Mazumtirdzniecība

Kolonna meklē jaunas tirgus nišas reģionā

Ingrīda Drazdovska, 13.05.2010

Jaunākais izdevums

AS Holding KOLONNA nākotnes plāni saistīti ar darbības izvēršanu Igaunijā, NVS valstīs un Ukrainā.

Kolonna nav atmestusi plānus kļūt par publisku akciju sabiedrību. Krīze šos plānus ir par gadu «atsviedusi» atpakaļ, atklāja Kolonnas dibinātāja un viena no akcionārēm Ieva Plaude – Rēlingere.

Grupas uzņēmumi, kas nodarbojas ar nekustamo īpašumu attīstīšanu un ar to saistīto pakalpojumu sniegšanu, kopējais neto apgrozījums 2009. finanšu gadā (01.10.2008 – 30.09.2009) bija 4,2 miljoni eiro. Kolonna Hotel Group apgrozījums pērn 5,1 milj. eiro, savukārt Kolonna Design Group apgrozījums – 5,7 milj. eiro. Hanzas Flīžu tirgus pērn strādāja ar 4,3 milj. eiro apgrozījumu.

Db.lv jau vēstīja, ka divi no īpašumu grupas uzņēmumiem – a/s Projekts Hanzas 12 un SIA Kolonna Invest ar 48 īpašumu lielu portfeli ir lūguši tiesisko aizsardzību. A/s Projekts Hanzas 12 ārpustiesas tiesiskā aizsardzība jau ir apstiprināta, bet par otru uzņēmumu lēmums tiks paziņots maija otrajā pusē.

Kolonna Cosmetic Group (skaistumkopšanas nozares uzņēmumi Baltijā un Vācijā) apgrozījums pērn bija 55,2 milj. eiro. Kristofs Roišs (Christoph Reusch ), Kolonna Cosmetic Group komercdirektors stāstīja, ka plānos ir darbības paplašināšana Vācijā, Baltijas valstīs, Ukrainā, Krievijā. «Notiek pārrunas par jaunu zīmolu izplatīšanas tiesībām, izskatam iespēju Langguth rūpnīcā Vācijā sākt ražot selektīvā segmenta kosmētiku,» viņš pauda

Kristofs Roišs atzīst, ka kosmētikas nozare Eiropā arī 2009.gadā ir piedzīvojusi izaugsmi – tas ir viens no retajiem sektoriem Eiropā un visā pasaulē. Baltijā tirdzniecības apjomi samazinājās, bet daudz mazāk nekā vispārējais mazumtirdzniecības kritums. Arī nākotnē kosmētikas nozare būšot perspektīva.

Douglas Baltic pērn strādāja ar 30,4 milj. eiro neto apgrozījumu. Douglas šogad turpina nostiprināt tirgus ietekmi Baltijā. Lai gan plānojam mērenu izaugsmi veikalu skaita ziņā, toties piedāvājuma sortiments vēl tiek pilnveidots, raksturoja Andris Kudrjavcevs, Douglas Baltic valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandālā, kas novedis pie ASV prezidenta Donalda Trampa impīčmenta procedūras, iesaistītā ASV viceprezidenta Džo Baidena dēla Hantera Baidena firmai «Rosemont Seneca» nauda no Ukrainas gāzes un naftas kompānijas «Burisma Holdings» skaitīta caur Latvijas banku AS «PrivatBank», liecina internetā nopludināti «Rosemont Seneca» kontu pārskati.

Savukārt Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis pērn apmeklējis «Burisma Holdings» īpašnieka, gāztā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča līdzgaitnieka, no Ukrainas aizmukušā Mikolas Zločevska organizētu forumu Monako.

Izdevums «The Hill» vēstīja, ka laikā no 2014.gada pavasara līdz 2015.gada rudenim «Rosemont Seneca» no «Burisma Holdings» saņēmis vidēji vairāk nekā 166 000 ASV dolāru mēnesī.

Internetā nopludinātas «Rosemont Seneca» konta atskaites no «Morgan Stanley» bankas Ņujorkā parāda, ka naudas pārskaitījumi kompānijai veikti caur «PrivatBank». Vienā pārskaitījumā parasti skaitīti 83 333,33 dolāri.

Hanters Baidens bija «Burisma Holdings» uzraudzības padomes loceklis laikā, kad viņa tēvs bija ASV viceprezidents un prezidenta Baraka Obamas valdībā pārraudzīja diplomātiskās attiecības ar Ukrainu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Storent Holdings, Latvijā vadošais un viens no lielākajiem būvniecības tehnikas nomas uzņēmumiem Baltijā, paziņo par savu obligāciju publisko piedāvājumu, pamatojoties uz pamatprospektu, kas publicēts uzņēmuma mājaslapā un Nasdaq Riga.

Andris Pavlovs, Storent līdzdibinātājs un Storent Holdings valdes loceklis: "Storent Investments pirmo reizi emitēja obligācijas jau 2017. gadā. Taču šobrīd tiek atvērta parakstīšanās uz pirmajām Storent Holdings obligācijām. Ieguldījums uzņēmumā Storent ir ieguldījums modernu, drošu un ilgtspējīgu būvniecības tehnikas nomas procesu attīstībā Baltijā un Ziemeļvalstīs."

Latvijas Banka 2023. gada 31. maijā ir reģistrējusi Storent Holdings parādzīmju emisijas pamatprospektu un devusi atļauju Storent Holdings veikt parādzīmju publisko piedāvājumu.

Storent Holdings apstiprināja programmas pirmās daļas galīgos noteikumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Alūksnes putnu fermas IPO mērķis ir saražoto olu daudzumu palielināt par 60%

Db.lv, 17.08.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS APF Holdings uzņēmumu grupa, kas ietver vienu no lielākajiem putnkopības un olu ražošanas uzņēmumiem Latvijā SIA Alūksnes putnu ferma un putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmumu SIA Preiļu putni, šī gada rudenī plānotā sākotnējā publiskā piedāvājumā (IPO jeb Initial Public Offering) mērķis ir piesaistīt investoru līdzekļus, lai līdz 2025. gadam audzētu ražoto olu daudzumu par 60%.

Šāda apjoma izaugsme nozīmēs, ka uzņēmuma ieņēmumi augs no aptuveni 11 miljoniem eiro 2022. gadā līdz pat 25 miljoniem 2025. gadā.

Papildus jau esošajām trim dējējvistu novietnēm iecerēts uzbūvēt vēl divas un paplašināt ražošanas atbalsta infrastruktūras jaudu. Tas ļaus palielināt ražoto olu daudzumu no 115 miljoniem gadā līdz pat 180 miljoniem, bet pašu dējējvistu skaitu audzēt līdz 665 000.

Tāpat plānots sākt olu pārstrādi, ražošanu papildinot ar jaunām ražošanas iekārtām.

Uzņēmumā skaidro, ka, pateicoties gan darbības apmēru, gan rentabilitātes pieaugumam, "APF Holdings" EBITDA kāpums plānots no aptuveni diviem miljoniem eiro pērn līdz 8,5 miljoniem eiro 2025.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trasatlantic Holdings Company direktoru padome apliecina, ka par 9,622 miljoniem eiro (7 miljoniem latu) iegādājusies 59 110 Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic akcijas (tā saucamās SAS obligācijas).

Kā teikts kompānijas paziņojumā, darījums noticis ar mērķi nodrošināt lidsabiedrībai ārkārtas finanšu palīdzību, jo airBaltic esot nopietnas likviditātes problēmas. Dokumenti par akcionāru sastāva maiņu pēc darījuma parakstīti 9. septembrī un iesniegti Uzņēmuma reģistrā, tādējādi apgāžot spekulācijas par darījuma necaurspīdīgumu.

Trasatlantic Holdings Company paudis izbrīnu, ka valdība, kas ir lidsabiedrības akcionārs, ieņēmusi neizlēmīgu pozīciju un neveic ārkārtas soļus, lai glābtu kompāniju, kuras lomu valsts ekonomikā ir grūti pārvērtēt. Lidsabiedrības kritiskais finanšu stāvoklis esot sekas privātā akcionāra Baltijas Aviācijas sistēmas un valsts kā akcionāra attiecībām, ar kurām Trasatlantic Holdings Company neesot nekāda sakara, kā tas izrietot no 2010. gada 20. aprīļa līguma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

APF Holdings IPO mērķis ir piesaistīt septiņus miljonus eiro

Db.lv, 05.09.2023

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un lielākais īpašnieks Jurijs Adamovičs (no labās) un kompānijas padomes priekšsēdētājs Uldis Iltners

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "APF Holdings" akciju publiskajā piedāvājumā plāno piesaistīt septiņus miljonus eiro, informē "APF Holdings" pārstāvji.

Kompānijas valdes priekšsēdētājs un lielākais īpašnieks Jurijs Adamovičs skaidro, ka gan uzņēmums, gan putnkopības nozare Latvijā patlaban ir izdevīgā tirgus pozīcijā - Latvijā un Eiropā kopumā tuvākajos gados ir gaidāma būtiska patēriņa paradumu un lielveikalu tirdzniecības politikas maiņa.

Alūksnes putnu fermas grupas padomi vadīs Uldis Iltners 

AS APF Holdings (APF), uzņēmumu grupai, kas ietver vienu no lielākajiem putnkopības...

Tostarp viņš atgādina, ka sprostos turēto vistu olas nomainīs kūtīs dēto vistu olas un šīs pārmaiņas radīs nozīmīgu kūtīs dēto vistu olu deficītu gan Latvijā un Baltijā, gan Eiropas valstīs.

Jau ziņots, ka "APF Holdings" grupa plāno kotēt akcijas biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North", lai piesaistītu investīcijas olu ražošanas jaudu palielināšanai, darbības paplašināšanai Latvijā un ekspansijai eksporta tirgos. Plānots, ka "APF Holdings" akciju sākotnējo piedāvājumu varētu īstenos 2023.gada rudenī.

Pēc sākotnējā publiskā piedāvājuma, "APF Holdings" izaugsmes mērķi paredz būtiski paplašināt "APF Holdings" grupas darbības mērogu, tostarp līdz 2025.gadam palielināt ražoto olu daudzumu par 60% un vairāk nekā dubultot ieņēmumus, palielinot tos no aptuveni 11 miljoniem eiro 2022.gadā līdz 25 miljoniem 2025.gadā.

Tāpat ar investoru ieguldījumu un turpmāku banku finansējumu iecerēts papildu jau esošajām trim dējējvistu novietnēm uzbūvēt vēl divas un paplašināt ražošanas atbalsta infrastruktūras jaudu. Tādējādi ražoto olu daudzums palielinātos no 115 miljoniem gadā līdz 180 miljoniem, bet pašu dējējvistu skaits - līdz 665 000, atzīmē "APF Holdings" pārstāvji.

"APF Holdings" plāno sākt arī olu pārstrādi, iegādājoties jaunas ražošanas iekārtas.

"APF Holdings" grupas apgrozījums pērn palielinājās 2,9 reizes un sasniedza 11,23 miljonus eiro, savukārt grupas peļņa pieauga 2,5 reizes un bija 331 047 eiro.

Kompānija "APF Holdings" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,7 miljoni eiro. Uzņēmumu grupā ietilpst putnkopības un olu ražošanas uzņēmums "Alūksnes putnu ferma", vairumtirdzniecības uzņēmums SIA "APF Trading", putnkopības un olu ražošanas pakalpojumu sniedzējs SIA "Oluksne", gāzes un organiskā mēslojuma ražotājs SIA "APF Energy" un putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmums SIA "Preiļu putni".

"APF Holdings" lielākais akcionārs ir Adamovičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības tehnikas nomas uzņēmums Baltijā Storent Holdings ziņo, ka 2022. gadā uzņēmuma neto peļņa sasniedza 4,7 miljonus eiro. Pērn uzņēmuma pašu kapitāls sasniedza 23 miljonus eiro, kas veido 45% no bilances.

"Pēc veiksmīgas AS Storent Investments un SIA SEL Investments apvienošanās SIA Storent Holdings 2022. gada nogalē, mēs plānojam jaunu obligāciju emisiju līdz 15 miljoniem eiro, kas pirmo reizi būs pieejama gan privātajiem, gan institucionālajiem investoriem. Plānots, ka 2023. gadā Storent Holdings ieņēmumi palielināsies par 10% un neto peļņa sasniegs aptuveni 5 miljonus eiro," komentē Andris Pavlovs, Storent līdzdibinātājs un Storent Holdings valdes loceklis.

“Storent Investments pirmo reizi emitēja obligācijas 2017. gadā. Savukārt pašlaik Storent Holdings gatavojas pirmajai obligāciju emisijai, kas būs pieejama arī privātajiem investoriem visā Baltijā. Lēmuma pamatā ir izteikts pieprasījums, ko mēs redzam pēc šāda veida finanšu instrumentiem privāto investoru vidū, un mūsu vajadzība veicināt turpmāku izaugsmi. Ieguldījums Storent ir investīcija modernu, drošu un ilgtspējīgu būvniecības iekārtu nomas procesu attīstībā Baltijā un Ziemeļvalstīs," norādīja Pavlovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

MIG Holdings vienojas ar Swedbank par mierizlīgumu

Vēsma Lēvalde, 03.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA MIG Holdings īpašnieki Ivars un Aigars Kesenfeldi ir noslēguši mierizlīgumu ar kreditoru Swedbank. Mierizlīgums vēl jāapstiprina tiesai.

Tādējādi tiek apturēta Swedbank tiesvedība pret MIG Holdings īpašniekiem kā privātpersonām, informē MIG holdings.

Vienošanās panākta pēc 11 mēnešu intensīvām sarunām ar Swedbank, norāda SIA MIG Holdings līdzīpašnieks Aigars Kesenfelds. «Esam panākuši vienošanos par kredītu saistību izpildi saistībā ar SIA MIG Holdings un to saistīto uzņēmumu nekustamo īpašumu projektiem, kurus finansēja Swedbank,» tā A. Kesenfelds.

MIG Holdings īpašnieki patlaban risinot sarunas arī ar citiem kreditoriem par saistību izpildes un restrukturizācijas risinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "APF Holdings" grupas uzņēmums SIA "Alūksnes putnu ferma", investējot vairāk nekā 240 000 eiro, ir sākusi saules enerģijas parka uzstādīšanu, informē uzņēmumā.

Parkā patlaban notiek instalācijas darbi. Pēc tā nodošanas ekspluatācijā saules parka jauda būs 250 kilovatstundu (kWh), ko nodrošinās 384 saules paneļi. Paredzēts, ka saules enerģijas parks tiks nodots ekspluatācijā līdz šā gada nogalei.

Saules enerģijas parks vasaras mēnešos nodrošinās visu esošo "Alūksnes putnu fermas" vistu novietņu elektrības patēriņu, kā arī nosegs 25% no kopējā uzņēmuma enerģijas patēriņa. Projektu ievieš enerģētikas uzņēmums SIA "Ignitis Latvija".

"APF Holdings" valdes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs norāda, ka kompānija tiek veidota par pilnībā aprites ekonomikas principos balstītu uzņēmumu, proti, tādu, kas pats rada enerģiju, pārstrādā ražošanas procesa atkritumus un gādā par dzīvnieku labturību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības tehnikas nomas uzņēmums Baltijā Storent Holdings informē, ka, pēc 2022. gada nogalē veiktās AS Storent Investments un SIA SEL Investments apvienošanas jaunizveidotajā SIA Storent Holdings, uzņēmums plāno jaunu obligāciju emisiju līdz 15 miljoniem eiro, kas pirmo reizi būs pieejama gan privātajiem, gan institucionālajiem investoriem.

Andris Pavlovs, Storent līdzdibinātājs un Storent Holdings valdes loceklis: "Mēs izveidojām pirmo nomas uzņēmumu Latvijā 2008. gada 17. aprīlī. Lepojos, ka 15 gadu laikā esam attīstījuši mūsdienīgu būvniecības tehnikas nomas uzņēmumu, kas darbojas piecās valstīs un saviem klientiem piedāvā augstas kvalitātes nomas risinājumus."

AS Storent Investments un tā meitasuzņēmumiem ir nomas inventārs, nomas punktu tīkls un klientu bāze. SIA SEL Investments un tā diviem meitasuzņēmumiem pieder aptuveni 50% no būviekārtu parka, ko pārvalda Storent grupa. Tā bija lieliska iespēja apvienot abu uzņēmumu pieredzi un finanšu resursus, lai turpinātu Storent Holdings attīstību ar ievērojami lielāku jaudu un rentabilitāti," par uzņēmuma attīstību piebilda Pavlovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Sakret Holdings apgrozījums palielinājies par 17%

Žanete Hāka, 12.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrībā Sakret Holdings ietilpstošo uzņēmumu kopējais neauditētais apgrozījums 2014. gadā sasniedza 20,5 miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

Tas ir par 17 % vairāk nekā iepriekšējā pārskata gadā. Lielākais apgrozījuma pieaugums 2014. gadā ir AS Sakret Holdings rūpnīcai Lietuvā – par 23%. Apgrozījums palielinājies arī Latvijā – par 16% un Igaunijā - par 14%.

Pērn būtiski pieaudzis arī AS Sakret Holdings eksporta produkcijas apjoms. Salīdzinot ar 2013. gadu, tas palielinājies par 41%. Galvenie koncerna eksporta tirgi ir Somija, Zviedrija, Norvēģija un Īslande. AS Sakret Holdings neauditētā neto peļņa 2014. gadā bija 535 tūkstoši eiro, kas ir par 5% vairāk nekā 2013. gadā.

AS Sakret Holdings padomes priekšsēdētājs Andris Vanags skaidro, ka lielais apgrozījuma pieaugums Lietuvā 2014. gadā saistīts ar tuvojošos pāreju no litiem uz eiro 2015. gadā, kā arī pēckrīzes būvniecības uzplaukumu, ko kaimiņvalsts piedzīvoja pērn. Latvijā apgrozījuma kāpumu veicināja valsts atbalstītā namu siltināšanas programma. Savukārt Igaunijā pieaugums ir nedaudz mazāks Skandināvijas valstu ekonomiku izaugsmes tempu, īpaši Somijas, mazināšanās ietekmē, norāda A. Vanags.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Valdība akceptē Ripplewood Holdings izteikto Citadeles iegādes piedāvājumu, bet nosacījumus neatklāj

LETA, 16.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība otrdien pēc vairāku stundu lemšanas ir akceptējusi ASV fonda Ripplewood Holdings izteikto bankas Citadele iegādes piedāvājumu, žurnālistus informēja valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V), atsakoties pašlaik sniegt sīkāku informāciju par darījuma nosacījumiem.

Straujuma stāstīja, ka šo darījumu atbalsta arī otrs Citadeles dalībnieks - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB). Bankas pārdošanas līgums tikšot saskaņots tuvākajā laikā.

Ripplewood Holdings pārstāvis Tims Kolins atzina, ka pēc darījuma 25% Citadeles kapitāldaļu paliks ERAB īpašumā, 25% - Ripplewood Holdings, bet 50% - patlaban nenosauktiem investoriem. Pēc Kolina teiktā, nenosauktie investori nav saistīti ar Latviju.

Arī Straujuma darījuma detaļas neatklāja, bet piebilda, ka bankas investori - patiesie labuma guvēji - un darījuma summa tiks nosaukta drīzumā pēc līguma parakstīšanas, jo 30.septembris ir pēdējais datums, kad Eiropas Komisija vai nu akceptē darījumu, vai pārņem darījuma veikšanu savā ziņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sauso būvmaisījumu ražotājs AS "Sakret Holdings" ieguldīs 250 000 eiro saules paneļu parka izveidē uzņēmuma ražošanas teritorijā Stopiņu pagastā, informē uzņēmuma pārstāvji.

No saules paneļiem iegūto zaļo enerģiju uzņēmums izmantos ražošanas vajadzībām, šim nolūkam nodrošinot līdz 50% nepieciešamās elektroenerģijas. Projektu iecerēts pabeigt 2024.gada pavasarī.

Paredzams, ka 518 uzstādītie saules paneļi saražos vidēji 256 000 kilovatstundu gadā.

"Sakret Holdings" padomes priekšsēdētājs Andris Vanags skaidro, ka būvmaisījumu ražošanai ir sezonāls raksturs, proti, lielākie apmēri tiek saražoti vasarā, kad ir arī visvairāk saules gaismas.

Saules paneļu parka uzstādīšanu realizē AS "Latvenergo". Projektu plānots finansēt gan no uzņēmuma līdzekļiem, gan ar "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") finansējuma palīdzību Atjaunošanas un noturības mehānisma ietvarā "#NextGenerationEU".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem būvniecības tehnikas nomas uzņēmumiem Baltijā Storent Holdings obligāciju publiskā piedāvājuma laikā piesaistījis 10 500 000 eiro ar 11% likmi.

"Piesaistītais finansējums ļaus mums turpināt izaugsmi, kā arī pārfinansēt pašreizējās saistības. Esmu gandarīts, ka uz obligācijām kopumā parakstījās gandrīz 1000 investoru, no kuriem lielākā daļa ir privātie investori un kuri tagad kļūs par daļu no Storent attīstības," komentē Andris Pavlovs, Storent līdzdibinātājs un Storent Holdings valdes loceklis.

"Vēlos pateikties arī obligāciju turētājiem, kas ir bijuši kopā ar mums daudzus gadus un izvēlējās apmainīt iepriekšējās obligācijas pret jaunajām. Savukārt lielākā vilšanās bija tā, ka neviens no Baltijas institucionālajiem investoriem neizlēma atbalstīt vietēju, ambiciozu uzņēmumu. Rodas iespaids, ka institucionālie investori labprātāk investē ārzemēs," piebilda Pavlovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sakret saņem balvu kā izglītībai draudzīgākais uzņēmums

Zane Atlāce - Bistere, 23.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvmateriālu ražotāja AS Sakret Holdings Igaunijas rūpnīca saņēmusi Igaunijas nacionālo apbalvojumu kā Mācībām draudzīgākais uzņēmums, ko pasniedz par sekmīgu darbinieku prasmju pilnveidošanu un motivācijas līmeņa celšanu organizācijā.

Uzņēmums apbalvots Pieaugušo izglītības nedēļas ietvaros notikušajā ceremonijā Igaunijas Nacionālajā muzejā.

«Mēs saprotam, ka uzņēmums var attīstīties tikai kopā ar saviem darbiniekiem, tāpēc lielu uzsvaru liekam uz cilvēku apmācībām. Tas ir nepārtraukts process, lai uzlabotu un papildinātu jau esošās kompetences, kas nepieciešamas ražošanas, pārdošanas un citās Sakret darbības jomās,» saka AS Sakret Holdings Igaunijas rūpnīcas izpilddirektors Kaspars Pacēvičs.

Vienlaikus AS Sakret Holdings tika piešķirta balva kategorijā Mācībām draudzīgākā organizācija Jervas apriņķī.

Lielāko daļu uzņēmumā ražoto produktu Igaunijā tiek izmantoti uz vietas, tomēr 7% no kopējā daudzuma tiek eksportēti - galvenokārt uz Ziemeļvalstīm. Visi produkti atbilstoši normatīvo aktu prasībām sertificēti ar CE marķējumu. AS Sakret Holdings rūpnīca kaimiņvalstī atklāta 2007. gadā un pašreiz tajā strādā 30 cilvēki. Ražotnes izveidē ieguldītas lielākās tiešās investīcijas no Latvijas industrijas attīstībai Igaunijā. AS Sakret Holdings Igaunijas rūpnīca, svinot 10 gadu jubileju, spējusi iegūt vairāk nekā 30% tirgus un saglabāt stabilu izaugsmi, šā gada pirmajā pusgadā audzējot apgrozījumu par 11% pret iepriekšējā gada tādu pašu periodu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražotāja AS «Sakret Holdings» koncerna uzņēmums UAB «Sakret LT» decembrī saņēma vairākas nozīmīgas balvas par sasniegumiem Lietuvā, tostarp «Lietuvas eksporta balvu 2017», zelta medaļu par ražoto produktu, kā arī balvu «Labākais uzņēmums 2017» kategorijā mazie un vidējie uzņēmumi, informē kompānijas sabiedrisko attiecību konsultante Rūta Grikmane.

«Man ir patiess prieks, ka katrā no Baltijas valstīm »Sakret« spējis attīstīt veiksmīgas rūpnīcas, kas ne tikai nodrošina darba vietas un augstvērtīgus būvmateriālus, bet arī palīdz visam reģionam attīstīties. Šī balva ir tiešs pierādījums tam, ka latvieši arī kaimiņvalstīs var gūt atzinību,» saka AS «Sakret Holdings» padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

Apbalvojumu par sasniegumiem eksportā pasniedza Panevēžas Tirdzniecības, rūpniecības un amatniecības kamera, godinot labākos šī reģiona uzņēmējus, savukārt balvu «Labākais uzņēmums 2017» kategorijā mazie un vidējie eksportspējīgie uzņēmumi sniedza Viļņas Tirdzniecības, rūpniecības un amatniecības kamera. Kā labākais UAB «Sakret LT» ražotais produkts novērtēts apmetums «HM-10», par ko zelta medaļu pasniedza Lietuvas Republikas premjerministrs Saulius Skvernelis un Lietuvas rūpniecības konfederāciju prezidents Roberts Dargis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lemberga meitai jauns SIA

Sandra Dieziņa, 22.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mēra Aivara Lemberga meita Līga Lemberga izveidojusi jaunu uzņēmumu SIA Osmium Holdings.

Kā liecina Lursoft pieejamā informācija, Osmium Holdings 100 % pieder Līgai Lembergai, kas ir vienīgā valdes locekle šajā uzņēmumā.

Jaunais uzņēmums reģistrēts Rīgā, kādā Tērbatas ielas dzīvoklī, un tā pamatkapitāls ir pusmiljons latu. Lursoft dati rāda, ka Osmium Holdings izveidots SIA LSF Holdings reorganizācijas rezultātā, no kura nodalīts arī Rīgā, Doma laukumā reģistrētais SIA Iridium Holdings ar pamatkapitālu 0,5 miljonu Ls apjomā, kurš arī reģistrēts 15. jūnijā, bet tā vienīgais valdes loceklis ir Aleksejs Ovods.

Oficiālā reģistra dati rāda, ka L. Lemberga kā padomes locekle vēl darbojas a/s VB Holdings, kur viņai pieder 14,29 % daļu un a/s ALA Investments. L. Lembergai noslēgts laulāto mantisko attiecību līgums ar Jāni Austriņu, kuram pilnībā pieder SIA Piltenes meži un a/s Stella Associates un 8,71 % SIA Baltimar VT. Šie trīs uzņēmumi arī reģistrēti Rīgā, Tērbatas ielas dzīvoklī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Sakret holdings eksporta apjoms pieaudzis par 12%

Dienas Bizness, 10.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Sakret holdings ietilpstošo uzņēmumu kopējais eksportētās produkcijas apjoms 2015. gada pirmajā pusgadā ir pieaudzis par 12%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, informē kompānijas pārstāvji.

2015. gada pirmajos sešos mēnešos Sakret holdings neauditētais apgrozījums ir sasniedzis 9,3 miljonus eiro. Tas ir līdz šim lielākais apgrozījuma radītājs atbilstošajā laika periodā visā uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē. Straujākais apgrozījuma pieaugums šogad ir Lietuvā un Igaunijā, sasniedzot astoņus procentus.

Sakret holdings padomes priekšsēdētājs Andris Vanags skaidro, ka uzņēmuma produkcijas lielākais noieta tirgus ir Skandināvijas valstis, kur katru gadu Sakret tirgus daļa palielinās.

Sakret holdings attīstības stratēģija balstās uz produkcijas eksporta palielināšanu dažādos tirgos un kompānijas pieredzes un kompetences pārnesi uz citām valstīm, veidojot kopuzņēmumus ar šo valstu uzņēmumiem. Sakret holdings ir 100 % Latvijas kapitāla uzņēmums, kas attīsta un pilnveido franšīzes priekšrocības. Sakret holdings sastāvā ietilpst sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražošanas uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušajā Latvijas Universitātes (LU) dienesta viesnīcā Zigfrīda Anna Meierovica bulvārī 10/12 tuvāko gadu laikā taps jauna naktsmītne Rīgas un Latvijas apceļotājiem, pastāstīja LU Nomas daļas vadītājs Ilmārs Dambe.

Ēka Meierovica bulvārī vēl joprojām ir LU īpašums, taču universitātes vadība jau pirms kāda laika pieņēmusi lēmumu to iznomāt, jo dienesta viesnīcās brīvas vietas vēl ir un jaunas nav nepieciešamas.

Tādēļ, lai gūtu papildu ienākumus un nodrošinātu ēkas saglabāšanu, šogad izstrādāts nomas objekta izsoles konkurss. Tajā piedalīties gribējuši vairāki iespējamie nomnieki, tomēr gala izsolē piedalījies tikai viens pretendents - SIA D.M. holdings -, kas atzīts par atbilstošu konkursa prasībām.

SIA D.M. holdings piedāvātā nomas maksa bijusi par 23% augstāka nekā sākotnēji plānotā, un uzņēmums atzīts par uzvarētāju konkursā. Patlaban noteikts, ka nomas maksa mēnesī būs 6300 eiro (4427 lati). Sākotnējā nomas maksa izrēķināta, vadoties pēc Ministru kabineta noteikumiem Nr.515. Ēka SIA D.M. holdings iznomāta līdz 2037.gada 30.augustam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Sakret Holdings apgrozījums sasniedzis rekordaugstu līmeni

Žanete Hāka, 12.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrībā Sakret Holdings ietilpstošo uzņēmumu kopējais eksportētās produkcijas apjoms pirmajā ceturksnī ir pieaudzis par 41%, salīdzinot ar 2014. gada attiecīgo periodu, informē uzņēmuma pārstāvji.

2015. gada pirmajos trīs mēnešos AS Sakret Holdings neauditētais apgrozījums ir sasniedzis 3,2, miljonus eiro. Tas ir augstākais rādītājs grupas pastāvēšanas vēsturē. Tāpat kā iepriekšējos periodos, Sakret Holdings lielākais eksporta noieta tirgus ir Skandināvijas valstis.

AS Sakret Holdings attīstības stratēģija balstās uz produkcijas eksporta palielināšanu dažādos tirgos un pieredzes un kompetences pārnesi citās valstīs, veidojot kopuzņēmumus.

AS Sakret Holdings ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kas attīsta un pilnveido franšīzes priekšrocības. AS Sakret Holdings ietilpst sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražošanas uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Latvijā pieprasījums pēc kūtīs dētajām olām varētu dubultoties no aptuveni 36 miljoniem pagājušajā gadā līdz 70-75 miljoniem šogad, prognozē AS "APF Holdings" pārstāvji.

Pieprasījumu veicinās fakts, ka lielveikalu tīkli pakāpeniski atsakās no sprostos dēto olu tirdzniecības. "Šobrīd atsevišķos lielveikalu tīklos sprostos dēto olu īpatsvars joprojām pārsniedz 50% un, pakāpeniski nomainot šo apjomu uz kūtīs dētām olām, pieprasījums pēc kūtīs dētām olām Latvijā var pat dubultoties, kas dos pozitīvu impulsu Latvijas olu ražotāju attīstībā," norāda AS APF Holdings valdes loceklis Hermanis Dovgijs.

Viņš piebilst, ka uzņēmumā jau tagad vairāk nekā 60% ražoto olu ir kūtīs dētas olas un pēc divu jaunu vistu novietņu ieviešanas ekspluatācijā līdz šī gada beigām uzņēmuma kūtīs dēto olu īpatsvars pieaugs līdz 75%.

Tāpat uzņēmumā paredz, ka olu cenas Latvijā šogad būs stabilas, saglabājoties 2023.gada līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnā gada nogalē AS SAKRET Holdings paplašināja uzņēmuma darbību Lietuvā, atverot Ķēdaiņos lietošanai gatavo būvmaisījumu ražotni. 2016. gada pirmajos piecos mēnešos jaunās ražotnes apgrozījums veidojis 274 000 EUR. Nākamgad uzņēmums plāno uzsākt trīs jaunu produktu ražošanu.

Ņemot vērā tirgus pieprasījuma kāpumu pēc lietošanai gatavajiem būvmaisījumiem Lietuvā, Igaunijā un Skandināvijas valstīs, AS SAKRET Holdings ieguldīja gatavo būvmaisījumu ražotnē Ķēdaiņos 200 000 EUR. Līdz tam Ķēdaiņos SAKRET ražoja tikai sausos celtniecības maisījumus.

«Sākot ražot lietošanai gatavos būvmaisījumus Ķēdaiņos, AS SAKRET Holdings palielina savu tirgus daļu Lietuvā atbilstoši pieaugošajam pieprasījumam šajā tirgū. SAKRET ražotnē Latvijā ir atbrīvojušās jaudas, kuras uzņēmums izmantos, lai ražotu produkciju galvenajiem eksporta tirgiem - Igaunijai un Skandināvijas valstīm,» stāsta AS SAKRET Holdings padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ierosina SIA MIG holdings tiesiskās aizsardzības procesu

Vēsma Lēvalde, 11.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa ierosinājusi ar Liepājas domes deputāta Ivara Kesenfelda ģimeni saistītās SIA MIG holdings tiesiskās aizsardzības procesu, par administratoru ieceļot Guntaru Birsānu.

Tā liecina informācija Maksātnespējas reģistrā. Lieta tiesā ierosināta 2. augustā, bet 11. augustā nozīmēts administrators. Holdingkompānija MIG Holdings ir pazīstama ar dažādiem nekustamo īpašumu attīstības projektiem gan Kurzemē, gan Rīgā, kā arī ar finanšu investīcijām dažādu uzņēmumu kapitālā, tostarp Latvijas ekokosmētikas Madara ražotājuzņēmumā. MIG holdings saistīts ar divām Liepājas viesnīcām - Promenade Hotel un Liva Hotel.

Db.lv jau rakstīja, ka SIA MIG holdings pašvaldības budžetam pērn bijis parādā 80,9 tūkstošus latu. 2009. gada pavasarī SIA MIG Holdings pārdeva savu daļu patēriņa kredītu kompānijā www.smscredit.lv privātpersonai Uldim Arnicānam. Maksātnespēja pasludināta arī SIA MIG holdings meitasuzņēmumam SIA Remonts K, kas bija ap 20 celtniecības uzņēmumiem palikusi parādā vairāk nekā 861 tūkstoti latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Sakret holdings apgrozījums audzis par piektdaļu

Žanete Hāka, 01.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrības Sakret holdings ietilpstošo uzņēmumu kopējais apgrozījums 2014.gada pirmajā pusgadā sasniedzis 9,1 miljonus eiro, kas ir par 21% vairāk, salīdzinot ar 2013. gada pirmo pusgadu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Salīdzinoši vislielākais pieaugums pirmajā pusgadā ir Sakret holding rūpnīcai Lietuvā – par 25%, Igaunijā – par 23%, bet Latvijā – par 14%.

Pirmajā pusgadā būtiski pieaudzis arī AS Sakret holdings eksporta apjoms. Salīdzinot ar 2013. gada pirmo pusgadu, šogad tas palielinājies par 54%. AS Sakret holdings eksporta galvenie mērķi ir Skandināvijas valstis un Krievija.

Sakret holdings lielākais izaicinājums 2014.gadā – vairāk nekā 30 jaunu produkcijas veidu laišana tirgū – sevi ir attaisnojis.

Vislielākais pieprasījums pēc Sakret ražotajiem produktiem ir Lietuvā, kur šobrīd notiek intensīva būvniecība, tiek uzsākti un attīstīti daudzi jauni nekustamo īpašumu projekti, akcentē AS Sakret holdings padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tēvs un dēls Kesenfeldi gatavojas izlīgt ar Swedbank

Vēsma Lēvalde, 02.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa atlikusi līdz 18. janvārim a/s Swedbank prasību pret Ivaru un Aigaru Kesenfeldiem par viena miljona latu parāda piedziņu un prasības nodrošinājumu.

Banka bija lūgusi arī prasību nodrošināt ar divu uzņēmumu - maksātnespējīgo SIA MIG holdings un SIA Remonts K kapitāldaļām Abas puses cer panākt izlīgumu, Db.lv informēja Kurzemes apgabaltiesā. Šī ir viena no Swedbank prasībām pret uzņēmējiem - tēvu un dēlu Kesenfeldiem. Db.lv jau rakstīja, ka Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma. SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu no 2010. gada 29. maija, savukārt SIA Rietumu krasts - no 2009. gada 31. decembra. SIA MIG Holdings ir nekustamo īpašumu portfeļa un saistīto uzņēmumu kapitāla daļu turētāja. Kopā saistīto uzņēmumu struktūrā ietilpst vairāk nekā 15 uzņēmumu un to grupu. SIA MIG holdings pieder vairāk nekā 50 nekustamo īpašumu, tostarp viesnīca Promenade Hotel Liepājā. Būvuzņēmumu Remonts K Liepājas tiesa par maksātnespējīgu atzina 2009. gada vasarā. Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērās metālapstrādes SIA Atmats, kurai Remonts K bija palicis parādā par veiktajiem darbiem lielveikala Baata celtniecībā. Remonts K ir SIA MIG holdings meitasuzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://db.lv/uploads/ck/images/kesenfeldi_tēvs_dēls(1).jpg

Abas puses iesniegušas tiesā dokumentus un mēģinās panākt vienošanos. Nākamās tiesas sēdes datums vēl nav zināma.

Iepriekš banka bija lūgusi arī prasību nodrošināt ar divu uzņēmumu - maksātnespējīgo SIA MIG holdings un SIA Remonts K kapitāldaļām. Šī ir viena no Swedbank prasībām pret uzņēmējiem - tēvu un dēlu Kesenfeldiem.

DB jau rakstīja, ka Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma. SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu no 2010. gada 29. maija, savukārt SIA Rietumu krasts - no 2009. gada 31. decembra. SIA MIG Holdings ir nekustamo īpašumu portfeļa un saistīto uzņēmumu kapitāla daļu turētāja.

Komentāri

Pievienot komentāru