Mana pieredze: Siguldiešiem izstāsta kafijas stāstu

2018. gada 07. februāris plkst. 12:22
Dalies ar šo rakstu

Atgriežoties dzimtenē pēc vairākiem studiju un karjeras pieredzes gadiem Lielbritānijā, Kaspars Bērziņš sāk specializētās kafijas veikaliņa CoffeeLab biznesu

CoffeeLab ir nopērkama tikai tāda kafija, kuras pupiņas ir grauzdētas Latvijā, bet nav atrodama industriāli ražota kafija. «Pirms gada ar sievu nolēmām atgriezties mājās no Lielbritānijas, kur dzīvojām astoņus gadus. Uz ārzemēm sākotnēji devāmies studēt. Es ieguvu grādu inženierzinātnēs, vēlāk šajā jomā nodibināju arī savu uzņēmumu, kas patlaban vairs nedarbojas. Pirms pārcelties uz Latviju, mums nebija skaidras biznesa idejas, un pirmos trīs mēnešus vienkārši dzīvojām, pētījām tirgus situāciju, līdz radās doma atvērt specializētās kafijas vietiņu Siguldā, jo nekas tāds šajā pilsētā tobrīd nebija pieejams,» atminas SIA CoffeeLab Latvia īpašnieks Kaspars Bērziņš.

Atgriešanās bija arī izaicinājums, jo abiem nebija skaidrs, ko darīs Latvijā, vai viss iecerētais izdosies.

Kaspars nenoliedz, ka atgriešanās bija arī izaicinājums, jo abiem nebija skaidrs, ko darīs Latvijā, vai viss iecerētais izdosies. «Zināms stimuls bija pirms aptuveni diviem gadiem notikusī saruna ar vienu no kafijas grauzdētavas Rocket Bean Roastery pārstāvjiem, kuru satiku Rīga Food izstādē Ķīpsalā. Viņš teica, ka savulaik dzīvojis Dubaijā, taču izlēmis atgriezties. Šī vēsts palika zemapziņā līdz brīdim, kad paši izlēmām veikt lielo dzīves pagriezienu,» teic Kaspars.

Taujāts, ko darītu savādāk, ja būtu iespēja biznesu sākt atkārtoti, Kaspars teic, ka uzreiz būtu dibinājis SIA, nevis strādājis kā individuālais komersants, jo uzņēmējdarbības formas maiņas brīdī nākas visas nepieciešamās reģistrācijas kārtot no jauna.

Visu rakstu Siguldiešiem izstāsta kafijas stāstu lasiet 7. februāra laikrakstā Dienas Bizness.

LASI ARĪ:

Sākam biznesu: Viss sākās ar kafijas tasīti
FOTO: Starbucks atvēris lielformāta kafejnīcu Šanhajā
Biznesa ideja: Dzēriens no Latvijas dabas - ozolzīļu Zīleja
Mana pieredze: Ar kafiju iziet pasaulē
Sekojot idejai: Centīsies ienest tēju masās
Mana pieredze: Latvijas cigoriņi Polijā pārtop kafijā

Dalies ar šo rakstu