Jaunākais izdevums

Jau šogad Rīgā 15 pašvaldību apsaimniekošanas uzņēmumu vietā varētu izveidot vienu apsaimniekošanas lieluzņēmumu. Tā uzdevums būs gādāt par ēku un pagalmu tīrību un labiekārtošanu neatkarīgi no tā, kam pieder dzīvojamais fonds, raksta Latvijas Avīze.

Pilsētas īpašuma komitejā jau apstiprināts lieluzņēmuma – SIA Rīgas namu pārvaldnieks – statūtu projekts. Paredzēts, ka jaunveidojamā uzņēmuma pamatkapitāls būtu 500 tūkst. Ls, kapitāla daļu turētājs ir Rīgas pašvaldība, bet kapitāla daļu turētāja pārstāvis – Rīgas domes priekšsēdētājs.

Uzņēmuma valdē būtu pieci locekļi, kurus amatos ievēlētu uz trim gadiem. SIA Rīgas namu pārvaldnieks sāktu darbu jau no šā gada 1. novembra. Līdzšinējie apsaimniekotāji – namu pārvaldes – netikšot likvidētas. Tās saglabās savu līdzšinējo atrašanās vietu, savukārt iedzīvotāji – pakalpojumu saņemšanas iespējas savas dzīvesvietas tuvumā.

Rīgas domē apgalvo, ka, apvienojot 15 namu pārvaldes vienā uzņēmumā, rīdziniekiem būšot lieli ieguvumi. Uzlabosies apkalpošana. Samazināsies administratīvais aparāts. Būs vienota grāmatvedība, tehniskie līdzekļi, kā arī visā Rīgas teritorijā vienots dispečeru dienests, kas strādās pēc vienotiem noteikumiem.

Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ģirts Beikmanis norāda – namu pārvalžu apvienošanas ideja ir kā nūja ar diviem galiem. Ja Rīgas domē būtu ieinteresēti to darīt, tā varbūt izdotos samazināt pārvaldes birokrātisko aparātu un nostiprināt ar zaudējumiem strādājošās namu pārvaldes ekonomiskās krīzes laikā. Iespējams, tā samazinātos apsaimniekošanas izdevumi iedzīvotājiem.

Taču šī ideja ir pretrunā ar līdzšinējo apsaimniekošanas politiku, kas aicina dzīvokļu īpašniekiem pašiem izvēlēties izdevīgāko apsaimniekotāju un apsaimniekošanas veidu. Iznākumā Rīgā varētu rasties vēl viens monopoluzņēmums, līdzīgi kā Rīgas ūdens vai Rīgas siltums.

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš uzskata, ka pašvaldībai vispār nebūtu jānodarbojas ar citiem īpašniekiem piederošu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu. Viņš pieļauj, ka nākotnē šis uzņēmums varētu tikt nodots privatizācijai. Pašlaik namu pārvalžu noteiktā nesamērīgi zemā apsaimniekošanas maksa izkropļo tirgu

V. Peipiņš domā, ka privātuzņēmums, iespējams, kādā brīdī paceltu iedzīvotājiem apsaimniekošanas maksu, tomēr tas rosinātu cilvēkus ātrāk dibināt dzīvokļu īpašnieku sabiedrības un izvēlēties citus, labākus apsaimniekotājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Lai taupītu, Rīgas dome izlēmusi likvidēt daudzās namu pārvaldes un izveidot vienu lielu namu pārvaldi visai Rīgai. Ar pirmo janvāri darbu zaudēs 15 pārvalžu vadītāji, kā arī daudzi administrācijas darbinieki. Tas izlemts jau pirms mēneša, bet namu pārvaldnieki tikmēr steidzas vērienīgi iepirkties,» svētdien informēja TV3 raidījums Nekā personīga.

«Rīgā ir 15 Rīgas namu pārvaldes, tajās strādā gandrīz 3900 darbinieki. Lielākoties tie ir sētnieki, namdari, elektriķi, būvinženieri un citi speciālisti. Vairāk nekā pustūkstotis sēž administrācijas ērtajos krēslos. Kopumā algās tiek tērēti vairāk nekā 9 miljoni latu.

