Citas ziņas

Pārdošanas Tīģeris 2007 - Ingemārs Liakovičus

, 17.05.2007

Pārdošanas Tīģeris 2007 - mēbeļu ražošanas uzņēmuma De novo valdes loceklis Ingemārs Liakovičus

Foto: Ritvars Bīders, Db.lv

Jaunākais izdevums

Šogad lielākā Latvijas laikraksta Dienas bizness un pārdošanas konsultāciju uzņēmuma Mercuri International rīkotajā konkursā Pārdošanas Tīģeris 2007 uzvarēja mēbeļu ražošanas uzņēmuma De novo valdes loceklis Ingemārs Liakovičus.

Jau trešo gadu pēc laikraksts Dienas bizness un kompānija Mercuri International rīko gada pasākumu pārdošanas vadībā, kas reizē ir arī konkurss – Pārdošanas Tīģeris 2007, pasniedzot Gada balvu pārdošanas vadībā.

Konkursa mērķis ir atrast un izcelt tos vadītājus, kuri ar savām zināšanām un aktīvu rīcību ir nodrošinājuši mērķtiecīgu pārdošanas darbu, sasniedzot izcilus pārdošanas rezultātus.

Iepriekšējo konkursa Pārdošanas Tīģeris rīkošanas pieredze rāda, ka Latvijā ir ļoti daudz mērķtiecīgu un talantīgu pārdošanas vadītāju, bet galvenais - viņi ir gatavi dalīties pieredzē un par saviem panākumiem runāt arī ārpus sava uzņēmuma robežām.

Šogad konkursa finālam tika izvirzīti 6 pretendenti:

- dzērienu ražošanas uzņēmuma Cēsu alus pārdošanas un mārketinga direktors Gustavs Zatlers;

- mēbeu ražošanas uzņēmuma De novo valdes loceklis Ingemārs Liakovičus;

- valodu apmācības programmu tirgotāja M.A.R.I.D.I. mārketinga direktors Deniss Razžigajevs;

- celtniecības materiālu pārdošanas kompānijas Maxit tirdzniecības un marketinga direktors Gatis Pikšs;

- SEB Unipensija Atklātā pensiju fonda izpilddirektore Dace Brencēna;

- lauksaimniecības tehnikas un dārzkopības preču tirdzniecības uzņēmuma Silja valdes priekšsēdētāja Silva Jeromanova-Maura.

Konkursa finālisti tika vērtēti pēc septiņiem kritērijiem; pārdošanas apjoma pieaugums, jaunu pārdošanas kanālu izveidošana, veiksmīga ieiešana jaunos tirgos, tirgus daļas pieaugums, klientu apmierinātības un lojalitātes pieaugums, klientu orientācijas veicināšana, pārdošanas un klientu apkalpošanas sistēmas pilnveidošana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Raksti

Iebalso savu favorītu «Biznesa Tīģeris 2014» finālā!

Dienas Bizness, 21.05.2014

Žūrija: (No kreisās puses) Inga Daliba, speciālistu darba portāla Cvmarket.lv mārketinga menedžere; Daiga Kiopa, SIA Lursoft valdes locekle; Jānis Kossovičs, 2013. gada konkursa «Biznesa Tīģeris» uzvarētājs; Vita Zariņa, b/a Turība Dr.oec., Prof. Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne; Sanita Igaune, laikraksta Dienas Bizness ziņu redaktore;

Foto: Edmunds Brencis, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 21.maijā, Dienas Bizness redakcijā visas dienas garumā norisinās konkursa «Biznesa Tīģeris» pusfināls, kurā konkursa dalībnieki aci pret aci tiekas ar žūriju, lai prezentētu savus sasniegumus.

Konkursa pusfinālā šogad startē 8 dalībnieki. Ar pusfinālistu vizītkartēm varat iepazīties šeit:

Andris Jēkabsons, SIA Baltijas Izklaides Aģentūra radošais valdes loceklis;

Evija Dundure, Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Latvijas filiāles vadītāja;

Valters Kaže, AS Latvijas balzams komercdirektors;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

"Pārdošanas tīģera" laurēts SIA De novo atmetis ķepas

Māris Ķirsons, Db, 03.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēbeļu ražošanas uzņēmumam SIA De novo, kura līdzīpašnieks Ingemārs Liakovičus 2007. gadā atzīts par Pārdošanas Tīģeri, pēc SIA Spals pieteikuma ir ierosināts maksātnespējas process, šodien ziņo Dienas bizness.

«Pagājušā gada otrajā pusē sākās ievērojams tirgus kritums. Analizējot situāciju SIA De novo vadība pieņēma lēmumu ievērojami samazināt fiksētās izmaksas. Panākot pat 25% fiksēto izmaksu samazinājumu, cerējām, ka pārdošanas apjoms būs pietiekams jauno izmaksu segšanai,» skaidro SIA De Novo līdzīpašnieks un bijušais valdes loceklis I. Liakovičus.

Viņš atzīst, ka panākot pat 25% fiksēto izmaksu samazinājumu, cerējuši, ka pārdošanas apjoms būs pietiekams jauno izmaksu segšanai. Iepriekšējām izmaksām bija zināma inerce, kā rezultātā kompānijai De novo palielinājās kredītsaistības, taču, cerot uz izmaksu samazināšanas rezultātu, tika panākta vienošanās ar kreditoriem par parādu dzēšanu. Diemžēl tirgus situācija turpināja pasliktināties un veiktās izmaiņas nedeva uzņēmumam gaidītos rezultātus arī pēc izmaksu samazināšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noskaidros labāko preču pārdošanas vadītāju

, 14.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šo ceturtdien, 17.maijā, noskaidros labāko pārdošanas vadītāju - titula Pārdošanas tīģeris 2007 ieguvēju, informēja SIA Izdevniecība Dienas bizness mārketinga speciāliste Ilze Balcerbule.

Laikraksts Dienas bizness un pārdošanas konsultāciju uzņēmums Mercuri International jau trešo gadu rīko Gada pasākumu pārdošanas vadībā, kas reizē ir arī konkurss – Pārdošanas tīģeris 2007.

Žūrija ir izvirzījusi sešus finālistus, kas šo ceturtdien, 17.maijā, viesnīcā Reval Hotel Latvia cīnīsies par titulu Pārdošanas tīģeris 2007:

- dzērienu ražošanas uzņēmuma Cēsu alus pārdošanas un mārketinga direktors Gustavs Zatlers;

- mēbeļu ražošanas uzņēmuma De novo valdes loceklis Ingemārs Liakovičus,

- valodu apmācības programmu tirgotāja M.A.R.I.D.I. mārketinga direktors Deniss Razžigajevs;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī lata nomaiņa pret eiro jau ir kļuvusi par vēsturi, grāmatvežiem joprojām vēl kādu laiku būs jāstrādā ar divām valūtām

Tas saistīts ar to, ka visās atskaitēs par 2013. gadu summas ir jānorāda latos, savukārt visi darījumi, kuri tiek slēgti šogad, jānorāda eiro. To paredz eiro ieviešanas likums.

Nezaudēt modrību

«Lai arī latu konvertācijai uz eiro ir speciālas programmas, tomēr grāmatvežiem ir jābūt modriem par to, kādā valūtā jānorāda summas, it īpaši pašlaik, kad paralēli tiek apstrādāti dokumenti par darījumiem pērn un arī šogad,» stāsta SIA A&I Konsultāciju birojs līdzīpašniece Aiva Liakovičus. Viņa norāda, ka paralēli tiek apstrādāti darījumus apliecinošie dokumenti ar divām atšķirīgām valūtām un līdz ar to ir atšķirīgas sistēmas. Pēc grāmatvežu sacītā, paralēli ir jāstrādā divās datu bāzēs – vēsturiskajā latu datu bāzē un jaunajā eiro datu bāzē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noskaidro 10 labākos pārdevējus

, 16.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksts Dienas bizness un pārdošanas konsultāciju uzņēmums Mercuri International jau trešo gadu rīko gada pasākumu pārdošanas vadībā, kas reizē ir arī konkurss – Pārdošanas tīģeris 2007. Ceturtdien noskaidroti desmit šī gada pusfinālisti.

Konkursa mērķis – pievērst lielāku uzņēmēju uzmanību pārdošanas darba pilnveidošanai, parādot labāko pieredzi pārdošanā un pārdošanas vadībā.

Cetutdien notika pirmā žūrijas sēde un tika izvērtēti konkursa Pārdošanas tīģeris 2007 iesniegtie pieteikumi un pusfinālam izvirzīti ir 10 pretendenti:

-Irina Stepanova, TNT Latvia SIA

-Gustavs Zatlers, Cēsu alus AS

-Silva Jeromanova – Maura, Silja SIA

-Elita Daniela, Falck Apsargs AS

-Dace Brencēna, SEB Unipensija Atklātais pensiju fonds AS

-Ingemārs Liakovičus, De novo SIA

-Oskars Didža, Lindstrom SIA

-Gatis Pikšs, Maxit SIA

-Ināra Meija, Parekss apdrošināšanas kompānija

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Digital Mind uz šo gadu raugās caur pragmatiska optimisma brillēm

Anda Asere, 10.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas biznesa tehnoloģiju uzņēmums AS «Digital Mind» pēdējā gada laikā spējis audzēt apgrozījumu par gandrīz 20% un strādāt ar peļņu

«Digital Mind» grupas uzņēmumu konsolidētais biznesa apjoms 2017. gadā pieaudzis par aptuveni 30%, sasniedzot 2,5 miljonus eiro, un nopelnīti 57 tūkstoši eiro. «Ņemot vērā ievērojamos ieguldījumus Lietuvas tirgus apguvē, tas kopumā vērtējams kā labs rādītājs,» vērtē Ingemārs Liakovičus, AS «Digital Mind» valdes loceklis. Runājot par šo gadu, viņš teic, ka iepriekšējos ieguldītais darbs un reģiona ekonomiskais klimats ļauj skatīties uz 2018. gadu caur pragmatiska optimisma brillēm.

Pirms diviem gadiem uzņēmums AS «Digital Mind», kurš klientiem piedāvā elektronisko dokumentu pārvaldības risinājumus un biznesa procesu automatizācijas rīkus, no Igaunijas lielākā IT uzņēmuma «Nortal» iegādājās biznesa vienību, kura darbojās līdzīgā biznesā. «Darījuma rezultātā ieguvām pievilcīgu klientu portfeli jaunā tirgū, profesionālu komandu un platformu tālākai attīstībai. Šajos divos gados esam paveikuši lielu darbu, piegādājot papildu biznesa risinājumus esošajiem klientiem. Tāpat esam pievienojuši savam klientu pulkam vairākus jaunus, Igaunijā labi zināmus uzņēmumus un organizācijas. Pēdējo divu gadu laikā Igaunijas uzņēmuma «Digital Mind» apgrozījums ir teju dubultojies, sasniedzot atzīstamu rentabilitāti,» saka I. Liakovičus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kā panākt tīģera cienīgu lēcienu biznesā?

, 09.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieci labākie vadītāji, kas 2007. gadā ir veikuši tīģera cienīgu lēcienu biznesā, sasniedzot izcilus pārdošanas rezultātus, š.g. 15. maijā dalīsies ar savu pieredzi, idejām un risinājumiem gada pasākumā pārdošanas vadībā „Pārdošanas Tīģeris 2008”.

Rihards Sležis, Wurth Latvija, Rīgas reģiona vadītājs

Kā pelnīt, palīdzot klientam atrisināt tūkstošiem sīku jautājumu?

Mārtiņš Dzenis, King Coffee Service, Valdes priekšsēdētājs

No idejas, līdz nozīmīgam tirgus spēlētājam - kā to panākt viena gada laikā?

Oskars Līdaka, DnB NORD Līzings, Faktoringa daļas vadītājs

Kā ar ierobežotiem resursiem būtiski palielināt sava uzņēmuma tirgus daļu?

Roberts Krusts, A/S Elko grupa, Tirdzniecības direktors

Kā mērķtiecīgi organizēt un attīstīt pārdošanas darbu Latvijas uzņēmuma filiālē Igaunijā?

Ainārs Gilis, DPD Latvija, Mārketinga un pārdošanas vadītājs

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem plāno liegt iespēju startēt publiskajos iepirkumos; uzņēmēji ir šokēti par šādu ideju un cer uz Saeimas vairākuma saprātu, ja ne – apsver sūdzību Satversmes tiesā, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

To nosaka vakar valdībā izskatītais ziņojums «Par Mikrouzņēmumu nodokļa likuma praktiskās īstenošanas gaitu un rezultātiem, kā arī mazās saimnieciskās darbības veicēju sociālo nodrošinājumu». Šis ziņojums tika izskatīts bez diskusijām, un par piedāvāto ministriem neradās neviens jautājums, kas uzņēmējus pamatīgi pārsteidzis. Tas, ka būtu jāpārskata mikrouzņēmumu kā uzņēmējdarbības formas saturs un nosacījumi, ir atzīts Labklājības ministrijas (LM) ziņojumā, kas izstrādāts sadarbībā ar Finanšu ministriju (FM). DB jau rakstīja, ka šāds priekšlikums tika gatavots, tomēr tas, ka vienlaikus ar mikrouzņēmumu nosacījumu pārskatīšanu tiek rosināts noteikt turpmākus mikrouzņēmumu dalības ierobežojumus, tostarp liegt tiem piedalīties publiskajos iepirkumos, ir šokējis uzņēmējus. «Mazā biznesa akta (Small Business Act) princips nosaka, ka dalībvalstīm vajadzētu sekmēt tieši mazā biznesa piekļuvi publiskajiem iepirkumiem – te LM runā pretim tam, ko Latvijai kā dalībvalstij nosaka Eiropas Savienības (ES) normatīvi un labākā prakse,» sašutis ir par mikrouzņēmumu nodokļa tēvu dēvētais Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursa finālisti pārstāv krasi atšķirīgus uzņēmumus un tautsaimniecības nozares. Starp finālistiem pārstāvēti gan jauni uzņēmumi ar spožām biznesa idejām, gan uzņēmumi ar ilgu pieredzi.

Starp labākajiem pārdevējiem šogad ierindojušies seši konkursanti: dzērienu ražošanas uzņēmuma Cēsu alus pārdošanas un marketinga direktors Gustavs Zatlers, mēbeļu ražošanas uzņēmuma De novo valdes loceklis Ingemārs Liakovičus, valodu apmācības programmu tirgotāja M.A.R.I.D.I. marketinga direktors Deniss Razžigajevs, celtniecības materiālu pārdošanas kompānijas Maxit tirdzniecības un marketinga direktors Gatis Pikšs, SEB Unipensija Atklātā pensiju fonda izpilddirektore Dace Brencēna un lauksaimniecības tehnikas un dārzkopības preču tirdzniecības uzņēmuma Silja valdes priekšsēdētāja Silva Jeromanova-Maura.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 13. jūnijā, pašmāju biroju mēbeļu ražotājs De Novo atklās jaunu ražotni Olainē industriālajā parkā Nordic Industrial Park.

Plānots, ka līdz ar 2300 kv.m plašās ražotnes izveidi De Novo būtiski palielinās ražošanas jaudas, šādā veidā palielinot saražotās mēbeļu produkcijas apjomus apmēram par 50% jau šogad, un vēl vairāk nostiprinās savas pozīcijas Latvijas tirgū, kā arī paplašinās darbības profilu.

Industriālo parku attīstītājs Latvijā NP Properties un pašmāju biroju mēbeļu ražotājs SIA De Novo noslēdzis līgumu par 2300 kv.m ražošanas telpu iznomāšanu industriālajā parkā Olainē Nordic Industrial Park.

Ingemārs Liakovičus, De Novo valdes loceklis: "Jaunā ražotne ir būtisks solis De Novo ilgtermiņa attīstībā. Līdz ar Latvijā būvniecības apjomu pieaugumu palielinās arī pieprasījums pēc mēbelēm. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc nolēmām ieguldāt investīcijas plašākas ražotnes izveidē, šādā veidā būtiski uzlabojot De Novo pozīcijas un nodrošinot arvien pieaugušo pieprasījumu."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem 9% likmi saglabās, taču tikai uz trīs gadiem, turklāt tiks ieviesti liegumi, ierobežojumi un papildu maksājumi, kas atbaidīs šī režīma pievilcību, bet daļai no esošajiem nāksies pāriet uz parasto nodokļu režīmu vai likvidēties.

Šādu ainu ieskicē vairāki DB aptaujātie mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) maksātāji, vērtējot vakar Saeimā akceptētos grozījumus.

«Dīvaini, bet pēc šādu grozījumu pieņemšanas mēs būsim pirmā valsts ES un varbūt arī pasaulē, kas postmodernismā likumiskā kārtā būs legalizējusi sava veida «verdzību», jo MUN maksātāju darbiniekiem būs grūti atrast darbu, tāpēc ka vienīgā vieta būs parastā nodokļu režīmā strādājoša kompānija,» analizē mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja SIA Biznesa attīstības risinājumi īpašnieks Kaspars Kociņš. Viņaprāt, papildu ierobežojumi nevis veicinās, bet gan bremzēs mazo biznesu izmantot MUN režīmu. «Cik ir pārdomāts šāds risinājums un kā interesēs tas ir pieņemts – vai to, kuriem šis MUN ir vajadzīgs realitātē, vai arī to, kuri vēlas slēgt šo iespēju vai, citiem vārdiem sakot, to padarīt par nepieejamu,» uz jautājumu, kam šādas izmaiņas izdevīgas, ar pretjautājumu atbild K. Kociņš. Viņš savu sacīto pamato ar to, ka pašlaik vēl nav oficiāli zināmas MUN darbībai liegtās nozares.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noskaidroti šī gada konkursa «Biznesa tīģeris» pieci finālisti, kuri cīnīsies par tradicionālo laikraksta Dienas Bizness «tīģera» statusu.

Pusfinālā desmit dalībnieki žūrijai prezentēja savus veiksmes stāstus, darba stilu un sasniegtos rezultātus, kā arī atbildēja uz žūrijas jautājumiem. Pēc visu pusfinālistu noklausīšanās, žūrija, aizklāti balsojot, noteica piecus finālistus.

Gadskārtējā konkursa biznesa vadītājiem «Biznesa tīģeris 2013» finālā iekļuvuši šādi pretendenti:

- Arnolds Babris, a/s Brīvais Vilnis valdes priekšsēdētājs,

- Artūrs Bernovskis, SIA iMedia direktors,

- Jānis Bethers, SIA Enefit valdes priekšsēdētājs,

- Jānis Kossovičs, uzņēmumu grupas Optic Guru direktors,

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksta Dienas Bizness un speciālistu darba portāla Cvmarket.lv organizētajā konkursā Biznesa tīģeris 2014 uzvar Jurģis Sedlenieks, SmartLynx Airlines viceprezidents komercjautājumos.

Konkursa finālā par uzvarētāja godu cīnījās pieci «tīģeri» – Evija Dundure, apdrošināšanas sabiedrības Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Latvijas filiāles vadītāja, Andris Jēkabsons, radošu korporatīvo risinājumu aģentūras Ideju nams (SIA Baltijas Izklaides aģentūra) valdes loceklis, Kristaps Gredzens, Mārupe Wake Park (SIA Beng) valdes loceklis un veikparka īpašnieks, Valters Kaže, a/s Latvijas balzams komercdirektors, un Jurģis Sedlenieks, SmartLynx Airlines viceprezidents komercjautājumos.

«Tīģeris» Jurģis Sedlenieks uzskata, ka jebkuras pārdošanas aktivitātes panākumu pamatā ir sistemātiskums un neatlaidība. Pārdevējam, īpaši B2B jomā, būtiski ir uzturēt kontaktu ar iespējamiem pakalpojuma klientiem arī gadījumā, ja pirmie centieni noslēgt darījumu nav vainagojušies panākumiem. J. Sedlenieka pieredze liecina, ka reizēm pirmos pārdošanas rezultātus var sasniegt pēc trim četriem gadiem. Periods līdz sadarbības sākšanai sekmē uzticību pušu starpā un stiprina sadarbību jau kontrakta fāzē. Aviācijai specifiski ir tas, ka panākumus sekmē arī klasisku, konservatīvu risinājumu izvēle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noskaidroti tie, kas turpinās cīņu par Gada titulu pārdošanas vadībā – Pārdošanas tīģeris 2008

, 28.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau ceturto gadu pēc kārtas Izdevniecība Dienas bizness un pārdošanas konsultāciju uzņēmums Mercuri International rīko gada pasākumu pārdošanas vadībā, kas reizē ir arī konkurss – Pārdošanas tīģeris 2008, pasniedzot Gada balvu pārdošanas vadībā.

Konkursa balvas ideja un mērķis – atrast un izcelt tos vadītājus, kuri ar savām zināšanām un aktīvu rīcību 2007. gadā ir nodrošinājuši mērķtiecīgu pārdošanas darbu, sasniedzot izcilus pārdošanas rezultātus, tā pievēršot lielāku uzņēmēju uzmanību pārdošanas darba pilnveidošanai, parādot labāko pieredzi pārdošanā un pārdošanas vadībā.

Šodien, 28. martā notika pirmā žūrijas sēde un tika izvērtēti konkursa Pārdošanas tīģeris 2008 iesniegtie pieteikumi. Pusfinālam izvirzīti ir 9 pretendenti:

- AS Elko grupa tirdzniecības direktors Roberts Krusts,

- SIA DnB Nord Līzings faktoringa daļas vadītājs Oskars Līdaka,

- SIA DPD mārketinga un pārdošanas vadītājs Ainārs Gilis,

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nomet KNAB šefu

Moess Mūza, 01.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novērošanas un apkalpošanas biroju turpmāk vadīs Ingemars Līdaks, nolēmis premjers Maldis Mac Dombis.

Šāds lēmums pieņemts šorīt agri no rīta sasauktā ārkārtas valdības sēdē, kas notikusi Zoodārzā. Līdzšinējā Korupcijas novērošanas un apkalpošanas biroja vadītāja Dezmonda Vilniša krēsls sašūpojās pēc skandāla ar sievas aizdomīgi lielajiem tēriņiem Valentīndienā, tādējādi metot ēnu uz iespējamu Vilniša pārbarošanu, kas varētu ietekmēt viņa kā biroja vadītāja novērotāja spējas.

Ministru prezidents Maldis Mac Dombis atbalstījis Ingemara Līdaka kandidatūru Korupcijas novērošanas un apkalpošanas biroja priekšnieka amatam divu iemeslu dēļ: zināšanām par novērošanu, ko Ingemars guvis pēc studiju gadiem Pokaiņu mežos un purvos vērojot mazo nārstiņu pārošanos, kā arī bagātīgās pieredzes dzīvnieku apkalpošanas jomā, gadiem kūrējot Zoodārza saimniecības grožus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Palielinājies ostās pārkrauto kravu apjoms

, 29.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 9 mēnešos Latvijas ostās pārkrauto kravu apjoms, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, ir palielinājies. 2007. gada janvārī – septembrī kravu apgrozība ostās bija 47,2 milj. t kravu, kas ir par 4,1 % vairāk nekā 2006. gada 9 mēnešos, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

No ostām 2007. gada 9 mēnešos nosūtīja 41,4 milj. t kravu, kas ir par 1,7 % vairāk nekā 2006. gada janvārī – septembrī. Pieaudzis no ostām nosūtīto minerālmēslu apjoms. 2007. gada deviņos mēnešos no ostām nosūtīja 4 milj. t minerālmēslu – par 14,7 % vairāk nekā 2006. gada attiecīgā periodā. No ostām nosūtītās jēlnaftas apjoms 2007. gada janvārī – septembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada janvāri – septembri, ir palielinājies 1,5 reizes un tas bija 1 milj. t. Arī no ostām nosūtīto naftas produktu apjoms 2007. gada janvārī – septembrī ir palielinājies un tas bija 16,2 milj. t, kas ir par 4,6 % vairāk nekā 2006. gada janvārī - septembrī. Bez tam 2007. gada 9 mēnešos no ostām nosūtīja arī 3,6 milj. t kokmateriālu, kas ir par 2,8 % vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. No ostām nosūtīto ogļu apjoms 2007. gada 9 mēnešos bija 10,4 milj. t, kas ir par 9,3 % mazāk nekā 2006. gada attiecīgajā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pārdošanas tīģeris Vieglāk vērtējami darbi

Raivis Spalvēns, DB, 16.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14. aprīlī tika noskaidroti konkursa Pārdošanas tīģeris 2008 finālisti, kuri 15. maijā Maritim Park Hotel pārdošanas vadības konferences laikā cīnīsies par labākā pārdevēja titulu.

Žūrija, noklausoties pirms divām nedēļām noteikto pusfinālistu prezentācijas, finālam izvirzīja piecus pretendentus – SIA DnB Nord Līzings faktoringa daļas vadītāju Oskaru Līdaku, SIA DPD mārketinga un pārdošanas vadītāju Aināru Gili, AS Elko grupa tirdzniecības direktoru Robertu Krustu, SIA King CoffeeService Latvia valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Dzeni un SIA Wurth Rīgas reģiona vadītāju Rihardu Sleži. Ar katru fināla dalībnieku Dienas bizness iepazīstinās atsevišķās publikācijās.

Kā norādīja viens no žūrijas locekļiem Mercuri InternationalLatvija vadītājs Dzintars Koknēvičs, šogad līdz pusfinālam izturēja vairāki pārdošanas speciālisti, kuri pagājušajā gadā tik tālu netika, savukārt finālā iekļuva daži pagājušā gada pusfinālisti, kas liecina par to, ka ikvienā uzņēmumā vērojama izaugsme. Savukārt cits žūrijas loceklis SIA Sakret direktors Andris Vanags uzsvēra, ka pusfinālistu noklausīšanās laikā viņš guvis daudz atziņu, kuras iespējams izmantot, lai padarītu efektīvāku savu darbu. Arī Pārdošanas tīģera 2007 titula ieguvējs un SIA De Novo valdes priekšsēdētājs Ingemārs Liakovičus atzina, ka pagājušajā gadā kā konkursants stresa dēļ nespēja novērtēt konkurentu stāstus, bet tagad, atrodoties žūrijā, darbus esot bijis vieglāk vērtēt. Atgādinām, ka bez pieminētajiem žūrijas locekļiem šo atbildīgo pienākumu uzņēmās arī SIA IzdevniecībaDienas bizness valdes priekšsēdētājs Gastons Neimanis, laikraksta Dienasbizness galvenā redaktore Dace Andersone, AS Latvijasbalzams mārketinga nodaļas vadītāja Inese Eglīte un SIA Lursoft valdes priekšsēdētājs Ainārs Brūvelis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 10. līdz 20. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes

no 10. līdz 20. septembrim

10.09.2007 Viesojas žurnālistu delegācija no Zviedrijas

Jūrmalā

10.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksmes

Domē, Jomas ielā 1/5

11.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1

11.09.2007, 11:00 Preses konference "2007.gada kultūras un sporta pasākumu kalendārs septembrim - decembrim un tūrisma piedāvājums Jūrmalā"

Uz kuģīša "Vecrīga"

11.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

11.09.2007, 14:30 Sociālās palīdzības komisijas sēde

Labklājības pārvaldē, Mellužu pr.83

12.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Pils ielā 1 sabiedriskās apspriedes otrais posms

Būvvaldē Edinburgas prosp. 75, domē Jomas ielā 1/5

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ostu darbībā pieaugums

, 04.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gadā Latvijas ostās pārkrauto kravu apjoms, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, ir palielinājies. 2007. gadā kravu apgrozība ostās bija 62.4 milj. t kravu, kas ir par 4.9 % vairāk nekā 2006. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

No ostām 2007. gada 12 mēnešos nosūtīja 55.2 milj. t kravu, kas ir par 4 % vairāk nekā 2006. gada janvārī – decembrī.

Pieaudzis no ostām nosūtīto naftas produktu apjoms. 2007. gada janvārī – decembrī no ostām nosūtīja 21.1 milj. t naftas produktu, kas ir par 7.1 % vairāk nekā 2006. gada janvārī – decembrī. No ostām nosūtītās jēlnaftas apjoms 2007. gadā, salīdzinot ar iepriekšējā gada janvāri – decembri, ir palielinājies par 3.4 % un tas bija 1.2 milj. t. Arī no ostām nosūtīto minerālmēslu apjoms ir pieaudzis. No ostām nosūtīja 5.2 milj. t minerālmēslu – par 1.1 % vairāk nekā 2006. gada attiecīgā periodā, kā arī 4.6 milj. t kokmateriālu un 14.6 milj. t ogļu, kuru apjoms palicis 2006. gada līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 3. līdz 13. septembrim

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

03.09.2007 Zinību diena

Jūrmalas pilsētas izglītības iestādes

03.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksmes

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Uzņēmējdarbības licencēšanas un individuālā darba komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1

04.09.2007, 12:00 Ēku un būvju tehniskā stāvokļa novērtēšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

04.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Salacas iela 1/3 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Būvvaldē, Edinburgas prosp. 75

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Tallinas ielā 26 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Informācija par izmaiņām tiesību aktos, kas stāsies spēkā no 1.janvāra

, 27.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2008.gada 1.janvāra Latvijā stāsies spēkā virkne izmaiņu nodokļu likumos, kā arī citos normatīvajos aktos, kas ir Finanšu ministrijas atbildības sfērā, liecina ministrijas sniegtā informācija medijiem.

Nodokļu politikas jomā:

·grozījumi likumā ''Par iedzīvotāju ienākuma nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījumi likumā ''Par nekustamā īpašuma nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījums likumā ''Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 6.decembrī);

·grozījumi likumā ''Par akcīzes nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījumi likumā ''Par nodokļiem un nodevām'' (stājās spēkā 2007.gada 12.decembrī);

·grozījumi likumā ''Par pievienotās vērtības nodokli'' (varētu stāties spēkā 2008.gada janvārī vai februāra sākumā);

·Elektroenerģijas nodokļa likuma pārejas noteikumi;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursa Pārdošanas tīģeris 2009 pusfinālam izvirzīti 7 pretendenti.

Izvērtējot konkursam iesniegtos darbus, žūrija pusfinālam izvirzīja AS GE Money Bank noguldījumu produktu vadītāju Vladislavu Mironovu, SIA JZ Microphones pārdošanas direktoru Ediju Rudzīti, SIA Lindstrom tirdzniecības un sabiedrisko attiecību vadītāju Oskaru Didžu, SIA Brokeru aģentūra ROOT apdrošināšanas direktoru Armandu Alferovu, SIA Stendera ziepju fabrika biznesa attīstības direktori Gundegu Ceplēviču, SIA Stats Projekts valdes priekšsēdētāju Ģirtu Čudaru un SIA Ergolain pārdošanas nodaļas direktori Jūliju Revu.

Pēc trim nedēļām pretendenti cīnīsies par iekļūšanu pusfinālā.

Konkursu Pārdošanas tīģeris jau ceturto gadu pēc kārtas rīko laikraksts Dienas bizness sadarbībā ar pārdošanas konsultāciju uzņēmumu Mercuri International, un tā mērķis ir pievērst lielāku uzņēmēju uzmanību pārdošanas darba pilnveidošanai, izceļot labāko pieredzi pārdošanā un pārdošanas vadībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nosaukti pieci konkursa «Pārdošanas tīģeris 2009» finālisti, kuri 17. jūnijā pārdošanas vadības konferencē cīnīsies par labākā pārdevēja titulu.

picturegallery.907b6ed2-81b6-41b7-b702-9ed0eb68d0e2

Žūrija finālam izvirzīja AS GE Money Bank noguldījumu produktu vadītāju Vladislavu Mironovu, SIA JZ Microphones pārdošanas direktoru Ediju Rudzi, SIA Lindstrom tirdzniecības un sabiedrisko attiecību vadītāju Oskaru Didžu, SIA Stendera ziepju fabrika biznesa attīstības direktori Gundegu Ceplēviču un SIA Stats Projekts valdes priekšsēdētāju Ģirtu Čudaru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Raksti

Zināmi konkursa Biznesa Tīģeris 2014 pieci finālisti

Dienas Bizness, 30.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2014. gadā par titulu Biznesa Tīģeris cīnīsies pieci aktīvi un mērķtiecīgi dažādu nozaru uzņēmumu vadītāji:

Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Latvijas filiāles vadītāja Evija Dundure;

SIA Beng valdes loceklis (veikparka Mārupe Wake Park īpašnieks) Kristaps Gredzens;

SIA Baltijas Izklaides Aģentūra valdes loceklis Andris Jēkabsons;

AS Latvijas balzams komercdirektors Valters Kaže;

SmartLynx Airlines valdes loceklis, viceprezidents Jurģis Sedlenieks.

Pirmo reizi konkursa vēsturē spēja ietekmēt lēmumu, kurus pretendentus izvirzīt finālam, bija arī db.lv lasītājiem. Visvairāk balsu saņēma Evija Dundure. Vai viņa arī kļūs par Biznesa Tīģeris 2014 titula ieguvēju? To mēs uzzināsim jau 17. jūnija fināla pasākumā. Finālā visi pieci dalībnieki uzstāsies ar savām prezentācijām. Katram būs laiks 20 minūtes, lai parādītu sevi no vislabākās puses ne tikai skatītājiem, bet arī kompetentai žūrijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā SIA Hansab izveidojusi lielāko pneimopasta sistēmu Baltijā pēc darba staciju skaita, kas ļauj optimizēt gan laika, gan cilvēku, gan arī finanšu resursus.

Jaunā pneimopasta sistēma paredzēta asins paraugu, biopsijas materiālu, asins preperātu, kā arī medicīnisko dokumentāciju nosūtīšanai starp stacionāriem un to nodaļām. Sistēmas izveide ļaus nodrošināt ātru un drošu laboratorisko izmeklējumu un citu sūtījumu nogādi.

Sistēma ļaus efektivizēt slimnīcas darbu, aizstājot kurjerus un pārvadājumu darbus. Pneimopasta sistēmas izveidei Hansab veica gan projektēšanas, gan izbūves darbus, kuru kopējais ieguldījums mērojams ap 120 tūkstošiem eiro.

«Realizēt šo sistēmu Rīgas Austrumu slimnīcā palīdzēja arī līdz šim uzkrātā pieredze, piemēram, īstenotais projekts Zviedrijā, Hudding slimnīcā, kur UAB Hansab servisa inženieri izbūves darbus veica pat 8 km garai šādai sistēmai,» sacīja SIA Hansab valdes priekšsēdētājs Ingemārs Liakovičus.

Komentāri

Pievienot komentāru