Jaunākais izdevums

Aktīvāku darbību Latvijā atsākusi kompānija ELL Nekustamie īpašumi, jau nākamgad plānojot sākt vērienīgu biroju kompleksa būvniecību Skanstē, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Šis ir labs brīdis, kad sākt domāt par jauniem projektiem, ir pārliecināts SIA ELL Nekustamie īpašumi valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns, kurš nesen pievienojies uzņēmuma komandai. Pēdējos sešus gadus viņš darbojies a/s Reverta, bet vēl pirms tam strādājis ELL Nekustamie īpašumi.

Šā gada jūnijā uzņēmuma mātes kompānija ELL Kinnisvara informēja, ka līdz ar E. Miļūna kļūšanu par Latvijas SIA ELL Nekustamie īpašumi valdes priekšsēdētāju tiek atjaunota tās spēcīga pārstāvniecība Latvijā, «lai daudz efektīvāk pārvaldītu jaunos ambiciozos attīstības projektus vietējā līmenī.» Tie ir saistīti ar Skanstes biznesa rajona, kā arī Spices kvartāla attīstību.

ELL uzņēmums Latvijā ir izveidots 1998. gadā, un tas vairāk pazīstams tieši ar tirdzniecības centru Spice un Spice Home attīstību, kā arī ar projektu Duntes biroji, ko uzņēmums pārdevis 2008. gadā.

Visu rakstu Gatavojas startam Skanstē lasiet 1. augusta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«New Hanza» kvartālā plānotā biroju centra būvniecība aizkavēsies aptuveni par gadu un tiks pabeigta 2021.gadā, trešdien diskusijā «Latvija-Rīga-Skanste 2024» sacīja projekta attīstītāja «Pillar Management» valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

Sākotnēji «ABLV Bank» vajadzībām projektēto 16 stāvu biroju ēku bija plānots nodot ekspluatācijā 2020.gadā, taču šā gada februārī «ABLV Bank» problēmu dēļ «Pillar» zaudēja savu galveno pasūtītāju un finansētāju. Miļūns norādīja, ka šo iemesla dēļ biroju centra projekts piedzīvos izmaiņas un aizkavēsies aptuveni par gadu.

«Tomēr turpinām darbu pie iesāktās biroju ēkas neatliekamajiem būvniecības darbiem. Sākotnēji tā bija projektēta ar fokusu uz banku, kā galveno ēkas lietotāju. Patlaban ēkas koncepts tiek pārveidots, lai ēka būtu piemērota jebkuram potenciālajam A klases biroju nomniekam,» skaidroja Miļūns.

Viņš norādīja, ka «Pillar» patlaban ir atvērts jauniem sadarbības piedāvājumam un jaunu investoru piesaistei, notiek finansējuma struktūras maiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Bijušais Reverta viceprezidents Miļūns vadīs vērienīga biroju kompleksa attīstību Skanstes rajonā

LETA, 08.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais problemātisko aktīvu pārvaldītājas AS Reverta valdes loceklis un viceprezidents Edgars Miļūns kļuvis par SIA Skanstes biznesa centrs valdes priekšsēdētāju, liecina Firmas.lv informācija.

Skanstes biznesa centrs ir Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītāja E.L.L. Kinnisvara 100% meitasuzņēmums Latvijā, kas izveidots, lai attīstītu vērienīgu biznesa centra projektu Skanstes rajonā.

Miļūns sacīja, ka patlaban notiek darbs pie biroju kompleksa pirmās kārtas projektēšanas un uzņēmums cer, ka 2017.gada beigās vai 2018.gada sākumā varēs sākt būvniecību.

