar 512GB ietilpību.

HTC Desire 626 Baltijas tirgū nonāks šā gada septembra sākumā. Tālruņa aptuvenā cena būs 299 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Pēc straujā akciju cenu krituma HTC izslēgts no Taivānas akciju biržas indeksa

LETA--BBC, 08.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas viedtelefonu ražotājs HTC Corp. ticis izslēgts no Taivānas 50 lielāko uzņēmumu akciju indeksa, ņemot vērā kompānijas straujo akciju cenas kritumu.

HTC šogad piedzīvotais akciju cenu kritums par 66% nozīmē, ka uzņēmums vairs nav pietiekami liels, lai tiktu iekļauts Taivānas akciju biržas indeksā TWSE 50, skaidro analītiķi.

HTC šā gada otrajā ceturksnī strādāja ar astoņu miljardu Taivānas dolāru (232,6 miljonu eiro) zaudējumiem, salīdzinot ar 2,26 miljardu dolāru (70 miljonu eiro) peļņu attiecīgajā laika periodā pērn.

Tādējādi uzņēmums cieta lielākos ceturkšņa zaudējumus tā pastāvēšanas vēsturē.

Savukārt pagājušajā mēnesī kompānija paziņoja, ka pasaulē likvidēs 15% darba vietu.

HTC akciju cena šobrīd ir mazāka par tās īpašumā esošo finanšu līdzekļu apjomu, kas nozīmē, ka investori pārējo uzņēmumu teorētiski uzskata par bezvērtīgu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grūtībās nonākušais Taivānas viedtelefonu ražotājs HTC Corp. ceturtdien paziņoja, ka pārdos daļu viedtelefonu biznesa interneta gigantam Google, kas par to samaksās 1,1 miljardu dolāru (916,1 miljonu eiro).

Vienošanās paredz, ka Google pārņems pusi no HTC izpētes nodaļas darbiniekiem - aptuveni 2000 cilvēku -, no kuriem liela daļa jau strādājusi pie Google izstrādātā Pixel viedtelefona, kā arī intelektuālā īpašuma patentus.

HTC norāda, ka šis darījums varētu tikt pabeigts nākamā gada sākumā pēc regulatoru saņemtajiem apstiprinājumiem.

Kompānija gan vēsta, ka HTC turpinās izstrādāt un pārdot viedtelefonus ar savu zīmolu.

HTC šā gada otrajā ceturksnī strādāja ar 1,95 miljardu Taivānas dolāru (49,9 miljonu eiro) tīrajiem zaudējumiem, tādējādi zaudējumus ciešot devīto ceturksni pēc kārtas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

HTC zaudējumi - lielāki nekā lēsts

Lelde Petrāne, 08.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas mobilo tālruņu ražotājs HTC paziņojis par lielākiem gada pirmā ceturkšņa zaudējumiem nekā gaidīts, ziņo BBC.

HTC, kas zaudē konkurences cīņā ar sāncenšiem, piemēram, Samsung un Apple, strādājis ar 1,88 miljardu Taivānas dolāru (62 miljoni ASV dolāru) zaudējumiem, salīdzinot ar 85 miljonu Taivānas dolāru peļņu atbilstošajā periodā pirms gada.

Analītiķi lēsa, ka tālruņu ražotāja zaudējumi varētu sasniegt 1,59 miljardus Taivānas dolāru.

Jaunie produkti, piemēram, HTC One vēl nav palīdzējuši ražotājam atgūt tirgus daļu. Tomēr nākamajā ceturksnī tas cer strādāt ar peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas viedtelefonu ražotājs «HTC Corp.» otrdien paziņoja, ka likvidēs 1500 darbvietas jeb aptuveni piektdaļu no kopējā darba vietu skaita, šādu lēmumu skaidrojot ar nepieciešamību uzlabot uzņēmuma finansiālo stāvokli.

Kompānija norāda, ka šī būs vērienīgākā darbvietu likvidēšana pēdējos trīs gados.

Lēmums likvidēt darba vietas pieņemts, neskatoties uz vienošanos ar interneta gigantu «Google», kam HTC pārdevis daļu viedtelefonu biznesa.

Saskaņā ar vienošanos, «Google» pārņēmis pusi no HTC izpētes nodaļas darbiniekiem - aptuveni 2000 cilvēku -, no kuriem liela daļa jau strādājusi pie «Google» izstrādātā «Pixel» viedtelefona, kā arī intelektuālā īpašuma patentus.

Jau ziņots, ka HTC pērnā gada ceturtajā ceturksnī strādāja ar 9,8 miljardu Taivānas dolāru (272,8 miljonu eiro) tīrajiem zaudējumiem, kas ir visu laiku lielākie zaudējumi uzņēmuma vēsturē.

Zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar sīvo konkurenci un aktīvu vērtību norakstīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas viedtelefonu ražotājs HTC Corporation, ko vada Šēra Vanga, pērnā gada ceturtajā ceturksnī strādāja ar 9,8 miljardu Taivānas dolāru (272,8 miljonu eiro) tīrajiem zaudējumiem, kas ir visu laiku lielākie zaudējumi uzņēmuma vēsturē. Zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar sīvo konkurenci un aktīvu vērtību norakstīšanu. Tikmēr HTC tirdzniecības apjoms ceturksnī sarucis par 29% – līdz 15,7 miljardiem dolāru. Jau ziņots, ka HTC pārdevis daļu viedtelefonu biznesa interneta gigantam Google, kas par to samaksājis 1,1 miljardu dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gemius pētījuma apkopotie dati rāda, ka mobilo ierīču interneta tirgū Latvijā nemainīgi dominē Apple un Samsung. Interneta datu plūsma, kas ģenerēta no šo ražotāju mobilajām ierīcēm, veido vairāk nekā 70% no visas interneta plūsmas. Lai arī līderpozīcija joprojām pieder Apple, tendence mobilo ražotāju tirgū ļaujot izteikt pieņēmumu, ka drīzumā Apple piekāpsies Samsung.

Pētījumā iegūtā informācija liecina, ka Latvijā internetu visvairāk pārlūko no Apple mobilajām ierīcēm, kas veido 38% no visas interneta datu plūsmas. Otrajā vietā ierindojas Samsung ar 34%, kas palielina savu tirgus daļu ar katru mēnesi, bet trešajā vietā ar 8% seko Nokia. Top5 noslēdz LG un HTC, attiecīgi veidojot 5% un 4% no interneta datu plūsmas.

Apple un Samsung ražotās mobilās ierīces veido lielāko daļu no interneta datu plūsmas kopš 2012.gada sākuma, kad Apple bija vadošais ražotājs, savukārt Nokia piekāpās Samsung. Kopš tā laika Samsung piedzīvo pastāvīgu kāpumu un 2014.gada aprīlī atpaliek no Apple tikai par nepilniem 4%, kas ir līdz šim mazākā starpība starp abiem ražotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desire 816 ir HTC mēģinājums iedot daļiņu sava flagmaņa tiem, kuriem One nav pa kabatai

Skatoties reklāmas masu medijos, var rasties iespaids, ka katram ražotājam ir pa vienam spīdošam mobilā telefona modelim, kas ar katru nākamo paaudzi kļūst aizvien labāks un attiecīgi ir dārgs. Taču realitātē tā dēvētie flagmaņi ir tikai ražotāja sasniegumu izkārtne, un tos izvēlas vislojālākie uzņēmuma fani, tehnoloģiju entuziasti vai agrīnie adoptētāji. Proti, cilvēki, kuriem patīk pirmajiem iegūt dažādas preces, pat ja par tām jāpārmaksā.

Lielākā daļa pircēju meklē saprātīgu vidusceļu starp kvalitāti un cenu, tādēļ katrs ražotājs uztur vismaz vienu vidējās klases sēriju, kuras modeļos cenšas iestrādāt kaut ko no flagmaņa, taču ievērojami samazina cenu. HTC šādām vajadzībām ir Desire sērija un jo īpaši 816.modelis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzlabotais HTC One M9+ nonāca pārdošanā tikai dažus mēnešus pēc oriģinālā šī gada flagmaņa, sajaucot prātu pircējiem

No ražošanas līnijas noripojušie HTC šī gada triecienmodeļi One M9 vēl nebija paspējuši atdzist, kad kompānija jau steidza tos aizstāt ar uzlabotu versiju One M9+. Acīmredzot ņēmuši pie sirds apskatnieku kritiku, ka M9 nav gana aizraujošs, lai sacenstos ar Samsung Galaxy Edge vai «aifoniem», taivānieši papildināja M9+ ar labāku displeju, citu procesoru un pirkstu nospiedumu lasītāju.

Interneta forumos dzirdamas runas, ka atteikšanās no Snapdragon 810 procesora saistīta ar tā pārmērīgo karšanu, par ko ražotājs saņēmis sūdzības no lietotājiem. Savukārt pirkstu nospiedumu lasītāja pievienošana ir turēšanās līdzi laika garam, jo šodien tāds ir visiem tirgus līderiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā atvērts virtuālās realitātes klubs, kurā tiek izmantotas HTC VIVE ķiveres. Aptuvenais investīciju apjoms šajā projektā sasniedz 58 tūkstošus eiro, biznesa portālam db.lv pastāstīja kompānijas Mysteria, kura attīsta šo projektu, vadītājs Jurijs Boičuks.

Kompānija Mysteria izklaides industrijā darbojas no 2013. gada. Kompānijas pamatnodarbošanās līdz šim bijušas tā sauktās kvest spēles reālajā laikā - dalībniekiem ierobežotā laikā nepieciešams izkļūt no slēgtas telpas. Virtuālās realitātes klubs Mysteria VR atvērts tajā pašā adresē, kurā tiek piedāvātas kvest spēles - Rīgā, Brīvības ielā.

«Mūsu plānos ir atvērt desmit spēļu klubus visās Baltijas valstīs - Rīgā, Jūrmalā, Viļņā, Kauņā, Tallinā, Pērnavā, Tartu un citviet,» sacīja J. Boičuks.

Spēļu klubā Mysteria VR ir ierīkotas trīs spēļu vietas ar virtuālās realitātes ķiverēm HTC VIVE. Spēlētāji pārvietojas reālā telpā, kontaktējoties ar virtuāliem personāžiem un priekšmetiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple iPhone 7 kļuvis ūdensizturīgs un piedzīvojis dažas kosmētiskas izmaiņas, taču pārlieku atgādina iepriekšējās paaudzes modeli

Āboltelefonu lietotāji jau bija pieraduši pie ritma, ka ik pēc diviem gadiem viņiem tiek piedāvāts «pilnībā pārveidots» modelis. Tādēļ šogad ar nepacietību tika gaidīts, kādas dizaina izmaiņas būs piedzīvojis iPhone 7. Nez, vai kāds vispār pieļāva domu, ka septembra sākumā prezentācijā ieraudzīs to pašu pāris gadus seno iPhone 6 korpusu ar dažām niecīgām vizuālām pārvērtībām.

Par spīti Apple sarūpētajam pārsteigumam, Latvijā interese par iPhone nav mazinājusies, un šogad to gandrīz vienlaikus prezentēja neierasti daudz pārdevēju. Pie DB iPhone 7 testa modelis ieradās nevis no kāda mobilo sakaru operatora, bet gan no veikala iDeal, savukārt iPhone 7 Plus, ko aprakstīsim kādā no nākamajiem numuriem – no Euronics.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedtālruņu lietotājiem veikalos, restorānos un citās karšu pieņemšanas vietās būs iespēja maksāt ar mobilo telefonu, pieliekot to pie karšu nolasīšanas termināļa. Šādu pakalpojumu sadarbībā ar Mastercard ir izstrādājusi banka Citadele. Plašākai sabiedrībai tas būs pieejams šovasar visām Mastercard kartēm.

Maksāt ar telefonu varēs Citadeles klienti.

Maksājumiem ar mobilo telefonu tiks nodrošināta augsta drošība, tāpēc ar tiem varēs veikt arī maksājumus par summām virs 10 eiro, kas šobrīd ir limits, norēķinoties ar bezkontakta kartēm.

Citadeles mobilo maksājumu pakalpojums šobrīd darbojas t.s. beta testa programmas ietvaros, kur to izmēģina Citadeles darbinieki un atsevišķas klientu grupas, lai dažādās ikdienas maksājumu situācijās pārliecinātos, ka izstrādātais mobilo norēķinu risinājums ir ērti lietojams, drošs un pieejams pie dažādu modeļu maksājumu termināļiem Latvijā un ārzemēs. Beta testa programma ir pēdējais solis, pirms mobilo norēķinu risinājums tiek padarīts pieejams plašākai sabiedrībai, kas iecerēts šā gada vasarā. Lietuvā un Igaunijā Citadele mobilos norēķinus plāno ieviest vēlāk - gada otrajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Virtuālās realitātes studija PlatformaVR Latvia investē tehnoloģijās

Laura Mazbērziņa, 04.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virtuālās realitātes (VR) studija PlatformaVR Latvia līdz gada beigām plāno investēt jaunās bezvadu virtuālās realitātes tehnoloģijās, tādējādi uzlabojot spēļu procesu, kā arī iecerēts papildināt kvesta spēļu piedāvājumu, biznesa portālam db.lv pastāstīja Andrejs Gospodarjovs, PlatformaVR Latvia līdzdibinātājs.

PlatformaVR Latvia šobrīd piedāvā vienu kvesta spēli, kuras idejas pamatā ir atrisināt sarežģītus uzdevumus limitētā laikā komandā līdz 4 cilvēkiem.

Attīstot piedāvājumu, bezvadu virtuālās realitātes tehnoloģijās plānots ieguldīt no 10 līdz 15 tūkstošiem eiro un sadarboties ar Taivānas viedtālruņu un planšetdatoru ražotāju HTC. Ar HTC Vive sensoru palīdzību telpa tiek pārvērsta virtuālā 3D pasaulē, kurā lietotājs var brīvi pārvietoties un, izmantojot kontrolierus, veikt dažādas darbības. «Šāda veida tehnoloģijas pašas pa sevi ir ļoti dārgas. Svarīgi ir sastrādāties ar ražotāju,» komentē A. Gospodarjovs.

Šobrīd VR ķivere ir savienota ar vadu un monitoru, kas nodrošina gan ierīces uzlādi, gan arī savienojumu ar ekrānu, bet nākotnē, ieviešot jauninājumus, tiks izmantota bezvadu virtuālās realitātes tehnoloģija. Jaunajām tehnoloģijām tiek ražotas vieglas mugursomas ar baterijām, kas bezvadu režīmā gan uzlādē, gan arī pārraida VR ķiveres signālus uz televizoru, lai citi cilvēki varētu redzēt spēlētāja VR ceļojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

HTC mēģina atgūt patērētāju interesi ar produktu, kas izskatās aizdomīgi līdzīgs

Jānis Vēvers, 27.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HTC mēģina atgūt patērētāju interesi ar produktu, kas izskatās aizdomīgi līdzīgs populāram amerikāņu telefonam

Ieejot veikalā un aplūkojot HTC labākās sērijas viedtālruņus, viedoklim par tiem vajadzētu izveidoties diezgan drīz. Taivānas uzņēmums ražo ļoti izskatīgus telefonus viengabala metāla korpusā, ko apliecina vairākas iegūtās dizaina balvas, taču tie vidusmēra lietotājam ir nesasniedzami dārgi. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ Āzijas kompānija jau labu laiku cīnās ar finansiālām grūtībām un izmisīgi meklē veidus, kā iegūt lielāku tirgus daļu. Tāpēc tagad talkā nāk vidējās klases sakaru ierīce ar vājākiem tehniskajiem parametriem un zemāku cenu – One A9.

Dizains un ekrāns

Vidējās klases tālrunī var saskatīt zināmas līdzības ar flagmani One M9, taču ne tik nopietnas, lai abas ierīces varētu sajaukt. Tas vairāk līdzinās Apple iPhone 6. Ja vien zem ekrāna negozētos stadiona skrejceļa formas poga «ābolam» raksturīgā gredzena vietā, tad pat nāktos papūlēties, lai no attāluma pateiktu, kurš ir kurš. Arī plakanā aizmugure un divas horizontālās līnijas – viena tūlīt zem fotokameras un otra apakšdaļā – izsauc spēcīgākas asociācijas ar Kalifornijā zīmēto produktu, nekā ar One M9 apaļīgo vāku. Pat kameras lēca spraucas uz āru gluži tāpat, kā no «aifona», un skaļruņa caurumi izurbti apakšmalā, nevis priekšpusē zem ekrāna, kā tas ir One M sērijas modeļos. Jāpiebilst, ka šajā tālrunī nav BoomSound skaļruņu, kādi ir dārgākajā sērijā, tādēļ skaņas kvalitāte ir jūtami vājāka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmums Google trešdien Sanfrancisko, Kalifornijā prezentējis savu jaunāko viedtālruni Pixel un Pixel XL, kas aizstās līdz šim ar Nexus zīmolu pazīstamos Google viedtālruņus.

