Bankas

Melngailis: Blackstone investīcijas Luminor Bank kapitālā plānotas uz termiņu no pieciem līdz septiņiem gadiem

LETA, 13.09.2018

Jaunākais izdevums

Investīciju fonda Blackstone Group L.P. (Blackstone) ieguldījums Baltijā strādājošās Luminor Bank kapitālā plānots uz termiņu no pieciem līdz septiņiem gadiem ar iespējām to pagarināt, intervijā aģentūrai LETA sacīja Luminor Group uzraudzības padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis.

««Blackstone» šobrīd uzskata, ka termiņš ir no pieciem līdz septiņiem gadiem, bet to var arī pagarināt. Tas nav iekalts akmenī. Fondi tomēr atšķiras, un «Blackstone» ir fonds, kurš priekšroku dod ilgtermiņa ieguldījumiem. Tādēļ mēs viņus arī saucam par stratēģisku investoru. Tas nav kāds no hedžfondiem, kuri spekulē un kuru interese ir gadalaikā pārdot tālāk un ātri nopelnīt. Arī tad, kad mēs izietu biržā, es šaubos vai viņi pārdotu visas savas daļas,» teica Melngailis.

Viņš piebilda, ka pagaidām nav apspriests, cik liela daļa bankas akciju varētu nonākt biržā. «To mēs vēl neesam apsprieduši. Tomēr tās nebūs visas akcijas. Tas būs atkarīgs no akcionāru lēmumiem. Varbūt kāds gribēs atstāt «Luminor» pilnībā. Taču es būtu pārsteigts, ja tas notiktu pilnībā ar visām akcijām,» sacīja Melngailis.

Savukārt Latvijas «Luminor Bank» valdes priekšsēdētāja Kerli Gabrilovica atzīmēja, ka bankas plāni attiecībā uz akciju kotāciju biržā līdz ar investora piesaisti nav mainījušies. «Šie plāni nemainās. Joprojām paliek spēkā tas, ka trīs līdz3,5 gadu laikā mēs sevi redzam biržā,» viņa sacīja.

Jautāts, ko bankas dzīvē mainīs investora piesaiste, Melngailis atzīmēja, ka galvenais ir tas, ka bankai ir piesaistīts investors, kurš skatās uz priekšu vismaz nākamo piecu septiņu gadu termiņā, kuram ir globāla pieredze ne tikai banku, bet arī daudzās citās nozarēs. «Mums kā bankai ir jātiek galā ar esošo banku tirgu, bet mēs zinām, ka tirgus arī ļoti strauji mainās. Šāds investors dod jaunu grūdienu, jaunas idejas un resursus arī ārpus Baltijas un Skandināvijas valstīm,» viņš teica.

Tāpat Melngailis atzīmēja, ka banka vēlējās investoru, kurš var sniegt papildus pienesumu bankai. «Šis darījums jau šodien mūsu atpazīstamību Londonas un Ņujorkas finanšu tirgos ir simtkāršojis. Iepriekš viņi mūs nepazina. Mums ir interese emitēt vērtspapīrus un meklēt līdzekļus finanšu tirgos, tādēļ šāds investors ir ļoti vērtīgs. Viņi ir ļoti pazīstami, tas ir lielākais investīciju fonds pasaulē ar ļoti labu reputāciju, viņiem ir spēcīgas operacionālās zināšanas. Viņu uzņēmumos strādā 500 000 darbinieku un viņi ļoti aktīvi iesaistās to darbībā. Tas ir tas, kas pārliecināja arī «Nordea» un DNB. Šeit kopā sanāca abas lietas - akcionāriem pieņemama cena un investors, kurš mūs liktu pirmajā vietā. Mēs arī ceram, ka regulatori atbalstīs viņu iesaistīšanos. Vēl ir jāsagaida formālā piekrišana, bet «Blackstone» vairākas bankas pieder arī Amerikā un mēs tam neredzam šķēršļus,» viņš sacīja.

Melngailis arī pastāstīja, ka ir plānots paplašināt bankas padomi un piesaistīt neatkarīgus direktorus. «Mēs jau arī pirms šī darījuma plānojām paplašināt padomi līdz septiņiem locekļiem, bet pēc šī darījuma noslēgšanas, visdrīzāk, padomes locekļu skaits tiks palielināts līdz deviņiem,» viņš teica.

Tāpat Melngailis pauda gandarījumu, ka ir izdevies noslēgt darījumu neskatoties uz nesenajiem notikumiem banku sektorā Latvijā un Igaunijā. «Protams, šie jautājumi paceļas. Tas ir ASV fonds, kura akcijas tiek kotētas biržā, un viņi šo jautājumu vērtē ļoti rūpīgi. Viņi uzskata, ka mūsu bankā šie riski tiek pārvaldīti pienācīgi. Es arī domāju, ka viņi ir pietiekami pārliecināti par tirgu kopumā. Pat par spīti tām ziņām, kuras ir un būs par «ABLV Bank» vai par «Danske Bank» Igaunijas filiāli, jo tur vēl būs izmeklēšana un tiesa. Es domāju, ka viņi uzskata, ka regulatora soļi pēdējo triju vai sešu mēnešu laikā ir bijuši pietiekami būtiski, pie šī jautājuma tiek nopietni strādāts, un arī starptautiskās institūcijas ir pietiekami iesaistījušās. Viņi uzskata, ka iespēja ilgtermiņā ir pietiekami pozitīva un mūsu ekonomika aug. Es domāju, ka tas ir ļoti pozitīvs signāls. Citi droši vien tagad domā, ko viņi tur redz tādu, ko mēs neesam saskatījuši?,» sacīja Melngailis.

Jautāts, vai norisēm Latvijā bija negatīva ietekme uz pārrunām, ieguldījumu summu, Melngailis pauda viedokli, ka šoreiz lēmums nebija saistīts ar ekonomiskiem apsvērumiem, bet drīzāk ar reputācijas risku. «Šādiem fondiem pirmajā vietā ir reputācijas risks. Arī mums kā bankai ir svarīgi, lai mūsu reputācija ir spīdoša. Pašlaik uzsvars uzšiem jautājumiem ir milzīgs, it īpaši Baltijā. Tādēļ jautājums drīzāk nebija par cenu, bet par »jā vai nē«. Vai viņiem ir vērts riskēt ar savu reputāciju, ja viņiem piederošā uzņēmumā atklātos problēmas ar naudas atmazgāšanas novēršanu (AML),» viņš sacīja.

Tāpat viņš norādīja, ka investora piesaistes dēļ banka neveiks izmaiņas nosaukumā vai zīmolā. «Mēs šādu zīmolu izveidojām apzināti un apzināti sevi nesaucam par banku. Mēs vēl īsti nezinām, kur aizies banku tirgus, un kāds tas izskatīsies pēc trim vai pieciem gadiem. Šim investoram priekšrocība ir arī tajā, ka viņi paši nav banka un tādēļ nav nekādu aizspriedumu par to, kā mums būtu jāizskatās. Mums ir atbalsts no jaunā akcionāra, lai izskatītu visas iespējas un attīstītos tajā virzienā, kur nepieciešams. Mums nav jāizskatās kā «Nordea», DNB, kā «CityBank» vai «Deutsche Bank». Mēs paši varam izlemt, kur būs mūsu niša,» teica Melngailis.

Viņš piebilda, ka bankai ir jāveic pietiekami lieli ieguldījumi infrastruktūrā, darbinieku, vadītāju piesaistē, taču tiks izskatītas visas iespējas sadarboties ar «FinTech» kompānijām un nav izslēgta arī iegādes iespēja. «Ar šo investoru mums pietiks kapitāla, lai izvērtētu visas iespējas. Ja tas pacels mūsu vērtību, mēs to darīsim. Es to neizslēdzu,» pauda Melngailis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka par Baltijas valstīs strādājošās «Luminor Bank» stratēģisko investoru kļūs investīcijufonds «Blackstone», ieguldot miljardu eiro.

Darījuma ietvaros «Blackstone» iegādāsies 60% «Luminor Bank» akciju un kļūs par vairākuma akciju īpašnieku līdzās bankas pašreizējiem akcionāriem «Nordea Bank» un «DNB Bank ASA», kuriem katram turpmāk piederēs 20% akciju. Vienlaikus «Blackstone» un «Nordea Bank» noslēguši papildu vienošanos par «Nordea» 20% akciju pārdošanu tuvāko gadu laikā.

Darījumu plānots slēgt 2019.gada pirmajā pusgadā pēc Eiropas Centrālās bankas un vietējo uzraudzības iestāžu apstiprinājumu saņemšanas.

«Blackstone» dibinātājs ir amerikāņu uzņēmējs un investors Stīvens Švarcmans. Viņa bagātība tiek lēsta 13,4 miljardu ASV dolāru apmērā. Žurnāla «Forbes» pasaules miljardieru sarakstā viņš ieņem 113.vietu. 2017.gadā no janvāra līdzaugustam viņš vadīja ASV prezidenta Donalda Trampa Stratēģijas un politikas forumu.

Tāpat ziņots, ka 2017.gada oktobra sākumā Baltijas valstīs darbu sāka «Nordea Bank» un DNB apvienotā banka «Luminor Bank». Latvijā apvienošanās procesā «Nordea Bank» Latvijas filiāle nodeva aktīvus «DNB Bankai», kura mainīja nosaukumu pret «Luminor Bank». Pēc aktīvu apmēra «Luminor Bank» šogad jūnija beigās bija otra lielākā banka Latvijā.

Šogad marta beigās tika parakstīts Latvijā, Lietuvā un Igaunijā strādājošo «Luminor Bank» apvienošanas līgums. Pārrobežu apvienošanās paredz, ka Latvijā un Lietuvā strādājošās «Luminor Bank» pievienos Igaunijas «LuminorBank». Pēc apvienošanās Igaunijas «Luminor Bank» darbosies Latvijā un Lietuvā ar filiāļu starpniecību.

Tev varētu interesēt arī:

Finanšu nozares asociācija: Blackstone ienākšana Baltijā apliecina uzticību mūsu reģionam

Moody´s Investor Service piešķīrusi Luminor reitingus

Papildināta - Blackstone iegādāsies 60% Luminor akciju

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Blackstone Latvijā varēja ienākt jau pirms vairāk nekā 10 gadiem

Māris Ķirsons, 14.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Blackstone bija nauda un gatavība veikt darījumu, par kuru bija vienošanās gan ar Telia, gan Latvijas valsti, bet tā netika izpildīta, jo darījums nenotika, pat nenosaucot iemeslu. Jautājums, kāpēc 2007. gadā nenotika Latvijas valstij un Zviedrijas Telia piederošo SIA Lattelecom kapitāldaļu pārdošanas darījums ASV investīciju kompānijai Blackstone, ir jāuzdod tā laika Ministru kabineta locekļiem, intervijā DB saka AS Luminor Group padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis.

Fragments no intervijas

Ko nozīmē fakts, ka Blackstone investē miljardu Baltijā?

N. Melngailis: Tas ir pēdējās desmitgades vērienīgākais privātā kapitāla fonda bankas vairākuma akciju iegādes darījums Baltijas reģionā, turklāt tās ir lielākās ASV investīcijas šajā reģionā. Nenoliedzami, ka tāda tirgus spēlētāja, kāds ir Blackstone, ienākšana Baltijā ir labs signāls citiem potenciālajiem ārvalstu investoriem ieguldīt naudu šajā reģionā. Pieļauju, ka tas varētu izraisīt vismaz papildu interesi par iespējām ieguldīt šajā reģionā, tas galu galā var rezultēties ar investīciju pieplūdumu, kas vēl svarīgāks ir ģeopolitiskā saspīlējuma apstākļos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Draugiem Group uzņēmuma Printful valdei pievienojies neatkarīgs valdes loceklis Nils Melngailis, tādejādi stiprinot uzņēmuma komandu ar ievērojamu starptautisku pieredzi pārmaiņu vadības un finanšu jomā, informē uzņēmumā.

“Mēs esam gandarīti uzņemt Nilu Melngaili Printful komandā. Esmu pārliecināts, ka viņa starptautiskā pieredze finanšu tirgos un tehnoloģiju nozarē palīdzēs mums turpināt uzņēmuma globālo izaugsmi. Neatkarīga valdes locekļa pievienošanās mūsu komandai palīdzēs vēl vairāk uzlabot korporatīvās pārvaldības principus,” komentē Dāvis Siksnāns, Printful izpilddirektors un līdzdibinātājs.

Turpmāk Printful Inc. valdē darbosies pieci valdes locekļi – uzņēmuma izpilddirektors Dāvis Siksnāns, ražošanas vadītāja Zane Levša, investora Bregal Sagemount pārstāvis Adams Fullers, valdes priekšsēdētājs Lauris Liberts un neatkarīgais valdes loceklis Nils Melngailis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Blackstone iegādājas no Nordea atlikušo Luminor akciju daļu

Db.lv, 01.09.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Nordea iegādājoties 11,6% Luminor Holding akciju, Blackstone pārvaldīto privātā kapitāla fondu vadītajam konsorcijam tagad pieder 80% Luminor Bank mātesuzņēmuma - Luminor Holding - akciju.

2018. gadā DNB Bank ASA (DNB) un Nordea Bank Abp (Nordea) noslēdza vienošanos par 60,1 % sev piederošo Luminor Holding akciju pārdošanu Blackstone (Blackstone) pārvaldītam privātā kapitāla fondu konsorcijam.‏

DNB un Nordea katrs saglabāja 19,95 % akciju, un Blackstone izrādīja interesi turpmākajos gados iegādāties Nordea atlikušo akciju daļu. 2021. gada decembrī Blackstone no Nordea jau iegādājās 8,4 % Luminor Holding akciju.

1.septembrī Blackstone paziņoja par atlikušo 11,6 % Nordea akciju iegādi. Šī darījuma rezultātā Blackstone tagad pieder 80,05 % Luminor Holding akciju, un DNB arī turpmāk piederēs atlikušie 19,95 %.

“Esmu gandarīts par būtisko Blackstone atbalstu, ko apliecina viņu investīciju palielinājums Luminor, un ceru turpināt mūsu sadarbību. Vēlos pateikties arī Nordea par Luminor izveides finansēšanu un sniegto atbalstu. Mūsu darbības rezultātu uzlabošanās, finansiālā stabilitāte un piesardzīga risku pārvaldība nozīmē, ka Luminor valdes priekšsēdētāja Petera Boseka (Peter Bosek) vadībā organizācija ir labā pozīcijā, lai turpinātu pozitīvo attīstību, kas sasniegta pēdējos gados. Tas ļaus mums paplašināt darbību privātpersonu un uzņēmumu apkalpošanā visās trīs Baltijas valstīs. Mani joprojām iedrošina mūsu panākumi stratēģijas īstenošanā un Luminor komandas apņēmība un izturība, atbalstot mūsu sabiedrību un klientus, kurus apkalpojam,” komentē Luminor Bank un Luminor Holding Padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Finanšu sektoram jāstrādā pie reputācijas atjaunošanas

Jānis Šķupelis, 03.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Blackstone" šoruden noslēdza miljardu eiro vērtu "Luminor" vairākuma akciju iegādes darījumu. "Luminor" padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis žurnālam "Dienas Bizness" norāda – ja reiz "Blackstone" interesē gan Baltijas reģions, gan Skandināvija, tad acīmredzot viņi savus mājasdarbus ir izdarījuši un par makroekonomikas stāvokli te jūtas pietiekami droši.

«Es neizslēdzu, ka viņi varētu izskatīt arī citas iespējas, jo šajā reģionā jau ir ieguldījuši un Baltijas valstis pazīst labi. Bet jāņem vērā, ka tāda mēroga investīciju fondiem kā "Blackstone" attiecībā uz darījuma apjomu ir zināms slieksnis. Tiem jābūt ievērojamiem – līdzvērtīgiem "Luminor" darījuma apmēram,» uzsver N. Melngailis.

Jautāts, ko domā par Latvijas finanšu sektora stāvokli saistībā ar naudas atmazgāšanas tēmu, viņš teic: «Londonā, kad runāju ar finanšu ekspertiem par Baltijas valstīm, šis ir pirmais jautājums, ar kuru jārēķinās. Ja vēl pirms trīs gadiem tika runāts, cik Baltijas valstis veiksmīgi pārvarēja finanšu krīzi, tad tagad šī labā reputācija ir cietusi.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nereti pie mums dzird jautājumu – vai Trampa politika ir Latvijas interesēs? Tikmēr lielākās ASV investīcijas visā Baltijas reģionā jau atnesusi viena no pasaulē lielākajām investīciju kompānijām Blackstone Group.

13.septembrī tika oficiāli paziņots, ka, ieguldot vienu miljardu eiro, investīciju fonds Blackstone Group L.P. iegādāsies 60% akciju no Latvijā, Lietuvā un Igaunijā strādājošās AS Luminor Bank, bet līdzšinējiem īpašniekiem - skandināvu Nordea un DNB - katram paliks pa 20% akciju.

Gadiem ilgi pie mums ir vaicāts, kur gan kavējas nozīmīgas ASV investīcijas Latvijā, un, lūk, kur tās ir! ASV politika, protams, ir un paliek vispirms ASV interesēs, īpaši, kopš par ASV prezidentu ir kļuvis Donalds Tramps. Bet ASV politikai arī nav jābūt kādas citas valsts kā tikai ASV interesēs. Un tas ir tas, kas no ASV ir jāmācās Latvijai, kuras politikai tāpat būtu jābūt tikai un vienīgi Latvijas interesēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Blackstone: Mēs Luminor redzam iespēju izveidot vietējo čempionu

Didzis Meļķis, 25.09.2018

Luminor stratēģiskā investora Blackstone Group privātā kapitāla grupas vecākais izpilddirektors Nadims El Gabani

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Blackstone reģionā ienāk kā ilgtermiņa investors un sola turpināt investīcijas, arī ja pasaule kļūtu nedroša. Pēc iespējām Baltijas tirgū Blackstone ir raudzījusies jau kādu laiku, un Luminor atbilst meklētajiem kritērijiem. Tā sarunā ar DB Luminor galvenajā birojā Tallinā saka bankas stratēģiskā investora Blackstone Group privātā kapitāla grupas vecākais izpilddirektors Nadims El Gabani (Nadim El Gabbani).

Fragments no intervijas

Esot ar mieru pārdot savus aktīvus, Nordea un DNB acīmredzot neuzskata Baltiju par prioritāru tirgu. Kāpēc Blackstone savā stratēģijā ir citās domās?

Mūsu ieskatā šī ir ļoti saistoša un laba iespēja. Pat Blackstone vērienam miljardu eiro liela investīcija ir liels darījums, un investīcija Luminor mums šķiet saistoša pirmām kārtām šā tirgus dēļ. Mūsu ieskatā Baltijas tirgi ir ļoti spēcīgi; tie aug straujāk, nekā pārējā Eiropā. Banku sistēma šeit ir disciplinēta un racionāla. Acīmredzami ir izdarīti secinājumi pēc pēdējās krīzes, un tas ir ļoti svarīgi. Tolaik kreditēšana auga pārlieku ātri, kritās banku darbības pamata standarti, un sektoram izdzīvot krīzi bija ļoti grūti. Pašlaik mēs nesaskatām neko tamlīdzīgu. Tāpēc šis ir saistošs tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Lietuvas centrālā banka atļauj Blackstone un Abū Dabī investoriem iegādāties Luminor meitasuzņēmumu kapitāldaļas

LETA--BNS, 12.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas centrālā banka atļāvusi ASV investīciju kompānijai «Blackstone» kopā ar Abū Dabī Investīciju pārvaldi (ADIA) iegādāties Igaunijā reģistrētās bankas «Luminor Bank» meitasuzņēmumu Lietuvā «Luminor investiciju valdymas» un «Luminor Lizingas» kapitāldaļas.

Lietuvas Banka apstiprinājusi netiešu investīciju pārvaldnieka «Luminor investiciju valdymas» vairākuma kapitāldaļu un vairāk nekā piektdaļas līzinga kompānijas «Luminor Lizingas» kapitāldaļu nonākšanu «Blackstone» un ADIA kontrolē, izmantojot Džērsijā reģistrētās kompānijas «Braavos Bidco Limited» starpniecību.

«Blackstone» un ADIA plāno iegādāties 60,1% » Luminor investiciju valdymas» kapitāldaļu no tās jaunā netiešā īpašnieka «Luminor Holding», kas iepriekš netieši iegādājās visas uzņēmuma kapitāldaļas. Arī šo darījumu apstiprināja Lietuvas Banka.

Pēc šiem darījumiem «Nordea Baltic» un «DNB Baltic Invest» katrai netieši piederēs 19,95% «Luminor investiciju valdymas» kapitāldaļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV investīciju kompānija "Blackstone" gatavojas pārdot Baltijas valstīs strādājošo banku "Luminor Bank", vēsta lietišķo ziņu aģentūra "Bloomberg".

Atsaucoties uz informētiem avotiem, "Bloomberg" raksta, ka par bankas pārdošanu "Blackstone" apspriežas ar konsultantiem un darījums varētu notikt jau šogad.

Pēc "Bloomberg" vēstītā, "Blackstone" vēlas, lai potenciālā pārdošanas cena būtu 1,2 reizes lielāka par uzņēmuma bilances vērtību. "Luminor" bilances vērtība 2022.gada beigās bija 1,6 miljardi eiro, raksta "Bloomberg".

Pēc aktīvu apmēra "Luminor Bank" filiāle Latvijā ir ceturtā lielāka banka Latvijā.

2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank", savukārt 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Blackstone noslēdzis miljarda eiro vērto Luminor vairākuma akciju iegādes darījumu

Žanete Hāka, 30.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Blackstone noslēdzis viena miljarda eiro vērtu Luminor vairākuma akciju iegādes darījumu, informē bankas pārstāvji.

Bankas līdzšinējie īpašnieki, Nordea Bank Abp (Nordea) un DNB BANK ASA (DNB), katrs saglabās 20% Luminor akcijas.

Blackstone konsorcijs, kurā ietilpst Abu Dhabi Investment Authority pilnībā piederošs meitasuzņēmums, kā arī citi līdzinvestori, ir veiksmīgi noslēdzis darījumu, saņemot visas nepieciešamās atļaujas.

Nordea un DNB arī turpmāk atbalstīs Luminor banku ar ilgtermiņa finansējumu, kompetenci un savu pārstāvniecību bankas padomē. Blackstone ir vienojies ar Nordea par atlikušo 20% Nordea piederošo akciju izpirkšanu tuvāko gadu laikā.

Blackstone vecākais izpilddirektors Nadīms el Gabani (Nadim el Gabbani): «Ceru nākotnē turpināt kopīgu darbu, lai veidotu spēcīgāku platformu tālākai ekonomiskajai izaugsmei Baltijā. Mēs turpināsim atbalstīt vietējo uzņēmējdarbību, kā arī esam pārliecināti, ka Luminor ir labi pozicionēts, lai kā neatkarīgs finanšu pakalpojumu sniedzējs turpinātu būt vadošs tirgus spēlētājs.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu pakalpojumu sniedzējs Luminor paziņojis par jaunas stratēģiskas korporatīvās partnerības uzsākšanu ar konsorciju, kura vadībā būs investīciju fonds Blackstone Group L.P. («Blackstone»).

Darījuma ietvaros «Blackstone» iegādāsies 60% Luminor akciju un kļūs par vairākuma akciju īpašnieku līdzās bankas pašreizējiem akcionāriem Nordea Bank AB («Nordea») un DNB Bank ASA («DNB»).

Šis ir pēdējās desmitgades vērienīgākais privātā kapitāla fonda bankas vairākuma akciju iegādes darījums Baltijas reģionā, uzsver darījumā iesaistītie.

Apvienojot Nordea un DNB biznesu Baltijas valstīs, Luminor tika izveidota 2017. gadā un ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā ar 23% tirgus daļu kreditēšanā, kopējiem bankas aktīviem 15 miljardu apmērā, aptuveni 3000 darbiniekiem un 64 klientu apkalpošanas centriem visā Baltijas reģionā.

Nordea un DNB saglabās vienādas kapitāldaļas 20% apmērā, turpinot atbalstīt Luminor ar ilgtermiņa finansējumu, zināšanām un pārstāvniecību Luminor Grupas padomē. Tāpat arī «Blackstone» un Nordea noslēguši papildu vienošanos par Nordea 20% akciju pārdošanu tuvāko gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Blackstone vadītājs Oksfordas Universitātei ziedo 168 miljonus eiro

LETA--REUTERS, 19.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV investīciju kompānijas «Blackstone» vadītājs un viens no dibinātajiem Stīvens Švarcmans ziedojis 150 miljonus Lielbritānijas mārciņu (168 miljonus eiro) Oksfordas Universitātei, kas ir lielākais atsevišķais ziedojums tās vēsturē.

Par ziedojumu tiks finansēts humanitāro zinātņu centrs, kurā cita starpā atradīsies institūts mākslīgā intelekta ētikas izpētei.

Viens no «Blackstone» dibinātājiem sacīja, ka par ziedojumu tiks izveidots Švarcmana centrs, kurā tiks atbalstītas programmas no vēstures līdz mūzikai.

«Nepilnus 1000 gadus humanitāro zinātņu pētniecība Oksfordā ir bijusi Rietumu civilizācijas un zināšanu kodols. Mums ir jāgarantē, ka tās izpratne un principi ir pielāgojami mūsdienu dinamiskajai pasaulei,» norādīja pats Švarcmens.

Universitātē informēja, ka Mākslīgā intelekta ētikas centrā tiks vērtēta mākslīgā intelekta ietekme, kas var «pašos pamatos izaicināt to, ko nozīmē būt cilvēkam, un mainīt lielākos mūsu dzīves aspektus».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) atļāvusi ASV investīciju kompānijai «Blackstone» iegādāties Igaunijas «Luminor Bank», kurai ir filiāles Latvijā un Lietuvā, otrdien paziņoja EK.

«EK atbilstoši apvienošanās regulai atļāvusi ASV «Blackstone Group» iegādāties Igaunijas «Luminor Bank», kļūstot par tās vienīgo kontrolējošo īpašnieku,» sacīts EK paziņojumā.

Tajā arī minēts, ka paredzētais darījums neradīs bažas par konkurenci, ņemot vērā tā ierobežoto ietekmi uz tirgus struktūru.

Jau vēstīts, ka 2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka «Nordea Bank» un DNB apvienotā banka «Luminor Bank».

2018.gada septembrī tika paziņots, ka par «Luminor» stratēģisko investoru kļūs ASV investīciju kompānija «Blackstone», ieguldot miljardu eiro.

Darījumā «Blackstone» iegādāsies 60% «Luminor Bank» akciju un kļūs par vairākuma akciju īpašnieku līdzās bankas pašreizējiem akcionāriem «Nordea Bank» un «DNB Bank», kuriem katram turpmāk piederēs 20% akciju. Vienlaikus «Blackstone» un «Nordea Bank» noslēguši papildu vienošanos par «Nordea» 20% akciju pārdošanu tuvāko gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par bankas Luminor jauno valdes priekšsēdētāju un izpilddirektoru ar 2024. gada 18. martu iecelts Vojcehs Sass (Wojciech Sass).

Līdzšinējais Luminor vadītājs Peters Boseks atstās amatu dienu iepriekš. Vojcehs Sass ir atzīts starptautiskā biznesa līderis ar plašu pieredzi finanšu pakalpojumu nozarē un padziļinātām operacionālām zināšanām par privātpersonu un korporatīvo klientu apkalpošanu, kā arī IT sistēmām un procesiem.

Vojcehs Sass pievienojas Luminor no Aion Bank, kas ir digitālā banka ar galveno mītni Beļģijā, kurai viņš bija līdzdibinātājs un izpilddirektors. Viņa līdzšinējā pieredze ietver arī darbu Nationale Nederlanden Poland valdes priekšsēdētāja, BNP Paribas Bank Polska valdes priekšsēdētāja vietnieka un BCG Poland vadītāja amatos.

“Viņa iecelšana amatā ir rezultāts plašam globāla mēroga atlases procesam, ko vadīja uzraudzības padome. Vojcehs pievienojas Luminor ar iespaidīgu pieredzi transformācijas procesos un inovācijās, kā arī pierādītu spēju strādāt pasaules tirgos, sasniedzot rezultātus. Neskatoties uz to, ka Luminor joprojām ir salīdzinoši jauna banka, tā ir guvusi lielus panākumus, īstenojot misiju uzlabot savu klientu un Baltijas reģiona finansiālo labklājību, un esmu pārliecināts, ka Vojcehs ir īstais līderis, lai Luminor pārietu nākamajā līmenī,” norāda Nils Melngailis, Luminor Padomes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada vidū amatu atstās "Luminor Bank" valdes priekšsēdētājs Peters Boseks, informēja bankas sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Kronberga.

Boseks 2024.gada 30.jūnijā atstās amatu, lai atgrieztos Austrijā un kļūtu par jauno valdes priekšsēdētāju "Erste Group Bank AG", kas ir viens no lielākajiem finanšu pakalpojumu sniedzējiem Centrāleiropā un Austrumeiropā.

"Luminor" padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis izsaka pateicību Peteram par visu, ko viņš ir sasniedzis savā pilnvaru laikā, un pauž prieku, ka Boseks ir piekritis palikt amatā līdz nākamajam gadam, cieši sadarbojoties ar padomi un vadot valdi, lai nodrošinātu vienmērīgu pārejas procesu, kamēr tiks izlemts par viņa amata pēcteci.

Kā ziņots, "Luminor Bank" peļņa pērn sasniegusi 124,7 miljonus eiro, kas ir par 66,9% vairāk nekā 2021.gadā, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Luminor Bank samazinās kapitālu un akcionāram izmaksās 216 miljonus eiro

LETA, 07.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas banka «Luminor Bank» nolēmusi samazināt bankas kapitālu par 216 miljoniem eiro un šo summu izmaksās vienīgajam akcionāram Luminor Group, kura galvenie akcionāri ir «Nordea Bank» un DNB Bank.

Bankas kapitalizācija krietni pārsniedz regulatoru prasības un iekšējos mērķus, tādēļ «Luminor Bank» nolēmusi izmaksāt vienīgajam akcionāram šo kapitāla starpību.

Paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem maija beigās «Luminor» informēja, ka tobrīd bankas pamatkapitāla segums bija 20%, kas pārsniedz iekšēji noteikto mērķi 17%. Iekšējais mērķis tiek uzskatīts par pietiekamu visu regulatoru prasību un «Luminor» biznesa stratēģijai nepieciešamā kapitāla nodrošināšanai.

Lai vienkāršotu izmaksu, «Luminor Group» kā vienīgais «Luminor Bank» akcionārs 28.maijā nolēma, ka «Luminor Bank» daļu sava akciju emisijas uzcenojuma pārvērtīs akciju kapitālā, izmantojot papildu akciju emisiju, kam sekos akciju kapitāla samazinājums, lai īstenotu izmaksu. «Luminor» ir saņēmusi Eiropas Centrālās bankas apstiprinājumu šādām darbībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Draugiem Group uzņēmuma Printful izpilddirektora amatā apstiprināts Alekss Saltonstāls (Alex Saltonstall), kurš līdz šim bijis publiskā uzņēmuma Wayfair partnerattiecību vadītājs.

Saltonstālam ir ievērojama pieredze, vadot inovatīvus tehnoloģiju uzņēmumus un veidojot stratēģiskas sadarbības.

“Visas komandas vārdā vēlos paust prieku, ka Printful pievienojies vēl viens augsti kvalificēts nozares profesionālis,” komentē Lauris Liberts, Printful līdzdibinātājs un valdes priekšsēdētājs.

“Alekss ir izveidojis un veiksmīgi attīstījis vairākus biznesa virzienus uzņēmumā Wayfair, kas ir viens no lielākajiem e-komercijas mazumtirdzniecības uzņēmumiem pasaulē. Esmu pārliecināts, ka viņa pieredze un zināšanas būs vērtīgs pienesums, realizējot Printful biznesa stratēģiju un vadot komandu.”

Alekss Saltonstāls ir ieguvis bakalaura grādu psiholoģijā Hārvarda universitātē un biznesa administrācijas maģistra grādu (MBA) Hārvarda Biznesa skolā. Pēdējos piecus gadus Saltonstāls strādājis vadošajā ASV mēbeļu un mājokļa preču uzņēmumā Wayfair, kas kotējas Ņujorkas biržā. Pērn šis uzņēmums apgrozīja 13,7 miljardus ASV dolāru. Saltonstāls Wayfair vadīja komandu, kas veidoja industrijā labāko pieredzi patērētājiem, strādājot ar vairāk nekā desmit tūkstošiem piegādātāju, lai nodrošinātu plašu produktu pieejamību, kā arī ātru, uzticamu un izdevīgu pasūtījumu izpildi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2019. gada 2. janvāra Luminor turpina savu darbību visās Baltijas valstīs caur Igaunijā reģistrētu banku un tās filiālēm Latvijā un Lietuvā, informē bankas pārstāvji.

Jaunā vienkāršotā struktūra un pārvaldības modelis ļaus bankai ātrāk pieņemt lēmumus, nodrošinās labāku pārrobežu sadarbību un uzlabos efektivitāti.

«Jau no pirmās Luminor izveidošanas dienas mēs aktīvi strādājām, lai turpinātu darbu pie bankas izveidošanas, tostarp īstenojot atsevišķus juridiskus soļus, kas paredz pilnīgu Luminor banku integrāciju visās Baltijas valstīs. Šajā laikā esam veiksmīgi sadarbojušies ar banku darbību uzraugošajām iestādēm, lai savlaicīgi noslēgtu šo svarīgo banku apvienošanās posmu,» skaidro Luminor grupas vadītājs Erki Rāzuke.

«Jaunā juridiskā struktūra ļaus vienkāršot Luminor pārvaldības modeli, kā arī veicās sadarbību un sinerģijas visas Luminor grupas ietvaros. Šis solis bija nepieciešams, lai arvien efektīvāk virzītos tuvāk mūsu mērķim – izveidot jaunas paaudzes finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijas uzņēmumiem un uzņēmīgiem cilvēkiem,» piebilst Rāzuke.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Draugiem Group uzņēmuma Printful valdei pievienojies vēl viens neatkarīgs valdes loceklis Ernsts Tenisens, TripAdvisor finanšu direktors, līdz ar to turpmāk valdē darbosies seši valdes locekļi.

Pirms pievienošanās TripAdvisor komandai E.Tenisens bija finanšu direktors uzņēmumā Cimpress, kur viņš palīdzēja palielināt ieņēmumus no 500 miljoniem līdz 1,5 miljardiem ASV dolāru. Cimpress ir māteskompānija uzņēmumiem, kas speciālizējas personalizētu produktu ražošanā, tostarp Vistaprint, Pixart Printing un ExaPrint.

“Esam pagodināti, ka mūsu komandai pievienojies tik augsta līmeņa profesionālis ar zināšanām pieprasījumdrukas nozarē un pieredzi publiskos uzņēmumos. Vēl viena neatkarīga valdes locekļa pievienošanās komandai spēcinās Printful attīstību,” komentē Dāvis Siksnāns, Printful izpilddirektors un līdzdibinātājs.

E. Tenisens strādās kā uzņēmuma revīzijas komitejas loceklis un konsultēs akcionārus un vadības komandu finanšu un stratēģiskos jautājumos. Viņa plašā starptautiskā pieredze kā publiskā uzņēmuma TripAdvisor finanšu direktoram noderēs Printful, formulējot turpmākos stratēģiskos virzienos, attīstot korporatīvās pārvaldības prakses un gatavojoties potenciāliem kapitāla tirgus darījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Luminor iegādājas uzņēmumu Maksekeskus

Db.lv, 01.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Luminor Bank ir parakstījusi vienošanos par Maksekeskus (MKK), kas ir vadošais e-komercijas maksājumu pakalpojumu sniedzējs Baltijā, 99% akciju iegādi no Omniva, Inbank un Olsson & Nielsen Nordic.

Noslēdzot šo darījumu, Luminor kļūs par arvien straujāk augošu e-komercijas maksājumu tirgus dalībnieku.

MKK nodrošina e-tirgotājiem un viņu klientiem drošus un ērtus maksājumu risinājumus un ar e-komerciju saistītus pakalpojumus Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Somijā. Uzņēmuma izpilddirektora Lukasa Arta vadībā uzņēmums pēdējos gados ir sasniedzis ievērojamu izaugsmi un šobrīd tā pakalpojumus izmanto vairāk 3000 aktīvi tirgotāji Baltijā.

Inbank un Olsson & Nielsen Nordic nodibināja uzņēmumu Maksekeskus 2012. gadā Igaunijā, kur šobrīd tas ir tirgus līderis e-komercijas pakalpojumu jomā. Sadarbība ar Luminor ļaus uzņēmumam ievērojami paplašināt tā attīstību ārpus Igaunijas, jo īpaši pateicoties Luminor tīklam un klientiem Latvijā, Lietuvā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju kompānijas «Hermitage Capital Management» līdzdibinātājs un vadītājs Bils Brauders iesniedzis sūdzību Zviedrijas un Norvēģijas varasiestādēm, vainojot Ziemeļvalstu banku «Nordea» naudas atmazgāšanā.

29 lappušu sūdzībā Brauders norādījis, ka nauda miljoniem eiro apmērā, kas saistīta ar Braudera bijušā darbinieka Sergeja Magņitska lietu, atmazgāta caur 365 kontiem bankā «Nordea».

Brauders, kura lūgumu izmeklēt aizdomas par naudas atmazgāšanu «Nordea» 2013.gadā noraidīja Dānijas iestādes, laikrakstam «Financial Times» teicis, ka jauno sūdzību viņš iesniedzis, pamatojoties viņa rīcībā esošo izmeklēšanas informāciju no Lietuvas un Francijas.

Zviedrijas prokuratūra apstiprinājusi, ka saņēmusi Braudera sūdzību, kurā viņš aicina izmeklēt aizdomas par krāpšanu, viltošanu, negodīgu rīcību un naudas atmazgāšanu.

«Nordea» apstiprinājusi, ka ir informēta par Braudera sūdzību un sadarbojas ar attiecīgo valstu iestādēm, kā ari norādījusi, ka bankas princips ir detalizēti neiztirzāt šādus jautājumus. Banka arī uzsvērusi, ka tā seko klientu aktivitātēm un par aizdomīgiem gadījumiem ziņo atbildīgajām iestādēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lietuvas Centrālās bankas vadītājs: Naudas atmazgāšanas skandāli met ēnu uz visu Baltijas banku nozares reputāciju

LETA, 17.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nesenie naudas atmazgāšanas skandāli, kuros iesaistītas arī Baltijas valstīs darbojošās bankas, met ēnu uz visa reģiona banku nozares reputāciju, intervijā ziņu aģentūrai BNS atzinis Lietuvas Centrālās bankas valdes priekšsēdētājs Vits Vasiļausks.

Vienlaikus viņš norādījis, ka Lietuvā nerezidentu noguldījumu portfelis šobrīd ir minimāls, un divas bankas, kas savulaik ar tiem aktīvi strādājušas - «Snoras» un «Ūkio bankas» - zaudējušas licences un bankrotējušas.

«Neraugoties uz to, Baltijas valstis tiek uztvertas kā viens tirgus, tāpēc mums nav vienalga, kas notiek uz ziemeļiem no Lietuvas robežas. Dažkārt, runājot ar uzraudzības dienestu pārstāvjiem, īpaši no Atlantijas okeāna otra krasta, nākas vispirms skaidrot, kas ir Balkānu valstis un kas - Baltijas valstis, un tikai pēc tam var sākt runāt, ar ko atšķiras Lietuva, Latvija un Igaunija,» stāstījis Vasiļausks.

Lūgts komentēt Investīciju kompānijas «Hermitage Capital Management» līdzdibinātāja un vadītāja Bila Braudera apsūdzības, ka Norvēģijas banka DNB no 2007. līdz 2010.gadam caur kontiem Igaunijā un Lietuvā, tostarp bankā «Ūkio bankas», palīdzējusi pārskaitīt netīro naudu no Krievijas pusmiljona ASV dolāru apmērā, Lietuvas Centrālās bankas vadītājs atbildējis, ka «Snoras» un «Ūkio bankas» darbošanās galvenokārt ar nerezidentu noguldījumiem ir vispārzināma, taču kopš tā laika situācija ir krasi mainījusies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Banku pārstāvji: Blackstone ienākšana Baltijā apliecina uzticību mūsu reģionam

Db.lv, 13.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apsveicama ir Luminor spēja par investoru piesaistīt pasaules vadošo investīciju fondu Blackstone Group L.P, vērtē Finanšu nozares asociācijas vadītāja Sanda Liepiņa.

Blackstone ienākšana Baltijā viennozīmīgi apliecina uzticību mūsu reģionam un tā ekonomiskās attīstības potenciālam, stiprina nozares reputāciju un apliecina spēju darboties saskaņā ar augstākajiem atbilstības standartiem, kā arī veicina noturīgu standartu ieviešanu ilgtspējīgiem finanšu pakalpojumiem reģionālajā un Eiropas tirgū, uzskata S. Liepiņa.

Globālā spēlētāja lēmums investēt Luminor apliecina gan Luminor, gan Finanšu nozares asociācijas biedru izvēlētās stratēģijas – ciešas sadarbību ar jaunuzņēmumiem un citiem inovatīviem finanšu pakalpojumu sniedzējiem – lielo un ilgtspējīgo attīstības potenciālu, uzskata S. Liepiņa.

Reinis Rubenis, Swedbank vadītājs Latvijā: «Kopumā mēs nekomentējam citus tirgus dalībniekus, taču šajā gadījumā var atzīmēt, ka šis notikums ir spēcīgs apliecinājums ticībai Baltijas tirgum, kad labi zināma starptautiska kompānija investē vienā no lielākajām reģiona bankām.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Brauders arī Somijā iesniedzis sūdzību par naudas atmazgāšanu Nordea

LETA--YLE, 23.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju kompānijas «Hermitage Capital Management» līdzdibinātājs un vadītājs Bils Brauders sūdzību. kurā vaino Ziemeļvalstu banku «Nordea» naudas atmazgāšanā, iesniedzis arī Somijā.

Laikraksts «Helsingin Sanomat» ziņo, ka Braudera sūdzībā teikts, ka «Nordea» nav novērsusi naudas atmazgāšanu caur 527 kontiem šajā bankā Somijā.

Somijas policijas finanšu noziegumu nodaļa vēl nav sākusi izmeklēšanu saistībā ar šo sūdzību, vēsta laikraksts.

Iepriekš ziņots, ka Brauders iesniedzis sūdzību par «Nordea» arī Zviedrijas un Norvēģijas varasiestādēm. Šajā 29 lappušu sūdzībā Brauders norādījis, ka nauda miljoniem eiro apmērā, kas saistīta ar Braudera bijušā darbinieka Sergeja Magņitska lietu, atmazgāta caur 365 kontiem bankā «Nordea».

Brauders, kura lūgumu izmeklēt aizdomas par naudas atmazgāšanu «Nordea» 2013.gadā noraidīja Dānijas iestādes, laikrakstam «Financial Times» teicis, ka sūdzību Zviedrijas un Norvēģijas iestādēm viņš iesniedzis, pamatojoties uz viņa rīcībā esošo izmeklēšanas informāciju no Lietuvas un Francijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luminor Bank neto peļņa šā gada 3. ceturksnī sasniegusi 16,9 miljonus eiro, kas ir par 26,3 miljoniem eiro mazāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā. Deviņos mēnešos banka nopelnījusi 49,9 miljonus eiro. 2018.gada attiecīgajā periodā peļņa bija 120 miljoni eiro.

Baltijā Luminor kredītportfeļi turpināja samazināties un gada trešā ceturkšņa beigās sasniedza 10,8 miljardus eiro. Baltijas līmenī sadalījums ir nedaudz mainījies, palielinoties aizdevumiem mājsaimniecībām no 50% uz 53% un samazinoties aizdevumiem nefinanšu sabiedrībām no 48% uz 45%. Luminor kreditēšanas tirgus daļa pēdējo divpadsmit mēnešu laikā Baltijā samazinājās no 22,4% uz 19,5%. Kreditēšanas portfelis 3.ceturksnī samazinājās par 9,2%, taču palielinājās tīro procentu ienākumu un aizdevumu attiecība no 2,2% uz 2,3%. Kopējie darbības izdevumi trešajā ceturksnī bija 71,4 miljoni eiro un tas ir par 17,3 miljoniem eiro vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Brauders: Caur Nordea atmazgāti 405 miljoni dolāru no kontiem Danske Bank Igaunijas filiālē un Ūkio bankas

LETA--BNS, 23.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju kompānijas «Hermitage Capital Management» līdzdibinātājs un vadītājs Bils Brauders paziņojis, ka viņam esot pierādījumi, ka caur Ziemeļvalstu banku «Nordea» atmazgāti 405 miljoni ASV dolāru, kas nākuši no čaulas uzņēmumu kontiem Dānijas bankas «Danske Bank» Igaunijas filiālē un tagad jau bankrotējušajā Lietuva bankā «Ūkio bankas», vēsta ziņu aģentūra «Bloomberg».

Šāda summa minēta Braudera sūdzībā par naudas atmazgāšanu «Nordea» bankā Somijā, ko viņš iesniedzis Somijas varasiestādēm.

Pēc Braudera sniegtajām ziņām, šie naudas atmazgāšanas gadījumi notikuši no 2007. līdz 2013.gadam.

Brauders pieļāvis, ka vēlāk varētu kļūt zināmi jauni fakti par naudas atmazgāšanu caur banku «Nordea», un ka atmazgātā summa varētu būt vēl lielāka.

«Galīgais skaitlis nav zināms,» intervijā «Bloomberg» teicis Brauders.

«Mēs turpinām apstrādāt datus, kas ir mūsu rīcībā, un mēs turpinām saņemt datus no dažādām valstīm,» viņš piebildis.

Laikraksts «Helsingin Sanomat» ziņo, ka Braudera sūdzībā teikts, ka «Nordea» nav novērsusi naudas atmazgāšanu caur 527 kontiem šajā bankā Somijā.

Komentāri

Pievienot komentāru