Pirmajā attīstības kārtā ir paredzēta dvīņu torņu 11 stāvu biroju ēka ar vairāk nekā 28 000 kvadrātmetru kopējo telpu bruto platību un auto stāvvieta 420 automašīnām. «Tomēr pagaidām strādājam pie vienas ēkas projekta ar 12 000 kvadrātmetru biroju platību. Atkarībā no potenciālo nomnieku pieprasījuma lemsim par otrās ēkas būvniecību,» sacīja Miļūns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

New Hanza Capital ārkārtas akcionāru sapulcē uz 5 gadu pilnvaru termiņu pārvēlēta uzņēmuma padome, paplašinot to līdz četriem padomes locekļiem un veicot attiecīgus grozījumus uzņēmuma statūtos, liecina ABLV Bank paziņojums Nasdaq Riga.

Uzņēmuma padomē atkārtoti ievēlēti Ernests Bernis un Māris Kannenieks. No jauna padomē ievēlēti Edgars Pavlovičs un Edgars Miļūns. Edgars Pavlovičs kopš 2007. gada ir ABLV Bank valdes loceklis, savukārt Edgars Miļūns ir Pillar Management valdes priekšsēdētājs, kurš nekustamo īpašumu jomā strādā vairāk nekā 20 gadus.

Par padomes priekšsēdētaju tika ievēlēts Ernests Bernis, bet par priekšsēdētāja vietnieku - Edgars Miļūns.

New Hanza Capital, AS ir 2006. gadā dibināta sabiedrība. Tās darbības mērķis ir komercīpašumos ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus, ilgtspējīgi palielināt ienākumus no telpu nomas un nodrošināt īpašuma vērtības un kapitāla pieaugumu ilgtermiņā. New Hanza Capital, AS lielākais akcionārs ir ABLV Bank, AS, kurai pieder 88% uzņēmuma akciju. Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, airBaltic centrālais birojs Lidostā Rīga, loģistikas centri Rīgā un Ķekavas novadā, kā arī citi īpašumi. Kopējā iznomājamā telpu platība pārsniedz 69,8 tūkstošus kvadrātmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 1. ceturksnī AS New Hanza Capital koncerns strādājis ar peļņu 204 205 eiro, kas ir par 651% vairāk, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2017. gadā, savukārt sabiedrībai bija zaudējumi 18 tūkstošu eiro apmērā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Sasniegtie finanšu rezultāti atbilst plānotajam un tos veicināja uzņēmuma pārvaldīto īpašumu nomas ieņēmumu pieaugums.

Koncerna ieņēmumi 2018. gada pirmajos trīs mēnešos bija 936 696 EUR. Salīdzinot ar 2017. gada attiecīgo periodu, tie auguši par 247%. EBITDA (ienākumi pirms nodokļiem, procentu izmaksām, nolietojuma un amortizācijas, ieguldījuma īpašumu pārvērtēšanas rezultāta) 2018. gada 31. martā bija 338 127 eiro.

Koncerna aktīvi, salīdzinot ar 2017. gada 31. martu, auguši par 5,78%, sasniedzot 55,39 miljonus eiro.

Pārskata periodā AS New Hanza Capital īpašumā esošo ieguldījuma īpašumu skaits palika nemainīgs. Jaunu objektu iegādes vietā aktīvi tika strādāts pie esošo ieguldījuma īpašumu uzlabošanas un attīstības. Piemēram, loģistikas īpašumā Maskavas ielā 462 / 464A šobrīd tiek izstrādāts attīstības koncepts, savukārt projektēšanas darbus ir plānots iesākt jau 2018. gada 2. ceturksnī. Papildus turpinās rekonstrukcijas koncepta izstrāde biroju ēkās bijušās Valsts Elektrotehnikas Fabrikas (VEF) teritorijā – Rīgā, Brīvības gatvē 214B, Brīvības gatvē 214M un Bērzaunes ielā 1.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Revertu pametīs Edgars Miļūns

Žanete Hāka, 31.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 1. jūnija darba attiecības ar AS Reverta pārtrauks tās valdes loceklis, vecākais viceprezidents Edgars Miļūns, kurš ir nolēmis turpināt profesionālās karjeras izaugsmi citā uzņēmumā, liecina uzņēmuma paziņojums.

Edgars Miļūns sešos darbības gados Revertā strādājis augsta līmeņa vadītāja un eksperta nekustamo īpašumu attīstīšanas, pārvaldīšanas un pārdošanas amatā, strādājot ar sarežģītiem augstas vērtības projektiem. Viens no nesen veiksmīgi īstenotajiem Edgara Miļūna vadītajiem projektiem ir airBaltic centrālās biroja ēkas rekonstrukcijas, iznomāšanas un pārdošanas darījums, kura kopējā summa sasniedza 6,19 miljonus eiro.

Nolūkā samazināt administratīvos izdevumus, kā arī ņemot vērā plānoto Revertas darbības izbeigšanu līdz nākamā gada beigām, Revertas padome ir atbalstījusi uzņēmuma valdes priekšlikumu turpināt tālāko darbu divu valdes locekļu sastāvā. Tāpat kā iepriekš, darbu Revertas valdē turpinās valdes priekšsēdētāja, prezidente Solvita Deglava un valdes locekle, vecākā viceprezidente Ruta Amtmane.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Sāk teju 20 miljonus eiro vērtā loģistikas parka izbūvi Rīgā

Zane Atlāce - Bistere, 08.07.2020

"Pillar Capital" padomes priekšsēdētājs Ernests Bernis (no labās), "Pillar Contractor" izpilddirektors Jānis Lāčaunieks un "Pillar Capital" valdes loceklis Pēteris Guļāns.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot vismaz 18,3 miljonus eiro, akciju sabiedrība "Pillar Capital" (iepriekš "New Hanza Capital, AS") uzsākusi A klases noliktavu un loģistikas parka "A6" būvniecību Rīgā, Maskavas ielā 462.

"Pillar Capital" īpašumā esošajā Maskavas ielas zemes gabalā šobrīd atrodas vairākas noliktavas ēkas, no kurām lielākā daļa būvēta pirms aptuveni 10 gadiem. Lai pilnībā izmantotu īpašuma potenciālu un brīvo zemes platību, tiek veidots vienots loģistikas un noliktavu parks. Pēc celtniecības darbu pabeigšanas kopējā ēku platība pārsniegs 50 000 kvadrātmetrus, ierindojot jaunizveidoto loģistikas parku starp lielākajiem Rīgas teritorijā.

Sildot ekonomiku, NHC būvēs 18,3 miljonus vērtu loģistikas parku 

"New Hanza Capital" valde un padome pieņēmusi lēmumu par vērienīga investīciju objekta īstenošanu,...

Loģistikas parka kapsulas svinīgajā iecementēšanas pasākumā 8.jūlijā piedalījās "Pillar Capital" padomes priekšsēdētājs Ernests Bernis, "Pillar Capital" valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns, "Pillar Capital" valdes loceklis Pēteris Guļāns, "Pillar Contractor" izpilddirektors Jānis Lāčaunieks un "Pillar Contractor" izpilddirektora vietnieks Rūdolfs Legzdiņš.

"Celtniecība ir viens no būtiskiem sektoriem, kas ekonomikas lejupslīdes laikā var veicināt tās atlabšanu. Lēmumu par investīcijām pieņēmām tieši Covid krīzes laikā, jo mums ir svarīgi ieguldīt arī savu artavu, lai Latvija no krīzes izietu pēc iespējas ātrāk. Protams, loģistikas parks ir arī būtisks investīciju objekts "Pillar Capital" mērķu izpildei, stiprinot uzņēmumu kā vienu no lielākajiem un efektīvākajiem nekustamā īpašuma attīstītājiem Latvijā," norāda Edgars Miļūns.

Maskavas ielas loģistikas parka būvniecības laikā "Pillar Capital" piesaistīs ap 20 apakšuzņēmēju, savukārt celtniecības un citu darbu veikšanai nodarbinās apmēram 180 cilvēku. Ģenerāluzņēmējs ir uzņēmums "Pillar Contractor", savukārt projektēšanu veic "Pillar Architekten".

Paredzams, ka celtniecības darbi tiks pabeigti līdz 2021.gada 31.jūlijam. Jaunajām ēkām paredzēts iegūt BREEAM sertifikātu, kas apliecinās to augsto kvalitāti, energoefektivitāti un atbilstību pasaules standartiem, turklāt tās būs pirmās noliktavas ēkās Latvijā ar BREEAM sertifikātu.

"Uzsākot ēku plānošanu un projektēšanu, lielu vērību pievērsām efektivitātei un energoefektivitātei. Sadarbībā ar noliktavu plauktu sistēmu ekspertiem izdevās uzprojektēt ēkas ar nestandarta kolonnu soli, kas ļauj efektīvāk izvietot plauktu sistēmas, tādejādi mazākā platībā izvietot vairāk preču. Esam gandarīti, ka modernās telpas būs pieejamas arī mazākiem uzņēmumiem, jo nomniekiem platības būs pieejamas sākot no aptuveni 800 kvadrātmetriem," norāda Pēteris Guļāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 19. martā notika AS New Hanza Capital ārkārtas akcionāru sapulce, kurā ievēlēta uzņēmuma valde jaunā sastāvā un mainīts padomes locekļu skaits, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

New Hanza Capital valdes sastāvs paplašināts līdz trim valdes locekļiem. No šā gada 20. marta valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda Edgars Miļūns, kurš iepriekš bija uzņēmuma padomes priekšsēdētāja vietnieks. Valdē ievēlēti arī līdzšinējie valdes locekļi Arnolds Romeiko un Aija Hermane-Sabule.

Līdz ar to tika mainīts arī New Hanza Capital padomes sastāvs, samazinot to no četriem uz trim padomes locekļiem. Padomē darbu turpina padomes priekšsēdētājs Ernests Bernis, kā arī padomes priekšsēdētāja vietnieks Edgars Pavlovičs un padomes loceklis Māris Kannenieks.

New Hanza Capital ir 2006. gadā dibināta sabiedrība. Tās darbības mērķis ir komercīpašumos ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus, ilgtspējīgi palielināt ienākumus no telpu nomas un nodrošināt īpašuma vērtības un kapitāla pieaugumu ilgtermiņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar Capital, AS jūlijā uzsāka A klases biroju ēkas būvniecību Rīgā, Mihaila Tāla ielā, un šonedēļ ēkas pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, tādējādi jauno biroju ēku simboliski nododot nākamajā būvniecības fāzē.

Ēkas būvniecība ir New Hanza teritorijas nākamais attīstības posms. Biroja ēkas attīstībā plānots ieguldīt vairāk kā 26 miljonus eiro, piesaistot ap 30 apakšuzņēmēju un celtniecības darbu veikšanai nodarbinot vismaz 150 cilvēku.

Pillar grupas speciālisti veltījuši īpašu uzmanību tam, lai biroju ēka būtu ne vien funkcionāli pārdomāta un mūsdienīga, bet arī atbilstu ilgtspējīgas celtnes principiem — to apliecinās BREEAM Excellent sertifikāts.

“Kapsulas iemūrēšana ir ne tikai biroja ēkas būvniecības sākums, tas ir viens no nākamajiem posmiem pilsētvides attīstībā nākamajām paaudzēm. Ar šīs biroju ēkas attīstību pilsēta iegūst vēl vienu mūsdienu ilgtspējas prasībām atbilstošu vietu. Mājsēde un pandēmija reiz beigsies, un cilvēki labprāt atgriezīsies birojos. Protams, tie vairs nekad nebūs tādi, kā pirms pandēmijas, jo prasības ir mainījušās, tomēr ērti, pārdomāti un kvalitatīvi biroji būs nepieciešami vienmēr. Ja New Hanza teritorija kādreiz ir tikusi uzskatīta par degradētu vidi, tad tagad šajā vietā notiek būtiska attīstība par privātiem līdzekļiem sakopjot teritoriju, izbūvējot inženierkomunikācijas, jaunas ielas, uzbūvēta kultūrvieta Hanzas Perons. Attīstot katru jaunu projektu, dzimst individuāli spēcīga, pamatīga un ar savu zīmolu — New Hanza — veidota vieta. Vietai kurai jau tagad ir un kurai būs arvien lielāka nozīme Rīgas teritorijā” uzsvēra Pillar Capital, AS izpilddirektors Edgars Miļūns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Realizējot uzņēmuma darbības mērķus, AS New Hanza Capital papildinājis tās pārvaldībā esošo īpašumu portfeli ar vēl vienu biroju ēku bijušajā Valsts elektrotehniskās fabrikas (VEF) teritorijā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

New Hanza Capital meitas uzņēmums SIA NHC 2 par 1,9 miljoniem eiro iegādājies biroju ēku Bērzaunes ielā 7, Rīgā.

Iegādātās biroju ēkas kopējā iznomājamā platība sasniedz 3 200 m2. Ēkā šobrīd ir 18 nomnieki, no kuriem lielākais ir zobārstniecības un estētiskās medicīnas klīnika «Sky Dream Clinic». Jāpiebilst, ka līdz ar iegādes darījuma pabeigšanu NHC 2 ir pārņēmusi visus noslēgtos nomas līgumus ar nomniekiem.

VEF apkaimi kā vienu no Rīgas perspektīvākajiem biznesa un kultūras centriem New Hanza Capital, AS atzina jau 2017. gada septembrī, kad NHC 2, SIA šeit iegādājās pirmās biroju ēkas — Brīvības gatvē 214B, Brīvības gatvē 214M un Bērzaunes ielā 1. Šo biroju ēku kopējā platība sasniedz 25 000 m2.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot vairāk nekā 20 miljonus eiro, nekustamā īpašuma attīstītājs Pillar Capital, AS ir nodevis ekspluatācijā vienu no lielākajiem un modernākajiem loģistikas centriem Rīgā — A6 Loģistikas parku, Maskavas ielā.

Jaunā loģistikas parka būvniecības darbi tika uzsākti 2020. gada jūlijā, to ietvaros ir izveidots vienots loģistikas un noliktavu parks, izbūvējot vairāk kā 30 000 m² jaunas noliktavas platības. Kopējā noliktavām paredzēto ēku platība teritorijā pārsniedz 50 000 m².

A6 ir pirmais loģistikas parks Latvijā, kur BREAAM ēku ilgtspējas standarti ieviesti jau projektēšanas stadijā. Ēkas būvētas atbilstoši augstākajiem starptautiskiem energoefektivitātes standartiem, kā arī to būvniecībā izmantoti būvmateriāli, kas ir ražoti ievērojot tos pašus ilgtspējības principus. Šobrīd norit BREEAM sertifikācijas process, kas varētu tikt pabeigts nākamā gada pirmajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS New Hanza Capital koncerns, kura valdes priekšsēdētājs ir Edgars Miļūns, šā gada sešos mēnešos strādājis ar 1,91 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 3,12 reizes lielāks nekā pērn attiecīgajā laika periodā, savukārt koncerna peļņa pirmajā pusgadā bija 525 940 eiro, kas ir 4,5 reizes lielāka nekā 2017. gada pirmajā pusgadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošajai A klases biroja ēkai New Hanza teritorijā, Mihaila Tāla ielā 1, Rīgā, nosvinēti spāru svētki, atzīmējot ēkas augstākā būvniecības punkta sasniegšanu.

Visa projekta attīstības kopējās investīcijas pārsniegs 30 miljonus eiro un celtniecības darbus ir plānots pabeigt 2023. gada pavasarī.

“Spāru svētki būvniekiem vienmēr bijuši nozīmīgs būvniecības posms un atskats uz jau paveikto. Esam gandarīti par būvnieku līdz šim ieguldīto darbu un kvalitāti, kuru drīzumā varēs novērtēt arī biroju nomnieki. Mūsdienīgs birojs ir kas vairāk par energoefektivitāti un pārdomātu plānojumu. New Hanza biroji būs vieta, kur tikties klātienē ar kolēģiem, lai smeltos iedvesmu, spēcinātu komandas garu un tiektos pēc jauniem panākumiem,” spāru svētkos atzīmēja ēkas attīstītāja Pillar Capital, AS valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Esam starpstadijā – ir parādījušies ārējie klienti, strādājam ar citiem pasūtītājiem, taču daļa no administratīvās puses mūs joprojām cieši saista ar banku»

Tā intervijā DB atzīst Edgars Miļūns, likvidējamās ABLV Bank grupā ietilpstošās SIA Pillar Management izpilddirektors, AS New Hanza Capital valdes priekšsēdētājs. Jāatgādina, ka tieši pirms gada nogranda ziņa par ABLV bankas likvidāciju, raisot neziņu arī par tās lielo nekustamā īpašuma «saimniecību» un iecerēto New Hanza teritorijas attīstību Rīgas centrā.

Fragments no intervijas, kas publicēta 27. februāra laikrakstā Dienas Bizness:

Kā pabeidzāt 2018. gadu?

Ņemot vērā februāra notikumus un to sekas, teiktu, ka gadu beidzām ļoti labi. Pillar grupa ietver sevī pilnu nekustamā īpašuma attīstīšanas ciklu. Sākotnēji tā apkalpoja pamatā vienu pasūtītāju un, protams, līdz ar tā grūtībām mūsu ikdiena būtiski mainījās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot Latvijas Valsts svētkus, šā gada 11. novembrī, Lāčplēša dienā Rīgā, New Hanza teritorijā iestādīts Latvijai simbolisks koks – liela izmēra ozols.

Piedaloties nekustamā īpašuma attīstīja Pillar komandai un ainavu būvniecības uzņēmuma Alejas projekti, SIA speciālistiem, ozols iestādīts New Hanza teritorijā, skvērā starp kultūrtelpu Hanzas Perons un topošo New Hanza A klases biroja ēku Mihaila Tāla ielā 1.

Iestādītais purva ozols (Quercus palustris) ceļu uz Latviju mērojis no kokaudzētavas Vācijā. Tā augstums ir 12 metri un platums 6 metri. Šī ozola suga ir izplatīta Latvijā un tie var sasniegt 22 metru augstumu, tā lapojums ir tradicionāli zaļš, savukārt rudenī tas iekrāsojas no sarkana līdz sarkanbrūnam.

“Ozols ir nozīmīga teritorijas labiekārtojama projekta daļa, tieši tādēļ izvēlējāmies tā stādīšanai dienu, kas Latvijai un mums ir īpaši nozīmīga. Arī vietai ir nozīme, jo New Hanza veidojam tā, lai ikviens tajā justos piederīgs – strādājot, dzīvojot un atpūšoties. Tikpat svarīgas kā ielas un ēkas ir arī telpa starp tām ar pārdomātu un funkcionālu labiekārtojumu,” atzīmē Edgars Milūns, Pillar Capital, AS valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"New Hanza Capital" valde un padome pieņēmusi lēmumu par vērienīga investīciju objekta īstenošanu, būvējot 18,3 miljonus eiro vērtu A klases noliktavu un loģistikas parku Rīgā, Maskavas ielā 462.

Marta beigās noslēgts celtniecības līgums ar uzņēmumu "Pillar Contractor" un darbus plānots sākt jau tuvākajā laikā.

"Ekonomika piedzīvo grūtus laikus un neskaidrība ir liela, tāpēc jebkuram investīciju projektam Latvijā šobrīd ir īpaši liela nozīme, lai cilvēkiem un uzņēmumiem nodrošinātu darbu. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc neatlikām šo projektu uz vēlāku laiku un sāksim to īstenot tieši tagad," informēja "New Hanza Capital" valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

"New Hanza Capital" norāda, ka celtniecība ir viens no būtiskiem sektoriem, kas šādās krīzes situācijās var veicināt ekonomikas attīstību, jo būvniecības darbu laikā tiek piesaistīti daudz apakšuzņēmēju un nodarbināts liels skaits darbinieku. Maskavas ielas loģistikas parka un noliktavu būvniecības laikā "New Hanza Capital" piesaistīs 20 apakšuzņēmējus, savukārt celtniecības un citu darbu veikšanai nodarbinās ap 180 cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, simboliskus spāru svētkus atzīmējis Rīgā, Maskavas ielā topošais loģistikas parks A6.

Jaunā loģistikas parka būvniecības darbi tika uzsākti 2020. gada jūlijā. Tie paredz izveidot vienotu loģistikas un noliktavu parku, uzbūvējot gandrīz 32 000 kvadrātmetru jaunu noliktavu. Pēc celtniecības darbu pabeigšanas kopējā ēku platība teritorijā pārsniegs 50 000 kvadrātmetrus, ierindojot jaunizveidoto loģistikas parku A6 starp lielākajiem Rīgas teritorijā.

Loģistikas parka būvniecības laikā tā attīstītājs Pillar Capital ir piesaistījis ap 20 apakšuzņēmēju, savukārt celtniecības un citu darbu veikšanai nodarbināti apmēram 180 cilvēku. Ģenerāluzņēmējs ir uzņēmums Pillar Contractor, savukārt projektēšanu veica Pillar Architekten.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar Capital, AS jūlijā uzsācis biroju ēkas būvniecību Rīgā, Mihaila Tāla ielā 1, kas būs pirmā no New Hanza teritorijā uzbūvētajām biroju ēkām.

Tās attīstībai Pillar Capital piesaistījis finansējumu 18,77 miljonu eiro apmērā.

Ēkas pamatdaļai būs 6 stāvi ar izvirzījumu līdz 12 stāviem torņa daļā. Iznomājamā platība sasniegs 12 000 m², bet ēkas kopējā platība – 17 000 m². Savukārt ēkas pirmajā stāvā plānotas komerctelpas, no kurām 300 m² tiks atvēlēti ēdināšanas pakalpojumu sniedzējam.

Jaunās biroju ēkas nomnieku ērtībām būs pieejamas 96 autostāvvietas, no kurām 65 izbūvēs iekštelpās, tostarp ar elektroauto uzlādes punktiem. Ap ēku New Hanza teritorijā pieejamas vēl līdz 500 stāvvietām. Pie ēkas būs pieejama velonovietne kopumā 330 velosipēdiem un elektroskūteriem, no kuriem 175 vietas atradīsies zem speciāli izbūvētas nojumes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgumam tuvojas būvniecības darbi vienā no lielākajiem un modernākajiem loģistikas centriem Latvijā — A6 Loģistikas parks Rīgā, Maskavas ielā.

Jaunā loģistikas parka būvniecības darbi tika uzsākti 2020. gada jūlijā un to paredzēts nodot ekspluatācijā šā gada rudenī. Kopējais finansiālais ieguldījums A6 loģistikas parka izveidē pārsniegs 20 miljonus eiro.

Būvniecības ietvaros ir izveidots vienots loģistikas un noliktavu parks, izbūvējot vairāk kā 30 000 m2 jaunas noliktavas platības. Pēc celtniecības darbu pabeigšanas kopējā noliktavām paredzēto ēku platība teritorijā pārsniegs 50 000 m2. Nomniekiem piedāvāto telpu platības ir pieejamas sākot no 680 m2.A6 ir pirmais loģistikas parks Latvijā, kas projektēts un būvēts saskaņā ar BREEAM ēku ilgtspējas standartiem, kas ir apliecinājums augstiem starptautiskiem energoefektivitātes kvalitātes risinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru