Jaunākais izdevums

Aizvadītajā gadā firmas, kas izveidotas viltus uzņēmējdarbības veikšanai valstij nav samaksājušas 142 miljonus pievienotā vērtības nodokļa (PVN). Finanšu shēmu autori nebaidās firmas reģistrēt svešos dzīvokļos, bezpajumtnieku patversmēs un pat cietumos. Šobrīd patversmēs deklarētas vairāk nekā 720 dažādas firmas.

Kā vēsta TV3 raidījums Nekā Personīga, visbiežāk dzīvokļa īpašnieks nemaz nezin, ka viņa īpašums jau kādu laiku ir fiktīvas firmas juridiska adrese. Šogad vien policija jau saņemusi vairāk nekā 250 iedzīvotāju iesniegumus kriminālprocresa iesniegšanai, trešajā daļā lietas izbeigtas noilguma dēļ. Tiesībsargi atzīst, ka problēmas risinājumā neko daudz nevar izdarīt.

Pārdaugavā, Dagmāras ielā 9 ir visvairāk fiktīvo firmu – vairāk nekā astoņdesmit. Dzīvokļa saimniece saka, ka par firmām uzzinājusi brīdī, kad sākuši nākt dažādi izsaukumi uz finanšu policiju un ieņemumu dienestu.

Raidījums atgādina, ka nu jau gadu kā mainīta kārtībā, kādā firmas reģistrē adreses - Uzņēmuma reģistrs prasa saskaņojumu ar dzīvokļa īpašnieku un viņa parakstu. Dagmāras ielas dzīvokļa gadījumā saimnieka paraksti ir viltoti. Nevienā no iesniegumiem tie nesakrīt. Paraksta īstumu uzņēmumu reģistrs nepārbauda.

Caur patversmēs reģistrētiem uzņēmumiem notiek simtiem darījumu par miljoniem latu. Raidījums norāda, ka Rīgas Patversmē ir grūti atrast kādu kam nebūtu kāda firma. Viens no iemītniekiem PVN pēcapmaksā valsts viņai fiktīvajai firmai pat palikusi parādā.

Viens no Rīgas Patversmes iemītniekiem - direktoriem ir Arsēnijs Kuderkins. Pēdējos gados viņš kļuvis par valdes priekšsēdētāju 13 firmās. Firmu darbība ir visdažādākā Asantrans it kā nodarbojas ar kravu parvadāšanu, Devimig ar pārcelšanās pakalpojumiem, Arted it kā tirgo sausiņus un cepumus. A. Kuderkina kompānijas pēc uzņēmuma reģistra datiem nodarbojas ar interneta portāliem, tektilizstrādājumiem, zinātniskiem pakalpojumiem un daudz ko citu.

Kā atklātu ņirgāšanos par valsts izveidoto kompāniju juridisko adrešu reģistrācijas sistēmu var uzskatīt faktu, ka pirms vairākiem gadiem desmit firmas tika pieteiktas bijušā KNAB vadītāja Alekseja Loskutova dzīvoklī.

Finanšu policija atzīst, ka shēmu autori gūst iespaidīgu un ātru peļņu. Finanšu policijas priekšnieks Kaspars Čerņeckis atklāj, ka tagad fiktīvo uzņēmumu dibināšanā parādījusies jauna tendence. Firmas tiek reģistrētas uz Afganistānas un Uzbekistānas pilsoņiem, svešās adresēs. Vēlāk sadzīt pēdas uzņēmuma īpašniekiem ir neiespējami.

VID ierosinājis Uzņēmumu reģistram noteikt trīs gadu aizliegumu jaunu firmu reģistrēšanai uz cilvēka vārda, uz kuru atklāts fiktīvs uzņēmums. Uzņēmumu reģistrs uzsver, ka darbojas saskaņā ar likumu. Viņu uzdevums ir jaunu uzņēmumu reģistrēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tekstilizstrādājumu nomas servisa pakalpojumu sniedzējs SIA "Lindstrom" uzsācis sadarbību ar dzīvnieku patversmi "Ulubele", dāvājot tai paklājus. Pārrunu process norit arī ar citām dzīvnieku patversmēm Latvijā.

""Lindstrom" biznesa koncepts ir sniegt mūsu klientiem ne tikai efektīvāko tekstilizstrādājumu nomas risinājumu, bet arī maksimāli pagarināt iznomāto vienību dzīves ciklu un, ideālā variantā, rast iespēju to otrreizējai izmantošanai. Sazinoties ar dzīvnieku patversmes "Ulubele" pārstāvjiem un izzinot viņu vajadzības, esam priecīgi, ka "Lindstrom" paklāji, kuri vizuāli vairs neatbilst reprezentācijas prasībām izmantošanai ēkās, var būt noderīgi patversmes dzīvnieku māju uzlabošanai, radot komfortablākus apstākļus to iemītniekiem. Ja mēs paši nevaram dot mājas četrkājainiem draugiem, tad mazākais, ko varam darīt, ir sniegt palīdzīgu roku cilvēkiem, kas ik dienu gādā par dzīvniekiem, kuri ir jaunu saimnieku meklējumos," komentē SIA "Lindstrom" vadītājs Artjoms Jernevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dzīvnieku patversmē Labās mājas trūkst finansējuma

Lelde Petrāne, 23.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maija sākumā dzīvnieku patversmē Labās mājas sasniegta gandrīz maksimālā iemītnieku kapacitāte, jo patversmē vienlaikus uzturējās 55 kaķi un 79 suņi. Lai uzturētu pilnvērtīgu patversmes darbību un nodrošinātu atbilstošu dzīvnieku aprūpi tik lielam dzīvnieku skaitam, patversmei ir nepieciešams papildus finansiālais atbalsts, liecina šodien izplatīts paziņojums.

Šobrīd organizācija uzsākusi sadarbību ar pašmāju degvielas tirgotāju VIRŠI-A. Pēdējā mēneša laikā Labās mājas un VIRŠI-A sadarbības ietvaros ar ziedojumiem iegādāta nepieciešamā dzīvnieku barība, potes un zāles, apkures granulas, kā arī veikti komunālie maksājumi.

Linda Zirdziņa, dzīvnieku patversmes Labās mājas pārstāve, stāsta: «Tik liela patversmes apdzīvotība aprīlī un maijā izveidojās, jo pavasaris ir laiks, kad dzimst kaķēni un kucēni. Pie mums uz patversmi veda dzīvniekus pat no Limbažiem. Nemitīga un pienācīga patversmes iemītnieku aprūpe prasa lielas izmaksas. Jaundzimušajiem un barojošajām mammām ir nepieciešama īpaša barība, bet vides apstākļi prasa vienmērīgu siltumu un nemitīgu telpu tīrīšanu. Piemēram, ūdens patēriņš dzīvnieku patversmē ir 21 reizi lielāks, nekā vidējas ģimenes mājsaimniecībā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Ulubele sapņo par dzīvnieku viesnīcu, rehabilitācijas un mācību centru

Kristīne Stepiņa, 04.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ulubele varētu orientēties uz dzīvnieku viesnīcas pakalpojumiem. Tā būtu pansija, dzīvnieku viesnīca un rehabilitācijas centrs, kā arī kinoloģijas un Cilvēcības skoliņa bērniem, nākotnes ieceres intervijā Dienas Biznesam atklāj dzīvnieku pansijas Ulubele izveidotāja un vadītāja Ilze Džonsone.

Laba attieksme pret dzīvniekiem ir sabiedrības brieduma rādītājs. Lai arī šajā ziņā pēdējā laikā Latvijā daudz kas ir mainījies uz labo pusi, tomēr ir nepieciešamas izmaiņas normatīvos, kas noteiktu stingrākus dzīvnieku labturības nosacījumus un liegtu lielai daļai suņu pavairotāju palikt pelēkajā zonā. Gadā pansija Ulubele spēj uzņemt 1200 kaķus un suņus, 40% tur atrod viņu saimnieki, 50% adoptē trīs mēnešu laikā, bet pārējie tur paliek uz ilgāku laiku vai dodas uz citiem medību laukiem.

Katram dzīvniekam uz pasaules ir savs cilvēks, jautājums ir tikai, kad un kādos apstākļos viņi satiksies, uzskata I. Džonsone. Arī šajos Ziemassvētkos notika brīnums – savu jauno saimnieku atrada slims bezšķirnes suņuks, kuru veterinārārsti bija ieteikuši iemidzināt. Tagad vecais opītis, kuram bija atteikušas klausīt pakaļkājas, dzīvo privātmājā, un viņam ir sarūpēti speciāli ratiņi, ar kuriem pārvietoties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālais jaunuzņēmums animalslife.net ļauj vērot, kā dzīvo dzīvnieki patversmēs visā pasaulē, kā arī dod iespēju nopirkt tiem barību, pieteikties par brīvprātīgo vai adoptēt kādu mīluli

«Cenšamies izveidot lielu portālu, kur cilvēki no visas pasaules var skatīties, kā klājas dzīvniekiem patversmēs, un palīdzēt tiem. Viņi var nopirkt dzīvniekiem barību, kļūt par brīvprātīgajiem vai paņemt sev suni vai kaķi,» stāsta Marks Barkāns, animalslife.net idejas autors. Nereti ziedojot cilvēkiem rodas jautājums, kā šī nauda ir iztērēta. Tāpēc viņš uzsver, ka šī nav ziedošana, bet gan barības pirkšana. Katrs pircējs ar fotogrāfiju palīdzību var pārliecināties, ka par viņa pārskaitīto naudu tiešām iegādāta barība. Tāpat animalslife.net vietnē var pieteikties par brīvprātīgo vai dzīvnieka adopcijai. Marks gan piebilst, ka cilvēkiem jāsaprot, ka pēc tam tik un tā būs jātiekas ar patversmes pārstāvjiem klātienē, lai izrunātu visus jautājumus par dzīvnieka pieņemšanu savās mājās. «Katrā patversmē dažādās valstīs ir atšķirīgi noteikumi par to, kā dzīvnieku var paņemt uz mājām,» saka Sofja Pašina, animalslife.net projektu vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Latvijas Jūras medicīnas centrs pārdod neprofila aktīvus, lai vairāk koncentrētos uz pamatdarbību

Dienas Bizness, 13.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Jūras medicīnas centrs (LJMC) neplāno pārdot visus tam piederošos īpašumus, un nesen veiktie darījumi ir veikti ar LJMC neprofila aktīviem un mērķi ilgtermiņā koncentrēties uz medicīnas iestādes pamatdarbību attīstot medicīnas iestādes sniegtos pakalpojumus, portālam db.lv pastāstīja kompānijas finanšu direktors Juris Imaks.

Tā piemēram, pavisam nesen LJMC ir uzsācis veikt jaunākās paaudzes onkoloģiskos izmeklējumus, izmantojot pozitronu emisijas tomogrāfa un datortomogrāfa izmeklējumus (PET/CT), kas ļauj atklāt pat niecīgas vēža šūnas cilvēku organismā un onkoloģisko saslimšanu recidīvus agrīnā stadijā. Ļaundabīgie audzēji ir otrs valstī biežāk sastopamais nāves cēlonis pēc asinsrites sistēmas slimībām un šāda veida izmeklējumi dos papildus izveseļošanās cerību vairāk nekā 70 00 vēža slimnieku Latvijā. PET/CT izmeklējumi ir pašlaik progresīvākā audzēju diagnostikas metode, kura visā pasaulē tiek izmantota, lai pacientiem un onkologiem nodrošinātu detalizētu un būtisku informāciju attiecībā uz vēža diagnostiku, izplatību un terapijas rezultātiem, kā arī palīdzētu noteikt piemērotāko un efektīvāko ārstēšanas veidu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Viedoklis: Sociālā uzņēmējdarbība kā risinājums

Svetlana Saksonova, Aina Joppe, LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte, 01.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkam ir jājūtas stabili un droši savā zemē, un sociālā drošība ir viena no nacionālās drošības būtiskām sastāvdaļām, tāpēc palīdzības sniegšana slimiem, nespējīgiem un trūcīgiem cilvēkiem ir katras valsts uzdevums. 2017. gada janvārī trūcīgo cilvēku skaits Latvijā bija aptuveni 45 tūkstoši, kas ir 2,3% no kopējā iedzīvotāju skaita. Daļa no tiem izmanto nakts patversmes pakalpojumus – tie ir Latvijas iedzīvotāji, kas dažādu iemeslu dēļ ir palikuši bez pajumtes – gan iebraucēji no citiem Latvijas reģioniem, gan rīdzinieki.

Pagājušā nedēļā masu medijos parādījās informācija, ka šādām vajadzībām domāts sociālā atbalsta tīkls tiek paplašināts – ir izveidota jauna Rīgas nakts patversme ar 1000 vietām. Rodas neskaitāmi jautājumi. Vai mēs dzīvojam kara apstākļos?! Daļa no patversmes iemītniekiem ir jauni un spēcīgi cilvēki, kuru rokas noderētu, piemēram, sabiedriskajos darbos. Protams, par to kādam ir jāmaksā. Tiesa, ka daudzi no viņiem neizjūt vajadzību pēc darba un nevēlas iesaistīties sabiedriskajā dzīvē. Tomēr izpētes vērts ir jautājums, ko šie cilvēki dara dienas laikā un kā ietekmē kriminogēno situāciju valstī. Bet ir arī zināms, ka daži no viņiem cenšas neoficiāli nopelnīt sev kaut minimālo iztiku, jo bijuši speciālisti dažādās jomās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šokolādes fabrika Laima, atbalstot Juglas dzīvnieku patversmi, dāvina 40 tonnas kakao vellas (kakao pupu mizas), ko patversme varēs izmantot kā kurināmo materiālu siltuma nodrošināšanai dzīvniekiem rudens un pavasara aukstajos mēnešos.

Dzīvnieku patversmes Labās mājas vadītāja Astrīda Kārkliņa stāstīja, ka patversmes apkures katla dāvinātājs un tehniskais apkalpotājs, firma Grandeg, pārbaudījis šī materiāla pielietojamību patversmes apkures katlam, konstatējot, ka kakao vella ir derīgs apkures materiāls, īpaši piemērots rudens un pavasara mēnešiem, kad nav nepieciešama liela apkures jauda.