Pixel un Pixel XL darbosies ar Android 7.1 Nougat operētājsistēmu. Lai gan pats Google tā arī neatklāja, kas ražos jaunos telefonus, ārvalstu mediji vēsta, ka tos ražos HTC. Pixel viedtālruņu lietotājiem būs neierobežota vieta Google Photos mākoņservisā.

Google prezentējis arī virtuālās realitātes brilles Daydream View.

Jauno Pixel viedtālruņu cena līdzinās iPhone izmaksām - ASV tirgū tie maksās sākot no 649 dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

AR/VR Hackathon 2018 pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu, uzvar Green Night

Laura Mazbērziņa, 09.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidzemes Augstskolā, Valmierā, norisinājusies virtuālās un papildinātās realitātes programmatūras izstrādes radošā darbnīca «AR/VR Hackathon 2018». Uz to bija aicināti programmētāji, grafikas un interfeisa dizaineri, projektu vadītāji un citi interesenti, lai vienotos intensīvā domāšanas un radīšanas sprintā ar mērķi radīt ko jaunu, iemācīties ko nezināmu un apmainīties ar pieredzi.

Divu dienu radošajā programmēšanas un izstrādes maratonā piedalījās 52 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Meksikas, Ekvadoras, Šveices un Indijas. Galveno balvu, uzņēmuma Overly prēmiju 500 eiro vērtībā, ieguva projekts Green Night. Green Night ir virtuālās realitātes spēle, kurā iespējams pētīt sanatorijas siltumnīcu un, minot mīklas, atklāt vietas noslēpumainību. Savukārt veicināšanas balvu no LIAA Valmieras biznesa inkubatora ieguva projekts OnBoard - fizioterapijas trenažieris, kuru papildina virtuālās realitātes spēle.

«Jau otro gadu Latvijā tiek rīkots Baltijā vienīgais virtuālās un papildinātās realitātes hakatons. Ļoti liels prieks, ka šogad to apmeklēja divas reizes vairāk dalībnieku nekā pērn,» stāsta Ainārs Kļaviņš, pasākuma organizētājs, uzņēmuma Overly līdzdibinātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung flagmanis Galaxy S9+ piedzīvojis vairākus būtiskus uzlabojumus un atkal solās būt starp gada līderiem.

Par laika lidošanu vēja spārniem liecina ne vien bērnu izaugšana acu priekšā, bet arī mobilo ierīču sērijas numurs. Re, Samsung viedtelefonu flagmaņu sērija Galaxy S tikusi jau līdz 9.paaudzei, ko februārī korejieši prezentēja pirms Pasaules Mobilā kongresa Barselonā. Sekojot pēdējo gadu tradīcijai, arī šoreiz patērētājiem tiek piedāvātas divas versijas – S9 un S9+ ar lielāku ekrānu un duālu aizmugures kameru.

Salīdzinājumā ar priekšgājēju S9+ vizuāli piedzīvojis niecīgas pārmaiņas. Redzamākā no tām ir duālās fotokameras ievietošana korpusa aizmugurē, kā arī pirkstu nospieduma lasītāja pārnešana uz vieglāk sasniedzamu vietu zem kameras, nevis tai blakus, kā iepriekš. Tāpat kā S8, arī šim Infinity Display ekrāns klāj teju 90% korpusa priekšdaļas, augšmalā atstājot vietu vien skaļrunim un kamerai. Fiziskas pogas zem ekrāna nav un visi taustiņi ir skārienjutīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Tirdzniecībā nonāks pirmais telefons arAndroid operētājsistēmas alternatīvu – Tizen

Gunta Kursiša, 03.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas uzņēmums Samsung Electronics laidis klajā pirmo viedtālruni, kas darbojas ar Tizen operētājsistēmu.

Līdz šim lielākā daļa Samsung telefonu darbojās, izmantojot Android operētājsistēmu, taču Dienvidkorejas tehnoloģiju uzņēmums paralēli strādāja ar mikroshēmu ražotāju Intel pie Android alternatīvas – Tizen izstrādes. Šis solis tiek skatīts kā Samsung mēģinājums kļūt mazāk atkarīgam no Android izstrādātājas Google. «Tomēr – maz ticams, ka jaunā operētājsistēma radīs nopietnu belzienu Android tirgus daļai,» uzskata Endrjū Milrojs (Andrew Milroy) no konsultāciju uzņēmuma Frost & Sullivan.

Viedierīce Samsung Z nonāks tirdzniecībā Krievijas tirgū, un jaunās operētājsistēmas viedtelefona debija veikalu plauktos gaidāma laikā no jūlija līdz septembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrās paaudzes Samsung Galaxy K Zoom ir vairāk līdzīgs telefonam, tomēr joprojām nepierasti prāvs un smags

Viens no dīvainākajiem pēdējo gadu hibrīdiem mobilo ierīču tirgū ir atgriezies mūsdienīgākā veidolā, ar labākiem tehniskajiem parametriem, taču saglabājot pašu uzkrītošāko iezīmi. Tajā sakrustots viedtelefons ar īstu amatieru fotokameru. Runa ir par Samsung Galaxy K Zoom, kas ieradies nomainīt pērnās vasaras modeli Galaxy S4 Zoom.

Filozofiskā līmenī šāda hibrīda dzīves jēga jau ir gana apcerēta. Galvenā morāle – Samsung mēģina iekārdināt aizrautīgos fotografētājus, vienā ierīcē piedāvājot divas viņiem ikdienā svarīgas ierīces. Var jau, protams, pajautāt ražotājam, vai šis žests liecina, ka viņi neuzskata citos savos modeļos iestrādātos knipsētājus par gana labiem, bet labākajā gadījumā iegūsim skaisti noslīpētu atbildi, ka kompānija vēlas sniegt lietotājiem vēl plašākas iespējas. Melots jau nebūs, jo jābūt ļoti naivam, lai ticētu, ka ar zirņa izmēra lēcu klasiskā telefonaparātā var uzņemt augstas raudzes bildes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

LG G3 - viens no Top3 šobrīd nopērkamajiem telefoniem Latvijas tirgū

Jānis Vēvers, speciāli DB, 25.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar savu jaunāko veikumu G3 korejiešu ražotājs LG nonācis mobilo telefonu olimpa spicē un cīnās ar vislabākajiem

Kūlās kaut kur pa vidu, tad uz mirkli pazuda un iznira visiem priekšā – aptuveni tādas domas raisījās par korejiešu «mūžīgo otro» elektrotehnikas ražotāju LG, maija beigās sēžot konferenču zālē Londonas Batersī rajonā un skatoties jaunākā «karognesēja» G3 prezentāciju. Patiešām, ar trešās paaudzes G sērijas telefonu LG beidzot ieguva īstu kompānijas seju, kas ļauj pilnvērtīgi konkurēt ar citu ražotāju labākajiem produktiem.

Slēpjoties aiz pieticīga saukļa, ka jaunais viedums ir vienkāršība, LG patiesībā uztaisījis tādu telefonu, kuram pēc tehniskās specifikācijas šobrīd grūti atrast līdzīgu, turklāt pamanoties to izgatavot par gana saprātīgu cenu un nieka 149 gramus smagu. Lai to izdarītu, korejieši likuši lietā dažas viltības. Viena no tām ir korpusa materiāls. Vizuāli šķiet, ka aizmugures vāciņš ir no metāla. Par to signalizē gan izskats, gan īpatnējais reljefs, kas apmāna tausti. Tikai noņemot vāciņu, var pārliecināties, ka tas izgatavots no parastas, ļoti plānas un vieglas plastmasas.

Komentāri

Pievienot komentāru