Foto

Itāļu dizaineri piedāvā savu redzējumu par Apple plaukstas locītavas datoru

Gunta Kursiša, 22.08.2013

Jaunākais izdevums

Paredzams, ka tehnoloģiju kompānijas Apple nākamā lielā produktu kategorija būs ap plaukstas locītavu nēsājams dators, ko mediji jau nodēvējuši par iWatch. Lai arī jaunā ierīce nav gaidāma parādamies ātrāk par 2014. gadu, tas neaizkavē dizainerus sniegt savu redzējumu par to, kā varētu izskatīties iWatch, vēsta Business Insider.

Itāliešu dizaineru un IT jomas profesionāļu grupa CiccareseDesign radījusi savu versiju par to, kā varētu izskatīties Apple viedpulkstenis. «Mūsu iWatch versijā jūs redzat stila un funkcionalitātes apvienojumu tipiskā Apple dizainā, kas mūs tā fascinē,» teikts CiccareseDesign mājas lapā.

Savukārt Apple sāncensis Samsung paziņojis, ka savu pirmo viedpulksteni laidīs klajā 4. septembrī. Ierīci sauks Galaxy Gear un tā būs lietojama kopā ar Samsung telefonu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedierīču ražotājs Huawei prezentējis Huawei GT2 – nākamās paaudzes viedpulksteni. Tā lietotāji varēs izmantot tādas priekšrocības kā divu nedēļu baterijas darbības ilgumu, Bluetooth zvanu iespēju, mūzikas klausīšanos, automātisku treniņu atpazīšanu, ūdensizturību līdz 50 metriem un jaunu 3D stikla dizainu.

Jaunais viedpulkstenis lietotājiem būs pieejams ne vien sportiskajā dizainā (46 mm), bet arī sievišķīgā versijā (42 mm). Viedpulkstenis lietotājiem Latvijā būs pieejams novembra sākumā un tā ieteicamā tirdzniecības cena ir 249 eiro.

GT2 viedpulkstenis ir pirmais Huawei izstrādātais viedpulkstenis ar daudzfunkcionālu 3D stikla ekrānu, kas rada telpiska un plaša displeja iespaidu. Pārmantojot klasisko izskatu no iepriekšējās paaudzes viedpulksteņiem, GT2 viedpulksteņu dizains ir estētiski uzlabots. GT2 viedpulkstenis ir papildināts ar pilnskata ekrānu bez apmalītēm, kas padara to piemērotu gan valkāšanai ikdienā, gan arī sportiskām aktivitātēm.

GT2 viedpulkstenis piedāvā papildus sporta režīmus ar uzlabotu fitnesa programmatūru, kā arī ir papildināts ar Bluetooth zvanīšanas funkciju, kas darbojas līdz 150m attālumā un mūzikas atskaņošanas un uzglabāšanas funkciju (līdz 500 mp3 dziesmām), kā arī ar uzlabotu daudzpusīgu veselības un fitnesa monitorēšanas un vadības iespēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienu digitālajā pasaulē tehnoloģijas turpina attīstīties. Starp visām tehnoloģijām mūsdienās arvien populārāki kļūst tieši viedpulksteņi, tos var iegādāties gan klātienes, gan internetveikalos, kā https://www.notino.lv/fitnesa-piedrumi/viedie-pulkstei-un-rokassprdzes/. Bet kas īsti ir viedpulkstenis un kādus brīnumus tas slēpj savā elegantajā, kompaktajā dizainā?

Kas ir viedpulkstenis?

Viedpulkstenis ir mini dators, ko nēsā uz rokas. Tam parasti ir skārienjūtīgais ekrāns, un tajā var instalēt lietotnes, līdzīgi kā telefonā. Viedpulksteņi bieži tiek nevainojami integrēti ar viedtālruni, piedāvājot neskaitāmas funkcijas tieši uz Jūsu rokas.

Kādas ir viedpulksteņu funkcijas?

Dažādiem viedpulksteņiem ir dažādas funkcijas, bet lielākoties tās ir:

• Laika uzskaite: Viedpulkstenis savā būtībā joprojām ir pulkstenis, lai gan ļoti uzlabots. Ar gludu displeju un pielāgojamām pulksteņa tematikām tie ne tikai rāda laiku, bet arī ļauj Jums to personalizēt atbilstoši savam stilam un noskaņojumam.

• Paziņojumi acu uzmetienā: Lai pārbaudītu paziņojumus, vairs nav jāķeras pie tālruņa. Viedie pulksteņi nodrošina jums savienojumu, parādot zvanu, ziņojumu, e-pasta vēstuļu un lietotņu brīdinājumus tieši uz Jūsu rokas. Tas ne tikai racionalizē Jūsu darba procesu, bet arī nodrošina, ka Jūs nekad nepalaidīsiet garām svarīgās ziņas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple patentē pildspalvu ar GPS

Jānis Rancāns, 27.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple patentējusi pildspalvu, kuru var izmantot arī kā bezvadu komunikācijas ierīci – saņemt un nosūtīt teksta un balss ziņojumus, kā arī e-pastu.

ASV Patentu un preču zīmju biroja piešķirtajā patentā ierīce aprakstīta kā pildspalvai līdzīgs pārnēsājams dators ar iebūvētu ekrānu, kas spēj attēlot e-pastus un teksta ziņojumus. Ierīce atbalsta mobilo komunikāciju tīklus un GPS tehnoloģiju, vēsta Cnet. Tāpat ierīce pilda arī digitālas pildspalvas uzdevumus – patentā norādīts, ka ierīce tiks aprīkota ar akselerometru, kas spēj atpazīt rokrakstu.

Tāpat pildspalva aprīkota ar mikrofonu, skaņas atskaņošanas iespējām, skārienjūtīgu ekrānu un uzlādējamu bateriju. Izskanējis, ka Apple šādu pildspalvu varētu izmantot savās nākotnes ierīcēs, piemēram, viedtālrunim iPhone 6, kas varētu tikt aprīkots ar īpaši jūtīgu skārienekrānu, uz kura būs iespējams rakstīt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Rūgtā patiesība: nevienam neinteresē viedpulksteņi, arī Latvijā

Gunta Kursiša, 24.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skarbā dzīves īstenība liecina, ka vienam no jaunākajiem «gadžetiem» jeb tā dēvētajiem sīkrīkiem – viedpulkstenim – ir nopietnas grūtības ienākt tirgū, raksta britu medijs BetaNews. Kā noskaidroja Db.lv, Rīgā ne katrā tehnoloģiju veikalā atrodama šāda ierīce.

Visas iespējas, ko piedāvā viedpulkstenis – e-pastu lasīšana, savienojums ar mājas datoru, svarīgu ziņojumu apskate, kā arī laikrāža funkcijas – šobrīd lielāko aizrautību un interesi radījušas pašos ražotājos un mārketinga veidotājos, raksta BetaNews. Lai arī mārketinga mašīna darbojas ar pilnu jaudu, tās darbam līdz šim bijis visai maz efekta. Piemēram, Lielbritānijā viedpulksteņi ir vien 0,9% no visa iedzīvotāju skaita. Teju divas trešdaļas no visiem šīs ierīces īpašniekiem ir vīrieši, un 56% ir jaunāki par 35 gadiem.

Db.lv, apzvanot tehnoloģiju tirgotāja Elkor Tehnika veikalus, secināja, ka lielākajā daļā veikalu viedpulksteņi netiek tirgoti. Šo sīkrīku iespējams iegādāties, piemēram, Elkor Plaza elektronikas nodaļā – tur pieejams Samsung Gear un Sony Smartwach viedpulkstenis. Kā Db.lv skaidroja veikala pārdevējs, pašlaik interese par šo ierīci ir noplakusi, un lielāks pircēju skaits esot bijis decembrī. Tehnoloģijas piedāvātas iespējas, kas interesē potenciālos pircējus, ir, piemēram, iespēja piezvanīt, izmantot kameru, kā arī sekot informācijai sociālajos tīklos, Db.lv stāstīja Elkor Plaza elektronikas nodaļas pārdevējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple darbā nolīgusi Īva Senlorāna modes nama izpilddirektoru Polu Denavu, kurš tagad kompānijā strādās ar «speciāliem projektiem».

«Mēs esam ļoti iepriecināti uzņemt Polu Denavu Apple. Viņš strādās ar speciāliem projektiem un būs tiešā Tima Kuka pakļautībā,» norāda kompānijas preses pārstāve Kristīna Hugueta.

Šobrīd nav zināms, kādu projektu tapšanā P. Denavs piedalīsies. Tomēr tehnoloģiju eksperti pieļauj, ka P. Denavs, kurš Īva Senlorāna modes namā strādāt uzsāka 2011. gadā, bet pirms tam ieņēma vadošus amatus arī citos modes namos, kompānijai vajadzīgs kā modes speciālists dažādu valkājumu ierīču tapšanas procesā un pārdošanā.

Iepriekš izskanēja, ka Apple Japānā iesniegusi iWatch zīmola reģistrācijas pieteikumu, lai tādējādi aizsargātu savu topošo produktu – ap roku nēsājamu viedierīci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple ar jaunākajiem iPhone viedtālruņiem varētu nākt klajā 10. septembrī, kad tiks sarīkots speciāls pasākums, atsaucoties uz anonīmiem avotiem kompānijā vēsta tehnoloģiju medijs AllThingsD.

Viedtālruņi varētu būt divi un tie jau ieguvuši jau apzīmējumus iPhone 5S un iPhone 5C un, lai gan Apple atteikusies komentēt izskanējušo informāciju, tehnoloģiju eksperti norāda, ka kompānija varētu mēģināt ienākt vidējas cenas viedtālruņu tirgū.

Iepriekš vairākkārt arī izskanējis, ka kompānija gatavojas nākt klajā arī ar iWatch rokaspulksteņiem vai arī ar iPhone tālruņiem dažādās krāsās. Jaunās ierīces, iespējams, būs aprīkotas ar iOS7 operētājsistēmu, Apple A7 procesoru, pirkstu nospieduma sensoru un uzlabotu videokameru.

Šā gada otrajā ceturksnī Samsung piederēja 30,4% no pasaules viedtālruņu tirgus. Savukārt Apple kontrolēja tikai 13,1%, liecina analītiķu kompānijas IDC apkopotie dati. Salīdzinājumam – aizvadītā gada attiecīgā laikposmā Apple kontrolēja 16,6% no tirgus. Rūkošā tirgus daļa ir viena no galvenajām problēmām kompānijas uzmanības lokā, kuru tā ar jaunākajām ierīcēm centīsies atrisināt, paredz analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple šefs: kompānija pievērsīsies jaunu ierīču ražošanai

Gunta Kursiša, 01.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple raugās pēc iespējām, kā paplašināt savu ražoto produktu klāstu, akcionāriem paziņojis Apple izpilddirekotrs Tims Kuks (Tim Cook), cenšoties novērst satraukumu, kas radies kompānijas krītošās akcijas cenas dēļ, ziņo news.cnet.com.

«Protams, ka mēs skatām iespējas pievērsties jaunām produktu kategorijām, bet mēs par to skaļi nerunājam,» paudis T. Kuks.

Jāatgādina, ka Apple akcijas cena dažu mēnešu laikā ir kritusies par 37%. «Man tas arī nepatīk,» paudis T. Kuks, piebilstot, ka Apple fokusējas uz ilgtermiņa stratēģiju labu produktu ražošanā un pašlaik kompānijas komanda strādā cītīgāk nekā jebkad agrāk un «drīzumā klajā nāks kas lielisks».

Iepriekš vēstīts, ka, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, Wall Street Journal rakstīja, ka kompānija Apple eksperimentē ar rokas pulkstenim līdzīgu ierīci, kas pildītu arī viedtālruņa funkcijas. Apple par šādas ierīces ražošanas iespējām konsultējusies ar savu elektroiekārtu izgatavošanas partneri kompāniju Foxconn, kas jau uzsākusi dažādu «uzģērbjamu» tehnoloģiju izmēģinājumus. Galvenokārt Foxconn strādājot pie tā, lai radītu jaunas paaudzes energoefektīvus displejus. Šīs ierīces paredzētas vairākiem Foxconn klientiem, norādījuši avoti. Tāpat Apple patentējusi «viedkurpes» - apavus, kuri aprīkoti ar speciāliem sensoriem, kuri seko kurpju stāvoklim un to īpašnieku brīdina par nepieciešamību pēc jauna pāra. Reģistrētā patenta aprakstā teikts, ka kurpes nodrošina kājai komfortu un aizsardzību, kas samazinās apavus nonēsājot. Dažbrīd apavi var arī neizskatīties ilgi valkāti, tomēr vairs nespēj nodrošināt aizsardzību kājai, kas var novest pie ievainojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju milzis Samsung sācis darbu pie rokas pulkstenim līdzīgas ierīces, kas pildītu viedtālruņa funkcijas, izstrādes, tādējādi signalizējot par vēlmi konkurēt ar Apple arī šajā jomā.

Kompānija pie šādas ierīces izgatavošanas strādājot jau kādu laiku, sarunā ar Bloomberg, atzinis Samsung mobilo ierīču struktūrvienības vadītājs Lī Jonghī (Lee Young Hee). Viņš uzsvēris, ka kompānija izgatavo ierīces nākotnei, un pulkstenis, kuru būtu iespējams savienot ar viedtālruni, esot viena no šādām ierīcēm.

Samsung mobilo ierīču struktūrvienības vadītājs nesniedza plašākus komentārus par to, kādas topošajai ierīcei varētu būt iespējas, cik daudz tā maksātu un, kad varētu nonākt tirdzniecībā.

Db.lv jau vēstīja, ka Apple eksperimentē ar rokas pulkstenim līdzīgu ierīci, kas pildītu arī viedtālruņa funkcijas. Kompānija par šādas ierīces ražošanas iespējām konsultējusies ar savu elektroiekārtu izgatavošanas partneri kompāniju Foxconn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Microsoft uzsākusi darbu pie skārienjūtīga pulksteņa, tādējādi pievienojoties tādām kompānijām kā Apple un Samsung, kas nodarbojas ar līdzīgu tehnoloģiju izstrādi, vēsta Wall Street Journal.

Microsoft partneri Āzijā esot saņēmuši pasūtījumu piegādāt sastāvdaļas potenciālam skārienjūtīgam pulkstenim, medijam atklājuši anonīmi avoti. Tomēr patlaban vēl neesot pilnīgi skaidrs, vai kompānija izlems par labu šādas ierīces ražošanai.

Topošā ierīce varētu būt aprīkota ar 1,5 collu skārienjūtīgu ekrānu, WSJ stāstīja avots kompānijā, kurai Microsoft pasūtījis šādus displejus.

Šī gan neesot pirmā reize, kad kompānija demonstrējusi interesi par «uzģērbjamu» ierīču izstrādāšanu. Gandrīz pirms desmit gadiem Microsoft nāca klajā ar rokas pulksteni Smart Watch, kura lietotāji savā ierīcē varēja aplūkot jaunākās ziņas un izmantot FM radio. Ierīces tirdzniecība gan tika pārtraukta 2008. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple septembra sākumā varētu prezentēt gan viedpulksteni, gan jaunos iPhone

Žanete Hāka, 28.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple par jauno viedpulksteni tirgū varētu paziņot jau 9. septembrī, raksta MarketWatch.

Tāpat šajā datumā varētu tikt paziņots arī par diviem jauniem iPhone modeļiem.

Jau iepriekš mediji ir rakstījuši, ka Apple plāno prezentēt viedtālruni, ko plašsaziņas līdzekļi jau nodēvējuši par iWatch, taču nebija skaidrs, vai uzņēmums paziņos par jauno produktu vienlaicīgi ar abiem jaunajiem iPhoniem vai atsevišķā laikā.

Apple pārstāve Trūdija Mullere atteicās šīs ziņas komentēt.

Apple vadītājs Tims Kuks ir apsolījis, ka kompānija šajā gadā ielauzīsies jaunā produktu kategorijā, kas notiek pirmo reizi kopš 2010. gada, kad kompānija sāka ražot iPad.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple Japānā iesniegusi iWatch zīmola reģistrācijas pieteikumu, lai tādējādi aizsargātu savu topošo produktu – ap roku nēsājamu viedierīci.

Japānas patentu birojam iesniegtais Apple pieteikumus aptver datorus, to perifērijas iekārtas un rokas pulksteņus, aģentūrai Reuters atklāja biroja pārstāvis. Patlaban nav zināms, cik ilgi tiks izskatīts Apple pieteikums. Savukārt pati kompānija atteikusies sniegt komentārus.

Jau iepriekš vairākkārt izskanējušas runas par to, ka Apple plāno nākt klajā ar viedu rokas pulksteni. Pirms mēneša kompānijas izpilddirektors Tims Kuks pavēstīja, ka «apģērbjamas tehnoloģijas» nākamais attīstības solis.

Viņš gan arī atzina, ka ir skeptisks par Google topošo paplašinātās realitātes produktu Google Glass. «Neviens nekad nepārliecinās cilvēku, kurš nekad nav valkājis brilles vai kuram nekad nav piederējis rokas pulkstenis, ka viņam tāds ir nepieciešams,» sacīja T. Kuks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Samsung prezentējis jaunumus - Gear viedpulksteni un Note 3

Gunta Kursiša, 04.09.2013

Galaxy Gear viedpulksteņa prezentācija Berlīnē. Vienlaicīgi Samsung ar saviem jaunākajiem produktiem iepazīstināja arī pasākumā Ņujorkā.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung speciālā pasākumā pasaulei prezentējusi savus jaunumus – par viedpulksteni dēvēto ierīci Galaxy Gear, kā arī jaunāko planšetdatora un viedtālruņa krustojumu Note 3, vēsta pasaules tehnoloģiju mediji.

Viedpulkstenis Galaxy Gear radīts kā Note 3 papildinājums, un darbosies kopā tieši ar šo viedierīci, raksta TechnoBuffalo. Galaxy Gear ir 1,6 collu Super Amoled ekrāns ar 320 X 320 pikseļu izšķirtspēju, 800 megahercu (MHz) Exyos procesors, Bluetooth 4.0, kā arī 1,9 megapikseļu fotokamera. Ierīce darboies, izmantojot Android Jelly Bean operētājsistēmu. Baterijas darbības ilgums ir aptuveni viena diena.

Ierīcē atrodamas EverNote, RunKeeper un Pocket lietojumprogrammas, taču paredzams, ka laika gaitā lietojumprogrammu klāstam klāt pievienosies vēl citas, raksta Techno Buffalo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Huawei Watch ir viens no izskatīgākajiem un nopietnāko iespaidu radošajiem viedpulksteņiem

Lai gan daudzsološās valkājamās tehnoloģijas šā gada otrajā ceturksnī pirmo reizi piedzīvojušas pārdošanas apjomu kritumu, viedpulksteņu tirdzniecībai pasaulē sarūkot par trešdaļu, šīs preces nav palikušas mazāk iekārojamas. Tomēr pircējus var saprast – kvalitatīvie gudrie laikrāži maksā pat vairāk nekā vidusmēra viedtelefons, tādēļ tie vairākumam patērētāju ir faktiski nesasniedzami. Tas attiecas arī uz šī apskata varoni Huawei Watch.

Dizains

Ar šo pulksteni gigantiskā ķīniešu korporācija neapšaubāmi mērķējusi uz biznesa auditoriju. Par Huawei Watch piederību elitei signalizē pat glītā iepakojuma kastīte ar ādai līdzīga materiāla apdari iekšpusē, nemaz nerunājot par pašu ierīci. Viedpulkstenis pieejams dažādās krāsās un ar dažādu dizainu ādas un metāla siksniņām. DB rīcībā bija melnā versija ar melnu nerūsējoša tērauda aproces tipa stiprinājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rokaspulkstenis vīrietim var būt pats svarīgākais aksesuārs. Ja sievietēm rokas pulksteņi nav tik iecienīti, tad vīriešiem ir tieši pretēji. Bieži vien vīriešu pulkstenis arī norāda statusu, it īpaši biznesa pasaulē. Moderns vīriešu pulkstenis un panākumi biznesā nereti ir savstarpēji saistīti.

Kāpēc vīriešiem pulksteņi ir tik nozīmīgs aksesuārs?

Rokas pulkstenis var liecināt par vīrieša statusu, kas ir īpaši svarīgi dažādās biznesa pārrunās. Ir noteiktas profesijas, kur ierašanās uz kādu sanāksmi vai biznesa pusdienām bez smalka pulksteņa neliecinātu par labo stilu. Savukārt labi un moderni vīriešu pulksteņi var liecināt, ka persona ir nopietna un gatava sadarboties. Protams, šādas situācijas nenotiek ar katru vīrieti ikdienā, tomēr ir labi to zināt, ja šādā situācijā esi nonācis.

Tomēr pulkstenis var būt svarīgs aksesuārs ikvienam vīrietim, jo tas ir gan praktisks, gan lieliski papildina tavu stilu gan ikdienā, gan īpašos gadījumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrās paaudzes Samsung Gear S viedpulkstenis vairāk piesaista ar ārieni un inovatīvo vadības sistēmu nekā ar funkcionalitāti

Pāris gadus sludinātā valkājamo viedierīču revolūcija kā nevar, tā nevar uzņemt apgriezienus. «Slūžu atraušanu» gaidīja gan no pērn prezentētā Samsung Gear S, gan šogad tam sekojušā Apple Watch, taču velti. Gudrie pulksteņi manāmi uz viena otra uzņēmēja, «sabiedrības krējuma» pārstāvja vai tehnoloģiju entuziasta plaukstas locītavas, taču par masu produktu tie joprojām nav kļuvuši.

Šoruden kārta ieintriģēt patērētājus pienāca korejiešu giganta izgatavotajam Gear S2, kurā lielāks uzsvars likts uz dizainu un pašu izstrādāto Tizen operētājsistēmu, bet atmestas vairākas pirmās paaudzes modeļa spožākās iezīmes. Laiks rādīs, vai tas bija pareizs lēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vector Luna ar vienu uzlādi spēj darboties veselu mēnesi no vietas, taču maksa par taupību ir blāvs, melnbalts ekrāns

Viedo rokaspulksteņu birums pēdējos pāris gados nesis visdažādākos dīvaiņus – katru ar savām priekšrocībām un trūkumiem. Taču uz visu iepriekš redzēto fona viens no īpatnējākajiem ir nesen mūsu tirgū nonākušais Vector Luna. Tā ražotāji izmantojuši no vairākuma atšķirīgu pieeju valkājamo tehnoloģiju izgatavošanā, un tikai laiks rādīs, vai cilvēkiem tā šķitīs pieņemama.

Līdz šim redzētie viedie pulksteņi bijuši ļoti daudzveidīgi. Sākot ar pilnīgi autonomiem, kuros var ievietot SIM karti, zvanīt un sūtīt e-pasta vēstules tieši no pulksteņa, un beidzot ar diezgan nīkulīgiem, kuri spēj vienīgi saņemt informāciju. Tomēr nomācošam vairākumam bija kopīga iezīme – košs, krāsains ekrāns. Vector Luna tāda nav. Zīmola izveidotāji, kuru vidū ir kādreizējie pulksteņu ražotāju Timex un sporta apģērbu kompānijas Nike darbinieki, ir pārliecināti, ka viņu koncepcija ir labāka par tradicionālo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

FOTO: Garmin jaunais viedpulkstenis spēku pasmeļas no Saules

Jānis Vēvers, 04.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Garmin jaunais multisporta viedpulkstenis Fēnix 6X Pro Solar izceļas ne vien ar ārkārtīgi bagātīgu iespēju klāstu, bet arī ekrānā iebūvētu saules bateriju

Kamēr citi ražotāji parasti pompozi piesaka vienu ilgi izstrādātu jaunu produktu, Garmin augusta nogalē izšāva lērumu ar līdzīgām, tomēr dizainā un iespējās atšķirīgām savas prestižākās sērijas ierīcēm. Runa ir par viedo multisporta pulksteņu sērijas ar latvieša ausij tīkamo nosaukumu Fēnix jauno paaudzi. Jā, oriģinālajā nosaukuma rakstībā patiešām tiek izmantots angļu valodā neesošais «ē», kas gan pasaules ziņu portālos visbiežāk pārtop parastajā «e». No visas sestās paaudzes intriģējošākais šķiet Fēnix 6X Pro Solar. Kā vēsta nosaukums, tam ir īpašas attiecības ar mūs sildošo zvaigzni Sauli.

Kā jau tūkstoš eiro vērtam flagmanim piedien, pie ārienes ir piestrādāts. Masīvais gredzens ap 1,4 collu ekrānu veidots no titāna vai otrā variantā – no titāna, kas pārklāts ar oglekli. Apakšējais vāks veidots no metāla, bet pārējais korpuss no īpaša ar šķiedrām pastiprināta polimēra. Saliekot visu kopā, veidojas bruņumašīnas cienīga ierīce ar piecām uz sāniem izvalbītām masīvām pogām, tā pārsteidzošā kārtā nemaz nav pārlieku smaga – 82 grami. Siksniņu var pielāgot atbilstoši situācijai. Sportošanai un piedzīvojumiem - vieglāko un ērtāko silikona vai titāna - saviesīgiem pasākumiem vai biznesa ikdienai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Izslēdzam skaņu apkārtējai pasaulei: Sony bezvadu austiņas WF-1000XM3

Jānis Vēvers, 08.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony bezvadu austiņas WF-1000XM3 nodrošina kvalitatīvu skanējumu un jaudīgu apkārtējo trokšņu slāpēšanas sistēmu

Uzstājīgi atbrīvojoties no austiņu pieslēgvietas jaunākās paaudzes telefonos, ražotāji apzināti veido pateicīgu augsni bezvadu austiņu tirgus ekspansijai. Par laimi, atņemot ligzdu vadam, pretī lielākoties tiek doti kvalitatīvu, lai arī salīdzinājumā ar parastajām vadu austiņām dārgi produkti. Augstākās kvalitātes ešelonam pieskaitāmi Sony radītie WF-1000X ieauši, ko šogad aizstāj nesen pārdošanā laistais jaunais modelis WF-1000XM3.

Par mūzikas nogādāšanu līdz austiņām atbild Sony mobilā lietotne Headphones Connect, kas vienlaikus ir pārskatāma un bagātīga. Tajā var redzēt katras austiņas akumulatora stāvokli, pieregulēt ekvalaizeru, pielāgot adaptīvo skaņas kontroli četrām dažādām situācijām – miera stāvoklim, staigāšanai, skriešanai un transportam, piešķirt komandas nodošanas iespējas abu ieaušu skārienpaliktņiem un veikt citus pielāgojumus, piemēram, izvēlēties, vai mūzika automātiski tiek pauzēta, kad izņem vienu ieausi. Interesanta ir auss formas analīzes funkcija, kas sola pielāgot austiņu skanējumu atbilstoši lietotāja fizioloģiskajām īpatnībām. Vairākos uzstādīšanas soļos nākas pat ausis fotografēt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošo Samsung Galaxy Note 3 nebūs iespējams lietot ar cita reģiona SIM karti, tādējādi apgrūtinot ierīces izmantošanu ārpus reģiona, kurā tā nopirkta. Tas attieksies gan uz ierīcēm, kas nopirktas Eiropā, gan uz tām, kas ir tirdzniecībā Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā.

Ierīci gan būs iespējams izmantot citos reģionos ar viesabonēšanas palīdzību, tomēr vienkārša vietējas SIM kartes ievietošana viedtālruņa un planšetdatora hibrīdā nenodrošinās tā darbību.

Uz ierīcēm, kas šonedēļ nonāca tirdzniecībā 58 pasaules valstīs, uzlīmētas speciālas uzlīmes, kurās tiek izskaidrota šāda īpatnība. Pagaidām nav zināms, vai Āzijas un Klusā okeāna reģionā pārdotām ierīcēm arī ir šādi ierobežojumi, raksta teholoģiju mediji.

Kompānija Samsung šādu ierobežojumu skaidro ar atšķirīgiem 4G LTE datu pārraides standartiem, kas darbojas attiecīgajos reģionos. Vienlaikus Samsung Vācijas medijam AllAboutSamsung.de arī atzinis, ka līdzīgi ierobežojumi attieksies arī uz citām kompānijas ražotajām ierīcēm (Samsung Galaxy S4, Galaxy S3, Galaxy S2, Galaxy Note 2, Galaxy Note 3 un Galaxy S4 Mini) , kas izgatavotas pēc 2013. gada jūlija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Košais MyKi Touch dod bērniem iespēju piezvanīt no viedpulksteņa, bet vecākiem – vienmēr zināt, kur atrodas atvase

Mācību gada sākums daudzās ģimenēs aktualizējis jautājumu, kā efektīvāk un drošāk sazināties ar bērniem, kuri tikko sākuši skolas gaitas vai vēl apmeklē bērnudārzu. Šajā vecumā rotaļīgums bieži vien ņem virsroku pār atbildības apziņu, tādēļ vecāku sarūpētais mobilais tālrunis mēdz nokrist zemē un saplīst vai vienkārši pazust kaut kur rotaļu laukumā. Risinājums varētu būt tā dēvētie drošības pulksteņi – ap roku apliekams viedpulkstenis, kurā var ievietot SIM karti. Viens tāds – MyKi Touch – nonāca arī DB rīcībā un trīs nedēļas pavadīja sešgadnieku visās ikdienas gaitās.

Dizains

Jāsaka, ka MyKi Touch ir liels pulkstenis. Uz sešgadnieka plaukstas locītavas tas pat izskatās milzīgs, jo katrā pusē sniedzas pāri rokai vismaz centimetru. Līdz ar to virsjakas uzvilkšana ir īstas mocības. Pulkstenis ķeras aiz piedurknes, iestrēgst, un gumijotā siksniņa negrib slīdēt pa audumu. Arī velkot nost jaku, siksniņa bieži vien neizturēja bērna nepacietīgo ģērbšanās manieri un atsprāga vaļā. Pie tā lielā mērā vainojama MyKi Touch uzbūve. Plastmasas korpuss ar skārienjutīgo ekrānu ir ievietots gumijas siksniņā, kas «piepūš» ierīci visos četros virzienos. Tas ir 3x4 centimetrus liels un pusotru centimetru biezs, taču nav pat mitruma drošs, kas nav laba ziņa dauzonīgu bērnu vecākiem. Zem gumijas ir paslēpta SIM kartes un micro USB pieslēgvieta uzlādei, tādēļ ierīci bieži nākas «izģērbt». Labās malas apakšā atrodas vienīgā fiziskā poga, kas vienlaikus veic atgriešanās un SOS taustiņa funkciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar S Pen irbuli pazīstamā Samsung viedtelefonu sērija Note savā 10.jubilejā pircējiem sarūpējusi iespaidīgu trīs fotokameru bloku.

Jau desmito gadu pēc kārtas rudens cēlienu tehnoloģiju pasaulē iezvana Dienvidkorejas uzņēmuma Samsung prezentācija, kurā potenciālajiem pircējiem un vienkārši interesentiem tiek izrādīts kārtējais Galaxy Note modelis. Jā, augusta sākumā izrādītais Note 20 pārstāv jau desmito šīs sērijas paaudzi.

Tāpat kā priekšgājēji, arī jaunākais veikums iemieso āziešu pragmatisko un konservatīvo pieeju biznesam – sniegt klientiem viņu iecienīto produktu, ik gadu to nedaudz pilnveidojot. Tas vienlaikus arī nozīmē, ka vienas sērijas ietvaros radikālas izmaiņas nav gaidāmas, lai cik ļoti to vēlētos atsevišķi tehnoloģiju baumotāji, kuri gada sākumā spekulēja par Note un atlokāmā Fold sēriju saplūšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas kompānija Adidas neatpaliek no pasaules tehnoloģiju milžiem Samsung un Sony, un laidusi klajā viedpulksteni Micoach, kurš mērīs arī tā nēsātāja pulsu treniņu laikā, vēsta BBC.

Tāpat Adidas viedpulkstenī ir GPS sistēma, kas palīdzēs precīzāk noteikt skriešanas sporta piekritēju atrašanās vietu. Viedpulkstenī nebūs iespējams izmantot citu kompāniju lietojumprogrammas.

Ziņas par Adidas sperto soli tehnoloģiju lauciņā nāk neilgi pēc Nike uzlabotā pulsa mērītāja prezentēšanas.

Konkurējošās kompānijas, kuru pamatnodarbošanās ir sporta apģērbu un apavu piegāde, abas sper soļus tehnoloģiju virzienā, tomēr uzņēmumu pieeja ir atšķirīga. Adidias savu viedpulksteni Micoack Smart Run pārdos par teju dubultlielu cenu nekā Nike Fuelband SE. Fuelband SE pašlaik iespējams veikt iepriekšpasūtījumus par 149 ASV dolāriem, savukārt Adidas Micoach tiek pārdots par 399 ASV dolāriem. Tajā pašā laikā Adidas sportisko aktivitāšu mērītājs piedāvā arī iespēju atskaņot MP3 audio failus, kā arī ar Bluetooth palīdzību izmantot bezvadu austiņas. Tāpat Adidas piedāvā savu lietojumprogrammu izmantot arī Android, Windows Phone un iOS ierīcēs. Nike lietojumprogramma izmantojama tikai iPhone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fitbit pirmais viedpulkstenis Ionic ir teicams fizisko aktivitāšu datu vācējs, bet tā spējas sadarboties ar tālruni pieklibo

Zīmols Fitbit kustīga dzīvesveida piekritējiem ir labi zināms. Uzņēmums ražo diezgan iecienītas fitnesa aproces un nesen nolēma paplašināt produktu klāstu ar pirmo viedpulksteni Ionic. Ņemot vērā kompānijas līdzšinējās iestrādes, varēja puslīdz droši prognozēt, ka tajā galvenais uzsvars tiks likts uz fizisko aktivitāšu mērījumiem, un Fitbit nelika saviem cienītājiem vilties, bet vai Ionic ir laba izvēle tiem, kuri sagaida plašas viedpulksteņa funkcijas?

Alumīnija korpusā ietērptais Fitbit ir vizuāli atturīgs, pat mazliet garlaicīgs, toties praktisks. Tas ir 1,2 cm plāns, tikpat viegls kā vairums konkurentu un viegli palien zem krekla piedurknes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luminor bankomātos Baltijā ievieš drošu un klientiem ērtu piekļuvi pakalpojumiem bez kartes ievietošanas bankomātā.

Lai izņemtu vai iemaksātu naudu, apskatītu konta bilanci vai izmantotu kādu citu pakalpojumu, klientam ir vien jānopīkstina sava bezkontakta maksājumu karte, viedtālrunis vai viedpulkstenis ar aktivizētu bezkontakta maksājumu funkciju un jāievada PIN kods.

“Īsā laika periodā esam ieviesuši vairākus uzlabojumus, lai atvieglotu maksājumus mūsu klientiem. Tagad pirmie Baltijā esam ieviesuši iespēju piekļūt bankomātiem bez kartes, izmantojot tikai viedtālruni. Viedtālrunis ir kļuvis par ierasto ierīci, kas vienmēr ir pa rokai. Bezkontakta darījumi bankomātos ir droši, jo jebkurš šāds darījums klientam ir jāapstiprina ar savu kartes PIN kodu, un klienti ir aicināti to aktīvi izmantot,” informē Kerli Vares, Luminor vadītāja Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sportiska dzīvesveida piekritējiem paredzētais Samsung viedpulkstenis Gear Sport piestāv pie uzvalka un ļauj uzturēt komunikāciju, nepieskaroties tālrunim

Gear S3 redzējušajiem jaunais modelis izskatīsies visai pazīstams. Apaļas formas nerūsējoša tērauda korpuss ir gaumīgs un vairāk izskatās pēc biznesa, ne sporta laikrāža. Par piederību pēdējo kārtai signalizē vien gumijotā siksniņa.

Kopš Gear sērijas pirmsākumiem Samsung viedpulksteni ir krietni izkopis un pieturas pie pārbaudītajām vērtībām arī šajā modelī. Gear Sport ir ārkārtīgi vienkāršs lietošanā un saprotams pat iesācējam.

1,2 collu 360x360 pikseļu izšķirtspējas AMOLED ekrānā lietotņu ikonas ir krietni mazākas par pirksta galu, taču šeit lieti noder rotējošais gredzens. Ar to var uzritināt kursoru virs vajadzīgās ikonas un pieskarties ekrāna vidum, aktivizējot vajadzīgo lietotni.

Komentāri

Pievienot komentāru