Šokolādi veido no kakao pupas, to attīrot un pagatavojot kakao sviestu un pulveri, kas ir pamats pašu gatavotai šokolādei. Pēc kakao pupu attīrīšanas pāri paliek vella (kakao pupu miziņas), ko tālāk var izmantot pārtikas rūpniecībā, dārzkopībā kā mulču un arī kā kurināmo materiālu. Vidēji gada laikā, pēc kakao pupu attīrīšanas, uzņēmumā izveidojas vairāk nekā 120 t kakao vellas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par jaunāko interneta sensāciju kļuvis piecus mēnešus vecs rēzus pērtiķis, kurš, apģērbts kažokā, skraidījis pa Kanādas pilsētas Toronto Ikea veikala stāvvietu. Patlaban dzīvnieks nonācis Ontario primātu patversmē.

Kažokā un autiņbiksītēs tērpts pērtiķis autostāvvietā tika atrasts svētdienas pēcpusdienā, tā attēli iekaroja milzu popularitāti sociālajos tīklos, un dzīvnieks izpelnījās masu mediju uzmanību.

Varasiestādes noskaidrojušas, ka pērtiķis Ikea autostāvvietā izmucis no krātiņa, kas bijis kādā automašīnā, vēsta CBC News Canada. Policija noskaidrojusi dzīvnieka iepriekšējos īpašniekus, tomēr to identitāte patlaban netiek atklāta. Īpašnieki pērtiķim bija devuši vārdu Darvins.

Dzīvnieku patversmes pārstāvji norāda, ka šis gadījums lieliski ilustrē to, kāpēc cilvēkiem nevajadzētu mājās turēt eksotiskus dzīvniekus, kuriem bieži vien ir specifiskas vajadzības. Pērtiķa transportēšanā uz patversmi piedalījušies arī tā bijušie īpašnieki, kuriem pilsētas varasiestādes uzlikušas soda naudu 240 ASV dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja akceptējusi Rīgas domes lēmumprojektu par jauna atkritumu savākšanas laukuma, kur uzglabās pārtikas eļļu un tauku atkritumus, izveidi Patversmes ielā 19, informē Rīgas dome.

SIA «Biomotorai Latvia», kas ir Lietuvā strādājošā uzņēmuma UAB «Biomotorai» meitas uzņēmums, vēlas ar potenciālajiem šāda veida atkritumu radītājiem - sabiedriskās ēdināšanas iestādēm, kafejnīcām, restorāniem, pārtikas ražošanas un tirdzniecības uzņēmumiem - noslēgt atkritumu savākšanas līgumus. Saskaņā ar tiem uzņēmums atkritumu radītājiem bez maksas piešķirs atkritumu uzkrāšanai nepieciešamā izmēra (30 l, 60 l, 200 l vai 1000 l) plastmasas, hermētiskas, atbilstoši marķētas tvertnes. Sakrājot atkritumus, atkritumu radītāji varēs uzņēmumam nodot pilnās tvertnes, pretī saņemot tukšas un tīras tvertnes. Pilnās tvertnes tiks nogādātas atkritumu apsaimniekošanas vietā Patversmes ielā 19, Rīgā, kur tās tiks uzglabātas līdz tālākai pārvešanai (ne retāk kā reizi nedēļā) uz mātes uzņēmuma UAB «Biomotorai» ražošanas telpām, kur pārtikas eļļu un tauku atkritumi tiek pārstrādāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas Jūras medicīnas centrs pārdevusi tai piederošo nekustamo īpašumu Vecmīlgrāvja 5. līnijā 26, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Uzņēmums par pārdoto īpašumu saņēmis 190 tūkstošus eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka AS Latvijas Jūras medicīnas centrs pārdevusi tai piederošās 50,4% SIA Klīnika Dzintari kapitāla daļas.

AS Latvijas Jūras medicīnas centrs ir saņēmusi 69 049,37.

AS Latvijas Jūras medicīnas centrs ir sertificēta, augsta līmeņa un visiem pieejama privāta ārstniecības iestāde, kas sastāv no Sarkandaugavas ambulatorās veselības aprūpes centra Patversmes ielā 23, Rīgā, Centrālās slimnīcas Patversmes ielā 23, Rīgā, Vecmīlgrāvja slimnīcas un Ziemeļu diagnostikas centra Vecmīlgrāvja 5. līnijā 26, Rīgā, un Vecmīlgrāvja primārās veselības aprūpes centra Melīdas ielā 10, Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikvienam vadītājam ir jāapzina savā pārziņa esošie resursi un iespējas to izmantošanai X stundā, ja nepieciešams - pielāgošana šādas izmantošanas iespējām, vienlaikus negaidot kādas komandas vai resursus no valsts, bez tam ikvienam jāzina, ko un kā darīt, ja iestājas X stunda.

Tādi secinājumi skanēja Dienas Biznesa sadarbībā ar portālu zemeunvalsts.lv rīkotajā diskusijā par tēmu Meža nozare un valsts drošība. Meža nozarei ir ne tikai būtiska nozīme tautsaimniecībā, bet arī plašas iespējas valsts aizsardzībā - izmantot ne tikai pašus mežus kā slēptuvi un tajos izvietot pārsteigumus nelūgtajiem ienācējiem, bet arī vienlaikus nozarei ir smagā tehnika, kura var veikt gan šķēršļu joslu izveides, gan drupu novākšanas funkcijas, galu galā nozarei ir būves, kurās ir telpas, kas izmantojamas kā patversmes gaisa uzbrukuma situācijā. Līdztekus kokrūpnieki var ražot nepieciešamās preces, kuras nepieciešamas kara darbības apstākļos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar 4finance izpilddirektoru Tomu Jurjevu

Lelde Petrāne, 01.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild AS 4finance izpilddirektors Toms Jurjevs.

Svarīgākie fakti par Jūsu pārstāvēto uzņēmumu?

Esam Latvijas FinTech veiksmes stāsts - no start-up līdz starptautiskam uzņēmumam, kas darbojas 15 pasaules valstīs, nodarbinot tuvu pie 2000 darbiniekiem, to esam sasnieguši 8 gadu laikā.

Mums ļoti patīk dzīvnieki, tādēļ atbalstām Latvijas dzīvnieku patversmes.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Man patīk dinamika, kad lietas nestāv uz vietas. Dinamika ir gan šajā uzņēmumā, gan šajā nozarē. Tiešsaistes kreditēšana Latvijā ir salīdzinoši jauna nozare, tai ir mazāk kā 10 gadi. Man ir bijusi iespēja būt visos uzņēmuma attīstības posmos - no pirmsākumiem, kad bija jāpērk vislētākās pildspalvas, jo citām vienkārši nebija naudas, līdz globālam uzņēmumam, kas darbojas vairākos kontinentos. Ir bijuši gan kāpumi, gan kritumi, straujš karuselis, bet tieši tas ir interesanti. Nav vienveidības un garlaicības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas Jūras medicīnas centrs (LJMC) pārdevusi tai piederošās 50,4% SIA Klīnika Dzintari kapitāla daļas.

AS Latvijas Jūras medicīnas centrs ir saņēmusi 69 049,37.

AS Latvijas Jūras medicīnas centrs ir sertificēta, augsta līmeņa un visiem pieejama privāta ārstniecības iestāde, kas sastāv no Sarkandaugavas ambulatorās veselības aprūpes centra Patversmes ielā 23, Rīgā, Centrālās slimnīcas Patversmes ielā 23, Rīgā, Vecmīlgrāvja slimnīcas un Ziemeļu diagnostikas centra Vecmīlgrāvja 5. līnijā 26, Rīgā, un Vecmīlgrāvja primārās veselības aprūpes centra Melīdas ielā 10, Rīgā.

2017. gadā LJMC un tās meitas sabiedrības SIA «Neirožu klīnika» vidējais darbinieku skaits kopā bija 385. AS Latvijas Jūras medicīnas centrs akcijas tiek kotētas «Nasdaq Riga, AS» Otrajā sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Latvijas Jūras medicīnas centrs veiks investīcijas, lai piesaistītu vietējos un ārvalstu pacientus

Db.lv, 27.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas Jūras medicīnas centrs (LJMC) turpina piesaistīt jaunus vietējos un ārvalstu pacientus, liecina uzņēmuma pārskats Nasdaq Riga.

Par vienu no 2017. gada attīstības virzieniem pērn noteikta ārvalstīs dzīvojošo pacientu piesaiste. Šāda pieeja līdzās piedāvāto pakalpojumu pilnveidošanai 2017. gadā veicināja ārvalstu pacientu skaita pieaugumu, kā arī sekmēja to, ka LJMC ir iekļauts valsts oficiālajā Medicīnas tūrisma pakalpojumu sniedzēju reģistrā, ko veido Veselības inspekcija.

Līdzās veiksmīgajai ārvalstu pacientu piesaistei 2017. gadā aktīvi popularizējot maksas medicīnas pakalpojumus vietējiem iedzīvotājiem, LJMC nodrošināja arī Latvijā dzīvojošo pacientu skaita pieaugumu.

LJMC 2018. gadā ir noslēgti līgumi ar Nacionālo veselības dienestu par valsts apmaksāto medicīnas pakalpojumu sniegšanu 2018. gada budžetā paredzētajā apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS “LNK Industries” nākamā gada vasarā nodos Jelgavas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Veterinārmedicīnas fakultātes Mazo Dzīvnieku patversmei jaunas, modernas, dzīvnieku vajadzībām piemērotas telpas 75 m2 platībā bez mājām palikušo kaķu izmitināšanai.

Izmantojot moduļu telpu būvniecības sistēmu, būvniecības uzņēmums AS “LNK Industries” izveidos infrastruktūru klaiņojošo kaķu izmitināšanai, kas tiks nodota LLU īpašumā. Kaķu izmitināšanai paredzētajās telpās tiks nodrošināti gan dzīvnieku izmitināšanai, gan kaķu mājas personālam piemēroti apstākļi.

Līdz ar klaiņojošo kaķu izmitināšanu, ir izvirzīts uzdevums radīt maksimāli ērtus apstākļus dzīvniekiem un iespējami komfortablus apstākļus apmeklētājiem, kuri vēlas apskatīt kaķus, lai dotu tiem pajumti.

“Katrs no mums var dot savu artavu palīdzot kādam, kam tas ir vitāli nepieciešams. Reizēm vajadzīgs salīdzinoši neliels laika vai citu resursu ieguldījums, lai kāda dzīve būtiski mainītos uz labo pusi. Ikdienas skrējienā nedrīkstam aizmirst, ka palīdzība nepieciešama arī dzīvniekiem, kuri mūsu līdzcilvēku dēļ palikuši bez mājām. Mums jādod iespēja tiem atrast jaunas mājas un līdz brīdim, kas tas notiek, jānodrošina šiem dzīvniekiem atbilstošus dzīves apstākļus. Esam gandarīti, ka sadarbībā ar LLU šāda iespēja tiks nodrošināta Jelgavas apkaimē klaiņojošiem kaķiem, tādejādi atvieglojot jaunu māju meklēšanas procesu,” komentē AS “LNK Industries” valdes loceklis Kaspars Ratkevičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Acīmredzot atbildīgajām valsts institūcijām ir «piegriezies» laiku pa laikam konstatēt, ka kārtējais shēmotājs ir pamanījies noreģistrēt uzņēmumu bezpajumtnieku patversmē vai pat ieslodzījuma iestādē, par valdes priekšsēdētāju ieceļot kādu deklasētu elementu.

Proti, lai pret to cīnītos, Saeima ir pieņēmusi lēmumu, ar kuru VID tiek uzdots izveidot sarakstu ar tā dēvētajām riska adresēm.

Pasaulē ir visai plaši izplatīta sistēma, kad, piemēram, kazino administratoriem ir izdalītas fotogrāfijas ar to cilvēku portretiem, kurus pie spēļu galdiem viena vai otra iemesla dēļ laist ir kategoriski aizliegts. Šeit sistēma ir stipri vien līdzīga - protams, dažādi afēristi var doties uz Uzņēmumu reģistru, samaksājot visas iespējamās valsts nodevas, piereģistrēt tur savu SIA, bet, ja uzrādītā firmas adrese sakritīs ar to, kas būs norādīta attiecīgajā VID sarakstā, nevienu darījumu pat formāli veikt neizdosies, jo VID neļaus būt nodokļu maksātājam. Ar šādām SIA, visticamāk, nevēlēsies saistīties arī neviens potenciālais sadarbības partneris, labi saprotot, ka pretējā gadījumā var rasties nopietnas problēmas gan ar jau pieminēto VID, gan arī vēl vienu otru valsts institūciju. Vismaz pirmajā brīdī šāda norma varētu būtiski samazināt fiktīvo uzņēmumu veidošanos, jo shēmotājiem vajadzēs atrast jaunus veidus, kā blēdīties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Biznesam iezīmē jaunas prasības

Zanda Zablovska, Māris Ķirsons, 09.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Briest kardinālas pārmaiņas gan attiecībās ar nodokļu administrāciju, gan darījumu partneriem, ko paredz iesniegtie priekšlikumi grozījumiem Nodokļu un nodevu likumā.

Pašlaik šī likumprojekta grozījumi tiek gatavoti izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā.

To, ka šajā likumā tiek plānotas revolucionāras pārmaiņas, atzīst arī nodokļu speciālisti. «Ja patiešām visas iesniegtās izmaiņas stāsies spēkā, tad gan lieliem, gan maziem uzņēmējiem būs jārēķinās ar dažādām papildu prasībām, kā arī tiesībām nodokļu administrācijai,» lakoniski iespējamās iespaidīgās izmaiņas vērtē Nodokļu maksātāju konsultamtu asociācijas valdes loceklis Ainis Dābols. Viņaprāt, šie grozījumi būtiski maina spēles nosacījumus. «Ir tādi priekšlikumi, kuri nenoliedzami nepatiks uzņēmējiem, jo prasīs papildu atskaites un informāciju, ir tādi, kuri liks veikt darījumu partneru nemitīgu monitoringu, un ir arī tādi, kas faktiski sen ir nepieciešami, lai mazinātu ēnu ekonomiku un negodīgu konkurenci,» iespējamo grozījumu diapazonu raksturo A. Dābols.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā ir iesakņojušās dažādas apģērba ziedošanas iniciatīvas, kas kaut nedaudz palīdz samazināt atkritumu apmērus

Latvijā tekstila izstrādājumus, piemēram, var nodot labdarības organizācijām Pestīšanas armija un Latvijas Sarkanais krusts, ievietojot t/c Spice izvietotajā stendā Palīdzības siena. Šajā jomā aktīvi darbojas organizācija Otrā elpa, kas ir izveidojusi labdarības veikalu tīklu, kuros var nodot un iegādāties privātpersonu un organizāciju nodotus/ziedotus dažādus priekšmetus, tostarp apģērbus.

Drēbes pārvērš naudā

«Cilvēki ziedo labas, bet sev vairs nevajadzīgas lietas – apģērbus, apavus, traukus, grāmatas u.c. Lietas tiek šķirotas un pēc tam veikalā labākās no tām piedāvājam iegādāties,» stāsta labdarības veikalu Otrā elpa vadītāja Zane Priedīte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvnieku patversme Ulubele uzsākusi kampaņu PĒRC & PABARO. Kampaņas ietvaros kolektīvās iepirkšanās portālā Pērkam Kopā tā mudina iegādāties konservēto (mitro) pārtiku, kas ražota Vācijā kā speciāls pasūtījums ar Ulubele zīmolu.

Jaunā barība suņiem un kaķiem ražota Vācijā pēc Ulubele pasūtījuma kā premium uzturs. Pārdošanā laisti konservi kaķiem 400 gramu bundžās, savukārt suņiem 800 gramu bundžās. Ulubeles konservu cena noteikta EUR 1,80 par vienu 400 gramu konservu bundžu kaķiem un EUR 3,00 par vienu 800 gramu konservu bundžu suņiem.

Dzīvnieku patversmei Ulubele novembrī aprit 11.gadi.

Vienā dienā patversmes iemītnieki apēd 100 kilogramus sausās vai 200 kilogramus konservētās (mitrās) barības. Pārrēķinot Ulubeles konservu bundžiņās, tas ir 100 konservu kaķiem (40 kg) un 200 konservu bundžu suņiem (160 kg) vienā dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2011. gada tautas skaitīšanā Latvijā saskaitīti 1 025 233 mājokļi, tai skaitā 79,1% apdzīvoti un 20,8% neapdzīvoti (mājokļi, kuros tautas skaitīšanas laikā neviens pastāvīgi nedzīvoja), liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie 2011.gadā veiktās mājokļu skaitīšanas dati.

Rīgā saskaitīti 327 379 mājokļi. No tiem lielākā daļa (83,1%) ir apdzīvoti, bet 16,8% neapdzīvoti.

Pierīgas reģionā šie dati attiecīgi ir 181 587 mājokļi, 73,6% apdzīvoti un 26,3% neapdzīvoti, Vidzemes reģionā – 99 437 mājokļi, 79%, apdzīvoti, 20,9% neapdzīvoti, Kurzemes reģionā – 136 492 mājokļi, 78,7% apdzīvoti, 21,3% neapdzīvoti, Zemgales reģionā – 118 278 mājokļi, 80,3% apdzīvoti, 19,7% neapdzīvoti, Latgales reģionā – 162 060 mājokļi, 76,5% apdzīvoti, 23,4% neapdzīvoti.

Mājokļu, kuru iemītnieki tautas skaitīšanā nebija iekļaujami, īpatsvars visos reģionos nav lielāks par 0,1%.

Tautas skaitīšanā iegūta arī statistika par iedzīvotāju skaitu pēc to mājokļa apstākļiem. Lielākā daļa (98,6%) no visiem iedzīvotājiem Latvijā dzīvo tradicionālajā mājoklī – dzīvoklī vai individuālajā mājā. Tikmēr 1,2% dzīvo kolektīvajā mājoklī, 0,1% – cita veida pajumtē, piem., treilerī vai šķūnī, 0,1% mājokļa nebija (bezpajumtnieki). Bezpajumtniekus 2011. gadā uzskaitīja tikai nakts patversmēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Izstrādā priekšlikumus PVN krāpšanas shēmu apkarošanai

Žanete Hāka, 10.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strādājot pie nākamā gada valsts budžeta projekta, no jauna aktualizēts jautājums par nodokļu administrēšanas uzlabošanu un būtiskākajām problēmām saistībā ar nodokļu krāpšanas shēmām. Rezultātā izstrādāti vairāki priekšlikumi ar mērķi uzlabot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) krāpšanas shēmu apkarošanu un veicināt caurspīdīgāku uzņēmējdarbības vidi, informē Finanšu ministrija.

Kā viens no priekšlikumiem caurspīdīgākas uzņēmējdarbības vides veicināšanai Latvijā ir iespēja publiskot informāciju par visu komersantu samaksāto nodokļu apmēru Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā. Tādējādi tiktu veicināta nodokļu nomaksa un ienākumu deklarēšana. Šāda prakse jau nesusi pozitīvus rezultātus mūsu kaimiņvalstī Lietuvā.

Tāpat viena no būtiskiem priekšnosacījumiem nodokļu shēmu apkarošanā ir informācijas apmaiņas uzlabošana starp Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu un VID par neparastajiem un aizdomīgajiem darījumiem, jo šobrīd VID informāciju var saņemt tikai pēc pieprasījuma par konkrētu personu. Situācijas uzlabošanai šo informāciju VID būtu jāsaņem automātiski, lai konkrētos gadījumus atklātu daudz efektīvāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti 23.martā apstiprināja četrus lēmumus par pilsētā esošo graustu piespiedu sakārtošanu, informē Rīgas dome. Tie ir dažādiem privātīpašniekiem piederoši īpašumi Krišjāņa Barona ielā 72, Mežkalna ielā 1, Kalnciema ielā 203 A un Maskavas ielā 322.

Privātpersonai piederošais grausts Krišjāņa Barona ielā 72 ir būtiski cietis ugunsgrēkā. Tas ir bīstamā tehniskā stāvoklī, pilnībā pamests, bet nav noslēgts un ir brīvi pieejams. Tā kā grausts atrodas Krišjāņa Barona un Bruņinieku ielas krustojumā un gar to notiek intensīva gājēju un transporta kustība, kā arī pretim Ēkai atrodas Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola, šis ir sabiedrības drošību apdraudošs objekts. Tādēļ īpašniekiem uzdots trīs nedēļu laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas uz ietves pie ēkas uzstādīt gājēju aizsargtuneli. Mēneša laikā īpašniekam būs jāizlemj – ēku nojaukt vai atjaunot. Tad, pēc nepieciešamās dokumentācijas izstrādāšanas un saskaņošanas, ēka vai no astoņu mēnešu laikā tiks nojaukta, vai arī divpadsmit mēnešu laikā tiks uzsākti atjaunošanas darbi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valmierā uzsākti ietvju atjaunošanas darbi

Dienas Bizness, 15.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar veco ietvju demontāžu un no jauna būvējamo ietvju trases atzīmēšanu dabā ir uzsākta šogad plānotā ietvju, gājēju–velosipēdistu ceļu infrastruktūras atjaunošana un izveide Valmierā, informē Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Kristīne Melece.

Pēc savu laiku nokalpojušo betona plākšņu demontāžas, Dīvaliņa ielas posmā no krustojuma ar Palejas ielu līdz Atpūtas parkam Dīvaliņa pļavu pusē tiek veidots gājēju–velosipēdistu ceļš 400 metru garumā no bruģa, ar sarkanas krāsas bruģakmeņiem nodalot velosipēdistiem paredzēto ietves joslu. Darbus atbilstoši iepirkuma rezultātiem par 30 892.55 eiro veic SIA SiMC. Darbu izpildi plānots pabeigt pusotra mēneša laikā.

Tuvāko divu mēnešu laikā asfaltēto gājēju ietvju atjaunošana ar bruģa segumu plānota arī Linarda Laicena ielā posmā no SIA Valmieras Mēbeles līdz Rūpniecības ielai ražošanas teritoriju pusē, kā arī Rūpniecības ielā posmā no Cēsu ielas līdz Linarda Laicena ielai renovētā nama Rūpniecības ielā 38 pusē. Darbus par 33 323.70 eiro atbilstoši iepirkumam veiks SIA SiMC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Etnas vulkāna apkaimi Sicīlijā satricinājusi 4,8 magnitūdas stipra zemestrīce

LETA, 26.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Etnas vulkāna apkaimi Sicīlijā trešdien satricinājusi 4,8 magnitūdas stipra zemestrīce, ievainojot desmit cilvēkus, ziņo Itālijas mediji.

Zemestrīce satricināja Sicīliju plkst.3.19 (plkst.4.19 pēc Latvijas laika). Tās epicentrs atradās netālu no Viagrandes, uz ziemeļiem no Katānijas.

Kopš Etnas vulkāna izvirduma pirmdien Sicīliju satricinājuši simtiem pēcgrūdienu, bet šis bijis visspēcīgākais.

Zemestrīce nodarījusi postījumus vecākām ēkām un tās dēļ nācies daļēji slēgt šoseju gar piekrasti, jo uz ceļa izveidojušās plaisas.

Cietušie cilvēki guvuši vieglas traumas un viņu dzīvībai briesmas nedraud, liecina amatpersonu sniegtā informācija.

Ziņu aģentūra ANSA vēstīja, ka no savas mājas drupām izglābts kāds 80 gadus vecs vīrietis.

Cilvēkiem, kuru mājas ir bojātas, un tiem, kuriem bail atgriezties savās mājās, iekārtotas pagaidu patversmes, informēja Civilās aizsardzības aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas Jūras medicīnas centrs (LJMC) parakstījusi būvdarbu līgumu ar SIA Selva būve par LJMC piederošas ēkas pārbūvi un Radioloģijas nodaļas izbūvi Patversmes ielā 23, Rīgā.

Kā liecina LJMC paziņojums Nasdaq Riga, līguma summa ir 920,8 tūkstoši eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Samaksa par būvdarbiem paredzēta atbilstoši būvprojekta realizācijai un līgumā noteiktajam maksājumu grafikam.

Komentāri

Pievienot komentāru