Jaunākais izdevums

Elektroniskajās izolēs tiek pārdoti dārzeņu audzēšanas zemnieku saimniecības «Galiņi» nekustamie īpašumi, apstiprināja «Galiņu» pārstāve Edīte Strazdiņa.

Informācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» liecina, ka pirmdien, 26.augustā, plkst.13 sākušās piecas «Galiņiem» piederošu nekustamo īpašumu elektroniskās izsoles, kuras noslēgsies 25.septembrī plkst.13. Izsoles rīko zvērināta tiesu izpildītāja Rudīte Slivjuka par labu AS «Citadele banka».

Strazdiņa norādīja, ka izsoles tiek rīkotas tādēļ, ka zemnieku saimniecība nebija spējusi vienoties ar banku par iepriekš ņemtu kredītu atmaksas nosacījumiem un bankai ir tādas tiesības izsolīt ieķīlātos īpašumus. «Kredīti bija pietiekami lieli un tika ņemti dažādiem attīstības projektiem,» sacīja Strazdiņa.

«Problēmas radās iepriekšējās vasarās piedzīvoto slapjumu un sausumu dēļ, kas ietekmēja iepriekšējo gadu ražas. Šogad gan raža būs laba,» sacīja Strazdiņa. Viņa piebilda, ka izsolīti tiek visi «Galiņiem» piederošie nekustamie īpašumi, bet kustamā manta netiek izsolīta.

Jautāta, kāda varētu būt «Galiņu» nākotne, Strazdiņa sacīja, ka jāgaida, kas būs izsoles uzvarētājs un ko viņš izlems par turpmāko darbību.

Vienā no izsolēm tiek pārdots Jurim Strazdiņam piederošais nekustamais īpašums «Ģibuļi» Ogres novada Madlienas pagastā, ko veido 57,2 hektārus liels zemesgabals. Izsoles sākumcena ir 30 629 eiro.

Otrā izsolē tiek pārdots Strazdiņam piederošais nekustamais īpašums «Dārzeņu noliktava» Ogres novada Madlienas pagastā, ko veido 15,57 hektārus liels zemesgabals un vairākas ēkas - rūpnieciskās ražošanas ēka, noliktava, garāža un citas. Izsoles sākumcena ir 114 736 eiro.

Trešajā izsolē tiek pārdots Strazdiņam piederošais nekustamais īpašums «Galiņi» Ogres novada Madlienas pagastā ar kopējo platību 151,669 hektāri. Tajā ir vairāk nekā desmit zemesgabali, pārsvarā lauksaimniecības zemes, kā arī meža zeme un vairākas ēkas - dzīvojamā ēka, noliktava, siltumnīca un citas. Šim īpašumam izsoles sākumcena 151 390 eiro.

Ceturtajā izsolē tiek Jurim Strazdiņam piederošais nekustamais īpašums «Saulītes» Ogres novada Madlienas pagastā, kas sastāv no diviem zemesgabaliem ar kopējo platību 14,8 hektāri, no tās 8,5 hektāri lauksaimniecībā izmantojamā zeme un 5,1 hektārs - meži. Tāpat īpašumā atrodas vienstāva koka dzīvojamā māja un piecas palīgceltnes. Izsoles sākumcena ir 11 678 eiro.

Piektajā izsolē tiek pārdots SIA «Galiņi» piederošais nekustamais īpašums «Galiņi» Ogres novada Madlienas pagastā, ko veido divas nedzīvojamās ēkas un kas ir saistīts ar zemesgabalu «Galiņi». Izsoles sākumcena ir 4590 eiro.

«Galiņi» pērn strādāja ar 921 084 eiro apgrozījumu, kā arī guva 524 eiro peļņu. Šā gada 26.augustā uzņēmumam ir nodokļu parāds 151 047 eiro apmērā, liecina «Firmas.lv» informācija. «Galiņi» pieder Kārlim Strazdiņam (35%) un Jurim Strazdiņam (35%) un SIA «Lauku darbi» (30%). «Galiņu» patiesie labuma guvēji ir Kārlis Strazdiņš un Juris Strazdiņš.

«Galiņi» ir arī kooperatīva «Mūsmāju dārzeņi» biedrs. Kooperatīvs reģistrēts 2006.gadā un apvieno SIA «Dimdiņi Agro», SIA «Sigro», kā arī zemnieku saimniecības «Galiņi», «Bračas», «Dārzi», «Zūmaņi», «Sīļi», «Sviķi», «Īskāji», «Kliblapsas» un Artūru Kimu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Izsolēs par 1,2 miljoniem eiro pārdoti dārzeņu audzētāja Galiņi nekustamie īpašumi

LETA, 25.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septiņās elektroniskajās izolēs kopsummā par 1 199 261 eiro pārdoti dārzeņu audzēšanas zemnieku saimniecības «Galiņi» nekustamie īpašumi, informēja e-izsoļu vietnē.

Informācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» liecina, ka 26.augustā plkst.13 sākās piecas «Galiņiem» piederošu nekustamo īpašumu elektroniskās izsoles, kuras noslēdzās 25.septembrī plkst.13. Izsoles rīkoja zvērināta tiesu izpildītāja Rudīte Slivjuka par labu bankai «Citadele».

Izsolē pārdots Jurim Strazdiņam piederošais nekustamais īpašums «Galiņi» Ogres novada Madlienas pagastā ar kopējo platību 151,669 hektāri. Tajā ir vairāk nekā desmit zemesgabalu, pārsvarā lauksaimniecības zemes, kā arī meža zeme un vairākas ēkas - dzīvojamā ēka, noliktava, siltumnīca un citas. Šim īpašumam izsoles sākumcena bija 151 390 eiro, īpašums tika nosolīts par 408 753 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākts dārzeņu audzētāja SIA "Galiņi" likvidācijas process, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Likvidācijas process sākts trešdien, 7.jūlijā.

Vienlaikus pieejamā informācija liecina, ka uzņēmumam ir anulēta pievienotā vērtības nodokļa apliecība, reģistrētas trīs aktīvas komercķīlas un Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parāds 275 990 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka 2019.gadā septiņās elektroniskajās izolēs kopsummā par 1,199 miljoniem eiro pārdoti "Galiņi" nekustamie īpašumi.

"Galiņu" pārstāve Edīte Strazdiņa aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka izsoles tiek rīkotas tādēļ, ka zemnieku saimniecība nebija spējusi vienoties ar banku par iepriekš ņemtu kredītu atmaksas nosacījumiem un bankai ir tādas tiesības izsolīt ieķīlātos īpašumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadīta Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) kopsapulce, kurā uz trim nākamajiem gadiem ievēlēja valdi deviņu locekļu sastāvā. Savukārt, valdes locekļi no sava vidus vienprātīgi izvirzīja un par LLKA valdes priekšsēdētāju ievēlēja līdzšinējo LLKA valdes priekšsēdētāju un graudu nozares kooperatīva "VAKS" vadītāju Induli Jansonu, informē LLKA.

Savukārt, par viņa vietnieci ievēlēja piena kooperatīva "Viļāni" valdes priekšsēdētāju Aiju Kiserovsku.

Arī turpmāk, pārstāvot graudu nozari, darbu turpinās līdzšinējie LLKA valdes locekļi - kooperatīva "Durbes grauds" vadītājs Sandris Bēča un kooperatīva "Saimnieks V" valdes priekšsēdētāja Mārīte Ķikure.

Piena nozari valdes sastāvā pārstāvēs līdzšinējais LLKA valdes loceklis un kooperatīva "Piebalga" vadītājs Jānis Razminovičs, savukārt, no jauna valdē tika ievēlēts Eiropas kooperatīvās sabiedrības "SCE E-PIIM" Padomes loceklis Mārtiņš Neibergs.

Arī pārējās valdē pārstāvētajās nozarēs ir ievēlēti jauni valdes locekļi - augļu un dārzeņu nozarē turpmāk LLKA valdes sastāvā darbosies kooperatīvās sabiedrības "Mūsmāju dārzeņi" valdes priekšsēdētājs Edgars Brakše, mežsaimniecību pārstāvēs kooperatīva "Mežsaimnieks" vadītājs Grigorijs Rozentāls, bet gaļas, putnkopības un mājražotāju intereses LLKA valdē aizstāvēs mājražotāju kooperatīva "Kuldīgas labumi" vadītāja Gunita Šternberga.

Komentāri

Pievienot komentāru