Viedierīces

Blackberry paziņo par gada zaudējumiem 5,9 miljardu apmērā

Lelde Petrāne, 31.03.2014

Jaunākais izdevums

Viedtālruņu ražotājs Blackberry paziņojis par tīrajiem zaudējumiem 5,9 miljardu ASV dolāru apmērā, kurus tas cietis pēdējā finanšu gada laikā, ziņo BBC.

Tomēr trīs mēnešos - līdz 1. martam - tas darbojies ar mazākiem zaudējumiem nekā gaidīts - 423 miljonu ASV dolāru apmērā, salīdzinot ar 4,4 miljardu ASV dolāru zaudējumiem iepriekšējā ceturksnī.

Kompānija norādījusi, ka ir apmierināta ar savu ceturtā ceturkšņa sniegumu un esot ceļā uz atgriešanos pie izaugsmes un pelnītspējas.

Blackberry ierīcēm neveicas konkurences cīņā ar Apple iPhone un citiem viedtālruņiem.

934 miljoni ASV dolāru no zaudējumiem saistāmi ar nepārdotajiem Z10 viedtālruņiem, bet 512 miljoni ASV dolāru - ar pārstrukturēšanas izmaksām.

Ceturtā ceturkšņa ieņēmumi samazinājušies līdz 976 miljoniem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas viedtālruņu ražotāja BlackBerry pārstāvji tikušies ar Facebook vadību, lai pārrunātu iespējamu pārdošanas darījumu, atsaucoties uz anonīmiem avotiem nozarē, vēsta Wall Street Journal.

Nav zināms, kā beigušās šīs sarunas, jo abas kompānijas atteikušās sniegt komentārus. Tomēr ziņas par BlackBerry iespējamu iegādāšanos, var dot jaunu sparu runām, ka Facebook strādā pie sava viedtālruņa izgatavošanas. Aizvadītajos gados sociālais portāls daudz uzmanības un finanšu līdzekļu investējis, lai padarītu savu pakalpojumu pieejamu mobilo ierīču lietotājiem. Strauji kāpuši arī Facebook reklāmas ieņēmumi no mobilo ierīču jomas.

Vienlaikus Facebook kļuvis atkarīgs no tādiem ierīču ražotājiem kā Apple un Samsung, kas nodrošina lietotājiem mobilās platformas, sociālā portāla izmantošanai. Tādējādi BlackBerry iegāde varētu ļaut Facebook iztikt bez starpniekiem mobilā satura nogādāšanā līdz lietotājiem. Taču šāds darījums būtu pilns ar izaicinājumiem, jo sociālajam portālam nāktos atjaunot lietotāju uzticēšanos zīmolam, kura prestižs pēdējā laikā ticis iedragāts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zīmola "Blackberry" viedtālruņu nākotne šobrīd nav skaidra, vēsta "CNN".

Elektronikas uzņēmums "TCL Communication", kas izgatavo "BlackBerry" viedtālruņus, paziņojis, ka partnerība ir beigusies un augustā tas pārtrauks "BlackBerry" zīmola mobilo ierīču pārdošanu.

"TCL" vairs nav tiesību "izstrādāt, ražot vai pārdot" jaunas "Blackberry" ierīces, teikts kompānijas paziņojumā. "TCL" turpinās atbalstīt esošās ierīces ar klientu un garantijas apkalpošanu līdz 2022. gadam.

Šobrīd nav informācijas, vai "BlackBerry" sadarbosies ar citu ražošanas uzņēmumu, lai turpinātu ierīču pārdošanu.

"TCL Communication" sadarbojās ar "BlackBerry" "KEY" sērijas viedtālruņu ražošanā, ieskaitot "BlackBerry KEYonne Motion", "KEY2" un "KEY2 LE".

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģiju apskats: Kazene atdzimst vēsturiskajā izskatā

Jānis Vēvers, 15.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BlackBerry KEYOne piedāvā lietotājiem sen aizmirstu lietu – no reāli sataustāmām pogām veidotu pilnu qwerty klaviatūru

Pārcietis kritienu no viedtelefonu tirgus pašām virsotnēm, balansējis uz bankrota robežas, līdz beidzot nonācis Ķīnas kompānijas TCL īpašumā, BlackBerry zīmols apņēmīgi stutējas kājās. Patērētāju intereses atgūšanai sagatavotais KEYOne ļoti atgādina zīmola populārākos modeļus no desmitgades sākuma – pilna fizisku taustiņu qwerty klaviatūra zem ekrāna, ierastais aizmugurējā vāka dizains un tikai «kazenei» raksturīgās lietotnes un servisi. Vienīgi tagad atmesta pašu operētājsistēma, un ierīce darbojas ar Android.

Dizains

Lai arī BlackBerry ziedu laiks globālajā viedtelefonu tirgū nebija ilgs, savu nospiedumu tas noteikti atstāja. Izdzirdot šo nosaukumu, daudziem lietotājiem pirmās asociācijas ir ar sataustāmo klaviatūru. Lai arī šodien valda tendence izstiept ekrānu pa visu pieejamo virsmu un atbrīvoties no pogām, BlackBerry palikuši uzticīgi sev. KEYOne no jebkura cita telefona veikala plauktā var atšķirt pēc četrām pogu rindām zem ekrāna. Tās aizņem aptuveni piekto daļu no pieejamā laukuma. Un, lai arī tālrunis nav mazs, virs pogām vietas pietiek tikai 4,5 collu ekrānam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas mobilo telefonu ražotājs BlackBerry prezentējis savu jaunāko viedtelefonu Z3. Tas ir pirmais BlackBerry produkts, kas ražots Taivānā bāzētā starptautiskā kompānijā Foxconn.

Viedtālrunis BlackBerry Z3 paredzēts galvenokārt Indonēzijas tirgum. Jaunajai ierīcei ir piecu collu ekrāns, tāpat tajā iestrādātas Indonēzijā pieprasītas lietojumprogrammas. Telefons darbosies, izmantojot BlackBerry 10.2.1. operētājsistēmu.«Z3 ir viss, kas atrodams BlackBerry 10 viedtālrunī, tikai tas ir pielāgot speciāli Indonēzijai,» teikts uzņēmuma paziņojumā.

Tiek plānots, ka Z3 viedtelefoni būs pieejami Indonēzijā, sākot no šā gada aprīļa.

«Šis ir tikai sākums ilgai un auglīgai sadarbībai starp BlackBerry un Foxconn,» paziņojumā norādījis Foxconn dibinātājs un vadītājs Terijs Gou (Terry Gou).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Blackberry pārdošanas plānu atcelšana liek akcijas cenai krist par 16%

Gunta Kursiša, 05.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas telefonu ražotājs Blackberry atcēlis plānus pārdot viedtālruņu ražotāju kompānijai Fairfax Financial Holdings, kas pašreiz ir Blackberry lielākā akcionāre. Pēc šīm ziņām pirmdien Blackberry akcijas cena piedzīvoja kritumu 16% apmērā, vēsta BBC.

Tā vietā, lai pārdotu uzņēmumu Fairfax Financial Holdings, kuram pieder 10% tālruņu ražotāja daļu, Blackberry grasās piesaistīt investīcijas aptuveni viena miljarda ASV dolāru apjomā no vairākiem avotiem. No Fairfax tiks piesaistīti 250 miljoni ASV dolāru.

Vienlaikus ar ziņām par uzņēmuma pārdošanas Fairfax Financial Holdings atcelšanu, šīs nedēļas sākumā tika paziņots, ka līdzšinējais Balckberry vadītājs Tortens Heinss atkāpies no amata.

Iepriekš pārdošanas darījuma vērtība tika lēsta 4,7 miljardu ASV dolāru apjomā.

Blackberry otrajā ceturksnī iedzīvojās 965 miljonu ASV dolāru zaudējumos. Sliktajos finanšu rādītājos lielā mērā tika vainoti viedtālruņa Z10 vājie pārdošanas apjomi. Tāpat septembrī kompānija paziņoja, ka «apcirps» 4,5 tūkstošus darbavietu, kas ir aptuveni 40% no visu dabavietu skaita kompānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas viedtelefonu ražošanas uzņēmums BlackBerry otrdien paziņoja, ka pārtrauks patērētājiem piedāvāt Classic sērijas viedtelefonus ar tastatūru, šādu lēmumu skaidrojot ar pūliņiem modernizēt piedāvāto tālruņu klāstu.

Kompānijas izpilddirektors Ralfs Pini norādīja, ka BlackBerry Classic un tā slavenā tastatūra vairs nebūs uzņēmuma produktu portfelī.

Vienlaikus BlackBerry sola turpināt atbalstīt BlackBerry 10 operētājsistēmu ar atjauninājumiem.

BlackBerry šā biznesa gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās maijā, strādāja ar 670 miljonu ASV dolāru (601,1 miljona eiro) zaudējumiem, ņemot vērā restrukturizācijas izdevumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo telefonu ražotājs BlackBerry laidis klajā jaunu «zemo cenu» telefonu, kas paredzēts «ekskluzīvi Indonēzijai», ziņo BBC.

Viedtelefons BlackBery Z3 Jakart Edition tirgū nonāks 15. maijā, un tā tirgus cena noteikta 2,1 miljonu Indonēzijas rūpiju (191 ASV dolāra) apjomā.

Pirmo reizi par viedtālruņa, kas izstrādāts speciāli Indonēzijas tirgum, ražošanu uzņēmums pavēstīja februārī. BlackBerry Indonēzijā vēl aizvien ir viens no svarīgākajiem spēlētājiem.

Db.lv jau informēja, ka BlackBerry pērn strādāja ar zaudējumiem 5,9 miljardu ASV dolāru apjomā. Tiesa gan, pēdējā finanšu gada ceturksnī, kas noslēdzās 1. martā, uzņēmums darbojās ar mazākiem zaudējumiem nekā gaidīts - 423 miljonu ASV dolāru apmērā, salīdzinot ar 4,4 miljardu ASV dolāru zaudējumiem iepriekšējā ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Merkelei esot divi telefoni - Blackberry un Nokia

Lelde Petrāne, 25.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc apgalvojumiem, ka ASV noklausījušās Vācijas kancleres Angelas Merkeles mobilo tālruni, Eiropā lielākās ekonomikas pārstāve piektdien paziņojusi, ka viņai ir divi telefoni. Tas, kuru noklausījusies Nacionālā drošības aģentūra (NSA), netiekot izmantots ļoti svarīgām sarunām, vēsta thelocal.de.

Informāciju par diviem telefoniem Merkele piektdienas rītā sniegusi ES līderiem Briselē. Viens no tiem - Blackberry - esot šifrēts, bet otrs - Nokia - nē. Tie tiekot izmantoti, lai nodalītu sarunas par valdību un tās, kas attiecas uz viņas partijas - Kristīgo demokrātu - aktivitātēm.

Merkele skaidrojusi, ka viņa lieto mobilo tālruni, kuru finansē partija, lai veiktu telefona sarunas, kas attiecas uz partijas lietām, tādējādi demonstrējot, ka viņa neizmanto valdības finansētu tālruni partijas vajadzībām.

Tieši partijas telefons, visticamāk, esot tas, kuru noklausījušās ASV, lēš mediji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācija grib tikties ar ASV spiegošanas noslēpumu atklājēju Snoudenu

Gunta Kursiša, 01.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas valdība izteikusi vēlmi personīgi uzklausīt bijušo ASV izlūkdienesta darbinieku Edvardu Snoudenu (Edward Snowden) saistībā ar ASV spiegošanas skandālu, vēsta BBC.

«Ja E. Snoudens vēlas sniegt mums kādu informāciju, mēs labprāt to uzklausīsim,» pauda Vācijas iekšlietu ministrs Hanss Pēteris Frīdrihs (Hans-Peter Friedrich).

Viņš nenorādīja, kuras Vācijas amatpersonas varētu tikties ar E. Snoudenu, kurš pašlaik patvērumu no ASV radis Maskavā.

Jau rakstījām, ka ASV specdienesti, iespējams, noklausījušies Vācijas kancleres Angelas Merkeles telefonsarunas. Ja šī informācija izrādīsies patiesa, abu valstu attiecības ir apdraudētas, norādījuši Vācijas pārstāvji. Tiesa gan A. Merkelei esot divi telefoni - Blackberry un Nokia. Tas, kuru noklausījusies Nacionālā drošības aģentūra (NSA), netiekot izmantots ļoti svarīgām sarunām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ASV: Snoudens nav pelnījis žēlastību

Gunta Kursiša, 04.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltais nams un ASV likumdevēji izlūkdienesta bijušajam darbiniekam Edvardam Snoudenam (Edward Snowden), kurš pasaules medijiem atklāja Nacionālās drošības aģentūras (National Security Agency, NSA) darbības aizkulises un aizsāka vērienīgu starptautisku spiegošanas skandālu, žēlastību neizrādīs.

«E. Snoudens pārkāpa ASV likumu. Viņam vajadzētu atgriezties ASV un stāties likuma priekšā,» pauda Baltā nama padomnieks Dens Feifers (Dan Pfeiffer), vēsta BBC.

E. Snoudens lūdza starptautisku palīdzību, lai panāktu, ka ASV atceļ apsūdzības par NSA informācijas nopludināšanu. «Patiesības teikšana nav noziegums,» uzskata E. Snoudens. Vēstuli ar tādu lūgumu viņš nosūtīja Vācijas politiķim.

Patlaban 30 gadus jaunais E. Snoudens atrodas Krievijā, kas sniegusi viņam pagaidu patvērumu, kas ļauj viņam atrasties valstī līdz nākamā gada jūlijam.

Jau vēstīts, ka ASV specdienesti, iespējams, noklausījušies Vācijas kancleres Angelas Merkeles telefonsarunas. Šīs informācijas nonākšana atklātībā sašķobījusi abu valstu attiecības, atzina Vācijas pārstāvji. Tiesa gan, A. Merkelei esot divi telefoni - Blackberry un Nokia. Tas, kuru noklausījusies NSA, netiekot izmantots ļoti svarīgām sarunām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Bijušie Nokia darbinieki pirmajiem pircējiem sāks piegādāt savu jauno viedtālruni

Gunta Kursiša, 28.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušo Nokia darbinieku komanda trešdienas vakarā laida apritē savu pirmo viedtālruni Jolla, kas izmanto pašu radīto jauno operētājsistēmu Sailfish, vēsta BBC.

Platforma Sailfish ir savietojama ar lielāko daļu Google Android platformai paredzēto lietojumprogrammu.

Trešdienas vakarā kļuva pieejami vien 450 jaunie Jolla viedtālruņi, un lielākā daļa no tiem nonāca to cilvēku rokās, kas to pasūtījuši jau iepriekš. Uzņēmuma vadība norāda, ka pašlaik strādā pie tā, lai palielinātu ražošanas jaudas.

Patlaban Jolla sadarbojas ar Somijas lielāko mobilo sakaru tīkla operatoru un cer veidot līdzīgu sadarbību arī Lielbritānijā, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Pasaules mobilo tehnoloģiju tirgū ienāk, reģistrējot kompāniju ASV

Anda Asere, 11.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai piekļūtu maksas mobilo lietojumprogrammu tirgum, uzņēmumu Tiny Solutions reģistrē ASV.

«Es izstrādāju videonovērošanas programmatūru, ko var lietot mobilajā telefonā. To var izmantot bērnu, dzīvnieku, vecu cilvēku novērošanai,» stāsta Aleksejs Vasiļjevs, Tiny Solutions, LLC līdzīpašnieks. Agrāk viņš strādāja uzņēmumos, kur izstrādāja videonovērošanas sistēmas korporatīvajiem klientiem, bet pirms dažiem gadiem nolēma pievērsties savam biznesam.

Alekseja uzņēmums izstrādājis divas lietojumprogrammas – Baby Monitor for IP Camera, kas paredzēta iPhone telefoniem, un tinyCam Monitor, kas piemērota mobilajiem tālruņiem ar Android operētājsistēmu. Lietojumprogramma Android mobilajiem telefoniem esot populārāka, jo tā izstrādāta agrāk nekā programma iPhone tālruņiem. Tā kā iPhone aplikācija tika izstrādatā vēlāk, tirgus bija vairāk piesātināts, bija grūtāk tajā iespiesties. Taču, neskatoties uz to, ka Android tirgus ir lielāks, cilvēki vairāk pērkot aplikācijas iPhone viedtālruņiem, jo šo telefonu īpašnieki ir maksātspējīgāki. «Vēl labāka maksātspēja ir Blackberry lietotājiem – tie ir cilvēki, kuri īpaši neuztraucas par aplikācijas nopirkšanu par dažiem dolāriem,» viņš saka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Jaunie īpašnieki Citadeli vēlas attīstīt kā veiksmīgu banku Baltijas reģionā starp Krieviju un Skandināviju

Žanete Hāka, 12.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bankas Citadele pircējs vēlas attīstīt banku kā veiksmīgu finanšu iestādi, izmantojot Latvijas ģeogrāfisko potenciālu, vēsta Wall Street Journal.

Investoru grupas Ripplewood Advisors LLC izpilddirektors Tims Kolinss vēlas Citadeli attīstīt kā veiksmīgu banku Baltijas reģionā starp Krieviju un Skandināviju, raksta izdevums.

WSJ norāda, ka viens no grupas investoriem ir bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Pols Volkers, kurš savus līdzekļus ieguldījis vairākās bankās dažādās vietās pasaulē.

Volkera pārstāvis WSJ atklāja, ka viņš neieņems aktīvu lomu bankas darbā. Volkera kungs nekomentē savas personīgās investīcijas. Tomēr es varu apstiprināt, ka Citadeles darījumā viņš ir tikai mazs pasīvs investors, teikts Volkera pārstāvja Entonija Douda paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG savam jaunākajam viedtelefonu flagmanim piešķīris elitāru izskatu, apvelkot aizmugures vāciņu ar īstu ādu.

Gada sākumā iepazīstot elitāro un ārkārtīgi dārgo Vertu Aster, kura aizmuguri klāj mīksta strausa āda, pārņēma vilšanās sajūta, ka neviens no lielajiem ražotājiem nav izdomājis saviem labākajiem modeļiem piešķirt «biznesa izskatu» ar elitāru apdari. Savulaik estētiem bija pieejami ādā ietērpti BlackBerry telefoni, taču nu jau krietnu laiku neko labāku par alumīniju, stiklu vai cietu ādas imitāciju neesam redzējuši. Gluži kā nolasot šīs domas, LG nāca klajā ar paziņojumu, ka šā gada flagmanis G4 būs pieejams ar īstas ādas apdari, turklāt dažādās krāsās.

Apdare gan ir tikai viens no G4 lielajiem plusiem, jo arī tehnisko parametru ziņā tas ir sasodīti varens telefons. Labākais, ko LG jebkad ir radījis, turklāt lētāks nekā tiešie konkurenti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pieredze darbā Skype devusi iedvesmu attīstīt savu uzņēmumu

Kārlis Vasulis, speciāli DB, 29.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieredze darbā Skype devusi iedvesmu attīstīt uzņēmumu, kas piedāvā nišas pakalpojumus IT nozarē

SIA TestDevLab izveidotāji un vadītāji Ervins Grīnfelds un Andrejs Frišfelds ideju radīt kompāniju, kas nodrošina dažādu lietotņu jeb aplikāciju testēšanas servisu, guvuši, strādājot Skype. E. Grīnfelds igauņu radītajā mega zīmolā vadīja komandu, kas nodarbojās ar Skype mobilo lietotņu izstrādi iPhone un citām iOS ierīcēm. A. Frišfelds savukārt bija atbildīgs par kvalitātes nodrošināšanas un testēšanas inženieru komandām, kuri strādāja ar Skype lietotnēm BlackBerry un dažādām Android ierīcēm.

Pieredze lieti noderējusi, lai 2011. gada nogalē dibinātu savu uzņēmumu. Šobrīd uzņēmumam ir divi ofisi – viens Rīgā, bet otrs Ventspilī. «Gadu no gada dubultojam apgrozījumu, mērķis ir to turpināt, bet ar nosacījumu, ka tas nenotiek tikai uz jaunu darbinieku rēķina. Jācenšas radīt lielākas pievienotās vērtības produktus,» norāda E. Grīnfelds. Pērno gadu kompānija noslēdza ar teju 2,3 milj. eiro apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju vizionāra Stīva Džobsa mantojums turpina noteikt globālo modi; kompānijai kapes min lētie konkurenti

Daži šai sakarā apcer, cik ātri skrien laiks, citi – ka ir jau tā pierasts, ka šādi, šķiet, ir bijis vienmēr, tomēr fakts paliek fakts – iPhone un viedtālrunim vispār nupat ir apritējusi desmitā gadskārta. Pasaule šā produkta dēļ ir kļuvusi citāda, un iPhone fenomena iebrauktā dziļā sliede noteiks arī nākotnes kursu plašā diapazonā no tehnoloģijām un investīcijām līdz valdību sociālajai politikai.

Nozares eksperti pirms desmit gadiem bija skeptiski par iPhone pieteikumu pulka iemeslu dēļ, sākot ar to, ka tas funkcionālo ambīciju ziņā ir «Šveices nazis», un tam nebija arī veco labo taustiņu. Protams, arī bezprecedenta cena par jauno viedbrīnumu, sākot ar 499 USD. Tā bija jo šokējošāka tāpēc, ka Apple līdz tam nebija pieredzes tālruņu tehnoloģijās. S. Džobsa ģenialitātes un konservatoru kārtējā kļūdīguma vēsture ir skatāma iPhone pārdošanas datos, gan patērētāji, gan konkurenti ir atzinuši, ka iPhone ir «baigais nazis» labā nozīmē. Tobrīd mobilo tālruņu tirgū savā biznesa apogejā ar 51 mljrd. USD tirdzniecības apjomu bija Nokia. Pēc pārdoto tālruņu skaita (468 milj.), bet ne pēc ieņēmumu apjoma Nokia rādītāji auga vēl nākamajā gadā, bet tad jau sākās hrestomātiskais noriets. Kā viedākā ierīce šai tirgū 2007. gadā bija Research in Motion radītais Blackberry, un arī tā sekojošās spazmas ir jau vēsture. Forbes tehnoloģiju apskatnieks Marks Rogovskis atgādina, ka RIM šefs Maiks Lazaridis tolaik bijis nesaprašanā, kā Apple ir pamanījusies tik mazā formātā sabāzt tik daudz tehnoloģiju ar tik augstu veiktspēju. S.Džobsa vērtējumā viņa lolojums nebija nekāds tālrunis, bet gan daudzfunkciju ierīce – skārienjutīga platekrāna iPod, tad, protams, arī tālrunis un reizē interneta komunikācijas rīks. Tolaik kompānija arī mainīja nosaukumu no Apple Computers uz Apple. Jādomā, ka lietu optimizācijas virtuozs S.Džobss šādi ir vienkārši izvairījies no liekvārdības, jo turpmāk viss, ko kompānija bija plānojusi radīt, būs skaitļotāji. Līdz ar to digitalizācijai tika lemta absolūta dominance tirgū, un līdz ar interneta iespiešanu mazā ierīcē, toties plašā spektrā, tas bija arī praktisks pravietojums par lietu interneta sprādzienveidīgas ekspansijas nākotni un provizorisko mākslīgā intelekta pārcelšanos no superdārgam laboratorijām un fantastikas žanra uz praktiski jebko patērētāju ikdienā. Pašlaik pasaulē ir virs diviem miljardiem viedtālruņu lietotāju. No tiem gan «tikai» ceturtā daļa ir iPhone fani, tomēr tieši šī ierīce ir šā fenomena pamatā.

Komentāri

Pievienot komentāru