Jaunākais izdevums

Nekustamā īpašuma fonds BPT Baltic Opportunity iegādājies tirdzniecības centru Sky Mežciemā, Rīgā, izriet no nekustamā īpašuma pārvaldīšanas kompānijas BPT Asset Management paziņojuma.

Tas ir otrais šī fonda iegūtais īpašums. Starp pusēm noslēgtais īpašuma pārdošanas darījums paredz tiesības lielveikalam Sky turpināt nomāt telpas šajā objektā (sale & lease-back). Darījuma detaļas, tostarp darījuma summa, netiek atklātas. Īpašuma iznomājamā platība ir 3240 m2; ēka ir uzbūvēta 2000. gadā, bet samērā nesen tā ir atjaunota. Lielākais ēkas nozīmīgākais nomnieks ir lielveikals Sky, taču centrā ir vēl 19 mazāki nomnieki, kas papildina lielveikala piedāvājumu, tostarp ir aptieka, kafejnīca u.c.

Pēc kompānijas sniegtās informācijas, šis ir otrais jaunākā tās fonda – BPT Baltic Opportunity – iegūtais objekts. Iepriekš fonds ir iegādājies biroju kompleksu Lincona Tallinā, par ko db.lv ziņoja 2011. gada augustā. Šogad tas plāno veikt arī citus investīciju darījumus. Tāpat db.lv ziņoja, ka 2010. gada pašā nogalē ar mērķi nākamajos trijos gados ieguldīt 200 milj. eiro Baltijas īpašumu tirgū aktīvu pārvaldīšanas BPT Asset Management izveidojis jaunu fondu Baltic Opportunity Fund. Tā darbība vērsta uz investīcijām galvenokārt gatavās biroju ēkās un tirdzniecības objektos.

Fonda vadītājs Tarmo Karotams (Tarmo Karotam) izteicies, ka BPT ticot ieguldījuma iespējām Baltijas nekustamā īpašuma tirgū. Pēc krasas tirgus korekcijas, tas šobrīd turpina izaugsmi, ko veicina labāka sadarbība ar Ziemeļvalstu reģionu un Krieviju, atgūstas arī vietējais pieprasījums.

Savukārt cits BPT Asset Management pārvaldītais fonds BPT Secura vēl tikai janvārī informēja, ka pārdevis vienu no saviem īpašumiem – biroju ēku Kaļķu ielā 15, Vecrīgā, ko iegādājies Itālijas kapitāla uzņēmuma Baltic RE Group saistītā SIA Key 15.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu fonds BPT Secura pārdevis vienu no saviem augstākās klases īpašumiem – vēsturisko biroju ēku Kaļķu ielā 15. Īpašums pārdots nesen dibinātajai Itālijas uzņēmuma Baltic RE Group meitai SIA Key 15.

Rīgas centrā 1913. gadā celtās jūgendstila ēkas platība ir 5114 kvadrātmetri. Pēdējo gadu laikā tā renovēta un pārveidota par biroju ēku, kurā ir arī tirdzniecības uzņēmumiem piemērotas telpas.

BPT Secura Fonda, ko šobrīd pārvalda BPT Asset Management, vadītājs Algis Vaitiekuns (Algis Vaitiekunas) norāda, ka šis ir labs investīciju darījums, kas raksturo Baltijas valstu nekustamo īpašumu potenciālu. «Pārdošanas procesā novērojām paaugstinātu investoru interesi par ēku Kaļķu ielā 15, kas vēlreiz apliecināja, ka ir stabili augsts pieprasījums pēc kvalitatīvām ēkām labās vietās,» norāda nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmuma Newsec Latvia, kurš nodarbojas ar BPT Secura fonda piederošo īpašumu pārdošanas, vadītāja Olga Kozina.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Northern Horizon Capital pārdod BPT Real Estate privātā kapitāla fondam BaltCap

Žanete Hāka, 26.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija AS Northern Horizon Capital pārdos savu nekustamā īpašuma pārvaldības meitas uzņēmumu BPT Real Estate AS privātā kapitāla ieguldījumu fondam BaltCap, informē Porta Finance.

Darījums jāapstiprina konkurences uzraudzības iestādēm, un ir paredzams, ka tas tiks noslēgts 2015. gada septembrī. Puses ir vienojušās neizpaust darījuma finanšu nosacījumus.

«Uzņēmuma BPT Real Estate pārdošana ir loģisks noslēgums procesam, kurš turpinājās dažus pēdējos gadus un kura laikā BPT Real Estate pakāpeniski kļuva par nekustamā īpašuma pārvaldības uzņēmumu, kas ir neatkarīgs no Northern Horizon ieguldījumu pārvaldības pamatdarbības. Uzņēmuma pārdošana ļauj Northern Horizon pilnībā koncentrēties ieguldījumu pārvaldības pamatdarbībai. Šajā segmentā mēs redzam daudzas interesantas iespējas piedāvāt mūsu investoriem jaunus ieguldījumu produktus ne tikai Ziemeļvalstīs un Vācijā, bet arī Baltijas valstīs, kur ir koncentrēta BPT Real Estate darbība. Turklāt pēc darījuma Northern Horizon turpinās uzturēt un paplašināt savu būtisko klātbūtni Baltijas valstīs, izmantojot savas ieguldījumu pārvaldības, fonda administrēšanas un uzņēmumu apkalpošanas komandas,» saka Northern Horizon Capital Group vadītājs Mihaēls Šēnahs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pārdod BPT Secura portfeļa īpašumus Rīgā, Viļņā un Tallinā

Lelde Petrāne, 30.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BPT Secura - vecākais nekustamo īpašumu fonds, kuru šobrīd pārvalda BPT, turpina sava īpašumu portfeļa izpārdošanu un ir noslēdzis vēl 4 komercīpašumu ar kopējo platību ap 50 000 m2 pārdošanas darījumu.

Pircējs ir Igaunijā bāzētais privātais investors Capital Mill. Nekustamo īpašumu konsultants Newsec piedalījies darījumā kā viens no pārdošanas aģentiem.

Līdz ar šo pārdošanas darījumu puse no BPT portfeļa jau ir izpārdota.

Īpašuma portfelis, kuru iegādājās Capital Mill, sastāv no 1 īpašuma Viļņā (Zariju loģistikas centrs ar platību 22 000 m2), 1 īpašuma Rīgā (12 000 m2 plašais Valdemāra biroju centrs) un 2 īpašumiem Tallinā (9 200 m2 Ravala biroju centrs un 6 500 m2 plašais Loģistikas centrs).

«BPT Secura īpašuma portfeļa pārdošanas process piesaista gan esošo, gan jaunu starptautisko investoru uzmanību. Esam sapratuši, ka strukturēts pārdošanas process, kā arī profesionāls pārdevējs, kāds ir BPT, piesaista daudz lielāku investoru interesi un ļauj tiem izdarīt vispiemērotāko lēmumu. BPT izlēma sadalīt īpašumu portfeli vairākās daļās un esam priecīgi, ka darījumi notiek ar dažādiem pircējiem, tādejādi apgāžot faktu, ka Baltijas nekustamo īpašumu tirgus ir nelikvīds,» skaidro Neringa Rastenite, NEWSEC Baltics darījumu nodaļas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Newsec iegādājas Baltijas īpašumu pārvaldītāju BPT Real Estate

Db.lv, 01.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā nekustamā īpašuma konsultāciju sabiedrība Newsec no privātā kapitāla fondu pārvaldnieka BaltCap iegādājusies vienu no lielākajām īpašumu pārvaldīšanas kompānijām Baltijā BPT Real Estate.

BPT Real Estate pieder tāda paša nosaukuma īpašumu apsaimniekošanas uzņēmumi Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, kā arī kontrolpakete uzņēmumā Projector, kas sniedz tehnisko konsultāciju un TDD (tehniskās uzticamības pārbaudes) pakalpojumus Baltijas valstīs.

Pēc šī darījuma Newsec kļūs par lielāko nekustamo īpašumu pārvaldības kompāniju reģionā. Darījuma summa netiek publiskota.

Newsec vadītājs Baltijā Ugnius Meidus skaidro, ka šis ir stratēģisks solis, lai stiprinātu savu klātbūtni visos trīs Baltijas tirgos un būtiski nostiprinātu savas pozīcijas kā reģionālā nekustamo īpašumu pārvaldītāja un būvniecības vadības eksperta statusā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Arī Homburg Mežciema tirdzniecības centra jaunbūves dokumentācijā atklātas nepilnības

LETA, 02.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veicot pārbaudi SIA Homburg Bikernieku Properties Mežciemā attīstītā tirdzniecības centra jaunbūvē, Rīgas pilsētas būvvalde atklājusi vairākas nepilnības būvobjekta dokumentācijā, informēja būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Apsekošanas brīdī būvobjektā nebija atrodams autoruzraudzības darbu žurnāls, savukārt būvdarbu žurnālā konstatētas nepilnības. Tāpat būvinspektori objektā nav atraduši nepieciešamos būvskrūvju montāžas savienojumu kvalitātes kontroles rezultātus.

Vircavs norādīja, ka ēka faktiski ir pabeigta, tāpēc attīstītājiem un būvniekiem būs jāvēršas būvvaldē ar iesniegumu par būves gatavību nodošanai ekspluatācijā. Būvvalde atkārtoti pārbaudīs ēkas konstrukcijas un lems par papildu tehniskās ekspertīzes nepieciešamību.

Septembrī Homburg grupa informēja, ka šā gada nogalē Biķernieku ielā durvis vērs jauns Maxima XX lielveikals. Jaunajā ēkā vairāk nekā 4800 kvadrātmetru platībā iecerēts Maxima XX lielveikals, bet aptuveni 700 kvadrātmetros - Super Action sadzīves preču un dažādu mājas lietu tirgotava, kā arī citas mazāka mēroga tirdzniecības vietas. Tirdzniecības centra kopējā platība - ap 7000 kvadrātmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēku vēlmi izbaudīt ko neparastu gan sajūtu un emociju, gan garšu ziņā par savu biznesa pamatu izvēlējies igauņu uzņēmējs Risto Meigass

Viņa uzņēmums Skyworld Service vienpadsmit Eiropas valstīs vada Dinner in the Sky – burtiskā nozīmē tie ir īstermiņa restorāni, maltītes gaisā. Tagad tas ir ķēries pie jauna izaicinājuma – izklaides un ēdiena apvienojuma projektā Kriminālās vakariņas. Pērn šī pasākuma koncepcija aprobēta Tallinā, šogad Risto Meigass to piedāvā arī Rīgas un Helsinku iedzīvotājiem. Ar panākumiem Igaunijā viņš ir apmierināts – Kriminālās vakariņas pēc pārdoto biļešu skaita bija starp iecienītākajām teātra izrādēm, to apmeklēja vairāk nekā seši tūkstoši cilvēku.

Jau 18 gadu vecumā Risto bija savs bārs, tiesa, tas vēlāk bankrotēja, taču visu mūžu viņš ir strādājis paša izveidotajos uzņēmumos un ne dienu nav strādājis algotu darbu citu vadībā. Intervijā DB viņš atklāj tendences kulinārijas pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

BPT fondam vēl viens guvums – Coca Cola Plaza Tallinā

Ingrīda Drazdovska, 14.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma fonds BPT Baltic Opportunity papildinājis savu īpašumu klāstu ar trešo objektu – Coca Cola Plaza Tallinā

Nekustamā īpašuma pārvaldīšanas kompānijas BPT Asset Management informē, ka Coca Cola Plaza ir lielākais kino komplekss Igaunijā. Tas ir uzbūvēts 2003. gadā un tā lietderīgā platība ir 9930 m2. Kompleksa nomnieks ir lielākais Somijas un Baltijas reģiona kinoteātru operators – Finnkino. Īpašums atrodas Tallinas centrā, starp vecpilsētu, ostu un darījumu zonu. Līdzās šim objektam tiekot atjaunota kādreizējā centrālā pasta ēka; pēc rekonstrukcijas tur tiks izveidota tirdzniecības galerija, kas labi papildināšot Coca Cola Plaza.

Db.lv jau ziņoja, ka pavisam nesen šis fonds ieguvis tirdzniecības centru Sky Mežciemā, Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

BPT maina nosaukumu uz Northern Horizon Capital

Gunta Kursiša, 26.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu investīciju pārvaldītājs BPT paziņojis par sava investīciju biznesa zīmola maiņu – turpmāk tā nosaukums būs Northern Horizon Capital.

Savukārt nekustamo īpašumu pārvaldīšanas un apsaimniekošanas bizness tiks turpināts ar BPT Real Estate zīmolu.

«Iemesls šādām izmaiņām ir būtiska BPT izaugsme nekustamo īpašumu investīciju pārvaldības jomā. Ar jauno zīmolu Northern Horizon Capital tiek atdalīta nekustamo īpašumu investīciju pārvaldīšana no īpašumu pārvaldīšanas un apsaimniekošanas,» skaidroja Maikls Šonahs (Michael Schönach), Northern Horizon Capital vadītājs.

Northern Horizon Capital īpašumu pārvaldīšanas un apsaimniekošanas uzņēmums, kas Baltijas valstīs, Polijā un Krievijā ir zināms kā BPT Real Estate, turpinās savu darbību, kā ierasts. NHC biroji atrodas Helsinkos, Kopenhāgenā, Stokholmā, Tallinā, Viļņā un Berlīnē. Pašreiz NHC vada 8 nekustamā īpašuma fondus ar aktīvu vērtību viena miljarda eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Konkurences padome izvērtēs BaltCap un OpusCapita apvienošanos

Žanete Hāka, 20.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) saņēmusi apvienošanās ziņojumu par darījumu, kura ietvaros BaltCap Private Equity Fund II L.P. un BaltCap Private Equity Fund II SCSp iegūst izšķirošu ietekmi pār AS OpusCapita (Latvija), AS OpusCapita (Igaunija) un UAB Opus Capita (Lietuva), informē KP.

BaltCap Private Equity Fund II L.P. un BaltCap Private Equity Fund II SCSp realizē izšķirošu ietekmi pār UAB AWT Holding, UAB Ecoservice, UAB Specialus Autotransportas, UAB Komunalinių įmonių kombinatas, AB Specializuotas transportas, BPTRE Holding OÜ, BPT Real Estate AS, BPT Real Estate SIA, BPT Real Estate UAB, BPT Real Estate sp.zo.o, AE projekti Insener OÜ, Insener OÜ, Projector UAB un SIA Projector.

OpusCapita Group Oy realizē izšķirošu ietekmi pār AS OpusCapita, AS OpusCapita un UAB OpusCapita, kā arī SIA OpusCapita Competence Center.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz trim mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānija Merks uzsākusi dzīvojamā projekta Gaiļezera nami otrās kārtas būvniecību, kuras ietvaros līdz 2020.gada sākumam Mežciemā tiks izbūvētas trīs jaunas deviņu stāvu ēkas ar kopumā 96 dzīvokļiem un labiekārtotu apkārtējo teritoriju, informē uzņēmumā.

«Rīgā jaunu dzīvokļu tirgus potenciālu vērtējam kā labu. Mūsdienīgu dzīvokļu pieprasījums arī Mežciemā ir izrādījies augsts, tāpēc nepilnu gadu pēc pirmās kārtas nodošanas ekspluatācijā esam nolēmuši uzsākt otrās kārtas būvniecību,» saka Merks valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš.

2 - 4 istabu dzīvokļi ar plašiem logiem un iestiklotiem balkoniem būs pieejami no 2.-9.stāvam, platībās no 63 - 109 m2. Ēku pirmajos stāvos atradīsies slēgtas autostāvvietas, noliktavu telpas, riteņu un bērnu ratiņu glabāšanai paredzētas koplietošanas telpas. Ēkas projektētas ar B klases energoefektivitāti, kas nozīmē zemas apkures izmaksas.

«Ņemot vērā tirgus pieprasījumu, otrās kārtas ēkās esam vēl vairāk ieplānojuši trīs istabu dzīvokļus – tie būs pieejami gan plaši, gan arī ļoti kompakti,» stāsta Merks nekustamo īpašumu tirdzniecības vadītāja Dace Tumšā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ, 9.septembrī, Berģos atklās lielveikalu "Sky", liecina vietnē "sky.lv" publiskotā informācija.

Veikala atklāšana plānota plkst.8.

Jaunajā "Sky" veikalā atradīsies "BIO kungs", kurā būs iespējams iegādāties bioloģiskos produktus un preces no "Sky", restorāns "Kest", kurā saimniekos pavārs Māris Jansons, kafejnīca "Cup&Cino", veikals "Lauku Ferma", kā arī "Euroaptieka".

Informācija Zemesgrāmatā liecina, ka veikals "Sky" atrodas uz Garkalnes novada domei piederoša zemesgabala 1,27 hektāru platībā.

Iepriekš ziņots, ka pašvaldība plānoja pārdot īpašumu SIA "Skai Property", tomēr Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pieprasīja apturēt lielveikala "Sky" būvniecībai paredzētā pašvaldības zemes gabala pārdošanu Garkalnes novadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Tas kļuvis par pirmo lielveikalu tīklu Latvijā, kas sācis īstenot jauno politiku bez pārejas perioda.

Lielveikalu tīkls SKY izlēmis atteikties no sprostos dētu olu tirdzniecības un kļuvis par pirmo lielveikalu tīklu Latvijā, kas sācis īstenot jauno politiku bez pārejas perioda. Lēmums pieņemts, sadarbojoties ar biedrību Dzīvnieku brīvība, Open Wing Alliance dalīborganizāciju Latvijā.

Evija Andrijonoka, SKY lielveikalu tirdzniecības direktore, skaidro: «Jau ilgāku laiku meklējām iespējas izslēgt no sortimenta sprostos dētas olas un piedāvāt pircējiem produkciju, kas atbilst augošajiem dzīvnieku labturības standartiem pasaulē.»

SKY lēmums atspoguļo dzīvnieku labturības tendenci visā pasaulē. Arvien vairāk starptautisku uzņēmumu apņemas uzlabot industriālās lopkopības praksi, atsakoties no sprostos turētu dējējvistu olām. Par atteikšanos paziņojuši Costco, Walmart, Aldi, Lidl, Carrefour, Tesco, Spar, Coop un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošais Maxima lielveikals Mežciemā Rīgā jau kopš pašiem pirmsākumiem ir bijis milzīgu kaislību objekts. Lai gan lielveikala ēka Biķernieku ielā 121 vēl ne tuvu nav nodota ekspluatācijā, tirgotāji ar darba sludinājumiem jau ir sākuši meklēt kasierus, pārdevējus un apkopējus, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Veikalu ķēdes Maxima pārstāvis Jānis Beseris sacījis, ka darbinieku meklēšana esot ilgstošs process. Tomēr ēkas nodošana ekspluatācijā nebūt nav akmenī iecirsta, jo Rīgas pilsētas būvvalde jau otro mēnesi gaida, kad tiks sakārtota ēkas dokumentācija, norāda laikraksts. Kas un kad sakārtos dokumentus, nezinot arī pati Maxima, kas ar nenotveramajiem ēkas investoriem kontaktus uzturot tikai pa epastu.

Lielveikals Maxima telpas Biķernieku ielā 121 nomās, savukārt būves attīstītājs un investors ir SIA Homburg Bikernieku Properties. Kad pēc Zolitūdes traģēdijas visos Maxima veikalos tika veikta pastiprināta kontrole, Rīgas pilsētas būvvalde pērnā gada decembrī Mežciema jaunbūvē atklāja vairākas nepilnības. Toreiz būvobjektā nebija atrodams ne autoruzraudzības žurnāls, ne būvskrūvju montāžas savienojumu kvalitātes kontroles rezultāti. Attīstītājiem un būvniekiem tika uzdots sakārtot trūkstošos dokumentus, lai pēc tam vērstos būvvaldē ar iesniegumu par būves gatavību nodošanai ekspluatācijā. Kā Neatkarīgā noskaidrojusi būvvaldē, laiks, līdz kuram bija jāprecizē dokumentācija, ir atkārtoti pagarināts līdz 7. februārim. Diemžēl paskaidrot to, kas notiek ar dokumentāciju, nespējot arī Maxima pārstāvji. Visa komunikācija ar SIA Homburg Bikernieku Properties notiekot caur epastu, un vienīgais uzvārds, kas zināms attīstītāju pusē, ir lietuvietis Arturs Šuķis (Arturas Šukys), noskaidrojis laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas raidorganizācija «Sky News» izveidojusi ziņu kanālu bez jaunumiem par Brexit, šādi vēršoties pie nokaitinātajiem skatītājiem, kuri vairāk nekā trīs gadus ilgās Brexit sāgas dēļ vispār pārtraukuši skatīties ziņu programmas.

Jaunais kanāls bez Brexit darbu sāks trešdien un raidīs darbadienu vakaros, kamēr «Sky News» galvenajā kanālā turpinās «detalizēti atspoguļot visus Brexit aspektus», kā arī sniegs ziņas par notikumiem valstī un pasaulē.

Kā norādīja «Sky News», tas jaunu kanālu izveidojis pēc vasarā publicētas aptaujas, ka trešdaļa britu pilnībā izvairās no ziņām.

Vairāk nekā 70% respondentu tajā vainoja Brexit, sakot, ka viņi ir «pārāk nokaitināti par politiskajām debatēm ap to», bet 40% aptaujāto sacīja, ka «jūtas bezspēcīgi, lai ietekmētu notikumus», paziņoja «Sky».

««Sky News Brexit-Free» ir drosmīga pieeja, taču, ieklausoties sabiedrības viedoklī pēdējās nedēļās un mēnešos, tas ir kaut kas, ko mūsu skatītāji uzskatīs par vērtīgu,» paziņoja «Sky News» vadītājs Džons Railijs. «Brexit ir vēsturisks stāsts, kuram ir liela ietekme, un mēs turpināsim tā visaptverošu atspoguļošanu.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc darbības virziena maiņas BPT Grupa stiprina pilna servisa biroju koncepciju WorkLand, uzlabo savā pārvaldībā esošos tirdzniecības centrus un attīsta brokeru pakalpojumu dienestu, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

No lielākajiem un zināmākajiem uzņēmuma pārvaldītajiem objektiem ir iepirkšanās centrs Olimpia un Galleria Rīga, ir vēl arī mazāki reģionālie centri.

«Veiksmīgi strādā Olimpia pirmais stāvs, centram ļoti palīdzēja Sport Direct ienākšana. Pēc otra šī zīmola veikala atklāšanas Domina Shopping secinājām, ka tas nekādi nav ietekmējis Olimpia veikala darbību, ko pieļāvām. Otrajā stāvā sekmīgi darbojas ēdināšanas zona,» raksturo SIA BPT Real Estate vadītājs Andžejs Neguliners.

Nule tur ir iznomātas lielas platības outlet tipa veikaliem, tostarp Sportland un Denim Dream. Tāpat top plāns par centra otrā stāva rekonstrukciju. Ir vairākas idejas, un viena no tām ir saistīta ar mazumtirdzniecības turpmāku attīstību. DB ziņoja, ka savulaik bija plāns iepirkšanās centra 2. stāvā izveidot outlet zonu, A. Neguliners teic, ka tobrīd tirgotāju interese nav bijusi liela.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Sky&More bērnu modes zīmolu shop-in-shop izveidē investē vairāk nekā 324 tūkstoši eiro

Zane Atlāce - Bistere, 19.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot vairāk nekā 324 tūkstošus eiro, iepirkšanās centrā Sky&More izveidota bērnu shop-in-shop zona, kurā tiks piedāvāti Latvijas tirgū līdz šim nepārstāvēti bērnu apģērbu zīmoli, informē iepirkšanās centra vadītāja Kristīne Dombrovska.

1200 kvadrātmetru platībā tiks pārstāvēti 11 līdz šim Latvijas tirgū neesoši bērnu modes preču zīmoli no Dānijas, Zviedrijas, Spānijas, Itālijas, Apvienotās Karalistes, Beļģijas un Nīderlandes.

«2014. gadā Sky&More atvērtais Latvijā pirmais shop - in - shop biznesa modeļa veikals pierādīja sevi kā veiksmīgu konceptu, tāpēc nolēmām attīstīt šo virzienu tālāk un pēc šāda modeļa šī gada septembrī tiks atvērts arī pirmais bērnu shop - in - shop koncepts Latvijā, kuram esam devuši nosaukumu Sky&More KIDZ,» stāsta Sky&More tirdzniecības vadītāja Inga Švagrova.

«Doma par bērnu shop - in - shop konceptu radās, izpētot tirgu un saprotot, ka Latvijā šī niša nav pilnībā apgūta un joprojām ir liels pieprasījums pēc kvalitatīvām bērnu precēm, tādēļ arī izvēlējāmies atšķirties no citiem lielveikaliem un piedāvāt Latvijā līdz šim nepārstāvētus zīmolus,» papildina I. Švagrova.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu fonds "Baltic Horizon Fund" ir izvēlējies "CBRE Baltics" kā galveno aktīvu pārvaldīšanas un grāmatvedības pakalpojumu partneri.

"CBRE Baltics" sniegs fondam Lietuvā, Latvijā un Igaunijā komerciāla nekustamā īpašuma pārvaldīšanas, nomas, grāmatvedības, uzturēšanas un mārketinga pakalpojumus. "CBRE Baltics" ir daļa no starptautiskā nekustamo īpašumu un ieguldījumu uzņēmuma "CBRE" filiāļu tīkla.

"Baltic Horizon Fund" pārvaldīto aktīvu portfeli veido 15 komerciāli nekustamie īpašumi Baltijas valstu galvaspilsētās ar kopējo iznomājamo platību 153 tūkstoši kvadrātmetru. Fondam pieder tādi tirdzniecības centri kā "Europa", "Galerija Centrs" un "Postimaja", kā arī tirdzniecības centrs un biroju komplekss "Domus Pro", biznesa centri "Duetto", "North Star" un citi. Fonda aktīvu portfeļa kopējā vērtība pārsniedz 355 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Topošā Maxima XX lielveikala Rīgā nesošajās konstrukcijās izmantotas neatbilstošas skrūves

LETA, 29.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošajā Maxima XX lielveikalā Biķernieku iela 121 tērauda nesošo konstrukciju savienojumu vietās izmantotas neatbilstošas skrūves un uzgriežņi, kas var būtiski ietekmēt būves stabilitāti, šodien žurnālistus informēja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa.

PTAC Preču un pakalpojumu uzraudzības departamenta direktores vietniece Svetlana Mjakuškina norādīja, ka nesošajām konstrukcijām paredzētajām skrūvēm ir jābūt marķējumam SB, kā arī atbilstošam skrūvju stiprības rādītājam, taču šajā objektā izmantotajām skrūvēm nav šāda marķējuma.

Pārbaudes laikā būvlaukumā šīm skrūvēm arī nebija pieejama ražotāja deklarācija, kas saskaņā ar Eiropas Komisijas regulu ir vienīgais likumīgais dokuments, kas apliecina būvmateriāla atbilstību prasībām.

«Mums uzrādīja piegādātāja atbilstības deklarāciju. Veicām pārbaudi pie piegādātāja, taču nekādu informāciju par šo skrūvju ražotāju nesaņēmām. Šīs skrūves nav izmantojamas tērauda nesošo konstrukciju stiprināšanai,» uzsvēra Mjakuškina.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkšanās centrā Sky&More atvērts jauns modes zīmolu veikals F&More, kura izveidē investēts 1 miljons eiro.

Tajā tiks pārdotas pasaulē pazīstamu premium un vidējā segmenta apģērbu un aksesuāru zīmolu kolekcijas un Latvijā līdz šim oficiāli nepārstāvēti zīmoli – Hosio, Versace Jeans, kā arī bijušā Hugo Boss dizainera izveidotā apģērbu līnija vīriešiem Baldessarini.

F&More vienā tirdzniecības platībā ietilpst vairāku atšķirīgu segmentu zīmoli, un tas ir pirmais veikals Latvijā, kas strādā pēc shop-in-shop biznesa modeļa, informē iepirkšanās centrs. «Tas nozīmē, ka oficiālie zīmolu pārstāvji vai īpašnieki par noteiktu samaksu no iepirkšanās centra īrē savu tirdzniecības vietu un nosaka preču pārdošanas cenu. Savukārt Sky&More nodrošina personālu klientu apkalpošanai, preču un vietas uzturēšanu, kā arī mārketinga pakalpojumus,» norāda Sky&More direktore Evija Grīnberga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar mērķi attīstītt pop up restorāna Dinner in the Sky koncepciju Austrijā, Balkānu valstīs un Itālijā Uldis Kalniņš pārcēlies uz dzīvi Vīnē, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Vīnē viņš dzīvo un strādā kopš 2011. gada. Pagaidām Ulda ambīcijas ir cieši saistītas ar Dinner in the Sky ģeogrāfiskā pārklājuma attīstīšanu un vismaz pagaidām par atgriešanos Latvijā nedomā. «Spēles noteikumi ārvalstīs, protams, ir citi, un vienmēr šeit būsi iebraucējs, vismaz sākotnēji nebūs tādu privilēģiju, kādas ir vietējiem iedzīvotājiem. Caur vienu, maksimāli divām paziņām nevarēsi sazvanīt sev nepieciešamo cilvēku. Būs nepieciešams laiks, lai izveidotu sociālo loku. Zināmu laiku būs akli jāseko vietējiem nerakstītajiem likumiem, lai pēc tam tajos piedāvātu korekcijas,» pieredzē dalās DITS Europe valdes loceklis, pop up restorāna Dinner in the Sky franšīzes ņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki vietējie pārtikas ražotāji, piegādājot lielveikalu tīklam "Sky" produkciju, nav saņēmuši par to samaksu, norādīja biedrības "Siera klubs" vadītāja Vanda Davidanova.

Savukārt veikalu tīkla pārvaldošā uzņēmuma SIA "Skai Baltija" ģenerāldirektore Monta Damlica skaidroja, ka maksājumu kavēšanās radusies uzņēmuma reorganizācijas procesu dēļ.

"Siera klubs" vadītāja stāstīja, ka problēma ilgst vairākus mēnešus, un parādi no tirdzniecības tīkla puses veido vairākus desmitus tūkstošu eiro. Tostarp vairāki ražotāji izlēmuši pagājušajā nedēļā plānotās piegādes pārtraukt, līdz norēķini tiks veikti.

Vienlaikus Davidanova arī norādīja, ka ražotāji ir satraukti, vai nauda vispār tiks saņemta. "Nesaņemtie maksājumi būtiski ietekmē ražotāju apgrozāmos līdzekļus," uzsvēra biedrības vadītāja.

Arī Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure apstiprināja, ka daži no federācijas biedriem saskaras ar atliktajiem maksājumiem, kuri tiek savstarpēji saskaņoti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot ēkas augtākā būvniecības punkta sasniegšanu, projektam “Dreiliņu priedes” Baltinavas ielā, Dreiliņos nosvinēti spāru svētki.

Db.lv jau rakstīja, ka projektā plānotas investīcijas 14 miljonu eiro apmērā.

Pillar investēs 14 miljonus eiro dzīvokļu būvniecībā Dreiliņos 

Turpinot energoefektīvu mājokļu attīstību Rīgā, nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar uzsācis...

Jaunais daudzdzīvokļu projekts sastāv no trim ēkām – vienas deviņstāvu un divām četrstāvu ēkām. Projektā kopumā būs pieejami 122 divu, trīs un četru istabu dzīvokļi ar pilnu iekšējo apdari platībā no 47 līdz 86 kvadrātmetriem. Ēku plānots nodot ekspluatācijā 2024. gada vasarā.

Dreiliņu priedes ir jau otrais Pillar attīstītais A+ klases energoefektivitātes daudzdzīvokļu ēkas projekts Rīgā, kuram sekos vēl citi dažādās Rīgas apkaimēs – Dārzciemā, Čiekurkalnā un citviet.

Ekspluatācijā nodota pirmā Pillar attīstītā daudzdzīvokļu ēka Mežciemā  

Ekspluatācijā nodota pirmā Pillar attīstītā energoefektīvā daudzdzīvokļu ēka Mežciemā...

Septembra beigās ekspluatācijā nodota pirmā Pillar attīstītā energoefektīvā daudzdzīvokļu ēka Mežciemā Sergeja Eizenšteina ielā. Projekts Pillar Mežciema mājas atrodas tieši blakus Biķernieku mežam, ēkā pieejami 79 dzīvokļi platībā no 45 līdz 87 kvadrātmetriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspluatācijā nodota pirmā Pillar attīstītā energoefektīvā daudzdzīvokļu ēka Mežciemā Sergeja Eizenšteina ielā, informē projekta attīstītāji.

Projekts Pillar Mežciema mājas atrodas tieši blakus Biķernieku mežam, ēkā pieejami 79 dzīvokļi platībā no 45 līdz 87 kvadrātmetriem.

Jaunā daudzdzīvokļu ēka atbilst augstākās A+ energoefektivitātes klasei un ir gandrīz nulles enerģijas ēka, kur daļu no koplietošanas vajadzībām nepieciešamās elektroenerģijas nodrošinās uz ēkas jumta uzstādīti saules paneļi. Par mikroklimatu dzīvokļa telpās rūpējas katrā dzīvoklī ierīkota autonoma ventilācijas iekārta, savukārt klusumu dzīvokļos nodrošina īpaši augstas skaņas izolācijas logi.

Domājot par iedzīvotāju ērtībām un prasībām pēc mūsdienīgas vides, katrā dzīvoklī izbūvēta noliktavas telpa, kā arī balkons vai terase. Īpaša uzmanība pievērsta teritorijas labiekārtošanai un apzaļumošanai. Jaunie mājas iemītnieki sava mājokļa atslēgas varēs saņemt jau decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju fonds A3E Capital dibināts 2012. gadā Maltā, bet tā pamatlicēji ir latvieši, un fonds līdztekus investīcijām jaunattīstības valstīs investē arī Latvijā.

Kādēļ tieši obligācijas, kāds labums no fonda darbības ir investoriem un kāds ir tā ienesīgums, Dienas Bizness jautāja vienam no fonda dibinātājiem Aldim Reimam.

Kā nolēmāt izveidot savu ieguldījumu fondu? Iepriekš esat vadījis banku, tās arī ir investīcijas, ieguldījumi.

Es darbojos finanšu pasaulē jau vairāk nekā 30 gadus. Pirmos 20 gadus aizvadīju Latvijas banku sektorā. Pats savām rokām izveidoju pašreizējās BluOr Bank priekšteci Baltikums banku un vadīju to 10 gadus līdz 2011. gadam. Tad kopā ar bijušajiem bankas kolēģiem nolēmām izveidot savu investīciju fondu. Galvenā argumentācija bija tāda, ka pat bankas prezidents nav tās īpašnieks, bet ir tikai algots darbinieks, savukārt man bija vēlme izveidot savu biznesu jomā, kuru ļoti labi pārzinu. Banku bizness pēc 2008. gada krīzes kļuva aizvien garlaicīgāks, regulācijas un prasības pieauga. Esmu matemātiķis, beidzu LU Fizikas un matemātikas fakultāti, un tādēļ finanšu tirgi man vienmēr ir likusies ļoti interesanta sfēra. Salīdzinot ar galvenajām banku aktivitātēm, tādām kā, piemēram, klientu piesaiste un kreditēšanas bizness, kas ir zema riska, tomēr garlaicīgs process, investīcijas finanšu tirgos ir daudz aizraujošāka nodarbe. Ideja par fondu mums ar kolēģiem brieda jau ilgstoši, bet pie idejas realizācijas mēs ķērāmies 2011. gadā. Uzskatu, ka finansista karjerā kļūt par investīciju fonda, kaut neliela, īpašnieku noteikti ir solis augšup. Es pats šobrīd esmu profesionāli ļoti apmierināts, jo daru to, kas man patīk, kopā ar kolēģiem, kuri man patīk, un esmu vidē, kas man patīk. Būtiski, ka neesmu ne no viena atkarīgs, un savs fonds ir daudzu finansistu un baņķieru sapnis, ko nereti dzirdu no ārvalstu kolēģiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

FlyCap piesaista jaunu investoru – NEFCO

Anda Asere, 24.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NEFCO ir piecu Ziemeļvalstu valdību kopīgi dibināta starptautiska finanšu korporācija; līdz ar jaunā investora pievienošanos fonds dos priekšroku videi draudzīgiem projektiem.

"FlyCap" Mezanīna fonds, kas ir "FlyCap" otrais fonds, šogad ir piesaistījis jaunu investoru – Ziemeļvalstu Vides finanšu korporāciju (NEFCO). Kopā ar finanšu institūcijas Altum finansējumu NEFCO fondā ieguldījis 2,5 miljonus eiro. NEFCO ir izveidojušas piecas Ziemeļvalstu – Dānijas, Somijas, Īslandes, Norvēģijas un Zviedrijas – valdības. NEFCO šobrīd pārvalda vairāk nekā 560 miljonu eiro aktīvu un kopš 1990. gada ir devis finansējumu vairāk nekā 1400 privātiem un publiskiem vides projektiem.

"Neskatoties uz Covid-19 krīzi, neesam apstādinājuši mūsu investīcijas. Gluži pretēji – gribam atbalstīt uzņēmumus, kas nonākuši grūtībās Covid-19 dēļ, bet tuvāko divu gadu laikā saskata izaugsmes iespējās. Līdz ar šī investora ienākšanu, fonds priekšroku dos videi draudzīgiem uzņēmumiem un CO2 samazinošiem projektiem," norāda Jānis Skutelis, "FlyCap" partneris. Fonds vienā uzņēmumā iegulda no viena līdz trim miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru