Jaunākais izdevums

Lai nonāktu pie tā, ka zaļais dzīvesveids ir labāks par ierasto, nevajag piecas augstākās izglītības

Tā uzskata Dace Šrādere, kura pirms pusotra gada atvēra eko skaistumkopšanas salonu Verdant Eco SPA. Atceroties biznesa sākumposmu, viņa atzīst, ka tas bija traks periods, kad bija ļoti daudz darba un maz laika, lai gulētu. Taču šobrīd viss funkcionējot, kā iecerēts. Lai gan īpašniecei patīk visu kontrolēt un ir grūti atstāt salonu bez uzraudzības, nu ir pienācis tas brīdis, kad D. Šrādere var paņemt atvaļinājumu un uz kādu laiku atstāt salonu, esot pārliecināta, ka visi zina, kādi ir standarti, kā jāapkalpo klienti utt. «Katrs dara savu darbu un dara to labi,» viņa saka.

D. Šrādere atzīst, ka uzņēmēja garastāvoklis tiek mērīts ar apgrozījumu un ietirgojumu. Tāpēc janvāra sākums viņu neiepriecināja, jo, salīdzinot ar iepriekšējā gada janvāri, bija mazāk klientu. «Tas uzdod pa nerviem – kas notiek, kāpēc tā? Psiholoģiski nav viegli – es esmu jauna vadītāja,» viņa saka. Lai arī ir gājis gan vieglāk, gan grūtāk, lielākoties D. Šrāderei ir sajūta, ka izveidot šādu skaistumkopšanas salonu bija pareizs lēmumus. Kopumā apgrozījums ar katru mēnesi pamazām aug.

Vaicāta, vai zaļā domāšana ir modes lieta vai nepieciešamība, D. Šrādere atbild, ka tieši par šo tēmu nesen runājusi ar kādu klienti, kura norādījusi, ka tad, ja tā būtu tikai modes lieta, visi to darītu tāpēc, ka to dara, piemēram, draudzene, bet lielākoties visi to dara sevis dēļ. «Es uzskatu, ka šī tendence nepāries un cilvēki arvien vairāk aizdomāsies par to un kultivēs zaļo dzīvesveidu,» saka uzņēmēja. Tāpēc viņa nevēlas to saukt par modes lietu. Tajā pašā laikā ir cilvēki, kuri izmēģina «zaļo» kosmētiku vai kādu no eko procedūrām tāpēc, ka tas ir stilīgi vai ieteica draudzene, bet parasti viņi arī atgriežas. «Mode nāk un iet, bet es šaubos, ka eko izies no modes, jo cilvēki, kas izmēģinājuši ekoloģiskas lietas, pie parastām visbiežāk neatgriežas,» saka D. Šrādere.

Plašāk lasiet laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunajā skaistumkopšanas salona filiālē Eco SPA Room ieguldīti aptuveni 15 tūkstoši eiro; daļa finansējuma piesaistīta no Altum programmas.

2017. gadā SIA Verdant apgrozījums sasniedza 137 tūkstošus eiro, kas ir par 20% vairāk nekā gadu iepriekš. «Katrs gads ir arvien labāks un labāks. Esam nostiprinājuši savu vietējo klientūru, mums ir laba reputācija arī ārzemēs. Pie mums bieži ierodas tūristi, sakot, ka viņiem mūsu salonu ieteikuši draugi, kolēģi vai paziņas Zviedrijā, Norvēģijā, Krievijā. Priecājamies, ka mums ir laba reputācija,» saka Dace Šrādere, skaistumkopšanas salona Verdant Eco SPA (SIA Verdant) īpašniece.

Jaunajā salonā Eco SPA Room ir divi kabineti, kas piedāvā masāžas un ķermeņa procedūras, kas radītas, iedvesmojoties no Latvijas dabas un tās elementiem. «Nemainīgi salona koncepcijai, tiek izmantoti svaigi pagatavoti skaistumkopšanas un SPA produkti, kas nesatur konservantus, mākslīgas krāsvielas, smaržvielas u.c. organismam kaitīgus, sintētiskos produkta īpašību pastiprinātājus,» saka D. Šrādere.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiem uzņēmējiem, kas nepadosies, būs daudz jāstrādā pie mārketinga, lai atgrieztos iepriekšējā gultnē, un visgrūtāk būs tiem, kam nav lojālo klientu un stipras komandas atbalsta.

"Ceturtdien ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa paziņojumā nebija norāžu uzņēmumiem – pakalpojumu sniedzējiem. Tas mulsināja, bet nepārsteidza, jo skaidrs, ka, ja šāds rīkojums neapkalpot klientus būtu bijis, valstij par to būtu jāuzņemas tūlītēja atbildība. Taču mēs sākām ievērot papildu piesardzības pasākumus – papildus dezinfekcija, cimdi, klientu apzvanīšana utt. Diemžēl ātri sapratām, ka varam no savas puses darīt maksimālo un būt atbildīgi, bet daudz klientu situāciju neuztver nopietni un neievēro likumus," biznesa portālam db.lv stāsta Dace Šrādere, skaistumkopšanas salona "Verdant Eco Spa" vadītāja.

Viņas gadījumā "punktiņš uz i" bija, kad uzzināja par kādas klientes bezatbildīgu rīcību. Uzņēmēja ir pārliecināta, ka komandai jābūt pirmajā vietā un nedrīkst riskēt ar tās veselību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Ekonomikai nevajadzīgie

Monta Šķupele, 17.02.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visi skaistumkopšanas pakalpojumi ir aizliegti, un nav skaidrs, kur skaistumkopšanas nozare atrodas jaunajā luksofora sistēmā un kad tā atkal oficiāli varēs atsākt darbu, taču tas nenozīmē, ka pakalpojumi netiek sniegti.

Plaukst pakalpojumu sniegšana neoficiāli, kas līdzi nes ne tikai neieņemtus nodokļus valstij, bet arī riskus sabiedrības veselībai, Dienas Biznesam pauž Verdant Eco SPA dibinātāja un vadītāja Dace Šrādere.

Fragments no intervijas

Kāda šobrīd ir situācija skaistumkopšanas nozarē un jūsu uzņēmumā?

Šī brīža situācija ir krahs pēc jau ļoti smaga gada. 2020. gads sākās ar haosu nozarē, bailēm, neziņu, tukšiem saloniem. Turpinājās cerīgi, ar pastiprinātiem sanitārajiem noteikumiem, dīkstāves pabalstu piešķiršanu. Vasarā klienti pamazām sāka atgriezties, vēl bija tūristi, pārsvarā somi. Daudziem saloniem, to skaitā arī mums, tas ir ļoti būtisks faktors. No pērnā gada 21. decembra visi skaistumkopšanas pakalpojumi ir aizliegti. To spiežot epidemioloģiskā situācija. Klienti zvana, daži lūdz, citi agresīvi pieprasa pakalpojumus, vēl citi pieklājīgi apvaicājas, kad salons varētu būt vaļā. Pēc piektdienas, 5. februāra, MK konferences diemžēl tā arī nekas nekļuva skaidrs – kur skaistumkopšana atrodas jaunajā luksofora sistēmā, vai nozare tiks atvērta ātrāk nekā pirms noteiktā ārkārtas stāvokļa beigām – 6. aprīļa. Skaidrs ir tas, ka cilvēki tik ilgi nav gatavi gaidīt. Mūsu uzņēmumā darbinieki, speciālisti samaksu vienmēr ir saņēmuši oficiāli, tādēļ tiek saņemti dīkstāves pabalsti. Tā ir nauda izdzīvošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru