Jaunākais izdevums

Latvijas radio pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal vadīs Dzintris Kolāts. Viņa kandidatūru balsojot apstiprinājusi Nacionālā radio un televīzijas padome.

Dz. Kolāts ar piecu padomes locekļu balsīm ievēlēts radio ģenerāldirektora pienākumu pildītāja amatā. Jau vēstīts, ka līdzšinējais Latvijas radio ģenerāldirektors Aigars Semēvics vakar paziņoja par atkāpšanos no amata.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kolāts: Latvijas Radio parādu iemesls ir neizpratne par finanšu vadību

Vēsma Lēvalde, Db, 22.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas radio parādu iemesls - nav kontroles un nav saprašanas par finanšu plūsmas vadību, intervijā Latvijas Radio norādījis jaunieceltais Latvijas Radio ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts.

Pirmais solis viņam būšot nostiprināt paraksta tiesības, tad - mēģināt nokārtot dažus nelielus rēķinus, kas varētu nopietni bremzēt radio darbību. Plānots sākt auditu, jo finanšu lietās esot daudz neskaidrību. Pirmām kārtām radio mēģinās nokārtot parādus, kas draud ar tiesvedību tuvākajā laikā.

Kolāts arī iecerējis tikties ar arodbiedrību, lai lemtu par štata samazināšanu.

Uzņēmumam ir izstrādāts plāns, kā gada laikā atgūt darbības rentabilitāti, taču tas prasot 100 cilvēku atlaišanu. Dz. Kolāts pieļāva, ka pieņemamāks būtu plāns uz diviem gadiem, kas ļautu saglabāt vairāk darbavietu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gadījumā, ja Latvijas Radio (LR) negūs papildus lidzekļus, finanšu problēmu atrisināšanai būs jāstabilizē naudas plūsma, ko var panākt veicot štatu atlaišanu un samazinot darbinieku algas. Tā raksta laikraksts Diena.

Radio vadītājs Dzintris Kolāts skaidro, ka ar patlaban LR ienākošajām dotācijām pietiek tikai 300 darbinieku algām un daļēji arī nodokļu maksāšanai. No reklāmas ieņēmumiem radio sedz neatliekamos tēriņus, ieskaitot maksu par elektrību, telefonsarunām un benzīnu. "Citi maksājumi nevar tikt veikti, jo ar 225 tūkstošu latu dotāciju mēnesī pietiek tikai algām, tādēļ turpina augt parāds," uzsver Dz. Kolāts.

Viņaprāt, radio vispirms jāstabilizē naudas plūsma. Lai to panāktu, LR nāksies veikt štatu atlaišanu, samazināt darbinieku algas. Jau zināms, cik daudz radio darbinieku zaudēs darbu, tomēr Dz.Kolāts to vēl neatklāj.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Autortiesību organizāciju aktivitātes var traucēt sabiedrības informētību un mūziķu atpazīstamību

Jānis Rancāns, 14.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autortiesību organizāciju aktivitāšu ietekmi uz radio reitingiem ir grūti konstatēt, tomēr, ja darbavietās izlems neklausīties radio, tas var atstāt iespaidu uz radio iespējām informēt sabiedrību, samazināt to pieejamību auditorijai, kā arī traucēt mūziķu atpazīstamībai, atzīst Db.lv aptaujātie radio pārstāvji.

Latvijas Radio (LR) skaidro, ka pagaidām neesot iespējams konstatēt reitingu izmaiņas, jo radio dati tiekot mērīti reizi ceturksnī ar dienasgrāmatas metodi un tiekot saņemti tikai reizi ceturksnī. Tāpat ir visai grūti prognozēt, cik liels varētu būt klausītāju samazinājums, ja uzņēmēji vai valsts iestādēs nemaksās par iespēju klausīties radio darba vietās.

Tomēr radio norāda uz TNS Latvia datiem, saskaņā ar kuriem kopumā visas LR četras programmas darba vietās 2011. – 2012. gada ziemas periodā klausījušies 137 tūkstoši cilvēku. «Ja pieņemam, ka radio neklausīšanās būs masveida, tad šāds klausītāju zudums uzskatāms par ievērojamu. Taču jāņem vērā, ka pie pašreizējās radio reitingu metodikas būs grūti konstatēt, vai iespējamais reitingu samazinājums ir tieši saistīts ar autortiesību jautājumu vai ar citām izmaiņām mediju tirgū,» Db.lv skaidroja Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitālās skaņas apraides tehnoloģijas (DAB, DAB+) jeb ciparu radio apraides tīkla izbūve Latvijā varētu izmaksāt 8,6 miljonus eiro, pastāstīja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) pārstāve Vineta Sprugaine.

Viņa skaidroja, ka LVRTC būtu gatavs veikt tīkla izbūvi gadījumā, ja tiktu pieņemts lēmums par pāreju uz ciparu radio apraidi.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 25.maija sēdē uzklausīja LVRTC pārstāvjus par zemes ciparu skaņas (DAB+) apraides testu, Latvijā esošās radio apraides uzlabošanu un nepieciešamo finansējumu, kā arī par zemes ciparu televīzijas bezmaksas programmu izplatīšanas tīkla paplašināšanu.

Sprugaine norādīja, ka LVRTC pārstāvji tikšanās laikā prezentēja testēšanas gaitu, pirmās prognozējamās izmaksas ciparu radio apraides tīkla izbūvei, kā arī pirmos aprēķinus par ietaupījumu, kas sabiedriskajam radio rastos pārejot uz ciparu apraidi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Radio (LR) finansiālais stāvoklis ir katastrofāls un jau nākamajā nedēļā radio var apklust, un jau drīzumā tiks paziņots konts un tālrunis ziedojumiem LR. Tā norādījis LR vadītāja pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts.

Lielākā daļa radio programmu turpinās skanēt, taču ir "iespējami klusumi", kuriem ir reāls pamats, sacīja Dz. Kolāts.

LR raidījumā Krustpunktā Dz. Kolāts atzina, ka vairāki radio darbinieki izteikuši gatavību strādāt par velti, lai tikai tas turpinātu skanēt. Tomēr viņš to dēvē par izmisuma soli, tāpēc pieļauj iespēju, ka "radio var kādu brīdi neskanēt".

Kolāts sarunā arī norādīja, ka LR kanālu likvidācija nav atbalstāma finansiālo problēmu risināšanai. Tāpat viņš noliedz iespēju LR kļūt par komercradio un palielināt atļaujamo reklāmas laiku ēterā.

"Principā esam nonākuši līdz tam, lai saņemtu ziedojumus," sacīja LR vadītāja vietas izpildītājs, norādot, ka drīzumā tiks paziņots konts un ziedojumu tālrunis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Latvijas Radio Ziņu dienests izsaka neuzticību uzņēmuma valdei un pieprasa tās atkāpšanos

LETA, 10.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Radio Ziņu dienests izteicis neuzticību Latvijas Radio valdei, vienlaikus pieprasot tās atkāpšanos vai atbrīvošanu, informēja uzņēmumā.

Ziņu dienesta darbinieki ar atklātu vēstuli par situāciju uzņēmumā vērsušies pie Latvijas Radio valdes, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP), Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas, Kultūras ministrijas, Ministru kabineta, Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita un plašsaziņas līdzekļiem.

Vēstulē uzsvērts, ka Latvijas Žurnālistu asociācijas 2017.gada nogalē paustās bažas par Latvijas Radio vadības izvēli, tostarp valdes locekļa amatā ieceļot ar politisku partiju saistītu cilvēku, ir piepildījušās.

«Pašreizējās Latvijas Radio vadības bezdarbība un apzināta rīcība liecina, ka tās interesēs nav spēcīgs un neatkarīgs sabiedriskais radio kā neatņemama demokrātijas sastāvdaļa. Vēl vairāk - kopš pašreizējās valdes darba sākuma Latvijas Radio vadība ir ne tikai pieļāvusi būtisku Ziņu dienesta novājināšanu, bet pat apzināti rīkojusies kaitnieciski, graujot Ziņu dienestu, no kura vistiešāk un visvairāk Latvijas Radio ir atkarīga sabiedrības informētība un drošība,» teikts vēstulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Visvairāk klausītāju joprojām pulcē Latvijas Radio 2

Sanita Igaune, 29.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2012. gada vasaras periodā visvairāk klausītāju līdzīgi kā pavasara periodā ir radio stacijai Latvijas Radio 2, kuru vismaz reizi nedēļā ir klausījušies 25,4% jeb 456 tūkst. Latvijas iedzīvotāju vecumā no 12 līdz 74 gadiem, liecina TNS dati. Otro vietu ar 16,9% jeb 304 tūkst. klausītāju ieņem radio stacija Radio Skonto. Savukārt no sestās vietas 2012. gada pavasara periodā uz trešo vietu vasaras periodā ar 12,4% jeb 222 tūkst. klausītāju ir pakāpusies radio stacija Krievijas Hiti (Russkoe Radio).

2012. gada vasarā vidēji nedēļā radio klausījās 80% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 12 līdz 74 gadiem, kas ir par 2 procentpunktiem mazāk nekā 2012. gada pavasarī. Savukārt vismaz reizi dienā radio ir klausījušies vidēji 60% iedzīvotāju aptaujātā vecuma grupā.

Vasarā, salīdzinājumā ar pavasari, ir saglabājies nemainīgs vidējais radio klausīšanās laiks. Proti, radio klausītājs vidēji dienā radio ir klausījies 274 minūtes jeb 4 stundas un 34 minūtes. Savukārt 2012. gada pavasarī tās bija 273 minūtes jeb 4 stundas un 33 minūtes.

TNS norāda, ka šā gada vasarā, salīdzinājumā ar 2012. gada pavasara periodu, Latvijā nav mainījušās radio stacijas, pēc klausīšanās laika sadalījuma. Pirmā klausītākā radio stacija, līdzīgi kā iepriekš, ir radio stacija Latvijas Radio 2, kuras klausīšanai veltīti 21,4% no visa kopējā radio klausīšanās laika. Otra klausītākā radio stacija ir Radio Skonto ar 11,1% lielu klausīšanās laika daļu. Savukārt trešo vietu ieņem radio stacija Latvijas Radio 1 ar 8,8% lielu klausīšanās laika daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināts - Grēviņš, Volfs un Reiters atvadās no klausītājiem

Lelde Petrāne, 14.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šorīt neraida Radio 101, nestrādā arī radio interneta vietne, pārliecinājās db.lv. Savukārt, ar radio saistītie cilvēki dažādos veidos ziņo par to, ka tas apklusis uz visiem laikiem.

Kārlis Dagilis, kurš darbu šajā radio pameta pagājušā gada jūlijā, mikroblogošanas vietnē Twitter ierakstījis: «R.I.P. Radio 101.. Tas bija līdz šim foršākais radio valstī ar mazu un ļoti saliedētu kolektīvu. Vienmēr būšu pateicīgs, ka biju daļa no tā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pētījums: Pavasarī visklausītākā radiostacija bijusi Latvijas Radio 2

Jānis Rancāns, 03.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2011. gada pavasarī līdzīgi kā iepriekšējā periodā – 2011. gada ziemā – pēc klausīšanās laika sadalījuma Latvijā trīs visklausītākās radio stacijas bija nacionālās apraides radio stacijas Latvijas Radio 2 (25%), Latvijas Radio 1 (10%) un radio stacija Radio Skonto (8%), liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia veiktais radio auditorijas pētījums.

Desmit Latvijā klausītāko radio staciju vidū 2011. gada pavasara pētījuma periodā vēl ierindojas tādas radio stacijas kā Radio SWH (6%), Krievijas Hiti (Russkoe radio) (5%), Latvijas Radio 4 (5%), Star FM (5%), European Hit Radio (4%), TOP radio (3%) un SWH+ (3%).

Analizējot radio staciju topu pēc kopējās nedēļas auditorijas, redzams, ka visvairāk klausītāju Latvijā kopumā 2011. gada pavasara periodā bija Latvijas radio 2, kuru vismaz reizi nedēļā ir klausījušies 25,9% jeb 470 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju vecumā no 12 līdz 74 gadiem. No trešās vietas 2011. gada ziemas periodā uz otro ar 15,0% jeb 272 tūkstošiem klausītāju pakāpusies radio stacija Radio Skonto, bet trešajā vietā ar 14,0 % jeb 254 tūkstošiem klausītāju ierindojusies radio stacija – Latvijas Radio, norāda TNS Latvia klientu vadītāja Signe Hokonena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kolāts: lielākā daļa Latvijas Radio parādu ir segti

Andrejs Vaivars, Db, 27.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz š.g. 31.jūlijam Latvijas Radio ir segti pagājušā gada kreditoru parādi par Ls 907 315 jeb 86% no 2008.gada īstermiņa kreditoru parādiem, Db informē Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Savukārt, operatīvā situācija š.g.26.augustā bija šāda: atliktie un saskaņotie maksājumi piegādātājiem – Ls 283 318,08; atliktie un saskaņotie nodokļu maksājumi – Ls 63 780,00, maksājumi, kuri par dažām dienām pārsniedz formālo termiņu – Ls 3 763,81. «Piezīmējams arī, ka no formālā viedokļa samaksas termiņa kavējums pat par vienu dienu tiek uzskatīts par parādu, ko gan uzņēmējdarbībā neuzskata par bīstamu situāciju.

Praksē par šaubīgiem tiek uzskatīti parādi, kuru apmaksas termiņš ir lielāks par 120 (pēc citiem datiem – 180) dienām. Informējam, ka Latvijas Radio ir viens parāds, kura termiņš ir ilgāks par 120 dienām. Tas ir 1309 Šveices franku jeb Ls 591, 54 Eiropas raidorganizāciju apvienībai (EBU). Šī nauda tiks nomaksāta tuvāko divu nedēļu laikā,» tā D. Kolāts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atbalsta Latvijas Radio 2 nodošanu koncesijā

Madara Fridrihsone, Db, 26.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iecere nodot koncesijā Latvijas Radio 2 ir guvusi Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas atbalstu.

Tuvākajā laikā izskatīšanai Saeimā plānots virzīt Nacionālās televīzijas un radio padomes iniciētus Radio un televīzijas likuma grozījumus, kas ļaus padomei pieņemt lēmumu par sabiedriskai raidorganizācijai piešķirtās apraides atļaujas nodošanu citai personai – šādi likuma grozījumi nepieciešami, lai Latvijas Radio 2 varētu nodot koncesijā.

A/s Radio SWH valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvičs intervijā Db šonedēļ pauda, ka viņa vadītā a/s jau iesniegusi Nacionālajai televīzijas un radio padomei oficiālu apliecinājumu, ka Radio SWH būtu gatavs pārņemt koncesijā Latvijas Radio 2.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 800 tūkstoši latu - tik lielu parāda summu ir uzkrājis valstij piederošais Latvijas Radio (LR). Redzot, cik lielas finansiālās problēmas ir vienai otrai citai nozarei, šī summa varbūt varētu nešķist īpaši liela, tomēr daži būtiski jautājumi šeit tomēr rodas.

It īpaši jau tāpēc, ka gadījumā, ja tik lielas īstermiņa parādsaistības būtu privātās rokās esošai radio stacijai, visai droši varētu runāt par tās gaidāmo bankrotu.

Vispirms jau nav skaidrs, kāpēc troksnis par lielajiem parādiem tika sacelts tikai tagad, kad, kā mēdz teikt, ūdens smeļas mutē? LR tomēr visu laiku ir bijis vadītājs, un tam ir bijusi arī valde. Interesants gan ir nesen izskanējušais apgalvojums, ka LR valde par finanšu lietām neatbildot - šajā kontekstā būtu interesanti zināt, ko tā vispār ir darījusi, un par ko atbild.

Tāpat Latvijā darbojas arī raidorganizāciju uzraugošā institūcija Nacionālā Radio un televīzijas padome (NRTP). Sanāk, ka NRTP vai nu vispār nav likusies ne zinis par tādu LR, vai arī apzināti ir ļāvusi iet uz grunti spēcīgam medijam ar plašu apraidi, lai īsi pirms gaidāmajām vēlēšanām par tās šefu mēģinātu iecelt rūdītu partijnieku Edvīnu Inkēnu. Tiesa, šajā jomā NRTP nekas prātīgs nav sanācis, ņemot vērā, ka teju pa durvju spraugu pēdējā brīdī atgriezās, lai strādātu kādreizējais šā radio boss Dzintris Kolāts. Viņa dzīvē tas nenoliedzami ir interesants pavērsiens, vispirms Kolāts radio ēterā aizkapa balsī lika saprast, ka radio sirds apstāsies, ja valdība tam apgriezīs finansējumu, bet tagad pašam vien jāmetas šo organizāciju elpināt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radio SWH un Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) strīds par autortiesību atlīdzību aprēķināšanu var liegt radio atskaņot mūziku, informē Radio SWH. Strīdu šonedēļ turpinās skatīt tiesā.

Radio SWH skaidro, ka lai gan 2003. gadā Augstākā tiesa noteica, ka radio būs jāmaksā biedrībai atlīdzība autoriem divu procentu apmērā no radio ieņēmumiem, AKKA/LAA tomēr nepiekrīt šādam lēmumam, prasot maksāt vismaz 3.35% no kopējā apgrozījuma.

Tāpat Radio SWH grupā ietilpstošajai raidstacijai Spin FM tiekot pieprasīts maksāt gan noteiktus procentus no ieņēmumu bāzes, gan minimālo summu mēnesī, kas kopā veido aptuveni 30% no radio šogad prognozētā apgrozījuma. Biedrības publiskie skaidrojumi par fiksētām summām dienā vai mēnesī, kā norāda Radio SWH, esot pretrunā ar AKKA/LAA apgalvojumu, ka visām raidorganizācijām tiek piemērota vienota atlīdzības aprēķināšanas metode.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Radio SWH veidos jaunu radiostaciju jauniešu auditorijai Spin FM, atzīst uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics, norādot, ka Radio SWH iegādājies Spin FM franšīzi, kas kopš 2002.gada esot jau zināma radiostacija Īrijā, Bulgārijā, Čehijā, Igaunijā, Somijā un citur.

Kā stāsta Šipkēvics, tādējādi Radio SWH grupa plāno nostiprināt savas pozīcijas tirgū, paplašinot radiostaciju klausītāju loku.

«Izpētot tirgu secinājām, ka gandrīz neviena radiostacija nepārraida tieši jauniešu auditorijai. Neceram uz lielu biznesu ar šo radiostaciju, taču tādā veidā audzināsim nākamo Radio SWH auditoriju. Šī radiostacija paplašinās un nostiprinās mūsu pozīcijas tirgū,» sacīja Šipkēvics.

Jaunā radio Spin FM mērķauditorija būs 15 līdz 25 gadus veci jaunieši, kuri vēlas komunicēt un iesaistīties dažādās publiskās aktivitātes. Tādēļ radio aktivitātes notiks ne tikai radio, bet arī interneta mājaslapā, sociālajos tīklos un ar mobilo telefonu starpniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dzintris Kolāts aizgājis no 2 Klauni valdes

Žanete Hāka, 22.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No SIA 2 Klauni valdes locekļa amata atcelts bijušais ilggadējais Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts, liecina Lursoft dati.

Jānorāda arī tas, ka Dzintris Kolāts bija viens no 2 Klauni dibinātājiem aizvadītā gada septembrī, savukārt šā gada 9. decembrī viņš atstāja uzņēmuma dalībnieku sarakstu. 2 Klauni kapitāldaļas savā starpā patlaban dala SIA Jagita īpašnieki Jānis Ābols un Oskars Lindenblats, norāda Lursoft rīcībā esošā informācija.

Mazumtirdzniecības uzņēmums iesniedzis gada pārskatu par periodu no tā dibināšanas līdz aizvadītā gada 31. decembrim. Analizējot 2 Klauni darbības rādītājus, var secināt, ka aizvadītais gads uzskatāms kā ekonomiski neveiksmīgs, jo gads noslēgts ar zaudējumiem teju sešu tūkstošu eiro apmērā, norāda uzņēmuma vadība. Uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedza 2,008 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Radio nepieciešami vēl vismaz 1.2 miljoni latu

, 02.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Radio darbības nodrošināšanai šajā gadā nepieciešami vēl 1.2 – 1.6 miljoni latu, neskaitot parādu saistības.

To pēc tikšanās ar Finanšu ministrijas ekspertiem paziņoja Latvijas Radio ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts. Viņš arī atvainojās visiem klausītājiem par sagādātajām neērtībām, 2. februārī stundas garumā nedzirdot nevienu no Latvijas Radio programmām. Dz.Kolāts norādīja — ja netiks atrisināts finanšu piešķiršanas jautājums, tad šādi klusumi ēterā var kļūt par ikdienas parādību. Viņš arī darīja zināmu, ka sācis darboties Latvijas Radio ziedojumu konts, savukārt no 3.februāra plkst. 10.00 sāks darboties arī ziedojumu tālrunis. Ziedotāji varēs izvēlēties, kurai no Latvijas Radio programmām ziedot, tāpat naudu varēs ziedot Radioteātrim un Radio korim. Zvanot pa ziedojumu tālruni, būs iespēja ziedot vienu latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vakar notikušās pārdošanas izsolē Radio 101 darbinieki izsludināja «lokautu» un šorīt ēterā tika raidīta viena un tā pati dziesma. Tomēr pēcpusdienā radio programma dažādojās.

Kā novēroja LETA, radio mājas lapā no rīta bija redzams grupas The Doors izpildītās dziesmas The end videoklips un uzraksts Lokauts. Arī radio ēterā skanēja tikai šī dziesma. Tagad tiek raidītas dažādas dziesmas un radio mājaslapa izskatās kā ikdienā.

Radio 101 tviterkontā šodien tika pausts, ka bijušie īpašnieki un nākotnes īpašnieki nav norēķinājušies ar darbiniekiem vai izrādījuši interesi par tālāku sadarbību. «Līdz nav panākta savstarpēja vienošanās starp @radio101lv darbiniekiem un īpašniekiem, radio tālākā darbība ir apturēta,» bija teikts tviterkontā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) gatavo priekšlikumu par abonentmaksas ieviešanu sabiedriskajiem medijiem. Provizoriski katrai no 740 tūkstošiem mājsaimniecību par Latvijas Televīzijas (LTV) skatīšanos un Latvijas Radio (LR) klausīšanos nāktos maksāt no pusotra līdz trim latiem, raksta laikraksts Neatkarīgā.

Ar ieceri - ieviest jaunu nodokli, ko nosauktu par abonentmaksu, NRTP pārstāvji iepazīstinājuši Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputātus, kuri kopumā to vērtēja atzinīgi. Viens no argumentiem šāda maksājuma ieviešanai ir tas, ka sabiedriskajiem medijiem būtu nodrošināti regulāri ienākumi, tādējādi mazinot politiķu ietekmi, uzsver Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts. "Šis finansēšanas avots, ka sabiedriskos medijus finansē tieši, ir vairāk aizsargāts, nekā piešķirot dotācijas, kad var nākties kalpot politiķu iegribām un ekonomiskam satricinājumam, kā tas ir tagad," piebildis Dz. Kolāts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Radio ģenerāldirektors iesniedz atlūgumu

Ritvars Bīders, 12.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts trešdien iesniedzis atlūgumu, Db.lv apstiprināja Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Viņa informēja, ka Kolāta pēdējā diena Latvijas Radio ģenerāldirektora amatā būs šā gada 11.novembris.

Jau ziņots, ka septembra beigās atlūgumu Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoram Edgaram Kotam iesniedza televīzijas Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, kura pēdēja darbadiena Latvijas Televīzijā būs šā gada 24.oktobris.

Dz. Kolāts pirmdien publiski paziņoja, ka plāno kandidēt uz LTV Ziņu dienesta vadītāja amatu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kolāts vēl nezina, vai kandidēs uz Latvijas radio bosa amatu

, 22.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien Nacionālā radio un televīzijas padomes (NRTP) ieceltais Latvijas radio (LR) vadītāja pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts turpmāko divu nedēļu laikā izšķirsies, vai kandidēt arī uz LR ģenerāldirekrora amatu, ziņo Diena.

Db.lv jau vēstīja, ka lielo finanšu problēmu dēļ no LR vadītāja amata atkāpās Aigars Semēvics.

Ja tuvāko nedēļu laikā nesajūtīšu nekādu atsauksmi no politiķiem un darba devējiem un ja viss atsitīsies, kā pret sienu, tad es sniedzu atlūgumu, tad ir robeža, bet, ja tās lietas ies, tad var domāt arī par kandidēšanu, Latvijas radio sacīja Dz. Kolāts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik nav zināms, kad atsāks skanēt Radio 101, biznesa portālam Nozare.lv teica radiostacijas valdes loceklis un bijušais īpašnieks Edgars Mencis.

Viņš paskaidroja, ka notiek viedokļu apmaiņas un saskaņošanas process ar jauno radio īpašnieku.

«Kamēr nav skaidrs, kas, ar ko un kā, tikmēr radio nevar strādāt,» teica E. Mencis, piebilstot, ka tiks darīts viss iespējamais, lai radio pēc iespējas ātrāk atkal skanētu.

Kā ziņots, Radio 101, kuru nesen izsolē nopirka Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko, šodien pārtraucis raidīt, un nedarbojas arī radiostacijas mājaslapa internetā.

Radio 101 dīdžejs Toms Grēviņš savā blogā raksta, ka jaunā īpašnieka radio iegādes motīvi nav bijuši saistīti ar jebkādu interesi par radiobiznesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pārpratuma dēļ uz valdību izsauc Kotu, Kolātu un Kleckinu

Madara Fridrihsone, Db, 17.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās televīzijas un radio padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins, Latvijas Radio vadītāja pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts un Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots šodien pārpratuma dēļ tikuši izsaukti uz valdības sēdi.

Kā skaidroja E. Kots, ar sabiedrisko mediju vadītājiem un to uzraugu šodien sazinājušies Valsts kancelejas darbinieki, kas norādījuši, ka mediju vadītājiem ir jāierodas uz valdības sēdi, kurā tiks lemts par valsts budžeta samazinājumu sabiedriskajiem medijiem.

Tomēr, kad Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un Nacionālās televīzijas un radio padomes vadītāji ieradušies, izrādījies, ka Finanšu ministrija vēl nav iesniegusi dokumentus, kas paredz konkrētus finansējuma samazinājuma modeļus. „Tad mūs izdzina ārā no slēgtās sēdes,” sacīja E. Kots.

Tiesa, valdības sēdes slēgtajā daļā tomēr pieņemts kāds ar sabiedrisko mediju darbību saistīts lēmums, proti, nolemts Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio apraides nodrošināšanai piešķirt 1.4 milj. Ls no Latvijas Radio un televīzijas centra ieņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izvēlēsies jauno Latvijas radio ģenerāldirektoru

Jānis Lasmanis, D, 21.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālā radio un televīzijas padome šorīt pulksten 9:00 pulcēsies, lai lemtu par nākamo Latvijas radio vadītāju.

Db.lv jau vēstīja, ka līdzšinējais Latvijas radio ģenerāldirektors Aigars Semēvics paziņoja par amata pamešanu. Šādu lēmumu A. Semēvics pieņēmis laikā, kad viņa vadītā uzņēmuma parādi pārsnieguši 700 tūkstošus latu, bet radio bankas kontos esot vairs tikai 8 500 latu.

Uz Latvijas radio ģenerāldirektora amatu tiek virzīts bijušais radio vadītājs Dzintris Kolāts un Edvīns Inkēns, kā arī Latvijas televīzijas ziņu dienesta vadītājs Gundars Rēders un Latvijas radio starptautisko sakaru daļas vadītājs Aivars Ginters.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) pieļauj, ka uz bankrota sliekšņa esošais Latvijas Radio būtu jāapvieno ar Latvijas Televīziju, savukārt radio ēka Vecrīgā būtu jāpārdod, raksta Diena.

Tiekoties ar Latvijas Radio ģenerāldirektora vietas izpildītāju Dzintri Kolātu, Šlesers jautājis, vai nākotnē iespējama Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas saplūdināšana. Kolāts sarunas laikā atzinis, ka nākotnē tas varot notikt, taču ministrs šo procesu gribējis ātrāk.

Ministrs, kurš jau iepriekš interesējies par LR ēku, arī Kolātam apjautājies par radio ēkas Vecrīgā pārdošanu, taču politiķi radio neuzspiedīšot savu plānu, solījis satiksmes ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db iztaujā a/s Radio SWH valdes priekšsēdētāju Jāni Šipkēvicu par uzņēmuma vēlmi iegūt tiesības koncesijas ceļā saimniekot daļā Latvijas Radio.

Jau ilgāku laiku publiskajā telpā tiek spriests par to, ka Radio SWH ir vēlme saimniekot Latvijas Radio2 Kāda ir situācija šajā jomā?

Kāpēc nolēmāt spert šādu soli attiecībā uz Latvijas Radio?

Teikšu kā ir - bizness tur nav liels. Latvijas Radio ir piemērs tam, ka nesaimnieciski var vadīt tik lielu kuģi ar piecām stacijām, ieskaitot programmas, kas vispār būtu jāorganizē koledžu radio līmenī. Man nav skaidrs, kā visu var nolaist tik tālu, ka vienā brīdī pēkšņi atklājas - ziniet, mums ir miljonu liels parāds. Nu kur vēl pasaulē radio īpašnieks, šajā gadījumā - valsts, kaut ko tādu pieļautu?!

Komentāri

Pievienot komentāru