Jaunākais izdevums

Investoru asociācija pieprasījusi Lietuvas ledusskapju ražotājam "Snaige" paskaidrojumus par vairāk nekā 11 miljonu eiro aizdevumu, ko tas izsniedzis savam lielākajam īpašniekam - Krievijas uzņēmumam "Polair".

""Snaige" [kopš 2011.gada] nav maksājis dividendes, bet vairāk nekā 10 miljonu eiro vērta summa mīklaini pazudusi no uzņēmuma bilances, izgaistot ārzonas kompāniju tīklā," otrdien izplatītajā paziņojumā uzsvēris Lietuvas Investoru asociācijas prezidents Vītauts Plunksnis.

Paziņojums izplatīts dienu pēc tam, kad "Snaige" pavēstīja par nodomu pārtraukt kotēt savas akcijas Viļņas biržā. "Snaige" akcionāru sapulce, kurā paredzēts izskatīt šo jautājumu, notiks 4.februārī.

Lietuvas ledusskapju ražotājs Snaigė investē ražošanā 

Savu 55 gadu pieredzi Lietuvas ledusskapju ražotājs Snaigė izmanto arī šodien, izgatavojot...

2011.gadā, kad "Polair" netieši ieguva savā īpašumā "Snaige" akciju kontrolpaketi, "Snaige" akcija maksāja 0,54 eiro, tātad uzņēmuma vērtība bija 21,4 miljoni eiro, norāda investoru asociācija.

Uzņēmumam aizejot no biržas, plānots piedāvāt no mazākuma akcionāriem vienu akciju atpirkt par 0,183 eiro, tātad uzņēmums novērtēts par 7,25 miljoniem eiro, teikts Investoru asociācijas paziņojumā.

"Snaige" nav saņēmusi nekādas investīcijas, taču tā aizdevusi līdzekļus "Polair" grupas kompānijām Krievijā, piebilst asociācija.

91% "Snaige" akciju pieder Krievijas grupas "Polair" kontrolētajai Kipras kompānijai "Sekenora Holdings".

"Snaige" akcijas kotē Viļņas biržas otrajā sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesa Lietuvā nav apstiprinājusi Baltijas valstīs vienīgā ledusskapju ražotāja "Snaige", kuru kontrolē Krievijas grupa "Polair", restrukturizācijas plānu, un kompānijas ģenerāldirektors Mindaugs Sologubs paziņojis, ka uzņēmumam pēc vairāk nekā 50 darbības gadiem draud slēgšana.

Kauņas apgabaltiesa otrdien neapstiprināja kompānijas restrukturizācijas plāna atjaunināto versiju, paziņoja "Snaige".

Sologubs atzina, ka plāna neapstiprināšana nozīmē, ka uzņēmums diezin vai spēs atmaksāt nehipotēkas kreditoriem savus parādus un vienīgais ieguvējs būs hipotēkas aizdevējs.

Kā viņš informēja, "Snaige" bankrota gadījumā darbu zaudēs 350 cilvēki, kuru kopējais algu fonds pērn sasniedza 5,615 miljonus eiro un sociālās iemaksas - 1,394 miljonus eiro.

"Cietīs ne tikai kompānijas kreditori, bet arī piegādātāji (ap simt uzņēmumu) un klienti," sacīja "Snaige" vadītājs.

Sologubs apliecināja, ka "Snaige" izskata iespējas pārsūdzēt tiesas lēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs vienīgais ledusskapju ražotājs "Snaige" mēģina atrast veidus, kā izvairīties no bankrota, pirmdien paziņoja Lietuvas pilsētas Alītas mērs Nerijus Cesjulis.

Finanšu grūtībās esošais uzņēmums, kuru kontrolē Krievijas grupa "Polair", ir bāzēts Alītā un piektdien Kauņas apgabaltiesā iesniedza akcionāru apstiprinātu restrukturizācijas plānu.

"Restrukturizācija tiek veikta, lai panāktu pozitīvas pārmaiņas," Cesjulis teica ziņu aģentūrai BNS.

Kā viņš informēja, "Snaige" ir lūgusi pašvaldības palīdzību saņemt valsts aizdevumu ar atvieglotiem nosacījumiem apgrozāmā kapitāla vajadzībām, tomēr atbilde bijusi noraidoša.

"Kompānijas īpašnieks ir no Lietuvai nedraudzīgas valsts, un mums tas rada zināmus ierobežojumus," norādīja Alītas mērs, piebilstot, ka "kompānija tiek galā. Vadītājs risina problēmas un mēģina rast risinājumus".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs vienīgā ledusskapju ražotāja "Snaige" akcionāri apstiprinājuši kompānijas restrukturizācijas plānu, uzņēmums informēja Viļņas biržu.

Plāns paredz, ka Lietuvā bāzētā kompānija, kuru kontrolē Krievijas grupa "Polair", vairāk ražos profesionālos un medicīnas ledusskapjus un speciālo aprīkojumu, kā arī pārdos daļu aktīvu. Restrukturizāciju iecerēts sākt nākamā gada sākumā un pabeigt četru gadu laikā.

Šogad "Snaige" plāno 25 miljonu eiro apgrozījumu, bet 2026.gadā tas varētu pārsniegt 35 miljonus eiro. Kompānija lēš, ka pirmajā restrukturizācijas gadā tās tīrā peļņa būs ap 270 000 eiro, bet restrukturizācijas procesa beigās gada peļņa pārsniegs vienu miljonu eiro.

Restrukturizācijas periodā "Snaige" gatavojas atmaksāt kreditoriem 9,2 miljonus eiro.

Šogad pirmajā ceturksnī "Snaige" konsolidētais apgrozījums sasniedza 5,6 miljonus eiro, kas ir par 20% mazāk nekā janvārī-martā pērn. Zaudējumi pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem bija 0,7 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs vienīgais ledusskapju ražotājs "Snaige" pēc mēnesi ilgas dīkstāves pirmdien atsāk ražošanu, paziņoja Lietuvas uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Darjhus Varns.

"Snaige" ražošanu apturēja 14.decembrī, jo bija samazinājies pasūtījumu apmērs.

Kā informēja uzņēmumā, dīkstāves laikā noliktavu darba laiks nemainījās un produkti pie klientiem nonāca plānotajā laikā.

"Snaige" lielākajam kreditoram - Lietuvas parādu pārvaldības kompānijas "Easy Debt Service" meitasuzņēmumam "EDS Invest 3" - pieder 91,1% ledusskapju ražotāja kapitāldaļu. Lietuvas dienvidos Alītā bāzētais uzņēmums cenšas veikt restrukturizāciju.

Pašlaik uzņēmumā strādā 308 cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru