Jaunākais izdevums

Viens no pēdējiem viedtelefoniem ar Nokia Lumia vārdu uzskatāmi atgādina Somijas uzņēmuma misiju – savienot cilvēkus , piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Iecerēts kā kompromiss starp jaunākajām un dažkārt arī labākajām tehnoloģijām un saprātīgu cenu, Nokia Lumia 830 vēsturē paliks kā Somijas lepnuma mirstošā gulbja dziesma. Līdz ar rudens metienu Nokia viedtālruņus vairs neredzēsim, un to vietu ieņems Microsoft Lumia.

Uzņēmums, kas savulaik nelielu ziemeļvalsti Somiju padarīja par ietekmīgu spēlētāju tehnoloģiju pasaulē, centies, cik nu spējis, lai aiziešana būtu cieņpilna. Lumia 830 gan nav flagmanis un nav arī īpašs inovāciju uzplaiksnījumu iemiesojums, ar kādiem kaimiņi laiku pa laikam palutinājuši pasauli. Atcerēsimies kaut PureView 41 megapikseļa superkameru. Šis modelis drīzāk ir atgriešanās pie saknēm, jo Nokia atbilstoši savai devīzei «Connecting People» vēsturiski centusies radīt optimālas ierīces plašam lietotāju lokam.

Līdzsvara meklējumos

Vidusceļa meklējumi redzami it visā. Lumia 830 ir 5 collu ekrāns, un šis izmērs šodien ir uzskatāms par robežpunktu, pēc kura ierīces lietošana vienā rokā kļūst apgrūtinoša. Nokia pārliecinoši iekļāvusies neformālajos rāmjos. Tālrunis ir nepilnus 14 centimetrus garš un septiņus plats, tomēr tikai 150 gramus smags. Pateicoties Lumia sērijas nu jau ierasti noapaļotajām formām, tas patīkami guļ plaukstā un lietošanā ir visai parocīgs. Ar īkšķi augšējo ikonu rindu gan nevar aizsniegt, bet to jau, šķiet, no mūsdienu telefoniem vairs neviens negaida. Neērtības sagādā vien apaļais izvirzījums uz aizmugures vāka, kurā iestrādāta fotokamera un zibspuldze. Vizuāli tas raisa asociācijas ar iespaidīgo Lumia 1020, un zināmas līdzības arī ir, jo Lumia 830 izmantota PureView sistēma. Taču īstas vajadzības pēc šāda dizaina deformācijas nav, jo šim modelim ir mazāks attēla sensors, kas nodrošina 10 megapikseļu izšķirtspēju. Lai gan izvirzījums ir neliels un nogludināts, tas tomēr mēdz aizķerties aiz kabatas malas un tādēļ tālrunis var nokrist zemē. Priecē, ka īpaši piestrādāts pie fotografēšanas tumšā vidē, kas mobilajiem tālruņiem tradicionāli bijis vājais punkts. Skaidrs, ka problēma pilnībā nav atrisināta, taču vismaz neliels progress ir novērojams.

Katrai gaumei

Dažādās korpusa krāsas kļuvušas par jauku Lumia tradīciju: sākot ar klasisko balto un melno un beidzot ar krietni dzīvespriecīgākām – kā oranža un salātzaļa. Tās var papildināt ar atbilstošu toņu tēmu darbvirsmām, un, ja viena korpusa krāsa apnīk, šo problēmu var ātri atrisināt, jo aizmugurējais vāciņš ir noņemams un maināms. Zem tā atrodas SIM kartes un microSD atmiņas kartes pieslēgvietas. Attiecīgi lietotājs var viegli piekļūt akumulatoram un nomainīt to.

Visu rakstu Tuvāk saknēm lasiet 21. novembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia Lumia prezentē trīs jaunus viedtālruņus; Latvijā divi būs pieejami oktobrī

Žanete Hāka, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien izstādē IFA 2014 Berlīnē Nokia prezentēja trīs jaunus Lumia viedtālruņus — Nokia Lumia 830, Nokia Lumia 730 Dual SIM un Nokia Lumia 735 ar 4G, informē kompānijas pārstāvji.

Paredzēts, ka tuvākajā laikā Latvijā būs pieejami divi no šiem viedtālruņiem – Nokia Lumia 830 un Nokia Lumia 735 ar 4G atbalstu.

Jaunais Nokia Lumia 830 aprīkota ar Windows Phone 8,1 operētājsistēmu ar Lumia Denim atjauninājumu, 1,2GHz Snapdragon četrkodolu procesoru. Nokia Lumia 830 ir 16 Gb iebūvētā atmiņa, bet, ievietojot microSD atmiņas karti to var palielināt līdz 128 Gb. Papildus ir nodrošināti arī bezmaksas 15 Gb datu uzglabāšanai OneDrive mākoņkrātuvē.

Viedtālrunis ir aprīkots ar 10 megapikseļu PureView kameru ar ZEISS optiku, Rich Recording iespēju..

Nokia Lumia 830 ir aprīkots ar 5 collu ClearBlack ekrānu, kas nodrošina kvalitatīvu tā satura nolasīšanu arī saules gaismā, un Curved Gorilla 3.0 ekrāna stikliņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien plašākai publikai tiek prezentēts pirmais Microsoft Lumia viedtālrunis - budžeta klases Microsoft Lumia 535, kura nosaukumā vairs nav iekļauts Nokia zīmols.

Telefons ir budžeta klases viedtālruņa Nokia Lumia 530 turpinājums. Viedtālrunis būs pieejams arī Dual SIM versijā.

Ierīce aprīkota ar Windows Phone 8,1 Lumia Denim operētājsistēmu, Snapdragon™ 200 četrkodolu procesoru un 1905 mAh akumulatoru. Iebūvētās atmiņas apjoms ir 8 Gb, ko ir iespējams palielināt līdz 128 Gb, izmantojot microSD karti. Tāpat pieejami arī 15 Gb OneDrive mākoņkrātuvē bezmaksas.

Microsoft Lumia 535 aprīkota ar 5 megapikseļu aizmugurējo kameru ar LED zibspuldzi un 5 megapikseļu platleņķa priekšējo kameru. Microsoft Lumia 535 aprīkots ar tādām lietotnēm, kā Bing vision, Creative Studio, Lumia Camera un Lumia Selfie.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lumia 930 ir pirmais Nokia izdotais flagmanis kopš pāriešanas Microsoft īpašumā

Vairākums mobilo telefonu ražotāju sliecas savus flagmaņus padarīt aizvien plānākus un noapaļotākus savukārt, Nokia atjaunotā 9. sērijas lūmija pārsteidz ar valdošajām tendencēm neatbilstošu un līdz ar to pamanāmu izskatu. Lumia 930 ir izteikti kantaina, platām malām un, kas biznesa klases modeļiem pavisam netipiski, pieejama uzkrītoši «indīgās» krāsās. DB rīcībā ir modelis ar spilgti oranžu aizmuguri, ko uz ielas nudien grūti nepamanīt. Košums Nokia izpildījumā gan vairs nav nekas neparasts, jo arī iepriekšējos gados bija pieejami dzelteni un sarkani aparāti. Ir padomāts arī par konservatīvajiem lietotājiem, jo ierīce pieejama arī klasiskajās krāsās – baltā un melnā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazāk nekā gadu pēc Somijas mobilo tālruņu uzņēmuma pārņemšanas Microsoft nolēmis atteikties no Nokia zīmola, vēsta BBC.

Jaunie Nokia Lumia viedtālruņi turpmāk tiks tirgoti kā Microsoft Lumia.

Nokia mobilo tālruņu biznesu Microsoft iegādājās aprīlī, samaksājot 7,2 miljardus ASV dolāru. Jau kopš tā laika Microsoft klusām sākusi atteikties no Nokia zīmola.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft plāno vērienīgāko darbinieku atlaišanu piecu gadu laikā

Žanete Hāka, 15.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmums Microsoft Corp plāno atlaist lielāko skaitu darbinieku pēdējo piecu gadu laikā, integrējot pirms neilga laika iegādāto Nokia mobilo telefonu ražošanas biznesu, raksta Bloomberg.

Pagaidām pats uzņēmums šo informāciju nekomentē, un paredzams, ka kompānija par to paziņos šonedēļ. Darbinieki tiks atlaisti gan Nokia, gan tajās Microsoft daļās, kuras pārklājas ar Nokia biznesu, kā arī mārketingā un inženieru nodaļā. Visdrīzāk, tiks atlaists lielākais darbinieku skaits kopš 2009. gada, kad darbu zaudēja 5800 cilvēku vai pat pārspēs to. Tā bija lielākā darbinieku atlaišana uzņēmuma vēsturē.

Pēc tam, kad Microsoft iegādājās Nokia, darbinieku skaits uzņēmumā sasniedzis 127 tūkstošus, kas ir ievērojami vairāk nekā konkurentiem Apple un Google.

Db.lv jau rakstīja, ka 25.aprīlī Microsoft paziņoja, ka Nokia ierīču un pakalpojumu biznesa iegādes process ir noslēdzies. Iegādi ir apstiprinājuši Nokia akcionāri un atļauju devušas atbildīgās publiskā sektora organizācijas dažādās pasaules valstīs. Iegādes procesa noslēgšana iezīmējot pirmo soli abu uzņēmumu apvienošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft Lumia 950 XL kopā ar Display Dock gana veiksmīgi var aizstāt ierasto datoru, ja vien pa rokai ir monitors un klaviatūra

Viedo ierīču rītausmā apņēmīgi skandinātais solījums, ka mobilās ierīces kādu dienu spēs aizstāt personālos datorus, šobrīd ir tuvāk īstenošanai nekā jebkad iepriekš. Microsoft jaunākais viedtelefons 950 XL paredzēts tieši šādām vajadzībām – lietot tālruni kā galddatoru, kam pievienots monitors, klaviatūra un pele.

Prāvais tālrunis var palepoties ne vien ar jaunāko Windows 10 operētājsistēmu un Microsoft Office programmu paku, bet arī ar neparastu dokstaciju. Mazā, bet smagā kvadrāta formas pāreja Display Dock, kas gan jāpērk atsevišķi, ir patiešām uzmanības vērta inovācija. Tai no vienas puses caur jauno USB-C pieslēgvietu jāpieslēdz tālrunis, bet otrajā pusē 3 USB, vienā HDMI, DisplayPort un USB-C pieslēgvietās var pievienot datora aksesuārus. Ar Continuum lietotnes palīdzību tālruņa saturs pārlec uz pievienoto monitoru vai televizoru, ļaujot saturu aplūkot krietni lielākā ekrānā. Protams, var teikt, ka arī iepriekš telefonu bez grūtībām varēja savienot ar TV gan ar kabeļa, gan kāda no bezvadu risinājumu palīdzību. Taču vienlaikus pievienot vairākus aksesuārus nebija tik vienkārši kā Lumia 950 XL gadījumā. Vai šī kombinācija patiešām aizstāj datoru?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HP inovatīvajam viedtelefonam Elite x3 var pievienot monitoru, klaviatūru un peli un izmantot to datora vietā

Nākamā ienesīgā produkta meklējumi dzen ražotājus pa neparastām takām, mudinot izmēģināt spēkus pat jomās, kurās uzņēmumam nav spēcīgu iestrāžu. Šim scenārijam seko arī viens no lielākajiem datoru un printeru ražotājiem pasaulē Hewlett-Packard, mēģinot tirgū izkalt jaunu nišu ar viedtelefona un datora apvienojumu HP Elite x3.

Nav jau gluži tā, ka HP būtu pilnīgs iesācējs telefonu tirgū. Pirms 13 gadiem tas ar iPAQ Pocket PC bija viens no kabatas datoru jeb mūsdienu viedtelefonu priekšteču pionieriem. Nevar arī teikt, ka Elite x3 ir absolūta inovācija, jo jau pirms gada tālruni ar līdzīgām funkcijām – Lumia 950 – tirgū laida Microsoft. Taču HP gadījums ir interesants ar to, ka viņu ierīce izmēru dēļ ir tuvāka planšetei nekā telefonam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung šā gada flagmaņa Galaxy S8+ prāvais ekrāns ar noliektām malām aizņem gandrīz visu tālruņa fasādi

Divus gadus ļāvis lietotājiem aprast ar bezmalu telefoniem, labāko sēriju Galaxy S piedāvājot parastā un Edge versijā, šogad Samsung spēris soli tālāk. Astotās paaudzes korejiešu darinājumā S8 klasiskā versija ir izskausta un tālrunis pieejams vienā vienīgā izskatā – ar nolocītu ekrānu, kas «plūst pāri» korpusa sānu malām.

Toties pircēji var izvēlēties divus dažādus izmērus – S8 ar 5,8 collu ekrānu un S8+ ar 6,2 collu. DB izvēle šoreiz krita uz lielāko modeli.

Dizains

Ieraugot tehniskajā aprakstā ekrāna izmēru raksturojošo skaitli 6,2 collas, prātā iezogas klusas bažas, ka atkal darīšana ar nepraktisku monstru. Taču patiesībā viss izrādās citādi. Tā kā Infinity Display klāj 84 procentus no visa korpusa fasādes laukuma, Samsung izdevies radīt negaidīti kompaktu ierīci. S8+ ir tikai vienu milimetru garāks par Apple iPhone 7 Plus, taču par veseliem 4,5 milimetriem šaurāks. Lai saprastu atšķirību, «ābola» plašākajā korpusā mājo par 0,7 collām jeb aptuveni diviem centimetriem pa diagonāli mazāks ekrāns. Tiesa, Samsung displeja ietilpināšanai piegājuši radoši, izvēloties neparastu 18,5:9 malu attiecību. Tā rezultātā ekrāns izskatās diezgan izstiepts, taču ikdienas lietošanā tas pārliekas grūtības nesagādā. 173 gramus smagās ierīces ekrāna tālāko malu ar īkšķi var aizsniegt bez piepūles, bet līdz augšmalai gan neaizstiepties.

Komentāri

Pievienot komentāru