Viedierīces

Samsung ar Note satuvina planšetdatoru un viedtālruni

Gunta Kursiša, 01.09.2011

Jaunākais izdevums

Līdz ar jaunā sīkrīka jeb «gadžeta» Galaxy Note, ko Samsung prezentēja Berlīnē notiekošajā IFA Tirdzniecības izstādē, izstrādi pamazāmizzūd robeža starp planšetdatoriem un viedtālruņiem, vēsta mashable.com.

Jaunais Galaxy Note darbojas ar Android2.3 operētājsistēmu un daudzējādā ziņā līdzinās planšetdatoram, piemēram, līdzi Galaxy Note nāk arī pildspalva, ar ko veikt atzīmes, ja nevēlas ar skārienjūtīgo ekrānu darboties ar pirkstiem. Jaunajai ierīcei ir arī tādas iezīmes kā 1,4 GHz liels centrālā procesora bloks (CPU), WXGA Super Amoled ekrāns, 1 GB RAM atmiņa, 16/23 GM liela uzglabāšanas atmiņa, 8 megapikseļu fotokamera un 2 megapikseļu kamera videozvaniem. Ierīces «biezums» ir 9,65 milimetri.

Ceturtdien izstādē Berlīnē Samsug prezentēja arī jauno planšetdatoru Galaxy Tab 7.7, kas darbojas uz Android 3.2 operētājsistēmas bāzes. Patlaban vēl nav zināms, kad ierīce būs pieejama veikalos un kāda varētu būt tās cena.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" pašā gada sākumā prezentētais "Note 10 Lite" sniedz iespēju lielākam patērētāju lokam izmantot "S Pen" irbuļa priekšrocības

Pašā gada sākumā, kad viedtelefonu pasaulē valda relatīvs klusuma periods, "Samsung" pārsteidza daudzus. Bez ierastās patērētāju «iesildīšanas» un kacināšanas ar informācijas drumslām par gaidāmajiem jaunumiem, pārdošanā tika laistas pērnā gada flagmaņu "Galaxy S10" un "Galaxy Note 10" "vieglās" versijas "Lite".

Ja "S" sērija jau iepriekš pieredzējusi lētāku modeli, tad "Note" šādu «sānsoli» prom no elitārisma sper pirmoreiz.

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

"Note" kopš pirmsākumiem bijis biznesa klases tālrunis – gaumīgs, funkcijām bagāts un atbilstoši arī dārgs. Savukārt "Lite" koncepts paredz, ka ierīcei kaut kas tiek atņemts, lai padarītu to masām pieejamāku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar S Pen irbuli pazīstamā Samsung viedtelefonu sērija Note savā 10.jubilejā pircējiem sarūpējusi iespaidīgu trīs fotokameru bloku.

Jau desmito gadu pēc kārtas rudens cēlienu tehnoloģiju pasaulē iezvana Dienvidkorejas uzņēmuma Samsung prezentācija, kurā potenciālajiem pircējiem un vienkārši interesentiem tiek izrādīts kārtējais Galaxy Note modelis. Jā, augusta sākumā izrādītais Note 20 pārstāv jau desmito šīs sērijas paaudzi.

Tāpat kā priekšgājēji, arī jaunākais veikums iemieso āziešu pragmatisko un konservatīvo pieeju biznesam – sniegt klientiem viņu iecienīto produktu, ik gadu to nedaudz pilnveidojot. Tas vienlaikus arī nozīmē, ka vienas sērijas ietvaros radikālas izmaiņas nav gaidāmas, lai cik ļoti to vēlētos atsevišķi tehnoloģiju baumotāji, kuri gada sākumā spekulēja par Note un atlokāmā Fold sēriju saplūšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģiju apskats: Samsung Galaxy Note 8

Jānis Vēvers, 20.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

S-Pen irbuļa plašās iespējas padara Samsung Galaxy Note 8 par vienu no iekārojamākajiem un arī dārgākajiem viedtelefoniem

Lai cik ļoti kādam tas nepatiktu, stāstā par šoruden dienasgaismu ieraudzījušo Galaxy Note 8 nav iespējams izvairīties no tā tiešā priekšgājēja drūmā likteņa piesaukšanas. Nedienas ar dažiem Note 7 uzliesmojušajiem akumulatoriem noveda pie nāves sprieduma visam pērnā gada digitālo piezīmjgrāmatiņu metienam, un, loģiski, šogad viena no centrālajām intrigām – vai korejiešiem būs izdevies novērst nesenos trūkumus.

