Citas ziņas

Liepājas dome aicina uz pārrunām Baltic Beach Party organizatorus

Vēsma Lēvalde, 09.07.2010

Jaunākais izdevums

Liepājas dome uzaicinājusi nākamajā nedēļā uz pārrunām Liepājas festivāla Baltic Beach party (BBP) organizatorus - brāļus Raivo un Mareku Mediņus.

Par to informē Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. Tikšanās noorganizēta saistībā ar publiski izskanējušo brāļu Mediņu apgalvojumu, ka BBP šogad Liepājā notiek pēdējo gadu, jo tā organizēšanai nav pietiekama pašvaldības atbalsta. «Pašvaldība festivālu Baltic Beach party ik gadu iespēju robežās ir atbalstījusi gan finansiāli, gan praktiski un citādā veidā. Ir sniegts arī atbalsts, kuru finansiālā izteiksmē nevar aprēķināt,» apgalvo U. Sesks.

DB jau rakstīja, ka festivāla organizatori paziņoja, ka meklēs citu pašvaldību, ar ko turpmāk sadarboties, jo nolēmuši festivālu Liepājā vairs nākamgad nerīkot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunajam vilnim lielāka publicitāte nekā Positivus un Baltic Beach Party

Elīna Pankovska, 29.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apkopojot šīs vasaras lielāko muzikālo pasākumu publicitāti laika posmā no 1.janvāra līdz 28.jūlijam, izteikts līderis ir jauno izpildītāju konkurss Jaunais Vilnis, kurš pieminēts 270 rakstos, liecina Lursoft veiktais Laikrakstu bibliotēkas news.lv publikāciju monitorings.

Tā kā konkurss tika atklāts tikai 26.jūlijā un norisināsies visu nedēļu, paredzams, ka pasākuma publicitāte tuvākajā laikā vēl būtiski pieaugs.

Lai arī šogad Baltic Beach Party (BBP) atzīmēja savu 10. dzimšanas dienu un neilgu laiku pirms pasākuma tā organizatori nāca klajā ar paziņojumu, ka nākošgad festivāls Liepājā vairs netiks organizēts, BBP publicitāte bijusi salīdzinoši zema. BBP laikrakstos un Ziņu aģentūras BNS ziņās šogad pieminēts 169 reizes, no kurām lielākā daļa publikāciju bijušas jūlijā.

Jūlijā BBP minēts 103, bet Positivus – 121 rakstā. Lai arī Jaunais Vilnis publicitāte laika posmā no 1.janvāra līdz 28.jūlijam bijusi augstākā, atšķirībā no abiem iepriekš minētajiem pasākumiem, jūlijā tas presē pieminēts vien 83 reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23. un 24. jūlijā Liepājā viens no populārākajiem Latvijas festivāliem Baltic Beach Party svinēs desmito gadadienu.

«Tāpat kā visus gadus, arī šogad Baltic Beach Party nesola Glastonberijas festivāla līmeņa saturu vai Rock am Ring mērogu, taču pavisam noteikti Baltic Beach Party apsola, ka tieši 23. un 24. jūlijs būs divas īstākās dienas un naktis šajā vasarā, lai aizmirstu ikdienu,» 10 gadu svinības ieskicē viens no festivāla rīkotājiem Raivo Mediņš.

DB jau rakstīja, ka britu izdevums The Guardian novērtējis BBP kā vienu no TOP10 vietām pasaulē, kur baudīt pludmales ballīti. 2009.gadā festivālu nominēja balvai UK Festival Awards, bet šogad European Festival Awards. Festivālu ik gadus apmeklē ap 50 tūkstošiem cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par spīti ekonomiskajai situācijai, lielāko festivālu rīkotāji par biļešu tirdzniecību nesūdzas

, 16.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz ekonomiski spiedīgo situāciju, Latvijas lielāko mūzikas festivālu organizatori par pašreizējiem biļešu tirdzniecības rezultātiem nesūdzas, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Pēc pagājušā gada Positivus, kas bija pirmais tā organizatoriem peļņu nesošais festivāls, tā organizators Ģirts Majors prognozēs par nākamo pasākumu bija pieticīgs, liekot domāt, ka šogad festivālā varētu piedāvāt mazāka kaluma zvaigznes. Tomēr pašreizējā situācija viņam ļauj būt daudz vairāk pārliecinātam par festivāla apmeklētību, jo izdevies panākt arī supergrupas Muse uzstāšanos, kas būs spēcīgs magnēts. Ģ. Majors pieļauj, ka festivāla apmeklētāju skaits šogad pieaugs apmēram par trešdaļu, sasniedzot 15-20 tūkstošus ļaužu dienā. Galīgās prognozes par to, kādi būs Positivus finansiālie rezultāti, vēl nevarot izdarīt, jo pieredze liecina, ka apmēram pusi no festivāla ieņēmumiem veido ienākumi no biļešu tirdzniecības pēdējā nedēļā. Turklāt Muse honorārs esot daudz lielāks nekā dārgākajiem festivāla dalībniekiem iepriekšējos gados, un pēc pasākuma varēšot spriest, vai risks būs attaisnojies un pieaugušais skatītāju skaits palīdzēs nosegt izmaksas. Taču, kā norāda Ģ. Majors, pagaidām "rādītāji ir cerīgi".

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Reiterna namā varētu atvērt Latvijas rokkafejnīcu

Vēsma Lēvalde, 14.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas 1. Rokkafejnīcas īpašnieki Raivo un Mareks Mediņi iecerējuši atvērt Rokkafejnīcu arī galvaspilsētā, Reiterna namā.

Uzņēmēji ir uzvarējuši Valsts nekustamā īpašuma aģentūras rīkotajā izsolē par šīs ēkas īres tiesībām, Db.lv apstiprināja Raivo Mediņš. Aptuveni mēneša laikā brāļi Mediņi cer nokārtot juridiskās formalitātes un «saprast, vai šī ideja ir realizējama», piebilda R. Mediņš. Viņš neslēpa, ka plāno izveidot līdzīgu kafejnīcu kā Liepājā, kas būtu rokmūzikas centrs, taču sīkāk stāstīt nevēlējās, jo pagaidām vēl viņiem pašiem neesot detalizēta biznesa plāna.

Reiterna nams ir viens no ievērojamākajiem valsts nozīmes baroka stila arhitektūras pieminekļiem. Nams tika celts tirgotājam un Rīgas rātes loceklim J.Reiternam. Reiterna nams ir pirmā celtne Rīgā, kura atrodas ar tās garenisko fasādi pret ielu. Uzskata, ka šo namu projektējis Rīgas būvmeistars Ruperts Bindenšū. Nams celts no 1684.gada līdz 1688.gadam. Līdz 2007. gadam namā darbojās Latvijas Žurnālistu savienība. Db.lv jau rakstīja, ka no 2. februāra Rīgā, A. Briāna ielas atpūtas kompleksā, darbu sākusi Liepājas kafejnīcas Fontaine Delisnack līdziniece - Fontaine Delisnack Riga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Startē Latvijas 1. Rokkafejnīca – Reiterna nams

Vēsma Lēvalde, 08.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Latvijas 1. Rokkafejnīca Vecrīgā darbojas jau kopš janvāra, tomēr visa nama oficiālā atklāšana plānota trīs dienas – no 9. līdz 11. februārim.

Trīs stāvos, uz divām skatuvēm, ar Ģitāras bāru, mīlīgiem buduāriem un tik grezniem interjera elementiem, ka roka cienītājiem aizraujas elpa – tā turpmāk tiks rakstīta Latvijas 1. Rokkafejnīcas vēsture galvaspilsētā, sola Reiterna nama jaunie apsaimniekotāji, liepājnieki Mareks un Raivo Mediņi. Nama interjers piemērots rokkafejnīcas stilam un vajadzībām sadarbībā ar arhitektiem Aiju un Andri Kokiniem, stingrā Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas uzraudzībā.

Atklāšanas pasākumu sērija sāksies ceturtdien 9.februārī pulksten 22, kad uz Rokkafejnīcas Lielās skatuves muzicēs grupas The Soul Scouts un Screampiece no Rīgas, kā arī grupa Deep Silence no Liepājas. 10.februārī muzikālo saturu veidos mūziķi, kuru vārdi cieši sasieti Liepājas pilsētu. Atklāšanas svētki kulmināciju sasniegs 11.februārī, kad notiks Rokkafejnīcas draugu koncerts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināts - Latvijas 1. rokkafejnīcai Liepājā pienācis gals; vaino ekonomisko situāciju

Lelde Petrāne, 04.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas 1. rokkafejnīca Liepājā tiek slēgta, pavēstījuši tās īpašnieki Raivo un Mareks Mediņi, raksta reģionālais medijs ReKurZeme.

(Papildināts viss teksts.)

portāls ziņoja pērnā gada oktobrī, kad rokkafejnīca nosvinēja savu 10.dzimšanas dienu, tās nākotne bija neskaidra.

Toreiz Raivo Mediņš izteicās: «Lai tik lielu kafejnīcu uzturētu, lai tā strādātu, viss būtu forši, ir tomēr vajadzīgs cilvēku daudzums pilsētā un viņu maciņu biezums. Pagājušā gadsimta beigās, kad sākām sapņot par šo māju, tad mums šķita, ka 2012. gadā Liepājā viss notiksies pa īstam. Būs prāmji ar tūristiem, lidmašīnas. Visi dzīvos Liepājā. Tā domājām un ticējām, tāpēc bija spēks būvēt tik lielu kafejnīcu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā sola jaunu festivālu

Vēsma Lēvalde, 28.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas uzņēmējs Uldis Akselrods gatavojas Liepājā nākamajā vasarā rīkot mūzikas festivālu.

Doma par pašam sava mūzikas festivāla rīkošanu bijusi jau vairākus gadus, un tagad, kad Baltic Beach Party rīkotāji paziņojuši, ka nākamgad festivāla Liepājā nebūs, Uldis Akselrods nolēmis, ka ir īstais laiks aizņemt brīvo nišu. 29. septembrī uzņēmējs Liepājas pilsētas kultūras pārvaldē rīko preses konferenci, lai izklāstītu savu ideju. Līdz tam viņš nolēmis saglabāt intrigu - cik vērienīgs un kāda rakstura būs jaunais mūzikas sarīkojums Liepājā.

Db.lv jau rakstīja, ka festivāls Baltic Beach Party šogad Liepājā notika pēdējo reizi. Iespējams, turpmāk tas varētu notikt citā pilsētā vai pat citā valstī, paziņoja tā rīkotāji Raivo un Mareks Mediņi, kā iemeslu nosaucot pašvaldības neieinteresētību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Liepājas simboliem – ģitāra, kas atradās pie bijušās Liepājas 1. rokkafejnīcas, tagad redzama netālu no Tāšu ezera. Tā uz pagaidu laiku atgriezusies pie saviem veidotājiem – metālmākslinieka Reiņa Kuncīša un viņa komandas SIA Ideju Lidlauks, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

Ģitāras īpašnieki Raivo un Mareks Mediņi nodomājuši to novietot pie sava uzņēmuma Latvijas Pirmā Rokkafejnīca Rīgā, tikko tur būs pabeigta āra terases būvniecība, pastāsta metāla produkcijas dizaina un izgatavošanas uzņēmuma SIA Ideju Lidlauks vadītājs un ģitāras autors R. Kuncītis.

Viņš arī Kursas Laikam atklāj, ka būtu vēlējies mākslas darbu pie bijušās Liepājas 1. rokkafejnīcas atstāt, tāpēc vērsies pie Liepājas pašvaldības ar ideju, ka šo vides objektu būtu vērts pielabot un paturēt, bet dome atrunājusies, ka tas nav viņu īpašums, un tālāku interesi nav izrādījusi. «Uzreiz mēs to neaizvācām, vēl nedēļu pirms noņemšanas pēdējo reizi domei pieteicu: vēl varat pārdomāt,» stāsta R. Kuncītis. Savukārt pilsētas galvenā māksliniece Agita Ansule saka: «Pašvaldība nebija brīdināta, mums pašiem otrajā rītā pēc tās pazušanas tas bija pārsteigums.» Nerodot iespēju darbu paturēt pilsētā, R. Kuncītis ģitāras īpašnieku uzdevumā mākslas darbu demontējis. SIA Ideju Lidlauks to jau sagatavojuši jaunajai mājvietai – pārtaisīta pamatne. Liepājā ģitāra bija novietota ieslīpi, bet Rīgā tā stāvēs taisni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

8. septembrī negaidīti mūžībā aizsaukts viens no Latvijas 1. rokkafejnīcas dibinātājiem un ilggadējā festivāla Baltic Beach Party rīkotājiem, liepājnieks Mareks Mediņš, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Brāļu Mareka un Raivo Mediņu vārds ilgus gadus bija nesaraujami saistīts ar Liepājas mūzikas dzīvi. 2002. gadā viņi abi nodibināja Latvijas 1. rokkafejnīcu, kas Liepājā darbojās līdz pat 2013. gada sākumam un ilgus gadus bija centrālā mūziķu pulcēšanās vieta pilsētā, bet Rīgā tika atvērta 2012. gada sākumā, kur darbojas vēl joprojām. Tāpat Mareks un Raivo Mediņi desmit gadu garumā pulcēja tūkstošus festivālā Baltic Beach Party, vēsta portāls.

8. septembrī 46 gadu vecumā negaidīti mūžībā aizsaukts jaunākais no brāļiem Mareks. Atvadīšanās no M. Mediņa notiks 18. septembrī pulksten 12 Rīgas krematorijā.

LASI VĒL:

Papildināts - Latvijas 1. rokkafejnīcai Liepājā pienācis gals; vaino ekonomisko situāciju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas 1. rokkafejnīca Liepājā mainījusi interjeru un koncepciju. Savukārt Rīgā Rokkafejnīcu plānots atvērt novembrī.

Liepājas Rokkafejnīcas jaunā interjera autors ir pats līdzīpašnieks Raivo Mediņš sadarbībā ar kafejnīcas menedžeri Maiju Kalniņu un personālu. Līdz ar interjera maiņu mainīsies arī kafejnīcas koncepcija, Db.lv atklāja Latvijas 1. rokkafejnīcas dibinātāji Raivo un Mareks Mediņi. Uz koncepcijas maiņu mudinājusi augošā konkurence un arvien mazākais iedzīvotāju skaits Liepājā. «Kad cilvēku bija daudz, mēs nevarējām atļauties nekādu smalko interjeru, burzmā to vienkārši sabojātu. Tagad, kad apmeklētāju mazāk, varam atļauties spēli ar telpu, ar mēbelēm, ar ekspozīciju,» Db.lv stāstīja Mareks Mediņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāks tirgot biļetes uz Baltic Beach Party

Vēsma Lēvalde, 20.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

25. maijā sāksies biļešu tirdzniecība uz jubilejas - desmito pludmales festivālu Liepājā Baltic Beach Party.

Par to informē festivāla organizatori - brāļi Raivo un Mareks Mediņi. Informācijau par biļešu cenām organizatori sola tuvākajās dienās. Baltic Beach Party šogad norisināsies trīs dienas – no 22. līdz 24. jūlijam. Kā viens no pamanāmākajiem un spilgtākajiem jaunumiem tiek plānots projekts Liepājas Dzintara zelta mirkļi. Tā būs īpaša programma, kura tiek veidota, lai Baltic Beach Party desmit gadu jubilejas reizē atzīmētu un atsauktu atmiņā Latvijas festivālu vectētiņa nozīmi festivālu kultūrā. Par kārtīgu ziemeļu roku parūpēsies vairākkārtēji Somijas mūzikas balvas ieguvēji, vairāku platīna un zelta disku īpašnieki The Rasmus. Uz Liepāju pošas arī afrikāņi no Norvēģijas Madcon, Krievijas rokmūziku pārstāvēs melodiskie rokeri no Maskavas Zvery. Solīta arī šovgrupa no Rumānijas Sistem, Nigērijas Tuklan, Skip the Use no Francijas, tradicionālie Audiosmog un citas grupas. Par desmitgades īpašo grupu aicināti Reigani.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa šā gada 4.janvārī ierosinājusi ar bijušajiem Liepājas uzņēmējiem, brāļiem Mediņiem saistītās SIA Argolats maksātnespējas procesu.

Jautāts, vai tikko slēgtās Latvijas 1. rokkafejnīcas ēka pakļauta iespējamām maksātnespējas procesa izsolēm, viens no kafejnīcas dibinātājiem Mareks Mediņš uzsvēra, ka šī ēka ir bez apgrūtinājuma, jo pieder citai kapitālsabiedrībai - SIA Argolats Pluss, kurai finansiālu problēmu nav. Taču pieņemts lēmums ēku pārdot. Konkrēta pircēja pagaidām neesot, tāpēc nav iespējams prognozēt, kāda būs ēkas turpmākā funkcija. Gan Mareks, gan Raivo Mediņš kopā ar ģimenēm jau pārcēlušies uz dzīvi Rīgā, kur turpina darboties Latvijas 1.rokkafejnīca Reiterna namā. Rīgas kafejnīcas apsaimniekošana nav apdraudēta, jo tā pieder SIA 11 M. Savukārt maksātnespējīgā SIA Argolats nodrošināja restorāna darbību Liepājā un producēja mūzikas kluba pasākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki tirgotāji, kuri iegādājušies dārgas tirdzniecības atļaujas Liepājas pludmalē notiekošajā Baltic Beach Party, ir neapmierināti ar pasākuma nelielo apmeklētāju skaitu tā pirmajā dienā, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

22.jūlijā skatītāju pieplūdums bijis niecīgs, tāpēc tirgotājiem šī diena nesusi zaudējumus, informē medijs.

«Tās ir pilnīgas muļķības, ka pirmajā dienā festivāls bija mazapmeklēts. Man nav precīzu skaitļu, cik daudz apmeklētāju bija, bet zinu, ka tie bija vairāki tūkstoši, kādi četri pieci noteikti,» apgalvojis Baltic Beach Party pārstāvis.

Laikraksts atgādina, ka brāļi Raivo un Mareks Mediņi pieņēmuši lēmumu nākamgad Baltic Beach Party Liepājā nerīkot, jo neesot pietiekami liela pašvaldības atbalsta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas dome: Pianisma zvaigžņu festivāls notiks

Vēsma Lēvalde, 07.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pianisma zvaigžņu festivāls Liepājā tomēr notiks, ziņo Liepājas dome.

Pašvaldība nav samazinājusi finansējumu festivāla norisei, tas ir saglabāts līdzšinējā līmenī – deviņu tūkstošu latu apmērā, norāda Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde, uzsverot, ka Starptautiskajam pianisma zvaigžņu festivālam Liepājā ir jābūt, jo tā ir spilgta pilsētas un visas Latvijas kultūras tradīcija.

Pēc orķestra direktora publiski paustās informācijas par to, ka šogad Pianisma zvaigžņu festivāls Liepājā nenotiks, Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde Liepājas Simfoniskā orķestra valdes locekli Uldi Lipski uzaicinājusi uz sarunu. Tās laikā U.Lipskis apliecinājis, ka Liepājas Simfoniskais orķestris arī šogad Starptautisko Pianisma Zvaigžņu festivālu organizēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau tuvākajā laikā festivāla LMT Summer Sound rīkotājai SIA Summer Sound festivāls mainīsies dalībnieku skaits, jo tiks piesaistīti jauni investori.

Tā db.lv apgalvoja organizatoru pārstāvis, SIA Summer Sound festivāls daļu turētājs Uldis Akselrods. Šogad kapitālsabiedrības daļas no U.Akselroda iegādājās ierakstu kompānijas I love you Record pārstāvis Uldis Pabērzis, kurš šā gada jūnijā kļuva par SIA Summer Sound festivāls un tā meitasuzņēmuma SIA Summer Sound Production valdes priekšsēdētāju. Tā kā festivāls aizvadīts veiksmīgi, risinoties pozitīvas sarunas par papildu investoru piesaisti.

Saskaņā ar Lursoft pieejamo informāciju SIA Summer Sound Production īpašniece ir SIA Summer Sound festivāls. Savukārt šī firma pieder Uldim Akselrodam (26,65%) un Uldim Pabērzim (73,35%)

Komentāri

Pievienot komentāru