Mežsaimniecība

Somijas Metsa Group par 50 miljoniem eiro plāno būvēt saplākšņa ražotni Igaunijā

LETA, 09.06.2016

Jaunākais izdevums

Somijas kokrūpniecības grupas Metsa Group kokapstrādes uzņēmums Metsa Wood sācis investīciju programmu, ko veido apmēram 100 miljonu eiro investīcijas Somijā un Igaunijā, kur 50 miljoni eiro tiks ieguldīti saplākšņa ražotnes būvniecībā.

Jaunu bērza finiera lobīšanas un žāvēšanas līniju, kuras izmaksas arī būs 50 miljoni eiro, plānots izbūvēt Metsa Group ražotnē Somijas pilsētā Ēnekoski. Tajā saražotais finieris tiktu apstrādāts jaunajā saplākšņa rūpnīcā Igaunijā, Metsa Group informēja Helsinku biržu.

Pašreizējo bērza saplākšņa ražošanas līniju no ražotnes Somijas pilsētā Suolahti plānots pārcelt uz Igauniju.

Gaidāms, ka investīciju rezultātā Igaunijā tiks radīti 200 jaunu darbvietu, bet Somijā - simt jaunu darbvietu.

Investīciju rezultātā grupas bērza saplākšņa ražošanas jauda gadā palielināsies par apmēram 30 tūkstošiem kubikmetru. Investīciju programmu paredzēts ieviest pakāpeniski līdz 2018.gada beigām.

Metsa Group, kuras akcijas tiek kotētas Helsinku biržā, darbojas vairāk nekā 30 pasaules valstīs, tostarp Latvijā, kur 1991.gadā izveidota kompānija Metsa Forest Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Metsa Wood izsludina inovāciju konkursu ilgtspējīgām būvniecības metodēm

Zane Atlāce - Bistere, 19.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas mežrūpniecības grupa "Metsa Wood" iniciatīva "Hybrid City" meklē veidus, kā padarīt būvniecību ilgtspējīgāku, izmantojot pašreiz pieejamās būvniecības metodes.

Ņemot vērā, ka būvniecība patērē ap 50% no pasaulē pieejamajiem resursiem, ir nepieciešams plāns B kā, saglabājot pašreizējo efektivitāti, ražošanu padarīt ilgtspējīgāku un ar mazāku negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi. Tāpēc "Metsa Wood" organizē starptautisku inovāciju konkursu, kurā aicina piedalīties arī interesentus no Latvijas.

"Metsa Wood" aicina būvinženierus un būvniecības kompānijas un citus interesentus pievienoties iniciatīvai, lai kopīgi atklātu pasaules labākos risinājumus efektīvākām, ilgtspējīgākām, modulārām un praktiskākām celtniecības metodēm. Dalībniekiem ir jāizvēlas esoša daudzstāvu ēka, kas nav būvēta no koka, jāizvēlas ēkā izmantots elements un jāpārveido tā, izmantojot "Metsa Wood" laminēta finiera kokmateriālus Kerto LVL kā galveno materiālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Somijas Metsa Wood Pērnavā būvēs saplākšņa rūpnīcu

LETA, 11.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas būvniecības kompānija Nordecon un Somijas mežrūpniecības grupa Metsa Wood noslēgušas 14 miljonu eiro vērtu līgumu par saplākšņa rūpnīcas būvniecību Pērnavā, kas atrodas Igaunijas dienvidrietumos.

«Metsa Wood investē bērza saplākšņa ražošanā, lai labāk atbilstu pasaulē pieaugošajam pieprasījumam. Jaunās rūpnīcas atrašanās vieta Pērnavā sniedz ļoti labus loģistikas savienojumus ar mūsu galvenajiem tirgiem. Bērza finieris tiks ražots Somijā, un Pērnavas rūpnīcā no tā izgatavos saplāksni. Tās ir lielas investīcijas mūsu konkurētspējā. Pērnavas rūpnīcas jauda gadā būs 50 tūkstoši kubikmetru bērza saplākšņa,» paziņoja Metsa Wood ražošanas un tehnoloģiju vadītājs Jari Tikanens.

Jaunās rūpnīcas teritorija būs ap 29 tūkstošu kvadrātmetru plaša. To veidos rūpnīca, kurā būs arī ar ražošanu nesaistītas telpas, un biroju komplekss. Līguma vērtība pārsniedz 14 miljonus eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti līdz nākamā gada augustam, Nordecon informēja Tallinas biržu. Kompānija ir pārliecināta, ka jaunā rūpnīca pozitīvi ietekmēs Pērnavas un tās apkaimes attīstību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele izsniegusi 4 miljonu eiro aizdevumu finanšu tehnoloģiju uzņēmumam Esto AS, kas šobrīd izvērš savu darbību visās Baltijas valstīs.

Aizdevums tiks izmantots, lai attīstītu uzņēmuma digitālo rīku piedāvājumu ar mērķi sekmēt lietotāju iepirkšanās pieredzi tiešsaistē, kā arī apgrozāmajiem līdzekļiem, lai stiprinātu uzņēmuma darbību Igaunijā un veicinātu Esto izplešanos Baltijas tirgū.

Esto uzņēmumiem Baltijas valstīs piedāvā e-komercijas un digitālo maksājumu rīkus, kas ļauj patērētājiem pasūtīt preces tiešsaistē, bet izvēlēties dažādus apmaksas veidus – papildus tradicionālajiem bankas karšu maksājumiem pieejamas iespējas pirkuma apmaksu sadalīt vairākās daļās, kā arī izdalīt maksājumu līdz pat 48 mēnešu garam periodam.

“Mēs piedāvājam risinājumu “pērc tagad, maksā vēlāk”, un Igaunijā to izmanto jau vairāk nekā 1000 tirgotāju. Tuvākajā nākotnē savu komersantu sadarbības tīklu vēlamies audzēt līdz 3000 tirgotājiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Pircēji, izmantojot “maksā vēlāk” risinājumu visbiežāk iegādājas elektrotehnikas preces, mēbeles, kā arī produktus, kas paredzēti mājas un dārza kopšanai, un vidējā pirkuma summa ir aptuveni 500 eiro,” atklāj Esto Group vadītājs Miks Metsa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas transporta platforma “Bolt” un inovatīvo finanšu tehnoloģiju uzņēmums “ESTO” nolēmuši sadarboties, piedāvājot jaunu, ar “Bolt” zīmolu saistītu maksājumu metodi, kas darbosies pēc principa “pērc tagad, maksā vēlāk”.

Pakalpojums “Bolt Pay Later” pakalpojums būs pieejams Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Tas nodrošinās iespēju iepirkties un izmantot “Bolt Pay Later” maksājuma veidu līdz pat 2000 “ESTO” sadarbības partneru veikalos.

Pakalpojums būs pieejams “ESTO” pašreizējai vairāk nekā 240 000 cilvēku lielajai klientu bāzei, kas jau veikuši 302 miljonus darījumu ar “ESTO”, kā arī visiem jaunajiem klientiem, kas “ESTO” ekosistēmā izvēlēsies izmantot “Bolt Pay Later” maksājumu un kredīta iespēju.

“Kā uzņēmums mēs saviem lietotājiem jau 5 gadus esam nodrošinājuši brīvību par pirkumu maksāt vēlāk. Šajā laikā stabili esam audzējuši spēcīgu lietotāju bāzi un izveidojuši vienu no plašākajiem partnerveikalu tīkliem Baltijas valstīs. “Bolt” zīmola augstā atpazīstamība palīdzēs mums piedāvāt mūsu pakalpojumus vēl plašākam klientu lokam,” komentē Miks Metsa, “ESTO Group” vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot tirgus tendencēm, Tieto Latvia plāno aktivizēt biznesu privāto klientu segmentā, norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Valērija Vārna.

Esat šajā amatā nu jau pusgadu. Kas mainās uzņēmumā līdz ar vadības maiņu? Kādi akcenti biznesa modelī mainīsies?

Protams, visi vienmēr sagaida, ka līdz ar jauna vadītāja ienākšanu uzņēmumā, teju pilnībā viss tiks mainīts. Tieto kā liela korporācija arī tāpat nepārtraukti attīstās. Taču tieši Latvijā šobrīd savu darbību varam definēt šādi – mēs turpinām attīstīties un vienlaikus nedaudz transformējam savu biznesu. Akcenti noteikti mainīsies. Latvijā privātais sektors ļoti strauji aug un attīstās, šī ir niša, kurai plānojam pievērst uzmanību. Tieto “portfelī” ir ļoti daudz dažādu IT risinājumu, ko šiem klientiem piedāvāt. Tieto Latvia ir savā ziņā unikāls IT uzņēmums Latvijas mērogā, kurā strādā aptuveni 700 augsti profesionālu darbinieku. Baltijas valstu mērogā Latvijas Tieto filiāle ir lielākā.

Komentāri

Pievienot komentāru