Citas ziņas

Baltic Beach Party laikā Liepājā sola papildu reisus

Vēsma Lēvalde, 21.07.2010

Jaunākais izdevums

Liepājas festivāla Baltic Beach Party laikā no 23. līdz 25. jūlijam Liepājā noorganizēti papildu reisi tramvajam un starppilsētu autobusa reisi maršrutā Liepāja - Rīga - Liepāja.

Par to informē Liepājas domes sabiedrisko attiecību daļa. Tramvajs kursēs Liepājā visas trīs festivāla naktis no plkst. 00.00 līdz plkst. 05.00. Pasažieru pārvadājumus nodrošinās viens tramvaja sastāvs, kurš kursēs ar 40 minūšu intervālu.

Arī Liepājas autobusu parks festivāla laikā norīkos papildu starppilsētu reisa autobusus Liepāja – Rīga – Liepāja. Par šo autobusu kursēšanas laikiem informācija ir meklējama uzņēmuma mājas lapā: www.aslap.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Positivus prognozē vairāk apmeklētāju, Beach Party no prognozēm atturas

Līva Melbārzde, 15.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Positivus festivāla biļešu cena palikusi iepriekšējo gadu līmenī, Beach Party biļešu cenu cēlis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau otro gadu pēc kārtas festivāls Baltic Beach Party, kas aizvadītajā vasarā nosvinēja 10 gadu jubileju, izvirzīts UK Festival Awards nominācijā Labākais ārvalstu festivāls.

Tāpat kā pērn, arī šogad balsojums, kura rezultātā noteiks labākos visdažādākajās nominācijās, norisināsies divās kārtās. Jau šobrīd notiek balsojums par visiem nominētajiem festivāliem (kategorijā Labākais ārvalstu festivāls nominēti apmēram 130 festivāli), kam sekos divu nedēļu finālbalsojums par pašiem labākajiem katrā nominācijā. Uzvarētājus paziņos un suminās īpašā ceremonijā, kas 18.novembrī norisināsies Londonā.

Arī 2009.gadā Baltic Beach Party bija nominēts UK Festival Awards balvai un kategorijā Labākais ārvalstu festivāls, iekļuva finālā, kā arī piedalījās UK Festival Awards rīkotajā konferencē un apbalvošanas ceremonijā, kas norisinājās Londonā, O2 arēnā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23. un 24. jūlijā Liepājā viens no populārākajiem Latvijas festivāliem Baltic Beach Party svinēs desmito gadadienu.

«Tāpat kā visus gadus, arī šogad Baltic Beach Party nesola Glastonberijas festivāla līmeņa saturu vai Rock am Ring mērogu, taču pavisam noteikti Baltic Beach Party apsola, ka tieši 23. un 24. jūlijs būs divas īstākās dienas un naktis šajā vasarā, lai aizmirstu ikdienu,» 10 gadu svinības ieskicē viens no festivāla rīkotājiem Raivo Mediņš.

DB jau rakstīja, ka britu izdevums The Guardian novērtējis BBP kā vienu no TOP10 vietām pasaulē, kur baudīt pludmales ballīti. 2009.gadā festivālu nominēja balvai UK Festival Awards, bet šogad European Festival Awards. Festivālu ik gadus apmeklē ap 50 tūkstošiem cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāks tirgot biļetes uz Baltic Beach Party

Vēsma Lēvalde, 20.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

25. maijā sāksies biļešu tirdzniecība uz jubilejas - desmito pludmales festivālu Liepājā Baltic Beach Party.

Par to informē festivāla organizatori - brāļi Raivo un Mareks Mediņi. Informācijau par biļešu cenām organizatori sola tuvākajās dienās. Baltic Beach Party šogad norisināsies trīs dienas – no 22. līdz 24. jūlijam. Kā viens no pamanāmākajiem un spilgtākajiem jaunumiem tiek plānots projekts Liepājas Dzintara zelta mirkļi. Tā būs īpaša programma, kura tiek veidota, lai Baltic Beach Party desmit gadu jubilejas reizē atzīmētu un atsauktu atmiņā Latvijas festivālu vectētiņa nozīmi festivālu kultūrā. Par kārtīgu ziemeļu roku parūpēsies vairākkārtēji Somijas mūzikas balvas ieguvēji, vairāku platīna un zelta disku īpašnieki The Rasmus. Uz Liepāju pošas arī afrikāņi no Norvēģijas Madcon, Krievijas rokmūziku pārstāvēs melodiskie rokeri no Maskavas Zvery. Solīta arī šovgrupa no Rumānijas Sistem, Nigērijas Tuklan, Skip the Use no Francijas, tradicionālie Audiosmog un citas grupas. Par desmitgades īpašo grupu aicināti Reigani.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki tirgotāji, kuri iegādājušies dārgas tirdzniecības atļaujas Liepājas pludmalē notiekošajā Baltic Beach Party, ir neapmierināti ar pasākuma nelielo apmeklētāju skaitu tā pirmajā dienā, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

22.jūlijā skatītāju pieplūdums bijis niecīgs, tāpēc tirgotājiem šī diena nesusi zaudējumus, informē medijs.

«Tās ir pilnīgas muļķības, ka pirmajā dienā festivāls bija mazapmeklēts. Man nav precīzu skaitļu, cik daudz apmeklētāju bija, bet zinu, ka tie bija vairāki tūkstoši, kādi četri pieci noteikti,» apgalvojis Baltic Beach Party pārstāvis.

Laikraksts atgādina, ka brāļi Raivo un Mareks Mediņi pieņēmuši lēmumu nākamgad Baltic Beach Party Liepājā nerīkot, jo neesot pietiekami liela pašvaldības atbalsta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas dome aicina uz pārrunām Baltic Beach Party organizatorus

Vēsma Lēvalde, 09.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas dome uzaicinājusi nākamajā nedēļā uz pārrunām Liepājas festivāla Baltic Beach party (BBP) organizatorus - brāļus Raivo un Mareku Mediņus.

Par to informē Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. Tikšanās noorganizēta saistībā ar publiski izskanējušo brāļu Mediņu apgalvojumu, ka BBP šogad Liepājā notiek pēdējo gadu, jo tā organizēšanai nav pietiekama pašvaldības atbalsta. «Pašvaldība festivālu Baltic Beach party ik gadu iespēju robežās ir atbalstījusi gan finansiāli, gan praktiski un citādā veidā. Ir sniegts arī atbalsts, kuru finansiālā izteiksmē nevar aprēķināt,» apgalvo U. Sesks.

DB jau rakstīja, ka festivāla organizatori paziņoja, ka meklēs citu pašvaldību, ar ko turpmāk sadarboties, jo nolēmuši festivālu Liepājā vairs nākamgad nerīkot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā sola jaunu festivālu

Vēsma Lēvalde, 28.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas uzņēmējs Uldis Akselrods gatavojas Liepājā nākamajā vasarā rīkot mūzikas festivālu.

Doma par pašam sava mūzikas festivāla rīkošanu bijusi jau vairākus gadus, un tagad, kad Baltic Beach Party rīkotāji paziņojuši, ka nākamgad festivāla Liepājā nebūs, Uldis Akselrods nolēmis, ka ir īstais laiks aizņemt brīvo nišu. 29. septembrī uzņēmējs Liepājas pilsētas kultūras pārvaldē rīko preses konferenci, lai izklāstītu savu ideju. Līdz tam viņš nolēmis saglabāt intrigu - cik vērienīgs un kāda rakstura būs jaunais mūzikas sarīkojums Liepājā.

Db.lv jau rakstīja, ka festivāls Baltic Beach Party šogad Liepājā notika pēdējo reizi. Iespējams, turpmāk tas varētu notikt citā pilsētā vai pat citā valstī, paziņoja tā rīkotāji Raivo un Mareks Mediņi, kā iemeslu nosaucot pašvaldības neieinteresētību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā 22. un 23. jūlijā varētu notikt jauns mūzikas festivāls Summer Sound Liepāja 2011.

Festivāla producēšanai plānots dibināt jaunu uzņēmumu, preses konferencē Liepājā pavēstīja viens no organizatoriem Uldis Akselrods. Festivāls varētu notikt kā Jūrmalas parkā, tā pludmales teritorijā. Iecerēts, ka dalībnieki festivālā būs gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Festivāla mērķis esot, lai Summer Sound kļūtu par lielāko festivālu pasaulē, tomēr tas būšot pilnīgi atšķirīgs no festivāla Baltic Beach Party. Db.lv jau vēstīja, ka doma par pašam sava mūzikas festivāla rīkošanu U. Akselrodam bijusi jau vairākus gadus, un tagad, kad Baltic Beach Party rīkotāji paziņojuši, ka nākamgad festivāla Liepājā nebūs, Uldis Akselrods nolēmis, ka ir īstais laiks aizņemt brīvo nišu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rekordlielā ātrumā izpirktas pirmās 1000 divu dienu Baltic Beach Party biļetes, kuras tika piedāvātas par 10 latiem.

Lai gan atšķirība starp pagājušo gadu ir minimāla, turklāt pilnīgi precīzi nav iespējams piefiksēt to mirkli, kad 1000 ir pārdots, tomēr ziņa par to, ka īpašās biļetes beigušās šogad pienāca par aptuveni minūti ātrāk – 9 minūtes pēc tirdzniecības sākuma, informē organizatori. Liepājā, pie Latvijas 1.rokkafejnīcas, pirmie cilvēki, lai ieņemtu vietu rindā, sāka pulcēties jau pulksten piecos no rīta. Biļešu gaidīšana Liepājā jau kļuvusi par sava veida vienu no festivāla tradīcijām.

Arī otrais tūkstotis biļešu uz piektdienu un sestdienu, kas bija pieejams par 12 latiem, tika pārdots ļoti ātri. Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā pieejamas gan divu dienu biļetes (piektdiena un sestdiena), kas maksā 16 latus, gan ceturtdienas biļetes, kuru cena šobrīd ir 5 lati, un līdz festivālam tās būs pieejamas atsevišķi. Arī piektdienas vai sestdienas biļeti var iegādāties atsevišķi, šādā gadījumā tā maksā 10 latus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

8. septembrī negaidīti mūžībā aizsaukts viens no Latvijas 1. rokkafejnīcas dibinātājiem un ilggadējā festivāla Baltic Beach Party rīkotājiem, liepājnieks Mareks Mediņš, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Brāļu Mareka un Raivo Mediņu vārds ilgus gadus bija nesaraujami saistīts ar Liepājas mūzikas dzīvi. 2002. gadā viņi abi nodibināja Latvijas 1. rokkafejnīcu, kas Liepājā darbojās līdz pat 2013. gada sākumam un ilgus gadus bija centrālā mūziķu pulcēšanās vieta pilsētā, bet Rīgā tika atvērta 2012. gada sākumā, kur darbojas vēl joprojām. Tāpat Mareks un Raivo Mediņi desmit gadu garumā pulcēja tūkstošus festivālā Baltic Beach Party, vēsta portāls.

8. septembrī 46 gadu vecumā negaidīti mūžībā aizsaukts jaunākais no brāļiem Mareks. Atvadīšanās no M. Mediņa notiks 18. septembrī pulksten 12 Rīgas krematorijā.

LASI VĒL:

Papildināts - Latvijas 1. rokkafejnīcai Liepājā pienācis gals; vaino ekonomisko situāciju

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pludmales festivālam Liepājā paaugstina biļešu cenas

Vēsma Lēvalde, 30.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ZZ Baltic Beach Party festivāla rīkotāji nolēmuši paaugstināt tirdzniecībā esošo biļešu cenu.

No 6.jūlija divu dienu biļete uz festivālu līdzšinējo 16 latu vietā maksās 18 latus. Festivāla dienās biļetes kļūs vēl dārgākas, norāda rīkotāji. Atlaides no biļešu cenām esot pieejamas tikai tiem apmeklētājiem, kuri izmanto festivāla sponsoru produkciju - Zelta zivtiņu un Zelta alu.

Festivāla organizatori brīdina, ka, iegādājoties biļetes ārpus to oficiālajām tirdzniecības vietām, biļete var būt viltota. Rīkotāji ieviesuši jaunus drošības pasākumus – svītrkoda un aproču skenerus.

Mūzikas festivāls ZZ Baltic Beach Party šogad svin 10 gadu jubileju un pirmo reizi notiks trīs dienas un trīs naktis – no 22. līdz 24. jūlijam Liepājā. Uz galvenās un vēl 7 skatuvēm uzstāsies gan pašmāju mūziķi, kuru pilnu sarakstu sola izziņot 2.jūlijā, gan īpašie viesi no dažādām valstīm – Reigani (Igaunija), The Rasmus (Somija), Madcon (Norvēģija), Skip the Use (Francija), ATB (Vācija), Zveri (Krievija) un citas grupas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Īsa pamācība festivālu mīlestībā

Evija Dundure, Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Latvijas filiāles vadītāja, 15.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nesen pārlapoju skaistu kalendāru ar Māra Subača zīmējumiem un domu graudiem. Viens no tiem uzrunāja sevišķi. Uz dzeltena fona zem ziedu ieskauta cilvēciņa, kuru vēro divi eņģeļi, vienkāršiem vārdiem uzrakstīta visiem zināma, bet reti formulēta patiesība. «Neviens nezina, kā ir pareizi, iekams kaut kas nav izdarīts nepareizi.» To var attiecināt teju uz katru dzīves jomu, bet man kā cilvēkam ar saknēm apdrošināšanā, tas pirmkārt asociējās ar manu nozari.

Ziedu ieskautais cilvēciņš vasaras laikā vedina domāt par mieru, izklaidi, atpūtu un relaksāciju. Un tik tiešām – ar katru gadu lielāki un mazāki izklaides pasākumi mūsu valstī, pilsētās un uzņēmumos kļūst aizvien vairāk. Dažādi festivāli, pilsētu svētki un korporatīvie pasākumi. Notikumi, kas ir saistīti ar atpūtu un relaksāciju, kas, protams, katram izpaužas nedaudz citādāk. Tomēr ne viss ir tik skaisti, kā sākumā izskatās vai kā gribētos. Par to atgādināja šonedēļ izskanējušais paziņojums, ka viens no Latvijas lielākajiem mūzikas festivāliem, dažas dienas pirms tā norises, pēkšņi maina savu norises laiku un vietu1. Atmiņā tas atsauca pagājušā gada notikumus Salacgrīvas festivālā, kad cilvēki saindējās ar pārtiku2, bet Liepājas pludmalē notiekošajā pasākumā 2010. gadā sagāzās viena no skatuvēm3. Līdz ar to rodas jautājumi – kas jāzina apmeklējot publiskos pasākumus un kā rīkoties, ja tomēr atgadās kas neparedzēts?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas tūrisma sezonas «nagla» bijusi Baltic Beach Party

Vēsma Lēvalde, 12.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā populārākie sarīkojumi Liepājā jau tradicionāli bijusi Tele2 Baltic Beach Party, liecina Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja (LRTIB) apkopotie dati.

Pludmales festivālu apmeklēja 55 tūkstoši skatītāju. Populārs bijis arī Līvas tirgus – aptuveni 16 tūkstoši apmeklētāju, un starptautiskais rallijs Kurzeme (ap 25 000 apmeklētāju).

Lai arī skaitļi liecina, ka tūristu plūsma salīdzinājumā ar 2008.gadu kopumā ir samazinājusies, dažos segmentos ir vērojams pieaugums, norāda LRTIB. Intensīvākie darba mēneši birojā ir jūnijs, jūlijs, augusts un septembris, kad vienā mēnesī apkalpoto klientu skaits sasniedzis vairāk nekā 2,5 tūkstošus (jūlijā). Vairāk nekā puse (51,9%) no kopējā apmeklētāju skaita Liepājā bijuši ārvalstu tūristi; visvairāk biroja apmeklētāju 2009.gadā bijuši no Vācijas (24,7%), Lietuvas (18,2%), Polijas (6,1%), Francijas, Somijas un Krievijas (3,5% līdz 3,7%). Pēc provizoriskiem datiem ir redzams klientu skaita samazinājums pilsētas naktsmītnēs, norāda LRTIB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par spīti ekonomiskajai situācijai, lielāko festivālu rīkotāji par biļešu tirdzniecību nesūdzas

, 16.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz ekonomiski spiedīgo situāciju, Latvijas lielāko mūzikas festivālu organizatori par pašreizējiem biļešu tirdzniecības rezultātiem nesūdzas, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Pēc pagājušā gada Positivus, kas bija pirmais tā organizatoriem peļņu nesošais festivāls, tā organizators Ģirts Majors prognozēs par nākamo pasākumu bija pieticīgs, liekot domāt, ka šogad festivālā varētu piedāvāt mazāka kaluma zvaigznes. Tomēr pašreizējā situācija viņam ļauj būt daudz vairāk pārliecinātam par festivāla apmeklētību, jo izdevies panākt arī supergrupas Muse uzstāšanos, kas būs spēcīgs magnēts. Ģ. Majors pieļauj, ka festivāla apmeklētāju skaits šogad pieaugs apmēram par trešdaļu, sasniedzot 15-20 tūkstošus ļaužu dienā. Galīgās prognozes par to, kādi būs Positivus finansiālie rezultāti, vēl nevarot izdarīt, jo pieredze liecina, ka apmēram pusi no festivāla ieņēmumiem veido ienākumi no biļešu tirdzniecības pēdējā nedēļā. Turklāt Muse honorārs esot daudz lielāks nekā dārgākajiem festivāla dalībniekiem iepriekšējos gados, un pēc pasākuma varēšot spriest, vai risks būs attaisnojies un pieaugušais skatītāju skaits palīdzēs nosegt izmaksas. Taču, kā norāda Ģ. Majors, pagaidām "rādītāji ir cerīgi".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā nodibina jaunu uzņēmumu festivālu producēšanai

Vēsma Lēvalde, 27.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā nodibināta jauna sabiedrība ar ierobežotu atbildību Summer Sound Productions. Tās vienīgais valdes loceklis ir Uldis Akselrods, kurš 2011. gada vasarā gatavojas organizēt jaunu mūzikas festivālu Liepājas pludmalē.

Jaunā uzņēmuma parakstītais pamatkapitāls ir 2000 Ls, apmaksātais pamatkapitāls -1000 Ls, liecina sludinājums Latvijas Vēstnesī. Db.lv jau rakstīja, ka Liepājā 22. un 23. jūlijā varētu notikt jauns mūzikas festivāls Summer Sound Liepāja 2011.

Festivāls varētu notikt kā Jūrmalas parkā, tā pludmales teritorijā. Iecerēts, ka dalībnieki festivālā būs gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Festivāla mērķis esot kļūt par lielāko festivālu pasaulē, tomēr tas būšot pilnīgi atšķirīgs no festivāla Baltic Beach Party, iepriekš pauda U. Akselrods.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Festivāla viesi prasa prezervatīvus, sola vien zobu birstītes

Vēsma Lēvalde, 21.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pludmales festivāla Baltic Beach Party telšu pilsētiņā izvietos zobu birstīšu tirdzniecības automātus. Savukārt daudzi festivāla viesi izteikuši vēlmi redzēt to vietā prezervatīvu automātus.

Festivāla organizatori ziņo par Flashdent automātiem festivāla telšu pilsētiņā, taču nākotnē šādi vienreizlietojamo zobu birstīšu automāti būtu pieejami jebkurā sabiedriskās ēdināšanas vietā, it īpaši skolās un citās mācību iestādēs. Flashdent birstīte ir inovatīvs, vienreiz lietojams zobu tīrīšanas līdzeklis, kura kātiņā iestrādāta no dabīgām sastāvdaļām izgatavota zobu pasta. Zobu tīrīšanai nav nepieciešams ūdens. Videi draudzīgais zobu gēls arī neputo, pasargājot drēbes no traipiem.

Savukārt interneta komentētāji norāda, ka festivāla teritorijā daudz nepieciešamāki būtu prezervatīvu aparāti un vairāk sabiedrisko tualešu. No zobu netīrīšanas trīs dienas vēl neviens nav nomiris, raksta kāds komentētājs. Savukārt suņu samnieki Liepājā uzsver tualešu nepieciešamību, jo telšu pilsētiņa izvietota suņu psataigas laukumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāks tirgot biļetes uz jauno Liepājas pludmales festivālu

Vēsma Lēvalde, 10.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15. martā sāksies biļešu tirdzniecība uz mūzikas festivālu Summer Sound Liepāja 2011, kas notiks 22. un 23. jūlijā.

Festivāls ir jauna iniciatīva, kuras mērķis ir veidot kvalitatīvu un starptautisku mūzikas sarīkojumu dažāda vecuma mūzikas baudītājiem, norāda festivāla rīkotāji.

15. martā tikšot izziņoti arī festivāla pirmās dienas galvenie mākslinieki, bet jau šobrīd zināms, ka festivāla dienās uz skatuves kāps vairāk nekā 50 dažādus grupu. No 15. marta savu darbību sāks arī oficiālā festivāla mājas lapa summersound.lv, kur būs iespēja sekot līdzi jaunākajai informācijai.

Db.lv jau rakstīja, ka Summer Sound Liepāja 2011 rīko uzņēmējs Uldis Akselrods, kurš savu ieceri sāka realizēt pēc tam, kad Baltic Beach Party rīkotāji paziņoja par savu lēmumu Pludmales festivālu Liepājā vairs nerīkot. Festivālā viņš sola aicināt piedalīties gan jau zināmus mūziķus, gan jaunās grupas, gan arī pazīstamus ārzemju mūziķus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sākas festivāls Baltic Beach Party

Vēsma Lēvalde, 22.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā sācies desmitais un šajā pilsētā pēdējais pludmales festivāls Baltic Beach Party.

Festivāla teritorijā jau uzstādītas skatuves, teltis, Liepājā ieradušies vairums no festivāla dalībniekiem, informē organizatori. Festivāls sāksies šovakar ar īpašu atklāšanas programmu un, tāpat kā abas pārējās dienas, ar Zelta saulrieta dejām. Pirmajā vakarā plānota arī Ainara Virgas uzstāšanās kopā ar grupu, atskaņojot populārākās Līvu dziesmas. Lai arī centrālie muzikālie festivāla notikumi risinās uz Lielās skatuves jeb Festivāla sirds, festivāla teritorijā visu festivāla laiku darbojas un skan līdz desmit dažādu citu skatuvju un muzikālo notikumu vietu. Sestdien apmeklētājiem būs iespēja iegūt prāmju kompānijas Scandlines balvu - ceļojumu uz Vāciju ar prāmi. Divas prāmja biļetes piešķirs smilšu skulptūru festivāla uzvarētājiem. Sestdien arī būs iespēja vērot Red Bull Flying Bulls aviošovu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no titulētākajiem un pieprasītākajiem gaismu māksliniekiem Latvijā Mārtiņš Feldmanis jau septiņus gadus ir arī uzņēmējs.

SIA Bang! nodarbojas ar pasākumu tehnisko atbalstu – visu, kas saistās ar gaismu un skaņu. Uzņēmumam ir trīs īpašnieki – Mārtiņš Feldmanis, Jānis Vasilis un Uldis Akselrods. Abiem Mārtiņa partneriem ir arī firma XL Sound Labs, kas ražo akustiskās sistēmas un ir cieši saistīta ar Bang!. Sadarbības skaļākie notikumi – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē – ir vasaras festivāli Baltic Beach Party, Fontaine Festival un Summer Sound Liepāja. Taču kopīgi apskaņots un apgaismots ir arī Jāņa Lūsēna koncerts Nacionālajā operā, Turaidas rozes koncerttūre, pašvaldību un korporatīvie pasākumi. «Arī vismazākais darbs jāizdara godīgi, nav svarīgi, vai tu saņem piecus latus vai piecus tūkstošus,» saka Mārtiņš Feldmanis. Viņam pašam lielāko gandarījumu sniedz teātra izrāžu gaismu partitūru veidošana. Īpaši tad, ja «saslēdzas zvaigznes» un top īsts mākslas darbs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa šā gada 4.janvārī ierosinājusi ar bijušajiem Liepājas uzņēmējiem, brāļiem Mediņiem saistītās SIA Argolats maksātnespējas procesu.

Jautāts, vai tikko slēgtās Latvijas 1. rokkafejnīcas ēka pakļauta iespējamām maksātnespējas procesa izsolēm, viens no kafejnīcas dibinātājiem Mareks Mediņš uzsvēra, ka šī ēka ir bez apgrūtinājuma, jo pieder citai kapitālsabiedrībai - SIA Argolats Pluss, kurai finansiālu problēmu nav. Taču pieņemts lēmums ēku pārdot. Konkrēta pircēja pagaidām neesot, tāpēc nav iespējams prognozēt, kāda būs ēkas turpmākā funkcija. Gan Mareks, gan Raivo Mediņš kopā ar ģimenēm jau pārcēlušies uz dzīvi Rīgā, kur turpina darboties Latvijas 1.rokkafejnīca Reiterna namā. Rīgas kafejnīcas apsaimniekošana nav apdraudēta, jo tā pieder SIA 11 M. Savukārt maksātnespējīgā SIA Argolats nodrošināja restorāna darbību Liepājā un producēja mūzikas kluba pasākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Festivāls Baltic Beach Party šogad Liepājā notiks pēdējo reizi. Iespējams, turpmāk tas varētu notikt citā pilsētā vai pat citā valstī.

Tā preses konferencē informēja festivāla rīkotāji. «Tas ir smags lēmums un nav radies vienā naktī,» preses konferencē norādīja viens no festivāla dibinātājiem un organizatoriem Raivo Mediņš. Lēmuma pamatā nav finansiālas grūtības vai organizatoriskas neveiksmes - gluži otrādi - festivāls esot sasniedzis daudz plašākus apmērus, nekā jebkād tā dibinātāji cerējuši. Tomēr pašvaldība neatbalsta festivālu tādā mērā, kā vēlētos tā rīkotāji. «Ja nav pleca sajūtas no galvenā partnera - pašvaldības puses, tad tā ir pārāk liela nauda, pārāk liela atbildība,» norādīja festivāla organizatoru pārstāvis Mareks Mediņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunajam vilnim lielāka publicitāte nekā Positivus un Baltic Beach Party

Elīna Pankovska, 29.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apkopojot šīs vasaras lielāko muzikālo pasākumu publicitāti laika posmā no 1.janvāra līdz 28.jūlijam, izteikts līderis ir jauno izpildītāju konkurss Jaunais Vilnis, kurš pieminēts 270 rakstos, liecina Lursoft veiktais Laikrakstu bibliotēkas news.lv publikāciju monitorings.

Tā kā konkurss tika atklāts tikai 26.jūlijā un norisināsies visu nedēļu, paredzams, ka pasākuma publicitāte tuvākajā laikā vēl būtiski pieaugs.

Lai arī šogad Baltic Beach Party (BBP) atzīmēja savu 10. dzimšanas dienu un neilgu laiku pirms pasākuma tā organizatori nāca klajā ar paziņojumu, ka nākošgad festivāls Liepājā vairs netiks organizēts, BBP publicitāte bijusi salīdzinoši zema. BBP laikrakstos un Ziņu aģentūras BNS ziņās šogad pieminēts 169 reizes, no kurām lielākā daļa publikāciju bijušas jūlijā.

Jūlijā BBP minēts 103, bet Positivus – 121 rakstā. Lai arī Jaunais Vilnis publicitāte laika posmā no 1.janvāra līdz 28.jūlijam bijusi augstākā, atšķirībā no abiem iepriekš minētajiem pasākumiem, jūlijā tas presē pieminēts vien 83 reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maijā pārvadā par 14% vairāk pasažieru nekā jūnijā

Aisma Orupe, 19.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūnijā satiksmē Rīgā piedalījušies kopumā 17,4 tūkstoši autobusu, trolejbusu un tramvaju, pārvadājot 9,9 miljonus pasažieru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rosina ieviest šaursliežu tramvaju starp Baložiem un Ziepniekkalnu

Zane Atlāce - Bistere, 27.12.2019

Piedāvātās Baložu –Ziepniekkalna šaursliežu tramvaja trases kopskats

Avots: no iesniegtās iniciatīvas materiāliem

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "manabalss" sākta parakstu vākšana par šaursliežu tramvaja ieviešanu starp Baložiem un Ziepniekkalnu.

Iniciatīvas pārstāvis Dāvis Bušs skaidro, ka Baložu pilsēta ir 3 kilometru attālumā no Ziepniekkalna, bet tuvākie ceļi ir gandrīz 10 km gari, jo ved apkārt Medema purvam. Izbraukšanu gan uz Jelgavas, gan uz Bauskas šosejām kavē sastrēgumi. Cauri purvam, pa īsāko ceļu ir saglabājies uzbērums no šaursliežu dzelzceļa, kas eksistēja no 1948. līdz 1953. gadam, un pa kuru no kūdras fabrikas "Baloži" uz Rīgu tika vesta kurināmā kūdra.

Šo ceļu jau šobrīd izmanto kājāmgājēji, velosipēdisti un citi braucēji, gan atpūtas nolūkos, gan arī lai nokļūtu no Baložiem uz Ziepniekkalnu. Baložu pusē, daļa no dzelzceļa vēl joprojām ir saglabājusies, to uztur entuziasti un organizē kūdras bānīša ekskursiju braucienus uz purvu. "Ar šo iniciatīvu vēlamies apkopot sabiedrības atbalstu idejai par šaursliežu tramvaja maršruta Baloži-Ziepniekkalns izveidi, lai vērstu Rīgas un Ķekavas novada pašvaldības uzmanību uz to," skaidro D.Bušs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas uzņēmums rada sintezatoru, kurš tekstu pārvērš skaņā

Anda Asere, 26.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējais uzņēmums "Exceed" sadarbībā ar "ReadSpeaker" izstrādājis jaunu tehnoloģiju - latviešu valodas balss sintezatoru "Oskars".

Tā ir sintezēta, dabiski skanoša balss, kas tekstu pārvērš skaņā. To var izmantot izglītībā, medicīnā, apraides sistēmās, valsts pārvaldē utt. "Sākotnēji sintezators tika izstrādāts, lai palīdzētu vājredzīgiem un neredzīgiem cilvēkiem, bet ar laiku sapratām, ka pielietojums ir daudz plašāks. Produkti neredzīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem ir tikai 10% no risinājumiem, kur to var izmantot. Piemēram, sintezatoru var izmantot publiskās apraides sistēmās, sabiedriskā transporta informatīvajos paziņojumos, veselības aprūpē. Pielietojums ir plašs un mēs vēl tikai mācāmies, kā to izmantot," stāsta Gatis Grīntāls, SIA "Exceed" vadītājs.

"Oskars" domāts automatizētai dažādu rakstisku paziņojumu nolasīšanai, piemēram, lai dzelzceļa stacijā ar septiņiem peroniem paziņotu, cikos un no kurienes pienāk un atiet vilciens, kurš reiss kavējas utt. Grafikā visu laiku ir izmaiņas un balss sintezators informāciju par to var atskaņot automātiski bez cilvēka iesaistes, turklāt punktuāli un precīzi. "Tagad Rīgas ielās beidzot parādās elektroniskie stendi, kas palīdz ieraudzīt, pēc cik ilga laika atbrauks tramvajs vai autobuss, bet nākamais solis būtu audiāla informācijas atskaņošana, lai informāciju iegūtu arī tie, kuri to nespēj saskatīt. Jo plašākā veidā informācija tiek piedāvāta, jo pieejamāka tā ir," saka G. Grīntāls. Risinājums tekstus ieraksta speciālā programmā un pēc brīža fails dažādos audio formātos ir pieejams datorā. Tas esot noderīgi ne tikai satiksmē, bet arī veselības sektorā, piemēram, sagatavojot senioriem recepšu instrukcijas audiāli.

Komentāri

Pievienot komentāru