Citas ziņas

Izsolē nākamnedēļ piedāvās iegādāties uzņēmējam Indriksonam piederošu uzņēmumu kapitāldaļas

BNS, 10.04.2010

Jaunākais izdevums

Pirmdien, 12.aprīlī, izsolē piedāvās iegādāties vairāku uzņēmējam Guntim Indriksonam piederošo uzņēmumu kapitāldaļas, liecina informācija Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju mājaslapā.

Izsolē izliktas astoņu uzņēmumu kapitāldaļas - Skonto FC 1,8 tūkstošu latu vērtībā, Radio Skonto 18 tūkstošu latu vērtībā, Skonto apsardzes dienesta 420 latu vērtībā, Ceļojumu biroja Express Travel 4,3 tūkstošu latu vērtībā, Hobi Latgale 42 tūkstošu latu vērtībā, Hanzas apartamentu 11,1 tūkstoša latu vērtībā, Hanzas projektu 8,6 tūkstošu latu vērtībā un Usma GV 10 tūkstošu latu vērtībā.

Katras uzņēmējsabiedrības kapitāldaļas izsolē pārdos kā vienu izsoles priekšmetu.

Jau vēstīts, ka Rīgas apgabaltiesa 23.martā noraidīja Indriksona sūdzību par tiesu izpildītājas rīcību saistībā ar viņam piederošu uzņēmumu kapitāldaļu izlikšanu izsolē. Tādējādi tiesa atstāja negrozītu iepriekšējās instances - Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas - lēmumu, ar kuru tiesu izpildītājas darbības tika atzītas par pamatotām. Rīgas apgabaltiesas lēmums nebija pārsūdzams.

Vairāku Indriksonam piederošu uzņēmumu kapitāldaļas izsolē bija izliktas pērn decembrī. Izsole noteiktajā datumā gan nenotika, jo ar Centra rajona tiesas lēmumu izpildu darbības tika apturētas.

Tiesas priekšsēdētāja palīgs Kaspars Sadauskis aģentūrai BNS iepriekš pastāstīja, ka izpildu darbības saistītas ar kādu civillietu, kurā 2007.gadā starp Indriksonu, uzņēmumu Hobi Latgale, tā bijušo valdes priekšsēdētāju Gundaru Porieti un bijušo uzņēmuma līdzīpašnieku Jevgeņiju Sokolovski tika noslēgts mierizlīgums. Pērn septembrī tika lūgts izsniegt izpildrakstu izlīguma izpildei, kas arī izdarīts.

Lursoft informācija liecina, ka Indriksonam pieder kapitāldaļas kopumā 22 uzņēmumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Porietis: Indriksonam piederošo kapitāldaļu izsole bija šovs

Elīna Pankovska, 26.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsole, kurā bija paredzēts izsolīt uzņēmējam Guntim Indriksonam piederošās kapitāldaļas uzņēmumos SIA Hobi Latgale un SIA Skonto FC, atzīta par nenotikušu, jo šodien uz izsoles turpinājumu nebija ieradies neviens solītājs, DB apstiprināja tiesu izpildītāja Helga Praņevska.

H.Praņevska pastāstīja, ka 25.augusts, pirmā izsoles diena bijusi ļoti smaga un solīts esot ļoti daudz, taču tālāk par Skonto FC kapitāldaļu izsoli neesot tikuši, jo beigusies darba diena, tādēļ ticis pieņemts lēmums izsoli turpināt 26. augustā. Taču tad neviens nav ieradies.

Savukārt Gundars Porietis, kuram par labu tiek rīkota izsole, norādīja, ka G.Indriksons ar savu juristi Daci Grīnbergu esot izgāzuši izsoli. Izsolei bija pieteikušies divi pretendenti: Evija Freimane, kas strādājot D.Grīnbergas birojā un Venjamins Radionovs, kuru, pēc G.Porieša teiktā, atsūtījis G.Indriksons. Kad neviens neesot ieradies uz izsoles otro dienu, esot mēģināts zvanīt uz telefona numuru, kuru norādījis V.Radionovs, taču numurs neesot bijis pareizs, tāpēc solītāju tā arī atrast neesot izdevies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Intervijā laikrakstam Dienas bizness pazīstamais uzņēmējs un Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons vērtē situāciju Latvijas sportā, valsts attieksmi pret to un atzīst, ka krīze līdzēs daudziem sportistiem, kuri pēdējos gados dzīvojuši ārpus realitātes, atkal atgriezties uz zemes.

No otras puses, ir jāsaprot, ka pašvaldībai un valstij tās vajadzības tagad ir degošas un ļoti konkrētas.

Tomēr ne jau vienmēr ir runa tikai par naudu. Nesen gāju garām 1. vidusskolai, un tur viņiem ir tāds neliels laukums pie skolas, kur novietotas automašīnas. Bet tur ir laba vieta sporta laukumam. Mēs piedāvājām skolas vadībai par brīvu izveidot sporta laukumu tur, lai bērni varētu spēlēt bumbu. Gan jau, ka arī grozus varētu uzlikt. Būtu daudz kvalitatīvākas fiziskās kultūras stundas. Tomēr skolas vadība mums atbildēja, ka viņiem būtiskāk tur ir turēt automašīnas,» intervijā stāsta G. Indriksons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 190 000 eiro, Ērgļos plānots būvēt "Glamp Camp" viesu mājas, informē projekta un idejas autors SIA "Ragnar Distribution" dibinātājs Renārs Indriksons.

Projekta īstenošana uzsākta šī gada oktobrī, investoru piesaiste joprojām turpinās un kopumā plānots uzstādīt ne vairāk kā 10 viesu mājas. Projekta atklāšana iecerēta 2021. gada aprīlī.

Ideja glempingam radusies nesen, process aizsācies 2020.gada janvārī, kad likti pamati R.Indriksona pirmajam internacionālajam projektam "Glamp Camp" Īslandē.

Projekta nosacījumi ir šādi – tiek piesaistīts zemes īpašnieks, investors, vienas potenciālas glemp mājas īpašnieks un glempinga realizācijas nodrošinātājs – trīs ieinteresētas puses, viena glempinga stacija. Pēc sākotnējā plāna šādi būtu veidotas vairākas glempinga stacijas Īslandē, Latvijā, Itālijā, Anglijā, taču 2020.gada ekonomiskie un brīvas ceļošanas apstākļi dramatiski mainījās un martā iesāktie darbi tika apturēti uz nenoteiktu laiku. Nonākot atpakaļ vietējos tirgus apstākļos, R.Indriksons ar komandu uzsāka meklēt labvēlīgus glempinga realizācijas apstākļus Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Futbola spēļu sarunāšanas lietā aizturēti astoņi cilvēki

LETA, 24.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas izmeklētajā lietā par futbola spēļu rezultātu manipulāciju mantkārīgos nolūkos aizturēti astoņi cilvēki, piektdien preses konferencē pavēstīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

«Aizturētas divas amatpersonas no kluba un divi spēlētāji, bet pārējie četri ir organizators un cilvēki, kuri viņus atbalstīja,» teica Grišins. «Šajā organizācijā bija izveidojies lomu sadalījums - gan uzpirktie cilvēki, gan tādi, kas atbalstīja finanšu plūsmas. Esam guvuši apstiprinājumu, ka nenomaksātie nodokļi varētu būt mērojami vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā, līdz ar to varat iedomāties organizācijas apgrozījumu.»

Kā izteicās Grišins, apsūdzētajiem inkriminēta krāpšana lielā apjomā organizētā grupā un tiek izskatīti arī pierādījumi par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa noraida uzņēmēja Indriksona sūdzību

, 21.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centra rajona tiesa ir noraidījusi uzņēmēja Gunta Indriksona sūdzību, kurā viņš lūdza izvērtēt zvērinātas tiesu izpildītājas Helgas Praņevskas darbības.

Tā kā G. Indriksons iesniedza sūdzību tiesā, tika atlikta uzņēmējam piederošo uzņēmumu kapitāla daļu izsole, kura bija paredzēta 17.decembrī un kuru rīkoja H. Praņevska. Pēc šāda tiesas lēmuma, ja G. Indriksons nepārsūdzēs spriedumu, tiks nozīmēts jauns izsoles datums.

Tiesa 21.decembrī paziņoja pilno tiesas spriedumu, līdz ar to spriedumu 10 dienu laikā var pārsūdzēt likumā noteiktajā kārtībā, Db informēja Centra rajona tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis.

H. Praņevska iepriekš Db sacīja, ka nevar izpaust sīkāku informāciju par izsoli bez abu iesaistīto pušu piekrišanas, vien norādīja, ka izsole tiek rīkota saistībā ar neizpildītu mierizlīgumu un par labu uzņēmējam Gundaram Porietim. Izsolei vajadzēja notikt saskaņā ar Civilprocesa likuma punktu, kas regulē apķīlātas mantas pārdošanas kārtību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav iespējams Latvijā uztaisīt profesionālu sporta komandu par peļņas avotu. Sports Latvijā turas uz dullo pleciem, un es esmu viens no tiem, intervijā laikrakstam Dienas bizness saka pazīstamais uzņēmējs un Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons.

Viņš vērtē situāciju Latvijas sportā, valsts attieksmi pret to un atzīst, ka krīze līdzēs daudziem sportistiem, kuri pēdējos gados dzīvojuši ārpus realitātes, atkal atgriezties uz zemes.

Nauda Latvijas sportā vienmēr bijusi maza un vienmēr būs maza - respektīvi, nebūs pietiekama. Varu tikai izteikt nožēlu, ka politiķi ne līdz galam šo lietu pareizi saprot. Katrs lats, kas tiek iedots sportam, pēc noteikta laika dod ietaupījumu valstij, ko tā tērē visādām negācijām, noziedzības apkarošanai, tiesām, cīņai ar narkomāniju un alkoholismu. Arī izglītības sistēma nopietni cieš no tā, ka daudzi bērni neizaug garīgi un fiziski veseli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar uzņēmēja un Latvijas Futbola federācijas bijušā prezidenta Gunta Indriksona līdzdalību izveidota kompānija SIA «Shopping Mall», liecina «Firmas.lv» informācija.

Jaundibinātās kompānijas pamatkapitāls ir 50 000 eiro, bet tās vienīgais īpašnieks ir SIA «Hobi Latgale», kuras īpašnieki savukārt ir pati «Hobi Latgale» (87,72%) un Indriksons (12,28%). Taču kā «Shopping Mall» vienīgais patiesā labuma guvējs uz īpašumtiesību pamata uzrādīts Indriksons.

«Shopping Mall» valdes locekļu amatos iecelts Oļegs Harčenkovs un Juris Kalvelis.

Kompānijas juridiskā adrese ir Lomonosova iela 6, Rīga.

Komercreģistrā «Shopping Mall» iegrāmatota piektdien, 3.maijā.

Indriksons ir līdzīpašnieks arī kompānijās SIA «Skonto apsardzes dienests», SIA «Radio Skonto», SIA «Hanzas projekti», SIA «Briodor», liecina «Firmas.lv».

Indriksons bija Latvijas Futbola federācijas prezidents vairāk nekā 20 gadu un amatu atstāja 2018.gada aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Indriksons nepadodas cīņā par īpašumiem

, 05.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Guntis Indriksons ir iesniedzis Rīgas Centra rajona tiesā blakus sūdzību par tiesas lēmumu, lai aizkavētu viņa īpašuma kapitāldaļu izsoles noteikšanas datumu.

Ja G.Indriksons nebūtu iesniedzis šo blakus sūdzību par tiesas 21.decembra lēmumu, tiktu nozīmēts jauns uzņēmumu kapitāla daļu izsoles datums. Db jau ziņoja, ka pirmo izsoli, kas tika plānota pagājušā gada 17. decembrī, uzņēmējam «izdevās atlikt», jo viņš tiesā bija iesniedzis sūdzību, kurā lūdza tiesu izvērtēt zvērinātas tiesu izpildītājas Helgas Praņevskas darbības. Tiesa šo sūdzību noraidīja.

Izsolē bija plānots piedāvāt 100% SIA Stadions un SIA Hobi Latgale kapitāldaļu. Tajā būs iespējams iegūt SIA Hanzas projekti kontrolpaketi - 86% kapitāldaļu, SIA Skonto FC kontrolpaketi - 90%, kā arī 50% SIA Usma GV kapitāldaļu. Lielākā daļa no izsolē piedāvātajām kapitāldaļu paketēm ir mazākuma daļas: 25% SIA Radio Skonto daļu, aptuveni 2% SIA Skonto apsardzes dienests daļu, 36% SIA Ceļojumu birojs Express Travel daļu un 36% SIA Hanzas apartamenti daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Skaidrs, ka Skonto stadions tiks pārdots, un es pats vien to atpirkšu. Uzskatu, ka man tas ir jādara, ņemot vērā, ka savulaik esmu šo projektu radījis, attīstījis, ieguldījis tajā līdzekļus, ņemot lielus kredītus,» intervijā Dienas Bizensam pauda stadiona projekta attīsītājs Guntis Indriksons.

Tajā pašā laikā viņš norādīja: «Vienkārši pašreiz vēl nav īstais laiks to darīt», paužot, ka tas varētu notikt pēc apmēram sešiem astoņiem mēnešiem.

Runājot par summu, par kuru stadions varētu tikt atpirkts, G. Indriksons norādīja, ka tā ir par augstu. Banka Reverta paziņojusi, ka izsoles sākumcena - 12,6 miljoni eiro - netiks samazināta. «Manuprāt, tā [izsoles sākumcena - red.] ir noteikta par augsta. Turklāt tik lielu summu es nemaz neesmu bankai parādā,» pauda G. Indriksons. Pēc viņa domām, adekvāta summa par šo darījumu būtu no astoņiem līdz desmit miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Kandavā degusi uzņēmējam Indriksonam piederoša ēka

LETA, 06.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien izcēlies ugunsgrēks Kandavas novada domes deputātam un uzņēmējam Guntaram Indriksonam piederošajā ēkā Kandavas centrā, kur atrodas vēsturiskā apbūve, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigādes komandieris Dainis Bērziņš.

Deg sena divstāvu mūra ēka Sabiles ielā 2, kurai ir izbūvēts mansards. Cilvēki nav cietuši. Mājas iedzīvotāji bija evakuējušies paši jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka aizdegusies vēsturiska ēka, kurā atradās Kandavas novada domes deputāta un partijas Vienotība Kandavas novada nodaļas valdes locekļa Guntara Indriksona uzņēmums SIA Linda-1, kā arī viņa sievai Lindai piederošs uzņēmums SIA Linda-EE. Ēkas divos stāvos atrodas šo uzņēmumu veikali un skaistumkopšanas salons, bet trešajā stāvā īpašnieku ģimenei bija dzīvoklis.

Indriksons apstiprināja, ka ir cietušais šajā ugunsgrēkā, turklāt viņš ir arī nama īpašnieks. Kaut arī dega galvenokārt ēkas jumts un bēniņi, cietusi esot visa ēka, kā arī atsevišķas veikalos esošās mantas. Arī Bērziņa rīcībā esošā sākotnējā informācija liecina, ka ēkas pirmajā stāvā ir veikala telpas, bet augšstāvos ir dzīvojamās telpas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labrīt!

Db.lv piedāvā īsu ieskatu ziņās, kas šorīt aktuālas Latvijā un pasaulē:

Latvija

Pirmdien apturēta a/s GE Money Bank izsniegtā licence kredītiestādes darbībai, kā arī ļauts banku reorganizēt par komercsabiedrību, kas nesniedz kredītiestādes pakalpojumus. Saskaņā ar Kredītiestāžu likumu banka var atteikties no licences, ja tās akcionāri lēmuši par bankas reorganizāciju un ir izpildītas visas saistības pret noguldītājiem.

Neņemot vērā pašvaldību vadītāju, kā arī Vides un reģionālās attīstības ministrijas protestus, Rīgas domes iniciatīva diferencēt sabiedriskā transporta braucienu cenas rīdziniekiem un Rīgā nedeklarētajiem turpina virzību. Šorīt Rīgas mērs Nils Ušakovs pauda – VARAM nav juridisku iemeslu aizliegt Rīgas domei sniegt rīdziniekiem atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā. «Ņemot vērā esošo tiesisko rāmi, ministrija nevar aizliegt Rīgas domei saviem pasažieriem sniegt atlaides sabiedriskajā transportā,» raidījumā 900 sekundes izteicās N. Ušakovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šādiem vārdiem uzņēmējs un Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons raksturo vienu no lielākajām sporta būvēm Latvijā – Daugavas stadionu.

Viņš ir par iecerēm samērā īsā laika periodā Rīgā attīstīt trīs vērienīgus futbola infrastruktūras projektus, vienlaikus gan atzīstot, ka tas viss būs iespējams vien tad, ja izdosies piesaistīt finansējumu no ES, valsts, Rīgas pašvaldības.

Esat izteicies, ka jums esot ieceres futbola saimniecības attīstībai Latvijā. Par ko īsti ir runa?

Daudz lietu ir jāizdara. Problēmas saistībā ar krīzi man nozīmē to, ka tā futbola infrastruktūra, ko savulaik radīju, visticamāk, tiks zaudēta. Tāpēc ir jāpārnes futbola halle. No valsts esam dabūjuši piekrišanu saistībā ar Daugavas stadiona izmantošanu. Proti, mums ir plāns nākamajā gadā sagatavot Daugavas stadiona demontāžas projektu, jaunu tehnisko projektu, vēlā rudenī ielikt pamatus, un 2015. gada pavasarī demontēt Skonto būves un pārvest tās uz jauno vietu. Otra iecere ir saistīta ar nepieciešamību pēc stadiona, kur Latvijas futbola izlasei aizvadīt savas spēles. Skaidrs, ka tur, kur pašreiz ir Skonto stadions, tas drīz vairs nebūs. Tādējādi esam jau vienojušies ar pilsētu, ka šim mērķim tiks izmantots Barona ielas stadions. Šobrīd jau izstrādājam skiču projektu un ceram, ka tuvākā pusgada laikā tas būs gatavs. Principā mēs esam atraduši biznesa nišu, kas ļautu saistībā ar šo būvi nepieļaut tās pašas kļūdas, kas bija Skonto stadiona gadījumā. Uzbūvējot «pliku» stadionu, tā ikgadējās uzturēšanas izmaksas ir ap 250 tūkstošiem latu. Tas nav prātīgākais, un domāju, ka neviens to arī nevēlas darīt – it īpaši jau LFF, kas no tā visa baidās kā no uguns. Ir jādara viss, lai uzbūvētu jauno stadionu ar biznesa funkciju, lai tas nebūtu jādotē. Ja viss ar šo projektu notiks tā, kā ir plānots, es gribētu, lai 2016., 2017. gadā tas būtu gatavs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atkārtoti mēģinās pārdot Guntim Indriksonam piederošās Radio Skonto kapitāldaļas

Žanete Hāka, 23.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oktobrī notiks atkārtota Guntim Indriksonam piederošo Radio Skonto kapitāldaļu izsole, liecina paziņojums Latvijas zvērinātu tiesu izpildītāju mājaslapā.

Kopumā tiks izsolītas 17993 Radio Skonto kapitāldaļas, un vienas kapitāldaļas novērtējums ir viens lats. Kopējais kapitāldaļu novērtējums ir 17,99 tūkstoši latu. Izsole notiks 15. oktobrī, un kapitāldaļas izsolīs zvērināta tiesu izpildītāja Helga Rūtena.

Tāpat šajā datumā tiks izsolītas G. Indriksonam piederošās 4368 SIA Ceļojumu birojs Ekspress Travel kapitāldaļas. Vienas kapitāldaļas vērtība ir viens lats un kopējais kapitāldaļu novērtējums – 4368 lati.

Iepriekš abu uzņēmumu kapitāldaļu izsole notika aprīlī, taču tajā tās neizdevās pārdot.

Db.lv jau rakstīja, ka 2011.gadā tiesā tika risināts G. Indriksona un H .Rūtenas strīds saistībā ar to, ka viņa 2010. gadā atzina par nenotikušu G.Indriksonam piederošo SIA Skonto FC un SIA Hobi Latgale kapitāla daļu izsoli. Rīgas apgabaltiesa šo pieteikumu noraidīja. Toreiz G. Indriksons norādīja, ka, lai gan izsolē piedalījās seši dalībnieki un noteiktā Skonto FC kapitāla daļu sākuma cena tika pārsniegta vairāk nekā 100 reizes, tiesu izpildītāja atzina izsoli par nenotikušu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsolīs Guntim Indriksonam piederošās Radio Skonto kapitāldaļas

Elīna Pankovska, 28.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīļa vidū zvērinātu tiesu izpildītāja Helga Rūtena plāno izsolīt vairāku uzņēmumu kapitāldaļas, kas pieder uzņēmējam, Latvijas Futbola federācijas prezidentam Guntim Indriksonam, liecina informācija Latvijas zvērinātu tiesu izpildītāju informācijas mājaslapā. Kopumā izsludinātas trīs izsoles.

Pirmajā izsolē tiks piedāvāti 17 993 G. Indriksonam piederošās SIA Radio Skonto kapitāldaļas. Vienas kapitāldaļas vērtība ir viens lats un kopējais kapitāldaļu novērtējums it 17,99 tūkst. Ls. Izsole notiks 16. aprīlī.

Dienu vēlāk iecerēts izsolīt 4368 SIA Ceļojumu birojs Ekspress travel kapitāldaļas ar kopējo vērtību 4,36 tūkst. Ls. Savukārt 18.aprīlī plānota SIA Skonto apsardzes dienests 21 kapitāldaļas izsole, kur vienas kapitāldaļas cena noteikta 20 Ls, līdz ar to kopējais novērtējums ir 420 Ls.

Jāmin arī, ka pagājušā gada nogalē Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa par labu bijušajam Privatizācijas aģentūras padomes loceklim Normundam Lakučam piedzina 89,4 tūkst. Ls parādu G. Indriksona.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Indriksons neaptur savu uzņēmumu kapitāla daļu izsoli

Elīna Pankovska, 24.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējam Guntim Indriksonam tomēr neizdosies apturēt sev piederošo deviņu uzņēmumu kapitāla daļu izsoli.

Rīgas apgabaltiesa ir noraidījusi viņa blakussūdzību par Rīgas Centra rajona tiesas lēmumu ar kuru zvērinātas tiesu izpildītājas Helgas Praņevskas darbības saistībā ar minēto izsoli tika atzītas par pamatotām. Šis apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams, DB pastāstīja tiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons.

Kā DB pastāstīja H.Praņevska pēc tiesas lēmuma rakstiskas saņemšanas, tiks nozīmēts jauns izsoles datums, bet pagaidām konkrētu datumu, kad izsole varētu notikt, viņa nosaukt nevarēja. Vien piebilda, ka sludinājums tiks ievietots laikrakstā Neatkarīgā.

H. Praņevska iepriekš DB sacīja, ka nevar izpaust sīkāku informāciju par izsoli bez abu iesaistīto pušu piekrišanas, vien norādīja, ka izsole tiek rīkota saistībā ar neizpildītu mierizlīgumu un par labu uzņēmējam Gundaram Porietim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien izsolē par trīs miljoniem eiro pārdota maksātnespējīgās SIA Ominasis Latvia manta, tostarp arī Ķemeru sanatorija, informēja maksātnespējas procesa administrators Ainars Kreics.

Izsolē piedalījās viens pretendents, kurš arī iegādājās sanatoriju. Tā ir Latvijā reģistrēta juridiska persona, taču pagaidām neko vairāk administrators neatklāja, norādot, ka izsoles uzvarētājam mēneša laikā jānorēķinās par pirkumu un tad tiks atklāta visa informācija.

«Patlaban izsoles uzvarētājs jau ir iemaksājis drošības naudu 503 000 eiro apmērā, līdz ar to tam atliek samaksāt aptuveni 2,5 miljonus eiro,» sacīja Kreics.

Pēc kārtas trešajā izsolē lietu kopības sastāvā tika izsolīti uzņēmumam Ominasis Latvia piederošie pieci nekustamie īpašumi Jūrmalā un kustamā manta, kas sastāv no gandrīz 15 000 pozīciju, kā arī grāmatām. Nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles sākumcena bija noteikta 2,9 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Krājbankas dzīvokli izsolē «pa lēto» iegādājas bankas administratora darbinieces māte

Dienas Bizness, 02.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Krājbankas īpašumu izsolē lēti – par 29,9 tūkstošiem latu - 90 kvadrātmetru dzīvokli Rīgā, Nometņu ielā 1 iegādājusies Centrālās statistikas pārvaldes darbiniece Edīte Miezīte, kuras meita Evija Miezīte ir Krājbankas maksātnespējas administratora KPMG Baltics darījumu un pārstrukturēšanas pakalpojumu asociētā direktore.

Edītes Miezītes amatpersonas deklarācija uzkrājumus izsolē noteiktās dzīvokļa cenas apmērā neuzrāda, un sievietes gada ienākumi ir aptuveni 3,5 reizes mazāki par minēto summu, vēsta portāls Pietiek.com.

Kad 8. novembrī Latvijas Krājbankas administratora SIA KPMG Baltics pārstāvis paziņoja, ka todien notikušajās izsolēs pārdoti seši likvidējamajai bankai piederoši dzīvokļi par kopējo summu, kas pārsniedz 103 700 latus, izrādījās, ka dzīvokļus iegādājusies «raiba kompānija», raksta Pietiek.com.

Nosacīti dārgākais no pārdotajiem dzīvokļiem bija par 29,9 tūkstošiem latu izsolītais 90 kvadrātmetrus plašais dzīvoklis Rīgā, Nometņu ielā 1, kuru iegādājās Edīte Miezīte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar pozitīviem rezultātiem noslēgušās divas VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) rīkotās nekustamo īpašumu izsoles.

Nosolīta Ērgļu arodvidusskolas ēka un zemesgabali Rīgas Eksportostā - Uriekstes ielā 9a un Rankas ielā 9. Kopējā nosolītā summa - 1134800 eiro, ziņo VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Atkārtotā izsolē nosolīti zemes īpašumi rūpnieciskās apbūves teritorijā R6, Rīgā, Ziemeļu rajonā, Vējzaķsalā, blakus Rīgas Eksportostai, konkrēti - Uriekstes ielā un Rankas ielā. Kopējā nekustamā īpašuma platība nedaudz pārsniedz 11 hektārus. Uriekstes ielas zemesgabala platība ir 1,4581 hektārs, bet Rankas ielas zemesgabala platība - 9,5427 hektāri. Šī teritorija ir paredzēta rūpniecības un ostas darbībā iesaistītiem uzņēmumiem, nodrošinot piemērotu infrastruktūru un attīstības iespējas. Netālu no izsolē pārdotajiem zemesgabaliem atrodas noliktavas, ražošanas un biroju ēkas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "FeLM" izsolē piedāvās iegādāties maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" bijušo elektrotēraudkausēšanas kompleksu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kustamās mantas kā lietu kopības izsoles sākumcena ir noteikta 4,3 miljoni eiro. Izsoles solis ir 200 000 eiro.

Lietu kopībā ietilpst kustamā manta, kuru veido 413 vienības, tostarp elektrotēraudkausēšanas krāsns, kas atrodas nekustamajos īpašumos Brīvības ielā 94, Liepājā, un Brīvības ielā 92A, Liepājā.

Kustamās mantas izsoles cena tiks aplikta ar pievienotās vērtības nodokli.

Izsole sāksies ceturtdien, 5.novembrī, plkst.13, bet noslēgsies 2020.gada 7.decembrī plkst.13.

Visām personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, līdz 25.novembrim (ieskaitot) jāiemaksā "FeLM" norēķinu kontā nodrošinājuma summa 430 000 eiro apmērā un, izmantojot elektronisko izsoļu vietni, jānosūta lūgums "FeLM" valdei par autorizāciju izsolei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Reverta par 13,8 miljoniem eiro pārdevusi savā valdījumā esošo Skonto kompleksu futbola kluba Skonto prezidenta amatu šonedēļ pametušā Vladimira Koļesiņičenko firmai SSA.

Kā informēja Reverta Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa, interesi par Skonto kompleksu iegādi izrādīja vairāki investori. Pēc rūpīgas izvērtēšanas par izdevīgāko atzīts SIA SSA piedāvājums. Šā gada 15.jūlijā darījums, tostarp naudas pārskaitījums, tika pilnībā pabeigts. Atgūtie naudas līdzekļi jau tuvākajā laikā tiks atmaksāti Valsts kasei.

Ozoliņa atgādina, ka savulaik AS Parex banka izsniegtā kredīta mērķis bija Skonto stadiona iegāde un attīstība. Ilgstošu kredītsaistību nepildīšanas dēļ 2011.gadā objektu pārņēma lielākais nodrošinātais kreditors – AS Reverta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ķeizarmežam ierosina tiesisko aizsardzību

Elīna Pankovska, 05.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atpūtas kompleksam SIA Ķeizarmežs Rīgas Centra rajona tiesa ierosinājusi tiesiskās aizsardzības procesu, liecina informācija Maksātnespējas reģistra mājaslapā.

Šā gada augusta sākumā DB rakstīja, ka izsolē pārdots atpūtas kompleksa SIA Ķeizarmežs nekustamais īpašums, kas atrados Rīgā, Elizabetes ielā 28A. To apstiprināja zvērināta tiesu izpildītāja Jāņa Stepanova birojā, tomēr tuvāku informāciju kam un par cik īpašums pārdots, neatklāja.

Informācija Latvijas Vēstneša mājaslapā liecināja, ka šī bijusi jau otrā izsole, un nekustamais īpašums sastāvēja no zemesgabala ar kopējo platību 6,99 kvadrātmetri un jaunbūves.

Piedzinējs bija a/s SEB banka. Nekustamā īpašuma novērtējums bija 544 tūkst. Ls, bet otrās izsoles sākumcena tika noteikta 408 tūkst. Ls apmērā. Lielākais Ķeizarmeža īpašnieks ir uzņēmējs Guntis Indriksons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Izsola atpūtas kompleksa Ķeizarmežs nekustamo īpašumu

Elīna Pankovska, 03.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē pārdots atpūtas kompleksa SIA Ķeizarmežs nekustamais īpašums, kas atrados Rīgā, Elizabetes ielā 28A.

To DB apstiprināja zvērināta tiesu izpildītāja Jāņa Stepanova birojā, tomēr tuvāku informāciju kam un par cik īpašums pārdots netiek atklāts.

Informācija Latvijas Vēstneša mājaslapā liecina, ka šī bijusi jau otrā izsole, un nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 6,99 kvadrātmetri un jaunbūves.

Nekustamā īpašuma īpašnieks ir SIA Ķeizarmežs, bet piedzinējs a/s SEB banka. Nekustamā īpašuma novērtējums ir 544 tūkst. Ls, bet otrās izsoles sākumcena bija noteikta 408 tūkst. Ls apmērā. Lielākais Ķeizarmeža īpašnieks ir uzņēmējs Guntis Indriksons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zvērināts tiesu izpildītājs Helga Praņevska rīko uzņēmējam Guntim Indriksonam piederošās kustamās mantas pirmo izsoli, liecina paziņojums laikrakstā Neatkarīgā.

Izsolē plānots izsolīt 3782 SIA Stadion kapitāldaļas 189 100 latu vērtībā, 180 SIA Skonto FC kapitāldaļas 180 latu vērtībā, 17 993 SIA Radio Skonto kapitāldaļas 17 993 latu vērtībā, 21 SIA Skonto apsardzes dienests kapitāldaļu 420 latu vērtībā, 4368 SIA Ceļojumu birojs Express travel kapitāldaļas 4358 latu vērtībā, 42 000 SIA Hobi Latgale kapitāldaļu 42 000 latu vērtībā, 555 SIA Hanzas apartamenti kapitāldaļas 11 100 latu vērtībā, 860 SIA Hanzas projekti kapitāldaļas 8600 latu vērtībā, kā arī 50 SIA Usma GV kapitāldaļas 10 000 latu vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Indriksonam piederošās radio Skonto kapitāldaļas iegādājies Lero Aeroholding Limited

Žanete Hāka, 17.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ notikušajā Guntim Indriksonam piederošo Radio Skonto kapitāldaļu izsolē augstāko cenu piedāvājusi AS Lero Aeroholding Limited, informēja zvērināta tiesu izpildītāja Helga Rūtena.

Nosolītā summa ir 351,9 tūkstoši latu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma normām summa jāsamaksā divu nedēļu

laikā no izsoles dienas, skaidro H. Rūtena.

Db.lv jau rakstīja, ka kopumā tika izsolītas 17993 Radio Skonto kapitāldaļas, un vienas kapitāldaļas novērtējums ir viens lats. Kopējais kapitāldaļu novērtējums ir 17,99 tūkstoši latu.

Jāatzīmē, ka 2011.gadā tiesā tika risināts G. Indriksona un H .Rūtenas strīds saistībā ar to, ka viņa 2010. gadā atzina par nenotikušu G.Indriksonam piederošo SIA Skonto FC un SIA Hobi Latgale kapitāla daļu izsoli. Rīgas apgabaltiesa šo pieteikumu noraidīja. Toreiz G. Indriksons norādīja, ka, lai gan izsolē piedalījās seši dalībnieki un noteiktā Skonto FC kapitāla daļu sākuma cena tika pārsniegta vairāk nekā 100 reizes, tiesu izpildītāja atzina izsoli par nenotikušu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pārdots bijušā Liepājas metalurga elektrotēraudkausēšanas komplekss

LETA, 30.04.2021

"Aslanli Metalurji" īpašnieks Hamdi Alaedins Ejuboglu (no kreisās) un SIA "FeLM" valdes loceklis Jānis Rībens

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "FeLM" noslēdzis līgumu par bijušā "Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas kompleksa kustamās un nekustamās mantas pārdošanu uzņēmumam "Liepāja Steel", kas pieder Turcijas kompānjias "Aslanli Metalürji ve Metal Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.S." ("Aslanli Metalürji") īpašniekam Hamdi Alaedinam Ejuboglu, informē "FeLM" pārstāvji.

Pušu starpā noslēgtā līguma nosacījumi satur komercnoslēpumu un līdz ar to netiek izpausti.

Tā kā "FeLM" aktīvu pārdošana, izmantojot publisko elektronisko izsoļu platformu, nav devusi gaidīto rezultātu, ņemot vērā "FeLM" aktīvu specifiku, 2020.gada decembrī tika veiktas izmaiņas pārdošanas stratēģijā, organizējot konkursu.

Konkursā piedalījās vairāki potenciālie pircēji no Eiropas un Āzijas. Izvērtējot potenciālo pircēju iesniegtos saistošos piedāvājumus, par konkursā piedāvātās kustamās un nekustamās mantas ieguvēju izvēlēts pircējs, kas piedāvāja visaugstāko cenu, tas ir, "Aslanli Metalurji".

Pircējs iegūst īpašuma tiesības uz aktīviem pēc pirkuma summas samaksas pilnā apmērā un pie nosacījuma, ka Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde neizmanto pirmpirkuma tiesības uz darījumā iekļautiem nekustamiem īpašumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru