Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā top 69 miljonus eiro vērts 20 stāvu biznesa centrs Artery, kuru projektējis pasaulē atzītais arhitekts Daniels Lībeskinds.

Iecerēts, ka jaunais biroja ēku komplekss piedāvās jaunu skatījumu uz modernu darba vietu, ar netradicionālu un novatorisku pieeju darbam pēc pandēmijas izraisītajām attālinātā darba tendencēm. Būvniecību plānots pabeigt 2023. gada vasarā.

Jaunā biznesa centra Artery arhitekti ir pārliecināti, ka tas kļūs par jaunu Viļņas atpazīstamības zīmi un galveno biznesa artēriju pilsētā. Celtne harmoniski iekļausies apkārtējā vidē un savienos galvaspilsētas centrālo biznesa rajonu ar Neres upi un vecpilsētu.

“Viļņa ir izcils piemērs pilsētai, kas attīstījās dabiski, radot daudzveidīgu un harmonisku pilsētas ainavu. Piedāvātā dizaina mērķis ir izveidot mūsdienīgu arhitektūras ikonu, kas var piešķirt nākotnes vēsmas Viļņas vecpilsētas būtībai. Artery modernā arhitektūra bagātinās “urbānā kalna” kompozīciju un atspoguļos pilsētas vēlmi ieviest 21. gadsimta jauninājumus, vienlaikus saglabājot ciešas saites ar vēsturiskās arhitektūras skaistumu,” stāsta Studio Libeskind dibinātājs arhitekts Daniels Lībeskinds.

Visos Artery ēkas 20 stāvos būs iestrādātas novatoriskas apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēmas, kas nodrošina komfortu un gaisa kvalitāti. Panorāmas skata logi ļaus apmeklētājiem izbaudīt dabisko apgaismojumu un 360 grādu skatu uz Viļņas pilsētu. Biznesa centrs būs A+ energoefektivitātes klases ēka, un tās mērķis ir iegūt globālo BREEAM Excellent New Construction ilgtspējas sertifikātu.

Biznesa centrā būs vieta arī restorāniem, kafejnīcām, tirdzniecības un pakalpojumu telpām. Artery centrā tiks izbūvēts 35 metrus augsts iekšējais pagalms, kas būs pieejams plašākai sabiedrībai visu diennakti. Pazemes ejā, kas savienos biroju ēku ar Viļņas centru, atradīsies velosipēdu novietne glabātuve, dušas, ģērbtuves, kā arī un viena no lielākajām elektromobiļu un motorolleru uzlādēšanas vietām Viļņā.

Šobrīd notiek biznesa centra trīs pazemes stāvu būvniecība. Celtniecības darbi virszemē sāksies šī gada vasaras beigās. Projektu izstrādā Lords LB Asset Management Lords LB īpašā fonda I apakšfonds A.

Nekustamo īpašumu kompānijas Colliers partneris un aģentūras vadītājs Latvijā Ēriks Bergmans atzīmē, ka A+ klases biroji būs joprojām pieprasīti, jo kvalitatīvas un modernas telpas veicina darbinieku labsajūtu: "Lai arī pandēmija ir ieviesusi korekcijas biroju platību tirgū, uzņēmējiem vienmēr jādomā par nākotni un perspektīvām. Strādājot attālināti, darbinieki saskaras ar socializēšanās iespēju trūkumu, kā rezultātā daļai darbinieku zūd lojalitāte un uzticība savam darba devējam. Tāpēc uzņēmumiem ir jāreaģē uz šīm pārmaiņām, piedāvājot risinājumus, kā iekārtot biroju tā, lai darbinieki gribētu tur atrasties un strādāt. Birojam jābūt kā magnētam jeb vietai, kur darbinieki vēlētos nākt, apmainīties ar idejām un attīstīt biznesu.”

Salīdzinot situāciju Baltijas valstīs, Ē. Bergmans norāda, ka arī Rīgas tirgū parādās arvien vairāk A klases biroja telpu, taču kvalitatīvo un moderno biroju platību ziņā Viļņa ir apsteigusi gan Rīgu, gan Tallinu, piesaistot jaunus īrniekus tirgum un veiksmīgi aizpildot šīs platības.

Biroja koncepcija, kurai nav līdzvērtīgas Baltijā Lords LB Asset Management fondu menedžeris Mariuss Žemaitis (Marius Žemaitis) saka, ka šodien radikāli mainās tradicionālā biroja kā darbavietas jēdziens, tāpēc Artery piedāvās netradicionālu un novatorisku pieeju mūsdienīgam darba veidam.

"COVID-19 pandēmija un progresīvās tehnoloģijas maina mūsu darba paradumus un līdz ar to arī birojus, kuros strādājam. Mēs par biroju mēdzām domāt kā par vietu, kur mums jāstrādā ilgi un smagi. Šodien, pēc mājsēdē pavadīta gada, esam sākuši skatīties uz biroju kā telpu, kas ļauj radīt, uzlabot, gūt jaunu enerģiju un sadarboties. Biznesa centrs Artery apvienos izcilu arhitektūru, lielisku atrašanās vietu un augstākās klases kvalitātes standartus, radot jaunu biroja koncepciju, kurai nav līdzvērtīgas Baltijā,” saka Žemaitis.

Viņš norāda, ka pēc pandēmijas darbinieki atgriezīsies birojos, kas būs uzlādēti ar jaunu enerģiju un idejām. Par Artery īrniekiem varētu kļūt modernākie un drosmīgākie uzņēmumi. "Mūsu jaunais biznesa centrs jau ir izpelnījies ievērojamu interesi. Mēs radām A+ klases telpu plaša profila un lieluma organizācijām no 10 līdz 500 darbiniekiem. Biznesa centrs izcelsies ar enerģiju un kopienas garu,” uzsver M. Žemaitis.

Lords LB Asset Management ir Lietuvas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas kopš 2008. gada sniedz pakalpojumus institucionāliem un privātiem investoriem. Lords LB Asset Management šobrīd pārvalda 12 nekustamā īpašuma fondus, divus privātā kapitāla fondus, vienu enerģētikas un infrastruktūras fondu un divas ieguldījumu sabiedrības.

Kopējā Lords LB Asset Management pārvaldīto aktīvu vērtība 2020. gada 31. decembrī bija 660,1 miljoni eiro. Lords LB Asset Management darbību licencē un uzrauga Lietuvas Banka, un revīziju veic KPMG. Uzņēmuma līdzekļu depozitāriji atrodas SEB un Swedbank bankās.

Komentāri

Pievienot komentāru