Jaunākais izdevums

Pirms tam dzinies pakaļ slepkavām un pedofiliem, Guntis Bojārs aiz muguras atstājis darbu avīzē Diena un atvēris savu interneta portālu. Portālu – sievietēm. Viņa grāmata Zīda čūska pagājušā gada nogalē bija desmit pirktāko vidū – blakus bestselleriem un klasiķiem.

picturegallery.fc9feedc-b2ec-408d-9dba-595d1c0b8990

"..zini, Žak, viņš atkal man zvanīja un taujāja, vai es neesot Žoržs ..un zini, man beidzot bija gana, es viņam pateicu to, ko viņš ik reizes tik ļoti no manis gaidīja ..jā, es esmu Žoržs, un es regulāri guļu ar jūsu sievu, un vismaz kādam taču ir ar viņu jāguļ.."

Grāmata ir ļoti personiska... Aizvēru to un domāju – kāpēc tu to darīji – vai tam vajadzīga drosme, izmisums, mazohisms?

Gan jā, gan nē... Daļēji to varētu uzskatīt par dienasgrāmatu, lai gan – pazīstot mani, neviens nevarētu īsti pateikt, ka to esmu rakstījis es. Emocionāli tas ļoti atšķiras. Domāju, daudziem darba kolēģiem tas bija pārsteigums, jo ikdienas dzīvē esmu citāds... Bet tā jau ir – skaistākās dziesmas top no paša pārdzīvotā. Puškina skaistākā dzeja esot tapusi laikā, kad viņš brauca satikt mīļoto sievieti, tai pilsētā bija izsludināta epidēmija, aizliegts iebraukt. Puškins uzkavējās piepilsētā, gaidot, kad beidzot varēs tikt pie mīļotās. Manā grāmatā ir daudz fantāzijas. Kas ir pa īstam? Nu... tās iemīlēšanās lietas...

Tā ir taisnība, ka mīli precētu sievieti?

Stāsts ir nevis par precētu, bet aizņemtu... Nu, vīrietis viņai ir, jā...Vai tā ir taisnība dzīvē? Daļēji.

Viena no tavas grāmatas atslēgām ir seksuālā dziņa. Manuprāt, daudz spēcīgāka tajā ir romantiskā...

Romantiskā ir tomēr pakārtota seksuālajai… Ir jau, protams, arī sliktas lietas, kas notiek seksuālās dziņas ietekmē – vardarbība, uzmākšanās. Runāju par to, ka seksuālā dziņa var ražot gan slepkavas, gan dzejniekus. Tas atkarīgs no tā, kā tā izpaužas dzīvē. Nedomāju, ka seksuālā dziņa vienmēr ietver vārdu sekss, bet tā cilvēkus dzen uz priekšu. Tas gan.

Šermuļi

..viņš ir nogalinājis savu sievu un abus savus puikas, ar kuriem viņš ik dienas uz netālo pamežu gāja sportot ..jaunāko viņš allaž turp nesa uz skausta, bet vecākajam pa ceļam vienmēr tēvišķi pabužināja matus ..es biju viņu bērēs un redzēju viņu mazos zārkus..

Līdztekus ļoti erotiskai intimitātei ir skaudri šokējoši stāsti par varmācību...

Strādājot par žurnālistu, esmu redzējis ļoti daudz, un manī bija sakrājušies stāsti par cilvēkiem, viņu rīcību, uzvedību, dzīves situācijām – vienkārši bija brīdis, kad man to kaut kur vajadzēja likt. Gribējās uzrakstīt. Piemēram, par skaļām slepkavībām, kurās esmu iedziļinājies, par gadījumu, kad vīrietis nogalināja savu sievu un divus mazos bērnus. Es tiem cilvēkiem tiku tik tuvu klāt, pazinu noslepkavotās labāko draudzeni, vīra draugus, māti... Un, kad tu tiec cilvēkiem tik tuvu, iemanto uzticību, tu aiz tā visa redzi daudz vairāk nekā par to tiek rakstīts. Nekā prese to redz. Tu to stāstu it kā nevari publiskot, bet esi sakrājis emocijas, iespaidus... Un no vairākiem stāstiem jau rodas atziņas – kāpēc tā notiek, kas ir cēloņi? Tu redzi, ka šiem stāstiem ir viens un tas pats cēlonis vai iznākums, un tad gribas par to rakstīt... Lai gan domāju – tuvākie labi zina, ka neesmu tikai žurnālists, kas dzenas pakaļ slepkavām un pedofiliem. Viņi zina, ka uztraucos un pārdzīvoju arī par citām lietām.

Iekšējais bērns

..zoodārzā ļaudis grozījās ap kazām, tur, lauku sētā, un kazas grozījās ap ļaudīm, mangojot aizliegto baltmaizi un čipsus ..un pēkšņi viņu barā iespurdza kāda maza princese ar rozā cepuri galvā un laimīgi iesaucās ..mā, mā, skaties, cik stilīgi zvēri, ūnikums! ..jā, un es vēlreiz dabūju aplūkot kazas, pavisam jaunā «ūūnikālā» griezumā ..re kā!..

Vai tu šajā vīriešu pasaulē, kuru pārstāvi, jūties mazlietiņ kā autsaiders?

Es jūtos mazāk tipisks vīrietis. Ar to, ka savā ziņā atļaujos visu šo romantismu. Ka vairāk atļaujos jutekliskās lietas... atļaujos netēlot tādu mūžīgi skarbo vīrieti. To, cik vīrietī tas attīstīts, var redzēt, pavērojot, kā viņš uzvedas kopā ar bērnu. Man nav problēmu atļauties paspēlēties, krāsot kopā bildītes vai patēlot ezi... Kas bērnam vajadzīgs? Ka varu parunāt Karlsona balsī. Man nav kauns to darīt pieaugušu sieviešu klātbūtnē. Vai to var citi vīrieši? Nav stāsts par to, ka viņi nemācētu runāt Karlsona balsī, bet ir mazliet aizspriedums, ka tā varbūt ir sievietes loma. Kā tas būs, ka vīrietis runās tādā bērnu valodā? Man nepatīk sabiedrības aizspriedums, ka vīrieši neraud. Protams, vīriešiem ir savā ziņā lielāka atbildība ģimenē. Bet tas nenozīmē, ka viņš nevar pačubināties un nolaisties no šīs priekšnieka lomas.

Dzīve pusporcijās

..vai zini, Žak, ka visskaistāk un visdziļāk mīlošas sievietes atdodas ne jau gultās un baltos palagos, bet gan uz savu māju sliekšņiem, kad mēs aizejam..

Šķiet, sievietes bieži vien meklē pretējā dzimuma sarunu biedru. Un vīrieši jau arī – tādas uzticības personas, draugus. Vai tu vispār netici tādam uzstādījumam?

Hm, sieviete – draudzene? Īsti neticu gan. Nē, es ticu, ka labas sarunu biedrenes var būt bijušās darba kolēģes, vienas jomas pārstāves. Bet tā – draudzenes... Domāju, nē. Ja viņa ir laba sarunu partnere, ja man ar to cilvēku ir interesanti, nezinu, kāpēc man būtu ar to jāpietiek...

Tu domā, ka attiecībās vienmēr darbojas seksuālā dziņa?

Nevarētu teikt, ka tai vienmēr jābūt izejas punktam. Tikpat labi – kāpēc tas nevarētu sākties ar kopīgām sarunām? Un tad attīstās pārējie veidi. Ja vīrietis ir gatavs pavadīt stundām ilgu laiku ar sievieti, gari un plaši runāt, negribot neko vairāk – vai nu viņš vienkārši neuzdrīkstas vai arī... Vai arī viņam vienkārši kaut kā nav... Man ir tāds uzstādījums, ka mazliet vēršos pret šo pusporciju principu. Es tomēr gribētu, lai cilvēki (un es pats arī vairāk vai mazāk cenšos, cik nu sanāk) dzīvotu tā – izvēlies vienu cilvēku, attīsti to un vairāk vai mazāk dabū no viņa visu. Viņš ir labs partneris gultā, tev nav jāmeklē pa malām, ar viņu vari izrunāt svarīgas lietas, viņš tevi saprot, palīdz. Ja tam cilvēkam intereses atšķiras, tad vai nu piekāpies, vai ieinteresē viņu... Tev tas šķiet pārāk? Bet, ja neturēsim sev visu laiku acu priekšā ideālus, nekur netiksim.

Bet dzīve māca manevrēt. Parasti cilvēkam 18 gadu vecumā šķiet, ka dzīve ir taisnvirziens, bet ar gadiem viņš saprot, ka ir līkumi, asi pagriezieni, braukšana no kalna lejā, augšā, citreiz griešanās atpakaļ, braukšana pretējā virzienā un dažkārt pat pa pretējo joslu – lai nokļūtu līdz mērķim...

Nē, nu, tā manevrēšana... Cilvēki pamanās dzīvot tik dažādi... Es neteiktu, ka tie būtu baušļi, bet jābūt kādai iekšējai skaidrībai. Domāju, pašam sev jādefinē, kas ir tās pareizās lietas un ko gribi. Protams, ka ir manevri, bet tomēr tu turi sev priekšā kādu modeli. Ja tāda nav, var sajukt prātā. Jābūt kādai savai... nu, ne reliģijai, bet iekšējam kursam. Cilvēki ir ļoti atšķirīgi, katram sava pieredze, domāšanas, vājības. Tad viņi grib šo, tad to, cenšas darīt, kas ērtāk, labāk, pierastāk. Kā rakstu grāmatā – parunā ar vienu, sekss ar otru... Viņiem ir ērti. Tāpēc, ka tam tu neiemācīsi šo, savukārt to neaizstumsi uz izstādi. Bet man tas nav īsti pieņemams modelis. Ka salasi savu dzīvi no gabaliņiem...

Neuzticība un kokaīns

.. viņa pārnāca ap vakariņu laiku, vīrs jau bija paēdis un pirms gulētiešanas vēl lēja glāzē sulu ..pavisam neveikli ..glāze izslīdēja un sašķīda uz flīzētās virtuves grīdas ..ļauj, ļauj, es uzslaucīšu, pārnākusī sieva pēkšņi ķēra pēc lupatas ..viņa vēl nekad tā nebija darījusi, viņa nekad neko neuzslaucīja pēc vīra ..un ar to arī nodeva sevi..

Kā tev šķiet – vīrieši ir poligāmi pēc uzstādījuma?

Domāju, uzskats, ka vīrieši ir jau piedzimuši poligāmi, nav pareizs. Nav ģenētiski iekodēts, ka visi vīrieši ir krāpēji. Domāju, ir arī izteikti poligāmas sievietes. Bet patiesībā sabiedrība atļauj vīrietim būt poligāmam. A kas viņam aizliedz krāpt? Nekas.

Ar ko viņš atšķiras no sievietes?

Ne ar ko, arī sieviete var krāpt. Mums nav krimināllikumā ierakstīts, ka nedrīksti krāpt.

Jā, bet ne jau krimināllikums ir gluži tas, kurš diktē morāli.

Jā, bet domāju, ka tas sabiedrības nosodījums nav nemaz tik liels, kā varētu gaidīt. Čigāniem ir likums – ja, dzīvojot laulībā, esi krāpis, izvēlējies citu sievieti, tad tev jāaiziet no ģimenes, atstājot visu, kas pieder – neatkarīgi no tā, kopīpašums vai ne, esi to ieguvis pirms vai pēc precībām – tu aizej prom vienā kreklā. Un tevi par to var arī izraidīt no pilsētas. Lūk, tas ir nosodījums! Sabiedrības morāle saka, ka tas ir kas slikts. Tas ir nopietni. A mūsu sabiedrībā – ja runājam par nosodījumu, es gribētu pajautāt, cik Latvijas sievietes ir aizdzinušas vīru par to, ka viņš bijis neuzticīgs? Domāju, ļoti daudzās ģimenēs dzīvo vīrieši vai sievietes, kas kādreiz bijuši neuzticīgi. Un nejūt nosodījumu. Var teikt, ka otra puse ir piedevusi... Bet nosodījuma nav! Pat ne uz pusi. Ja kāds brauc dzērumā, šķiet, nosodījums ir lielāks. Vīrieši savā starpā pārrunā, kurš piekrāpis sievu... Domāju, ka no vīriešu puses būs daudz mazāks nosodījums nekā tad, ja teikšu, ka esmu pamēģinājis kokaīnu. Tad teiks – nu, ko tu, duraks esi? Tas taču pretīgi, tā ir inde. Es gribētu redzēt, ka tad, ja vīriešu kompānijā kāds pateiktu – ai, uzliku ragus sievai – nosodījums būtu līdzvērtīgs. Domāju, ka nē. Un domāju, sievietes arī... Ja pajautāsi kādai, vai viņa nosoda – protams, bet domāju, tāda klusējoša pieņemšana tajā visā ir.

Sieviete un pērkons

..mēs esam gatavi šķirties visparastākajā pirmdienas vakarā, un katram no mums būs tik viegli pateikt, par ko otru nemīlēt..

Vienā no esejām saki, un domāju, tā ir daudzu vīriešu attieksme – ka augsti izglītotas sievietes viņiem tomēr nepatīk.

Redz, labi izglītotai sievietei ir ļoti labi attīstīts racionālais līmenis, un viņai principā vīrietis kļūst lieks. Vīriešiem nepatīk, ja sieviete ir racionāli spēcīga, tad viņš īsti neredz vietu blakus viņai, nevar pamācīt. Tiklīdz viņš nav gudrāks, tā viņš ir diskomfortā. Tāpēc domāju, tās emocionālās sievietes ir daudz pieprasītākas kā racionālās.

Vai izglītība noēd emocionalitāti?

Jā. Jo emocijas ir arī bailes, ne tikai mīlestība. Tas ir no sērijas – no visa, ko nepazīstam, mēs baidāmies. Ja pazīsti lietas, tev tām ir racionāls izskaidrojums, tev no tām nav ko baidīties. Kā cilvēki kādreiz baidījās no zibens, jo nespēja izskaidrot, kas tur augšā dārd, līdz uzzināja un sadzīvo ļoti mierīgi...

Tu domā – izglītotai sievietei nav nepieciešams ierauties azotē, kad sāk ducināt pērkons?

Darbojas arhetips, ka sievietei patiktos ierauties, tādā emociju līmenī sajust, ka vīrietis sargā. Viņai pat patiktu nesaprast kādas lietas. Sievišķais arhetips ir būt mazliet vājākai, būt zem tā pleca. Savukārt vīrišķais arhetips ir būt tam plecam. Bet es nedomāju tādu akadēmisku izglītību, tā ir vairāk tāda... kārtību izpratne pasaulē. Ko gan paredz racionālā domāšana? Ka tu dzīvi shēmo. Tu zini, kā lietas darbojas, proti ar tām rīkoties. Tas, šķiet, padara sievietes mazliet... Ja viņas zina, piemēram, kā bankā paņemt kredītu, nav vajadzīgs vīrietis. Savukārt, es domāju, viņām patiktos, ja kāds to viņu vietā darītu. Kaut kas tāds tur ir.

Vai šī pretruna iezīmējas mūsdienu sabiedrībā – sievietē sēž iekšā arhetips būt aizsargātai, bet dzīve viņu dzen būt pašpietiekamai? Rodas disonanse, nedarbojas vecie arhetipi, mainās vīrieši un mainās sievietes.

Protams, tā bīstamība ir ļoti liela... Vīrietim tā vajadzība tāda... Nu – faktiski – jebkurš cilvēks jūtas vajadzīgs, kad aizpilda kādu vietu ģimenē, dzīvē, attiecībās, ko tas otrs neaizpilda. Kā darbā. Viens raksta, otrs liek kopā avīzi, trešais drukā. Katrs savā vietā jūtas vajadzīgs. Bet, ja uzradīsies viens, kurš darīs visu, tad droši vien pārējie jutīsies lieki. Tāpēc es neatbalstu jogu, jo tā ved pie tā, ka tev blakus nevienu nevajag. Esi labs savā pašpietiekamībā, ne no viena neko negaidi, jo tev viss ir, un kā tev nav, to tev nevajag, līdz ar to tev nevajag arī cilvēku blakus. Tu esi sevi suģestējis, esi pašpietiekams. Savukārt attiecībās tomēr darbojas princips, ka viens to avīzi drukā, otrs dara ko citu...

Attiecībās darbojas tas, ka man tomēr ar sevi vien nepietiek.

Tas, ka zini, ka esi otram vajadzīgs. Ne vienmēr tās ir racionālas lietas. Es to pat nedomāju tādā ziņā, ka man vajadzīgs veļas gludinātājs, bet emocionālā līmenī. Piemēram, ja es ar savām skumjām lieliski tieku galā pats, tad jau man nevajag cilvēku, kurš saka – nu, neskumsti. Ja esi pašpietiekams, kādēļ vispār skumt.

Kā tev nepietiek šobrīd?

(Domā). Divdesmit minūšu.

Vai turpini rakstīt dienasgrāmatu?

Nē, šobrīd nerakstu. Bet domāju... Gribu pievērsties psiholoģijai – cilvēka un sabiedrības domāšanas līkločiem. Pašsuģestijai ir tāds spēks, par ko var rakstīt vienu grāmatu pēc otras. Pieskaroties drūmām tēmām – jebkurš var noslepkavot otru, pat psihiski vesels cilvēks... Domāju, vislabākās zāles ir labas domas un vissliktākās – sliktas domas. Viss ir mūsu galvās. Man bija draugs, kurš nemācēja dejot. Klubiņā viņam kompleksi – visi iet dejot, viņš ne. Un viņam ir slikti. Tad vienā brīdī viņš saka – jā, bet es, piemēram, protu to un to. Bet nedejoju. Maina attieksmi, un viņam vairs nav kompleksu. Viņš jau ar to nemainīja savu dejotprasmi, bet gan labsajūtu. Nesen lasīju atziņu, ka mēs esam nelaimīgi tik, par cik nelaimīgiem sevi uzskatām. Tajā kaut kas ir... Ja šobrīd esmu uzrakstījis grāmatu par seksuālās dziņas spēku, tad nākamā varētu būt par domu spēku. Kā mēs ar tām vadām procesus un dzīvi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Bojārs: Ekonomiskās klases dzīvokļi ir īpašumu tirgus nākotne

NOZARE.LV, 23.03.2012

Nekustamo īpašumu projektu attīstītāja SIA "New Europe" valdes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvākajam laikam pietiekami perspektīvi ir divi nekustamo īpašumu tirgus segmenti - ekonomiskās klases dzīvokļi un ekskluzīvie dzīvokļi, tomēr tirgus nākotne būs ekonomiskās klases dzīvokļiem, uzskata nekustamo īpašumu projektu attīstītāja SIA New Europe valdes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.

«New Europe ir izveidojusi nopietnu sistēmu dzīvokļu tirgus analīzei, pie mums pēc konsultācijām vēršas pat daži nopietni nekustamo īpašumu vērtētāji, kuriem šī informācija šķiet ļoti profesionāla un interesanta. Protams, ka visas prognozes darbojas tikai tad, ja pasaulē nenotiek kādi liela mēroga satricinājumi,» skaidroja Bojārs.

Viņš piebilda, ka attīstītājiem jābūt uzmanīgiem ar ekskluzīvo dzīvokļu segmentu, jo precīzi jāidentificē tā auditorija, kura ir šo dzīvokļu potenciālie pircēji.

«Mūsuprāt, ekonomiskās klases dzīvokļi ir īpašumu tirgus nākotne. Vajadzība pēc tādiem dzīvokļiem ir milzīga, jo Rīgas novecojušais dzīvojamais fonds palielinās ar katru gadu un tā vietā diemžēl netika radīts nekas. Tas, kas ir tapis «treknajos gados», atskaitot pašvaldības dzīvojamo fondu, ir ļoti ātri uzbūvēti milzīgi lieli dzīvokļi ar apšaubāmu kvalitāti, kurus tagad ir pārņēmuši banku uzņēmumi. Šo īpašumu likviditāte ir ļoti zema,» sacīja Bojārs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma Aizliegtais paņēmiens žurnālisti sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā Tokyo City atklājuši aplokšņu algu un nelegālās nodarbināšanas pārkāpumus, aģentūrai LETA pastāstīja raidījuma vadītājs Guntis Bojārs.

LTV aģentūru LETA informēja, ka no nākamās pirmdienas, 25.septembra, raidījums Aizliegtais paņēmiens uzsāks piecu raidījumu sēriju ar nosaukumu operācija Tokija, kas būs vērojama LTV kanālā katru pirmdienas vakaru plkst.19.30.

Raidījumu sērijas laikā varēs vērot, kā piecu mēnešu garumā Aizliegtā paņēmiena žurnāliste kā trauku mazgātāja iefiltrējās vienā no lielākajiem Rīgas ēdināšanas uzņēmumiem Tokyo City.

Aizsega laikā atklāti tādi pārkāpumi kā darbinieku atalgojuma izmaksa aploksnēs, oficiāli neuzskaitītas darba stundas, kā arī nelegāla studentu no Uzbekistānas un Bangladešas nodarbināšana. Izmeklēšanas gaitā iesaistījies arī Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Finanšu policija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Patiesībā man tās [naudas] nemaz nav. Visu algu mēneša laikā arī iztērēju, man nav izdevies izveidot uzkrājumus vai ārkārtīgi daudz nopelnīt,» intervijā žurnālam Playboy norāda bijušais politiķis un Rīgas Domes vadītājs Gundars Bojārs.

Viņš atzīst, ka vienreiz izdevies gūt lielus ienākumus, pārdodot zemi pie Durbes ezera. «Zemi Durbes ezera deviņdesmito gadu vidū biju nopircis par 3000 dolāriem, tolaik man tā bija liela nauda. Trekno gadu beigās šo zemi pārdevu par 130 tūkstošiem latu,» viņš stāsta intervijā Playboy. Stāstot par saviem tēriņiem, viņš norāda, ka īpašu izdevumu pašlaik viņam neesot. «Mašīna man ir funkcionāla – Mitsubishi Pajero. Manuprāt, vislabākā mašīna mežam; jau ceturtā pēc kārtas. Mainot vienmēr domāju, vai neņemt citu marku, bet beigās palieku pie šīs pašas,» viņš norāda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No amatiem atbrīvo laikraksta Diena un portāla Diena.lv galvenos redaktorus

Dienas Bizness, 05.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 5. augustā, izdevniecības Dienas Mediji galvenais redaktors Guntis Bojārs no amatiem atbrīvojis laikraksta Diena galveno redaktoru Sergeju Ancupovu un portāla Diena.lv galveno redaktori Gunitu Ogriņu. S. Ancupova līdzšinējais pirmais vietnieks Dzintars Zaļūksnis pazemināts amatā un turpmāk Dienā ieņems redaktora amatu ar pārbaudes laiku.

Guntis Bojārs savu lēmumu pamato ar Dienas Mediju darbinieku 29. jūlija iesniegumu AS Diena padomes priekšsēdētājam Jānim Ogstam un AS Diena valdes priekšsēdētājam Uldim Salmiņam. Iesniegumā Dienas Mediju darbinieki, satraukti par negatīvu ietekmi uz Dienas zīmolu, aicināja nekavējoties no amatiem atbrīvot S. Ancupovu, G. Ogriņu un Dz. Zaļūksni. Šo iesniegumu atbalstījuši arī citi AS Diena uzņēmumu darbinieki, kā arī daudzi Dienas ārštata autori. Atbilde uz šo iesniegumu tika lūgta līdz 2. augustam, bet tā nav saņemta līdz šim brīdim. Šis fakts novedis pie ļoti saspīlētas situācijas laikrakstu redakcijā un uzņēmumā kopumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs uzskata Valsts kontroles revīziju par pilnīgu murgu, ko nav vērts komentēt un salīdzināja Valsts kontroli ar ar kāmīti, kuram ir labs PR, atšķirībā no žurkas, kas šajā gadījumā ir Rīgas dome un Dienvidu tilta projekts.

Gundars Bojārs atcerējās joku - "Ar ko spīdīgs, tīrs, nolaizīts kāmis atšķiras no smirdīgas, netīras, slikta paskata žurkas? Kāmim ir labāks PR!" un teica, ka pašlaik situācija ar Dienvidu tiltu un VK revīziju esot līdzīga. G. Bojārs arī sacīja: "Acīmredzot, īstenojot Dienvidu tilta projektu, Rīgas domei vajadzēja vairāk naudas ieguldīt publiskā tēla veidošanā!"

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gundars Bojārs kļūst par LPP/LC biedra kandidātu

Atis Rozentāls, Db, 13.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Partijas LPP/LC valde pirmdien, 12.janvārī, apstiprinājusi 51 jaunu biedru kandidātu, tajā skaitā par biedra kandidātu apstiprināts bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs.

G.Bojārs līdz šim jau darbojies Rīgas domes LPP/LC frakcijā uz atsevišķi noslēgta sadarbības līguma pamata, kas paredzēja vienotu pozīciju vai viedokļu saskaņošanu frakcijas deputātu balsojumos Rīgas domē, informēja partijas LPP/LC preses sekretārs Edgars Vaikulis. Viņš neizslēdza iespēju, ka G.Bojārs varētu kandidēt Rīgas domes vēlēšanās no LPP/LC saraksta, taču norādīja, ka vēlēšanu kandidātu saraksti vēl nav apstiprināti. G.Bojārs Rīgas domē ievēlēts 2005. gadā no LSDSP saraksta. Iepriekšējā domes sasaukuma laikā no 2001. līdz 2005. gadam G.Bojārs bija Rīgas mērs, arī pārstāvot LSDSP.

Par pārējiem 50 biedru kandidātiem zināms vien tas, ka tie ir uzņēmēji, studenti, pensionāri, valsts pārvaldē un pašvaldībās strādājošie, bet tās neesot sabiedrībā pazīstamas personas, norādīja E.Vaikulis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

27 gadus vecais vācietis, kurš bija pārcēlies uz dzīvi Gēteborgas Landvetter lidostā, pametis šo pagaidu mītni, jo no kāda Stokholmas uzņēmuma saņēmis darba piedāvājumu un viņam uzradusies arī vieta, kur dzīvot, vēsta thelocal.se.

«Es ceru, ka viņam viss izdosies. Tas būtu fantastiski, ja tas būtu atrisinājies,» sacījusi robežpolicijas pārstāve.

Db.lv jau rakstīja, ka vācietis Gēteborgas Landvetter lidostā dzīvoja gandrīz trīs mēnešus. Viņš nevēlējās atgriezties Vācijā, bet viņam nebija, kur iet Zviedrijā.

«Man ir kauns. Es esmu aizvadījis sliktu dzīvi. Man nav, kur iet,» izdevumam Aftonbladet sacījis vīrietis.

Vīrietis gulēja lidostas ielidošanas zālē katru nakti, visbiežāk lūgšanu istabā. Reizēm viņš devās uz Gēteborgas centru, bet vienmēr atgriezās lidostā, lai pārnakšņotu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī intervija ar ļoti augstu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonu pirms diviem gadiem bijusi publicēta avīzē Astoņkājis un pārpublicēta DB ar portāla pietiek.com atļauju

Ar ko īsti cilvēki Finanšu policijā «pelna»?

Pirmkārt, ar noplūdēm. Ja agrāk arī bija noplūde informācijai par gaidāmajām Finanšu policijas darbībām lielajās lietās, tad ne daudz. Kādus 10–20% nevarēja nokontrolēt. Bet tagad viņam ir gandrīz 100% noplūde. Šajos divos gados faktiski 99% no tā, ko Finanšu policijā sauc par realizācijām, kuras ir pasākumi un akcijas, ir iepriekšēja noplūde. Un noplūde ir konkrēti tām personām, pie kā šie pasākumi tiek plānoti. Noplūžu nav tur, kur darbinieki paši pa kluso ir uztaisījuši realizāciju, neko nesakot vadībai. Viņi paši pa kluso vienojas sestdien, ka pirmdien brauc uz darbu un katrs brauc uz objektu. Tās divas šāda veida realizācijas, kas bija pagājušajā gadā, tās nav nopludinātas. Bet pārējās visas ir. Nu, normāli tas ir? Un tas viss notiek pie Kaminska, bet Podiņš plāno, kā paaugstināt viņu amatā. Nu, normāli cilvēki?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Laikrakstam Diena atkal jauns redaktors – fotogrāfs Znotiņš

Dienas Bizness, 24.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nepilnas trīs nedēļas pēc īpašnieku maiņas laikrakstam Diena iecelts jauns galvenais redaktors – no otrdienas šos pienākumus sāk pildīt fotogrāfs Ilmārs Znotiņš, informē a/s Diena sabiedrisko attiecību pārstāve Anna Muhka.

Iepazīstinot ar jauno galveno redaktoru, Dienas 51% īpašnieks uzņēmējs Viesturs Koziols norādīja, ka darbojies ar viņu vairākos projektos. Iepriekš abi strādājuši, piemēram, uzņēmēja žurnālā Republika.lv. Viņš teica, ka vēlas stiprināt kolektīvu ar profesionālu, stipru, uzticamu cilvēku, kurš ir lojāls valstij un kura vērtības sakrīt ar viņa vērtībām.

Savukārt Guntis Bojārs, kurš galvenā redaktora pienākumus pildīja kopš Sergeja Ancupova atbrīvošanas no amata augusta sākumā, arī turpmāk būs Dienas koncernā ietilpstošā uzņēmuma SIA Dienas mediji galvenais redaktors. Dienas mediji izdod laikrakstu Diena, laikrakstu Dienas Bizness, septiņus reģionālos laikrakstus un uztur desmit interneta portālus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Kaimiņš: Nevarēju vairāk runāt par OIK, jo atrados kamerā

Sandris Točs, speciāli DB, 27.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Piecas dienas pēc manas pret Rasnaču vērstās runas es tiku arestēts. Nevis demisionēja Rasnačs, bet apcietināja Kaimiņu,» sarunā ar DB rezumē Latvijas Republikas Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš

Jūs aizturēja Saeimas sēdes sākumā. Kas bija tas, ko jūs nepateicāt?

Vispirms es izstāstīšu, ko es pateicu. Iepriekšējā Saeimas sēdē pirms manas aizturēšanas es uzkāpu tribīnē. Galvenā lieta man bija pateikt, ka tie, kas balsos «pret» Rasnača demisiju, atturēsies vai izraus savas kartes no balsošanas mašīnas, tie atbalsta maksātnespējas administratoru mafiju Latvijā. Tas bija ar piemēriem, kāpēc tas tā ir. Tad pēkšņi tajā Saeimas sēdē tika izsludināts pārtraukums līdz nākamās nedēļas trešdienai.

Varbūt tomēr atgādiniet, ko minējāt savā slavenajā runā?

Es pateicu zināmo faktu, ka tieslietu ministrs Rasnačs Facebook mierīgi lielās ar debiju supošanā tās dienas vakarā, kad tika nošauts Mārtiņš Bunkus, un neuzņemas nekādu - ne morālo, ne politisko atbildību. Neveic savus ministra pienākumus. Uzskata, ka viss ir labi. Šo runu jūs varat paskatīties manā Fb laika joslā 14.jūnijā, ja interesē. Taču es pieprasīju vēl vienu demisiju, kas ir, manuprāt, absolūti nepieciešama. Ašeradena kungam. Trīs mēnešus iepriekš, kad es 8.martā uzkāpu tribīnē, toreiz es teicu: Ašeradena kungs, es nebalsošu par jūsu demisiju, jo jūs no šīs tribīnes solījāt, ka OIK ir negodīgs nodoklis, kurš nedrīkst būt, un ka jūs atbildēsiet pēc lietas būtības, un ka šī lieta Latvijā tiks izbeigta. Šis slēptais OIK nodoklis. Ašeradena kungam bija trīs mēneši. Ir rakstīti kopā, ja es nemaldos, 19 pieprasījumi. Bet Saeimas pieprasījumu komisijā tie visi ir noraidīti. Ašeradena kungam nav bijis jāatbild uz šiem jautājumiem. Tā vietā Ašeradena kungs sasauca darba grupu ar 35 cilvēkiem par valsts naudu. Noīrēja ārpakalpojumu par valsts naudu, nedomāju, ka tas bija lētākais. Kas tā bija par firmu? Ernst&Young, man liekas. Tātad 35 cilvēki un Ernst&Young ies un pārbaudīs spēkstacijas. Rezultātā nupat Ašeradens iznāca un pateica: esam secinājuši, ka ar OIK neko nevar izdarīt, to nevar izbeigt, bet, redziet, mēs darba grupā esam baigi strādājuši. Nu mēs redzam arī, kā tika izvēlēts VID ģenerāldirektora amata kandidāts Skujiņš, kur vesela darba grupa, vesela komisija sēdēja. Arī ne par mazu valsts naudu. Bet Aldis Gobzems vienkārši piecpadsmit minūtes pasēdēja internetā. Un saraka visas šīs te shēmas, no kurienes nāk Skujiņš, Martinsona kungs un viss pārējais šajā sakarā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Latvijas zinātniekiem saņēmis vēstuli ar aicinājumu ziedot 5000 eiro Ziedojumu biedrībai, kas vēlāk izrādījušies nekaunīgi naudas izspiedēji, vēsta Latvijas Avīze. Visu informāciju, kuru izmantoja naudas izspiešanas mēģinājumā, noziedznieki spēja atrast internetā.

«Kad viens no Latvijas zinātniekiem šā gada 5. martā saņēma vēstuli ar aicinājumu ziedot 5000 eiro kādai nesaprotamai Ziedojumu biedrībai, viņš krustu šķērsu aizdomājās, ko nozīmē šis aicinājums un kas aiz tā slēpjas. Uz aploksnes bija uzlīmēta datorrakstā sagatavota lapiņa ar precīzu viņa vārdu, adresi un pasta indeksu. Arī teksts bija rakstīts ar datoru. Atpakaļadreses nebija. Nekādu draudu vai divdomību vēstulē it kā nebija, tomēr neizprotamā Ziedojumu biedrība nekādu omulības sajūtu neradīja. Viņš nolēma vērsties policijā. Brasas iecirkņa policijā pieņēma vīrieša iesniegumu, tomēr kriminālprocesu neuzsāka,» informē laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mārupes novada mērs: ap piesārņojumu Mārupītē sacelta pārāk liela ažiotāža

BNS, 06.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ap piesārņojumu Mārupītē un tās novadgrāvjos sacelta pārāk liela ažiotāža, uzskata Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs.

«Ažiotāža ir sacelta pārāk liela – nav šis apdraudējums tik liels. Bija arī lietus ūdens, kas atšķaidīja šos mazgāšanas līdzekļus, tā kā šī koncentrācija ir spēcīgi samazinājusies,» viņš sacīja intervijā LNT raidījumam 900 sekundes.

Komentējot Rīgas vicemēra Andra Amerika izteikumus, ka šī katastrofa Rīgai varētu izmaksāt ap 100 tūkstošiem latu, Bojārs norādīja, ka «pie lielas ažiotāžas var pateikt arī, ka būs jāmaksā 500 tūkstoši vai miljons».

Mārupes novada pašvaldības vadītājs gan neminēja precīzus aprēķinus, cik domei šī avārija izmaksās, tomēr uzsvēra, ka attīrīšanas darbos ļoti aktīvi iesaistījies uzņēmums, no kura pēc ugunsgrēka nolūda ķīmiskās vielas, un tas apmaksā piesārņotā ūdens savākšanu no grāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācijas «tūrists» pārcēlies uz dzīvi Gēteborgas lidostā

Lelde Petrāne, 14.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

27 gadus vecs vīrietis no Vācijas jau divus mēnešus dzīvo Gēteborgas Landvetter lidostā. Viņam nav vēlēšanās atgriezties Vācijā, bet nav, kur iet, Zviedrijā, vēsta thelocal.se.

«Man ir kauns. Es esmu aizvadījis sliktu dzīvi. Man nav, kur iet,» izdevumam Aftonbladet sacījis vīrietis.

Saskaņā ar laikraksta vēstīto vīrietis, Vācijas pilsonis, mitinās lidostā ar ceļasomu un pasi. Taču viņš nevēlas atgriezties mājās vai doties jebkur citur. Robežpolicijai, kas šo cilvēku redz katru dienu, neesot plānu piespiest viņu doties prom.

«Viņš negrib doties mājās. Viņš grib darbu un to, lai varētu palikt šeit. Tas nav tik vienkārši. Vācijas konsulāts ir mēģinājis viņam palīdzēt. Viņam nav naudas, bet cilvēki dod viņam ēdienu un kafiju. Cilvēkiem ir viņa žēl. Viņš nesagādā nekādas problēmas un labi iederas starp ceļotājiem lidostā,» stāstījis robežpolicijas pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Par Latvijas balzams ģenerāldirektoru kļūs Guntis Āboltiņš-Āboliņš

Sandra Dieziņa, 21.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlī par a/s Latvijas balzams ģenerāldirektoru kļūs līdzšinējais Statoil koncerna Norvēģijā atjaunojamo enerģiju biznesa attīstības vadītājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš.

Nepilnu gadu Latvijas balzama vadītāja pienākumus līdz jaunā ģenerāldirektora apstiprināšanai pildīja uzņēmuma ražošanas direktors Ronalds Žarinovs.

Latvijas balzams jaunais ģenerāldirektors Guntis Āboltiņš-Āboliņš atzīst, ka viņam ir patiess prieks pievienoties Latvijas balzama un SPI Group vadības komandai. «Mērķtiecīgi krājot pieredzi ārpus Latvijas, allaž esmu vēlējies to ieguldīt tieši kāda Latvijas uzņēmuma izaugsmes nodrošināšanā. Tāpēc es ticu, ka mana pieredze apvienojumā ar Latvijas balzama tradīcijām un kompetenci būs pamats kā uzņēmuma tālākai līderpozīciju nostiprināšanai vietējā tirgū, tā sekmīgai izaugsmei eksporta tirgos,» tā jaunais ģenerāldirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Sākam biznesu: Rīks biznesmeņa pārliecībai

Renāte Priede, speciāli DB, 01.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mans darbs ir ieklausīties, pamanīt, atrast un izcelt katra vīrieša individuālo stilu, tā DB saka Signe Vitka, uzņēmēja, stiliste un vīriešu apģērba eksperte, kura nesen ir izveidojusi zīmolu Vitka Atelier, kas piedāvā uzvalku šūšanu, privāto drēbnieku un stila konsultāciju servisu.

«Katram vīrietim ir savs, individuālais stils. Kāds skaidri zina, ko vēlas, ir izkopta stila izjūta un garderobe, bet dažam tas ir dziļi iekšā noslēpies,» stāsta uzņēmēja.

Latvijā ir pietiekami daudz labu drēbnieku, kuri spēj savam klienta tēlam caur radīto apģērbu piešķirt oriģinalitāti, saka Signe, taču viņa iet šo ceļu no otra gala – sniedz konsultācijas, veido tēlu, atrod un izceļ interesanto, un sadarbojas ar drēbnieku, veidojot vīrieša garderobi – uzvalkus, kreklus un pieskaņojot atbilstošus augstvērtīgus aksesuārus – kaklasaites, aproču pogas. Neparastais ir apstāklī, ka vienlaikus tiek veidots un materializēts vizuālais tēls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

2011. gada aktualitātes konkurences tiesību jomā - mātes sabiedrības atbild arī Latvijā

Tatjana Čaika, juriste, zvērinātu advokātu birojs Borenius, 01.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rezumējot iepriekšēja gada notikumus konkurences tiesību jomā nevar neatzīmēt vienu no būtiskākiem Konkurences padomes (KP) lēmumiem, kas viennozīmīgi ietekmēs arī turpmāko praksi Konkurences likuma (KL) normu piemērošanā.

KP lēmums SIA Terra Serviss/ SIA Preiss Agro1 lietā ir ievērojams, jo šajā lēmumā sods par KL pārkāpumu tika piemērots ne tikai uzņēmumam, kas tieši bija iesaistīts KL pārkāpumā, bet arī mātes sabiedrībai, tādējādi attiecinot atbildības pienākumu uz uzņēmumu, kas realizē 100% kontroli pār uzņēmumu-pārkāpēju. Jānorāda, ka mātes sabiedrības atbildības pienākums tiek plaši piemērots Eiropas līmenī jau vairāku gadu laikā, taču Latvijā KP šādu pieeju ir piemērojusi pirmo reizi. Atsaucoties uz Eiropas Komisijas (EK) praksi, KP lēmumā ir norādījusi, ka «mātes sabiedrības atbildība izriet (..) no tā, ka abi tirgus dalībnieki (mātes sabiedrība un meitas sabiedrība) ir uzskatāmi par vienu tirgus dalībnieku [KL 1.panta 9.punkta izpratnē2] un meitas sabiedrība savu rīcību nenosaka patstāvīgi».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Daudze: kamēr iedzīvotāji krāps valsti, deputātu godprātība var būt dažāda

Sanita Igaune, 06.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Saeima ir sabiedrības spogulis! Neviens no deputātiem te nav no gaisa nokritis vai nez no kurienes pēkšņi parādījies,» tā otrdien intervijā Latvijas Avīze, norādījis Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).

«Visus viņus ievēlējuši Latvijas pilsoņi. Deputāti ir tādi paši cilvēki kā visi citi, viņiem piemīt tādi paši tikumi, netikumi vai ieradumi kā visiem. Kamēr liela daļa iedzīvotāju turpinās krāpt valsti un nemaksāt nodokļus, tajā pašā laikā pieprasot visus sociālos labumus, kamēr turpinās pārkāpt likumu tikai tādēļ, ka var palikt nesodīti, kamēr dos kukuļus ceļu policistiem, jārēķinās, ka arī parlamentā ievēlētie deputāti var būt ļoti dažādi – viens vairāk, cits mazāk godprātīgs,» sacīja G. Daudze.

Tāpat viņš piekrīt, ka nav nekā sliktāka kā pieņemt likumu, kuru neviens tāpat nepildīs. Tam spilgts piemērs ir grozījumi Alkohola aprites likumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Datu aizsardzības regulas izaicinājums blokķēdei

KPMG Zvērinātu advokātu biroja vecākā juriste, sertificēta datu aizsardzības speciāliste Sanita Pētersone, 19.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar Vispārīgās datu aizsardzības regulu tajā noteiktās personas datu aizsardzības prasības ir tehnoloģiski neitrālas. Līdz ar to Regula vispārīgi nedz aizliedz, nedz atļauj blokķēžu tehnoloģijas izmantošanu, tāpat kā regula nedz atļauj, nedz aizliedz, piemēram, sociālo tīklu, mobilo aplikāciju, videonovērošanas sistēmu izmantošanu.

Viens no iemesliem kādēļ tika izstrādāta un pieņemta šī Vispārīgās datu aizsardzības regula, bija fakts, ka līdz regulai pastāvošais datu aizsardzības regulējums nebija atbilstošs un piemērots straujajai tehnoloģiju attīstībai un globalizācijai. Līdz ar to bija nepieciešams jauns regulējums, kurš ļautu gan izmatot jaunās tehnoloģiskās iespējas, gan to ietvaros nodrošināt datu aizsardzības prasības. Praktiski vērtējot, vai un kā nodrošināt blokķēžu atbilstību regulai, jāsecina, ka pastāv vairāki izaicinājumi un vienmēr ir jāapsver vismaz šādi ar privātuma aizsardzību un regulas ievērošanu saistītie aspekti:

Vai notiks personas datu apstrāde?

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Pēc negadījuma Taizemē Seesam atlīdzībā izmaksā gandrīz 95 000 eiro

Dienas Bizness, 27.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidējā zaudējumu atlīdzība, ko apdrošināšanas kompānijas Seesam Insurance AS Latvijas filiāle izmaksājusi par gadījumiem ceļojumu apdrošināšanā laikā posmā no 2014. gada janvāra līdz 2015. gada aprīlim, ir aptuveni 700 eiro. Savukārt lielākā atlīdzība, kas izmaksāta šajā laikā posmā, sasniedza gandrīz 95 000 eiro, informē Seesam Insurance AS Latvijas filiāles pārstāvis Ivars Lubāns.

Naudas izteiksmē lielākās apdrošināšanas atlīdzības parasti tiek izmaksātas par negadījumiem tālākās zemēs – ASV un Kanādā, kā arī eksotiskajās zemēs. Šajā gadā vislielāko zaudējumu atlīdzību ceļojumu apdrošināšanā – gandrīz 95 000 eiro – Seesam izmaksāja par medicīnisko palīdzību, transporta pakalpojumiem un cita veida atbalstu, kas tika sniegts kādam vīrietim pēc negadījuma Taizemē, stāsta Seesam Insurance AS Latvijas filiāles Atlīdzību departamenta ceļojumu apdrošināšanas izmaksu speciāliste Kristīne Doze.

17. martā vīrietis ļoti smagā stāvoklī tika nogādāts kādā no Taizemes slimnīcām. Mediķi secināja, ka nopietnās veselības problēmas, visticamāk, radījusi pirms dažām dienām gūta it kā neliela galvas trauma, kas bija izprovocējusi ļoti būtiskus un dzīvībai bīstamus veselības traucējumus. Papildu problēmas radīja ar cietušā ļoti cienījamais vecums. Sākotnēji pacienta pārvešana uz Latviju tika plānota pēc Taizemes slimnīcā pavadītām pāris nedēļām. Taču veselības stāvokļa tālākas pasliktināšanās dēļ nācās veikt operāciju un pacientu turpināt uzturēt komas stāvoklī. Kopumā viņš Taizemes slimnīcā pavadīja vairāk nekā mēnesi. Cietušā pārvešanu uz mājām sarežģīja ne tikai tas, ka no Taizemes nav tieša avioreisa uz Latviju, bet arī viņa smagais veselības stāvoklis – vīrietim visu laiku bija jāatrodas pieslēgtam pie dzīvības uzturēšanas sistēmām Tāpēc lidojumā no Taizemes uz Vāciju viņu līdzi devās divi mediķi. Pēc tam no lidostas Vācijā līdz slimnīcai Latvijā pacients tika pārvests ar neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnu. Cietušā repatriācijas kopējie izdevumi šajā gadījumā bija 50 000 eiro – vairāk nekā puse no Seesam izmaksātās apdrošināšanas atlīdzības, stāsta K. Doze.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šomēnes Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki, veicot muitas kontroles pasākumus, kādā no Bolīvijas nākušā pasta sūtījumā atklājuši gandrīz 1,5 kg kokaīna. VID darbiniekiem esot aizdomas, ka narkotiku sūtīšanu un saņemšanu organizējusi kāda Āfrikas valstu bēgļu grupa, kas ir apmetusies dažādās Eiropas valstīs.

Uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, un šobrīd procesa ietvaros ir aizturēta viena persona.

VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieki, šā gada jūnijā no ārvalstu muitas dienesta saņēmuši informāciju par to, ka kādā no Latīņamerikas valstīm pasta sūtījumā, kur bija norādīta saistība ar Latviju, tika atklātas un izņemtas narkotikas. Pēc šīs informācijas saņemšanas VID veicis izlūkošanas pasākumus un to rezultātā 2.septembrī VAS Latvijas pasts, veicot muitas kontroli kādam sūtījumam no Latīņamerikas, atklājusi baltu pulverveida vielu. Atklātā pulverveida viela izņemta un nodota ekspertīzes veikšanai Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei. 2.septembrī VID saņēmis ekspertīzes rezultātus, kas apliecina - pasta sūtījumā atradās 1481 grami kokaīna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes ārkārtas sēdē deputāti izlaboja otrdien pieņemto kļūdaino lēmumu un aizliedza uzturēties pilsētas centra zālienos.

Jau ziņots, ka 16.jūnija domes sēdē deputāti grozīja Sabiedriskās kārtības noteikumus, bet kļūdaini atļāva sēdēt pilnīgi visos pilsētas zālienos, kaut gan balsojuma mērķis bija to aizliegt.

Deputāti neatbalstīja salīdzinoši maigāko deputāta Modra Jaunupa (JL) priekšlikumu, kas paredzēja aizliegt atrasties zālienā tikai Pilsētas kanāla nogāžu apstādījumos, kā arī apstādījumos, kuros ir pašvaldības uzstādītas pagaidu aizlieguma zīmes, piemēram, zāliena atjaunošanas laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmaiņas laikraksta Diena un Dienas Mediju vadībā

Dace Preisa, 15.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Abpusēji vienojoties, no šodienas laikraksta Diena galvenās redaktores pienākumus vairs nepilda Dace Andersone.

Par Dienas galveno redaktoru iecelts Guntis Bojārs, līdzšinējais laikraksta Sabiedrības un pētniecības nodaļas vadītājs. Guntim Bojāram ir gandrīz desmit gadu pieredze žurnālistikā. Laikrakstā Diena viņš iepriekš strādājis par žurnālistu, Foto nodaļas vadītāju, numura redaktoru, Pētniecības nodaļas vadītāju. Latvijas televīzijas raidījumā Panorāma veidojis savu rubriku Panorāmas fokuss. 2007. gadā Guntis Bojārs kopā ar žurnālistiem Lauru Dzērvi un Nilu Konstantinovu ieguvis balvu Preses nagla. Gunta vaļasprieks ir rakstniecība, viņš ir grāmatas Zīda čūska autors. Bijis sleju autors žurnālos Santa un SestDiena, pasniedzējs Dienas žurnālistu skolā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav iespējams Latvijā uztaisīt profesionālu sporta komandu par peļņas avotu. Sports Latvijā turas uz dullo pleciem, un es esmu viens no tiem, intervijā laikrakstam Dienas bizness saka pazīstamais uzņēmējs un Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons.

Viņš vērtē situāciju Latvijas sportā, valsts attieksmi pret to un atzīst, ka krīze līdzēs daudziem sportistiem, kuri pēdējos gados dzīvojuši ārpus realitātes, atkal atgriezties uz zemes.

Nauda Latvijas sportā vienmēr bijusi maza un vienmēr būs maza - respektīvi, nebūs pietiekama. Varu tikai izteikt nožēlu, ka politiķi ne līdz galam šo lietu pareizi saprot. Katrs lats, kas tiek iedots sportam, pēc noteikta laika dod ietaupījumu valstij, ko tā tērē visādām negācijām, noziedzības apkarošanai, tiesām, cīņai ar narkomāniju un alkoholismu. Arī izglītības sistēma nopietni cieš no tā, ka daudzi bērni neizaug garīgi un fiziski veseli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

LOSP valdē ievēlēti septiņi jauni valdes locekļi

Db.lv, 22.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norisinājusies Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes kopsapulce, kuras ietvaros tika ievēlēta biedrības valde.

Tāpat kopsapulcē LOSP valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis sniedza atskatu uz paveikto 2023.gadā, kā arī LOSP biedrus uzrunāja zemkopības ministrs Armands Krauze, sniedzot atbildes uz biedru jautājumiem.

Zemkopības ministrs Armands Krauze: "LOSP ir nozīmīga lauksaimniecības nevalstiskā organizācija, kas pārstāv plašu Latvijas lauksaimnieku sabiedrību. Gan Zemkopības ministrijai, gan valsts iestādēm kopumā ir būtiski konsultēties ar nozares pārstāvjiem - lauksaimniekiem, nozares ekspertiem, uzklausot dažādu nozaru viedokļus attiecībā uz lauksaimniecības politiku, tās veidošanu kā Latvijas, tā arī Eiropas līmenī. Tas ir objektīvākas un iespējami labākais veids, kā gūt pilnvērtīgu informāciju par nozari - konsultējoties ar lauksaimniekiem, kas apvienojušies profesionālā organizācijā - kas spēj paust vienotu nozares viedokli - kā organizēta lauksaimnieku pilsoniskā sabiedrība. Izsaku pateicību LOSP, kas apvieno tik plašu lauksaimnieku profesionālo sabiedrību, nodrošinot atgriezenisko saiti starp nozarēm, ražotājiem un Zemkopības ministriju."

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lojalitātes kartes piedāvā aizstāt ar «gudro» uzlīmi

Anda Asere, 22.05.2012

Jānis Plaudis, Andrejs Rubulis, Gatis Vērzemnieks, Ivars Indriks, Guntis Čoders, Gatis Zvejnieks

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums SIA Farcore Finance izstrādājis tehnoloģiju Walmoo, kas ļauj atbrīvoties no daudzajām veikalu lojalitātes kartēm, apmainot tās pret «gudro» uzlīmi uz telefona.

«Visi gaida, kad būsim gatavi parādīties publiski. Pirmajam ir visgrūtāk, taču kādam tas būs jāuzsāk un ir daudz piemēru, ka pirmie paliek atmiņā vislabāk, piemēram, SMS credit pirmie piedāvāja mini kredītus un visi to atceras. Mēs gribam būt pionieri šajā lauciņā,» tā Guntis Čoders, Walmoo (SIA Farcore Finance) līdzīpašnieks. Walmoo ir mobilā lojalitātes, komunikācijas un identifikācijas platforma, ar ko iecerēts izskaust plastikāta klientu kartes - cilvēks var iztukšot maku un daudzu plastikāta klienta karšu vietā lietot vienu uzlīmi, kuru noskenējot tiek apliecināts, ka tas ir viņš.

Komentāri

Pievienot komentāru