Transports un loģistika

Deutsche Post no 1. janvāra samazina cenas starptautiskajām vēstulēm

Līva Melbārzde, 28.10.2010

Jaunākais izdevums

Lai saglabātu savu konkurētspēju vēstuļu pakalpojumu nišā, Deutsche Post starptautiskajām vēstulēm samazina cenu dažās pozīcijās pat uz pusi.

Par to informē Deutsche Post DHL. Vienkāršota arī tarifu aprēķina struktūra starptautiskajām vēstulēm, no 10 tarifu grupām atstājot tikai 4. Šo pārmaiņu ietvaros ievērojami lētākas palikušas vēstules, kas tiek sūtītas uz ārpus Eiropas, kamēr Eiropas ietvaros cenas vēstulēm nedaudz cēlušās, bet Vācijas iekšienē- palikušas nemainīgas. DB jau rakstīja, ka Deutsche Post, lai pēc 2013. gada, kad ES tiks atcelts monopols jebkādiem pasta sūtījumiem, ievērojami nezaudētu ieņēmumus no vēstuļu pārsūtīšanas biznesa, interesējas par ekspansijas iespējām Eiropā. Deutsche Post interesi jau izpelnījies Dānijas pasts, tāpat nevar izslēgt, ka šī kompānija varētu iegādāties visu trīs Baltijas valstu pasta uzņēmumus kopā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Deutsche Bank pārtrauks Latvijas bankām nodrošināt ASV dolāru maksājumus

LETA, 07.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas banka Deutsche Bank, kas nodrošina ASV dolāru maksājumu veikšanu vairākām Latvijas bankām, nolēmusi pārtraukt korespondējošās attiecības ar bankām Latvijā.

Jau pērn Deutsche Bank sašaurināja darbību Latvijā un pārtrauca sadarbību ar vairākām Latvijas bankām, kuru biznesa modelī nozīmīgs īpatsvars ir ārvalstu klientu apkalpošanai. Tagad Deutsche Bank nolēmusi pilnībā izbeigt sadarbību ar bankām Latvijā.

Deutsche Bank aģentūrai LETA nesniedza nekādus komentārus par saviem darbības plāniem Latvijā. Savukārt Latvijas komercbanku pārstāvji uzsvēra, ka Deutsche Bank lēmums to darbību neietekmēs, un skaidroja, ka šis Vācijas bankas lēmums varētu būt saistīts ar pašas Deutsche Bank biznesa stratēģijas izmaiņām.

SEB bankas vadītāja Ieva Tetere atzina, ka Deutsche Bank lēmums pārtraukt Latvijas bankām nodrošināt ASV dolāru maksājumus savā ziņā ir vērtējums kopējai Latvijas finanšu sektora darbībai, tā ilgtspējai un industrijas biznesa standartu atbilstībai. «Pēdējo gadu notikumi finanšu sektorā Latvijā vairāk ir sašķobījuši kopējo reputāciju, nekā stiprinājuši. Tai pat laikā - lēmums nenodrošināt ASV dolāru maksājumus pilnīgi visiem tirgus dalībniekiem, visticamāk, ir saistīts arī ar pašas Deutsche Bank attīstības un darbības plāniem. Būtiski, ka finanšu sektorā šobrīd notiek jau ilgstoši nepieciešamās pārmaiņas, kuras, manā skatījumā, tikai stiprinās kopējo finanšu sektora reputāciju,» skaidroja Tetere.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija ir kļuvusi par trešo Baltijas valsti un astoto Eiropas valsti, kurā durvis vaļā vēris ukraiņu loģistikas uzņēmuma Nova Post klientu centrs.

"Jau 22 gadus Nova Post ir bijis uzticams atbalsts ukraiņiem, lai kur viņi atrastos, - jo īpaši kara laikā. Pagājušajā nedēļā mēs piedzīvojām lielu traģēdiju - Krievijas raķetes triecienā Nova Post šķirošanas centram Harkivā gāja bojā seši mūsu darbinieki. Taču mums ir jāturpina strādāt, jo miljoniem cilvēku gan Ukrainā, gan ārvalstīs ir atkarīgi no mūsu darba. Šodien atklājam Nova Post klientu centru Latvijā, lai apvienotu tos, kurus šķīris karš un robežas, lai viņi viegli un ātri varētu nosūtīt daļu sava siltuma, rūpju un atbalsta Ukrainai," stāsta Oleksandrs Lisovecs (Oleksandr Lysovets) Nova Post vadītājs Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu finanšu tirgus regulators (FCA) šodien publiskojis lēmumu par Deutsche Bank sodīšanu saistībā ar Krievijas izcelsmes naudas atmazgāšanu; shēmā figurē arī Latvija

(Pievienots Latvijas FKTK komentārs)

Britu likumsargs relīzē norāda, ka Deutsche Bank uzliktais vairāk nekā 163 milj. GBP (virs 191 milj. EUR) sods ir lielākais, kādu FCA vai tā priekšgājēji jebkad kādam ir piemērojuši. Banka naudas atmazgāšanas pretpasākumu (AML) noteikumus nav ievērojusi laikā no 2012. gada sākuma līdz 2015. gada beigām.

Bankai tiek pārmests, ka tā ar nepietiekami pārraudzītiem globālajiem darījumiem ir pakļāvusi Apvienoto Karalisti finanšu noziegumu riskiem. Nepietiekamās AML ievērošanas dēļ neidentificēti klienti caur Deutsche Bank ir pārskaitījuši ap desmit miljardiem USD nezināmas izcelsmes naudas. Tā no Krievijas caur Londonu ir pārskaitīta t.s. spoguļu darījumu shēmā, beigu beigās nonākot ofšoru kontos. Notikušo darījumu shēma pieļauj ļoti lielu iespēju, ka tas ir bijis finanšu noziegums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar zaudējumiem strādājošā Vācijas lielākā banka «Deutsche Bank» nomainījusi vadītāju.

Bankas padome svētdien nolēmusi, ka Džonu Kraienu bankas vadītāja amatā nomainīs viņa līdzšinējais vietnieks Kristians Zēvings, paziņojusi banka.

Lai gan Kraiena līguma termiņam bija jābeidzas 2020.gadā, Vācijas mediji ziņo, ka viņš atlaists, jo viņam bijušas domstarpības par stratēģiju ar «Deutsche Bank» padomes priekšsēdētāju Paulu Ahleitneru.

Kraiens, kurš ir brits un iepriekš bijis Šveices finanšu grupas UBS finanšu direktors Eiropā, par vienu no diviem «Deutsche Bank» līdzvadītājiem kļuva 2015.gadā, bet 2016.gadā pēc otra līdzvadītāja Jirgena Fičena aiziešanas kļuva par «Deutsche Bank» vienīgo vadītāju.

Kraiena uzdevums bija restrukturizēt «Deutsche Bank» un atbrīvot to to problēmām, kas bankai radās, kad pirms finanšu krīzes tā mēģināja konkurēt ar globālajām investīciju bankām. Viņa vadībā «Deutsche Bank» samaksāja miljardiem eiro naudassodos un kompensācijās, lai novērstu ilgstošas tiesu prāvas, un nostiprināja bankas kapitālu ar astoņu miljardu eiro vērtu akciju emisiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Deutsche Bank veiks lielāko akciju piedāvājumu bankas vēsturē

Ritvars Bīders, 21.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas lielākā banka Deutsche Bank palielinās kapitālu par 10,2 miljardiem eiro, veicot šogad līdz šim lielāko jaunu akciju piedāvājumu. Tas nepieciešams, lai pārpirktu Deutsche Postbank un palielinātu bankas rezerves, ziņo Bloomberg.

Deutsche Bank cer pārdot 308,6 miljonus jaunu akciju par 33 eiro gabalā gan Vācijā, gan ASV. Šī cena ir par 30% zemāka nekā Deutsche Bank akcijas cena 20. septembrī Frankfurtes biržas slēgšanas brīdī.

Bankas izpilddirektors Jozefs Akermans (Josef Ackermann) šo akciju piedāvājumu, kas ir lielākais Deutsche Bank vēsturē, pamato ar nepieciešamību rast finansējumu Deutsche Postbank pārpirkšanai, kā arī palielināt rezerves, ko nosaka jaunie noteikumi.

Pēc šī paziņojuma Deutsche Bank akcijas cena Frankfurtes biržā palielinājās par 0,4% līdz 47,05 eiro. Kopumā šā gada laikā bankas akcijas cena ir samazinājusies par 4,8%. Patlaban Deutsche Bank tirgus vērtība ir 29,2 miljardi eiro. Deutsche Postbank tirgus vērtība ir 5,5 miljardi eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "Eesti Post" vienīgā akcionāra ārkārtas pilnsapulcē apstiprināti stratēģiskās attīstības plāni nākamajiem pieciem gadiem. Viens no sapulcē pieņemtajiem lēmumiem ir uzņēmuma informācijas biznesa (e-rēķinu) nodalīšana, izveidojot meitasuzņēmumu "Finbite OÜ", kas no 2021. gada 1. janvāra turpinās piedāvāt pakalpojumus infoloģistikas biznesa jomā.

Sākot ar jauno gadu, elektronisko rēķinu platforma, kas līdz šim bija zināma kā "Omniva" rēķinu centrs, darbosies jau zem "Finbite" zīmola. "Finbite" atdalīšanas procesu nodrošina uzņēmuma juridiskais partneris "KPMG Law".

Par "Finbite OÜ" valdes locekli iecelts bijušais "Eesti Post" valdes loceklis Ahto Pērls (Ahto Pärl). "Esmu pārliecināts, ka infoloģistikas bizness kā atsevišķs uzņēmums spēs ievērojami efektīvāk apkalpot klientus un, to darot, piedāvāt viņiem lielāku pievienoto vērtību," komentēja A.Pērls.

"Eesti Post" uzraudzības padomes priekšsēdētājs Stens Soosaārs (Sten Soosaar) piebilda, ka, "ņemot vērā "Eesti Post" plānus koncentrēties uz kvalitatīvu pasta pakalpojumu attīstību, lēmums par "Finbite" nodalīšanu no uzņēmuma galvenās darbības jomas tika pieņemts, lai e-rēķinu bizness turpmāk saņemtu visu tam nepieciešamo uzmanību."

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

SIA Post Nevada pievienos SIA Garkalns

Žanete Hāka, 09.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieņemts lēmums par SIA Post-Nevada reorganizāciju, liecina Klientu portfeļa monitoringa dati.

Reorganizācija rezultātā Post-Nevada būs pievienota iegūstošajai sabiedrībai – SIA Garkalns, kas šobrīd ir uzņēmuma vienīgais īpašnieks. Pēc reorganizācijas Post-Nevada izbeigs pastāvēt bez likvidācijas procesa, savukārt tās manta, tiesības un saistības tiks nodotas iegūstošajai sabiedrībai - Garkalns. Kreditoru prasības ir piesakāmas Post-Nevada juridiskajā adresē - Augusta Deglava ielā 166A, Rīgā.

2014. gadu Post-Nevada aizvadīja ar 4,053 miljonu eiro lielu neto apgrozījumu. Uzņēmuma peļņa pārskata gadā bija 1,195 miljoni eiro pēc nodokļu nomaksas.Post-Nevada 2014. gadā bija darba devējs 125 darbiniekiem, rāda Lursoft dati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eesti Post noskata arī Latvijas elektronisko vēstuļu tirgu, savu risinājumu varētu sākt piedāvāt jau šī gada beigās.

To DB sacīja a/s Eesti Post meitasuzņēmuma Latvijā Post24 valdes loceklis Jona Saluvers (Joona Saluveer). Post24 Latvijas tirgū ienāca pērn, bet galvenās aktivitātes ar saviem automātiskajiem paku nodošanas un saņemšanas termināļiem- pakomātiem- ir izvērsis šogad. Pakomātu tirgus attīstoties labi, tomēr tas ir tikai pirmais no soļiem, par ko Latvijā interesējas Igaunijas valstij piederošais pasta un loģistikas uzņēmums, kas visu Baltiju redz kā savu mājas tirgu .

«Eesti Post ir izveidojis trīs sava biznesa virzienus: loģistika, kas nodarbojas ar paku sūtījumiem gan Igaunijā, gan ārpus tās, tradicionālais pasta bizness un info loģistika jeb elektroniskie pakalpojumi. Tieši elektroniskie pakalpojumi ir joma, kurā mēs, iespējams, jau šī gada beigās Latvijas tirgū varētu sākt piedāvāt kādu no saviem risinājumiem,» stāsta J. Saluvers. «Nav noslēpums, ka tradicionālo vēstuļu bizness visur Eiropā krīt ļoti strauji – ap 15 – 20% gadā, tāpēc arī mēs pastiprināti strādājam pie e-vēstuļu pakalpojumiem. Piemēram, mums ir savs risinājums ierakstītām vēstulēm, ko cilvēki var nosūtīt no mājām, izmantojot savu ID karti. Arī Latvijā ID karšu izmantošana kļūst arvien populārāka,» iespējamās biznesa nišas ieskicē J. Saluvers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Deutsche Bank ASV samaksā 95 miljonus dolāru nodokļu krāpniecības lietā

LETA--AFP, 05.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas lielākā banka Deutsche Bank panākusi vienošanos samaksāt 95 miljonus dolāru, lai izbeigtu ASV Tieslietu ministrijas izmeklēšanu saistībā ar nodokļu krāpniecību, trešdien paziņoja Ņujorkas dienvidu apgabala prokuratūra.

Prokurors Prīts Bharara norāda, ka Deutsche Bank izmantojusi fiktīvu uzņēmumu tīklu un aprēķinājusi darījumus, lai censtos izvairīties no nodokļu maksāšanas vairāku desmitu miljonu dolāru apmērā.

ASV valdība likusi Deutsche Bank atzīt savas darbības, kas bija paredzētas, lai izvairītos no nodokļu maksāšanas, un samaksāt Savienotajām Valstīm 95 miljonus dolāru, sacīja Bharara.

Šī lieta aizsākās 2000.gadā, kad Deutsche Bank iegādājās ASV holdingkompāniju Charter, kurai piederēja akcijas farmācijas uzņēmumā Bristol-Myers Squibb. Lai izvairītos no apjomīgu nodokļu maksāšanas saistībā ar ienākumiem no šo akciju pārdošanas, Deutsche Bank organizējusi to pārdošanu fiktīvam uzņēmumam, lai tās pēc tam atpirktu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Bloomberg: Deutsche Bank plāno pārtraukt ASV dolāru maksājumus daļai Latvijas banku

LETA, 29.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas lielākā banka Deutsche Bank gatavojas pārtraukt ASV dolāru maksājumus daļai Latvijas banku, ziņo aģentūra Bloomberg, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem.

«Pēc to cilvēku teiktā, kas ir pazīstami ar Vācijas lielākās bankas plāniem, dažu Latvijas banku spējas tieši apstrādāt pārskaitījumus ASV dolāros ir apdraudētas, jo Deutsche Bank gatavojas pārtraukt attiecības ar tām,» raksta Bloomberg.

Tā vēsta, ka vairākas Latvijas bankas ir saņēmušas Deutsche Bank brīdinājumu, ka Vācijas banka tām liegs ASV dolāru klīringa iespējas.

Pēc Bloomberg rīcībā esošajām ziņām, šis Deutsche Bank lēmums neattieksies uz Latvijā strādājošajām Ziemeļvalstu bankām, kā arī bankām Citadele, Rietumu Banka un Baltic International Bank.

Komentējot šo neoficiāli iegūto informāciju, Deutsche Bank preses pārstāvis Franks Hartmans e-pasta vēstulē norādījis, ka «atbilstoši bankas stratēģijai līdz 2020.gadam banka pārskata attiecības ar klientiem», tomēr atteicies sniegt sīkākas ziņas par Deutsche Bank plāniem attiecībā uz konkrētu Latvijas banku maksājumiem ASV dolāros, vēsta Bloomberg.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

PrivatBank valdē ievēlēts bijušais Deutsche Bank un Commerzbank finanšu speciālists

Žanete Hāka, 27.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par AS PrivatBank valdes locekli ievēlēts bijušais Vācijas banku Deutsche Bank un Commerzbank vadošais finanšu speciālists Roberts Kristians Šepfs (Robert Christian Schoepf), informē bankas pārstāvji.

Viņš turpmāk atbildēs par AS Privatbank biznesa stratēģijas un filiāļu tīkla attīstību.

R. Šepfs ir guvis plašu starptautisku finanšu pieredzi strādājot vadošajās Vācijas bankās – Deutsche Bank un Commerzbank. Profesionālo karjeru R. Šepfs iesāka Minhenē kā Deutsche Bank auditors. Vēlāk pārcēlās strādāt uz Deutsche Bank centrālo biroju Frankfurtē, kur vairākus gadus vadīja Deutsche Bank filiāļu tīkla un meitas uzņēmumu audita grupas, gan vietējā, gan starptautiskā līmenī.

No 1998. līdz 1999. gadam R. Šepfs vadīja Deutsche Bank Audita un konsultāciju departamentu Maskavā. Savukārt no 2000. līdz 2008. gadam kā viceprezidents un darbības koordinators bija atbildīgs par Deutsche Bank biznesu un attīstību Centrālāzijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Paku terminālu tīkls Latvijā būs pieejams 2 - 3 mēnešu laikā. Papildu informācija sekos tuvākajā laikā,» tā uz biznesa portāla db.lv jautājumu par šī pakalpojuma piedāvāšanas plāniem mūsu valstī atbildēja Eesti Post.

Pagaidām igauņi nesniedz informāciju, kādā veidā notiks ienākšana Latvijas tirgū, piemēram, vai tiek veidota sadarbība ar kādu Latvijas uzņēmumu.

Kā skaidroja Eesti Post, pašapkalpošanās termināli Post24 tiek uzstādīti izdevīgās vietās - pie tirdzniecības centriem, degvielas uzpildes stacijās. Tie ir sasniedzami gan ar automašīnu, gan kājām, gan ar sabiedrisko transportu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Igaunijas pasts pirmo pusgadu noslēdzis ar peļņu

Gunta Kursiša, 31.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas pasts (Eesti Post) šā gada pirmajā pusgadā nopelnījis 700 tūkstošus eiro, savukārt kompānijas ieņēmumi no uzņēmējdarbības veido 26,3 miljonus eiro jeb par 6% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā laika posmā, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmuma sūtījumu piegādes pakalpojumu apjoms minētajā laika posmā ir pieaudzis par 33%, e-pakalpojumu (elektronisko rēķinu) apjoms – par 24%, bet reklāmas pakalpojumu apjoms – par 16%.

Vēstuļu sūtījumu pakalpojumi ir samazinājušies par 8%, savukārt elektroniski nosūtīto dokumentu apjoms ir pieaudzis gandrīz 80 reizes.

Eesti Post finanšu rezultāti atbilst gaidītajiem un, lai sasniegtu nospraustos mērķus, uzņēmumam vēl vairāk jāpaplašina savu darbību gan Igaunijā, gan visā Baltijā, uzskata uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Āvo Kermas (Aavo Karmas). «Igaunijas Pasta mērķis ir kļūt par Baltijas e-tirdzniecības flagmani,» viņš pauda uzņēmuma ambīcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Eesti Post apturēs pasta nodaļu slēgšanu Igaunijas lauku rajonos

LETA--BNS, 22.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas valsts pasta uzņēmums «Eesti Post» apturēs plānoto vairāku desmitu pasta nodaļu slēgšanu lauku rajonos, un šai problēmai tiks meklēts ilgtermiņa risinājums, pirmdien pēc tikšanās ar «Eesti Post» vadību paziņoja Igaunijas uzņēmējdarbības un informācijas tehnoloģiju lietu ministrs Tāvo Tammists.

«Par spīti tam, ka universālo pasta pakalpojumu apjoms gadu no gada samazinās, šiem pakalpojumiem ir svarīga socioreģionāla dimensija un to sniegšana atbilstošā kvalitātē ir svarīga visiem valsts iedzīvotājiem,» uzsvēris Tammists.

«Ir skaidrs, ka pasta tīkla reorganizācija Igaunijā ir ilgtermiņa process, kura ietekmi iepriekš vispusīgi un pamatīgi jāizanalizē. Šajā procesā noteikti jāiesaista arī vietējo pašvaldību un sabiedrības pārstāvji, lai atrastu kompromisa risinājumus, kuri apmierinātu visas puses,» norādīja ministrs.

Igaunijas Konkurences padome 11.oktobrī veica izmaiņas «Eesti Post» darbības licencē, samazinot minimālo pasta nodaļu skaitu, kuru darbību jānodrošina «Eesti Post», no 320 līdz 245.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Par Post-Nevada vienīgo īpašnieku kļuvis SIA Garkalns

Žanete Hāka, 25.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Post-Nevada reģistrējusi izmaiņas dalībnieku sarakstā, liecina Lursoft dati.

Par uzņēmuma jauno īpašnieku kļuvis 1992. gadā dibinātais SIA Garkalns. Jāpiebilst, ka jau kopš 2007. gada Post-Nevada piederēja Kiprā reģistrētajam Ritzio Bc Limited.

Lursoft rīcībā esošie dati rāda, ka 2013. gadā Post-Nevada neto apgrozījums sasniedza 3,556 miljonus eiro. Uzņēmuma peļņa pārskata gadā bija 1,221 miljons eiro pēc nodokļu nomaksas. Post-Nevada rentabilitātes rādītājs 2013. gadā paaugstinājās līdz 54,64.

1993. gada vasarā dibinātā Post-Nevada 2013. gadā bija darba devējs 106 darbiniekiem.

SIA Post-Nevada nodarbojas ar azartspēlēm un derībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas valsts pasta un loģistikas kompānijas «Eesti Post», kas strādā ar zīmolu «Omniva», zaudējumi janvārī-septembrī bijuši 700 000 eiro salīdzinājumā ar 300 000 eiro peļņu pagājušā gada pirmajos deviņos mēnešos, liecina kompānijas finanšu pārskats.

Kompānijas ieņēmumi janvārī-septembrī bijuši 89,9 miljoni eiro, kas ir par 18,4% vairāk nekā šajā laika posmā pērn.

«Eesti Post» operacionālie zaudējumi gada pirmajos deviņos mēnešos sasniedza 500 000 eiro. Sniegums bijis sliktāks nekā iepriekš prognozēts, un to ietekmēja jaunā loģistikas centra atvēršana pagājušā gada pēdējā ceturksnī un šķirošanas līnijas atklāšana šā gada pirmajos trīs mēnešos, kā arī daļējs algu palielinājums zemākā līmeņa darbiniekiem trešajā ceturksnī, skaidroja kompānija.

Uzņēmuma valde norādīja, ka Igaunijas valstij piederošās kompānijas rentabilitāte ir šā gada pirmajos deviņos mēnešos ir būtiski samazinājusies, jo ir krities darbības apjoms un palielinājušās darbaspēka un nolietojuma izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Dubultojusies Eesti Post peļņa; palielinās algas darbiniekiem

Lelde Petrāne, 17.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas loģistikas uzņēmums Eesti Post, kas ir vienīgais universālais pasta pakalpojumu sniedzējs Igaunijā, aizvadīto finanšu gadu noslēdzis ar 2,52 miljonu eiro peļņu, liecina auditētie finanšu rezultāti.

2012.gadā uzņēmuma ieņēmumi bija 52,7 miljoni eiro, kas veidoja 9% pieaugumu pret iepriekšējo gadu, savukārt uzņēmējdarbības izdevumi bija 50,3 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Paku nosūtīšanas pakalpojumu apjoms pērn pieauga par 15%, reklāmas pakalpojumu apjoms – par 8%, savukārt e-komercijas pakalpojumu apjoms palielinājās gandrīz uz pusi – par 48%.

Kritums bija vērojams vienīgi vēstuļu nosūtīšanas apjomos – tās tika nosūtītas par 8% mazāk nekā iepriekšējā gadā. Uzņēmuma investīciju apjoms pērn palielinājās no 2,5 miljoniem eiro 2011.gadā līdz 4,8 miljoniem eiro 2012.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas valstij piederošā loģistikas kompānija Eesti Post, kas strādā ar zīmolu Omniva, investēs 16 miljonus eiro jaunā loģistikas centrā un ir izsludinājusi konkursu par 13 tūkstošu kvadrātmetru plaša loģistikas centra būvniecību.

Pieteikumus konkursā pieņems līdz 28.augustam, bet līgums ar uzvarētāju tiks parakstīs septembrī, informēja Eesti Post.

Konkursa uzvarētājs būvēs Omniva loģistikas centru, kā arī ārējos tīklus un ceļus, kas ar to savienoti.

Jaunajā loģistikas centrā, kuram jau ir izraudzītas pasaules līmeņa tehnoloģijas, tiks investēti apmēram 16 miljoni eiro, ieskaitot reģistrētā nekustamā īpašuma un šķirošanas tehnoloģiju izmaksas, informēja Eesti Post valdes loceklis Ansi Arumēls, piebilstot, ka jaunais centrs būs ilgtspējīgs arī pēc desmit un vairāk gadiem.

Plānots, ka jaunajam centram būs viens stāvs, tomēr mazākas biroju spārns būs izvietots divos stāvos. Ēkas ražošanas spārnā būs apmēram 200 darbavietu, bet biroja spārnā - 75 darbavietas. Omniva uz jauno loģistikas centru Raes pagastā netālu no Tallinas pārcelties plāno 2018.gada rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Londonas un Frankfurtes akciju biržas pēc apvienošanās varētu likvidēt 1250 darbavietas

LETA, 01.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas fondu tirgus operators Deutsche Boerse un Londonas akciju biržas operators London Stock Exchange Group (LSEG) trešdien paziņoja, ka pēc to plānotās apvienošanās tiks likvidētas aptuveni 1250 darba vietas un strādājošo skaita samazināšana palīdzēs katru gadu ietaupīt 450 miljonus eiro.

Abi uzņēmumi šobrīd kopumā nodarbina aptuveni 10 000 cilvēku.

Deutsche Boerse un LSEG iecerēto apvienošanos plāno īstenot jūlijā, lai izveidotu vienu no pasaulē lielākajiem akciju biržas operatoriem.

Darījums paredz, ka Deutsche Boerse akcionāriem piederēs 54,2% jaunās holdingkompānijas akciju, bet LSEG akcionāru īpašumā nonāks 45,8% akciju.

Abas akciju biržas turpinās darbību ar pašreizējiem nosaukumiem, bet LSEG un Deutsche Boerse kļūs par apvienotā uzņēmuma struktūrvienībām.

Apvienotā uzņēmuma akcijas tiks kotētas gan Londonas, gan Frankfurtes fondu biržās, bet par tā vadītāju kļūs Deutsche Boerse direktors Kārstens Kengeters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācijā pastnieku streika dēļ gaidāma sūtījumu piegāžu kavēšanās

LETA, 08.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedriskā sektora darbinieku arodbiedrība Ver.di paziņojusi, ka Vācijā pirmdien pakāpeniski sāksies Deutsche Post pastnieku streiks, kas varētu nozīmēt sūtījumu piegāžu kavēšanos.

Arodbiedrība organizēja streiku jau pirms Lieldienu brīvdienām. Tā norāda, ka Deutsche Post pēc sešiem sarunu raundiem nav pat par milimetru pavirzījusies tuvāk risinājumam un ignorē organizācijas piedāvājumus. Uzņēmums gan to noliedz.

Domstarpības skar apmēram 140 000 darbinieku un apmēram 49 reģionālās kompānijas, kas izveidotas īpaši paku piegādei. Šajās kompānijās apmēram 6000 darbiniekiem var tikt samazinātas algas, jo tās vairs netiks izmaksātas saskaņā ar Deutsche Post atalgojuma sistēmu, kas sadusmojis arodbiedrību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācijas nacionālā dzelzceļa operatora personāls - šokējoši īdzīgs un demotivēts

Lelde Petrāne, 16.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gandrīz 70 procenti cilvēku, kuri strādā Vācijas nacionālajā dzelzceļa uzņēmumā Deutsche Bahn ir demotivēti un neapmierināti ar savu darbu, vēsta Financial Times Deutschland (FTD).

Deutsche Bahn pārstāvis apstiprinājis šos datus, bet nav sniedzis sīkākus komentārus.

Viņš tikai norādījis, ka uzņēmums jau ir izstrādājis pasākumus, lai mēģinātu novērst šo situāciju. Starp šiem pasākumiem esot, piemēram, valsts mēroga darbinieku konference. «Mēs esam uzsākuši plašu apmācību un pārmaiņu procesu,» viņš sacījis.

Taču kāds Deutsche Bahn augsta līmeņa darbinieks, kura vārds netiek minēts, sacījis, ka 190 tūkstošu darbinieku aptaujas rezultāti, ir šokējoši. Laikraksts norāda, ka apmierināti darbinieki ir ļoti būtiski Deutsche Bahn kā pakalpojumu sniedzējam, kuram katru dienu ir tiešs kontakts ar miljoniem klientu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Dānijas mediji: Danske Bank un Deutsche Bank caur Lietuvu veikusi aizdomīgus pārskaitījumus

Žanete Hāka, 25.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Danske Bank" caur savu Lietuvas filiāli palīdzējusi "Deutsche Bank" veikt aizdomīgus darījumus vairāk nekā 600 miljonu dolāru vērtībā, atsaucoties uz Dānijas medijiem, raksta "Reuters".

Pārskaitījumi veikti laika posmā starp 2012.gadu un 2015.gadu

Ziņojumi, ko publicējuši Dānijas laikraksti "Berlingske" un "Politiken", atsaucas uz noplūdušiem dokumentiem no "Deutsche Bank". Tajos minēts, ka "Deutsche Bank" veikusi tā saucamos spoguļdarījumus aptuveni 627 miljonu dolāru vērtībā. Darījumi veikti caur "Danske Bank" Lietuvas filiāli.

"Deutsche Bank" pārstāvji atteikušies sniegt komentārus, bet "Danske Bank" pārstāvji norādījuši, ka nekomentēs konkrētus darījumus, ņemot vērā, ka patlaban notiek izmeklēšana.

Jau 2017.gadā "Deutsche Bank" samaksāja 425 miljonu dolāru sodu ASV par spoguļdarījumu shēmu, kuras ietvaros no Krievijas laika posmā starp 2011. un 2015.gadu tika pārskaitīti 10 miljardi dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu pasta kompānijas, iespējams, varētu iegādāties Deutsche Post DHL, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņo laikraksts Dienas bizness.

Deutsche Post DHL koncerna sabiedrisko attiecību nodaļā Bonnā laikrakstam arī nenoliedza, ka šāda interese koncernam varētu būt, lai arī atteicās komentēt to, cik šī interese nopietna un kādā stadijā ir pušu sarunas.

«Privāts investors lielas pasaules loģistikas kompānijas veidā, iespējams, arī nebūtu slikts variants. Tā kā 2013. gadā Latvijas pastam tāpat kā visām Eiropas Savienības pasta pakalpojumus sniedzošām kompānijām beidzas monopols uz visu veidu vēstulēm, tad vismaz diskusiju līmenī vajadzētu izvērtēt, vai arī pēc šī termiņa Latvijas pastam būtu jāpaliek kā valstij piederošam uzņēmumam, kurš tiek dotēts, vai arī ir vērts piesaistīt privātu komersantu,» atvaļinājumā esošā satiksmes ministra Kaspara Gerharda viedokli pauda viņa padomniece Inga Spriņķe.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eesti Post gada pirmajos astoņos mēnešos nopelnījis 1,8 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 27.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Loģistikas un pasta pakalpojumu uzņēmuma Eesti Post ieņēmumi 2012. gada pirmajos astoņos mēnešos ir 32,4 miljoni eiro, no kuriem 1,8 miljoni eiro ir tīrā peļņa.

Peļņa no pamatdarbības pirmajos astoņos gada mēnešos bija 1,72 miljoni eiro, savukārt peļņa no līdzekļu pārskaitījumiem sasniedza 75 000 eiro.

Salīdzinājumā ar 2011. gadu pirmajos astoņos mēnešos apgrozījums pieaudzis par 9,8%; apgrozījums no pasta pakalpojumu pārdošanas pieaudzis par 22,5%, bet apgrozījums no loģistikas pakalpojumiem – par 21,6%. Salīdzinājumā ar 2011. gadu informācijas loģistikas apgrozījums ir gandrīz divkāršojies. Igaunijā izsūtīto vietējo vēstuļu daudzums samazinājies par aptuveni 11%, toties ieņēmumi no starptautiskiem projektiem ir palielinājušies. Ar periodiskajiem izdevumiem saistīto pakalpojumu ieņēmumi pieauguši par 1,2%, savukārt ieņēmumi no tiešās realizācijas kritušies par 7,4%, galvenokārt samazinoties adresēto sūtījumu apjomam. Ieņēmumi no finanšu pakalpojumiem kritušies par 29%, galvenokārt eiro valūtas maiņas dēļ pasta nodaļās, kas kalpo par galveno atskaites punktu salīdzinājumā ar 2011. gadu, kā arī tādēļ, ka samazinās pasta nodaļās izmaksāto pensiju apjoms.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Deutsche Bank mānījusies par spekulāciju ietekmi uz nabadzīgajiem

Jānis Šķupelis, 26.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenā Vācijas banka Deutsche Bank pēdējā laikā iesaistījusies vairākos dārgos izlīgšanas procesos, piemēram, Libor manipulācijas skandālā. Bankas vadītājs turklāt devis mājienus, ka drīzumā Deutsche Bank varētu saskarties arī ar citiem sodiem par negodīgu vai neētisku darbību.

Jāpiebilst, ka Deutsche Bank ir viena no pasaulē lielākajiem spēlētājiem izejvielu tirgū, un svaigākais skandāls, kas skāris banku saistīts tieši ar izejvielu tirgošanu, raksta businessinsider.com. Banka apzināti pirms vairākiem gadiem melojusi valsts parlamentam par spekulāciju ietekmi uz pasaules nabadzīgajiem iedzīvotājiem. Proti, minētās bankas pārstāvji izglītojuši un pārliecinājuši Vācijas parlamenta komisiju, ka ir pārāk maz pierādījumu, ka pieaugošo spekulāciju apjomi saistīti ar cenu pieaugumu. Deutsche Bank eksperti skaidroja, ka cenas pirmkārt nosaka fundamentālie faktori – pieprasījuma un piedāvājuma attiecība.

Komentāri

Pievienot komentāru