Citas ziņas

Apsaimniekotājs lūdz tiesībsarga palīdzību saistībā ar Rīgas siltums un Rīgas ūdens prasībām

Dienas Bizness, 19.06.2013

Jaunākais izdevums

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas un apsaimniekošanas uzņēmums SIA Hausmaster, vērsies pie Latvijas Republikas tiesībsarga pēc palīdzības, meklējot risinājumus iedzīvotāju parādu problēmas risināšanā un ar lūgumu izskatīt a/s Rīgas siltums un SIA Rīgas ūdens prasību tiesiskumu par neatgūstamo parādu segšanu no citu dzīvojamās mājas iedzīvotāju līdzekļiem.

Uzņēmums sazinājies ar komunālo pakalpojumu sniedzējiem a/s Rīgas siltums un SIA Rīgas ūdens, kurus aicinājis kopīgi risināt neatgūstamo parādu problēmu Rīgā. Hausmaster skaidrojis radušos situāciju, uzsverot, ka daļa iedzīvotāju parādu par komunālajiem pakalpojumiem ir uzskatāmi par neatgūstamiem fizisko personu un juridisko personu maksātnespējas rezultātā, un lūdza abiem pakalpojumu sniedzējiem sniegt atbildi, kam šādā gadījumā ir jāuzņemas pakalpojumu apmaksa.

Apsaimniekotājs norāda, ka no abiem uzņēmumiem saņēmis visai lakoniskas atbildes – gan Rīgas ūdens, gan a/s Rīgas siltums skaidrojuši, ka rēķini ir jāapmaksā pilnā apmērā, ievērojot to termiņus. Par rēķinu apmaksu ir atbildīgi pakalpojuma saņēmēji, kas šajā gadījumā ir dzīvojamo māju kopīpašnieki, proti visi dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieki.

Tā kā apsaimniekotājs paskaidrojošu atbildi par dzīvojamo māju parāda neatgūstamo daļu, par ko tiek aprēķināta arī soda nauda, neesot saņēmis, ticis pieņemts lēmums vērsties pie tiesībsarga.

Apsaimniekotājs skaidro, ka pie tiesībsarga vērsies ar jautājumu, vai šādos gadījumos ir likumīgi pieprasīt īpašnieku solidāro atbildību. «Mēs neuzskatām, ka apzinīgiem un godprātīgiem īpašniekiem ir ar saviem personīgajiem līdzekļiem vēl papildus jāmaksā par kaimiņu parādiem. Tāpat arī nedomājam, ka ir tiesiski pielietot tādus sodu mērus kā, piemēram, pakalpojuma atslēgšana visai dzīvojamai mājai,» skaidro Hausmaster valdes locekle Inese Volodina.

Uzņēmums atzīst, ka šī ir jau ieilgusi problēma, kas jārisina valstiskā līmenī, un kaut arī Saeimā jau ilgu laiku tiek skatīti dažāda veida priekšlikumi, virzība uz priekšu nav notikusi, bet šāda veida parādi aug arvien lielāki. «Mēs apzināmies, ka veidojas neapskaužama situācija visām iesaistītajām pusēm. Tomēr uzvelt visu problēmu nastu uz dzīvojamo māju īpašniekiem, kuriem vienkārši nav paveicies ar kaimiņiem, nav risinājums, un nav ne tiesiska, ne ētiska rīcība,» norāda I. Volodina.

Reaģējot uz SIA Hausmaster iniciatīvu, tiesībsargs pieprasījis viedokli par a/s Rīgas Siltums un SIA Rīgas Ūdens draudu tiesiskumu Ekonomikas un Tieslietu ministrijām, kas ir atbildīgas pa mājokļa un tiesību politikas veidošanu. Pēc atbilžu saņemšanas no ministrijām, tiesībsargs izteiks savu viedokli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Hausmaster un Latvijas lifts-Šindlers vērsušies KNAB un Valsts policijā

LETA, 05.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Namu apsaimniekošanas uzņēmums AS «Hausmaster» un liftu ražotājs AS «Latvijas lifts-Šindlers» vērsušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē ar lūgumu izvērtēt SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» liftu iepirkumu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais «Hausmaster» un «Latvijas lifts-Šindlers» iesniegums.

Tāpat «Hausmaster» un «Latvijas lifts-Šindlers» iesniegums nosūtīts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem (AP), Rīgas domes priekšsēdētājam Dainim Turlajam (GKR) un Lietuvas vēstniekam Latvijā Artūram Žurauskim.

Iesniegumā norādīts, ka «Hausmaster» kopā ar «Latvijas lifts-Šindlers» piedalījās «Rīgas namu pārvaldnieka» organizētajā konkursā «Liftu tehniskā apkope, plānoto un avārijas remontdarbu veikšana». Konkursa prasības paredzēja, ka ir nepieciešami 134 speciālisti un, lai kvalificētos šim konkursam, finanšu apgrozījumam pēdējo triju gadu laikā jābūt 8 300 000 eiro. Taču visi iesniegtie piedāvājumi, ieskaitot «Hausmaster» un «Latvijas lifts-Šindlers» piedāvājumu, noraidīti un konkurss izbeigts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Nopērk pārvaldīšanas uzņēmumu Hausmaster

Lelde Petrāne, 08.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu objektu pārvaldības, uzturēšanas un apsaimniekošanas uzņēmums Civinity grupa ir noslēdzis darījumu un iegādājies privāto namu apsaimniekošanas uzņēmumu a/s Hausmaster, kā arī SIA Homemaster.

Tagad grupā Latvijā ietilpst SIA Jūrmalas Namsaimnieks, AS Hausmaster un SIA Homemaster. Darījums tika daļēji nodrošināts ar bankas Citadele kredītu.

«A/s Hausmaster iegāde Civinity bija svarīga saistībā ar grupas stratēģiskajiem attīstības plāniem Latvijā un reģiona mērogā,» saka Vitolds Sapožnikovs (Vitoldas Sapožnikovas), Civinity ģenerāldirektors un a/s Hausmaster valdes priekšsēdētājs.

A/s Hausmaster iegāde formāli noslēdzās šā gada jūlija beigās, un daļēji šo darījumu finansēja grupas ilglaicīgais partneris banka Citadele, kuras finansējumu Civinity izmantoja arī 2014. gadā, iegādājoties SIA Jūrmalas Namsaimnieks. A/s Hausmaster iegādes darījuma īstenošanā konsultācijas sniedza Eventus Corporate Finance.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Tiesībsargs: situācija, ka kaimiņiem jāapmaksā citu kaimiņu apkures parādi, nav tiesiska

Gunta Kursiša, 11.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Komunālo pakalpojumu sniedzēju rīcība, pieprasot kaimiņiem apmaksāt citu nama iedzīvotāju komunālos parādus, vērtējama kā netaisnīga un prettiesiska, tādēļ steidzami ir jāmeklē risinājumi, lai šāda veida prakse neturpinātos, tā paudis Tiesībsargs.

Uzņēmumam Hausmaster radās problēmsituācija, dažiem mājas iedzīvotājiem nemaksājot apkures un ūdensapgādes rēķinus. Uzņēmumi a/s Rīgas siltums un SIA Rīgas ūdens nevēlējās iesaistīties parādnieku situācijas risināšanā, tādēļ Hausmaster oficiālā vēstulē lūdza Tiesībsarga palīdzību risinājumu meklēšanā saistībā ar iedzīvotāju parādu problēmām. Uzņēmums lūdza arī izvērtēt a/s Rīgas siltums un SIA Rīgas ūdens prasību tiesiskumu par neatgūstamo parādu segšanu no citu dzīvojamajās mājas iedzīvotāju līdzekļiem.

«Šobrīd spēkā esošā normatīvā regulējuma ietvaros daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem būtu jāapzinās, ka katras dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku tiesības un pienākums ir nodrošināt dzīvojamās mājas pārvaldīšanu, arī gadījumos, kad dzīvokļu īpašnieki mājas pārvaldīšanu ir pilnvarojuši veikt apsaimniekotājam vai pārvaldniekam, tajā skaitā arī norēķinus ar komunālo pakalpojumu sniedzējiem,» atbildes vēstulē paudis Tiesībsargs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iegādājoties AS Hausmaster un SIA RBSSkals Serviss, Civinity grupa kļūst par lielāko privāto nekustamā īpašuma apsaimniekotāju Latvijā

Lietuvā bāzētā starptautiskā uzņēmumu grupa Civinity Latvijā ienāca 2014. gadā, privatizējot SIA Jūrmalas namsaimnieks, par tās iegādi šķiroties no turpat 2.96 milj. eiro lielas summas. Taču tās klātbūtne solās būt daudz pamanāmāka tagad – jūlijā noslēgts AS Hausmaster un SIA Homemaster iegādes darījums, bet tikko pabeigtas sarunas par SIA RBSSkals Serviss pirkumu.

Par Civinity grupas plāniem, apsaimniekošanas tirgus atšķirībām Latvijā un kaimiņos intervijā DB stāsta Civinity ģenerāldirektors un AS Hausmaster valdes priekšsēdētājs Vitolds Sapožņikovs (Vitoldas Sapožņikovas).

Fragments no intervijas:

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Mainījies Hausmaster īpašnieku sastāvs

Žanete Hāka, 08.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Hausmaster dalībnieku vidū reģistrētas izmaiņas, liecina Lursoft dati.

Nekustamā īpašuma pārvaldītāja dalībniekiem pievienojies Gvido Henelis, savukārt Līga Briķena atstājusi uzņēmuma īpašnieku sarakstu. Jānorāda, ka patlaban uzņēmuma daļas savā starpā dala četras fiziskas personas.

Lursoft rīcība esošie dati rāda, ka 2013. gadu Hausmaster aizvadīja veiksmīgi. Uzņēmuma neto apgrozījums pārskata gadā bija 7,027 miljoni eiro un peļņa bija 91,074 tūkstoši eiro pēc nodokļu nomaksas. Hausmaster 2013. gadā nodrošināja darbavietas 154 darbiniekiem.

Lursoft sadarbībā ar laikrakstu Dienas Bizness 2009. gada aprīlī dibināto Hausmaster iekļāvis straujāk augošo jeb Gazeļu sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apsaimniekotājs: Iedzīvotāji aizvien būs spiesti maksāt par kaimiņu parādiem

Žanete Hāka, 04.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājis pusgads pēc grozījumiem Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, kas paredz risināt bezcerīgo parādu problēmu, tomēr likuma normu dažādo interpretāciju dēļ netiek risināta bezcerīgo parādnieku problēma pēc būtības, uzskata dzīvojamo māju apsaimniekošanas un pārvaldīšanas uzņēmums Hausmaster.

Tādējādi uzņēmums uzsver, ka godprātīgie maksātāji joprojām ir spiesti maksāt par kaimiņu nemaksātāju parādiem, lai saglabātu nepārtrauktu pakalpojumu pieejamību un tie netiktu atslēgti.

Hausmaster atzinīgi vērtē likuma grozījumus, kas skaidri pasaka, ka bezcerīgā parāda gadījumā, kad iestājusies fiziskas personas maksātnespēja vai īpašnieka nāve, pakalpojumu sniedzējiem ir jānoraksta bezcerīgie parādi – uzliekot tam par pienākumu samazināt tā uzskaitē esošo parādsaistību apmēru par neatgūstamā parāda summu. Tas faktiski nozīmē to, ka visas iesaistītās puses noraksta savu daļu no parāda kopējā apjoma. Taču realitātē likums šobrīd tiek interpretēts formāli un tā vietā, lai patiešām risinātu parādnieku jautājumu, joprojām tiek īstenota prakse, kad kaimiņš ir spiests maksāt par kaimiņu nemaksātāju, uzsver kompānijas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Rīgas siltuma ieceri iegādāties Rīgas BioEnerģijas kapitāldaļas atzīst par neekonomisku

Rūta Lapiņa, 14.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Rīgas siltums» iecere iegādāties SIA «Rīgas BioEnerģija» kapitāldaļas par 25% sadārdzinātu cenu ir pretrunā uzņēmuma un sabiedrības interesēm, norāda Ekonomikas ministrijā (EM).

EM kā viens no AS «Rīgas siltums» akcionāriem saņēmusi AS «Rīgas siltums» padomes priekšsēdētāja vietnieka Kaspara Lores, kurš padomē pārstāv valsts intereses, vēstuli, vēršot akcionāra uzmanību uz iespējamā SIA «Rīgas BioEnerģija» akciju iegādes darījuma neatbilstību AS «Rīgas siltums» interesēm, par kuru plānots pieņemt lēmumu šā gada 15. decembra AS «Rīgas siltums» padomes sēdē.

K. Lore šo vēstuli nosūtījis visiem AS «Rīgas siltums» akcionāriem (t.sk. arī Rīgas pilsētas domei, SIA «Enerģijas Risinājums.RIX» un VAS «Latvenergo»), vēršot akcionāru uzmanību uz to, ka piedāvātā darījuma summa par aptuveni 25% ir lielāka nekā summa, par kuru SIA «Enerģijas Risinājums.RIX» šā gada jūnijā pārdeva SIA «Rīgas BioEnerģija» 50% kapitāla daļas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Konkurences padome brīdina Rīgas ūdeni

Lelde Petrāne, 28.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Konkurences padomes (KP) brīdinājuma SIA Rīgas ūdens noslēgusi līgumu par pilsētas ūdensvada un kanalizācijas lietošanu ar namu apsaimniekošanas uzņēmumu SIA Hausmaster, kam tas iepriekš tika atteikts iepriekšējā namu apsaimniekotāja uzkrātu parādu dēļ.

Pārrunas ar SIA Rīgas ūdens KP uzsāka pēc SIA Hausmaster iesnieguma saņemšanas. Izvērtējot iesniegumu, KP lēma neierosināt pārkāpuma lietu, bet izvēlējās uzņēmumu konfliktu risināt mediācijas ceļā. Pēc KP pārrunām ar katru no uzņēmumiem, tie panāca savstarpēju vienošanos par risinājumu attiecībā uz parādu nomaksu un pakalpojumu piegādes līguma redakciju.

Konkurences tiesību pārkāpumu izmeklēšana parasti ir sarežģīts un laikietilpīgs process, kas var ilgt pat divus gadus, turklāt vairumam sodošo lēmumu seko vismaz tikpat ilga tiesvedība, norāda Konkurences padome. Tāpēc līdzīgās situācijās, kad iespējamais pārkāpums ir salīdzinoši neliels un uzņēmums izmeklēšanas sākotnējā stadijā pēc Konkurences padomes brīdinājuma to labprātīgi novērš, iestāde var izteikt uzņēmumam brīdinājumu un oficiālu pārkāpuma lietu neierosināt. Tādējādi kaitējums tirgum un patērētājiem tiek novērsts pēc iespējas ātrāk, negaidot lietas izpētes noslēgumu, pārkāpuma formālu konstatēšanu un iespējamās tiesvedības laiku un taupot visu iesaistīto pušu resursus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pārdots nekustamo īpašumu apsaimniekotājs Latio namsaimnieks

LETA--BNS, 11.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas nekustamo īpašumu apsaimniekotājs City Service ar Latvijas meitasuzņēmuma starpniecību iegādājies kompāniju Latio namsaimnieks, City Service informēja Varšavas biržu.

Latio namsaimnieks apsaimnieko dzīvojamās ēkas 290 000 kvadrātmetru platībā un sniedz pakalpojumus komerciālajiem objektiem

Latvijā City Service līdz šim darījumam apsaimniekoja dzīvojamās ēkas 279 000 kvadrātmetru platībā un komerciālās telpas 900 000 kvadrātmetru platībā.

City Service darbojas Baltijas valstu, Polijas, Spānijas un Krievijas tirgos. Kopējā tā apsaimniekojamo ēku platība ir vairāk nekā 35 miljoni kvadrātmetru.

Lielākais atsevišķais City Service akcionārs ar 84,83% akciju ir Lietuvas koncerns Icor.

City Service akcijas kotē Varšavas biržā, līdz aprīļa beigām tās kotēja arī Viļņas biržā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas siltums valde nolēmusi izmantot pirmpirkuma tiesības 50% SIA Rīgas BioEnerģija kapitāla daļu iegādei, informē Rīgas siltums pārstāve Agnete Bušta.

AS Rīgas siltums padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko norāda, ka iepazīstoties ar iesniegto informāciju par darījuma detaļām, uzklausot akcionāru pārstāvju viedokļus, kā arī ņemot vērā to, ka līdzšinējie AS Rīgas siltums valdes stratēģiskie lēmumi par videi draudzīgo šķeldas katlumāju būvniecību vienmēr ir bijuši rūpīgi izsvērti, un ir pierādījuši savu pozitīvo ietekmi gan uz AS Rīgas siltums attīstību, gan tarifu rīdziniekiem, kas ilgstoši ir zemākais gan Latvijas lielāko pilsētu vidū, gan starp Baltijas valstu galvaspilsētām, AS Rīgas siltums padomei nav pamata apšaubīt arī šī lēmuma pamatotību, tāpēc tā ar balsu vairākumu atbalstīja pirmpirkuma tiesību izmantošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Papildināta – Situācija ēkā Duntes ielā, ko apsargā policija, atpoguļojot parādu nemaksāšanas kultūru Latvijā

Nozare.lv, Db.lv, 22.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojumu Rīgas Pašvaldības policija apsargās ēkas Duntes ielā 28 iedzīvotājus no ēkas apsaimniekotāja SIA Namu apsaimniekošana iebrukuma mājā, pie ēkas dežurē arī iedzīvotāji, norāda biedrības Duntes 28 valde. SIA Namu apsaimniekošana savukārt pauž, ka uzņēmums ilgstoši kreditējis nama iedzīvotājus un ka iedzīvotāji, izmanotjot sakarus un savu ietekmi, vēlas atbrīvoties no savu saistību izpildes, un radusies situācija atspoguļo parādu nemaksāšanas kultūru Latvijā.

Papidlināta ar SIA Namu apsaimniekošana komentāru.

Biedrības, kas pārstāv visu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Rīgā, Duntes ielā 28, dzīvokļu un nedzīvojamo telpu īpašnieku intereses, valdes loceklis Edgars Vaikulis skaidro, ka uzņēmuma Namu apsaimniekošana pārstāvji nama iedzīvotājiem izteikuši ultimātu par dažādu nepamatotu maksu kopumā 30 tūkst. latu apmērā nekavējošu - līdz 22. februāra plkst.15 - pārskaitīšanu Namu apsaimniekošanai. Ja tas netiks izdarīts uzņēmums draudējis ar varu iebrukt ēkā un atslēgt elektroenerģijas, siltuma un ūdens padevi visai mājai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23.aprīlī Rīgas siltums sasniedzis jaunu rekordu enerģijas ražošanai no atjaunojamiem energoresursiem (AER) – 2 miljonus MWh.

Pirmo miljonu megavatstundu saražotajai siltumenerģijai un elektroenerģijai no AER Rīgas siltums sasniedza 18 gadu laikā kopš zaļās enerģijas ražošanas uzsākšanas, otrais miljons, pateicoties jaunām, efektīvām enerģijas ražošanas iekārtām, tika sasniegts trīs gadu laikā, bet trešo miljonu Rīgas siltums plāno sasniegt tuvāko divu gadu laikā, liecina uzņēmuma izplatītā informācija.

«Ir pagājis gads kopš dabasgāzes tirgus atvēršanas, taču dabasgāzes cena nav samazinājusies. Dabasgāzes izmaksas mūsu uzņēmumam ir pieaugušas. Tas, savukārt, mūs ir mudinājis aizvien aktīvāk izmantot biokurināmo siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanai, sasniedzot jaunus rekordus,» norāda Rīgas siltums valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis. Uzņēmumā atzīmē, ka biokurināmā izmantošana ļauj samazināt atkarību no fosiliem kurināmiem un dod pozitīvu pienesumu Latvijas ekonomikai – tas nozīmē atbalstu vietējiem ražotājiem, darbavietas, kas tiek nodrošinātas gan Rīgas siltums, gan koksnes šķeldas ražotājiem un piegādātājiem. Turklāt, tā kā koksnes šķelda ir lētāks kurināmais nekā dabasgāze, tad tās izmantošana ir viens no faktoriem, kas ir ļāvis iepriekšējos gados samazināt un šobrīd noturēt Rīgā zemāko siltumenerģijas tarifu, salīdzinot ar Latvijas lielajām pilsētām un Baltijas valstu galvaspilsētām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 1.augusta līdz 2021.gada 31.jūlijam Rīgā par siltumenerģiju būs jāmaksā 51,9 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 16,9% vairāk nekā šobrīd, savukārt pēc tam tarifs samazināsies līdz 49,99 eiro par MWh, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Komisijā norādīja, ka tarifu vērtēšanas procesā «Rīgas siltums» samazināja kopējās plānotās izmaksas par 5,1 miljonu eiro, salīdzinot ar sākotnēji iesniegto tarifu projektu, taču vienlaikus «Rīgas siltums» tarifu projektā iekļāva citas izmaksas, kas ietekmē gala tarifu - «Rīgas siltums» būtiski palielināja tarifa projektā iekļauto peļņu, to palielinot līdz atļautajam līmenim.

SPRK atzīmēja, ka «Rīgas siltums» tarifu projekta izskatīšanas laikā iesniedza regulatoram papildu neparedzētās izmaksas 15,4 miljonu eiro apmērā par iepirkto siltumenerģiju un kurināmo. Šādas izmaksas sākotnējā tarifu projektā komersants nebija iekļāvis. Pēc regulatora norādījumiem, minētās izmaksas tika samazinātas līdz 11,7 miljoniem eiro. Šīs izmaksas radušās saistībā ar kurināmā un iepirktās siltumenerģijas cenu pieaugumu pēdējo divu gadu laikā. Atbilstoši metodikai neparedzētās izmaksas ir iekļaujamas tarifā, kuras komersants var atgūt divu gadu laikā. Tas nozīmē, ka turpmāk - no 1.augusta līdz 2021.gada 31.jūlijam gala lietotāji par siltumu maksās 51,9 eiro par MWh (tarifs, kur iekļautas neparedzētās izmaksas). Savukārt no 2021.gada 1.augusta tarifs būs 49,99 eiro par MWh.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot jau ilggadējo sadarbību, DNB banka piešķīrusi finansējumu Rīgas galvenajam siltumenerģijas piegādātājam – AS Rīgas siltums, informē bankas pārstāvji. 15 miljonus eiro lielais finansējums tiks izmantots uzņēmuma sezonālo nepieciešamību nodrošināšanai.

«Jau vairāk nekā 10 gadu veiksmīgi sadarbojamies ar AS Rīgas siltums, nodrošinot uzņēmumam apgrozāmos līdzekļus, kā arī finansējot investīciju projektus. Tādēļ esam īpaši gandarīti, ka arī šogad uzņēmums iepirkuma procedūras rezultātā izvēlējies DNB banku kā savu partneri. AS Rīgas siltums plāno kredītu izmantot apgrozāmo līdzekļu finansēšanai, kas siltumapgādes aktuālajā sezonā nodrošinās uzņēmuma veiksmīgu darbību,» vēsta Lauris Macijevskis, DNB bankas viceprezidents.

AS Rīgas siltums valdes locekle Birute Krūze: «Mums ir izveidojusies sekmīga sadarbība ar DNB banku. Piešķirtais finansējums nepieciešams uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai. Par piegādāto enerģiju AS Rīgas siltums tekoši jānorēķinās ar saviem piegādātājiem, savukārt siltumenerģijas lietotājiem par patērēto siltumu jānorēķinās līdz nākamā mēneša divdesmitajam datumam, tādējādi piešķirtie līdzekļi ir svarīgi finanšu plūsmas stabilizēšanai. Šādu praksi uzņēmums īsteno nu jau vairākus gadus.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas siltums saņem 4,98 miljonu eiro aizdevumu investīciju projektiem

Žanete Hāka, 13.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DNB banka noslēgusi kredītlīgumu ar galveno siltumenerģijas piegādātāju Rīgā – AS Rīgas siltums, informē bankas pārstāvji.

Kredītlīguma summa ir 4,98 miljoni eiro, un šie līdzekļi tiks izmantoti AS Rīgas siltums 2012./2013. finanšu gada investīciju projektu finansēšanai un refinansēšanai – lielākā daļa investīciju tiks novirzīta siltumenerģijas zudumu samazināšanai pārvadē.

Kredīta atmaksas termiņš ir pieci gadi.

Siltumenerģijas zudumu samazināšana ir viena no galvenajām uzņēmuma prioritātēm, skaidro AS Rīgas siltums valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis. Šogad plānots nomainīt un izbūvēt siltumtīklus gandrīz 12 kilometru garumā, no tiem 10 kilometrus – pielietojot bezkanāla tehnoloģiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Apkures sezonā siltumenerģijas patēriņa kritums, tomēr maksājumi auguši

Lelde Petrāne, 30.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas uzņēmumu grupas "CIVINITY" uzņēmumi sākuši noslēgt apkures sezonu. Šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, apkures sezona bijusi pat nedaudz dārgāka, neskatoties uz ievērojamu siltumenerģijas patēriņa kritumu.

"CIVINITY" uzņēmumi, rezumējot apkures sezonas rādītājus, norāda, ka šajā sezonā maksājumi par siltumenerģiju auguši par 3%, savukārt siltumenerģijas patēriņš bijis par 12% mazāks nekā iepriekšējā sezonā.

"Sezonas dati skaidrojami ar siltumenerģijas tarifa kāpumu šogad. Tomēr tagad, Covid -19 izraisītās krīzes sakarā, pasaulē energoresursu - gāzes un naftas cenas ir strauji kritušās un arī AS "Rīgas Siltums" uz krīzes laiku ir samazinājusi tarifu. Skatoties uz notiekošo pasaulē, būtu tikai objektīvi cerēt, ka šāds siltumenerģijas tarifa samazinājums būs spēkā ne tikai ārkārtas situācijas laikā, bet arī nākamajā sezonā," norāda Gatis Roze, "CIVINITY" dzīvojamo ēku apsaimniekošanas nodaļas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Rīgas Siltums, sagaidot jauno apkures sezonu, vēl samazinās siltumenerģijas tarifu

Db.lv, 25.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "Rīgas Siltums", sagaidot jauno apkures sezonu, kas parasti sākas oktobrī, ceturto reizi šogad samazinās siltumenerģijas tarifu, informē uzņēmumā.

Jaunais tarifs būs 39,77 EUR/MWh bez PVN, kas ir par 2% mazāks nekā iepriekš apstiprinātais siltumenerģijas tarifs - 40,46 EUR/MWh bez PVN.

Apzinoties Covid-19 pandēmijas radīto ekonomisko ietekmi, kas skar arī AS "Rīgas Siltums" klientu maksātspēju, un ņemot vērā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas izveidoto pieeju, kas ļauj operatīvi reaģēt uz kurināmā vai iepirktās siltumenerģijas cenu izmaiņām, AS "Rīgas Siltums" siltumenerģijas tarifu sešu mēnešu laikā samazina ceturto reizi. Kopējais siltumenerģijas tarifa samazinājums gada laikā ir vairāk nekā 12 EUR par megavatstundu jeb 23%. Plānotais siltumenerģijas tarifs būs arī mazākais tarifs pēdējo četru gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīdziniekiem no 1.februāra siltums būs lētāks par 4,4%, salīdzinot ar janvāri, kas ir 42,81 lats par megavatstundu (Ls/mWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), informē Rīgas siltums.

Siltuma cena kļūšot zemāka arī martā un aprīlī, pateicoties samazinātajai dabasgāzes tirdzniecības cenai februārī un prognozēm nākamajiem diviem mēnešiem.

Rīgas siltuma padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko norāda, ka arī martā un aprīlī uzņēmums varēs samazināt siltuma cenu par 4,4%, salīdzinot ar janvāri, jo tiek prognozēts dabasgāzes tirdzniecības cenas kritums arī šiem mēnešiem.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā uzņēmums iesniedzis jauno siltumenerģijas tarifu projektu, kā rezultātā nākotnē siltums būs vēl par 3% lētāks, salīdzinot ar pašreizējo tarifu. Tas esot iespējams, pateicoties attīstītajiem zaļās enerģijas projektiem siltumcentrālēs Ziepniekkalns un Zasulauks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas uzņēmumu grupa «CIVINITY» ir noslēgusi līgumu par iepirkšanās centra «Akropole» uzkopšanu. CIVINITY nodrošinās tīrību un sakopšanu gan centra iekštelpās, gan pieguļošajā teritorijā, gan arī rūpēsies par ārējām stikla konstrukcijām.

«CIVINITY» ik dienas veiks uzkopšanas darbus 122 tūkstošos kvadrātmetru, tai skaitā gan vairāk nekā 28 tūkstošos kvadrātmetru centra iekštelpas, gan 94 tūkstošos kvadrātmetru centra pieguļošā teritorijā - autostāvvietās, gājēju celiņos, zaļajā zonā. Uzņēmuma atbildība būs arī vairāk nekā 4500 kvadrātmetru stikla sienu un vitrīnu tīrīšana centra iekšienē.

Tāpat vairākas reizes gadā tiks veikti arī ģenerāltīrīšanas darbi, kas ietver arī ārējo stikla konstrukciju tīrīšanu, kam tiks izmantots speciāls tehniskais aprīkojums, un darbinieki ar attiecīgu specializāciju, pieredzi un alpīnista sertifikātu, kas dod tiesības strādāt augstumā.

«CIVINITY» Latvijas reģionālais vadītājs Ardis Pāvilsons norāda, ka šis ir viens no grupas pārvaldībā esošajiem lielākajiem un sarežģītākajiem objektiem, kur darbu izpildē tiks izmantota dažādu specialistu iesaiste.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) valdi veidos pieci valdes locekļi, līdzšinējo triju vietā, un to vadīs Aivars Gontarevs, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzsver, ka valde paplašināta, lai uzlabotu dzīvojamo māju apsaimniekošanas kvalitāti un veicinātu dzīvokļu īpašnieku biedrību izveidi. Pilsētas mērs uzsver, ka līdzšinējās valdes locekļu uzdevums bija sakārtot RNP darbību no finansiālā un sociālā skatu punkta un viņam nav pretenziju pret līdzšinējo valdes darbu.

«Tā kā šis posms zināmā mērā ir izpildīts, nākamais loģiskais reformas posms, kas tendēts uz pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu, ir uzticēts jaunam priekšsēdētājam,» skaidro N.Ušakovs.

Kopš 2015. gada RNP valdē ietilpst trīs locekļi - Ivo Lecis, Iveta Zalāne un Inga Bulgarina, turpmāk valde strādās piecu cilvēku sastāvā. A.Gontarevs amatā nomainīs pašreizējo RNP vadītāju I.Leci. Vienlaikus I.Zālāne, I.Lecis un I.Bulgarina turpinās strādāt valdē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Civinity iegādājās jaunu uzņēmumu Latvijā

Zane Atlāce - Bistere, 26.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā uzņēmumu grupa Civinity, kas sniedz nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pakalpojumus Baltijas valstīs, iegādājusies uzkopšanas servisa kompāniju ALG Cleaning.

«Darbības nostiprināšana un paplašināšana Latvijā ir viens no svarīgākajiem uzņēmumu grupa stratēģiskajiem mērķiem, tāpēc arī turpmāk tiks meklētas uzņēmējdarbības attīstībai labvēlīgas iespējas, kas saistītas ar privāto, publisko un komerciālo ēku apsaimniekošanu. Attīstības tendences Eiropā rāda, ka klients arvien vairāk pieprasa pakalpojumu kopumu no viena uzņēmuma un vēlas tādu servisu, kas ir kā starpnieks starp uzņēmuma īpašnieku un problēmu risinājumiem. Proti, viss nepieciešamais īpašuma uzturēšanas pakalpojumu klāsts tiek koncentrēts vienā uzņēmumā, kas ir daudz izdevīgāk, ērtāk un arī lētāk. Uzņēmuma ALG Cleaning iegāde ir mērķtiecīgs solis šīs stratēģijas attīstībai,» norāda Civinity valdes priekšsēdētājs Vitolds Sapožnikovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu objektu pārvaldības, uzturēšanas un apsaimniekošanas uzņēmums — Civinity grupa — ir noslēdzis darījumu un iegādājies namu apsaimniekošanas uzņēmumu RBSSKALS Serviss. Civinity grupā ietilpst SIA Jūrmalas Namsaimnieks, AS Hausmaster, SIA Homemaster un tagad SIA RBSSKALS Serviss.

Šonedēļ ir noslēgušās sarunas par SIA RBSSKALS Serviss iegādi, un darījums tiks pabeigts pēc attiecīgo izmaiņu reģistrācijas Latvijas Republikas Komercreģistrā. Abas puses ir vienojušās saglabāt darījuma detaļas konfidenciālas.

SIA RBSSKALS Serviss vadība netiks mainīta.

Civinity grupas vadība norāda, ka SIA RBSSKALS Serviss klienti turpinās saņemt līdzšinējos pakalpojumus atbilstošā kvalitātē un apjomā, ko klientiem turpinās nodrošināt SIA RBSSKALS Serviss.

Tāpat Civinity turpinās izvērtēt un meklēt iespējas tālākai attīstībai Latvijas tirgū un līdz gada beigām plāno vēl vismaz vienas kompānijas iegādi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Civinity, mājokļu un komerciālo ēku apsaimniekošanas uzņēmumu pārvaldītājs Baltijas valstīs, izplatīs obligācijas līdz 10 milj. EUR vērtībā.

Pirmajā posmā AS Civinity publiski piedāvās obligāciju emisiju līdz 5 milj. EUR vērtībā. Uzņēmumu grupas plānos ir turpmāka paplašināšanās un tirgus pozīciju nostiprināšana.

Saskaņā ar AS Civinity valdes priekšsēdētāja teikto pakalpojumu kvalitātes uzlabošana, mūsdienu tehnoloģiju izmantošana uzņēmumu darbībā un pārvaldības procesu optimizācija ir apsaimniekošanas pakalpojumu sastāvdaļas. Mazāki tirgus dalībnieki finanšu resursu trūkuma dēļ to nevar izdarīt, tāpēc veiksmīga uzņēmumu konsolidācija un turpmāka paplašināšanās dotu iespēju vēl vairāk palielināt uzņēmumu aizņemto tirgus daļu un sniegt klientu vajadzībām orientētus pakalpojumus.

Obligācijas tiks izplatītas publiskā piedāvājuma laikā saskaņā ar uzņēmuma sagatavoto piedāvājuma programmas pamatprospektu par obligāciju publisko piedāvājumu un to iekļaušanu tirdzniecībā AS Nasdaq Vilnius vērtspapīru biržā. Pirmā obligāciju izplatīšanas etapa laikā līdz jūnija beigām ir plānots izlaist obligācijas līdz 5 milj. EUR vērtībā. Kad būs izveidojusies labvēlīga situācija tirgū un ar mērķi piesaistīt papildu līdzekļus plānotajām investīcijām, tuvāko 12 mēnešu periodā publiski var tikt piedāvātas obligācijas vēl līdz 5 milj. EUR vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās uzņēmumu grupas "Civinity", kas sniedz nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pakalpojumus Baltijas valstīs, Latvijas reģiona vadītāja amatā iecelts Jona Saluvērs, kurš arī darbosies "Civinity Latvija" uzņēmumu valdēs.

J. Saluvēra galvenais uzdevums būs stiprināt uzņēmumu grupas pozīcijas Latvijas tirgū un un nodrošināt "Civinity" grupas attīstības un darbības stratēģiju Latvijas reģionā. Īpaša uzmanība viņa darbā tiks veltīta klientu servisa uzlabošanai un pakalpojumu piedāvājuma paplašināšanai, ceļot uzņēmuma vērtību un nodrošinot ilgtspēju.

"Attīstība un stabila līdera vieta Latvijas tirgū ir daļa no uzņēmuma grupas stratēģiskā mērķa un esmu pārliecināts, ka mana līdzšinējā pieredze dažādu nozaru līderu uzņēmumu vadībā, būs labs pamats "Civinity" grupas uzņēmumu Latvijā tālākai pilnveidošanai un mērķu sasniegšanai," norāda J.Saluvērs.

Pirms pievienošanās "Civinity" komandai, J.Saluvērs strādājis augsta līmeņa vadītāja amatos tādos uzņēmumos kā "Omniva", "Nordic Aviation Group", "PJSC Ukrposhta" u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Civinity iegādājās vēl vienu apsaimniekošanas uzņēmumu Latvijā

Lelde Petrāne, 19.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Namu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas uzņēmumu grupa Civinity ir iegādājusies nekustamā īpašuma apsaimniekošanas uzņēmumu SIA «Vestabalt serviss».

Pievienošanās procesā mainīts nosaukums - SIA «VBS serviss».

SIA «VBS serviss» nodrošina nekustamā īpašuma pārvaldīšanas un apsaimniekošanas pakalpojumus dzīvojamām mājām — šobrīd aptuveni 40 objektos Rīgā un tās apkārtnē.

«Arī nākotnē plānojam pievienot Civinity grupai arvien jaunus uzņēmumus,» norāda Remigijis Valentinavičs, Civinity reģionālais vadītājs Latvijā.

Civinity grupa Latvijā pārvalda namu apsaimniekošanas, administrēšanas un uzturēšanas uzņēmumus Rīgā, Mārupē, Ādažos, Ogrē, Jūrmalā un citās pilsētās: AS Hausmaster, SIA CS Komercserviss, SIA Jūrmalas namsaimnieks, SIA Labo Namu aģentūra, SIA Home master, SIA VBS serviss un uzkopšanas servisa uzņēmumu SIA ALG Cleaning.

Komentāri

Pievienot komentāru