Pakalpojumi

Latvijas Pasts sāk sadarbību ar vienu no lielākajiem Latvijas interneta veikaliem

Lelde Petrāne, 10.10.2016

Jaunākais izdevums

Latvijas Pasta kurjeri uzsāk interneta veikala 1A sūtījumu piegādi uz vairāk nekā 1300 saņemšanas punktiem Latvijā un Lietuvā

Latvijas Pasta Eksprespasts 2016.gada oktobrī uzsāk sadarbību ar vienu no lielākajiem Latvijas interneta veikaliem 1A, nodrošinot piegādes uz vairāk nekā 550 sūtījumu saņemšanas punktiem Latvijā un gandrīz 800 – Lietuvā.

1A klientu pasūtīto preci Latvijas Pasta Eksprespasta kurjeri piegādā uz kādu no 500 uzņēmuma pasta nodaļām vai 59 Statoil degvielas uzpildes stacijām Latvijā, bet Lietuvas klientu izvēlēto preci – uz kādu no 702 Lietuvas pasta operatora Lietuvos paštas nodaļām vai 80 paku termināļiem.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns skaidro: «Sadarbība ar 1A ir vēl viens svarīgs solis Latvijas Pasta e-komercijas segmenta izaugsmē gan kvalitatīvā, gan kvantitatīvā izteiksmē. No savas puses esam īstenojuši arī efektīvu datu apmaiņas projektu, kas pielāgots tieši konkrētā klienta vajadzībām, un šis ir risinājums, kādus aizvien vairāk integrēsim Latvijas Pasta ikdienas darbā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Pasta Eksprespasts konkurē par iekārojamāko kumosu – e-komercijas sūtījumiem

Viens no augošākajiem Latvijas Pasta (LP) pakalpojumu segmentiem ir e-komercijas sūtījumi. Uzņēmuma kurjera pakalpojumu sniedzējs Eksprespasts sūtījumus piegādā uz 58 pasaules valstīm un no tikpat daudzām valstīm tos arī saņem piegādei Latvijas klientiem – tie ir daudzu un dažādu interneta veikalu un interneta tirdzniecības platformu sūtījumi. Patlaban LP klienti ir faktiski visi lielākie Latvijas internetveikali. Vienlaikus uzņēmumam ir daudz klientu, kas nav uzskatāmi par klasiskiem internetveikaliem, jo tirgo preces arī veikalā.

LP Eksprespasts piedāvā trīs dažādu kategoriju piegādes iespējas – sūtījumus pa Latviju, Baltiju vai visu pasauli. Atšķirībā no parastajiem pasta sūtījumiem eksprespasta sūtījumi interneta sistēmās ir izsekojami visā to piegādes ceļā, tiek piegādāti noteiktā termiņā arī uz ārvalstīm un tiek nodoti klientam rokās, ko apliecina paraksts. Eksprespasta sūtījumu segments ir viens no augošākajiem LP, liecinot par e-komercijas pieauguma tendencēm. Vidēji gadā eksprespasta sūtījumu skaits LP aug par aptuveni 15%. Savukārt kopš 2016.gada eksprespasta sūtījumu apjoms, ko klienti izvēlējušies saņemt LP sadarbības partnera Circle-K degvielas uzpildes stacijās, ir palielinājies par aptuveni 1000%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Latvijas Pastam darbīgākais gada laiks nupat tikai sācies, tomēr jau tagad secināms, ka tas būs vēl veiksmīgāks nekā pērn

Decembris uzņēmumam jau vēsturiski saistās ar lielāko darba apjomu. VAS Latvijas Pasts valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns secina, ka gads ir noslēdzies veiksmīgi. Vairākos rādītājos uzņēmums ir sasniedzis būtiski labākus rezultātus nekā jebkad iepriekš. Ja pērn uzņēmums bija sasniedzis savu vēsturiski lielāko apgrozījumu, tad šogad tas būs pieaudzis vēl vairāk. «Ierasts, ka nozīmīga darba apjoma pieauguma gadījumā citi rādītāji cieš, jo ir jāspēj adaptēties un tikt galā ar jaunajiem apstākļiem. Mūsu gadījumā ir bijis pat otrādi, jo papildus apjoma pieaugumam mēs vienlaikus esam kāpinājuši arī kvalitātes rādītājus. Tas bija viens no mūsu šā gada stratēģiskiem mērķiem, kas būs izpildīts, jo esam panākuši klientu apmierinātības pieaugumu. Tas liecina, ka mēs dodamies pareizā virzienā. Lielākais izaicinājums būs šo ceļu turpināt un izdarīt vēl vairāk un vēl ātrāk,» komentē M. Vilcāns. Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs norāda, ka tagadējās uzņēmuma valdes viena no būtiskākajām prioritātēm ir klientu apkalpošanas kvalitāte un ātrums. Joprojām šis jautājums ir uzņēmuma dienaskārtībā, turpinot uzlabojumus un jaunu piedāvājumu īstenošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

LP Eksprespasta sūtījumiem uz Lietuvu jauns pakalpojums

Zane Atlāce - Bistere, 02.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Pasta (LP) Eksprespasts tagad arī par sūtījumiem uz Lietuvu piedāvā norēķināties ar pēcmaksu, informē uzņēmumā.

Šāds piedāvājums ir izdevīgs uzņēmumiem, kas pārdod preces ar interneta starpniecību, ļaujot pircējam kaimiņvalstī pārliecināties, ka izvēlētā prece tiešām tiek piegādāta, un tādējādi stiprinot gan tirgotāja uzticamību, gan, iespējams, arī pārdošanas apjomus.

Kopš 2016.gada vasaras, sadarbojoties ar Lietuvas pasta operatora Lietuvos Paštas uzņēmumu Baltic Posti, Latvijas Pasta Eksprespasts ir paplašinājis sūtījumu saņemšanas iespējas un piegādes ātrumu visā Lietuvas teritorijā. Eksprespasta sūtījumus no Latvijas iespējams adresēt ne tikai uz klienta dzīvesvietu un uz jebkuru no 80 paku termināļiem, kur sūtījumi tiek piegādāti nākamajā darbdienā, bet arī uz kādu no 702 Lietuvas pasta nodaļām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Iepērkoties interneta veikalos ārpus ES, jāmaksā PVN pirkuma vai atmuitošanas brīdī

LETA, 26.11.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par precēm, ko iedzīvotāji iegādājas internetveikalos vai platformās un saņem sūtījumos no valstīm ārpus Eiropas Savienības (ES), ir jāmaksā pievienotās vērtības nodoklis (PVN) pirkuma veikšanas vai atmuitošanas brīdī, informē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji.

No šī gada 1.jūlija PVN ir jāmaksā no pilnas sūtījuma vērtības.

Pircējs var samaksāt PVN preces iegādes brīdī, ja pārdevējs ir ES reģistrējies īpašā importa režīma - IOSS ("Import One Stop Shop") - izmantošanai. Ja trešās valsts komersants izmanto IOSS režīmu, tam ir tiesības iekļaut PVN preces cenā, un vēlāk šis PVN nonāk sūtījuma saņēmēja valsts budžetā. Informācija par PVN pārdevējam ir skaidri jānorāda savā e-komercijas platformā.

Iegādājoties preces trešo valstu internetveikalos vai e-komercijas platformās, VID aicina pievērst uzmanību tam, vai pie preces cenas atsevišķi ir norādīts PVN. Samaksājot PVN pirkuma brīdī, sūtījumus, kuru vērtība nepārsniedz 150 eiro, pircējs saņem jau atmuitotus. Ja pārdevējs izmanto IOSS režīmu, tad preces atmuito attiecīgais pasta operators - VAS "Latvijas pasts" vai eksprespasts, bet sūtījuma saņēmējam muitas formalitātes nav jākārto.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Visiem internetā iegādāto preču sūtījumiem no valstīm ārpus ES tiks piemērots PVN

LETA, 01.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas par visām precēm, ko iedzīvotāji būs iegādājušies tiešsaistes pārdošanas vidē un saņems sūtījumos no valstīm, kas nav Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, būs jānoformē importa muitas deklarācija un jāsamaksā pievienotās vērtības nodoklis (PVN), aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji.

Pašreizējais atbrīvojums no PVN zemas vērtības preču sūtījumiem no 1.jūlija tiks atcelts visās ES dalībvalstīs.

Iepērkoties interneta veikalos vai preču tiešsaistes pārdošanas platformās un saņemot sūtījumus no valstīm ārpus ES, pašlaik iedzīvotājiem ir pienākums atmuitot preces un samaksāt nodokļus, ja preču vērtība sūtījumā pārsniedz 22 eiro. Par precēm, kuru vērtība ir zemāka par 22 eiro, šobrīd nodokļi nav jāmaksā. Savukārt 2021.gada 1.jūlijā visā ES stāsies spēkā izmaiņas regulējumā, kas nosaka, ka atbrīvojums no PVN šādiem sūtījumiem vairs netiks piemērots.

Līdz ar to par visām precēm, ko iedzīvotāji būs iegādājušies ārpus ES un saņems kā e-komercijas sūtījumu, būs jāsamaksā PVN neatkarīgi no preču vērtības. Stājoties spēkā jaunajiem noteikumiem, PVN tiks piemērots visiem sūtījumiem, kuri ES tiks piegādāti 1.jūlijā un vēlāk, neatkarīgi no tā, ka pirkums būs ticis izdarīts iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Latvijas Pasta Eksprespasts paplašina sūtījumu piegādi Lietuvā

Zane Atlāce - Bistere, 02.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Pasta Eksprespasts sadarbībā ar Lietuvas pasta operatora Lietuvos Paštas uzņēmumu Baltic Post ir paplašinājis sūtījumu saņemšanas iespējas un piegādes ātrumu visā Lietuvas teritorijā, informē uzņēmumā.

Eksprespasta sūtījumus tagad iespējams adresēt arī uz jebkuru no 80 paku automātiem vai 702 Lietuvas pasta nodaļām. Jaunais piedāvājums ir īpaši izdevīgs Latvijas interneta veikaliem, kas preces no Latvijas sūta saviem klientiem uz Lietuvu.

Sūtījumi uz 80 paku automātiem visā Lietuvas teritorijā tiks piegādāti jau nākamajā darbdienā, un adresāts par sūtījuma saņemšanu saņems mobilā tālruņa īsziņu. Maksimālais sūtījumu svars, ko iespējams nogādāt uz paku termināļiem, sasniedz 30 kilogramu. Savukārt sūtījumu saņemšana Lietuvas pasta nodaļās ir ērts piegādes veids klientiem, kas ikdienā izmanto nodaļā sniegtos pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules Pasta savienības 198 dalībvalstu konkurencē Latvijas Pasta, kura valdes priekšsēdētājs ir Mārcis Vilcāns, Eksprespasts 2018. gadā atzīts par labāko kurjerpasta servisu pasaulē un tam piešķirts zelta līmeņa kvalitātes novērtējums. Latvijas Pasta Eksprespasta svinīga apbalvošana plānota 2019. gada 29. martā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Loģistikā jābūt elastīgam un jāpiedāvā tirgus pieprasījumam atbilstoši un efektīvi piegāžu risinājumi

To sarunā ar Dienas Biznesu norāda Gefco Baltic valdes locekle Oksana Jakovļeva, kura ir studējusi gan angļu un vācu valodu Kijevas Pedagoģijas institūtā, gan biznesa vadību un starptautiskās attiecības Vācijā un darbojas loģistikas biznesā vairāk nekā 20 gadus.

Fragments no intervijas, kas publicēta 17. jūlija laikrakstā Dienas Bizness:

Ja varam sākt ar humoru – vai iepriekšējais kompānijas vadītājs lietuvietis Martins Keršis kaut ko «savārīja», ka tika nomainīts, vai tā bija regulāra darbinieku rotācija?

Gefco ir programma, kas paredz tāda kā talantu fonda rotāciju no vienas valsts uz otru, no viena amata uz otru, un Martins tagad ir atbildīgs par Gefco 2PL (red. piez. ‒ transporta pakalpojumu nodošana ārpakalpojumā) biznesu. Kaut arī Gefco stratēģija paredz salīdzinoši mazu pamatlīdzekļu esamību, mums joprojām pieder dažādi aktīvi. Gefco ir lielākais automašīnu pārvadāšanai domāto dzelzceļa vagonu īpašnieks Eiropā. Mums ir vairāk nekā 3500 vagonu, mums ir arī automašīnas, un Martina uzdevums ir attīstīt šo biznesu, padarot to efektīvāku. Tādējādi viņam tas bija paaugstinājums, bet man pēc piecu gadu darba Gefco ģenerāldirektores amatā Ukrainā tika piedāvāts izmēģināt pieredzi starptautiskajā arēnā un pārcelties uz Baltiju, kur strādāju kopš šā gada marta.

Komentāri

Pievienot komentāru