Ražošana

Hidrolats iebraucis zaudējumos

Žanete Hāka, 29.08.2013

Jaunākais izdevums

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums SIA Hidrolats aizvadītajā gadā apgrozījis 1,006 miljonus latu, kas ir par 26,75% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Lursoft dati.

Tiesa gan, neskatoties uz apgrozījuma palielinājumu, uzņēmums, atšķirībā no 2011.gada, kad strādājis ar 16,8 tūkstošu latu peļņu, gadu noslēdzis ar 78,09 tūkstošu latu lieliem zaudējumiem. Hidrolats koncerna kopējais apgrozījums pērn sasniedzis 3,95 miljonus latu, bet zaudējumi 77,51 tūkstoti latu.

LSEZ SIA Hidrolats darbojas jau kopš 1994.gada, pirmajos trīs darbības gados strādājot ar nosaukumu SIA Baltijas Servisa Kompānija. Uzņēmums ir specializējies vienpusēju un divpusēju hidraulisku cilindru ražošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metalurģijas uzņēmums Hidrolats ČL iegulda pusmiljonu eiro jaunās iekārtās, nepārtraucot ražošanu, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Šī gada aprīlī uzņēmumā nomainīta valde, samazinot administrāciju, būtiski palielināts pamatkapitāls un pieņemts lēmums par fiziski un morāli novecojušu iekārtu nomaiņu, kā arī strādnieku darba apstākļu uzlabošanu. Lēmuma pieņemšanu rosināja nepieciešamība panākt augstāku ražošanas rentabilitāti, taupīt energoresursus un samazināt mazkvalificētu darbavietu skaitu, stāsta mātes uzņēmuma LSEZ SIA Hidrolats pārstāvis Aleksandrs Šemjakins. Kopējais investīciju apjoms tiek lēsts ap 470 tūkstošiem eiro, rekonstrukcijas ilgums – līdz trim mēnešiem. «Vēlākais – nākamā gada janvārī jāsāk darboties jaunai ražošanas līnijai,» lēš A. Šemjakins. Rekonstrukciju finansē mātes uzņēmums, daļēji piesaistot arī kredītresursus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Bumbiermuižas saimnieki plāno atvērt veikalu

Monta Glumane, 09.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Kurš ierīko veikalu ārpus civilizācijas robežām - gandrīz nekurienē? Citā laika joslā! Kārtējais izaicinājums," pauž Bumbiermuižas saimnieki Ilze un Kristaps Čabļi, kuri plāno atvērt veikalu klusā nostūrī, netālu no Ērgļiem.

Doma par savu ražotni un veikalu viņiem radusies jau sen, bet līdz īstenošanai likās tāls ceļš ejams, jo daudz jāpaveic, lai ko tādu iesāktu. Savus produktus viņi ražo jau ilgus gadus. Tie ir visdažādākie - sākot ar dēlīšiem, lādītēm, krēsliem, galdiem un dažnedažādām dizaina lietām no koka un metāla, un beidzot ar filcētiem cimdiem, šūtiem flīsa apģērbiem, kūpināti vītinātām desām, mājas vīnu utt. Tie vienmēr ir bijuši abu radošie hobija līmeņa darbi, ko labprāt kāds arī ir gribējis nopirkt.

Pirms vairāk nekā pusgada Ilze un Kristaps uzsāka ražot augu hidrolātus - sākotnēji savām vajadzībām un tad jau tirgus izpētei. Viņuprāt, sabiedrība vēl nav pietiekami labi informēta par hidrolātu plašajām lietošanas iespējām, to dziedniecisko ietekmi uz cilvēka ķermeni gan fiziskā, gan psihoemocionālā līmenī. Tāpēc pie hidrolātu testēšanas, smaržošanas ir jāvelta īpaša uzmanība stāstam, kas vispār ir hidrolāts.

Komentāri

Pievienot komentāru