Valsts kontrole Rīgas Domei aizrādīja, ka te var ietaupīt un pirms mēneša Rīgas dome beidzot lēma par pārmaiņām - namu pārvaldes apvienos vienā megapārvaldē. Līdz ar nākamo janvāri amatus zaudēs gan namu pārvalžu vadība, gan lielākā daļa administrācijas darbinieku. Šis lēmums nav apturējis attapīgākās namu pārvaldes - kamēr nav likvidētās, tās steidz sludināt vērienīgus iepirkumus,» vēstīja raidījums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

VK: Divas trešdaļas Tiesu namu aģentūras iznomāto īpašumu ir nerentabli

Žanete Hāka, 09.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesu namu aģentūra ir spējusi uzkrāt ievērojamus līdzekļus 2 miljonu eiro apmērā, tomēr skaidra nākotnes redzējuma, kā šos līdzekļus ieguldīt nekustamajos īpašumos, nav, tāpēc līdzekļi ilgstoši stāv kontā, liecina Valsts kontroles revīzijas secinājumi.

Tieslietu nozares nekustamie īpašumi, izņemot ieslodzījuma vietu infrastruktūru, ir ieguldīti VAS Tiesu namu aģentūra pamatkapitālā. Tiesu namu aģentūra ir valsts kapitālsabiedrība, kuras pamatuzdevums ir pārvaldīt un apsaimniekot nozares nekustamos īpašumus.

Svarīgs aspekts ir kapitālsabiedrības iespēja attīstīt jaunus projektus, piesaistīt (aizņemties) finanšu līdzekļus, veidot uzkrājumus un izmantot tos nekustamo īpašumu attīstībai. Šāds modelis var arī atslogot tieslietu nozares iestādes no tām neraksturīgu funkciju veikšanas. Tieslietu ministrija ir šīs kapitālsabiedrības īpašniece un galvenā tās sniegto pakalpojumu pircēja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2020.gadā izaicinājumu biznesā nav trūcis, tāpēc daudzi savus sapņus par jauna uzņēmuma reģistrēšanu atlikuši, kā rezultātā pērn reģistrēts zemākais jaunu uzņēmumu skaits pēdējo 17 gadu laikā, liecina SIA Lursoft dati.

Vienlaikus tie uzņēmēji, kuri spēruši drosmīgo soli un nav nobijušies no biznesa uzsākšanas pandēmijas apstākļos, nereti uzņēmuma nosaukuma izvēlei piegājuši ar radošumu. Tā teikt, ja apkārt valda neziņa un bailes, vismaz uzņēmuma nosaukums apkārtējos raisīs smaidu.

Lursoft apkopojis 2020.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus, lai pierādītu, ka humors, par spīti visām grūtībām, Latvijas uzņēmējos nav izzudis.

Janvāris

  • SIA Lāču Muižiņa (Limbažu nov)
  • SIA Skaistuma terapija (Rīga)
  • SIA Uzzini, iepazīsti (Babītes nov)
  • SIA Your choice (Rīga)
  • SIA Kopā būt (Ozolnieku novads), jau likvidēts
  • SIA Uzladets (Mārupes nov)
  • SIA VISUVAR (Rīga)
  • SIA Neko nevar skaidri zināt (Ķeguma nov)
  • SIA Turaidas Roze (Rīga)
  • SIA Mazliet vairāk gaisa (Jelgava)
  • SIA Prieks sadarboties (Rīga)
  • SIA Trīs ar pus vīri (Jelgavas nov)
  • SIA Mazie varoņi (Rīga)
  • SIA tīri tā neko (Rīga)
  • SIA Augam kopā (Rīga)
  • SIA Stalkeris (Ādažu nov)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo reizi Rīgas domē ticis pie varas Saskaņas centrs likvidēja daudzās izpilddirekcijas un atstāja tikai trīs. Taču, kā vēstīja TV3 raidījums Nekā Personīga, tajās amatos salikti daudzi ar partiju saistīti cilvēki, un kompensācijās par nepamatoti atlaistiem darbiniekiem dome samaksājusi jau 160 tūkstošus latu.

Cilvēki pēc partijas piederības esot salikti arī tik saimnieciskās struktūrās kā namu pārvaldes. Tajās varot ne tikai nekontrolēti rīkoties ar iedzīvotāju naudu, bet saņemt arī ministra cienīgu algu. Kā īpašs piemērs tam esot Kurzemes namu apsaimniekotājs.

Kurzemes namu apsaimniekotājs ir lielākais no 15 namu apsaimniekošanas uzņēmumiem galvaspilsētā. Pēc uzvaras pašvaldību vēlēšanās par tā vadītāju Saskaņas centrs iekārtoja Artūru Lifšicu. Tomēr viņa karjera ātri beidzās. Lifšics bez konkursa veicis aizdomīgus iepirkumus par lielām summām, no kuriem amizantākais bijis ar saules baterijām aprīkotu ēku numuru zīmju iegāde, kuras tomēr tumsā nespīdēja. Lifčiss amatu zaudēja, bet viņa cilvēki palika, norādīja raidījums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Mudina Rīgas namu apsaimniekotāju aktivizēt māju renovācijas procesu

Ingrīda Drazdovska, 16.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Māju renovācijai būtu jākļūst par prioritāti Rīgas namu apsaimniekotājiem, uzskata Ekonomikas ministrija.

Rīga pašlaik pēc projektu pieteikuma skaita atpaliek no Liepājas un Valmieras. Tādēļ ministrija aicina Rīgas pašvaldību uz ciešāku sadarbību, sekmēt Rīgas iedzīvotāju saliedētību, komunikāciju un lēmuma pieņemšanu par māju renovāciju. Tā uzskata, ka māju renovācijai jākļūst par Rīgas namu apsaimniekotāju prioritāti.

Tā kā lielāko daļu Rīgas namu apsaimnieko SIA Rīgas namu pārvaldnieks, tai būtu jāuzņemas lielāka iniciatīva komunikācijā ar iedzīvotājiem, sabiedrības informēšanā un renovācijas vadībā.

Līdz šim brīdim Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā saņemti vairāk nekā 600 projektu iesniegumi, t.sk. no Rīgas saņemti 52 pieteikumi, no kuriem īstenoti vai renovācijas procesā ir tikai 21. Analizējot, kādas mājas Rīgā tiek renovētas, secināts, ka tās ir mājas, kuras pārvaldīšanu pārņēmuši paši iedzīvotāji, organizējot to caur biedrībām vai privātiem apsaimniekotājiem. Pārsvarā tās ir salīdzinoši nelielas mājas, kurās dzīvokļu īpašnieku skaits ir mazāks un līdz ar to vieglāk ir panākama vienošanās par renovāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

To sešu politisko partiju lokomotīvju materiālais stāvoklis, kuras pēc pēdējām aptaujām varētu iekļūt 10. Saeimā, ir ļoti atšķirīgs, bet lielākoties - labs.

Lielākajai daļai ir gan uzkrājumi skaidrā naudā, gan noguldījumi bankās, ir arī lielākas un mazākas parādsaistības, tie līdztekus darbībai politikā ieņem amatu arī privātos uzņēmumos, kuros mēdz būt arī līdzīpašnieki, daudziem pieder vairāki nekustamie īpašumi. Gandrīz visiem, izņemot diviem, ir augstākā izglītība, kas iegūta gan Latvijā, gan ārvalstīs. Tiesa, ir arī izņēmumi - dažiem tomēr nav nedz uzkrājumu, nedz arī kas pieder.

LD/DB apkopotā informācija par partiju lokomotīvēm Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē liecina, ka Saskaņas centra lokomotīvju kopējais skaidras un bezskaidras naudas uzkrājumu apjoms ir ap 45,2 tūkst. latu, bet uzņemtas parādsaistības aptuveni par 164,9 tūkst. latu. Vienotības lokomotīvju naudas uzkrājumu apjoms veido aptuveni 288,8 tūkst. latu, bet parādsaistības - ap 84,6 tūkst. latu. Jāpiebilst, ka tās savukārt ir citiem aizdevušas kopumā 147,2 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Apburtā loka ceļš 13 gadu garumā valsti novedis kārtējā strupceļā

Māris Ķirsons, 31.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemes piespiedu nomas jautājumos Latvija jau vairāk nekā 13 gadus iet pa apburto loku, un to nespēj pārraut arī ar dalītā īpašuma izbeigšanu, kura īstenošanai izveidotais mehānisms ir birokrātiski smagnējs, un tam nav arī adekvāta valsts finansiāla atbalsta.

To intervijā Dienas Biznesam stāsta zvērinātu advokātu biroja iLaw partneris Normunds Šlitke. Viņaprāt, zemes piespiedu nomas ikgadējo griestu apmēra noteikšanā 4% no zemes kadastrālās vērtības ir daudz ekonomisko absurdu. Situāciju pašlaik var mainīt tikai Satversmes tiesa.

Kāda ir situācija ar dalītā īpašuma problēmu?

Tā ir tieši tāda pati kā pašlaik ar daudzdzīvokļu māju siltināšanu. Kāpēc tāds salīdzinājums? Tāpēc, ka ir vairākas būtiskas līdzības gan ar daudzdzīvokļu māju siltināšanu, gan ar dalītā īpašuma izbeigšanu. Diemžēl, bet vecais teiciens — ir meli, ir lieli meli un ir statistika — būtu jākoriģē un statistika jāaizstāj ar politika. Proti, politiķi pirms 11 gadiem solīja dzīvokļu īpašniekiem, ka zemes gabala izpirkšana zem daudzdzīvokļu mājas būs tikpat vienkārša un nesāpīga kā šīs mājas siltināšana. Diemžēl realitāte ir cita. Vārdos un solījumos viss ir skaisti, bet, tiklīdz raugāmies uz padarītajiem darbiem — piedāvātajiem mehānismiem —, tā aina jau ir pavisam citāda. No šodienas skatupunkta laikam nevienam nav jautājumu par energoresursiem, to cenas būtisku pieaugumu, dabasgāzes kontekstā arī pieejamību un dārdzību, kas pat ir kļuvusi par savdabīgu ieroci Ukrainas kara kontekstā. Ļoti daudzi cilvēki 32 gadus pēc Latvijas neatkarības atgūšanas dzīvo padomju laikos būvēto daudzdzīvokļu māju dzīvokļos, kuru apkurei bija paredzēts izmantot lētos energoresursus — dabasgāzi — no Krievijas, bet šodien tie vairs nav lēti, un siltināšanas problēma, šķiet, ir viena no galvenajām aktualitātēm valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas gaisa telpā no plkst. 9.00 pilnībā atcelti ierobežojumi, DB apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks.

Šāds lēmums pieņemts atbildīgo institūciju sapulcē otrdienas rītā.

M. Čerņonoks uzsvēra, ka atbildīgās institūcijas pastiprināti turpinās uzraudzību un stingri uzraudzīs gaisa telpu un sekos līdzi aktuālai informācijai. Tāpat tiks pieprasīti ziņojumi no pilotiem un pastiprināta uzmanība tiks pievērsta tehnikai.

Otrdienas rītā lidostā Rīgā nosēdusies pirmā lidmašīna, atgādināja M. Čerņonoks, norādot, ka pēc pilota ziņojuma, secināts, ka «viss ir tīrs un labs un bīstamība nekāda.»

Vienlaikus viņš piebilda, ka Eiropā jau līdz šim veikti testi lidojumiem, lai pārliecinātos par lidojumu drošību.

Pirmais reiss starptautiskajā lidostā Rīga ieradās otrdien plkst. 07:45 no Kijevas, ko veica Ukrainas nacionālā lidsabiedrība AeroSvit, liecina lidosta Rīga sniegtā informācija. Savukārt ap plkst. 9.10 gaidāms SmartLynx čartera reiss no Tenerifes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas namu pārvalde Sarkandaugava no «apzinīgajiem» iedzīvotājiem katrā iestādes pārvaldītajā daudzdzīvokļu namā pieprasa priekšapmaksu par apkuri, tādējādi faktiski pieprasot dzēst parādnieku parādus par siltumu. Nemaksāšanas gadījumā namu pārvalde draudējusi ar apkures nepieslēgšanu.

Laikraksts Telegraf vēsta, ka uz namu pārvaldes Sarkandaugava pārvaldīto daudzdzīvokļu namu ieejas durvīm izvietotas zīmītes, kurās rakstīts: «Cienījamais nama iedzīvotāj! Saistībā ar to, ka jūsu ēkai izveidojies parāds par apkuri 5 056 latu apmērā jeb 1,89 lati par kvadrātmetru, brīdinām, ka AS Rīgas siltums nepieslēgs jūsu ēku siltumam 2010./2011. gada apkures sezonā.»

Tiek norādīts, ka apkure namiem tiks pieslēgta tikai tad, ja viss parāds būs nomaksāts. Ierodoties namu pārvaldē Sarkandaugava, iedzīvotājiem tiek ieteikts samaksāt avansu par nākamo apkures sezonu, lai ar šo naudu varētu segt iepriekšējā ziemā uzkrātos parādus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Hausmaster un Latvijas lifts-Šindlers vērsušies KNAB un Valsts policijā

LETA, 05.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Namu apsaimniekošanas uzņēmums AS «Hausmaster» un liftu ražotājs AS «Latvijas lifts-Šindlers» vērsušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē ar lūgumu izvērtēt SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» liftu iepirkumu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais «Hausmaster» un «Latvijas lifts-Šindlers» iesniegums.

Tāpat «Hausmaster» un «Latvijas lifts-Šindlers» iesniegums nosūtīts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem (AP), Rīgas domes priekšsēdētājam Dainim Turlajam (GKR) un Lietuvas vēstniekam Latvijā Artūram Žurauskim.

Iesniegumā norādīts, ka «Hausmaster» kopā ar «Latvijas lifts-Šindlers» piedalījās «Rīgas namu pārvaldnieka» organizētajā konkursā «Liftu tehniskā apkope, plānoto un avārijas remontdarbu veikšana». Konkursa prasības paredzēja, ka ir nepieciešami 134 speciālisti un, lai kvalificētos šim konkursam, finanšu apgrozījumam pēdējo triju gadu laikā jābūt 8 300 000 eiro. Taču visi iesniegtie piedāvājumi, ieskaitot «Hausmaster» un «Latvijas lifts-Šindlers» piedāvājumu, noraidīti un konkurss izbeigts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgas domes opozīcija prasa Rīgas namu pārvaldnieka valdes atstādināšanu

Dienas Bizness, 26.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piesaucot finanšu mahinācijas un nespēju nodrošināt kvalitatīvus apsaimniekošanas pakalpojumus, Vienotības Rīgas domes deputātu frakcija pieprasa no amata atstādināt Rīgas pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks valdi.

Domes opozīcija medijiem izplatītajā paziņojumā norāda, ka «tad, kad no SIA Rīgas namu pārvaldnieks pazuda 247 tūkst. Ls, valde to pamanīja tikai pēc gada, turklāt, tikai mēnesi pēc šo nelikumību konstatēšanas valde vērsās tiesībsargājošās institūcijās».

Tāpat opozīcija par aizdomīgu uzskata gadījumu, kad no Rīgas namu pārvaldnieka iecirkņa Valdemārs tika nozagts personālais dators, jo tieši šajā iecirknī «KNAB [Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs] 2011. gadā aizturēja divus darbiniekus aizdomās par kukuļņemšanu; sakritība ir pārāk liela», teikts paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saistībā ar Rīgas namu pārvaldniekā atklāto mahināciju aizturētas divas personas

LETA, 03.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar aizdomām par 247 tūkstošu latu zādzību no SIA Rīgas namu pārvaldnieka kontiem policija aizturējusi divas personas.

Aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturētas divas personas - SIA Rīgas namu pārvaldes Finanšu pārvaldes darbinieks un viena privātpersona, aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse. Pagaidām šīs divas personas aizturētas uz 48 stundām, bet pēc tam tiks lemts jautājums par drošības līdzekļu piemērošanu.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (ENAP) ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas - par piesavināšanos lielos apmēros.

Jau ziņots, ka Rīgas namu pārvaldnieka vadībai radušās aizdomas, ka augsta ranga uzņēmuma Finanšu pārvaldes darbinieki, sagrozot grāmatvedības datus, no uzņēmuma kontiem vairākos maksājumos aizskaitījuši 247 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Veiks Rīgas namu pārvaldnieka klientu apkalpošanas centru darbinieku atkārtotu atestāciju

Lelde Petrāne, 13.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzdevis apvienotās namu pārvaldes SIA Rīgas namu pārvaldnieks vadībai veikt uzņēmuma klientu apkalpošanas darbinieku atkārtotu atestāciju.

«Pēdējā laikā esmu saņēmis sūdzības no rīdziniekiem par to, ka nav iespējams sazvanīt namu pārvaldes klientu apkalpošanas centrus. Tas nav pieļaujams. Tāpēc Rīgas namu pārvaldniekam uzdots veikt darbinieku atkārtotu atestāciju un nodrošināt kvalitatīvu klientu apkalpošanu,» norāda N.Ušakovs.

«Rīgas namu pārvaldniekam arī jāievieš regulāra klientu apkalpošanas kvalitātes kontroles sistēma,» uzsver domes priekšsēdētājs.

Lai uzlabotu uzņēmuma pieejamību klientiem, apvienotajai namu pārvaldei ir uzdots izveidot vienotu zvanu centru, tam jāsāk darboties tuvāko mēnešu laikā. Līdz ar vienotā zvanu centra izveidi ikvienam klientam būšot nodrošināta iespēja nekavējoties sazināties ar uzņēmumu par jebkuru jautājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas namu pārvaldnieks pļaus zāli pagalmos par 1,2 miljoniem latu

Gunta Kursiša, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rīgas namu pārvaldnieks noslēdzis atklātu konkursu par zāliena pļaušanu pie pārvaldīšanā esošajām dzīvojamajām ēkām par 1,29 miljoniem latu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Konkursā par zāliena pļaušanas pakalpojumu uzvarējusi piegādātāju apvienība SIA Hagberg un SIA Pilsētas eko serviss, kas piedāvāja šos darbus veikt par zemāko cenu, liecina informācija IUB. Kopumā SIA Rīgas namu pārvaldnieks izsludinātajā konkursā savus piedāvājumus iesniedza seši komersanti.

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks izveidota 2010. gada decembra beigās, apvienojot 15 pašvaldības namu pārvaldes. SIA Rīgas namu pārvaldnieks kapitāla daļu turētājs ir Rīgas pašvaldība, bet kapitāla daļu turētāja pārstāvis - Rīgas domes priekšsēdētājs. Patlaban uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Ervins Straupe, savukārt valdes locekļa amatos darbojas Dzintars Arbidāns, Jeļena Jakovļeva un Ivo Lecis. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 804 tūkst. Ls, bet tā apgrozījums 2011. gadā veidoja 45,2 miljonus Ls. Aizpērn SIA Rīgas namu pārvaldnieks nopelnīja 272 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Tomēr rīkos atklātu konkursu uz Rīgas namu pārvaldnieka vadītāja amatu

Ingrīda Drazdovska, 28.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja nolēma izveidot darba grupu, kas izvērtēs potenciālos SIA Rīgas namu pārvaldnieks valdes priekšsēdētāja vai četru valdes locekļu amatu kandidātus.

Rīgas domes opozīcija iepriekš paudusi sašutumu par domes priekšsēdētāja Nila Ušakova nevēlēšanos organizēt atklātu konkursu uz piecu valdes locekļu amatiem topošajā Rīgas namu pārvaldnieks, kas būs trešā lielākajā Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrība.

Jauno darba grupu vadīs Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko, tajā iekļauti visi komitejas deputāti, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš un Personāla nodaļas vadītāja Jana Dulberga.

Konkursu uz SIA Rīgas namu pārvaldnieks valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu amatiem laikrakstā Latvijas Vēstnesis plānots izsludināt nākamās nedēļas sākumā, pretendenti varēs pieteikties līdz 16. novembrim, ieskaitot. Pretendentu pieteikumus iecerēts izvērtēt līdz decembra sākumam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālās vēlēšanu komisijas statistika liecina, ka starp Rīgas domes deputātu kandidātiem atrodams arī liels skaits dažādu uzņēmumu pārstāvju.

Tā vēlēšanās startē gan valdes priekšsēdētāji, gan valdes locekļi, gan direktori, gan citi augstākā līmeņa uzņēmumu darbinieki.

Lūdzām daļai no viņiem sniegt atbildes uz diviem jautājumiem:

1. Vai šis ir Jūsu pirmais starts politikā?

2. Kādēļ izlēmāt iet politikā? Kāda ir Jūsu motivācija un kādi ir plāni?

(Partijas sakārtotas secībā, kādā tās atrodamas cvk.lv)

Atbildes:

- Politisko partiju apvienība Saskaņas Centrs, Partija Gods kalpot Rīgai

Deņiss Jeļizarovs, dzimšanas gads: 1981, dzīves vieta: Rīga, tautība: nav norādīta

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas namu pārvaldniekā atklāta vērienīga finanšu mahinācija

Elīna Pankovska, 02.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības uzņēmuma SIA Rīgas namu pārvaldnieks Finanšu pārvaldes augsta ranga darbinieki, sagrozot grāmatvedības datus, no uzņēmuma kontiem vairākos maksājumos aizskaitījuši 247 tūkst. Ls. Aizdomas par iespējamu līdzekļu zādzību no uzņēmuma radušās, ieviešot jaunu finanšu līdzekļu plūsmas kontroles sistēmu, informē Rīgas dome.

Atklājot iespējamo grāmatvedības datu falsifikāciju, kurā iesaistīti augsta līmeņa finanšu darbinieki, veikts neformāls finanšu audits. Tā laikā aizdomas par zādzību apstiprinājušās.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ervins Straupe valdes vārdā vērsies Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē ar iesniegumu par iespējamu liela apjoma uzņēmuma līdzekļu zādzību. Ekonomikas policijas darbinieki uz aizdomu pamata par līdzekļu piesavināšanos lielā apmērā, jau aizturējusi uzņēmuma Finanšu pārvaldes darbinieku.

Darbinieki, kuru līdzdalība grāmatvedības datu sagrozīšanā nav izslēgta, atstādināti no pienākumu veikšanas. Detalizētāku informāciju par šo iespējamo noziegumu Rīgas namu pārvaldnieks neesam pilnvarots sniegt, izmeklēšanas interesēs. Tiesības sniegt papildus informāciju esot tikai procesa virzītājam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Daļai no Rīgas namu pārvaldniekam nozagtās naudas uzlikts arests

Elīna Pankovska, 16.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietā par liela apjoma naudas līdzekļu piesavināšanos no pašvaldības uzņēmuma SIA Rīgas namu pārvaldnieks, lielākai daļai no aizskaitītās naudas uzlikts arests.

Pašlaik Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki ar tiesas sankciju uzlikuši arestu 170 tūkst. Ls no kopumā 247 tūkst. Ls, kuri tika aizskaitīti no uzņēmuma kontiem. Paredzams, ka uzņēmums varēs atgūt arī pārējos līdzekļus, atzīmēts Rīgas domes paziņojumā.

SIA Rīgas namu pārvaldnieks valdes priekšsēdētājs Ervins Straupe norāda, ņemot vērā, ka arestēta lielākā daļa no pazudušās naudas, palielinās iespēja salīdzinoši īsā laika posmā atgūt visus no uzņēmuma kontiem nozagtos līdzekļus. Arī Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) raidījumā 900 sekundes norādīja, ka lielāko daļu no līdzekļiem pavisam noteikti izdosies atgūt. N. Ušakovs atklāja, ka cilvēks, kurš pastrādāja noziegumu, bijis ar nevainojamu reputāciju un strādājis vadošos amatos valsts uzņēmumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Top jaunas viesnīcas; Rīgas tirgus tuvu piesātinājumam

Lāsma Vaivare, 07.05.2014

Vaļņu ielā 49 iepretim Rīgas autoostai top jau sestā viesnīca, kas strādās arWelton zīmolu.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc iepriekšējo gadu aktīvajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā tiek rekonstruētas, būvētas un atvērtas jaunas viesnīcas; eksperti lēš – tirgus ir tuvu piesātinājumam.

Bez pašreizējiem viesnīcu projektiem Rīgā, kas jau ir vai tūlīt tiks pabeigti, vēl tiek plānoti vairāki jauni; kad tie būs pabeigti, tirgus būs piesātināts, norāda nekustamo īpašumu kompānijas Newsec Latvija direktors Valdis Mitenbergs. Ja investors šobrīd sāktu apsvērt viesnīcas projekta īstenošanu Rīgā – iegādātos īpašumu, sāktu projektēt –, iespējams, būtu jau nokavēts.

Ja nepalielināsies tūristu skaits, konkurence viesnīcu biznesā būtiski saasināsies, pauž Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste. Viņasprāt, pie esošās viesnīcu noslodzes, kas pēc asociācijas datiem pērn bija ap 48%, nav īstas vajadzības pēc jaunu viesnīcu būvniecības. Vienlaikus šobrīd tirgū vērojamā aktivitāte, rekonstruējot un no jauna būvējot viesnīcas, ir sakritība, nevis apzināts plāns. «Viesnīcas izveide nav īstermiņa projekts,» viņa norāda, stāstot, ka, piemēram, vēsturiskas ēkas pārveide par viesnīcu var būt ļoti laikietilpīga, kas liek pagarināt būvniecības termiņus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas namu pārvaldnieka valdē iecelti Lecis un Jakovļeva

Gunta Kursiša, 20.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmuma SIA Rīgas namu pārvaldnieks valdē iecelta Jeļena Jakovļeva un Ivo Lecis, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

J. Jakoveļeva un I. Lecis turpmāk būs tiesīgi pārstāvēt kapitālsabiedrību kopīgi ar visiem valdes locekļiem.

Rīgas namu pārvaldnieka valdi ir pametis tās līdzšinājais loceklis Dmitrijs Geraskins. Ieraksts par izmaiņām valdes locekļu sastāvā izdarīts 14. decembrī.

Jaunieceltā valdes locekle J. Jakovļeva ir viena no lielākajām partijas Saskaņas centrs un to veidojošās partijas Saskaņa ziedotājām, un līdz šim ieņēma Rīgas namu pārvaldnieka Tehniskās pārvaldes direktores amatu. Kopumā Saskaņas centram un Saskaņai J. Jakovļeva gada laikā ziedoja 12 tūkstošus latu, iepriekš vēstīja aģentūra LETA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas namu pārvaldnieks jumtus tīrīs par 400 tūkst. Ls

Gunta Kursiša, 24.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības uzņēmums SIA Rīgas namu pārvaldnieks noslēdzis atkātu iepirkumu konkursu par sniega, ledus un lāsteku tīrīšanu no jumtiem par kopējo līgumcenu 400 tūkstoši latu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Par konkursa uzvarētājām tika noteiktas SIA Impel Serviks, SIA Drift, SIA V Service, personu apvienība SIA MV Partneri un SIA Anzāģe.

Rīgas namu pārvaldnieka iecirkņos Vecmīlgrāvis un Sarkandaugava jumtus tīrīs SIA Impel Serviks. Iecirkņos Jugla, Mežciems, Purvciems, Pļavnieki, Krasts, Ķengarags, Daugava un Zemgale – SIA Drift, iecirkņos Avots, Centrs un Valdemārs – SIA V Service, iecirknī Kurzeme – personu apvienība SIA MV Partneri un SIA Anzāģe.

SIA Rīgas namu pārvaldnieks apsaimniekotajās mājās ir aptuveni 180 tūkstoši klientu. Rīgas namu pārvaldnieks izveidots 2010. gada nogalē, apvienojot 15 pašvaldības namu pārvaldes. No bijušajām namu pārvaldēm pērnā gada laikā izveidoti desmit iecirkņi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Rīgas namu pārvaldnieks reģistrē komercķīlu 386,39 tūkstošu eiro vērtībā

Žanete Hāka, 15.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauna komercķīla reģistrēta 2010. gada decembrī dibinātajam SIA Rīgas namu pārvaldnieks, liecina Lursoft dati.

Komercķīlas vērtība ir 386,39 tūkstoši eiro. Par labu AS Swedbank uzņēmums ieķīlājis savas prasījuma tiesības. Jāatzīmē, ka šī ir jau ceturtā uzņēmuma reģistrētā komercķīla.

Rīgas namu pārvaldnieka iesniegtais gada pārskats norāda, ka 2013. gadā uzņēmuma neto apgrozījums sasniedza 58,079 miljonus eiro. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas pagājušajā gadā sasniedza 566,737 tūkstošus eiro. Rīgas namu pārvaldnieks pārskata gadā ar darbavietām nodrošināja vairāk nekā trīs tūkstošus darbiniekus.

Rīgas namu pārvaldnieks tika izveidots, apvienojot 15 pašvaldības namu pārvaldes. Jānorāda, ka Rīgas namu pārvaldnieks kopumā apsaimnieko vairāk nekā četrus tūkstošus dzīvojamo māju ar kopējo apsaimniekojamo platību virs astoņiem miljoniem kvadrātmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru