Citas ziņas

MIG Holdings vienojas ar Swedbank par mierizlīgumu

Vēsma Lēvalde, 03.03.2011

Jaunākais izdevums

SIA MIG Holdings īpašnieki Ivars un Aigars Kesenfeldi ir noslēguši mierizlīgumu ar kreditoru Swedbank. Mierizlīgums vēl jāapstiprina tiesai.

Tādējādi tiek apturēta Swedbank tiesvedība pret MIG Holdings īpašniekiem kā privātpersonām, informē MIG holdings.

Vienošanās panākta pēc 11 mēnešu intensīvām sarunām ar Swedbank, norāda SIA MIG Holdings līdzīpašnieks Aigars Kesenfelds. «Esam panākuši vienošanos par kredītu saistību izpildi saistībā ar SIA MIG Holdings un to saistīto uzņēmumu nekustamo īpašumu projektiem, kurus finansēja Swedbank,» tā A. Kesenfelds.

MIG Holdings īpašnieki patlaban risinot sarunas arī ar citiem kreditoriem par saistību izpildes un restrukturizācijas risinājumiem.

Db.lv jau rakstīja, ka Kurzemes apgabaltiesa atlikusi a/s Swedbank prasību pret Ivaru un Aigaru Kesenfeldiem par viena miljona latu parāda piedziņu un prasības nodrošinājumu, jo abas puses risināja sarunas par mierizlīgumu.

Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma. SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu no 2010. gada 29. maija, savukārt SIA Rietumu krasts - no 2009. gada 31. decembra. SIA MIG Holdings ir nekustamo īpašumu portfeļa un saistīto uzņēmumu kapitāla daļu turētāja.

Kopā saistīto uzņēmumu struktūrā ietilpst vairāk nekā 15 uzņēmumu un to grupu. SIA MIG holdings pieder vairāk nekā 50 nekustamo īpašumu, tostarp viesnīca Promenade Hotel Liepājā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piesaka arī MIG holdings maksātnespēju

Elīna Pankovska, 27.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Swedbank iesniegusi ar Liepājas domes deputāta Ivara Kesenfelda ģimeni saistītā uzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespējas pieteikumu. Taču, kā DB uzzināja Liepājas tiesā, arī pats SIA MIG holdings iesniedzis pieteikumu, līdz ar to abi apvienoti vienā tiesvedībā.

Jāatgādina, ka septembra vidū tiesa izbeidza SIA MIG holdings tiesiskās aizsardzības procesu. Tiesa lēmumu pamatoja ar 9.septembra tiesas sēdē pausto informāciju – tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu neatbalsta divas trešdaļas kreditoru.

SIA MIG holdings nodrošinātie kreditori – Swedbank, SEB banka un Hipotēku un zemes banka – noraidījuši uzņēmuma izstrādāto TAP pasākumu plānu kā neatbilstošu kreditoru interesēm. Nav panākts atbalsts arī no vairāk nekā 50 nenodrošinātajiem kreditoriem, kuru prasījumi veido aptuveni pusi no atzīto prasījumu summas. Kopumā SIA MIG holdings kredītsaistības ir vairāk nekā 20 miljoni latu. Savukārt uzņēmuma aktīvi, kuros ietilpst vairāk nekā 50 dažādi īpašumi, tostarp - viesnīca Promenade Hotel Liepājā, kopumā ir vērti vairāk nekā 21 miljonu latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsolīs Kesenfeldu ģimenes uzņēmuma īpašumus

Vēsma Lēvalde, 14.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15. augustā plānotas trīs maksātnespējīgajai SIA MIG holdings piederošo īpašumu piespiedu izsoles.

Paredzēts izsolīt zemes gabalu 875 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Liepājā, Alejas ielā 7. Īpašuma sākumcena ir 15 100 latu, liecina sludinājums laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Zemes gabala Liepājā, Kaiju ielā (6731 kvadrātmetrs), izsoles sākumcena ir 28 tūkstoši latu.

Zemes gabalam 1625 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Liepājā, Loču ielā 4, izsoles sākumcena ir 24 tūkstoši latu.

Db.lv rakstīja, ka pēc 11 mēnešu ilgām sarunām šā gada pavasarī SIA MIG holdings īpašnieki Ivars un Aigars Kesenfeldi ir noslēguši mierizlīgumu ar kreditoru Swedbank. Tādējādi tika apturēta Swedbank tiesvedība pret MIG holdings īpašniekiem kā privātpersonām. Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tēvs un dēls Kesenfeldi gatavojas izlīgt ar Swedbank

Vēsma Lēvalde, 02.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa atlikusi līdz 18. janvārim a/s Swedbank prasību pret Ivaru un Aigaru Kesenfeldiem par viena miljona latu parāda piedziņu un prasības nodrošinājumu.

Banka bija lūgusi arī prasību nodrošināt ar divu uzņēmumu - maksātnespējīgo SIA MIG holdings un SIA Remonts K kapitāldaļām Abas puses cer panākt izlīgumu, Db.lv informēja Kurzemes apgabaltiesā. Šī ir viena no Swedbank prasībām pret uzņēmējiem - tēvu un dēlu Kesenfeldiem. Db.lv jau rakstīja, ka Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma. SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu no 2010. gada 29. maija, savukārt SIA Rietumu krasts - no 2009. gada 31. decembra. SIA MIG Holdings ir nekustamo īpašumu portfeļa un saistīto uzņēmumu kapitāla daļu turētāja. Kopā saistīto uzņēmumu struktūrā ietilpst vairāk nekā 15 uzņēmumu un to grupu. SIA MIG holdings pieder vairāk nekā 50 nekustamo īpašumu, tostarp viesnīca Promenade Hotel Liepājā. Būvuzņēmumu Remonts K Liepājas tiesa par maksātnespējīgu atzina 2009. gada vasarā. Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērās metālapstrādes SIA Atmats, kurai Remonts K bija palicis parādā par veiktajiem darbiem lielveikala Baata celtniecībā. Remonts K ir SIA MIG holdings meitasuzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://db.lv/uploads/ck/images/kesenfeldi_tēvs_dēls(1).jpg

Abas puses iesniegušas tiesā dokumentus un mēģinās panākt vienošanos. Nākamās tiesas sēdes datums vēl nav zināma.

Iepriekš banka bija lūgusi arī prasību nodrošināt ar divu uzņēmumu - maksātnespējīgo SIA MIG holdings un SIA Remonts K kapitāldaļām. Šī ir viena no Swedbank prasībām pret uzņēmējiem - tēvu un dēlu Kesenfeldiem.

DB jau rakstīja, ka Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma. SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu no 2010. gada 29. maija, savukārt SIA Rietumu krasts - no 2009. gada 31. decembra. SIA MIG Holdings ir nekustamo īpašumu portfeļa un saistīto uzņēmumu kapitāla daļu turētāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Divus no trim Kesenfeldu uzņēmuma īpašumiem izsolē iegādājas Swedbank meitasuzņēmums

LETA, 30.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien notikušajās izsolēs divus no trim izsolītajiem maksātnespējīgajam Kesenfeldu uzņēmumam SIA MIG Holdings piederošajiem nekustamajiem īpašumiem iegādājies Swedbank nekustamo īpašumu meitasuzņēmums Ektornet, apstirpina maksātnespējas administratore Liene Ābola.

Administratore neatklāja, par kādu summu īpašumi izsolīti.

Ektornet nopirka MIG Holdingam piederošo pusi domājamās daļas no nekustamā īpašuma, ko veido zemesgabals 898 kvadrātmetru platībā, četrstāvu dzīvojamā ēka 1685,6 kvadrātmetru platībā un saimniecības ēka 23 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Republikas ielā 13, Liepājā. Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 30 000 latu. Izsoles cena ar pievienotās vērtības nodokli netiek aplikta. Parāda piedzinējs ir AS Swedbank.

Ektornet iegādājās arī MIG Holdings piederošo nekustamo īpašums, kuru veido zemesgabals 735 kvadrātmetru platībā un trīsstāvu ēka 475,7 kvadrātmetru platībā un atrodas Friča Brīvzemnieka ielā 53, Liepājā. Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 69 000 latu, izsoles cena ar pievienotās vērtības nodokli neapliekas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Izsola vairākus maksātnespējīgā MIG holdinga īpašumus

Vēsma Lēvalde, 24.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē pārdoti trīs nelieli maksātnespējīgās SIA MIG holdings īpašumi Liepājā. Pavisam izsolei pakļauti vairāk nekā simts MIG holdinga īpašumi.

Visus trīs īpašumus, kas ir nedzīvojamās telpas Liepājā, biroju un veikalu ēkā Graudu ielā 34, nopirkusi juridiska persona, Db.lv informēja uzņēmuma maksātnespējas administratore Liene Ābola. Tā kā bijuši vairāki pretendenti, izsoles beigušās tikai pēc vairākiem soļiem. Gala cena un pircējs netiek atklāts, līdz nebūs pilnībā norēķinājies par pirkumu. Minēto īpašumu sākumcena bija 10 tūkstoši latu, 300 latu un 12,3 tūkstoši latu. Piedzinējs un hipotekārais kreditors šiem īpašumiem ir SEB banka.

Nākamā MIG holdinga īpašumu izsole paredzēta 31. oktobrī. Šajā izsolē piedzinējs un hipotekārais kreditors būs VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bankai pārmet «shēmošanu»

Vēsma Lēvalde, 22.10.2010

SIA Rietumu krasts uzbūvētajā dzīvojamo māju rajonā joprojām nav pārdoti 34 dzīvokļi

Vēsma Lēvalde, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank izmantojusi apšaubāmu shēmu, lai ātrāk panāktu nekustamo īpašumu attīstītājas SIA Rietumu krasts maksātnespēju.

Tā iebildumos tiesai norādījis SIA Rietumu krasts pārstāvis, uzņēmējs Ivars Kesenfelds. Swedbank kā nodrošinātais kreditors saskaņā ar likumu nedrīkst ierosināt parādnieka maksātnespēju, taču banka cedējusi daļu no parāda savam meitas uzņēmumam Swedbank līzings, un tas kā nenodrošinātais kreditors iesniedzis tiesā prasību, Db.lv uzzināja tiesā.

2005. gadā Swedbank aizdevusi parādniekamvairāk nekā 4 miljonu eiro aizdevumu, bet 2009. gadā parādnieks sācis kavēt pamatsummas un procentu maksājumus. Šī gada 28. jūnijā noslēgts cesijas līgums, ar kuru banka 25 tūkstošus eiro no kopējās parāda summas cedējusi Swedbank līzings, kas septembrī vērsās tiesā ar prasību atzīt SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Liepājas tiesas tiesnese atzina, ka tiesu struktūrā pastāv debates par šādu bankas rīcību, jo cesiju likums neaizliedz, taču strīdīga ir situācija, kad parāds cedēts nodrošinātā kreditora meitasuzņēmumam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Izsolīs vairākus Kesenfeldu ģimenes uzņēmuma īpašumus

Vēsma Lēvalde, 29.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

30.septembrī plānota vairāku maksātnespējīgās SIA MIG Holdings īpašumu izsole, liecina informācija Lavijas Vēstnesī.

Piespiedu izsolē ar augšupejošu soli tiks izsolīts MSIA MIG Holdings piederošā 1⁄2 domājamo daļu no nekustamā īpašuma, kas sastāv no zemes gabala 898 m2 platībā, četrstāvu dzīvojamās ēkas 1685,6 m2 platībā un saimniecības ēkas 23 m2 platībā, un atrodas Liepājā, Republikas ielā 13. Izsoles sākumcena noteikta 30 tūkstoši latu.

Tāpat piespiedu izsolē ar augšupejošu soli tiks izsolīts MSIA MIG Holdings piederošais nekustamais īpašums, kas sastāv no zemes gabala 369 m2 platībā un ēkas 419,8 m2 platībā, un atrodas Liepājā, Zivju ielā 9. Izsoles sākumcena nopteikta 29 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kreditori noraida MIG holdinga tiesiskās aizsardzības lūgumu

Vēsma Lēvalde, 09.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Liepājas domes deputāta Ivara Kesenfelda ģimeni saistītās SIA MIG holdings tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu neatbalsta ne nodrošinātie, ne nenodrošinātie kreditori. Līdz ar to likums nepieļauj turpināt tiesiskās aizsardzības procesu (TAP).

SIA MIG holdings nodrošinātie kreditori - Swedbank, SEB banka un Hipotēku un zemes banka - noraidījuši uzņēmuma izstrādāto TAP pasākumu plānu kā neatbilstošu kreditoru interesēm, Db.lv uzzināja Liepājas tiesā. Nav panākts atbalsts arī no vairāk nekā 50 nenodrošinātajiem kreditoriem, kuru prasījumi veido aptuveni pusi no atzīto prasījumu summas. Kopumā SIA MIG holdings kredītsaistības ir vairāk nekā 20 miljoni latu, liecina lietas materiāli. Savukārt uzņēmuma aktīvi, kuros ietilpst vairāk nekā 50 dažādi īpašumi, tostarp - viesnīca Promenade Hotel Liepājā, kopumā ir vērti vairāk nekā 21 miljonu latu. Līdz ar to aktuālu maksātnespējas pazīmju pēc bilances uzņēmumam nav un tas var turpināt saimniecisko darbību, norādīja SIA MIG Holdings TAP administrators Guntars Birsāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atzīst Kesenfeldu uzņēmumu maksātnespēju

Vēsma Lēvalde, 25.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa atzinusi Liepājas uzņēmēju Kesenfeldu ģimenes kapitālsabiedrības MIG holdings maksātnespēju, kā arī tās meitasuzņēmuma SIA Rietumu krasts maksātnespēju.

SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu no 2010. gada 29. maija, savukārt SIA Rietumu krasts - no 2009. gada 31. decembra. SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu, kaut arī tās bilances aktīvi pārsniedz parādsaistību summu. Tiesa norādīja, ka nav ņemtas vērā ārpusbilances saistības - aptuveni 9,5 miljoni latu, kas radušies, parādniekam izsniedzot 2006. gadā galvojumu par Swedbank aizdevumu SIA Elefant hotel (tagad maksātnespējīgā SIA V.B.O.). SIA MIG holdings ir arī sociālo iemaksu parāds vairāk nekā 61 tūkstoša latu apmērā. Ar prasību tiesā bija vērsusies banka, kā arī pats uzņēmums. Jāpiebilst, ka par šo summu saistībā ar galvojumu minētajam aizdevumam SIA Elefant hotel a/s Swedbank vērsusies arī pret Andri Griģi, tādējādi mēģinot panākt aizdevuma atmaksu no abiem galvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē šodien, 28.novembrī, pārdota četrzvaigžņu viesnīca Promenāde Liepājā.

Izsolē piedalījušies vairāki pretendenti, tāpēc sākumcena kāpusi par vairākiem soļiem, Db.lv informēja viesnīcas līdzšinējās īpašnieces - maksātnespējīgās SIA MIG holdings - administratore Liene Ābola. Pircēja vārdu un precīzu pārdošanas cenu viņa atturējās nosaukt, līdz nebūs samaksāta pirkuma summa. Pircējs esot rezidents.

Pēc Db.lv rīcībā esošās neoficiālās informācijas, viesnīcas cena izsolē sasniedza vairāk nekā divus miljonus latu, kas ir ļoti laba cena īpašumam Liepājā. «Man ir lepnums par to, ka izsolē piedalījās vairāki pretendenti un cena uzkāpa tik augstu. Un arī mazāk sirdsapziņas pāmetumu attiecībā pret banku,» Db.lv sacīja viesnīcas līdzšinējo īpašnieku pārstāvis, uzņēmējs Ivars Kesenfelds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Liepājā nedrīkstēs liegt izvēlēties izdevīgāko siltumapgādi

Vēsma Lēvalde, 03.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas dome zaudējusi tiesvedībā, kur tika apstrīdēti pašvaldības saistošie noteikumi, kas ierobežo patērētāju tiesības izvēlēties siltumapgādes veidu.

Augstākā tiesa noraidījusi Liepājas pilsētas domes kasācijas sūdzību par Administratīvas apgabaltiesas lēmumu strīdā ar maksātnespējīgo SIA MIG holdings.

Pieteicēja maksātnespējīgā SIA MIG holdings vērsās Liepājas pilsētas būvvaldē ar būvniecības pieteikumu gāzes katlu mājas un gāzes pievada izbūvei Liepājā. Taču Liepājas pilsētas būvvalde 2010.gada aprīlī būvniecības pieteikumu noraidīja, jo atbilstoši Liepājas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem īpašums, par kuru bija iesniegts būvniecības pieteikums, atrodas centralizētās siltumapgādes zonā, kur nav pieļaujama jaunu decentralizētas siltumapgādes avotu attīstība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa izbeidz MIG holdinga tiesisko aizsardzību

Vēsma Lēvalde, 14.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa publiskojusi nolēmumu par tiesiskās aizsardzības procesa izbeigšanu ar Liepājas domes deputāta Ivara Kesenfelda ģimeni saistītajai SIA MIG holdings.

Tiesa lēmumu pamato ar 9. septembra tiesas sēdē pausto informāciju - tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu neatbalsta divas trešdaļas kreditoru.

Db.lv jau rakstīja, ka SIA MIG holdings nodrošinātie kreditori - Swedbank, SEB banka un Hipotēku un zemes banka - noraidījuši uzņēmuma izstrādāto TAP pasākumu plānu kā neatbilstošu kreditoru interesēm. Nav panākts atbalsts arī no vairāk nekā 50 nenodrošinātajiem kreditoriem, kuru prasījumi veido aptuveni pusi no atzīto prasījumu summas. Kopumā SIA MIG holdings kredītsaistības ir vairāk nekā 20 miljoni latu. Savukārt uzņēmuma aktīvi, kuros ietilpst vairāk nekā 50 dažādi īpašumi, tostarp - viesnīca Promenade Hotel Liepājā, kopumā ir vērti vairāk nekā 21 miljonu latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atzīst Livland Hotels maksātnespēju

Elīna Pankovska, 06.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa par maksātnespējīgu atzinusi SIA Livland Hotels, DB apstiprināja maksātnespējas procesa administrators Oskars Leons.

SIA Livland Hotels iepriekš bija viesnīcu Elefant Hotel Rīgā, Promenade Hotel un Liva Hotel Liepājā operators. Tomēr Promenade Hotel līgumu par viesnīcas apsaimniekošanu lauzusi jau pirms gada, DB iepriekš apgalvoja SIA MIG Holdings pārstāvis Aigars Kesenfelds. Arī abas pārējās viesnīcas Livland Hotels vairs neapsaimniekojot.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 27. jūlijā ierosināja SIA Livland Hotels maksātnespējas procesu. SIA Livland Hotels lielākā īpašniece ir bijusī a/s Mēs Liepājai (tagad a/s Serviss RC), kam pieder 66,67 procenti daļu, bet 33,33 procenti daļu pieder SIA MIG Holdings.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kārtējam Kesenfeldu ģimenes uzņēmumam prasa atzīt maksātnespēju

Vēsma Lēvalde, 24.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa ierosinājusi maksātnespējas procesu ar Liepājas domes deputāta Ivara Kesenfelda ģimeni saistās SIA Rietumu krasts maksātnespēju.

Prasību tiesā iesniedzis Swedbank līzings, Db.lv uzzināja tiesā. SIA Rietumu krasts īpašniece ir SIA MIG holdings, kas ir Kesenfeldu ģimenes uzņēmums. Ivars Kesenfelds šī gada maijā kļuva par SIA Rietumu krasts valdes locekli, norādot, ka turpmāk šim uzņēmumam veltīs īpašu vērību.

SIA Rietumu krasts Liepājā 2008. gadā nodeva ekspluatācijā divas ekskluzīvu dzīvokļu trīsstāvu ēkas no plānotā dzīvojamā kvartāla blakus pludmalei un t/c Baata. 2009. gada maijā attīstītājs pazemināja cenas par 50%, tomēr vairums dzīvokļu joprojām ir pieejami tirgū. «Galvenais iemesls – krīzes dēļ nevarējām pārdot II projekta kārtā uzbūvētos dzīvokļus un norēķināties ar banku,» Db.lv sacīja I. Kesenfelds. Projekta II kārtu finansējusi Swedbank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas domes deputāts apsver iespēju tiesāties pret siltumapgādes monopolu

Vēsma Lēvalde, 27.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas domes opozīcijas deputāts Ivars Kesenfelds apsver iespēju vērsties Satversmes tiesā pret Liepājas pilsētas teritorijas plānojumā nostiprināto SIA Liepājas enerģija monopolstāvokli, raksta portāls irliepaja.lv.

Lai gan ar Administratīvās apgabaltiesas šā gada 13.jūlija spriedumu tika atzīts, ka domes lēmums atteikt SIA MIG holdings tobrīd piederošajai ēkai pieslēgt gāzes apkuri ir prettiesisks, pašvaldībai brīvas rokas šādi rīkoties arī turpmāk, jo saistošie noteikumi Par siltumapgādes attīstības kārtību Liepājas pilsētā joprojām nav atcelti, norāda I. Kesenfelds. Turklāt tie iestrādāti 16.februārī apstiprinātajā Liepājas teritorijas plānojumā. Tāpēc, neatkarīgi no tā, vai U. Seska vadītā dome pārsūdzēs vai nepārsūdzēs Administratīvās apgabaltiesas 13.jūlija spriedumu, konsultējoties ar juristiem, I. Kesenfelds izskatot iespēju vērsties Satversmes tiesā pret domes apstiprināto Liepājas pilsētas teritorijas plānojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Krievijas uzņēmējs sašutis par īpašuma izmaksām

Vēsma Lēvalde, 28.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas uzņēmējs, kurš iegādājies vienu no maksātnespējīgās SIA MIG holdings īpašumiem, paziņojis, ka ēku neapkurinās augsto izmaksu dēļ.

Uzņēmējs, kurš ēku iegādājās izsolē, bijis nepatīkami pārsteigts par augstajiem uzturēšanas izdevumiem – zemajām nomas maksām, augsto nekustamā īpašuma nodokli un dārgo apkuri Liepājā, portālam irliepaja.lv stāstījusi SIA Balle valdes locekle Sigita Andersone, kuras uzņēmums ēkā uzturēja fitnesa klubu Māja. «Cik noprotams, pirms īpašuma iegādes viņam nebija priekšstata par reālo situāciju, tāpat īpašnieks arī nezina, ko iesāks ar savu pirkumu,» paudusi S. Andersone.

Nams Vecajā ostmalā 24 bija viens no pirmajiem vērienīgajiem vēsturisko ēku rekonstrukcijas projektiem kopš neatkarības sākuma Liepājā un viens no pirmajiem spīķeru projektiem Latvijā. Ēku, kas agrāk piederēja SIA MIG holdings, uzņēmuma maksātnespējas procesā SEB banka nodeva izsolei. Izsole notika 5.jūlijā, un tajā ēku par 211 tūkst. Ls nosolīja fiziska persona, Krievijas pilsonis. 25.jūlijā ar tiesas lēmumu izsoles rezultāti tika apstiprināti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

28. novembrī paredzēta Liepājas četrzvaigžņu dizaina viesnīcas Promenāde izsole. Viesnīcu izsola kopā ar konferenču centru un biroja ēku. Sākumcena noteikta 1,26 miljoni latu.

Tā ir kārtējā maksātnespējīgās SIA MIG holdings mantas izsole. Piedzinējs ir a/s Swedbank, kuras filiāle arī atrodas šajā ēkā. Vienlaikus tiks izsolīti vēl vairāki lieli Kesenfeldu ģimenes uzņēmumam piederoši īpašumi Liepājā.

Db.lv rakstīja, ka pavisam izsolei pakļauti vairāk nekā simts MIG holdinga īpašumi. Vairāki no tiem jau pārdoti, divus iegādājies a/s Swedbank meitas uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Patiesā labuma guvēja rekordisti labumu gūst 68 uzņēmumos

Zane Atlāce - Bistere, 06.06.2018

Lursoft apkopotā informācija rāda, ka rekordisti patiesā labuma guvēja statusa ziņā ir divi uzņēmēji – Guntis Rāvis (attēlā) un George Rohr – abi ir patiesā labuma guvēji 68 uzņēmumos.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau pirms kāda laika spēkā stājusies likuma norma, kas paredz, ka Uzņēmumu reģistrā reģistrētajām juridiskajām personām ir jāatklāj savi patiesā labuma guvēji. Līdz šim to izdarījuši vien 17 282 uzņēmumi, lai gan to skaitam vajadzētu būt daudzkārt lielākam, liecina Lursoft apkopotā informācija.

No iepriekš pieminētajiem 17 828 uzņēmumiem, kuri snieguši datus par saviem patiesā labuma guvējiem, 951 norādījis, ka patiesā labuma guvēju nav iespējams noskaidrot, savukārt starp pārējiem 73,11% gadījumu norādītais patiesā labuma guvējs vienlaikus ir arī uzņēmuma dalībnieks.Visvairāk patiesā labuma guvēju – no tuvējām kaimiņvalstīm. Vairumā gadījumu uzņēmumu patiesā labuma guvēji ir Latvijas iedzīvotāji, jo no visām personām, kuras reģistrētas kā patiesā labuma guvējas kādā no uzņēmumiem, vien 21,71% ir ārvalstnieki.

Veicot izpēti, kuru valstu pilsoņi visbiežāk ir patiesā labuma guvēji Latvijā reģistrētajos uzņēmumos, redzams, ka pirmajās vietās atrodamas valstis, kuras ieņem arī pirmās pozīcijas sarakstā pēc ārvalstu tiešo investīciju ieguldījumu skaita. Proti, patlaban mūsu valstī reģistrēti 6117 uzņēmumi, kuros tiešās investīcijas ieguldījuši pārstāvij no Krievijas, un arī patiesā labuma guvēji visbiežāk nāk tieši no šīs kaimiņzemes. Lursoft apkopotā informācija rāda, ka 1223 patiesā labuma guvēji nāk no Krievijas, bet no Lietuvas un Igaunijas – teju 3 reizes mazāks skaits patiesā labuma guvēju. Proti, attiecīgi 489 un 443 personas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Aigars Kesenfelds kopā ar biznesa partneriem reģistrējis jaunu akciju sabiedrību Skillion Ventures ar 25 tūkstošu latu pamatkapitālu.

Uzņēmums reģistrēts Rīgā, Vienības gatvē. A. Kesenfelds ir valdes loceklis ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību atsevišķi. Akciju sabiedrības padomes priekšsēdētājs ir Agris Amoliņš, priekšsēdētāja vietnieks Māris Strods, padomes loceklis - Reinis Vaivars.

Uzņēmums plāno nodarboties ar investīcijām meitas uzņēmumā, kas nodarbosies ar vienu jaunu interneta projektu Latvijā, Db.lv skaidroja A. Kesenfelds. Projektu plānots «palaist» šā gada vasarā. Līdz tam plašāka informācija netikšot sniegta. Db.lv rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka iecere ir veidot jaunu interneta mediju. A. Kesenfelds iepriekš darbojies nekustamo īpašumu, investīciju un viesnīcu biznesā. A. Amoliņa un R. Vaivara vārds saistās ar zvērinātu revidentu kompāniju Ernst&Young, Māra Stroda vārds publiski pieejamajos informācijas kanālos parādās saistībā ar interneta iepirkšanās portāliem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa apstiprinājusi mierizlīgumu starp Ivaru un Aigaru Kesenfeldiem un a/s Swedbank.

«Esam panākuši pilnīgu izlīgumu ar banku un viss ir nokārtots,» Db.lv apstiprināja I. Kesenfelds. Banka esot rīkojusies ļoti korekti, un arī abi uzņēmēji esot pildījuši saistības.

Db.lv jau rakstīja, ka Swedbank iepriekš finansējusi Kesenfeldu ģimenes uzņēmuma SIA MIG Holdings un ar to saistīto uzņēmumu nekustamo īpašumu projektus.

Swedbank pērn vērsās Kurzemes apgabaltiesā ar prasību par viena miljona latu parāda piedzīšanu no uzņēmēja un Liepājas domes deputāta Ivara Kesenfelda un viņa dēla Aigara Kesenfelda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Swedbank otrdien 7.septembrī slēgusi Elefant Hotel, liecina paziņojums viesnīcas mājaslapā.

Paziņojumā arī norādīts, ka slēgšana notikusi negaidīti. Jāatgādina, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa, 6.septembrī, par maksātnespējīgu pasludināja SIA Livland Hotels.

SIA Livland Hotels iepriekš bija viesnīcu Elefant Hotel Rīgā, Promenade Hotel un Liva Hotel Liepājā operators. Tomēr Promenade Hotel līgumu par viesnīcas apsaimniekošanu lauzusi jau pirms gada, DB iepriekš apgalvoja SIA MIG Holdings pārstāvis Aigars Kesenfelds. Arī abas pārējās viesnīcas Livland Hotels vairs neapsaimniekojot.

Swedbank pārstāve Kristīne Jakubovska DB pastāstīja, ka ēkas īpašnieka maksātnespējas procesa ietvaros kreditoru sapulce nolēmusi par bankrota procedūras piemērošanu un mantas pārdošanas uzsākšanu. Lai realizētu kreditoru sapulces lēmumu, banka kā nodrošinātais kreditors pārņēmis ķīlu savā valdījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma atkal ir atvērta viesnīca Elefant Hotel Kalnciema ielā. Jau ziņots, ka viesnīcas jaunie īpašnieki ir šā gada maijā reģistrētā SIA Latvia Hotel Invest, kas pieder Kiprā reģistrētai kompānijai Nolefe enterprises limited.

Viesnīcas ēku Latvia Hotel Invest iegādājās par 6,3 miljoniem eiro (apm. 4,4 milj. Ls) no SIA Ektornet Commercial Latvia, kas, savukārt, maksātnespējīgajai SIA V.B.O. piederošo objektu par 3,6 milj. Ls nopirka izsolē 2010. gada nogalē.

Elefant Hotel operators ir SIA Hotel Operator VVM, kas pārvalda arī Old Riga Palace viesnīcu Minsterejas ielā Vecrīgā. Hotel Operator VVM pārstāve Oļesja Prokofjeva DB atklāja, ka viesnīcas dizainā un specializācijā nav paredzētas kardinālas konceptuālas izmaiņas. Viesnīca arī turpmāk saglabās četru zvaigžņu statusu, tai paliek arī vecais nosaukums, nekur nepazudīs arī viesnīcas zīmola simbols – tēlnieka Kārļa Alaiņa veidotā sešus metrus augstā ziloņa figūru vestibilā. Galvenās izmaiņas būs saistītas ar plašāku piedāvājumu, piemēram, kā norāda O. Prokofjeva, viesnīcā būs labs SPA centrs, drīzumā tiks atvērta trenažieru zāle utt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par nebanku kreditētāja DelfinGroup netiešo līdzīpašnieku kļuvusi Kesenfeldu ģimene

Db.lv, 07.05.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas finanšu uzņēmuma AS DelfinGroup akcionāra SIA L24 finance īpašnieku struktūrā šā gada aprīļa beigās notikušas izmaiņas, kuras šobrīd tiek reģistrētas LR Uzņēmumu reģistrā. Par SIA L24 finance īpašnieku netieši ir kļuvis Kesenfeldu ģimenes uzņēmums SIA ALI Investments, informē AS DelfinGroup.

Savukārt pārējā DelfinGroup akcionāru struktūrā izmaiņas nav notikušas. Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs un lielākais uzņēmuma akcionārs Agris Evertovskis uzņēmumu kontrolē caur SIA EC finance un SIA AE consulting, kā arī 3,5% uzņēmuma joprojām pieder DelfinGroup menedžmenta komandai - valdes locekļiem. 6.maijā LR Uzņēmumu reģistrā reģistrētas izmaiņas veidā kā Agris Evertovskis īsteno kontroli uzņēmumā AS DelfinGroup.

"Martā paziņojām par DelfinGroup plāniem veikt sākotnējo publisko akciju piedāvājumu (IPO) Nasdaq Riga biržā un šobrīd jūtam pieaugošu interesi no potenciālo investoru puses. Kesenfeldu ģimene FinTech nozarē darbojas jau ilgstoši un veiksmīgi. Tāpēc šādu stabilu un pieredzējušu ilgtermiņa akcionāru klātesamība uzņēmumam nozīmīgas izaugsmes laikā noteikti dos papildus pievienoto vērtību. Mūsu biznesa attīstības redzējums sakrīt un esmu gandarīts, ka viņi ir izrādījuši uzticību un ir daļa no DelfinGroup turpmākā izaugsmes stāsta. Notikušās izmaiņas neko nemaina līdzšinējā uzņēmuma pārvaldībā un mēs turpinām strādāt, lai realizētu ieplānoto DelfinGroup ilgtermiņa izaugsmes stratēģiju," komentē AS DelfinGroup padomes priekšsēdētājs Agris Evertovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Aigars Kesenfelds, kurš ir patiesais labuma guvējs teju 100 Latvijā reģistrētos uzņēmumos, nodibinājis jaunu kompāniju, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Jaunais uzņēmums SIA «AK Family Investments» ierakstīts komercreģistrā 21.augustā. Tā pamatkapitāls ir 50 000 eiro. Uzņēmuma vienīgais dalībnieks un vienlaikus arī valdes priekšsēdētājs ir pats Aigars Kesenfelds. Jaundibinātā uzņēmuma juridiskā adrese reģistrēta Liepājā, Jūras ielā 12.

«Lursoft» izziņa liecina, ka šobrīd Aigars Kesenfelds ir reģistrēts kā patiesā labuma guvējs 98 uzņēmumiem, starp kuriem ir nebanku kreditētājs AS «mogo», savstarpējo aizdevumu platforma AS «Mintos Marketplace» un ar to saistītie uzņēmumi, pašapkalpošanās automazgātavu tīkls SIA «Wash and Drive», viesnīca Liepājā SIA «Promenade Hotel» un citi.

Viņš ir amatpersona tikai divos uzņēmumos - tikko reģistrētajā SIA «AK Family Investments», kā arī SIA «100x Ventures», kurā viņam pieder 99,9% kapitāldaļu.

Komentāri

Pievienot komentāru