Pēc pirmajām nedēļām tirgū izskatās, ka ar drošību Note 8 viss ir kārtībā. Par visu pārējo pēc kārtas.

Dizains

Vecāko paaudžu Note tālruņu īpašniekus, kuriem neizdevās dzīvē ieraudzīt Note 7, šā gada modelis iepriecinās ar slaidumu. Tas ir garāks un šaurāks par Note 4, taču ar krietni lielāku ekrānu. Izmantojot pašu intensīvi popularizēto bezmalu ekrāna koncepciju, Samsung inženieri 6,3 collu Infinity displeju ievietojuši tikai 16,25 centimetrus garā, 7,48 platā un 8,6 milimetrus biezā korpusā. Šī nudien vairs nav tāda «lāpsta» kā priekšgājēji, lai arī Note 8 kļuvusi smagāka. Tā ir tikai mata tiesu lielāka par šā gada Galaxy S8+, un papildu vieta galvenokārt izlietota, lai atrastu paslēptuvi S-Pen irbulim. Vizuāli piezīmjgrāmatiņa ir ārkārtīgi līdzīga pavasarī tirdzniecībā laistajiem radiniekiem – spīdīga, stingra metāla līste visapkārt, spoguļveidīgs aizmugures vāks un pogas, arī specializētā Bixby asistenta aktivizācijai identiskās vietās. Viena no retajām atšķirības zīmēm ir šā brīža modes kliedziens – divu lēcu fotokamera.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

FOTO; VIDEO: Māj ar irbuli kā ar burvju nūjiņu

Jānis Vēvers, 13.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung jaudīgo Galaxy Note sēriju sašķēlis divos modeļos un piešķīris jaunas funkcijas S Pen irbulim

Kopš Note sērijas pirmsākumiem 2011. gadā, Samsung konstanti piedāvājis pircējiem tikai vienu sava lielākā viedtelefona modeli. Par izņēmumu var uzskatīt vien Note 4, kam pievienojās Note Edge ar noliektu ekrāna labo malu, uz kura varēja redzēt paziņojumus un uzlikt programmu īsceļus. Šogad korejieši ar Note sēriju izdarījuši to pašu, ko savulaik ar flagmani Galaxy S. Proti, sagatavojuši uzreiz divus dažādus modeļus Note 10 un Note 10+, kas atšķiras ne vien ar cenu, bet arī ar tehniskajiem parametriem. Mēs, protams, ķeramies klāt labākajam no abiem – Note 10+.

Jau pērnā gada Note 9 šīs sērijas cienītājiem lika aizdomāties, vai ir vērts pāriet no gadu vecākā modeļa uz jauno, jo būtiskākā atšķirība bija vairāk funkciju piešķiršana S Pen irbulim. Šogad dilemma būs līdzīga, jo Samsung atkal ir gājis lēnīgas evolūcijas ceļu, noslīpējot negludumus un piemetot pa kādai jaunai iespējai, bet tā īsti nepārsteidzot aizvien prasīgākos patērētājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Galaxy jaunums – Galaxy Note – ir klāt. Tālruņa un planšetdatora hibrīds apvieno abu iekārtu labākās īpašības un sniedz vēl nebijušas iespējas ikdienas gaitās.

Sākoties viedtālruņu laikmetam, vairums lietotāju ar patiesu aizrautību novērtēja jaunās iespējas taupīt laiku un enerģiju, darbu paveikšanu pārceļot no datora uz telefona ekrānu. Tomēr realitātē mēs joprojām mēdzam ņemt līdzi arī piezīmjdatoru vai planšetdatoru. Piemēram, ja pārbaudīt e-pastu nelielajā viedtālruņa ekrānā ir ļoti ērti, izvērsti atbildēt uz vēstulēm – ne pārāk. Protams, arī piezīmju grāmatiņas, plānotāji un pildspalvas nekur nav pazudušas – veikt īsas piezīmes ar roku ir vienkāršāk, savukārt plānotāju katrs no mums iekārto pēc savas sistēmas un vajadzībām. Un tas nebūt nav viss – vēl taču eksistē e-lasītāji, spēļu konsoles, mp3 atskaņotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" Baltijas valstīs 2019. gadā kopumā pārdevis vairāk nekā 800 tūkstošus mobilo ierīču, tostarp viedtālruņus, planšetdatorus, viedpulksteņus un citas.

""Samsung Electronics Baltics" mobilo ierīču segmentam 2019. gads bijis veiksmīgs – tas zīmīgs ar ieņēmumu pieaugumu jau trešo gadu pēc kārtas," teic Jurijs Bušmaks, "Samsung" IT un mobilo tehnoloģiju nodaļas vadītājs Baltijā.

"Samsung" galvenajām viedtālruņu jeb flagmaņu sērijām, kurās ietilpst jaunākie "Galaxy S" un "Note" viedtālruņi, pārdošanas apjoms Baltijas valstīs 2019. gadā pieaudzis par 20%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas esot līdz šim augstākais rezultāts gan "Galaxy S", gan "Note" sērijā.

Vērtējot Baltijas valstu mērogā, Latvijā pārdota aptuveni trešdaļa visu "Galaxy S10" sērijas viedtālruņu (31%), savukārt vispopulārākie tie bijuši Lietuvā (47%).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" šā gada viedtelefonu flagmaņu sērijas "Galaxy S20" dārgākais modelis "Ultra" piesaista uzmanību ar iespaidīgu 108 megapikseļu kameru un 100x tālummaiņu.

Dažus gadus it kā no malas noskatoties, kā "Huawei" «privatizē» viedtelefonu fotokameru lauciņu, "Samsung" šopavasar beidzot sagatavoja skaļu atbildi. Lielākais un dārgākais no jaunās "Galaxy S20" sērijas tālruņiem - "Ultra" – aprīkots ne vien ar uzkrītošu četru aizmugurējo kameru bloku, bet arī 100x tālummaiņu. Tā ir divreiz lielāka nekā "Huawei P30 Pro", kas pērnajā pavasarī tehnoloģiju pasaulē izpelnījās ovācijas un pat tika nodēvēts par «labāko spiegu telefonu».

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

"Ultra" ir jaunpienācējs "Galaxy S" saimē. Vēl nebijām apraduši ar domu, ka flagmanis sadalīts divos atzaros – parastajā un lielākajā jeb "Plus" versijā, kad sērijai pievienojās trešais brālis "Ultra". Kā var noprast pēc nosaukuma, gradācijas skalā šis ieņem augstāko pakāpienu. Tas ir lielāks par abiem pārējiem, ar 6,9 collu Dynamic AMOLED displeju un ar jau minēto simtkārtīgo tālummaiņu, kāda abiem pārējiem nav tikusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung drošības apsvērumu dēļ aptur Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu

LETA--AFP, 11.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics otrdien paziņojis, ka aptur viedtālruņu Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu, norādot uz drošības apsvērumiem, kā arī aicināja visus klientus nekavējoties pārtraukt šo ierīču lietošanu.

Šis ir pirmais oficiālais atzinums, ka joprojām pastāv bažas par uzņēmuma ražoto telefonu drošību

Patērētāju drošības dēļ Samsung «lūgs visiem piegādātājiem un vairumtirdzniecības partneriem visā pasaulē pārtraukt Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu, kamēr notiek izmeklēšana», paziņoja kompānija.

Pirmdien aģentūra Yonhap vēstīja, ka Samsung pārtrauc Galaxy Note 7 ražošanu.

Galaxy Note 7 sagādājis nedienas Samsung un izraisījis uzņēmuma akcijas cenas krišanos, jo vairāki šī modeļa telefoni aizdegušies uzlādēšanas laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien tehnoloģiju uzņēmuma Samsung akcijas cena Seulas biržā saruka par aptuveni 8% pēc tam, kad uzņēmums paziņoja, ka aptur Galaxy Note 7 apmaiņu, raksta Bloomberg.

Tādējādi uzņēmuma vērtība samazinājās par vairākiem miljardiem dolāru un piedzīvoja straujāko kritumu kopš 2008.gada.

Jāatzīmē, ka jau septembrī Samsung vērtība saruka par 13,5 miljardiem dolāru.

Kompānijas akcijas cenas kritums uz leju velk arī citus tehnoloģiju sektora uzņēmumus. Tā, otrdien MSCI Asia Pacifix Index tehnoloģiju sektora akcijas piedzīvoja straujāko kritumu, salīdzinot ar citiem sektoriem.

Taivanas biržā par 6,3% saruka Samsung piegādātāja Radiant Opto-Electronics Corp akcijas cena, bet HannsTouch Solution akcijas cena samazinājās par 9,8%.

Db.lv jau rakstīja, ka Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics otrdien paziņojis, ka aptur viedtālruņu Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu, norādot uz drošības apsvērumiem, kā arī aicināja visus klientus nekavējoties pārtraukt šo ierīču lietošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecībā Dienvidkorejā parādījusies jaunākais tehnoloģiju kompānijas viedtālruņa un planšetdatora «krustojums» Galaxy Note 2. Latvijā jaunā Samsung ierīce tās cienītājiem būs pieejama tikai oktobra beigās.

Samsung cer, ka jaunākās ierīces debija būs vēl sekmīgāka nekā tās priekšgājējs populārais Galaxy Note, kurš pasaulē pārdots desmit miljonos eksemplāru.

Kā Db.lv noskaidroja Samsung pārstāvniecībā, Galaxy Note 2 Latvijā varētu parādīties orientējoši oktobra pēdējā nedēļā vai novembra sākumā. Ierīces aptuvenā cena Latvijā varētu būt ap 699 eiro.

Samsung Galaxy Note 2 aprīkots ar 1,6 GHZ divkodolu procesoru, 5,55 collu ekrānu, diviem gigabaitiem operatīvās atmiņas un Android 4.1 Jelly Bean operētājsistēmu. Ņemot vērā Note sērijas ierīču iespaidīgo ekrāna izmēru, tehnoloģiju eksperti nereti to dēvē par savienojuma posmu starp planšetdatoriem un viedtālruņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju gigants Samsung uz visiem laikiem pārtraucis Galaxy Note 7 viedtālruņu ražošanu, ziņo BBC.

Tālruņu īpašnieki varēs atdot nopirktos tālruņus ražotājam, lai atgūtu naudu, vai apmainīt tos pret citiem Samsung modeļiem.

Samsung Electronics nedienas ar Galaxy Note 7 modeli kompānijai varētu izmaksāt pat 17 miljardus ASV dolāru, iepriekš ziņoja Reuters.

Samsung drošības apsvērumu dēļ apturēja Galaxy Note 7 tirdzniecību un apmaiņu, kā arī ražošanu, tādējādi premium segmenta modelim, uz kuru tika liktas lielas cerības, pienāca nenovēršams gals.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple vēlas aizliegt arī Samsung Galaxy S3 viedtālruņa tirdzniecību

Gunta Kursiša, 03.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu Samsung ierīču sarakstam, kuriem uz patentu pārkāpšanas pamata konkurents Apple vēlas panākt tirdzniecības aizliegumu, ASV tehnoloģiju uzņēmums pievienojis vēl 13, ieskaitot patlaban vislabāk pārdoto Samsung mobilo tālruni Galaxy S3, vēsta BBC.

Apple Kalifornijas tiesā iesniedzis sarakstu ar 21 Samsung ierīci, kas, pēc kompānijas domām, kopē Apple produkciju. Līdz šimt tiesai tika prasīts astoņu Samsung ierīču pārdošanas aizliegums.

Papildinātajā sarakstā ir gan Samsung patlaban visvairāk pārdotais Galaxy S3 viedtālrunis, gan planšetdators Galaxy Note.

Šis saraksts nav iesniegts tajā pašā tiesā, kas augusta beigās atzina, ka Samsung pārkāpis Apple patentus un piesprieda Samsug 1,05 miljardu ASV dolāru sodu, kas tai jāizmaksā kompānijai Apple.

«Tā vietā, lai attīstītu pašu tehnoloģijas un Samsung oriģinālu dizainu kompānijas ražotājiem viedtālruņiem un planšetdatoriem, Samsung izvēlējies kopēt Apple tehnoloģijas, inovatīvo dizainu un lietotāju saskarni,» iesniegumā norādīja Apple.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Milzis Samsung saņem sāpīgu sitienu; no tiesas lēmuma iegūt var arī Nokia

Jānis Rancāns, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar satraukumu par iespēju, ka ASV varētu tikt aizliegtas Dienvidkorejas tehnoloģiju milža Samsung ražotās ierīces, tās akcijas vērtība piedzīvojusi lielāko kritumu pēdējo četru gadu laikā, kas par vairākiem miljardiem samazinājis kompānijas tirgus vērtību. Samsung zaudējums tiesā, licis vairot Somijas kompānijas Nokia cerības.

Piektdien ASV tiesa atzina, ka Samsung ir pārkāpis Apple patentus un Dienvidkorejas kompānijai piesprieda soda naudu 1,05 miljardu ASV dolāru apmērā. Lai gan Samsung jau pavēstījusi, ka spriedumu pārsūdzēs, analītiķi norāda, ka investori uztraucas, ka spriedums varētu ietekmēt to ieņēmumus, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung īpašnieku ģimenes strīds vēršas plašumā

Gunta Kursiša, 30.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Samsung Electronics vadītājam Lī Kun-Hī šonedēļ nāksies piedalīties trīs tiesas prāvās pret saviem ģimenes locekļem, kas vēlas iegūt daļas vienu miljardu ASV dolāru vērtajai kompānijai, vēsta BBC.

L. Kun-Hī ir bagātākais vīrs Dienvidkorejā, bet kompānija Samsung Electronics, Samsung grupas uzņēmums, ir pasaules lielākā elektronikas kompānija, vērtējot pēc apgrozījuma. Samsung grupa tagad ietver arī kuģu būvi, telekomunikācijas, elektroniku un būvniecību, un tās apgrozījums 2010. gadā bija 220 miljardi ASV dolāru.

Šonedēļ paredzēta kompānijas vadītāja tiesāšanās ar brāli un māsu.

Samsung grupu kontrolē ģimene, un kompānija ražo aptuveni piekto daļu no kopējā Dienvidkoreja eksporta apjoma.

Analītiķi paredz, ka L. Kun-Hī visticamāk, vēlēsies situāciju atrisināt pēc iespējas ātrāk, nevis ilgstoši ķīvēties par īpašumtiesībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien ASV Luisvilas lidostā Kentuki štatā evakuēta aviokompānijas Southwest Airlines pasažieru lidmašīna, kad dūmot sācis viena pasažiera Samsung viedtālrunis.

Lidmašīna tika evakuēta uz skrejceļa pirms pacelšanās, kad aizdedzies viedtālrunis Galaxy Note 7.

Samsung Electronics septembra sākumā pavēstīja, ka aptur Galaxy Note 7 tirdzniecību un atsauc 2,5 miljonus šo telefonu visā pasaulē pēc saņemtām ziņām par šo ierīču iespējamiem sprāgstošiem akumulatoriem. Desmitiem klientu telefoni aizdegušies uzlādēšanas laikā.

ASV tika atsaukts apmēram viens miljons Galaxy Note 7 un aptuveni 60% patērētāju līdz pagājušā mēneša beigām bija nomainījuši savus Samsung viedtālruņus pret uzlabotu Galaxy Note 7 modeli.

Pasažieris Braiens Grīns, kura telefons sāka kūpēt lidmašīnā, ABC News pastāstīja, ka problēmas notikušas ar jau nomainīto telefonu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple dod triecienu Samsung viedtālruņiem

Jānis Rancāns, 25.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple panākusi kārtējo uzvaru pār savu konkurentu Samsung, kad trešdien tiesa Hāgā aizliedza Samsung viedtālruņu pārdošanu vairākās Eiropas valstīs.

Aizliegums attieksies uz Samsung Galaxy S, Galaxy S II un Galaxy Ace. Apple uzskata, ka Samsung ražotie viedtālruņi pārkāpj trīs tās patentus. Tiesa savukārt nosprieda, ka pārkāpts ir tikai viens ASV reģistrēts patents.

Tiesas spriedums attiecas uz Nīderlandē izvietotajiem Samsung izplatītājiem, kuri apgādā lielu daļu Eiropas. Aizliegums attiecas uz valstīm, kurās strādā Samsung Electronics Benelux BV, Samsung Electronics Europe Logistics BV un Samsung Electronics Overseas BV (Vācija, Īrija, Nīderlande, Zviedrija, Šveice, Francija, Somija, Lihtenšteina, Luksemburga, Monako un Lielbritānija).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Samsung prezentējis jaunumus - Gear viedpulksteni un Note 3

Gunta Kursiša, 04.09.2013

Galaxy Gear viedpulksteņa prezentācija Berlīnē. Vienlaicīgi Samsung ar saviem jaunākajiem produktiem iepazīstināja arī pasākumā Ņujorkā.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung speciālā pasākumā pasaulei prezentējusi savus jaunumus – par viedpulksteni dēvēto ierīci Galaxy Gear, kā arī jaunāko planšetdatora un viedtālruņa krustojumu Note 3, vēsta pasaules tehnoloģiju mediji.

Viedpulkstenis Galaxy Gear radīts kā Note 3 papildinājums, un darbosies kopā tieši ar šo viedierīci, raksta TechnoBuffalo. Galaxy Gear ir 1,6 collu Super Amoled ekrāns ar 320 X 320 pikseļu izšķirtspēju, 800 megahercu (MHz) Exyos procesors, Bluetooth 4.0, kā arī 1,9 megapikseļu fotokamera. Ierīce darboies, izmantojot Android Jelly Bean operētājsistēmu. Baterijas darbības ilgums ir aptuveni viena diena.

Ierīcē atrodamas EverNote, RunKeeper un Pocket lietojumprogrammas, taču paredzams, ka laika gaitā lietojumprogrammu klāstam klāt pievienosies vēl citas, raksta Techno Buffalo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung atzīst, ka Galaxy Note 7 aizdegšanos izraisījuši bojāti akumulatori

LETA--AFP, 23.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics pirmdien paziņoja, ka viedtelefonu Galaxy Note 7 aizdegšanos izraisījuši bojāti akumulatori.

Iekšējā un arī neatkarīgā izmeklēšanā «secināts, ka akumulatori ir Note 7 incidentu cēlonis», atzina kompānija.

«Mēs uzņemamies atbildību par mūsu nespēju identificēt un pārbaudīt problēmas, kas radās no akumulatoru konstrukcijas un ražošanas,» norādīts Samsung paziņojumā.

«Mēs esam veikuši vairākas koriģējošas darbības, lai gādātu, ka tas vairs neatkārtojas,» uzsvēra kompānija.

Samsung pērn oktobrī paziņoja, ka pilnībā pārtrauc Galaxy Note 7 ražošanu pēc haotiskas šo ierīču atsaukšanas, kurā tika konstatēts, ka arī apmainītajiem viedtelefoniem pastāv akumulatoru uzsprāgšanas riski.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošo Samsung Galaxy Note 3 nebūs iespējams lietot ar cita reģiona SIM karti, tādējādi apgrūtinot ierīces izmantošanu ārpus reģiona, kurā tā nopirkta. Tas attieksies gan uz ierīcēm, kas nopirktas Eiropā, gan uz tām, kas ir tirdzniecībā Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā.

Ierīci gan būs iespējams izmantot citos reģionos ar viesabonēšanas palīdzību, tomēr vienkārša vietējas SIM kartes ievietošana viedtālruņa un planšetdatora hibrīdā nenodrošinās tā darbību.

Uz ierīcēm, kas šonedēļ nonāca tirdzniecībā 58 pasaules valstīs, uzlīmētas speciālas uzlīmes, kurās tiek izskaidrota šāda īpatnība. Pagaidām nav zināms, vai Āzijas un Klusā okeāna reģionā pārdotām ierīcēm arī ir šādi ierobežojumi, raksta teholoģiju mediji.

Kompānija Samsung šādu ierobežojumu skaidro ar atšķirīgiem 4G LTE datu pārraides standartiem, kas darbojas attiecīgajos reģionos. Vienlaikus Samsung Vācijas medijam AllAboutSamsung.de arī atzinis, ka līdzīgi ierobežojumi attieksies arī uz citām kompānijas ražotajām ierīcēm (Samsung Galaxy S4, Galaxy S3, Galaxy S2, Galaxy Note 2, Galaxy Note 3 un Galaxy S4 Mini) , kas izgatavotas pēc 2013. gada jūlija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung, iespējams, pārtrauks Apple piegādāt LCD ekrānus

Jānis Rancāns, 23.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung apsver iespēju izbeigt līgumu ar Apple un vairs nepiegādāt šķidro kristālu ekrānu (LCD) paneļus, atsaucoties uz avotiem nozarē, raksta laikraksts Korea Times.

Izskanējušo informāciju Samsung jau nosaucis par nepatiesu un uzsvēris, ka neplāno pārtraukt LCD ekrānu piegādi Apple. Vēstis par iespēju, ka Samsung varētu pārtraukt LCD ekrānu piegādi, pastiprinājušas spekulācijas par dziļām nesaskaņām abu kompāniju starpā, kas, neskatoties uz cīņām par patentiem, ir cieši partneri elektroierīču izgatavošanā.

Laikraksts Korea Times norāda, ka Samsung plāno pilnībā pārtraukt sadarbību ar Apple LCD ekrānu jomā, jo uzskata, ka sadarbība vairs nav tik peļņu nesoša kā iepriekš. Nozares pārstāvji norādījuši, ka Samsung LCD ekrānu piegādes Apple plāno pārtraukt nākamajā gadā. Samsung struktūrvienība Samsung Display šā gada pirmajos sešos mēnešos bijis lielākais LCD ekrānu piegādātājs Apple. Samsung Display Apple piegādājis 15 miljonus LCD, kam seko LG Display ar 12,5 miljoniem un Japānas Sharp ar 2,8 miljoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung turpina sasniegt jaunas virsotnes

Jānis Rancāns, 08.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Samsung aizvadītā gada pēdējā ceturksnī nopelnījusi 8,3 miljardus ASV dolāru, liecina sākotnējās Dienvidkorejas kompānijas prognozes. Ievērojamo peļņu Samsung izdevies nodrošināt pateicoties augstajiem viedtālruņu pārošanas apjomiem.

Analītiķi norāda, ka vismaz 70% no Samsung peļņas nodrošinājusi kompānijas mobilo ierīču struktūrvienība, kas izgatavo un pārdod viedtālruņus un planšetdatorus. Saskaņā ar analītiķu aplēsēm Samsung aizvadītajā ceturksnī izdevies pārdot 63 miljonus viedtālruņu.

Tāpat kā vienu no galvenajiem peļņas audzētājiem Samsung min augsto pieprasījumu pēc platekrāna displejiem, kuri tiek izmantoti daudzās mūsdienu ierīcēs. Samsung tos pārdot arī citām kompānijām, tostarp savam konkurentam Apple.

Gada griezumā Samsung peļņa aizvadītajā ceturksnī augusi par 89%. Tāpat kompānija prognozē, ka aizvadīto ceturksni tai būs izdevies noslēgt ar ienākumiem 52,6 miljardu ASV dolāru apmērā. Gada griezumā ienākumi auguši par 18%. Paredzēts, ka galīgos aizvadītā ceturkšņa rezultātus Samsung atklās janvāra otrajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung ceturkšņa peļņas rekordu uzaudzējuši viedtālruņi

Gunta Kursiša, 27.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics paziņojusi par ievērojamu – 79% - peļņas kāpumu, un to kompānijai nodrošinājusi viedtālruņu pārdošanas apjomu palielināšnās un televizoru biznesa pozitīva attīstība, vēsta BBC.

Kompānijas peļņa šā gada otrajā ceturksnī sasniegusi rekordu – 5,9 miljardus ASV dolāru, kas, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu, ir 79% pieaugums.

Jau vēstīts, ka Galaxy viedtālruņu sērijas ražotājs Samsung šogad pārspēja Somijas kompāniju Nokia un kļuva par pasaules lielāko tālruņu ražotāju.

Tomēr maz ticams, ka Samsung peļņa tāpat turpinās pieaugt arī nākotnē, prognozē analītiķi, kas norāda, ka peļņas augstākais punkts tiks sasniegts šā gada trešajā ceturksnī.

«Patlaban 60% no Samsung peļņas veido viedtālruņu un ar tiem saistīto komponenšu pārdošana, un augošā tālruņu pārdošanas peļņa izlīdzinās zaudējumus, ko rada televizoru un tradicionālās elektronikas segmenta zaudējumi,» norāda Kims Jangs-Čans (Kim Young Chan) no Shinhan Investment Corp.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viedtālruņu pasaulē turpinās tiesas saceltā panika - iesaistās Adroid ražotājs; Samsung izsūta paziņojumu darbiniekiem

Gunta Kursiša, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedtālruņu un planšetdatoru operētājsistēmas Android ražotāja Google nevēlas, ka ASV tiesas spriedums «patentu karā» ierobežotu lietotāju pieeju Android operētājsistēmas ierīču izmantošanai, savukārt kompānija Samsung saviem darbiniekiem nosūtījusi ziņojumu, kurā pausts, ka ASV tiesas lēmums nav bijis taisnīgs, raksta BBC.

Samsung ziņojumā saviem darbiniekiem skaidrots, ka Samsung esot vēlējusies risināt nesaprašanos patentu jautājumos ar Apple, kas ir viens no Samsung nozīmīgākajiem klientiem, mierīgā sarunu ceļā, taču konkurenti uzstājuši, ka kompānijām jātiesājas. Tāpat paziņojumā norādīts, ka ASV tiesas lēmums stipri kontrastē ar lēmumiem šajā lietā citās valstīs, ieskaitot Lielbritāniju, Vāciju un Nīderlandi.

«Vēsture ir rādījusi, ka līdz šim nav pastāvējusi tāda kompānija, kas būtu ieguvusi patērētāju sirdis un prātus un sasniegusi nemainīgu izaugsmi, ja tā būtu ļaunprātīgi izmantojusi patentu likumu, nevis ieviesusi inovācijas,» pausts Samsung paziņojumā darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung «nozog» Nokia slavas mirkli

Jānis Rancāns, 30.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung iepazīstinājusi ar Windows Phone 8 viedtālruni, tādējādi nākot klajā ar jaunākās Microsoft operētājsistēmas ierīci dažas dienas pirms ilgi gaidītas Somijas kompānijas Nokia prezentācijas, vēsta Reuters.

Samsung ar savu ierīci iepazīstināja trešdien Berlīnes elektronikas izstādē. Dienvidkorejas kompānijas lēmums izskanējis kā apstiprinājums analītiķu prognozēm par to, ka pēc ASV tiesas lēmuma Samsung un Apple strīdā tālruņu ražotāji sāks lielāku uzmanību pievērst Microsoft programmatūrai.

Dažādu grūtību nomāktā Nokia, kas kādreiz bija pasaulē lielākā tālruņu ražotāja, 5. septembrī plāno nākt klajā ar jaunāko Windows Phone 8 viedtālruni. Tomēr Samsung ierīce ATIV S, kas aprīkota ar 4,8 collu skārienjūtīgu ekrānu, astoņu megapikseļu kameru un 1,5 GHz divkodolu procesoru, Somijas kompānijai var izrādīties kārtējais cietais rieksts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

1499 eiro vērtos Samsung Galaxy Z Flip Latvijā izpērk pirmajā dienā

Lelde Petrāne, 03.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā oficiālās tirdzniecības dienā Latvijas "Samsung" veikalos, tostarp e-veikalā, izpirkti visi salokāmie "Samsung Galaxy Z Flip" viedtālruņi.

Ar salokāmo "Galaxy Z Flip" "Samsung" tehnoloģiju cienītājus iepazīstināja februāra sākumā, bet tirdzniecība Baltijas valstīs sākās 28. februārī.

"Galaxy Z Flip" ir pirmais "Samsung" salokāmais viedtālrunis, kas salocītā veidā ir naudasmaka izmērā, bet atvērts ir teju tikpat liels kā ikdienā ierastie viedtālruņi. "Galaxy Z Flip" ir Infinity Flex displejs ar "Samsung" patentēto salokāmo īpaši plāno stiklu (Ultra Thin Glass (UTG)).

"Samsung Electronics Baltics" tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns biznesa portālam db.lv stāstīja, ka, ņemot vērā labos iepriekšpasūtīšanas rezultātus Baltijas valstīs un to, ka arī citviet pasaulē "Galaxy Z Flip" tika izpirkti pirmajās dienās, tika prognozēts, ka arī Latvijā varētu būt liela interese par jauno modeli.

Komentāri

Pievienot komentāru