Nekustamais īpašums

Ieguldot 3,5 miljonus eiro, izveidots kopā strādāšanas centrs People Work

Žanete Hāka, 07.11.2017

Jaunākais izdevums

Nākamnedēļ, 15. novembrī tiks atvērts lielākais kopā strādāšanas (coworking) centrs Baltijā – People Work, informē projekta pārstāvji.

E. Birznieka-Upīša ielā 21 atrodas ēka, kas renovēta atbilstoši individuāli izstrādātam dizainam, ņemot vērā visas mūsdienu biroja un A klases nekustamā īpašuma vajadzības. Kopā strādāšanas centra platība ir 3500 m2 un tas uzņem vairāk nekā 400 rezidentu no dažādām nozarēm: no enerģētikas uzņēmumiem un radošo profesiju pārstāvjiem līdz start-up IT un Fintech jomās. People Work veltītas zonas tādiem cilvēkiem kā Īlonam Maskam, Stīvam Džobsam, Džekam Ma un citām nozīmīgām personībām.

«2016. gadā mēs izpētījām labākos pasaules piemērus un nolēmām, ka mums ir ko piedāvāt tirgū. People Work – tas ir principiāli jauns formāts. Mēs atteicāmies no tradicionālo biroju modeļa,» komentē Aleksandra Dembo, People mārketinga vadītāja. «Mūsu coworking centrs piedāvā arī konferenču zāli ar ietilpību līdz 210 cilvēkiem dažādu pasākumu rīkošanai; mūsdienīgas darba telpas, atpūtas zonas un pārējie pakalpojumi padarīs rezidentu dzīves un darba apstākļus ērtākus. People Work būs atvērts 24 stundas diennaktī 365 dienas gadā. Bet pats svarīgākais mūsu projektā – mēs esam ieinteresēti uzņēmējdarbības kopienas veidošanā un vēlamies dot iespēju saviem rezidentiem atrast jaunus klientus, partnerus, skolotājus un draugus.»

People Work pilsētā atver jaunu vietu pasākumu rīkošanai – konferenču zāli 210 cilvēkiem. Pēc Telework Research Network datiem, pasaulē, sākot ar 2006. gadu, darba vietu skaits kopā strādāšanas centros katru gadu palielinās divas reizes.

Projektā ir ieguldīti vairāk nekā 3,5 miljoni eiro. Tas ietver četrstāvu ēkas renovāciju Rīgas darījumu centrā, kapitālo remontu, mēbeļu un aprīkojuma iepirkšanu.

People pārstāv Baltijas premium budget fitnesa klubus. 2016. gadā Rīgā tika atklāts pirmais People fitnesa klubs ar platību 1700 m2. Tajā pašā gadā – vēl viens klubs ar platību vairāk nekā 2500 m2. Šodien People Fitness ir seši fitnesa klubi trīs Baltijas galvaspilsētās – Rīga, Tallinā un Viļņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājis gads, kopš Latvijā darbu sāka lielākā kopstrādes telpa Baltijas valstīs – People Work E.Birznieka-Upīša ielā 21.

People Work kopstrādes telpu kopējā platība ir 3000 kvadrātmetri, kas izvietoti trīs stāvos. Katras telpas dizains ir īpašs, jo veidots, iedvesmojoties no kādas ievērojamas starptautiskas tehnoloģiju kompānijas vai tās īpašnieka, piemēram, Stīva Džobsa, Īlona Maska, stāstiem, darbiem vai sacītā. Viena no lielākajām priekšrocībām ir arī īpaši labā lokācija – pašā pilsētas centrā, kur pāris minūtes šķir no dažādiem veikaliņiem un kafejnīcām, bet turpat pagalmā ir pieejams arī trīsstāvīgais People Fitness klubs.

«Ideja par kopstrādes veidošanu radusies ASV. Patlaban pasaulē lielākais kopstrādes uzņēmums ir WeWork, kas pārstāvēta vairāk nekā 30 pasaules valstīs. Arī mēs, veidojot kopstrādes telpas Rīgā, devāmies uz ASV, Krieviju un citām valstīm, lai vērotu kopstrādes praksi un ieviestu pašu labāko biznesa koncepciju arī pie mums Latvijā,» stāsta People Work pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Hibrīddarbs: nez vai varēsim laist "oldskūliņā"

Raivo Rosts, “Tele2” komercdirektors, 09.05.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumi ir atgriezušies birojos. Daudzi no tiem ir izvēlējušies strādāt hibrīdmodelī, kad daļu laika darbinieki pavada birojā, bet daļu laika – attālināti.

Sociālajos medijos lasāmi dažādi viedokļi par to, kas darbosies un kas – nē. Lai nebūtu tikai tādas “vēdera sajūtas” spriedelēšanas, apskatīju šo attālinātā, hibrīdmodeļa darbu nedaudz padziļinātāk.

Atskatoties vēsturē, laikos, kad dominēja vācēju-mednieku nodarbošanās, darba organizators, visticamāk, atradās kopā vienā vietā ar darba veicējiem. Pēc agrārās reformas sākuma Eiropā turpinājās tā pati attīstība – darba organizators gan pats veica darbu, gan atradās kopā ar pārējiem darba veicējiem vienā ģeogrāfiskā lokācijā. 18. un 19. gadsimtā, pastiprinoties industriālai revolūcijai, tādās industrijās kā bankas, dzelzceļš, apdrošināšana un mazumtirdzniecība strauji auga darbu apjoms un sarežģītība. Tas radīja arī tādu darbinieku pieaugumu, kuriem bija nepieciešamas biroja telpas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atklāts lielākais kopstrādes centrs Baltijas valstīs - People Work, informē projekta pārstāvji.

Fotoattēli skatāmi galerijā!

Tas atrodas renovētas telpas 3500 m2 platībā, Rīgā, E. Birznieka-Upīša ielā 21. Kopstrādes telpas var uzņemt vairāk nekā 400 rezidentus no dažādām biznesa sfērām.

LASI ARĪ:

Ieguldot 3,5 miljonus eiro, izveidots kopā strādāšanas centrs People Work

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Russkaja fitness gruppa» (RFG), kas vada fitnesa klubu World Class tīklu Krievijā, Kazahstānā, Kirgīzijā un Monako, parakstījusi vienošanos par sadarbību ar uzņēmumu People Fitness Management (Latvija). Dokuments paredz pirmo divu World Class fitnesa klubu atvēršanu Latvijā 2018. gadā: pa vienam Rīgā un Jūrmalā.

Abi klubi tiks piedāvāti premium segmentā.

Ģimenes formāta fitnesa klubs World Class Rīgā būs izvietots 2 500 kvadrātmetru platībā. Papildu trenažieru zālei un grupu nodarbību zālēm, tajā atradīsies arī peldbaseins. Arī otrs fitnesa klubs World Class Jūrmalā ar 1 500 kvadrātmetru platību būs paredzēts ģimeņu auditorijai.

«Lēmums par premium zīmola World Class ieviešanu Latvijas tirgū ir saistīts ar augošo pieprasījumu pēc fitnesa pakalpojumiem, kā arī ar faktisko spēlētāju trūkumu premium segmentā,» norāda uzņēmuma People Fitness Management vadītajs Georgijs Guseļņikovs.

Investīcijas projektā veido aptuveni 6 miljonus eiro, šajā summā ietilpst būvniecības izdevumi, sporta aprīkojuma iegāde, baseina un Spa zonas ierīkošana. Uzņēmums neizslēdz turpmāku World Class fitnesa klubu atvēršanu Lietuvas un Igaunijas teritorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Šodien notiekošo TEDxRiga ideju forumu var vērot bezmaksas tiešraidē

Lelde Petrāne, 22.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

22. novembrī notiek ideju forums TEDxRiga, kurā visas dienas garumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā uzstājas 20 runātāji un mākslinieki, tostarp uzņēmēja un piedzīvojumu meklētāja Olga Kotova, mūziķis Ralfs Eilands, ekonomists un pasniedzējs Arnis Sauka, bērnu psihiatrs Ņikita Bezborodovs, sabiedriskais aktīvists Jānis Erts, komponists un pianists Platons Buravickis, režisors un scenārists Andris Gauja un citi.

TED kustības nacionālā mēroga ideju forums TEDxRiga ik gadu pulcē dažādu jomu profesionāļus no Latvijas un ārzemēm – zinātniekus, uzņēmējus, radošo industriju pārstāvjus un citus. Septiņu gadu laikā uz TEDxRiga skatuves kāpuši 149 runātāji un mākslinieki. Par TEDxRiga 2019 vadmotīvu izvēlēts “Together” jeb “Kopā”, vēršot uzmanību uz to, ka kopā varam īstenot ko diženāku nekā katrs individuāli.

Visas dienas garumā foruma tiešraidi bez maksas iespējams vērot TEDxRiga mājaslapā 2019.tedxriga.com, kā arī sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku tiešraide būs skatāma Latvijas reģionālajās un augstskolu bibliotēkās: Alūksnes pilsētas bibliotēkā, Bauskas Centrālajā bibliotēkā, Dobeles novada Centrālajā bibliotēkā, Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā, Jelgavas pilsētas bibliotēkā, Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā, Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā, Limbažu Galvenajā bibliotēkā, Madonas novada bibliotēkā, Ogres Centrālajā bibliotēkā, Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā, Saldus pilsētas bibliotēkā, Staiceles pilsētas bibliotēkā, Tukuma bibliotēkā, Valmieras bibliotēkā un Ventspils Galvenajā bibliotēkā, kā arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Rīgas Pārdaugavas pamatskolas, Latvijas Kultūras koledžas, RTU Arhitektūras fakultātes, Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes, Banku augstskolas, RISEBA un Biznesa augstskolas “Turība” bibliotēkās. Tāpat tiešraidi varēs vērot 15 Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras biznesa inkubatoros visā Latvijā, kā arī vairākās kopstrādes telpās: Skola6 radošo industriju centrs, Teikums, TechHub Riga, People Work un OraculeTang Space.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā filiāle ļaus elektroierīču ražotājam ELKO EP būt pieejamākam partneriem un klientiem Baltijā.

Šā gada 24. oktobrī Čehijas vēstniecībā notiks ELKO EP Baltijas filiāles oficiālā atklāšanas ceremonija. 2018.gada jūnijā tika izveidota ELKO EP filiāle Baltijā, kuras centrālais birojs atradīsies Rīgā, kopstrādes centrā People Work. Latvijas filiāli vadīs Gļebs Kiseļovs.

ELKO EP galvenā mītne atrodas Čehijā. Tam ir 17 filiāles citās valstīs un produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 80 valstīm. ELKO EP ražo relejus, modulārās automātikas ierīces, viedās mājas un ēku automatizācijas sistēmas, Smart City un citus produktus.

G. Kiseļovs akcentē, ka jaunā filiāle ļaus ELKO EP būt pieejamākam partneriem un klientiem Baltijā, sniegt labāku tehnisko atbalstu un vadīt dažādas mārketinga aktivitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru