Mana pieredze: Siguldiešiem izstāsta kafijas stāstu 

Atgriežoties dzimtenē pēc vairākiem studiju un karjeras pieredzes gadiem Lielbritānijā, Kaspars Bērziņš sāk specializētās kafijas veikaliņa CoffeeLab biznesu

Linda Zalāne, 2018. gada 07. februāris plkst. 12:22
Tevi varētu interesēt

CoffeeLab ir nopērkama tikai tāda kafija, kuras pupiņas ir grauzdētas Latvijā, bet nav atrodama industriāli ražota kafija. «Pirms gada ar sievu nolēmām atgriezties mājās no Lielbritānijas, kur dzīvojām astoņus gadus. Uz ārzemēm sākotnēji devāmies studēt. Es ieguvu grādu inženierzinātnēs, vēlāk šajā jomā nodibināju arī savu uzņēmumu, kas patlaban vairs nedarbojas. Pirms pārcelties uz Latviju, mums nebija skaidras biznesa idejas, un pirmos trīs mēnešus vienkārši dzīvojām, pētījām tirgus situāciju, līdz radās doma atvērt specializētās kafijas vietiņu Siguldā, jo nekas tāds šajā pilsētā tobrīd nebija pieejams,» atminas SIA CoffeeLab Latvia īpašnieks Kaspars Bērziņš.

Atgriešanās bija arī izaicinājums, jo abiem nebija skaidrs, ko darīs Latvijā, vai viss iecerētais izdosies.

Kaspars nenoliedz, ka atgriešanās bija arī izaicinājums, jo abiem nebija skaidrs, ko darīs Latvijā, vai viss iecerētais izdosies. «Zināms stimuls bija pirms aptuveni diviem gadiem notikusī saruna ar vienu no kafijas grauzdētavas Rocket Bean Roastery pārstāvjiem, kuru satiku Rīga Food izstādē Ķīpsalā. Viņš teica, ka savulaik dzīvojis Dubaijā, taču izlēmis atgriezties. Šī vēsts palika zemapziņā līdz brīdim, kad paši izlēmām veikt lielo dzīves pagriezienu,» teic Kaspars.

Taujāts, ko darītu savādāk, ja būtu iespēja biznesu sākt atkārtoti, Kaspars teic, ka uzreiz būtu dibinājis SIA, nevis strādājis kā individuālais komersants, jo uzņēmējdarbības formas maiņas brīdī nākas visas nepieciešamās reģistrācijas kārtot no jauna.

Visu rakstu Siguldiešiem izstāsta kafijas stāstu lasiet 7. februāra laikrakstā Dienas Bizness.

LASI ARĪ:

Sākam biznesu: Viss sākās ar kafijas tasīti
FOTO: Starbucks atvēris lielformāta kafejnīcu Šanhajā
Biznesa ideja: Dzēriens no Latvijas dabas - ozolzīļu Zīleja
Mana pieredze: Ar kafiju iziet pasaulē
Sekojot idejai: Centīsies ienest tēju masās
Mana pieredze: Latvijas cigoriņi Polijā pārtop kafijā

Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2018. gada 06. februāris plkst. 8:37

Latvijā tam nav tirgus un, visticamāk, tuvākajā laikā arī nebūs.

2018. gada 05. februāris plkst. 7:06

Daru.lv ir interneta vietne, kur satiekas pašnodarbināti meistari vai individuālie uzņēmēji un viņu klienti.

2018. gada 01. februāris plkst. 8:51

Medus kūka, Napoleons, Olu biskvīta kūka, ruletītes, Vecrīgas, pīrādziņi un cepumi – sortiments ir gana plašs.

2018. gada 31. janvāris plkst. 9:57

«Viss ir mainījies. Šķiet, ka piecus gadus jau esmu strādājusi, bet saprotu, ka vairāk vai mazāk viss ir sācies no nulles.»

2018. gada 23. janvāris plkst. 9:01

Internetā vislabāk pērk gatavos garšvielu maisījumus, sāli un piparus.

Nepalaid garām

Mēbeļu veikals–noliktava Likvy LV Jūrkalnes tehnoloģiskajā parkā ir atvērts tikai izpārdošanas...

Rīgā plānots ieviest jaunu aplikāciju Flipix, kas apmaiņā pret reklāmu noskatīšanos sniegs...

Akciju tirgus galvenā ziņa janvārī – pasaules gals nav iestājies. Tie, kas neseko...

Kamēr lielajiem uzņēmumiem uzrādīt strauju izaugsmi ir salīdzinoši grūti, mazāki uzņēmumi,...

Vēl pirms diviem gadiem Pārdaugavā, Robežu ielas koka namā, čakli strādāja vietējais...

No šīs sadaļas
2018. gada 07. februāris plkst. 0:00

Mana kaislība pret mašīnām sākās jau bērnībā. Tēvs 70-to gadu beigās nopirka...

2018. gada 06. februāris plkst. 8:37

Latvijā tam nav tirgus un, visticamāk, tuvākajā laikā arī nebūs.

2018. gada 05. februāris plkst. 10:41

Izveidotais rīks šo problēmu risina, un pasaulē līdzīga šobrīd nav.

2018. gada 05. februāris plkst. 9:41

Kā jebkurai kompānijai, arī sociālajam uzņēmumam vajag labu biznesa modeli un daudz darba.

2018. gada 05. februāris plkst. 7:06

Daru.lv ir interneta vietne, kur satiekas pašnodarbināti meistari vai individuālie uzņēmēji un viņu klienti.

2018. gada 01. februāris plkst. 8:51

Medus kūka, Napoleons, Olu biskvīta kūka, ruletītes, Vecrīgas, pīrādziņi un cepumi – sortiments ir gana plašs.

2018. gada 31. janvāris plkst. 17:42

Latviete Guna Segar, kura jau piecus gadus ar ģimeni dzīvo Austrālijā, iepazīstinājusi...

2018. gada 31. janvāris plkst. 9:57

«Viss ir mainījies. Šķiet, ka piecus gadus jau esmu strādājusi, bet saprotu, ka vairāk vai mazāk viss ir sācies no nulles.»

2018. gada 30. janvāris plkst. 9:16

Zīmola Happy Moon naktslampiņas ir aizceļojušas pat uz Meksiku.

2018. gada 29. janvāris plkst. 12:53

Vasaras sezonai jau rezervēta liela daļa jaunās viesnīcas Benevilla numuriņu.