Finanses

Auditorkompānija Arthur Andersen paziņo par darbības atsākšanu; tiesības uz zīmolu tiek apstrīdētas

LETA, 03.03.2017

Jaunākais izdevums

Auditorkompānija ar nosaukumu Arthur Andersen paziņojusi, ka tā atsākusi darbību 16 valstīs, taču tiesības uz zīmolu apstrīd cita kompānija, kas 2014.gadā pieņēma vārdu Andersen, vēsta porrtāls Accounting Today.

Arthur Andersen bija viena no pasaulē piecām lielākajām auditorkompānijām, taču uzņēmums piedzīvoja sabrukumu pēc energokompānijas Enron grāmatvedības skandāla 21.gadsimta sākumā.

Franču uzņēmējs Stefans Lafons-Reveilaks, kurš sevi dēvē par globālo Arthur Andersen pārvaldības partneri, trešdien vietnē LinkedIn publicēja ierakstu, pavēstot par kompānijas darbības atsākšanu.

Paziņojumā norādīts, ka "Arthur Andersen" atsācis darbību ar 26 birojiem piecos kontinentos un 16 valstīs. Šobrīd norisinās sarunas par biroju izveidi arī Ķīnā, Kanādā, Austrālijā, Izraēlā, Krievijā un vairākās Eiropas Savienības, Āzijas un Dienvidamerikas valstīs.

Arthur Andersen vēsta, ka tā darbības atjaunošanas procesu īstenojusi kopš 2013.gada un līdz šā gada beigām plāno divkāršot savu klātbūtni pasaulē.

Tikmēr uzņēmums Andersen Tax apstrīd Arthur Andersen pausto apgalvojumu, ka tam ir tiesības uz Arthur Andersen un Andersen zīmoliem. Andersen Tax izveidojuši bijušie Arthur Andersen partneri un darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par AS Bigbank Latvijas filiāles vadītāju kļuvis Ģirts Kurmis, kurš pēdējos 10 gadus ieņēmis vadošas pozīcijas dažādos finanšu jomas uzņēmumos Latvijā un Eiropā.

Jaunajam filiāles vadītājam Ģirtam Kurmim ir bagāta pieredze finanšu jomā. Savu karjeru sācis 90-tajos kā auditors Arthur Andersen, strādājis vairākos Latvijā zināmos uzņēmumos kā finanšu direktors, pēdējā laikā Ģirts savas spējas attīstījis Spānijā, strādājot starptautiskos FinTech nozares uzņēmumos kā finanšu direktors un izpilddirektors. Iepriekš, strādājot vadošos amatos tādos uzņēmumos kā Elvi grupa, Biznesa augstskolā Turība.

Ģirts ir uzkrājis bagātu pieredzi ne tikai finanšu jomā, bet arī uzņēmumu vadīšanā. Augstāko izglītību finanšu un kreditēšanas jomā Ģirts ieguvis Latvijas Universitātē, vēlākos gados savas zināšanas papildinot gan Rīgas Biznesa skolā, gan Anglijā London Skills Institute.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Līdzšinējais Deloitte partneris Roberts Stuģis pievienojas Callidus Capital

Zane Atlāce - Bistere, 21.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzšinējais Deloitte partneris Roberts Stuģis ir pievienojies korporatīvo finanšu un investīciju uzņēmumam Callidus Capital, kļūstot par tā partneri un valdes locekli.

«Pēc kapitāla piesaistes un konsultāciju atbalsta tādiem Latvijā strauji augošiem uzņēmumiem kā INDEXO un KOOL, kā arī virknes būtisku darījumu noslēgšanas, Callidus šobrīd raugās uz jauniem, ambicioziem biznesa projektiem un tāpēc augstu novērtējam Roberta pievienošanos mūsu vadības komandai. Šī ir mērķtiecīga izaugsme, kurai sekos mūsu aktīvas rīcības pieteikums jaunos tirgos un jaunos darījumos,» saka Valdis Siksnis, Callidus Capital partneris un dibinātājs.

Laikā no 2011. gada R. Stuģis ir bijis Deloitte Centrāleiropas revīzijas un konsultāciju partneris un viens no Deloitte Baltijas reģiona vadītājiem. Pirms tam R. Stuģis bija Parex bankas valdes loceklis un finanšu vadītājs, bet savas profesionālās gaitas uzsāka Arthur Andersen Rīgas un Londonas birojos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa veiksmes pamatā ir nepārtraukta kustība – ir jāspēj nekad neapstāties un vienmēr tiekties uz priekšu, domā SIA Amber Beverage Group izpilddirektore Jekaterina Stuģe.

Viss, kas notiek uzņēmumā, ir vadītāja atbildība, tāpēc darbiniekiem ir jāzina, ka tieši vadītājs vienmēr būs tas, kurš vajadzības gadījumā palīdzēs kļūdas novērst, nevis nosodīs, pauž J. Stuģe. Viņa uzskata, ka laba komanda ir lielākā vadītāja bagātība, tāpēc ir ļoti svarīgi uzņēmuma darbiniekus aizraut un motivēt sasniegt uzstādītos mērķus – neko nevajag darīt tikai darīšanas pēc, prātā vienmēr jābūt idejai par to, kā to var izdarīt labāk.

Turpina izglītoties

Pirmo darba pieredzi J. Stuģe guva jau pusaudžu gados, kad vasarās tirgū palīdzēja pārdot mammas un vecmammas audzētās puķes. “Tas nebija nopietns darbs, taču tirdzniecība man ļoti labi padevās un deva pārliecību par savām spējām. Vēlāk, vidusskolas un augstskolas laikā, strādāju dažādos uzņēmumos par sekretāri, taču mana pirmā nopietnā darbavieta bija auditoru kompānija Arthur Andersen (vēlāk Ernst&Young Baltic). Tajā laikā kļūt par auditoru bija liels gods, tas bija prestiži – nonākt šajā vidē. Arī man bija ļoti liela vēlme to darīt, tāpēc pēc Latvijas Universitātes (LU) pabeigšanas pieteicos darbā auditoru kompānijā, kur mani arī pieņēma,” stāsta J. Stuģe. Ernst&Young viņa pavadīja vairāk nekā desmit gadus, paralēli iegūstot maģistra grādu ekonomikā un biznesa administrēšanā, kā arī papildinot savas zināšanas citās izglītības iestādēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas tirdzniecības uzņēmuma Latvijā SIA “Neste Latvija” valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis no 2022. gada 1. janvāra uzsāks darbu Somijas Tirdzniecības kameras Latvijā valdē kā valdes loceklis.

A.Beiziķis ievēlēts valdē pirmo reizi un nākamos divus gadus pārstāvēs Somijas uzņēmumu intereses Latvijā paralēli darbam SIA “Neste Latvija”.

A.Beiziķis savu profesionālo karjeru finanšu nozarē uzsāka 1998. gadā auditora amatā profesionālo pakalpojumu grupā Arthur Andersen (tagad E&Y), savukārt no 2001. gada strādājot finanšu direktora amatā farmācijas uzņēmumā GlaxoSmithKline Latvia.

Darbu Somijas degvielas pārstrādes un tirdzniecības korporācijas Neste meitas sabiedrībā SIA “Neste Latvija” A.Beiziķis uzsāka 2006. gadā finanšu direktora pozīcijā, un no 2012. gada – mazumtirdzniecības vadītāja pozīcijā.

“Pēc vairāk nekā piecpadsmit gadiem darba degvielas tirdzniecības nozarē, pārstāvot Somijas zīmolu Neste, kas pasaulē atzīts par vienu no ilgtspējīgākajiem zīmoliem, esmu guvis gana pieredzi par uzņēmējdarbības vides izaicinājumiem un izpratni par izaugsmi Latvijā. Esmu priecīgs un pateicīgs, ka Somijas tirdzniecības kameras Latvijā biedri, līdzvērtīgi spēcīgu un atpazīstamu uzņēmumu un zīmolu pārstāvji Latvijā, man uzticējuši pārstāvēt viņu intereses šajā tirgū,” atklāj A.Beiziķis.

Komentāri

Pievienot komentāru